![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
My też mamy ciekawie ze chrzcinami. Najpierw przenosiliśmy bo chrzestny jechał z kolegami szczyty zdobywać. Jak już wszystko pozałatwialiśmy to 10 osób stwierdziło, że nie przyjdą bo mają inne plany (szkoda, że o tych planach nie poinformowali jak byliśmy z zaproszeniem). W efekcie z 32 osób zrobiły się 22. Mieliśmy załatwione wszystko w restauracji, teraz zastanawialiśmy się nad organizacją w domu, ale musiałabym wszystko sama ogarnąć (no może z pomocą mojej mamy) i mąż stwierdził, że zostaje knajpa.
Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań ubrania dla Michała. Gdzie bym nie poszła to mówią, że dla chłopców wyprzedane. Nawet sobie nie wyobrażacie ile się naszukałam świeczki do chrztu. Kilka razy usłyszałam, że się skończyły bo "w tym roku rodzą się tylko chłopcy". |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Wiem, wiem ![]() Mi bardziej chodzi o to, ze juz taki wiekszy to bedzie niespokojny w kościele itd ![]() Będę musiała porozmawiać z Tżtem jeszcze raz, bo ja nie chcę właśnie takiego weselicha mieć zamiast chrzcin... Restauracja, noclegi itd ...nie podoba mi się to wcale Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-09-14 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Tz mama super sie dogaduje ale uwazam ze to ja i Tz decydujemy o tym w jaki sposób organizujemy całą imprezę. I oznajmilam to jej w najbardziej uprzejmy sposob na jaki umialam sie zdobyc. Oczywiście moze wyrazic swoje zdanie ale nie bedzie mi niczego narzucala. Zwlaszcza ze najpierw z Tz w domu omowilismy wszystko, i zdecydowalismy tak a nie inaczej. Jesli sie obraziła - przykro mi. Ale wole wydac na przyjecie 2tys a nie 10tys tylko po to by... a właściwie to sama nie wiem po co... Nawet jesli to te pieniadze wole zainwestowac w Adama a nie,, pobawic,, sie 1dzien... No przykro mi ze nie sr#am na tyle chajsem by nie myśleć racjonalnie. U nich w rodzinie nie ma jeszcze nikt dzieci procz jednego kuzyna. On faktycznie chrzciny i komunie na 40-60osob robil. Ale dodajmy ze ma tyle kasy ze zamiast materaca ma chajs bo juz mu sie na koncie nie miesci... Wiec hellloooo... A ona akurat porownanie... Bo oni przyjecia robili dla całej rodziny... No dobrze. J a nie musze tylko dlatego bo kuzyn tak robil... No glupia gadka. Nie twierdzę ze bysmy nie wyskrobali tych 10tys (okolo) no ale PO CO? Nie widze sensu serio... ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Dziewczyny Tz kupil te czopki które polecalyscie. Viburcol Ale tu jest napisane zeby nie stosowac u dzieci ponizej 3miesiaca.... I nic nie pisze ze sa tez na odgazowanie brzuszka... I co? Stosowac je? O szczepieniach tez nic nie pisze. A mowilyscie ze godzine przed podac tak???? Prosze o objasnienie...
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Mój Bartek był chrzczony mając półtora roku
![]() ![]() ![]()
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ![]() ![]() Cytat:
masakra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja najchętniej też bym tak chciała, ale ze strony Ł obie siostry nas zaprosiły i tak głupio też teraz nie zaprosić, a oni z rodzinami to już 7 osób. Mam dylemat co do tego, ale jeszcze pomyślimy. Może zrobimy chrzciny połączone z ślubem ![]()
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
jesssuper,ze juz jestes po
![]() ![]() ![]() kasperka to za rok mowisz majstrujecie drugie bejbi??: ![]() jahehe u nas w miescie to faktyvznie duzo chlopcow sie rodzi ![]() ![]()
#157 |
Zakorzenienie
|
Jess my chcieliśmy właśnie chrzest ze ślubem ale jednak chrzciny robimy normalnie a ślub w drugiej połowie 2017
![]()
#158 |
Wtajemniczenie
|
P nie ogarniam dzis z moimi panami..jeden szaleje...drugi czuwa caly.dzien! Przeciez on to chyba od 8 rano do19 lacznie chyba spal z 4 h lub na maksa 5 godzin czy Wasze tez tak dlugo czuwaja??
![]()
#159 |
Zakorzenienie
|
Tak. Bo ciezko znaleźć potem fajna sale bo rezerwacje sa dużo do przodu. Przynajmniej u nas. Najpierw sala potem kościół...
#160 |
Wtajemniczenie
|
ja1003moj maly tez ma czerwona pupcie...bo czesto pruta i robi otzy tym kleksa kupy i tak w ciagu godziny z 7 razy..
![]() ...podkladoww ile poszlo to historia ![]() ![]()
moi chłopcy... ![]() Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-09-14 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
O maj gad!
![]() ![]() ![]()
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Tak w ogóle to dziewczyny które mają jedno dziecko lub starsze są w szkołach/przedszkolach - docencie to ![]() ![]()
![]() |
#164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i pępowina w końcu odpadła. Wczoraj minęły jej 4 tygodnie i od kilku dni na włosku wisiał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie tyle czuwa co płacze. Momentów, zeby leżał spokojnie praktycznie nie ma. Liczę, ze jeszcze się ułoży, ma dopiero 2,5 tygodnia. Albo śpi, albo budzi się z płaczem na jedzenie. Jak nie zaśnie to płacze i tak do kolejnego karmienia, aż padnie. Dzisiaj to jest dramat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi cos o tych czopkach pliiizzz
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz...mąż ma takie plany... ![]() Mówi, że im szybciej, tym lepiej ![]() Tylko musi jeszcze mnie przekonać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Na dobra sprawę będziesz miała przekichane na poczatku, wiadomo... Ale potem odchowana dwojka dzieci i relaks...
#169 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje :thumbup:
My chrzcilismy koło roczku i było ok. Teraz mam inny problem - Bartek w ogóle nie chce chrzcic ![]() ![]() Cytat:
W sumie ma rację... no bo na co czekać ? Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Tak ale ktoras pisala (nie pamietam kto) ze pomaga odgazowac brzuszek, ze dziala przeciwbolowo przed szczepieniem... A na ulotce co innego pisze... I ze przed 3 miesiacem nie podawac...
#172 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odp dot spania z dzieckiem
![]() ![]() ![]() ale mam kolejne pytanie : ile razy w ciągu dnia i po ile kropelek podajecie delicol? bo byłam dzisiaj u pediatry i w sumie tyle mi nagadała, ze nie zanotowałam akurat tego... a i wrocilismy z badania echa serca - na szczescie wszystko w porzadku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiedziałabym mu, że to co wyprawiają księża itd nie ma nic wspólnego z Bogiem ![]() Ja idąc do kościoła modlę się do Boga, nie do księdza i w takim też przekonaniu będę małego wychowywać ![]() Choć cała ta BANDA z kk też przyprawia mnie o ból głowy ![]() Przypomnij mi ile jest różnicy pomiędzy Jaśkiem a Natalką ??? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Poza tym jak pomyślę o moim porodzie to strach mnie dopada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Mi poleciła je lekarka, jak mały miał dwa tygodnie. One sa homeopatyczne, wiec nie maja skutków ubocznych. Uspokajają dziecko. Dlatego zalecane sa po szczepieniu, przy kolkach.
Wcześniej wspominałam ze wg mnie sa za duże jak dla takiego maluszka, dlatego mi lekarka mówiła zeby dawać pół, ja dawałam 1/4 ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Cieżko was nadrobić, i odnieść sie do wypowiedzi ![]() ![]() Malutki jest grzeczny, wiec stwierdzam ze kropelki pomagają , oby tak dalej ![]() Mało spi, lubi być przytulany, interesuje sie juz troche zabawkami. A,e widzę ze nie cierpi z powodu brzuszka wiec jest dużo lepiej ![]()
Edytowane przez Kitsi Czas edycji: 2015-09-14 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tak najpierw sala ![]() ![]()
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na odgazowanie tez pomoze? Co prawda pruka ale kupy dzis znow nie zrobil. W ciagu dnia kilka razy sie spinal. Ale bez tragedii. Jak myslisz? Dzięki za odpowiedź
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Martulka je polecała. Ja dzisiaj złożyłam zamowienie na gemini i tez je zakupiłam. Na gazy polecam Sab simplex. Używam od kilku dni i mały potrafi purtac przez sen leżąc na pleckach. Nigdy tak nie było. Musiałam go nosić, podkurczał nóżki itp. Cieszy mnie to ogromnie bo narazie problem z zagazowanym brzusiem zniknął ![]() ![]()
![]() Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-09-14 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na odgazowanie nie pomoże chyba, raczej uspokoi dziecko i moze mniej płakać jak go bedzie bolało, bezpośrednio na odgazowanie to raczej jakieś kropelki typu bobotic , esputicon itd. Moj tez pruka, troche sie przy tym spina, a kupy dziś nie robił, ale raczej nie cierpi z tego powodu bo wlasnie spi, wiec widocznie zrobi jutro ![]() ![]() U nas z kupa tak samo, jedna i to taka ze na cała pieluchę. I nie zawsze jest codziennie
Edytowane przez Kitsi Czas edycji: 2015-09-14 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o jakich czopkach piszecie? tzn chodzi mi o nazwe, bo szukam na poprzednich stronach i nie widze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.