|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Ale ta woda morska też powinna ulżyć. Mam już lepszy humor więc powiem tylko
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już chcę być po. Strasznie mi duszno, kręgosłup ledwo ciągnie, hormony szaleją, ciągle chce mi się płakać, mam uderzenia gorąca i znowu mam mdłości. I czuję jakieś dziwne zapachy. W nowym mieszkaniu śmierdzi mi stęchlizną, pomidory walą rybą. Kilka sni temu miałam migrenę po paru długich miesiącach. Nawet jak to piszę, dyszę jak smok. Koszmar. Dyszę jak stara lokomotywa, chodzę jak pijana słonica, pocę się jak świnia. A ogólnie robię za kangura. Boję się wychodzić do ludzi, bo wiecznie kogoś opierniczam bez powodu. Mam dość. Jak tak dalej pójdzie, nie dożyję do porodu, bo albo się uduszę albo ktoś mnie w końcu ubije. Nie umiem się ogarnąć. Dopiero teraz zjadłam śniadanie i idę pod prysznic. Na dworze zimno i pada, a ja mam otwarte okna i biorę wentylator do łazienki, bo padnę.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-09 o 13:09 |
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedna... Ale nie pociesze bo tez tak mam :P Tylko pomidory sa wg mnie ok ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Ohohoo nastepna
|
||
|
|
|
#1597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana musimy dać radę bo jakie mamy wyjście inne. Dobrze, że takie dolegliwości nie pojawiają się na początku ciąży.Trzym się dzielnie ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-09-09 o 13:57 |
||
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Ech, stan błogosławiony normalnie
Ale ja też mam problem z ogarnięciem się. Dzisiaj ma przyjechać moja mama i brat z Pomorza, pod koniec tygodnia drugi brat i jestem świnią, ale jak sobie myślę, że muszę zaraz wszystko ogarnąć, gotować i gościć ludzi to mi się odechciewa
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mdłości w sumie dopiero niedawno u mnie odpuściły więc mam nadzieję że już nie wrócą. Na ból pleców polecam ciepły prysznic, ja jak już zacznę lać plecy ciepłą wodą to trudno mi wyjść spod prysznica. Jak do porodu będę miała bóle z krzyża to chyba urodze pod prysznicem
|
|
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wkurzyłam się jak nie wiem ![]() Moja siostra dalej nie wie kiedy mi przekaże wózek, łożeczko i jakieś inne rzeczy. Twierdzi, że najwcześniej po Wszystkich Świętych no po prostu szczena mi opadła. Termin mam na 9 listopada. to wie czy nie urodzę np 2 tyg wcześniej. a ona mówi, że tydzień przed to najwcześniej. Wózek od niej kupuje za 800 zł. W ogóle to jest tak, ze ona dała ten wózek na wiosnę swojej znajomej, która miała go kupić, ale, że dowiedziała się, że ja jestem w ciąży to stwierdziła, że jak chce to ja mogę od niej wziąć. Tyle, ze dopóki ja nie wezmę to ta znajoma będzie miała ten wózek. No sory ale ona ma wózek za friko, używa go i też już nie będzie pierwszej świeżości. No i do tego jeszcze jest problem żeby np w połowie października mi go przekazać skoro ja mam za niego zapłacić. Dodatkowo stwierdziła, ze trzeba będzie wyprać tapicerkę jak go dostane. No i niby kiedy mam to zrobić, z dzieckiem na rękach? To samo z łóżeczkiem, urodze wcześniej np i bedzie mąż latał żeby na szybko łózko kupić bo nie bedzie w domu. Już nie mowiac o nosiedlku zeby dziecko ze szpitala przywieźć, które jest w wozku bo to 3w1 jest. Ona twierdzi, że jestem w gorącej wodzie kąpana i za bardzo przezywam to wszystko no chyba mam prawo, skoro to moja pierwsza ciąża i nie potrzebuje się stresować, ze coś nie jest przygotowane. Teraz to mam ochotę jej powiedzieć, ze nic nie chce, łaski nie robi. Myślicie, że przesadzam? Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-09 o 14:01 |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
peachella ja uważam że nie przesadzaasz i chyba bym kopnęła w dup... siostrę za takie zachowanie i wolała liczyć na siebie
więc stwierdziłam że mam to w nosie, sama sobie poradzę niż mam być na czyjejś łasce
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cos Ty. Ja bym sie na bank wkurzyla. Dlaczego masz sie stresowac? A z wozkiem to dla mnie przegiecie. Nie zgodzilabym sie na taki uklad. Jesli mialby byc za darmo to ok ale skoro Ty masz placic to niech daje juz! Przeciez nie wiadomo w jakim bedzie stanie w listopadzie... Dla mnie lipa. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Ja wole miec wszystko wczesniej mimo ze poprzednio urodzilam dwa tyg po terminie. Przeciez nigdy nie wiadomo... |
|
|
|
|
#1604 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że tak piszecie bo już myślałam, ze to ja jestem przewrażliwiona. Sama się zaoferowała z tymi rzeczami. Więc stwierdziłam, ze spoko. Najbardziej dla mnie nie do przeżycia jest ten wózek. Bo laska sobie ma go przez pół roku za darmo, a ja za niego mam zapłacić i jeszcze problem żeby mi go dała wcześniej. może też uważa, ze ja jestem roszczeniowa. O tym listopadzie mówiła mojej mamie, bo mama ją zapytała, co z tym wózkiem itd no to jej powiedziała a mama mi. I jeszcze podobno jak jej moja mama wspomniała, ze jak to ta dziewczyna jej nie zaplaciła za ten wózek a używa a ja mam jej zaplacić to tak dziwnie. A ona podobno powiedziała coś w stylu " jak nie chce to niech nie bierze". Naprawdę mam ochotę sobie odpuścić rzeczy od niej, kupić łózko i znaleźć jakiś wózek używany na allegro. Zapłacę podobnie a nie będę na czyjejś łasce
|
|||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Peachella, ale sytuacja:/ ja bym na bank kupiła swoje i się nie ogladała, a 8 stow za używany wozek jeszcze po dwójce dzieci to dość wysoka cena jeszcze od siostry
nie no szok, nie jest to warte Twoich nerwów i proszenia się
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałam tutaj http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9522657 śpioszki, półśpioszki i kaftaniki, bo tego mi brakowało. Jak przyjdzie paczka to wrzucę fotkę
![]() Pięknie a tak się na nie nakręciłam ![]() Współczuję Wam tych problemów z noszeniem czy zostawianiem wózka w aucie. My jak szukaliśmy mieszkania od razu odrzuciliśmy te na 3-4 piętrze bez windy, bo wiedzieliśmy, że będą takie problemy później. Czy nawet jakieś większe zakupy wnieść. Długo szukaliśmy i teraz mieszkamy na 6, dwie windy z czego jedna towarowa. Wyjście z klatki z jednej strony jest z podjazdem także dla nas idealnie. Do tego mamy taki zamykany korytarz z sąsiadami i tam będziemy zostawiać wózek, nie trzeba będzie go w domu trzymać.
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-09 o 14:43 |
|
|
|
|
#1608 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetne ubranka,możesz napisać w jakich rozmiarach przeważnie kupujesz bo ja mam taki mętlik w głowie że szok ![]() Cytat:
Współczuję ja praktycznie cały dzień się obijam a i tak jestem mega zmęczona nicnierobieniem![]() Cytat:
Dokładnie to samo myślałam,że 35tc to w miarę bezpiecznie a tu jednak ![]() Cytat:
Jakby ci się chciało napisaćn to bym chętnie zobaczyła ile czego i na jaki rozmiar masz,będę wdzięczna Cytat:
Ej coś dziś nie tak musi być,bo ja tez przy śniadaniu mało pawia nie puściłam,a wogóle w ciąży nie wymiotowałam ![]() Cytat:
Wygrzej się porządnie i zdrowiej Cytat:
A to będziesz zamawiać przez internet z tego sklepu czy maszm go stacjonarnie?bo my zamierzamy się wybrać do niego bo jestjtam większość wózków nas interesujących,nie wiesz może jaki jest czas oczekiwania na wózek?? ja dziś już troszkę lepszy humor mam,wczoraj doła miałam chyba przez tą pogodę,a to my pod koniec 31 tc
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znalazłam ten sam wózek co ona ma na allegro 3w1. Wy się lepiej znacie możecie mi powiedzieć czy wydaje się być spoko? http://allegro.pl/mutsy-4-rider-woze...639744104.html |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko w jakim znaczeniu? Mnie te wózki akurat w ogóle się nie podobają, więc nie pomogę ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-09 o 15:12 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że będzie ciekawie jak jej powiemy, ze sobie kupimy i wozek i lozko. |
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do siostry to dla mnie strasznie dziwnie się zachowuje, czemu każe siostrze płacić a koleżance pożycza za darmo? Dla mnie to bardzo niezrozumiałe... Dziewczyny mądrze radzą, za 800 zł pewnie znajdziesz uzywke i bedziesz go miała bez łaski kiedy chcesz Cytat:
a mój mąż to samo, wczoraj też się przejął... Co do tych mdłości to ja nie wymiotowalam jeszcze ani razu, ale mdłości mnie długo męczyły a od kilku dni czuje jakby to wracalo... Oby nie rosi:Ja mam ogólnie jakiś słaby nastrój, ale nie przez pogodę, bo dla mnie jest idealna. Chyba hormony tak na mnie wpływają. Dzisiaj mi lepiej, bo wyszłam do ludzi, byłam w pracy zawieźć l4 i widziałam się z koleżankami. Poza tym byłam w dużym smyku i obczailam wózek, który raczej weźmiemy. wonderko, moja mama rozmawiała z kimś z xlandera i już właśnie ma nie być xcite comic, ale pod koniec września do sprzedaży wchodzi xpulse w tym kolorze i raczej się zdecydujemy na niego. Trochę jest cięższy, ale ma te zaletę ze siedzisko spacerowe się rozkłada na płasko Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-body z długim rękawem: 62-11szt, 68-9szt; -body z krótkim rękawem: 62-2szt(muszę jeszcze dokupić ze 3), 68-0szt(też muszę dokupić około 5); -pajace mam dwa na 56 i 62, więcej chyba nie będę kupować, ale jeszcze zobaczę; -śpiochy: 62-3szt, 68-2szt (dokupię jeszcze żebym miała po 5-6 sztuk); -kaftaniki: 62-5szt, 68-5szt; -półśpiochy: 62-6szt, 68-5szt; Nie wiem czy kupować ciuszki na 56, może kilka bodziaków i półśpiochów by się przydało. Znalazłam na allegro taki fajny śpiworek i się nad nim zastanawiam http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...172402821.html Zamiast pakować dziecko w kombinezon można w takie coś. Plusem jest to, że można używać i w gondoli i w foteliku dziecko jest przypięte. A jak wyrośnie to zawsze może służyć jako taki ala kocyk. Co o tym myślicie?
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czym się różnią śpiochy od pajacy? Bo ja jakaś nieogarnieta jestem, dla mnie to jest jedno i to samo
|
|
#1617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do nie mówienia to by było chamsko no ale w sumie czemu nie, ja zawsze bardziej sie przejmuje innymi niż soba i nie wychodze na tym dobrze ![]() Dziewczyny chyba się złamie i jednak ten antybiotyk wykupi mi mąż bo nie chce się już męczyć Skoro lekarz rodzinny przepisał to na bank jest bezpieczny?---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-09 o 15:42 |
||
|
|
|
#1618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpiochy są zapinane u góry na ramionkach, a pajace są z rękawkami.
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
znalazłam coś takiego. No i nie wiem....W ulotce Amotaksu tego co mi przepisała.
W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem! Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę poinformuj o tym lekarza przepisującego receptę na ten lek. U kobiet w ciąży preparat może być stosowany wyłącznie wówczas, gdy w opinii lekarza jest to absolutnie konieczne. Przed zastosowaniem leku w okresie karmienia piersią skonsultuj się z lekarzem, który oceni stosunek ryzyka do korzyści w Twoim przypadku i podejmie decyzję czy możesz stosować ten lek. Amoksycylina przenika do mleka matki i może powodować uczulenie u dziecka. Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-09 o 15:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

ale do niego mam kawałek a mój nos to sprawa nie cierpiąca zwłoki

Tylko jak patrzę na mojego królika, który zawsze leni się przed mroźną zimą to jestem skłonna wierzyć, że nas w tym roku nie ominie :P

kochana musimy dać radę bo jakie mamy wyjście inne. Dobrze, że takie dolegliwości nie pojawiają się na początku ciąży.

Ale ja też mam problem z ogarnięciem się. Dzisiaj ma przyjechać moja mama i brat z Pomorza, pod koniec tygodnia drugi brat i jestem świnią, ale jak sobie myślę, że muszę zaraz wszystko ogarnąć, gotować i gościć ludzi to mi się odechciewa 
no chyba mam prawo, skoro to moja pierwsza ciąża i nie potrzebuje się stresować, ze coś nie jest przygotowane. 
nie no szok, nie jest to warte Twoich nerwów i proszenia się
ala: no chyba mam prawo, skoro to moja pierwsza ciąża i nie potrzebuje się stresować, ze coś nie jest przygotowane. 
ja praktycznie cały dzień się obijam a i tak jestem mega zmęczona nicnierobieniem
a z tymi kulkami to faktycznie szał, jeszcze waginalne rozumiem ale analne też się przydają?
a te bóle to jak odczuwalas? W krzyżu taki ucisk?
w ogóle trochę się zestresowalam, że nawet dziecko urodzone w 35 tc leżało w inkubatorze pod aparaturą, myślałam że takie dzieciątko już jest bardziej dojrzałe...
Nasz ślub 16.08.2014