Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 11:02   #2521
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

o jakie przesłodkie skarpetki No cudo!
:d
Stary 2015-09-11, 11:07   #2522
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj cały dzień sikałam. Non stop mnie bolał pęcherz jakbym miała przepełniony, a jak poszłam do WC to ledwo co wyleciało
Na dodatek przed USg tak mi się sikać zachciało, a już była moja kolej, więc nie poszłam do WC, a Małą jak na złość mi takiego kopa dała, że myślałam, że mi oczy wyjdą

Podobno w gryce lubią się zagnieździć robaczki. Ale nie ma reguły mogą, ale nie muszą.
ja mam dokładnie tak mam, co chwile muszę do wc, całe szczęście, że nie muszę nigdzie wychodzić dziś.

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
są teraz dostępne takie pelerynki do karmienie, można się skutecznie zakryć skoro myślisz że pieluszka to mało
okropieństwo

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Podobno jakieś robaczki mogą w nich się zalęgnąć. Ja kupuję z gryką bo do kołyski nie ma wyboru
mi takie z gryką najbardziej odpowiadały pod względem twardości jak macałam w sklepie, ale robaki mnie odpychaja zdecydowanie.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Nie pomoge z materacykami, bo sama jeszcze nic nie wybrałam,
będę się z tego doktoryzować za jakiś czas, bo teraz mi sie nie chce
mi też sie nie chce, ale w przyszłym tygodniu chce mieć juz łóżeczko załatwione, wszystko tak odkładam na pózniej, że boje sie że nic nie zdążę kupić

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie nazwę jakiejś trucizny na psy bo ja oszaleję z tymi sąsiadami Nie pomogła policja, straż miejska, nic!!! mnie juz tak glowa boli, ze nieraz nie wytrzymuje
A co z tymi psami nie tak ?

Cytat:
Skarpetki

Boskie
Po ile sa w Rossmanie ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:09   #2523
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Poszły maile - Halwaya, Andriuszk, Ogolnie Jakby któraś chciała jeszcze to zgłoście się do Dziewczyn
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:09   #2524
andriuszka77
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52727990]Andriuszka pewnie. To jest w kilkunastu mailach, więc jak któraś jeszcze chce to dajcie @, żebym nie musiała wysyłać kilka razy [/QUOTE]

Dziękuję

andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:16   #2525
halwaya
Zakorzenienie

Dzięki Gryzelda nie mam czasu na szkołę rodzenia - a na te zajęcia, na które chodziłam 3 lata temu to były nudy - same wykłady - chyba tylko 3 spotkania i pierwsze to było omówienie oznak porodu i przebieg, drugie to o kp i pielęgnacji a trzecie o centrum dziecięcym.. w sumie to nic czego sama bym sobie nie mogła przeczytać :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:22   #2526
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupię jedne bo nie wiadomo jak duży Mały się urodzi, poza tym to zawsze można dokupić. Zastanawiam się nad tymi Dadami w promocji. Po ok 30gr/szt wychodzi.

Wczoraj już byłam bliska złożenia zamówienia na allegro na 300 zł ale coś mnie powstrzymuje
Dzisiaj kupiłam te małe dady i paczkę płatków i patyczków dla niemowląt. Brakło mi śmietany więc muszę iść do sklepu, od razu kupię drugą paczkę płatków bo za 5,99 się raczej opłaca

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Tak swoją drogą, czy też czujecie się jak żuczki? Bo jak leżę na plecach, to właśnie mam wrażenie takiego machającego kończynami żuczka, który wstać nie może
W sumie właśnie zaczynam odczuwać, że brzuch mi naprawdę przeszkadza, nawet już czasem buty wiążę z boku. Ogólnie się czuję jakaś ociężała i pełzakowata.

I zaraz wpadnę w panikę, że mam mało czasu do porodu i nie zdążę tego wszystkiego zgromadzić
Dokładnie tak się czuję ii buty już od jakichś 2 tygodni wiążę na siedząco na podłodze :/
Cytat:
Łooo, mnie też przeraża ta "bezczynność" podczas karmienia...
Na zajęciach ze szkoły rodzenia śmialiśmy się, że do karmienia trzeba wybrać jakiś fajny serial mający dużo odcinków

W końcu na obiad robię krem ziemniaczano-porowy i roladki z kurczaka z serkiem ziołowym. I jakąś sałatkę
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:23   #2527
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda. Koleżanka z pracy miała to samo zaraz po urodzeniu 2 dziecka nie zorientowała się że od razu zaszła szybko w ciążę. Współżyli od razu bez zabezpieczeń widocznie, dopiero się po jakimś czasie zorientowała że jakoś cieżko jej sie oddycha i szybko sie męczy - A tu 5 miesiąc ciąży już był

A więc już miała w domu dwoje malutkich dzieci + ciąża z ....bliźniakami Opowiadała że płakała, że jak sobie da radę.

Teraz ma 4 cudownych chłopaków, no ale tempo niezłe mieli
O kurczę, to musiało jej być na prawdę ciężko ;/ i to jeszcze bliźniaki i sami chłopcy

Cytat:
Tak, ten Extra, ale kupiłam duży, bo tego 30g to się w ogóle nie opłacało

Skarpetki w Rossmannie kupiliśmy. Ale na all z tej firmy też tanie nie są :/

O tak Ja np.6 też przegapiłam kiedy się zaczął a tu już właśnie 7

Jeszcze dziś możesz świętować Dziękuję i Tobie też gratuluję

Ja dziś też nie gotuję Mąż sobie kupi domowe pierogi w znajomego który ma firmę i robią właśnie takie domowe pierogi
Późno wraca, więc nie chciał nic innego. Jutro coś bym zrobiła na dwa dni, żeby w niedzielę nie stać przy garach

Mi też ciężko się z pleców podnieść. Szczególnie jak leżę na kanapie. Z łóżka w sypialni mi się dobrze wstaje

A co do butów jeszcze to ja póki co zakładam wsuwane
Ale później się zacznie wiązanie

Chyba zobaczę w internecie. Jak nie to trzeba będzie kiedyś do Rzeszowa się wybrać na większe zakupy

Zaczęłam Wam odpisywać i mi się laptop wyłączył do aktualizacji
Ten Bepanthen to też tani nie jest, ciekawe czy wydajny

My w niedzielę pewnie do teściowej albo mamy się wybierzemy, bo ostatnio nie bylismy, więc też obiadu nie będę robiła
Cytat:
są teraz dostępne takie pelerynki do karmienie, można się skutecznie zakryć skoro myślisz że pieluszka to mało
Ooo ciekawe
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52727725]Mujer na stronie zapytajpolozna.pl jest kurs sr online - dostajesz na maila lekcje. Jak nie chcesz się zapisywać, to daj maila to Ci prześlę, bo mam już wszystkie [/QUOTE]
Ehh nie zdążyłam
Cytat:
Ja na początku też bardzo dokładnie liczyłam. Teraz nie raz się zapomnę, który to dokładnie tc Ale do I trym też bym nie chciała wrócić

A nie masz od kogo pożyczyć?

koniecznie

Ja wczoraj cały dzień sikałam. Non stop mnie bolał pęcherz jakbym miała przepełniony, a jak poszłam do WC to ledwo co wyleciało
Na dodatek przed USg tak mi się sikać zachciało, a już była moja kolej, więc nie poszłam do WC, a Małą jak na złość mi takiego kopa dała, że myślałam, że mi oczy wyjdą

Podobno w gryce lubią się zagnieździć robaczki. Ale nie ma reguły mogą, ale nie muszą.
Czyli nie tylko ja I trym niekoniecznie dobrze wspominam i jeszcze to gadanie innych:"zobaczysz po 3 miesiącu,będzie lepiej, minie Ci", a mam koleżankę z pracy która całe 9 miesięcy wyemitowała i zle sie czula, modlilam sie, żeby mnie to nie spotkało ;/ btw powiedziała, że chciałaby mieć jeszcze jedno dziecko, ale nawet jej mąż powiedział, że na to nie pozwoli, żeby znowu męczyła się tak jak wtedy, więc musiało być tragicznie ;/
Cytat:
Brak słów

Nie a sama jestem ciekawa co u nich...

Skarpetki

Śliczne

Ogólnie, podeslij mi też ta śr na maila, wysyłam adres

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:23   #2528
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to witam się w 26t0d. Dziś 100-dniówka! I zaczęłam 7 miesiąc Nie no... z takiej okazji muszę później zrobić zdjęcie brzuszka
Według mojej aplikacji 7 miesiąc zaczyna się w 28 tygodniu.

Cytat:
No i przechodzę etap żołądka w przełyku. Wypiłam 2 herbatki, zjadłam trochę malin i chyba właśnie te maliny dryfują mi w okolicy migdałków :/ Niedobrze mi nie jest, tylko chyba jakiś refluks, fuj.

O nie, Ciebie też dopadło.

U mnie to samo od jakiegoś tygodnia, chociaż np. wczoraj miałam spokój. Ale były takie dni, że cały dzień mnie męczyło.
Nie wiem czy to zależy od jedzenia, ale jak sobie przypomne to najgorzej czułam sie po.. pomidorowej!

Cytat:
To prawda. Koleżanka z pracy miała to samo zaraz po urodzeniu 2 dziecka nie zorientowała się że od razu zaszła szybko w ciążę. Współżyli od razu bez zabezpieczeń widocznie, dopiero się po jakimś czasie zorientowała że jakoś cieżko jej sie oddycha i szybko sie męczy - A tu 5 miesiąc ciąży już był

A więc już miała w domu dwoje malutkich dzieci + ciąża z ....bliźniakami Opowiadała że płakała, że jak sobie da radę.

Teraz ma 4 cudownych chłopaków, no ale tempo niezłe mieli
Oooo matko, hardcore!
Mnie póki co drugie przeraża (pierwsze w sumie też), ale cztery.

Cytat:
Dziewczyny, a po karmieniu cycki się myje czy coś? Czy zostawić i myć się normalnie tak jak zawsze tzn. kąpiel wieczorem?
Wydaje mi się, że nie, wystarczy wieczorem przy kąpieli.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:24   #2529
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

W końcu na obiad robię krem ziemniaczano-porowy i roladki z kurczaka z serkiem ziołowym. I jakąś sałatkę
Mmm to musi być pyszne
Stary 2015-09-11, 11:26   #2530
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dajcie nazwę jakiejś trucizny na psy bo ja oszaleję z tymi sąsiadami Nie pomogła policja, straż miejska, nic!!! mnie juz tak glowa boli, ze nieraz nie wytrzymuje
Kurcze może jakiś hycel może je zabrać. Bo truć Szkoda psin, to przecież wina właścicieli że się tak zachowują

Ogólnie a widzisz ja nie wiedziałam jak to jest dokładnie. Mama pracuje w MOPS i narzeka właśnie na samotne mamusie, które potem spotyka w pure :-/

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
okropieństwo
to samo pomyślała jak to zobaczyłam. Niech jeszcze burkę założy
Aniqa skarpetki śliczne
Wczoraj pisałam że prawie zamówiłam szlafrok. Dzisiaj znalazłam w sklepie taki sam, tylko że 30 zł droższy. Przymierzyłam i domówiłam, wiec wygląda na to że szpitala mam już wszystko.
Stary 2015-09-11, 11:27   #2531
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Benita u mnie czas właśnie się dłuży, ale może to i lepiej

To teraz Wam powiem coś o kp jako "metodzie antykoncepcji" i jak to się kończy Sytuacja z pracy.
W zeszłym roku w kwietniu przyszła do nas młoda dziewczyna, jakoś 18-19 lat miała po becikowe, bo urodziła dziecko w marcu. Becikowe dostała, wszystko fajnie poszło, ucieszona. Tego samego roku w sierpniu przyszła pytać o...becikowe, czy dostanie. Ja mówię, że przecież już brała, bo ją pamiętam, a to jest świadczenie jednorazowe, więc nie A ona mówi tak ze łzami w oczach "A bo mam matkę głupią, powiedziała mi że jak karmię piersią to mogę się kochać bez zabezpieczenia i w ciążę nie zajdę i się z chłopakiem tak kochaliśmy i wie pani, jakoś nie miałam długo okresu i poszłam do ginekologa i okazało się, że jestem w ciąży".
A ja I mówię, że spoko, a w którym tygodniu lekarz orzekł ciążę? A ona "W 17"
masakra... już nawet się nie dziwie że ta dziewczyna taka naiwna ale że matka takie głupoty jej wmówiła... masakra

Cytat:
Ja jestem z maja czyli z wakacyjnego
ja też z maja

Cytat:
Tak swoją drogą, czy też czujecie się jak żuczki? Bo jak leżę na plecach, to właśnie mam wrażenie takiego machającego kończynami żuczka, który wstać nie może
W sumie właśnie zaczynam odczuwać, że brzuch mi naprawdę przeszkadza, nawet już czasem buty wiążę z boku. Ogólnie się czuję jakaś ociężała i pełzakowata.
mi brzuch już od jakiegoś czasu przeszkadza i jest mi z tym źle bo czuje się okropnie niedołężna, a przez to wszystko mnie 100 razy bardziej irytuje. Ehh jestem zmęczona ciążą
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:28   #2532
_karmazynova_
Zadomowienie

Kolejny zgrabny, ładny brzusio ja dziś swój wstawię, dość duuży już

Cytat:
Hej

Okropnie mnie dziś mały uciska, w nocy musiałam 3 razy do kibelka wstawać mam nadzieje, że w końcu zmieni pozycje, bo juz zwariować można

Od rana przeglądam na nowo łóżeczka i materacyki, dlaczego nie polecacie materaców z gryką ? Z tego co widzę są one najpopularniejsze
Czytałam, że po pierwsze mogą się tam zalęgnąć robaczki, ale oczywiście nie muszą. Aczkolwiek ja bym się bała i nie ryzykuje...
Po drugie ponoć słychać każdy ruch dziecka..
Po trzecie parę lat temu były polecane, ale teraz jest wiele opinii, że lepsze są inne materiały..

Cytat:
Żuczki grudniowe rządzą

Ale jak pisałyście wolę żuczka niż te mdłości i zawroty głowy z początku. Jakoś się turlam tu i tam A na łóżku też z rozmachu

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

dołączam się jako kolejny żuczek. Obawiam się mojej żuczkowatości w 9 miesiacu

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52727734]Kobietki, czy do którejś z Was odezwała się Żaneta albo Lobo? Napisałam im obydwu PW rano, ale żadna nie odpisała...[/QUOTE]

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:30   #2533
Konto usunięte

Sylwuska dawaj @, bo jeszcze Kalwince wysyłam
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:32   #2534
_karmazynova_
Zadomowienie

Cudne skarpeteczki..
Ja mam ambitny plan zrobić skarpetki, albo buciki na szydełku Ale najpierw muszę się nauczyć robić słupki na szydełku

Stary 2015-09-11, 11:37   #2535
sylwoha
Zakorzenienie

Ja jezzcze nie czuje sie jak zuczrk bo ja zawsze mialam brzucha przynajmniej troche

dokumenty do zus zlozone
Pani sie dziwila ze cala teczka- chyba serio myslala ze fikcyjna dg :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:37   #2536
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52728565]Sylwuska dawaj @, bo jeszcze Kalwince wysyłam [/QUOTE]
Poszło, dzięki

Stary 2015-09-11, 11:38   #2537
halwaya
Zakorzenienie

Gryzelda - melduję, że już przeczytałam wszystkie mejle - kilka tylko było dla mnie wartych zachowania resztę już wiem, znam można powiedzieć, ze jestem gotowa

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:46   #2538
benita84
Zadomowienie

Cytat:
A macie jakiś sprytny patent na karmienie publiczne?
Bo czeka mnie tego sporo, a ja świecić cycem nie lubię. Na razie kupiłam kilka koszul rozpinanych, żeby było wygodniej. Normalnie nie znoszę rozpinanych bluzek, więc mam może ze 2 :/

Ponoć faktycznie karmić do 2 roku życia... Nawet ja nie dam rady tyle lat się męczyć
patentu nie mam i w ogóle nie lubię karmić w miejscach publicznych bo nawet jak się pozakrywam to ludzie się wgapiaja co ja tam takiego robię. No ale rozpinana bluzka i stanik do karmienia na pewno ułatwiają sprawę, do tego pieluszka albo apaszka żeby narzucić na siebie i dziecko. Jak się i dziecię na kryje (tylko czymś leciutkim) to i dla niego lepiej bo go nie będą rozpraszać widoki.
Ja zawsze szukałam jakiegoś ustronnego miejsca ale wiadomo ze nie wszędzie takie jest.

karmić 2 lata? nie dla mnie. Rok uważam za wystarczający i maksymalny. A nie wiem czy tym razem nawet tyle wytrwam

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mujer - moja mi potrafiła godzinami na cycku wisieć - miałam wrażenie, że cały dzień siedzę jak ta krowa dojna - pół godziny to naprawdę było szybkie karmienie i starczyło na kolejne pół godziny.. ja dlatego szybko przeszłam na mm, bo psychicznie nie byłam gotowa na takie poświęcenie..

może gdybym dała radę przecierpieć ten pierwszy okres to po miesiącu czy dwóch byłoby lepiej - ale te początkowe dni to ledwo co siedziałam.. na razie optymistycznie licytuję laktator
moje karmienie też tak na początku wyglądało... nawet nie chcę tego wspominać a brakowało mi asertywności żeby przejść na mm. Ale po jakiś 6-8 tyg było już dobrze. A później to już w ogóle wręcz wygodniej było kp bo nie musiałam pamiętać o kupowaniu mleka, butelkach, podgrzewaniu, po prostu wszędzie gdzie byłam miałam jedzenie dla małego ze sobą
Stary 2015-09-11, 11:47   #2539
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ANIQA jakie skarpetunie

Cytat:
Boskie
Po ile sa w Rossmanie ?
Dziękuję 17,99 Najtańsze były za 12,99 z takich z grzechotką, ale ten wzór nam się akurat podobał

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ten Bepanthen to też tani nie jest, ciekawe czy wydajny

Czyli nie tylko ja I trym niekoniecznie dobrze wspominam i jeszcze to gadanie innych:"zobaczysz po 3 miesiącu,będzie lepiej, minie Ci", a mam koleżankę z pracy która całe 9 miesięcy wyemitowała i zle sie czula, modlilam sie, żeby mnie to nie spotkało ;/ btw powiedziała, że chciałaby mieć jeszcze jedno dziecko, ale nawet jej mąż powiedział, że na to nie pozwoli, żeby znowu męczyła się tak jak wtedy, więc musiało być tragicznie ;/

Śliczne
No, drogi jest :/ ale wolę to niż Sudocrem który się ciężko zmywa. Sudocrem kupię chyba dopiero jak się okaże, że Bepanthen jednak nie daje rady, chociaż mam nadzieję, że będzie ok.

Tak, ja niestety też źle zniosłam I trymestr, ale raczej przez mój żołądek niż przez objawy typowo ciążowe. Nie wiem czy ciąża miała jakiś wpływ na to, ale był naprawdę ciężko...

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Według mojej aplikacji 7 miesiąc zaczyna się w 28 tygodniu.
Według mojej od 27tc- bo teoretycznie w tym tygodniu jestem, ale liczę tak jak moja gin pełne tygodnie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa skarpetki śliczne
Wczoraj pisałam że prawie zamówiłam szlafrok. Dzisiaj znalazłam w sklepie taki sam, tylko że 30 zł droższy. Przymierzyłam i domówiłam, wiec wygląda na to że szpitala mam już wszystko.
Dziękuję

jaki szlafrok zamówiłaś?

Ja się wczoraj przeraziłam jak zobaczyłam w sklepie cenę za dwa smoczki Lovi ok.22-25 zł a na all 17-18 zł

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Cudne skarpeteczki..
Ja mam ambitny plan zrobić skarpetki, albo buciki na szydełku Ale najpierw muszę się nauczyć robić słupki na szydełku
Dziękuję

Ooo będziesz się chwalić

Dziewczyny czy maluszkowi codziennie smaruje się buzię kremem pielęgnacyjnym czy tylko jeśli skóra tego wymaga?
Stary 2015-09-11, 11:54   #2540
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Łooo, mnie też przeraża ta "bezczynność" podczas karmienia...

Dziewczyny, a po karmieniu cycki się myje czy coś? Czy zostawić i myć się normalnie tak jak zawsze tzn. kąpiel wieczorem?
ja przy karmieniu masę książek przeczytałam a teraz nie wiem jak połączę karmienie i pilnowanie 2,5 latka

niektórzy mówią żeby myć przed karmieniem ale jak ja na początku karmiłam 30 razy dziennie to chyba bym zwariowała tak za każdym razem się myć
Stary 2015-09-11, 11:54   #2541
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oooo matko, hardcore!
Mnie póki co drugie przeraża (pierwsze w sumie też), ale cztery.
Noooo hardcore żebyś wiedziała
Ale wydaje mi się że niektórym kobietom rodzenie dzieci przychodzi łatwo, bo jak mają np. 6-10 dzieci toż to ogromny wysiłek dla organizmu

Moja mama opowiadała, że jak była na porodówce to widziała takie lekkie porody, że panna dwa razy stęknęła i już urodzone. Cały poród trwał 10 minut ze skurczami itd. A ona biedna dwa porody i za każdym razem męczarnia przez wiele wiele godzin, w tym jeden kleszczowy.
Stary 2015-09-11, 11:57   #2542
benita84
Zadomowienie

Ani_qa jakie piękne skarpeteczki
Stary 2015-09-11, 12:00   #2543
Konto usunięte

Ok, maile poszły to Sylwuski, Sylwohy, Kalwinki, Andriuszki, Halwayi i Ogolnie - Dziewczyny dalej Wy rozpowszechniacie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Sylwoha do Ciebie nie mogę wysłać jednak coś mi nie działa poczta :/
Stary 2015-09-11, 12:01   #2544
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Cudne skarpeteczki..
Mnóstwo tutków masz na you tube, ja robiłam z you tuba właśnie buciki dla małej. Wszystko ładnie wychodzi powodzenia

Acha radzę brać duże szydełko i grubszą nić, łatwiej wtedy się szydełkuje, przynajmniej mnie, bo oczka mi się nie mylą.

https://www.youtube.com/watch?v=vi2_VsfR0xY
Stary 2015-09-11, 12:08   #2545
kalwinka
Zadomowienie

Tak odnośnie sudocremu - obiło mi się gdzieś o uszy, że kremy z cynkiem sa niewskazane dla dziewczynek. Ktoś wie o co chodzi ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 12:10   #2546
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Ani_qa jakie piękne skarpeteczki
Dziękuję
Stary 2015-09-11, 12:12   #2547
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję 17,99 Najtańsze były za 12,99 z takich z grzechotką, ale ten wzór nam się akurat podobał

No, drogi jest :/ ale wolę to niż Sudocrem który się ciężko zmywa. Sudocrem kupię chyba dopiero jak się okaże, że Bepanthen jednak nie daje rady, chociaż mam nadzieję, że będzie ok.

Tak, ja niestety też źle zniosłam I trymestr, ale raczej przez mój żołądek niż przez objawy typowo ciążowe. Nie wiem czy ciąża miała jakiś wpływ na to, ale był naprawdę ciężko...

Dziękuję

Według mojej od 27tc- bo teoretycznie w tym tygodniu jestem, ale liczę tak jak moja gin pełne tygodnie

Dziękuję

jaki szlafrok zamówiłaś?

Ja się wczoraj przeraziłam jak zobaczyłam w sklepie cenę za dwa smoczki Lovi ok.22-25 zł a na all 17-18 zł

Dziękuję

Ooo będziesz się chwalić

Dziewczyny czy maluszkowi codziennie smaruje się buzię kremem pielęgnacyjnym czy tylko jeśli skóra tego wymaga?
To faktycznie loja kasę ;/ a smoczki lovi juz wcześniej widziałam właśnie, że w sklepach kilka zł drożej

Ze smarowaniem nie mam pojęcia, może doświadczone mamy podpowiedza?
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52728988]Ok, maile poszły to Sylwuski, Sylwohy, Kalwinki, Andriuszki, Halwayi i Ogolnie - Dziewczyny dalej Wy rozpowszechniacie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Sylwoha do Ciebie nie mogę wysłać jednak coś mi nie działa poczta :/[/QUOTE]
Dziękuję ;*

Stary 2015-09-11, 12:12   #2548
mujer
Zadomowienie

Cytat:
O właśnie, gdzieś tkaie coś widziałam tylko zapomniałam jak się to nazywa Dzięki.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52727725]Mujer na stronie zapytajpolozna.pl jest kurs sr online - dostajesz na maila lekcje. Jak nie chcesz się zapisywać, to daj maila to Ci prześlę, bo mam już wszystkie [/QUOTE]

Oo super, to się zgłaszam zaraz

Cytat:
Ja na początku też bardzo dokładnie liczyłam. Teraz nie raz się zapomnę, który to dokładnie tc Ale do I trym też bym nie chciała wrócić

A nie masz od kogo pożyczyć?

koniecznie

W sumie torbę niby mieć spakowaną trza wcześniej, a ja nie chcę komuś z miesiąc czy dwa przetrzymywać. Normalnie to bym pożyczyła.

Kurde, mój młody jakiś słabawy, albo co, wogle nie odczuwam solidnych kopniaków. Dla mnie są takie se, może ze 2 razy mu się zdarzyło solidniej walnąć. Nie wiem, czy to wrodzony szacunek do matki, czy mam się martwić
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 12:13   #2549
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Mnóstwo tutków masz na you tube, ja robiłam z you tuba właśnie buciki dla małej. Wszystko ładnie wychodzi powodzenia

Acha radzę brać duże szydełko i grubszą nić, łatwiej wtedy się szydełkuje, przynajmniej mnie, bo oczka mi się nie mylą.

https://www.youtube.com/watch?v=vi2_VsfR0xY
Dzięki za filmiki i porady
Szydełko 2,50 mm wystarczy,nie?

Stary 2015-09-11, 12:15   #2550
lobofylia
Raczkowanie

Mamy rozwarcie. Gotowość skurczowa macicy. szyjka ponad 3cm. Leżeć plackiem. Pozdrawiam
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości