|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Tak, na Maxi Cosi jednak ![]() Cytat:
Ja miałam ostatnio 4d. Super sprawa
|
||
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze mam 4D. Fajnie sobie tak podglądać
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My już mamy fotelik, dokładnie ten, szary. Wczoraj mnie tylko tż wkurzył, jak zaczął mówić coś w rodzaju że "rozmawiałam z trzema osobami w pracy co już mają dzieci i oni mówią że tylko przy pierwszym dziecku chce się mieć najlepszy fotelik i się na tym punkcie świruje, a później to już wystarcza taki ze średniej półki cenowej" Powiedzcie, jak na coś takiego zareagować? No przecież nie chcę fotelika za milion, ale chcę po prostu bezpieczny, co dla mnie oznacza RWF, a te po prostu SĄ droższe i tyle! To na prawdę nie jest kwestia moich ambicji tylko bezpieczeństwa naszego malucha... Wolę nie myśleć co będzie przy wyborze drugiego fotelika, bo tam ceny są bardziej "czarujące"... W dodatku teściowa jakiś czas temu dla innego wnuka (żeby z nim jeździć, ale już się nim nie opiekuje) kupiła jakiś tam fotelik dla większego dziecka i chce nam go dać, a to na pewno RWF nie jest, tylko coś w rodzaju "lepszy fotelik, ale do jazdy przodem". A tż wcale bardzo przekonany do RWF nie jest, a jak mu pokażę jakiś filmik z testów to będzie co najwyżej "tak tak" i nawet nie popatrzy :/
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pochwale się zdobyczą z lumpka - mini Timberlandy w stanie idealnym za 10zł
https://www.zalando.pl/timberland-ob...4f000-b11.html
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Jak coś to 15% na whisbeara jest,info na facebooku :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
zaoszczedzilas prawie 170 zl nie liczac czapeczki:-D
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 10:04 |
||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w piatkowy ranek
wczoraj zahaczylam o h&m i na wyprzedazy kupilam za 30 zl taki dwupak
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, ale nikt nie mówi, że ta jest dobrą żoną, a ta złą. Każdy ma taki związek, jaki mu pasuje
Ja znam wieloletnie małżeństwo, gdzie ona nie prała, nie sprzątała, nie gotowała. Jemu to nie przeszkadzało i okej, chociaż ja bym się na takie coś nie zdecydowała.Ja lubię robić różne rzeczy dla TŻta, przygotowuję wieczorem jakieś sałatki, tortille, puddingi chia, bo lubię jak ma w pracy coś dobrego do jedzenia, a nie tylko kanapki Posprzątane jest zawsze, ale sprzątamy oboje, więc to absolutnie nie tylko moja zasługa. Gotuję, ale nie codziennie, bo lubię dania na dwa dni, np. leczo, czy zapiekanki itp. Co do RWF, to ja TŻtowi tłumaczyłam o co chodzi + powiedzialam żeby poczytał w necie atykuły + fora internetowe i przyznał mi rację i chce kupić RWF |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem leniem i nie wstaję robić mężowi kanapek. Teraz będzie miał pracę dojeżdżającą, To pewnie wezmę się za drugie śniadania/lunche, ale tak to nie. Wystarczy, że sprzątam (mimo, że to potem okupione jest lezeniem 2 łóżku, bo.boli brzuch) i gotuję obiady. Kiedy pisałam pracę magisterską byłam bardziej kreatywna, ale sama chodziłam na zakupy to i więcej dobrobytu było w lodówce
teraz robi je tylko i wyłącznie mąż, a ja nie umiem tak bez inspiracji tym,co jest na półkach zrobić listyCo do wydawania na dziecko. .. jasne, można oszczędzać bardziej. Ale jeśli to.prawdopodobnie nasze jedyne dziecko będzie, to chcemy mieć przyjemność kupienia czegoś lepsiejszego ![]() CZARNULA, ale fajnie wam
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-11 o 10:13 |
|
|
|
#3460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja musiałam już z rana dzwonić do sprzedawcy z all bo 4 września zamówiłam i zapłaciłam za wanienkę +stelaż, w środę do nich pisałam na jakim etapie jest paczka i nic zero odpowiedzi. Dziś sprawdzam pocztę, nadal cisza wchodzę na allegro i pojawił się pierwszy negatywny komentarz u nich właśnie o nie dotarcie paczki. Wiec mówię, że trzeba zadzwonić. Dzwonię i Pani mówi, że niby paczka od nich wyszła w poniedziałek i ma sprawdzić dlaczego do nas jeszcze nie dotarła i oddzwonić ale coś nie chce mi się do końca w to wierzyć. Mam nadzieje, że to nie będzie pierwszy sprzedawca na all który mnie oszuka. Oby nie bo się bardzo zdenerwuję. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-11 o 10:13 |
|||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
za wyprawkowe łowyA mój dzidziuś nie daje o sobie znać dziś. To normalne, że na tym etapie jeszcze nie musi to być codziennością? |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Niby to normalne, ale mój wczoraj cały dzień nie dał znaku to strasznie się zamartwiała, dopiero wieczorem i mnie uspokoił. I mimo, że w głowie miałam że to jeszcze nie muszą być systematyczne ruchy to chodziłam nie spokojna i się wsłuchiwałam cały czas.
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno normalne, na tym etapie ruchy mogą nawet na tydzień zaniknąć, tak na belly czytałam
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby doszla ta paczka. Od poniedzialku to juz sporo czasu. Chociaz ja zamowilam witaminy tydzien temu w czwartek i od razu zaplacilam a nie przyszly do dzis... Tez niby wyslali i dostalam nr nadania i lipa czekam nadal. A najgorsze jest to ze juz 3 dni jestem bez... Jak nie przyjda dzis musze kupic w aptece 2 raz drozsze bo co innego.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 10:32 |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
No bo niby we wtorek byłam na wizycie i lekarz pytał czy coś czuję. Więc mu mówię, że ogólnie tak, ale teraz nie. I na USG mała się ruszała - tak, że szybko odwróciła się plecami i tyle ją widziałam. No nic, może będzie łaskawa i dziś wieczorem da popis
Aaaa i witam się w 24 tygodniu |
|
|
|
#3466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa faktycznie niefajna sytuacja z TZ. domyślam się, że tu ani prośbą ani groźbą nie można sobie poradzić z problemem i trudno cokolwiek doradzic. jedynie to własnie odpuścić, niech radzi sobie sam, zobaczy wtedy ile dla niego znaczy Twoja praca w domu i zaangażowanie. Takie terapie wstrzasowe najczesciej przynosza efekty, ale jak już przychodzi problem z alko plus kłamanie to kiepskie połączenie...
Cytat:
TŻ by kupił wózek najchętniej za 500zł i cała reszta nieważna. Byle jakoś wyglądał i nie był zbytnio zużyty, oczywiscie ja nie mam nic przeciwko używkom, ale to trzeba pojeździć pooglądać. Na razie celujemy w nowy i już mu zapowiedziałam, że niedłeugo jedziemy ogladać i pomału decydować. w kwestii dzieciaka to ja już TZ zapowiedziałam, że on z racji na swoje zdolności ma w domu decydujący głos w wielu kwestiach jak chodzi o remont, ale pokój dla mlodego ja projektuje i tak samo decyduję o wózkach, fotelikach itd. On ma dużo pracy, naprawde teraz strasznie zasuwa więc też nie będę wymagała żeby szukał wyprawki na necie, ja znajduję i mu pokazuję do akceptacji ![]() Co do obowiązków domowych, teraz jak jestem na wolnym to ja gotuję i sprzątam, ale normalnie TŻ jest bardzo pomocny. Dzisiaj znów nam zrobił swoje pyszne naleśniki i dzieć znów szaleje od śniadania Ale tak jak pisałam nie mam sumienia zmuszać go do domowych obowiązków teraz jak ciągnie dwie prace i w dodatku remont. Cytat:
U nas tak samo ![]() Dotka90 widac, że dzieciowi podoba się na urlopie! ![]() haha i wyobrażam sobie jaki to fajny widok TŻ spiewający o parabolach do brzuszka ![]() Cytat:
![]() chcemy mieć przyjemność kupienia czegoś lepsiejszego
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3468 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak będę robić, to prawie 100 zł. Zobaczymy ma oddzwonić w przeciągu 5 -10 min, ale nie dzwoni. Poczekam do godziny i dzwonię.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Przyczajenie
|
No tak niby na 1 USG miałam pójść ze skierowaniem ale wyszło tak, że nie było terminu na NFZ więc musiałam płacić prywatnie, a na te skierowanie zapisał mnie dopiero na wrzesień już normalnie na NFZ.
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko widzisz dzisiaj on uwaza ze jest juz wszystko w porzadku i w ogole zero tematu. W nocy przytulil. Wychodzil do pracy buziak choc bylam odwrocna tylem do drzwi, dzwoni z pracy jak sie czuje, czy maluch kopie itd. Normalnie rozdwojenie jazni. Ale Ty to masz super z tymi nalesnikani. Mmm z nutella i owocami dawno nie jadlam Twoj bobas sie przyzwyczai to pozniej tatus bedzie codziennie rano musial mu robic ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że pogoda będzie w miarę, ale patrzyliśmy i akurat na ten weekend ma być poprawa. 20-22 stopnie - perfect
![]() kinga mam nadzieje, że ta paczka do Ciebie dojdzie. candy gratki! mamaniunia witaj |
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na NFZ są tylko 3 usg w ciąży, gdyby coś się działo, to wtedy robią, ale jeśli wszystko jest w porządku, tętno dziecka jest sprawdzane na każdej wizycie, to nie ma konieczności robienia usg. Niektórzy lekarzy uważają, że nie jest one najzdrowsze dla dziecka. Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam sie z rana
Nadrobilam zalegle posty, wiec wreszcie jestem na bieżąco. Dotka program bym o Ujastku calkiem fajnie wyglada w środku z tego co pokazali i zastanawialam sie nad szkołą rodzenia tam bo mam rzut beretem. Udanego urlopu! Mamaniunia witaj krajanko jest nas juz kilka z Krakowa i okolic. Gdzie chcesz rodzic ?Mam ta poduszke do spania na boku z biedronki o ktorej pisalyscie, kupilam ja za 10zl na wyprzedazy i jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Czarnula oby pogoda dopisala tez na poludniu Polski bo mam wesele w sobote udanej rocznicy Tez chcemy sie gdzieś w koncu wybrac na krotki urlop w ramach naszych prezentow urodzinowych |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
kogielmogiel 10 zł super Ci sie udało
Pani nie oddzwoniła, zadzwoniłam ja. Niby kurier odmówił dostarczenia paczki nie wiedza z jakich przyczyn, dzisiaj ma wyjść nowe zamówienie zobaczymy. Nie podoba mi się to. |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
To ciekawe, KINGA. Na 100 nie wysłali
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
To dziwne a przesyłka do Polski czy do Niemiec ?
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDUSIA, on może i myśli, że po sprawie. Ale bądź nieugięta!
Witam nową ja mamuśkę!
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Med oczywiscie ze tak! "Kurier odmowil dostarczenie przesylki" nawet jakby sfora groznych psow byla na posesji to chyba ma tel i moze zadzwonic. Dziwne to naprawde....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Powiedzcie, jak na coś takiego zareagować? No przecież nie chcę fotelika za milion, ale chcę po prostu bezpieczny, co dla mnie oznacza RWF, a te po prostu SĄ droższe i tyle! To na prawdę nie jest kwestia moich ambicji tylko bezpieczeństwa naszego malucha... Wolę nie myśleć co będzie przy wyborze drugiego fotelika, bo tam ceny są bardziej "czarujące"... 

teraz robi je tylko i wyłącznie mąż, a ja nie umiem tak bez inspiracji tym,co jest na półkach zrobić listy

a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu