|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Moderator
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Ułożenie dziecka potylicowe tylne
Dziewczyny czy którejś Maluszek jest tak ułożony? Dostałyście jakieś zalecenia (ćwiczenia) które mogą sprawić że dziecko się obróci prawidłowo? Bo dziś dowiedziałam się że Antoś w końcu głową w dół ale niestety w tej pozycji U mnie nazywa się to OP - dodaję zdjęcie jak to wygląda. Dzidziuś powinien być brzuszkiem do moich pleców a jest plecami do pleców. Czytam że porody takich dzieci są bolesne i dłuugie. ![]() Ps. Przepraszam że mnie mało tutaj ale Oliwka zaczęła przedszkole i jakąś zarazę przywlokła Do tego od kiedy Antek głową w dół bardzo mnie gniecie w żebra (do utraty tchu)
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky, tez to podejrzewam, tak to przynajmniej wygląda, jeżeli to, to mam nadzieje ze nie będzie przeciwskazaniem do sn
|
#2044 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sn bez znieczulenia, cewnika nie zdążyli mi założyć bo szybko się potoczyła akcja już po oksy przy cc niestety mnie ta przyjemność już nie ominęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
...Cytat:
Sale poporodowe też najlepiej najwyżej dwuosobowe nie więcej, więc lipa... Ech, czyli jak z tymi wypasionymi salami? Komu się akurat uda to trafia na tą salę do porodu? Mam nadzieję, że przy innych szpitalach będziecie mieli lepsze odczucia ![]() Cytat:
Wizaz proszę, następna zdolniacha, jakie cuda!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dwie osobne to też fajne i wygodniejsze wyjście bo się nie gubisz i wszystko masz posegregowane osobno
|
|||||||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, diabetolog kazała mi przytyć... Inaczej to wyjdę z porodówki z wagą poniżej 40kg...
Już się boje, że jak tak dalej będzie to wyglądać to czeka mnie insulina a tego nie chce
|
#2046 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz sobie liste zrobić to wtedy to ogarniesz,ja biorę zwykłą średnią torbę podróżną,mam nadzieję że się w nią pomieszczę razem z ciuszkami małej,a rożek będzie gdzieś osobno źeby mąż mógł donieść,wolę nie brać wielkiej walizy bo koleżanka mi mówiła co potrzeba bo niedawno rodziła,mówiła że zapodała sobie taką walizkę że pielęgniarki się z niej śmiały Cytat:
Nie zamaetwiaj się na zapas,poczekaj na wizytę ale z tego cobpiszesz to mogą być właśnie żylaki sromu teraz tak jakby się wchłonął ale słyszałam że po porodzie mogą bardzo dokuczaćCytat:
Ojej zdrówka dla was a twój lekarz nic nie poradził na zmianę ułożenia???wizaż witamy z powrotem fasterka wow brawa dla tż za zaangażowanie,fajnie że się tak wczuwa
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepiej dla dziecka - Ty masz za mało insuliny więc chociaż ta wstrzyknięta odciąża organizm dziecia.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaki materaz w końcu jest ok? Oprocz lateksu bo to drogie.
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, może jednak sama dieta pomoże...Cytat:
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede kupowac tych najdrozszych, bo dziecko pouzywa tylko przez rok. tez sie balam, ale tego w ogole nie czuc ;P ja i tak mam tylko 2x dziennie wiec luz, niektore dziewczyny maja po 4x. mi nocną insuline wstrzykuje Tz, a poranna musze sobie sama i jest mi ciezo bo nie moge sobie "ścisnac" , bo poranna kluje w ramię. zresztą chociaz z ta insulina moge sie szarpnac czasami na cos wiekszego na noc, wlasnie zjadlam pol ziemniaczka ;P
|
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie od paru dni zastanawiam, tez wlasnie ze wzgledu na takie maskotki/ dodatki do domu mysle nad kupieniem maszyny. dzisiaj pol wieczoru siedze i ogladam tkaniny mozesz powiedziec skad zamawialas? siostra szyje juz od dluzszego czasu i mowila ze warto doplacic do drozszej tkaniny a miec lepsza jakosc,a ja sama nie wiem kurcze, bo te pierwsze prace pewnie nie beda jakieś szałowe? ![]() jakiej gramatury materiały zamawialas na te dekoracje?
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chętnie się dowiem jakie materacyki kupujecie.
|
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bawelna-material-t...644722822.html Ale jak się poszuka to są nawet tańsze i większy wybór, np.: http://allegro.pl/tkanina-bawelna-ma...657248510.html Tasiemki kupowałam tutaj, wychodzi dużo taniej niż te za 1mb: http://allegro.pl/show_user.php?uid=22463091 A wypełnienie tutaj: http://allegro.pl/kulka-silikonowa-d...588843607.html ![]() Co do jakości, nie mnie oceniać, ale to są właśnie moje pierwsze prace i jestem z nich zadowolona
Edytowane przez wizaz_p_l Czas edycji: 2015-09-14 o 23:03 |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wonderka- ja bede brała piankowy albo właśnie z lateksem. bo u nas wszystko dzielimy przez pół bo planujemy też drugie dziecko
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Co do materacy to my zamówiliśmy kokos-lateks. Warstwa kokos na początek a pewnie gdzieś kolo roku lateks. Mam nadzieję, że się sprawdzi
Dziewczyny październikowki zaczęły się już rozpakowywać
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas kolejna ciężka noc, tz ma atak azs, obudził mnie przez to i pół nocy nie spałam bo zgaga... Ja nie wiem, diety trzymamy, skąd mu się to znowu wzięło. I jak stary chłop się tak męczy to chyba bym płakała z rozpaczy nad dzieckiem... My kupiliśmy materac lateksowy, 250zl to wg mnie jakoś bardzo dużo nie jest i to z polecanej firmy hevea. Starałam się za to kupić jak najtańsze łóżeczko, materac jest wg mnie ważniejszy. To chyba jedna z najważniejszych rzeczy,nie ma co na tym oszczędzać. No takie przynajmniej jest moje zdanie. Monitory oddechu o których ostatnio pisałyscie za to zdają mi się niepotrzebnym wydatkiem. Jak ktoś ma duży dom to rozumiem nianie elektroniczną,u nas na 40m to nie ma sensu. Poznanianka, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo miłości i uśmiechu
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-09-15 o 07:40 |
|
|
|
#2057 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie osobiscie wydatek 250 zl na materac sam to duzo. Za ta cene spokojnie bedziemy miec i lozko i materac. Lozko w Ikei 119 zl. To myslicie, ze kokos - pianka jest ok?kladzie sie najpierw kokosem do gory a odwraca kiedy? Nie sledze innych watkow mamusiowych, ale jak sie zaczely juz porody pazdziernikowych to naprawde wczesnie. |
||||
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten pochmurny, deszczowy poranek... I stawiam urodzinowe bezalkoholowe piwo
Cytat:
Dziękuję Co do monitorów oddechu to ja w ogóle uważam to za zbędny wydatek i nabijanie kasy, ale to moje zdanie. Natomiast nianie fajnie się sprawdzają w dużych domach. My mamy mieszkanie niecałe 60m2, pokoje są ulokowane blisko siebie, więc niania jest niepotrzebna.
|
|
#2059 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super!!Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam niżej, że Tż miał atak w nocy, może trochę się przeciążył i stąd tak wyszło? Oby się nie powtarzało...Też nie wiem jak sobie z tym żalem i bezsilnością poradzę jak dzidzia będzie płakać a ja nie będę mogła mu pomóc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poznanianka wszystkiego najlepszego Dziś wizyta, obym nie czekała długo w kolejce
|
|
#2060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne txxx
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2016-04-14 o 22:47 |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
magdalena nic dziwnego że Ci się nie chce, dla ciebie szycie to praca,codzienność a nie rozrywka
srebrna_smuga raczej musimy wrócić znów do hipoalergicznych kosmetyków. Przed leczeniem tz nawet mój krem,puder czy np odżywka do włosów kończyły się u niego ranami do krwi o farbowaniu włosów nawet nie miałam co marzyć. Strasznie się boje że mała to po nim odziedziczy... Dlatego dla siebie do szpitala już kupowałam biały jeleń,proszek tak samo,kosmetyki dla niej wybierałam też takie żeby były jak najmniej napakowane chemią. A tak co do proszków, od czego zaczynałyście pranie? Nie wiem od czego zacząć, ubranka czy pościel,pieluchy, ręczniki....? Kciuki za wizyty, ja mam w piątek,biorę ze sobą babcie babcia bardzo czeka na prawnuczke, chyba najbardziej z rodziny (no,poza nami oczywiście) a jeszcze nigdy na takim usg nie była,pewnie się wyruszy i popłacze jak ją znam
|
|
#2063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poznanianka1990 wszystkiego dobrego! ja piorę wszystko kolorami, pościel na razie będzie leżeć zapakowana bo i tak nie będziemy używać. Dziewczyny jutro kończę brać antybiotyk, miałam brać 7 dni, więc zostanie mi 6 tabletek. Po jakim czasie mogę zrobić badania krwi i moczu żeby nie wyszły cyrki? |
|
|
|
|
#2064 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od miesiąca tylko raz przekroczyłam normę, jak się nażarłam klopsików w Ikei Cytat:
Około 3/4 to pianka, a 1/4 lateks, ale fajny jest. Już nawet pokrowiec uprałam. Macałam te gryki, dla mnie to jak siennik jakiś, no dla mnie Cytat:
Ten monitor oddechu to taka moja fanaberia, bo ja panikara z natury i wiem, że co chwila bym stała nad łóżeczkiem Myślę, że potem go sprzedam, bo jak obserwowałam używki, to ładnie schodziły. A co do niani, to my mamy ogromne mieszkanie, ponad 100 m, do tego rodzice na parterze, więc niania na pewno się przyda Jakbym miała małe mieszkanie, to pewnie też bym nie kupowała z nianią, tylko sam monitor. Moja kuzynka ma tą nianię i siedziałyśmy kiedyś na zewnątrz a jej córeczka spała i było słychać najpierw jak kicha, a potem jak puszcza bąki ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Aaaa, noi jeszcze! Poczytałam wczoraj o tym termometrze Rossmax, biorę go! ![]() A macie/kupujecie inhalatory/nebulizatory? |
|||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za,życzenia
dzikasliwka, a przed insulina jakie miałaś cukry? I ile razy dziennie ją przyjmujesz?
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja też wczoraj oglądałam "Moje 600 g szczęścia" już drugi raz ten odcinek, też byłam pewna, że to będzie już drugi a nie pierwszy Potem miałam dużo refleksji na ten temat, z racji tego, że się boję o moje Maleństwo, które jest już bardzo nisko I całą noc miałam koszmary o wcześniakach i ten strach o moje dziecko...Poznanianka wszystkiego naj
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Po posiłkach dobre, prawie zawsze w normie. Rzadko coś przekroczyłam. Około 29-30 tygodnia zaczęłam mieć problem z cukrami na czczo, które podchodziły do 100 nawet i dlatego dostałam tą insulinę. Wkłucie robię raz dziennie, wieczorem o 22.
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam odwrotnie. Na czczo zawsze w normie, po posiłkach po 1,5h wczoraj przekroczony. Zobaczymy co będzie po śniadaniu, za około 20 minut będę mierzyć...
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my spalysmy na niewiadomo czym będąc niemowlakami, i żyjemy jakoś nikt się tam tak nami nie przejmował.ja mysle ze kokos pianka jest ok i sama sie przymierzam do takowego. moja mała chce dostać lanie chyba ma czkawkę i czuję zaraz pd cyckami - więc znowu jest główką w górze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

I jak tu mam przytyć 
Nasz ślub 16.08.2014
teraz tak jakby się wchłonął ale słyszałam że po porodzie mogą bardzo dokuczać