|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale wszystko ma swoj termin przydatnosci, nie sadze hy teraz warto bylo to kupowac. Inna sprawa, ze sa przeciez apteki 24h.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ile znowu jest firm produkujących tą witaminę, z jakimiś dodatkami lub bez. Czy możecie jakąś polecić? Czuje, że nic nie wiem na temat opieki nad maluszkiem, źle mi z tym
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() W Niemczech jeszcze wymyślili sobie, że za kupno w aptece nocnej płaci się dodatkowo 5 euro
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-13 o 22:50 |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Ladnie sobie doliczaja :-/
Grudzien lepiej brzmi ;-) Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga moze lepiej popros rodzicow niech Ci w PL kupia
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też w mieście leki w tej 24h aptece potrafią być do około 10zł droższe, ale co poradzić, gdy człowiek potrzebuje na już?
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powaznie,czytałam kiedys porady na necie jak "destylowac" zeby kopa dawalo,fuj Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Dziś wyczytałam, że każde dziecko ma niedobór wit D. Co powoduje np zmiękczanie kości czaszki co prowadzi do powstania płaskiej czaszki, lub żeber co znowu do rozlewania brzuszka itd dotyczy wszystkich kości. |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dziewczyny, szok co się w tym kraju dzieje.. Jesteśmy na urlopie w Jastrzębiej Górze, od wczoraj ta biegunka, dzisiaj mega woda ze mnie leci, smecta nic nie pomogła. Doszła gorączka, słabiej czułam małego i miałam chyba skurcze (chyba, bo brzuch bolał co ok 8-10 minut, potem coraz rzadziej, bo wzięłam no-spę).
Najbliższy SOR jest w Pucku, ale nie mają soru gin-położniczego, więc dzwonię do Wejherowa, czy mam do nich przyjechać, czy do Pucka. Baba na wstępie mnie zjechała, że biegunka to nie sprawa dla ginekologa i że 'z dzieckiem nic się nie dzieje rozumiem?', to mówię że się dzieje itd. Ona do mnie, że Puck mnie raczej odeśle, bo oni odsyłają. Więc mówię, że w takim razie mam do nich przyjechać? A ona na to, że: to jest Pani zdanie, że Pani POWINNA. Więc pytam, co mam zrobić w takim razie: co pani uważa. Kur.wa co za chory kraj... Popłakałam się z nerwów, ostatecznie TŻ pojechał do apteki po węgiel i elektrolity, dotrwam do rana, a rano pojadę do Władysławowa do przychodni.. Ua00, cotton balls jest dobre, bo dają delikatne, nienachalne światło. Też byłam nieprzekonana, ale kupiliśmy w Biedrze, przymierzyłam wieczorem do ściany i na nocne karmienia będzie super, bo nie rozbudzę za bardzo dziecia i nie będę TŻtowi po oczach walić lampką ![]() Co do leków na biegunkę itp., to ja coś chyba kupię |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, Dotka co to za kobieta przy tym telefonie siedzi. A skąd ona może wiedzieć czy z dzieckiem i Tobą wszystko dobrze jak Cię nawet nie widzi. Ale od czego Cię tak złapało, może od jedzenia? Wytrzymaj jakoś do rano i jedź od razu na otwarcie do tej przychodni, pij dużo wody, żebyś się nie odwodnila.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-14 o 00:56 |
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, że weź najtańsze. Z tego co pamiętam miały takie same dawki witamin. Ja na początek miałam D+K razem bo wygodniej raz podać. A z sama witaminą D jeszcze jest tak, że jest w MM i jezeli nie karmi sie piersia to wtedy inne dawki sie podaje. Moze warto spytać sie położnej na następnej wizycie jakie sa u Was zalecenia. Przedawkowanie D też dobre nie jest. ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Dotka, ale Cię dopadło. Trzymaj się mocno i gdyby jednak napinanie brzucha regularne wróciło to jedź na IP. |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to ja bede musiala tu zapytać,bo przy tym naslonecznieniu co jest tutaj na pewno dawki witaminy D beda inne.
dotka oby wszystko bylo ok. Pamietam ze kiedys byl punkt Apteczny w jastrzebiej,ale pewnie go usuneli skoro teraz nie ma :-( jakbys sie troche lepiej czula to moglibyscie do domu wracac a tak to nawet do samochodu nie wsiadziesz w taka długa droge :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny
Dotka - już lepiej? Magdusiaaa - jak sprawa z TŻ? Masakra to co Ci powiedział... Nie wyobrażam sobie Ewusia_marchew - śliczne ciuszki Mam nadzieję, że z maleństwem grudniowej mamusi będzie wszystko ok Wiadomo coś więcej? Bo ja nie czytam.
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, co tez Cie dopadlo :-( oby bylo lepiej!
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczny poniedziałek
![]() Cytat:
Dotka jak noc minęła? dostałaś się do lekarza? U mnie chyba etap podłoga zakończony, po południu ma przyjść majster na okazanie. Mam nadzieję, że już koniec. Reszta jak tż wróci
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
W jastrzębiej górze nie ma apteki?
Jak będzie gorzej jedź od razu do Wejherowa, z Pucka faktycznie Cię odeślą.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-14 o 09:49 |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie pojechalabym do wejherowa i nie czekala do rana. Tam przeciez z dyspozytorka sie nie bedziecie widziec wiec loozik, inna sprawa, ze tam dadza kroplowki wiec z odwodnieniem nie bedzie problemow, a co najwazniejsze skontoruluja te skurcze i malenstwo.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
To moj ubrany brzuch
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
joannarol13 ale miałaś sytuację z położną, fajnie Ci sie trafilo i na pewno warto skorzystać
![]() Nie wiedzialam, że z położną można już w drugiej połowie ciązy zaczynać dzialaś, muszę ten artykuł przeczytac, dzieki! Magdusiaaa mam nadzieję, że uda Ci się wyjaśnić i poukładać sytuację z Twoim TZ. Łatwo powiedzieć spakuj go i wystaw za drzwi, jak się z kimś jest to najpierw warto poszukać rozwiazań, trudno doradzać na odległość nie znając Was, ale jestem pewna, że dasz radę. Jeśli porządne rozmowy i terapia wstrząsowa nie pomoga wtedy faktycznie czas skupić się na sobie i dzieciu uaoo te zkaupy, które zrobil dla Ciebie TŻ mówią więcej niż jakiekolwiek słowa, naprawdę mega się postarał. baby montana mieszane uczucia to chyba norma w ciązy. Zwłaszcza jak dochodzi taka męcząca praca i stresująca atmosfera wokół niej. Powodzenia u męża i na badaniu 4d ![]() kaffelatte witaj ![]() My własnie ostatnio tak sobie rozmawialiśmy, że może warto byłoby od razu postarać się o drugiego dziecia jak to się mówi "przy jednych pieluchach "Magdusiaaa TŻ malował na bialo wszystkie meble w kuchni Beckresrem do drewna, polecam
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka i jak sytuacja, byłaś u lekarza?
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poki co jest spokojnie. Zobaczymy jak bedzie dzis. Od rana jestem na miescie. Zrobilam wyniki, kupilam co nie co dla maluszka teraz jestem u siostry takze dzien dla mnie. I guzik mnie obchdzi ze zostawilam nieposcielone lozko ![]() Wlasnie mam zamiar isc zaraz do marketow budowlanych zobaczyc czy u mnie sa te farby ktore polacacie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- No wlasnie jak sie czujesz? Jak noc minela?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-14 o 11:47 |
||
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, czyli jednak coś się zmienia powoli na lepsze. Super, trzymam kciuki, aby ta zmiana była na zawsze, a nie tylko na miesiąc czy dwa.
|
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem moze glupia jestem ale on naprawde cieszy sie z tego dziecka i mam ooooogromna nadzieje ze bedzie chcial byc fajnym normalnym tatusiem a dla mnie partnerem takiego jakiego bym chciala... Czas pokaze oczywiscie...
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szpitalu w Pucku, przyjeli mnie bez gadania na oddzial,leze pod kroplowkami.. po usg dopochwowym wyszlo plamienie.. dostaje smecte i wegiel...
Maz zostal sam w hotelu,ja tutaj.. super urlop.. |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
Dotka Magusia - niech mu tak zostanie Ja dziś byłam w szkole, jeszcze tydzień i koniec praktyk w szkole ![]() I co kolejne warsztaty i nie ma w Rzeszowie ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
oby było dobrze
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj sie tam dotka! Moze dadza kroplowke zebys sie nie odwodnila I Cie wypuszcza? Najwazniejsze ze jestes pod kontrola!
|
|
|
|
#4020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawsze zagwózdkę czy brać rozmiar 56 czy 62 (bo nie wiadomo jaki Dzieć będzie, ile pochodzi w 56), a jak jest tak podane to nie wiadomo i można brać ![]() Cytat:
![]() ma to swoje plusy bo krócej się będziesz męczyła z dużym brzuchem. Mój już od kilku tygodni jest naprawdę spory (nie mówiąc już o tym ze rosnąć, tak ze go widać było zaczął w 11 tygodniu) i w niektórych sytuacjach jest mi ciężko już z nim co nie zmagania faktu ze kocham moja piłeczkę Cytat:
![]() gratuluję zakupów Cytat:
ano taki fotogeniczny jest ![]() Cytat:
faktycznie malutki Cytat:
dobrze ze się wzięlaś za "wychowanie" Cytat:
![]() oby szybko się polepszyło żebyś jeszcze skorzystała z urlopu
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Wiadomo coś więcej? Bo ja nie czytam.

oby było dobrze
ja mam zawsze zagwózdkę czy brać rozmiar 56 czy 62 (bo nie wiadomo jaki Dzieć będzie, ile pochodzi w 56), a jak jest tak podane to nie wiadomo i można brać