Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 18:21   #3961
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
I co do tantum rosa, to czy ten irygator też kupujecie, czy same te saszetki?
Ja kupilam same saszetki. Pani w aptece powiedziala ze irygacje wcale nie sa takie dobre. Ze wyplukuje sie flore bakteryjna. I lepiej zeby tego nie robic...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:23   #3962
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

ja po tamtum rosa miałam mega podrażnione dłonie i mega mnie tam piekło wtedy... straszne to było nie spodziewałam się czegoś takiego
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:39   #3963
czarnulax
Zakorzenienie

-15% ze 120zl + 15zl przesyłka, no to sobie przeliczcie
Stary 2015-09-13, 18:39   #3964
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja mam kupiony szlafrok z wiskozy. Cienki, elastyczny, do kolan, ale z rękawem 3/4. I seksi, bo w panterkę

DOTKA, kurczę, ale Cię wzięło...

Narobiłyście mi ochoty na tego szumisia, ale cena mnie przeraża

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:56   #3965
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
niestety będę sama, tż jeszcze nie wróci może się uda odnaleźć
ja będę z TŻem
może się odnajdziemy
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52743466]
http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615929
O ja taka ciemna, czemu o tym nie wiedziałam :s

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
no tak jest, ale niewiele osób korzysta, zwłaszcza przed porodem
jak sie zapisuje do przychodni do lekarza rodzinnego to też się wybiera od razu położną, pamiętam że się śmiałam bo miałam jakieś 22 lata jak się zapisywałam do mojej obecnej przychodni i w ogóle dzieci nie były mi w głowie wtedy a już musiałam położną wybrać
no i ta położna ma obowiązek po porodzie przychodzić do młodej mamy żeby pomagać i udzielać rad tylko trzeba w przychodni zgłosić ze dziecko się urodziło (ale i tak sie to robi, bo trzeba je zgłosić do lekarza). A przed porodem to pewnie sie samemu trzeba upomnieć bo w przychodni nie wiedzą ze jesteśmy w ciąży zazwyczaj.
No i tak to też działa z tymi darmowymi szkołami rodzenia, że żeby była darmowa to musisz zmienić deklarację położnej na którąś z tych która pracuje w tej szkole rodzenia i od tego czasu to jest twoja położna
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wiecie co? Probowalam rozmawiac z TZ. I on nie czuje sie w ogole winny i nie widzi w niczym problemu. On jest niereformowalny... Uwaza i powiedzial mi prosto w oczy ze robienie przezemnie sniadan obiadow i kolacji sprzatanie itd jest moim obowiazkiem bo I TAK SIEDZIE W DOMU I NIC NIE ROBIE. A on przychodzac z pracy nie bedzie garow myl. Jest mi tak przykro ze nawet sobie nie wyobrazacie. Malo tego jest przekonany ze jak bedzie dziecko tez bede tak skakac... Lzy mi normalnie leca ciurkiem... Normalnie czuje sie upokorzona jak nie wiem. Wychodzi na to ze jestem sluzaca, kucharka i dzi.wka zaspakajajaca potrzeby i nikim wiecej. To sie doczekalam....
jakby mi tak TŻ powiedział to już by mnie nie było sorry ale związek to jest partnerstwo, a Ty akurat wykonujesz teraz baaaardzo dużą prace bo nosisz Wasze dziecko, więc nie wiem jak można tak mówić w ogóle
mam nadzieję ze oprzytomnieje Twój TŻ
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
taki sweterek: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-157172-1.html a dżinsów nie mogę nigdzie znaleść, w każdym bądź razie z h&m.
fajne
spisał się Twój TŻ
Cytat:
Napisane przez kaffelatte Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem w 22 tc, mam termin na 21.01 , podczytuję Was od jakiegoś czasu no i chyba nadszedł czas na przywitanie się
Mam 29 lat, rocznego synka i małą dziewczynkę w brzuchu Drugiej ciąży nie planowaliśmy, wpadliśmy jak mały miał 7 mies, ale bardzo się z niej cieszymy, jak dotąd wszystko jest ok, nawet z płcią udało się trafić także wszystko super i oby tak dalej. Jedynie przygotowujemy się psychicznie na mały rollercoaster od stycznia, ale nie my pierwsi i nie ostatni także chyba damy radę, nie?
witaj
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Kurcze byłam w tych nowych butach w kościele no i nie wygodnie :/ Mam nadzieję, że się rozbiją
rozbiją się
mnie zawsze na początku buty obcierają a po paru razach już jest ok

Cytat:
Taki kombinezon tz dzisiaj kupil
słodki

jaki rozmiar?

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A jak z ruchami waszych dzieci?
mój, tak jak pisałam ostatnio, od rana do wieczora się tłucze co chwila myślę ze spokojnie średnio raz na godzinę go czuję, a czasami częściej
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U mnie dramat, biegunka jak nie wiem, jedna woda Ale mi coś zaszkodziło... Kupiłam Smectę w aptece, jak nie przejdzie do jutra, to jutro będę szukać tu jakiegoś lekarza..
współczuję, oby szybko przeszło

W załączeniu moje zakupy ostatnie. Pajace jeden (ten z czapeczką ) z TK maxx, drugi z C&A oraz pajac i bodziaki z Pepco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0063.jpg (83,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0062.jpg (114,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0064.jpg (167,2 KB, 84 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:05   #3966
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Teraz widze ze na ostatnie zdjęcia załapał sie mój brzuch nie zauważyłam tego
już tak wystaje ze wszędzie się obija

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:14   #3967
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewusia urocze te ciuszki

rozmiar 0-3 miesiąca.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Ewusia ja takiego brzucha nie mam w ogóle nic nie widać po mnie. Sąsiadka dzisiaj do mnie, że coś zaczyna być widać, ale jakby nie wiedziała, to by się nie domyśliła, żem w ciąży.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:23   #3968
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ewusia urocze te ciuszki

rozmiar 0-3 miesiąca.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Ewusia ja takiego brzucha nie mam w ogóle nic nie widać po mnie. Sąsiadka dzisiaj do mnie, że coś zaczyna być widać, ale jakby nie wiedziała, to by się nie domyśliła, żem w ciąży.
Jeszcze pewnie wyskoczy, nie martw się na zapas. Ja to bym wolała, żeby długi czas nie było widać. Ostatnio mnie taka laska zaczepiła ze stwierdzeniem, że jestem w ciąży bo w ciuchach i jak stoję to tak wygląda. Ale jak np. siedzę to robią się takie 3 oponki, a nie brzuch ciążowy.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:23   #3969
lune1992
Zadomowienie

A to ja z Małym w 24tc

Chcę się pochwalić, że sweterek upolowałam na ciuchach (nowy!) za 1zł, legginsy grubsze ciążowe meeega wygodne w takiej samej cenie h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG4339-1.jpg (69,8 KB, 39 załadowań)
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:26   #3970
lune1992
Zadomowienie

http://allegro.pl/firanka-dziecieca-...642529914.html

I zamówiłam do pokoju dziecka takie firanki na oknie cotton balls z biedronki i jest bosko
Stary 2015-09-13, 20:27   #3971
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość

a octenisept? do pępuszka i do rany krocza lub po cc. ja mam na liście.
w ogóle to ostatnio koleżanka mi powiedziała że jak mi się skończy octenisept to mam iśc do apteki z pustym opakowaniem i oni mi napełnią za dużo tańsze pieniądze niż jakbym miała kupić nowe opakowanie. nawet nie wiedziałam że tak można
ale jak do krocza, tak popsikać i już ? I chodzi o wersję bez alkoholu tak, taki jak na zdjęciu?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Teraz widze ze na ostatnie zdjęcia załapał sie mój brzuch nie zauważyłam tego
już tak wystaje ze wszędzie się obija
Ewusia, ubranka śliczne i faktycznie brzuszek się załapał. Dzidziuś chciał być na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schuelke_octenisept_351530.jpg (13,0 KB, 4 załadowań)
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:31   #3972
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A to ja z Małym w 24tc

Chcę się pochwalić, że sweterek upolowałam na ciuchach (nowy!) za 1zł, legginsy grubsze ciążowe meeega wygodne w takiej samej cenie h&m
Świetny sweterek

Kurde ja jestem w 25 tygodniu i wyglądam jakbym tylko za duży obiad zjadła i to tylko wtedy jak rzeczywiście zjem. Normalnie zazdroszczę Wam tych brzuszków. Ja jeszcze jak czytam, że moja macica powinna być wielkości piłki, to stwierdzam, że chyba to dziecko w nosze, bo ta to rośnie jak głupia. Może jakaś nowa przypadłość ginekologiczna poród pośladkowy już jest, to może doopny

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-13, 20:32   #3973
kinga1701
Zakorzenienie

lune Śliczny brzuszek i firanki już take bardziej "dorosłe" mały piłkarz będzie, bardzo ładne.
Stary 2015-09-13, 20:39   #3974
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ewusia cudowne ciuszki i brzuszek tez

Lune pieknie wygladasz. Sliczny okraglutki brzusio

Dziewczyny powiedzcie bawilyscie sie kiedys w jakies malowanie odnawianie mebli drewna itd? Mozecie polecic jakas biala farbe do mebli? Chcialabym odnowic komode i szukam jakiejs dobrej farby...

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-13, 20:45   #3975
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się zrobić listę do apteki i mam: tantum rosa i sól fizjologiczna i tyle. Nie wiem czy to już wszystko, czy mam jakieś zaćmienie co wy macie na liście ? Aha i czy sól fizjologiczna czy może roztwór wody morskiej ?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

U mnie na liście znalazł się jeszcze sudocrem i tyle. Kupiłam saszetki tantum rosa i sól fizjologiczna już też jest

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/firanka-dziecieca-...642529914.html

I zamówiłam do pokoju dziecka takie firanki na oknie cotton balls z biedronki i jest bosko

Firanka bardzo mi się podoba.

I mam pytanie.. co wy widziecie w cotton balls?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie bawilyscie sie kiedys w jakies malowanie odnawianie mebli drewna itd? Mozecie polecic jakas biala farbe do mebli? Chcialabym odnowic komode i szukam jakiejs dobrej farby...

Tak, bawię się w to na okrągło. Polecam farbę 3V3, droga lecz warta swojej ceny. (dałam za nią ponad 200zł)

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-09-13 o 20:47
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:49   #3976
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ja odnawiałam meble dla Młodego. Zależy jakie masz meble, tzn jaka jest powierzchnia, jaki masz fundusz. Jak coś to się odezwij na pw to Ci konkretnie opiszę wszystko, jak ja robiłam, a miałam cięzki materiał

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Tak, bawię się w to na okrągło. Polecam farbę 3V3, droga lecz warta swojej ceny. (dałam za nią ponad 200zł)
No to baaaaardzo droga, ja tyle zapłaciłam za pomalowanie trzech elementów tzn szafa, słupek i taka jakby biblioteczka

Stary 2015-09-13, 20:51   #3977
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy frotte to dobry pomysł. Czytałam ze na salach jest bardzo gorąco i lepszy jakiś taki cieniutki. Nawet jak my byliśmy na tym spotkaniu w szpitalu i nas oprowadzali po korytarzu, sali do karmienia itd to było strasznie gorąco.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tak, tez właśnie taki metalowy widziałem, zależy od modelu wózka.
Taki metalowy jest np.w chicco urban do fotelika chicco,a jak sir ma fotelik maxi cosí to sa te plastiki z kolkami na koncu.

Cytat:
ja po tamtum rosa miałam mega podrażnione dłonie i mega mnie tam piekło wtedy... straszne to było nie spodziewałam się czegoś takiego
Nie cierpie tantum rosa i na pewno nie bede uzywac,poza tym irygacje sa niezdrowe. A tantum rosa nastolatki uzywaja w jakiś sposob do cpania,wiec ma jakies dziwne substancjr w srodku

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:55   #3978
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cotton balls są urocze Tż wrócił to może mi zrobi zdjęcie ale duża jestem strasznie aż się zdziwił - 2 dni mnie nie widział a śmieje się, że dwa razy większa jestem I cieszę się że wszystkie spodnie mam z wyższym stanem albo jak spodnie ciążowe z pasem, bo mi się koszulki podwijają na brzuchu i dzięki temu nie widać gołego brzucha

Mam ochotę zrobić jutro chili con carne - robiła któraś?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:00   #3979
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U nas polozne polecaly rozpuscic sobie saszetke w takiej butelce z dziubkiem I wtedy pod prysznicem sobie polewac krocze

Ja w sumie nic nie stosowalam, nie widzialam potrzeby.

Wczoraj znowu kupilam kilka ciuszkow dla malego no I kocyk w zyrafy bo mnie zauroczyl napisalam tez sobie liste I troche tego jest do kupienia ale nie ma tragedii teraz juz wiem czego nie kupowac bo sie nie przyda

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Aaa no I kupilam sobie jeansy ciazowe w H&M. Teraz jest fajna akcja ze jak przyniesiesz stare jeansy to masz 20% znizki
Oprocz tego jeszcze kilka ubran dla mnie bo w moje przestalam sie miescic! I fajny plaszczyk na jesien/zime w sumie z ciazowych to tylko spodnie a reszta w normalnych sklepach wiec nie bylo mi szkoda
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:03   #3980
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

My dużo odmalowaliśmy, ale z farbami niestety nie pomogę bo tutaj sa innych firm. My malowaliśmy zwykłymi, tanimi farbami np z lidla są bardzo dobre, kilka cienkich warstw i jest super. Zależy tez jakie drewno masz i jak przygotowane, w jakim stopniu będzie farbę pić.

Napewno dobre są annie sloan ale drogie.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Nie cierpie tantum rosa i na pewno nie bede uzywac,poza tym irygacje sa niezdrowe. A tantum rosa nastolatki uzywaja w jakiś sposob do cpania,wiec ma jakies dziwne substancjr w srodku
Poważnie, nic nie słyszałam, w ogóle o tantum dowiedziałam się teraz i wszyscy zachwalają.
Stary 2015-09-13, 21:07   #3981
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
My dużo odmalowaliśmy, ale z farbami niestety nie pomogę bo tutaj sa innych firm. My malowaliśmy zwykłymi, tanimi farbami np z lidla są bardzo dobre, kilka cienkich warstw i jest super. Zależy tez jakie drewno masz i jak przygotowane, w jakim stopniu będzie farbę pić.

Napewno dobre są annie sloan ale drogie.
To jest sosnowa komoda bez zadnych lakierow czy farb. O tej farbie slyszalam. Podobno pieknie kryje. Ogladalam kilka filmokow na YT. Ale fakt cena imponujaca...

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-13, 21:08   #3982
lune1992
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny
A to mąż wybierał firanki bo chce z niego piłkarza zrobić hehe
Stary 2015-09-13, 21:12   #3983
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
To jest sosnowa komoda bez zadnych lakierow czy farb. O tej farbie slyszalam. Podobno pieknie kryje. Ogladalam kilka filmokow na YT. Ale fakt cena imponujaca...
Bardzo mi się efekty po tej farbie podobają. A komodę, najlepiej delikatnie przetrzyj papierem ściernym, odtłuścić rozpuszczalnikiem, pomalować nawet najtańszym podkładem i farba docelowa. Jeżeli zrobią Ci się jakieś nierówności to przetrzyj drobnym papierem delikatnie przed następną warstwą.Chyba Ciebie jeszcze nie było jak wstawiłam metamorfozę komody, którą malowałam.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-13 o 21:15
Stary 2015-09-13, 21:22   #3984
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi się efekty po tej farbie podobają. A komodę, najlepiej delikatnie przetrzyj papierem ściernym, odtłuścić rozpuszczalnikiem, pomalować nawet najtańszym podkładem i farba docelowa. Jeżeli zrobią Ci się jakieś nierówności to przetrzyj drobnym papierem delikatnie przed następną warstwą.Chyba Ciebie jeszcze nie było jak wstawiłam metamorfozę komody, którą malowałam.
Raczej mnie nie bylo jeszcze, bo jakos nie kojarze. Chyba jutro polatam po miescie popatrze ze farbami... W sumie wszystko w domu mam z tych rzeczy o ktorych piszesz oprocz farby oczywiscie...

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-13, 21:23   #3985
small_
Raczkowanie

Cytat:

Ja przemalowałam meble kuchenne + meble w sypialni (dwie szafy i łóżko), farbą akrylową do drewna i metalu Beckersa biały półmat.
Jak na razie trzyma się bardzo dobrze, a wiadomo jak to w kuchni

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę

Edytowane przez small_
Czas edycji: 2015-09-13 o 21:32
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:40   #3986
niunia_leyla
Rozeznanie

Dziewczyny zgłaszam kolejne warsztaty jak któraś chętna.
http://planeta-dziecko.pl/
Stary 2015-09-13, 22:08   #3987
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy frotte to dobry pomysł. Czytałam ze na salach jest bardzo gorąco i lepszy jakiś taki cieniutki. Nawet jak my byliśmy na tym spotkaniu w szpitalu i nas oprowadzali po korytarzu, sali do karmienia itd to było strasznie gorąco.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tak, tez właśnie taki metalowy widziałem, zależy od modelu wózka.

Cytat:
U mnie trzeba wychodzić na salę odwiedzin, więc szlafrok obowiązkowy. Po za tym się przydaje jak chcesz wyjść do kibelka czy po kąpieli. Ja rodziłam w październiku, a na sali aż tak ciepło nie było.

Cytat:
U nas można na sali i w tym pokoju właśnie tam są krzesełka stolik i parawany. Dla mnie to będzie krępujące sytuacja jak np dziecko będzie głodne a u sąsiadki pełen tłum ludzi i ja tu muszę się uczyć karmić piersią. A jak mi się trafi leżeć z kobietą z Turcji do nich to pielgrzymi przychodzą nawet jak najbliższą rodzina przyjdzie to może być mąż i np 4 dzieci. To już wolę iść do pokoju karmienia i w spokoju się uczuć. Co prawda jest tylko 3 godziny w ciągu dnia na takie duże odwiedziny, tak to może być tylko mąż.

U mnie w szpitalu było gorąco.
Co do karmien i wizyt to mogła byc max 1 osoba odwiedzająca.

Cytat:
Staram się zrobić listę do apteki i mam: tantum rosa i sól fizjologiczna i tyle. Nie wiem czy to już wszystko, czy mam jakieś zaćmienie co wy macie na liście ? Aha i czy sól fizjologiczna czy może roztwór wody morskiej ?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ja tantum rosa nie użyłam ani razu. Psikalam Octaniseptem.
Sól fizjologiczna to do oczek. Woda morska do noska przy kataru.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Cotton balls są urocze Tż wrócił to może mi zrobi zdjęcie ale duża jestem strasznie aż się zdziwił - 2 dni mnie nie widział a śmieje się, że dwa razy większa jestem I cieszę się że wszystkie spodnie mam z wyższym stanem albo jak spodnie ciążowe z pasem, bo mi się koszulki podwijają na brzuchu i dzięki temu nie widać gołego brzucha

Mam ochotę zrobić jutro chili con carne - robiła któraś?

Robiłam z przepisu z kwesti smaku. Lubie.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 22:16   #3988
kinga1701
Zakorzenienie

To nie wiem co robić z tym tantum , czy coś na gorączkę, czy kolkę to teraz kupujecie, miałam nie kupować, ale im dłużej myślę to już nie wiem. A jak mi w nocy zacznie gorączkować to tylko szpital zostanie, może jednak warto coś mieć?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

I jeszcze ta witamina D i K, jak to z nią jest?
Stary 2015-09-13, 22:34   #3989
tygrysek83
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
To nie wiem co robić z tym tantum , czy coś na gorączkę, czy kolkę to teraz kupujecie, miałam nie kupować, ale im dłużej myślę to już nie wiem. A jak mi w nocy zacznie gorączkować to tylko szpital zostanie, może jednak warto coś mieć?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Na gorączkę mozesz cos wziąć. Paracetamol albo inne z tej rodziny. U nas dopóki Kinga była mała duzo lepiej sprawdzały się czopki.

Witaminę K dajesz w Pl przez 30dni, ale np w UK chyba sie nie podaje.
Witaminę D dajesz w PL conajmniej do roku. W niektórych krajach nawet do 5 lat. W PL można kupic albo bez recepty (w kapsułkach) albo na receptę (w kropelkach) co jest mega tańsze.

Edytowane przez tygrysek83
Czas edycji: 2015-09-13 o 22:35
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 22:37   #3990
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz ja mysle ze przy takim maluchu lepiej miec wszystko pod reka. Typu herbatki na kolki, cos przeciwgoraczkowego, od biegunek itd. Kosztuja grosze a nigdy nie wiesz kiedy sie przydadza...

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości