|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
|
|
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A,nie możesz poprosić, żeby od razu teraz już kroplowke Ci zalozyli? Po co masz się znowu męczyć, jak niewiadomo czy przetrwasz, tym bardziej ze masz takie problemy? ;( Cytat:
a koleżanka bardzo mało przytyla, Ty jeszcze może mniej przytyjesz, bo z nas wszystkich to chyba najmniej masz na plusie szczesciaro ;PNie daj się chorobie, kurcze tak tu czytam bolace gardła i zasmarkane nosy na wątku, ze dziś nie ma co, profilaktycznie mleko z miodem i chyba czosnku sie najem a czy można brać rutinoscorbin w ciąży bez uzgodnienia z lekarzem? Trzymam kciuki za wizytę, ale Ci fajne ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ginka zaleciła 3x1 tabletkę bo miałam problemy z krwawieniami z nosa, więc myślę, że jest bezpieczny
|
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z tego co widzę, trzeba się już zaopatrzyć w takie rzeczy, bo są pierwsze ofiary takich ataków ;/Z pierwszą dałaś radę to i teraz pójdzie gładko ;* im wcześniej tym lepiej, bo głodu nie będziesz tak czuła ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak nie zapomnę to też spytam na wizycie za tydzień Cytat:
kciuki za udaną wizytę!! ja się znów poskarżę bo boli mnie wzgórek. boże, bożena mi się rozchodzi?!
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytam o to gina w czwartek i muszę dopytać o tą toksoplazmoze, czy ja nie powinnam powtórzyć tego badania, bo nie chorowalam, a mialam tylko raz na początku badana. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie ja tez czuje ze cos mi sie z bozenka dzieje. Tzn dosc ze maly wiekszy i uciska to jeszcze mnie w njej caly czas kluje plus pachwiny bola. Mam nadzieje ze to zylak a nie szyjka.
Jeszcze tydzien do wizyty. ijaa kciuki za wizyte ciekawe co tam u Przemka
|
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do gina. Mam leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć. Na wizytę 24.09. Luteina 2x dziennie no spa 2x ale jak cos się dzieje to dołożyć jeszcze jedna. Magnez do 6 tabletek. Liczyć ruchy i nie denerwować się... jesli brzuch się będzie stawiał więcej niz do 4 razy w ciągu dnia to przyjechać. Rozwarcie na pol palca przy tak długiej szyjce nie stanowi zagrożenia dla dziecka... a no i b6 witaminę i dużo wody.
Ogólnie to jedyne wyjście to leżeć to samo w szpitalu by było a w domu mniejszy stres mniej bakterii tylko mam być uwazna... Z tym stresem to chyba też prawda... wczoraj był kolejny okropny pod względem psychicznym dzień i pol nocy przeplakalam to faktycznie brzuch bolal... No i zalecił wykonanie morfologii rozszerzonej i mocz. Juz dałam do badania. Moje dziecko jest bardzo aktywne wiec tych ruchów to multum.... No... to leżę... i przynajmniej syn jest obok to tez mnie czymś zajmie to malujemy to czytamy itd... )
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo i jutro wreszcie przyjada meble do pokoju malej
do konca tyg tz ma poskrecac wiec od nastepnego tyg pranie ciuszkow dla malego i zapelnianie komody.lobi znow tesciowa Cie stresuje czy malo zrozumienia ze strony meza ? Lez i duzo odpoczywaj
|
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Czubasek staram się
ale nie jest mi łatwo.... w końcu każdy ma jakieś tam maksimum które jest w stanie wytrzymać a później cyk i człowiek ma dość.
|
|
|
|
#3221 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tak samo. Najważniejsze jest teraz dla mnie zdrowie Małej, mimo, że co tydzień sprawdzam wagę to tak naprawdę nie rusza mnie to tak jak myślałam... Też jestem uparta i wiem, że jeśli się zawezmę to zrzucę Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52758110]Jak predyspozycje do rodzenia wcześniej czy później są dziedziczne, to ja urodzę po 7 stycznia - byłam przenoszona o 2 tygodnie [/QUOTE]Teraz chyba nie pozwalają tyle czekać Może to zależy też od szpitala.Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze wtedy dom budowali, ona do samego końca jeździła z pełnymi garnkami z obiadami dla robotników, kiedyś nawet chyba się wywróciła bo za dużo tego miała i nic się nie stało... Takie czasy kiedyś były, że kobiety się nie oszczędzały. Ale mimo to urodziła po terminie Tak naprawdę nigdy nie wiadomo co ma wpływ na to kiedy dziecko się urodzi ![]() Cytat:
Nie pozostaje nic innego jak się do tego stosować... i najlepiej byłoby wyeliminować stres- masz taką możliwość? Możesz poprosić bliskich o zrozumienie? Wiem, że stres może mieć wpływ na to, bo u mnie co prawda sytuacja jest ok, ale jak się zdenerwuję to brzuch od razu napięty, stawia się i boli, więc coś w tym jest. A w Twojej sytuacji stres jest całkowicie zakazany... Cytat:
Ja też będę mogła niedługo prać ubranka i układać w szafie
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Lobo odpoczywaj. Dobrze że synek cię zajmuje
![]() Moja mała wypycha mi rączkę albo nóżkę - taka mała kulka mi wyskakuje z boku brzucha. Próbowałam zrobić zdjęcie dla tż ale akurat się chowa wtedy. i strasznie chce mi się spać. W nocy obudził mnie okropny ból pleców i nie mogłam spać już. |
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie wspolczuje tych problemow z wymiotami !! oby w srode sie udalo !!
Lobo odpoczywac duzo no i pewnie ze w domu o wiele lepiej niz w szpitalu !! Wczoraj bylismy u tesciow (tesciowa nie widziala mnie dosc dlugo bo ostatnio jakos w lipcu wtedy brzucha w ogole nie mialam ) no i stwierdzila ze nie wygladam na 7my miesiac ciazy ze to bardziej jak oponka od przytycia i od razu mnie chciala na sile karmic jakims ciastem serkami homo i wszystkim co tam miala w lodowce :P a my po obiedzie bylismy ja tam sie wcale nie glodze dzisiaj na wadze +4kg no ale faktem jest ze nie jadam ani fast foodow ani slodyczy za czesto ale to wynika z tego ze po prostu lubie sie zdrowo odzywiac no ale musiala sobie ponarzekac ze pewnie jej wnuczke glodze ehhh :/ Swoja droga dla dziewczyn z krakowa alternatywa dla SR Ujastek prowadzi cykl spotkan o porodzie/karmieniu piersia itd prowadzony przez polozne Zapisalam sie na wiekszosc jutro ide na pierwsze zajecia o pielegnacji maluszka dam znac czy warto http://szpital.ujastek.pl/site/136/ |
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawiam się co u Żanety, żeby chociaż słówko napisała co u nich, ale wiem, że może nie mieć głowy do tego teraz... Umyłam okno w sypialni bo było już tak okropne że jak rano się budziłam i patrzyłam na nie, to mnie brało. A dziś chyba popiorę pieluchy które dostałam i kupiłam. zobaczymy jak ta tetra i flanela będzie wyglądać po praniu ![]() A jutro wizyta u fryzjerki, do tego znajomej więc jakaś kawka i ploty się zapowiadają
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ja tam u nich nic nie jadam i nie obchodzi mnie to, że kogoś tym obrażam, ale ostatnio jak byliśmy to częstowała sałatką- ja oczywiście nie chciałam (bo podejrzewałam, że to jest sałatka, która dzień wcześniej w upale stała na stole, a pewnie zostało i dziś ją znów położyła na stół, a nas nie było u nich dzień wcześniej), no i mąż później mówił, że dobrze, że nie jadłam tej sałatki, bo jakaś dziwna była- czyli tak jak myślałam ![]() Placka ona piecze tylko jednego- z alkoholem, więc też nie tykam, a wędlina mam wątpliwość czy jest zawsze świeża, bo mają starą sklepową chłodziarkę (kiedyś teściowa prowadziła sklepik osiedlowy) i ta chłodziarka chyba temperatury nie trzyma, bo teściowa narzeka, że co chwile jej się wędlina psuje ![]() Cytat:
Cwaniaki małe ![]() Też się zastanawiam co u Żanety, ale pewnie nie ma głowy do tego żeby jeszcze tutaj pisać i wcale się je nie dziwię. Wierzę, że jak będzie mogła to da znać co u nich Ja się za mycie okien nie biorę póki co i nie wiem czy będzie mi dane jeszcze w tym roku. Zobaczymy co z tą moją szyjką będzie dalej. Ja tetrowe już prałam tego rodzaju co kupiłam, więc się nie boję. Jestem ciekawa flanelowych ![]() O, to fajny dzień Ci się jutro zapowiada
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam nadzieję, że w środę się uda wypić i doczekać choćby do drugiego pobrania, potem mogę rzygać ile wlezie
![]() A jeśli się nie uda to wtedy już będę musiała czekać do 24.09 do wizyty i gin mnie skieruje do szpitala pod kroplówę, bo teraz byłam w przychodni. Wpadłam na pomysł, że jak wypiję to nie będę siedzieć tam 2 godz. tylko pójdę kawałeczek do teściowej posiedzieć/poleżeć, może wtedy będzie lepiej. Byliśmy dziś w urzędzie spisać protokół o uznaniu dziecka nienarodzonego poczętego, a pani myślała, że to do przyszłych alimentów potrzebuję Masakra, wszystkich do jednego wora najlepiej wsadzić. Sylwuska doczytałam, że dobrze przeszłaś glukozę, zazdraszczam Wciskałaś cytrynę? Piłaś to z ciepłą wodą? Ja tak i to jeszcze gorzej Kazały w ogóle szybko pić A ja zamówiłam super pościel dla Szymka zieloną w sówki i pani własnie dzwoniła, że nie ma jej ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Rudaska ja wczoraj prałam flanelowe pieluchy i nie wyglądają najgorzej po 1st praniu Pewnie potem się zeszmacą.
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze, że jej się głupio zrobiło. Pracuje w urzędzie i nie powinna od razu wszystkich wrzucać do jednego wora (niezależnie od tego ile różnych przypadków widziała), bo bardzo łatwo jest się pomylić. Następnym razem może zachowa się wobec kogoś innego inaczej ![]() Szkoda, że nie ma tej pościeli, którą chciałaś, ale ta brązowa też na pewno jest ładna A prawda jest taka, że jeszcze za jakiś czas pewnie będziesz musiała kupić i wtedy już kupisz taką jak chcesz
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czubasek jest lepsza - dopiero odrobiła co straciła, więc nie ma na plusie nic. Ale.. łapię się na podium.
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3230 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O współczuję A prawdę mówiąc tak myślałam o Tobie po wypiciu, bo stwierdziłam, że pewnie zwymiotowałaś ![]() Ja też dziś byłam bliska zwrócenia tego syfka. W sumie zdziwiłam się, bo kiedyś robiłam i było ok. A tu po pół godz po wypiciu myślałam, że zejdę, poszłam nawet do wc na wszelki wypadek. Ale jak minął kryzys to już było ok, tylko potem wyszłam strasznie przegłodzona i wymęczona. Najgorsze, że choć nie mam cukrzycy (ciążowej także), to wynik może mi wyjść do bani ![]() A młody wpadł w dziki szał po glukozie. Aż kobieta obok mówiła, że najwyraźniej jest balanga ![]() Cytat:
Na szczęscie.Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Do alimentów muhaha
|
|||||
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba u mnie nici z SR. Strasznie osłabiona jestem
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer mnie też było źle tak dopiero 30 min. po wypiciu
Dlatego wyszliśmy z przychodni, bo tyle ludzi tam, kazdy patrzy jak na kosmitę Kalusia u nas nie ma leżanki niestety. Za mną była ciężarna która zemdlała po tym, więc ją musieli gdzieś wynosić do gabinetu lekarza W środę chyba pójdę do innej przychodni , tam mają lezanki Zbieram sie do dzieciecego, jade do kuzynki i chciałam cos małej kupic
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wtedy jeszcze uważałam, że na pewno będzie spoko.---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Może jednak dadzą Ci od razu dożylnie, w sumie czemu to problem? Może da się trochę przyściemniać, żeby Ci dali dożylnie. Ja przyznaję, że nierzadko u lekarzy ściemniałam trochę, kiedy np. chciałam zrobić badanie itp. a skąpili mi skierowania. Więc może warto
|
||
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze bedzie nosic jego nazwisko. jesli tego nie zrobisz to wtedy po porodzie trzeba isc we dwojke, zeby odpowiednio akt urodzenia sporządzili. za duzo zachodu po
|
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A info dla krakowianek: przyszpitalny dom narodzin przy Rydygierze to ponoć straszna ściema. Gadałam ze znajomą, co tam rodziła i mówi, że to wszystko wygląda tak samo jak w szpitalu, tyle tylko, że nie ma lekarza tj. wzywa się go tylko jeśli coś jest nie tak. Zatem... szału ni ma ![]() No ale i tak pójdę się tam pewnie rozeznać, choć namawiano mnie wczora na Siemiradzkiego. Nie mam zdania ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie mam nic, nie widac. A dzis była jakas nowa babka, daję wierzch, a ona "o Boże, nigdy tego nie robiłam, az sie boje" jak to usłyszałam to powiedziałam ze teraz to ja juz sie tez boje i dałam te niewidoczne żyły...nie dosc, ze wbiła mi w środek ręki to zrobiła siniaka na pół łapska takze ja chyba wole poczekac az gin mnie skeiruje do szpitala pod kroplówke bo u nas lepiej niech mi nie podłączaja. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Czy któraś się orientuje czy na zwolnieniu lekarskim też przysługuje częściowy zwrot za soczewki lub okulary ?Księgowa twierdzi, że nie, ale coś mi to śmierdzi Gdzie mam w tej sprawie dzwonic ? |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrzucam zdjęcia naszych wczorajszych zakupów
![]() Głównie rozmiary 56-62, coś jest na 68. To body jest na roczek, ale bardzo mi się podobało, a było chyba za 10 zł więc wzięliśmy :![]() To wzięliśmy, bo mąż uwielbia niebieski i tak mu się podobał kolor, że nie mogłam odmówić :![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To niżej ma ładny błękitny kolor na żywo, ale aparat zjadł kolory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś w z Was widziała ten wózek na żywo?
Znajoma bardzo poleca, a ja jeszcze nie znalazłam go nigdzie stacjonarnie ![]() http://camarelo.pl/w4.html |
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okej, jesteś na 2 miejscu ![]() Cytat:
![]() Mojej Małej glukoza nie ruszyła, bo siedziała cicho całe 2 godziny ![]() Lepiej odpocznij i się kuruj Nie ma sensu iść, bo mogłoby Ci się pogorszyć. Cytat:
sama bym się przeraziła Swoją drogą nawet jeśli robiła to pierwszy raz to nie powinna Ci tego mówić ![]() Ja glukozę robiłam w labo w szpitalu, więc jeśli by mi się coś działo to byłoby się gdzie położyć i miałby mnie kto ratować ![]() A materiał do badań też mi zawsze mama pobiera/zabiera, więc chociaż tyle, że nie muszę się tłuc po przychodniach i labo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

więc aktualnie mam na plusie 1,1 kg. 

ala:
) wezmę sok z cytryny w słoiczku i liczę że dam radę, zwłaszcza że w pierwszej ciąży wypilam bez problemu i bez cytryny
ale i tak się boję
hehe

Kazały w ogóle szybko pić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak to usłyszałam to powiedziałam ze teraz to ja juz sie tez boje i dałam te niewidoczne żyły...nie dosc, ze wbiła mi w środek ręki to zrobiła siniaka na pół łapska

sama bym się przeraziła