- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 20:39   #2041
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Ułożenie dziecka potylicowe tylne

Dziewczyny czy którejś Maluszek jest tak ułożony? Dostałyście jakieś zalecenia (ćwiczenia) które mogą sprawić że dziecko się obróci prawidłowo?
Bo dziś dowiedziałam się że Antoś w końcu głową w dół ale niestety w tej pozycji
U mnie nazywa się to OP - dodaję zdjęcie jak to wygląda. Dzidziuś powinien być brzuszkiem do moich pleców a jest plecami do pleców.
Czytam że porody takich dzieci są bolesne i dłuugie.

Ps. Przepraszam że mnie mało tutaj ale Oliwka zaczęła przedszkole i jakąś zarazę przywlokła Już 2 tydzień chorujemy.
Do tego od kiedy Antek głową w dół bardzo mnie gniecie w żebra (do utraty tchu)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:44   #2042
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Srebrna smugo ja też cały ten program przepłakałam, mam nadzieję że nasze maluchy jeszcze grzecznie posiedzą w brzuchach

Słodkie mamy a nie jest przypadkiem tak, że ciasta i inne słodkości powodują nagły skok cukru, po którym po godzinie już może nie być śladu?
Moja diabetolog mówiła mi np. że gdybym zjadła coś smażonego to po godzinie cukier będzie raczej w normie, a gwałtownie może skoczyć nawet po kilku godzinach od posiłku.

Wizaż super Ci to wyszło! Zazdroszczę umiejętności obsługi maszyny super
to w takim razie jak wytłumaczyć to, że cukier maksymalną 'wysokość' osiąga godzine po posiłku i dopiero wtedy spada ? poza tym jeśli do godziny cukier spadnie ponizej normy to oznacza ze jest dobry, bo trzustka sobie z tym poradziła.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-14, 21:03   #2043
cynamon_
Zakorzenienie

JoyceSky, tez to podejrzewam, tak to przynajmniej wygląda, jeżeli to, to mam nadzieje ze nie będzie przeciwskazaniem do sn
Stary 2015-09-14, 21:05   #2044
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Biedaczka... moja z kolei jakaś mało ruchliwa i tylko czasami widzę, że wypchnie jakąś część ciała a tak to mam wrażenie, że siedzi jakaś schowana. Ale jeżeli to tak Cię męczy to może serio warto iść do lekarza, niech zobaczy jak ona tam siedzi i będzie miał jakieś propozycje ćwiczeń żeby ją zachęcić do zmiany pozycji? Ostatnio mi lekarz powiedział, że mam leżeć na lewym boku dużo, bo podobno tak się łatwiej dziecku obrócić? Nie wiem czy to prawda, ale on tak twierdzi
Coś musi być w tym leżeniu na lewym boku, ponoć się go zaleca też z racji lepszego przepływu krwi chyba. Też jeszcze jakiś czas temu się martwiłam, że Mała taka mało ruchliwa, a okazało się właśnie, że to była kwestia ułożenia, była buzią do wewnątrz i nie czułam tak szturchańcy

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
a Ty miałaś ZZO przy porodzie SN? Czy piszesz o cewniku przy CC?
Sn bez znieczulenia, cewnika nie zdążyli mi założyć bo szybko się potoczyła akcja już po oksy przy cc niestety mnie ta przyjemność już nie ominęła

Cytat:
Co do suplementacji witamin i wagi dziecka, to też o tym słyszałam, ale u mnie póki co się to nie potwierdza. Od II trymestru biorę witaminy a mala jest jak narazie z tych mniejszych dzieci, ciekawe ile przybrała od ostatniej wizyty.
Też dużo właśnie o tym słyszałam... U mnie no sama nie wiem, maluchy rozwijają się każde normalnie, chociaż jak myślę, jak ubogą czasem mam dietę w składniki odżywcze to myślę, że właśnie dzięki tym witaminom tylko tak rosną

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Amelia moja jest dokładnie tak samo ułożona, tylko że ona cały czas tak jest, czasami jak się przesuwa to głową do góry... Bardziej mnie boli wypinanie głowy po boku niż te kopniaki.
A tu jeszcze tyle czasu i maluchy tyyyle urosną ...

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Byliśmy na dniu otwartym w szpitalu, który miał być docelowo miejscem, w którym chcemy rodzić (w Rydygierze). No i jesteśmy rozczarowani.
Wg danych fundacji Rodzić po ludzku, najmniejszy współczynnik nacięć krocza (12%). A pani położna prowadząca spotkanie mówi, że tną 80% pierworódek. Czyli wcale nie jest to tak, że większość położnych umie ochronić krocze podczas porodu.
Druga sprawa - jest sala do porodów rodzinnych (ładna odremontowana - Zdjęcie 1 | Zdjęcie 2). No ale ta sala bywa zajęta (jak np. wczoraj, nie mogliśmy jej zobaczyć).

Teoretycznie jak jest zajęta, zostaje "sala porodowa z trzema łóżkami, podzielona na boksy, z łazienką, z możliwością przeprowadzenia porodu rodzinnego" - w praktyce - trakt porodowy, sale czyli wnęki przedzielone ceratową zasłonką. Też nie mogliśmy zobaczyć, bo wszystko zajęte. Widziałam tylko trakt, zasłonki i rzucało się w oczy to, że ciężko o prywatność. Zdjęcia z neta mi niestety mi wystarczyły...

Nie wymagam luksusów, ale choć trochę prywatności by się przydało - o tę ciężko przy ceratkowej zasłonie i łazience (jednej) na te trzy boksy. A że remont, to często dwuosobowe sale poporodowe są trzyosobowe lub czteroosobowe (ogromny tłok).
Póki co wrażenia negatywne, w przyszłą sobotę obejrzymy dwa inne szpitale (Żeromskiego i Ujastek).
Jak rodziłam w najbliższym szpitalu to tak właśnie było... jedna długa sala, trzy boksy poprzedzielane tylko zasłonami, słychać wszystkie krzyki współrodzących, poczynania lekarzy... Akurat w takiej chwili już w nosie miałam intymność, ale faktycznie średnio fajnie...
Sale poporodowe też najlepiej najwyżej dwuosobowe nie więcej, więc lipa... Ech, czyli jak z tymi wypasionymi salami? Komu się akurat uda to trafia na tą salę do porodu? Mam nadzieję, że przy innych szpitalach będziecie mieli lepsze odczucia

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Amelia moglabys rozwinać temat tego nowego prawa co do kobiet po cc? Plis!
Kochana, ja wiem tyle co mi powiedział gin, szwagierka też słyszała o tym w wiadomościach jakiś czas temu i tyle, nawet na necie wzmianki nie znaleźliśmy z Mężem jak szukaliśmy w weekend

Wizaz proszę, następna zdolniacha, jakie cuda!!!

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że,tak będzie... Zmierzyłam cukier 1,5h po obiedzie i miałam 135... I jak tu mam przytyć
No kto jak kto, ale Ty chyba o wagę chudzinko nie musisz się martwić

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jakie torby bierzecie do szpitala? Czy muszę się wpakować w 2-jedna dla mnie jedna dla maluszka? Czy mogę np w walizkę jedną średnią, czy co
Ja już się pogubiłam co mam a czego nie mam jeszcze do spakowania hehe
Ja się zmieściłam w jedną porządną torbę podróżną z rzeczami dla siebie i maluszka Jak Męża czy osobę, która będzie z Tobą na porodówce zaznajomisz z zawartością to nie będzie problemu, że jedna bo chodzi przede wszystkim o podanie na początku ubranka,pieluszki czy rożka i tyle co Ci ktoś do torby zagląda, potem wyjmujesz wszystko sama czy pomogą Ci położne jak np. będziesz musiała leżeć ale dwie osobne to też fajne i wygodniejsze wyjście bo się nie gubisz i wszystko masz posegregowane osobno
Stary 2015-09-14, 21:43   #2045
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, diabetolog kazała mi przytyć... Inaczej to wyjdę z porodówki z wagą poniżej 40kg...

Już się boje, że jak tak dalej będzie to wyglądać to czeka mnie insulina a tego nie chce

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:03   #2046
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Srebrna Smuga Dzięki za zmianę na 1 stronie Bardzo fajne Ci te literki wyszły!! też bym chciała takie zrobić!!

A ja dziś złapać powietrza nie mogę. Już 3 osoby mi powiedziały że takie mam inne rysy twarzy-takie delikatne się zrobiły ale nie że brzydko wyglądam -na całe szczęście.

A powiedzcie mi jakie torby bierzecie do szpitala? Czy muszę się wpakować w 2-jedna dla mnie jedna dla maluszka? Czy mogę np w walizkę jedną średnią, czy co
Ja już się pogubiłam co mam a czego nie mam jeszcze do spakowania hehe

Musisz sobie liste zrobić to wtedy to ogarniesz,ja biorę zwykłą średnią torbę podróżną,mam nadzieję że się w nią pomieszczę razem z ciuszkami małej,a rożek będzie gdzieś osobno źeby mąż mógł donieść,wolę nie brać wielkiej walizy bo koleżanka mi mówiła co potrzeba bo niedawno rodziła,mówiła że zapodała sobie taką walizkę że pielęgniarki się z niej śmiały

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Lexie, wizaz, dzięki za słowa pocieszenia, tak teraz się przypatrzylam jeszcze raz i wyglądają jak konkretne zylaki oby nic gorszego... chociaz zylaki w takim miejscu to chyba tez nic fajnego

Nie zamaetwiaj się na zapas,poczekaj na wizytę ale z tego cobpiszesz to mogą być właśnie żylaki sromu ja mam żylaki na nogach,muszę się mordować w pończochach uciskowych,a niedawno hemoroid mi wyszedł,załamałam się teraz tak jakby się wchłonął ale słyszałam że po porodzie mogą bardzo dokuczać

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ułożenie dziecka potylicowe tylne

Dziewczyny czy którejś Maluszek jest tak ułożony? Dostałyście jakieś zalecenia (ćwiczenia) które mogą sprawić że dziecko się obróci prawidłowo?
Bo dziś dowiedziałam się że Antoś w końcu głową w dół ale niestety w tej pozycji
U mnie nazywa się to OP - dodaję zdjęcie jak to wygląda. Dzidziuś powinien być brzuszkiem do moich pleców a jest plecami do pleców.
Czytam że porody takich dzieci są bolesne i dłuugie.

Ps. Przepraszam że mnie mało tutaj ale Oliwka zaczęła przedszkole i jakąś zarazę przywlokła Już 2 tydzień chorujemy.
Do tego od kiedy Antek głową w dół bardzo mnie gniecie w żebra (do utraty tchu)

Ojej zdrówka dla was moja mała leży główką w dół ale gin nic nie mówił jak dokładnie a twój lekarz nic nie poradził na zmianę ułożenia???

wizaż witamy z powrotem zdolniacha z cb

fasterka wow brawa dla tż za zaangażowanie,fajnie że się tak wczuwa
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:17   #2047
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Amelia16, diabetolog kazała mi przytyć... Inaczej to wyjdę z porodówki z wagą poniżej 40kg...

Już się boje, że jak tak dalej będzie to wyglądać to czeka mnie insulina a tego nie chce
a dlaczego się boisz ? że co ?
to lepiej dla dziecka - Ty masz za mało insuliny więc chociaż ta wstrzyknięta odciąża organizm dziecia.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-14, 22:18   #2048
peachella
Rozeznanie

Dziewczyny jaki materaz w końcu jest ok? Oprocz lateksu bo to drogie.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:21   #2049
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a dlaczego się boisz ? że co ?
to lepiej dla dziecka - Ty masz za mało insuliny więc chociaż ta wstrzyknięta odciąża organizm dziecia.
Wiem, że lepiej, ale jakoś mnie to przeraża... Zobaczymy, może jednak sama dieta pomoże...

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja mam piankowy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 22:33   #2050
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie zastanawiam nad kokosem/piankowym.
nie bede kupowac tych najdrozszych, bo dziecko pouzywa tylko przez rok.

Cytat:
Wiem, że lepiej, ale jakoś mnie to przeraża... Zobaczymy, może jednak sama dieta pomoże...

Ja mam piankowy
tez sie balam, ale tego w ogole nie czuc ;P ja i tak mam tylko 2x dziennie wiec luz, niektore dziewczyny maja po 4x. mi nocną insuline wstrzykuje Tz, a poranna musze sobie sama i jest mi ciezo bo nie moge sobie "ścisnac" , bo poranna kluje w ramię. zresztą chociaz z ta insulina moge sie szarpnac czasami na cos wiekszego na noc, wlasnie zjadlam pol ziemniaczka ;P

🤍

Stary 2015-09-14, 22:36   #2051
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Oto moje prace
Na razie mam mały przestój, muszę zamówić nowe materiały i teraz dodatkowo materiał minky

Nie wiem jak poobracać te fotki :/
jeny,JAKIE CUDOWNE !! zakochałam się !!!!!:l ove: masz dziewczyno talent !

ja sie od paru dni zastanawiam, tez wlasnie ze wzgledu na takie maskotki/ dodatki do domu mysle nad kupieniem maszyny. dzisiaj pol wieczoru siedze i ogladam tkaniny
mozesz powiedziec skad zamawialas?
siostra szyje juz od dluzszego czasu i mowila ze warto doplacic do drozszej tkaniny a miec lepsza jakosc,a ja sama nie wiem kurcze, bo te pierwsze prace pewnie nie beda jakieś szałowe?
jakiej gramatury materiały zamawialas na te dekoracje?
Stary 2015-09-14, 22:54   #2052
wonderka
Zadomowienie

Ja tez chętnie się dowiem jakie materacyki kupujecie.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:57   #2053
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
jeny,JAKIE CUDOWNE !! zakochałam się !!!!!:l ove: masz dziewczyno talent !

ja sie od paru dni zastanawiam, tez wlasnie ze wzgledu na takie maskotki/ dodatki do domu mysle nad kupieniem maszyny. dzisiaj pol wieczoru siedze i ogladam tkaniny
mozesz powiedziec skad zamawialas?
siostra szyje juz od dluzszego czasu i mowila ze warto doplacic do drozszej tkaniny a miec lepsza jakosc,a ja sama nie wiem kurcze, bo te pierwsze prace pewnie nie beda jakieś szałowe?
jakiej gramatury materiały zamawialas na te dekoracje?
Ja materiały zamawiałam tutaj:
http://allegro.pl/bawelna-material-t...644722822.html

Ale jak się poszuka to są nawet tańsze i większy wybór, np.: http://allegro.pl/tkanina-bawelna-ma...657248510.html

Tasiemki kupowałam tutaj, wychodzi dużo taniej niż te za 1mb:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=22463091

A wypełnienie tutaj:
http://allegro.pl/kulka-silikonowa-d...588843607.html

Co do jakości, nie mnie oceniać, ale to są właśnie moje pierwsze prace i jestem z nich zadowolona

Edytowane przez wizaz_p_l
Czas edycji: 2015-09-14 o 23:03
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 23:05   #2054
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Ja materiały zamawiałam tutaj:
http://allegro.pl/bawelna-material-t...644722822.html

Ale jak się poszuka to są nawet tańsze i większy wybór, np.: http://allegro.pl/tkanina-bawelna-ma...657248510.html

Tasiemki kupowałam tutaj, wychodzi dużo taniej niż te za 1mb:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=22463091

A wypełnienie tutaj:
http://allegro.pl/kulka-silikonowa-d...588843607.html

Co do jakości, nie mnie oceniać, ale to są właśnie moje pierwsze prace i jestem z nich zadowolona
bardzo dziękuję : roza:

Wonderka- ja bede brała piankowy albo właśnie z lateksem. bo u nas wszystko dzielimy przez pół bo planujemy też drugie dziecko
Stary 2015-09-15, 06:58   #2055
olilina
Zakorzenienie

Co do materacy to my zamówiliśmy kokos-lateks. Warstwa kokos na początek a pewnie gdzieś kolo roku lateks. Mam nadzieję, że się sprawdzi

Dziewczyny październikowki zaczęły się już rozpakowywać
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 07:24   #2056
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry U nas kolejna ciężka noc, tz ma atak azs, obudził mnie przez to i pół nocy nie spałam bo zgaga... Ja nie wiem, diety trzymamy, skąd mu się to znowu wzięło. I jak stary chłop się tak męczy to chyba bym płakała z rozpaczy nad dzieckiem...

My kupiliśmy materac lateksowy, 250zl to wg mnie jakoś bardzo dużo nie jest i to z polecanej firmy hevea. Starałam się za to kupić jak najtańsze łóżeczko, materac jest wg mnie ważniejszy. To chyba jedna z najważniejszych rzeczy,nie ma co na tym oszczędzać. No takie przynajmniej jest moje zdanie. Monitory oddechu o których ostatnio pisałyscie za to zdają mi się niepotrzebnym wydatkiem. Jak ktoś ma duży dom to rozumiem nianie elektroniczną,u nas na 40m to nie ma sensu.

Poznanianka, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo miłości i uśmiechu

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-09-15 o 07:40
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:17   #2057
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam piankowy

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam nad kokosem/piankowym.
nie bede kupowac tych najdrozszych, bo dziecko pouzywa tylko przez rok.

tez sie balam, ale tego w ogole nie czuc ;P ja i tak mam tylko 2x dziennie wiec luz, niektore dziewczyny maja po 4x. mi nocną insuline wstrzykuje Tz, a poranna musze sobie sama i jest mi ciezo bo nie moge sobie "ścisnac" , bo poranna kluje w ramię. zresztą chociaz z ta insulina moge sie szarpnac czasami na cos wiekszego na noc, wlasnie zjadlam pol ziemniaczka ;P

Cytat:
Co do materacy to my zamówiliśmy kokos-lateks. Warstwa kokos na początek a pewnie gdzieś kolo roku lateks. Mam nadzieję, że się sprawdzi

Cytat:
Dzień dobry U nas kolejna ciężka noc, tz ma atak azs, obudził mnie przez to i pół nocy nie spałam bo zgaga... Ja nie wiem, diety trzymamy, skąd mu się to znowu wzięło. I jak stary chłop się tak męczy to chyba bym płakała z rozpaczy nad dzieckiem...

My kupiliśmy materac lateksowy, 250zl to wg mnie jakoś bardzo dużo nie jest i to z polecanej firmy hevea. Starałam się za to kupić jak najtańsze łóżeczko, materac jest wg mnie ważniejszy. To chyba jedna z najważniejszych rzeczy,nie ma co na tym oszczędzać. No takie przynajmniej jest moje zdanie. Monitory oddechu o których ostatnio pisałyscie za to zdają mi się niepotrzebnym wydatkiem. Jak ktoś ma duży dom to rozumiem nianie elektroniczną,u nas na 40m to nie ma sensu.

Poznanianka, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo miłości i uśmiechu
Ja wlasnie myslalam nas kokos- pianka. Czytalam, ze gryka za twarda. Ale z kolei w sklepie sprzedawcy mowia ze gryka najlepsza. No i nie wiem.
Dla mnie osobiscie wydatek 250 zl na materac sam to duzo. Za ta cene spokojnie bedziemy miec i lozko i materac. Lozko w Ikei 119 zl.

To myslicie, ze kokos - pianka jest ok?kladzie sie najpierw kokosem do gory a odwraca kiedy?

Nie sledze innych watkow mamusiowych, ale jak sie zaczely juz porody pazdziernikowych to naprawde wczesnie.
Stary 2015-09-15, 08:18   #2058
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam sie w ten pochmurny, deszczowy poranek... I stawiam urodzinowe bezalkoholowe piwo i drinki

Cytat:
Monitory oddechu o których ostatnio pisałyscie za to zdają mi się niepotrzebnym wydatkiem. Jak ktoś ma duży dom to rozumiem nianie elektroniczną,u nas na 40m to nie ma sensu.

Dziękuję

Co do monitorów oddechu to ja w ogóle uważam to za zbędny wydatek i nabijanie kasy, ale to moje zdanie. Natomiast nianie fajnie się sprawdzają w dużych domach. My mamy mieszkanie niecałe 60m2, pokoje są ulokowane blisko siebie, więc niania jest niepotrzebna.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 08:24   #2059
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto moje prace
Na razie mam mały przestój, muszę zamówić nowe materiały i teraz dodatkowo materiał minky

Genialnie Ci to wyszło Super!!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, depilowalam się dzisiaj się z lusterkiem i odkryłam cos niepokojacego dwa spore guzki ciemno fioletowe schowane pomiędzy wargami jestem przerazona, dobrze ze jutro wizyta u gina... wczoraj były przytulanki z Tz-tem ale nic tam nie zauwazyl, dobrze ze wzielam to lusterko

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Boje się jak cholera...
Daj znać po wizycie co to jest i czy nic groźnego

Cytat:
Komoda już złożona, tz odrazu się do tego zabrał, nawet obiadu nie jadł chyba też go cieszą te przygotowania tylko się nie przyznaje
Byliśmy w końcu też kupić kosmetyki dla małej i przy okazji kupiłam dla siebie,kosmetyczka już gotowa i spakowana do torby do szpitala Jutro ogarnę pokoik do końca to się pochwale
Super, że pokoik prawie ogarnięty Czytałam niżej, że Tż miał atak w nocy, może trochę się przeciążył i stąd tak wyszło? Oby się nie powtarzało...Też nie wiem jak sobie z tym żalem i bezsilnością poradzę jak dzidzia będzie płakać a ja nie będę mogła mu pomóc

Cytat:
Ja kupiłam kokos-pianka-kokos

Cytat:

Oooo

Poznanianka wszystkiego najlepszego Jak najmniej stresu (od niego też cukry rosną :X) i szybkiego porodu

Dziś wizyta, obym nie czekała długo w kolejce

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:45   #2060
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Witam sie w ten pochmurny, deszczowy poranek... I stawiam urodzinowe bezalkoholowe piwo i drinki

Dziękuję

Co do monitorów oddechu to ja w ogóle uważam to za zbędny wydatek i nabijanie kasy, ale to moje zdanie. Natomiast nianie fajnie się sprawdzają w dużych domach. My mamy mieszkanie niecałe 60m2, pokoje są ulokowane blisko siebie, więc niania jest niepotrzebna.
Wszystkiego najlepszego ☺☺
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:48   #2061
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Oto moje prace

Śliczne txxx

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-14 o 22:47
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:16   #2062
fasterka90
Zadomowienie

magdalena nic dziwnego że Ci się nie chce, dla ciebie szycie to praca,codzienność a nie rozrywka

srebrna_smuga raczej musimy wrócić znów do hipoalergicznych kosmetyków. Przed leczeniem tz nawet mój krem,puder czy np odżywka do włosów kończyły się u niego ranami do krwi o farbowaniu włosów nawet nie miałam co marzyć. Strasznie się boje że mała to po nim odziedziczy... Dlatego dla siebie do szpitala już kupowałam biały jeleń,proszek tak samo,kosmetyki dla niej wybierałam też takie żeby były jak najmniej napakowane chemią.

A tak co do proszków, od czego zaczynałyście pranie? Nie wiem od czego zacząć, ubranka czy pościel,pieluchy, ręczniki....?

Kciuki za wizyty, ja mam w piątek,biorę ze sobą babcie babcia bardzo czeka na prawnuczke, chyba najbardziej z rodziny (no,poza nami oczywiście) a jeszcze nigdy na takim usg nie była,pewnie się wyruszy i popłacze jak ją znam
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:41   #2063
peachella
Rozeznanie

Cytat:
magdalena nic dziwnego że Ci się nie chce, dla ciebie szycie to praca,codzienność a nie rozrywka

srebrna_smuga raczej musimy wrócić znów do hipoalergicznych kosmetyków. Przed leczeniem tz nawet mój krem,puder czy np odżywka do włosów kończyły się u niego ranami do krwi o farbowaniu włosów nawet nie miałam co marzyć. Strasznie się boje że mała to po nim odziedziczy... Dlatego dla siebie do szpitala już kupowałam biały jeleń,proszek tak samo,kosmetyki dla niej wybierałam też takie żeby były jak najmniej napakowane chemią.

A tak co do proszków, od czego zaczynałyście pranie? Nie wiem od czego zacząć, ubranka czy pościel,pieluchy, ręczniki....?

Kciuki za wizyty, ja mam w piątek,biorę ze sobą babcie babcia bardzo czeka na prawnuczke, chyba najbardziej z rodziny (no,poza nami oczywiście) a jeszcze nigdy na takim usg nie była,pewnie się wyruszy i popłacze jak ją znam

poznanianka1990
wszystkiego dobrego!

ja piorę wszystko kolorami, pościel na razie będzie leżeć zapakowana bo i tak nie będziemy używać.

Dziewczyny jutro kończę brać antybiotyk, miałam brać 7 dni, więc zostanie mi 6 tabletek. Po jakim czasie mogę zrobić badania krwi i moczu żeby nie wyszły cyrki?
Stary 2015-09-15, 09:45   #2064
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze, że nie tylko ja tak uważam
A Twoje cukry jak? Co na to diabetolog?
Idealne, wręcz książkowe Od miesiąca tylko raz przekroczyłam normę, jak się nażarłam klopsików w Ikei To pewnie wszystko zasługa insuliny, bo mam bazę działającą 18 godzin, a biorę 6 jednostek.

Cytat:
My kupiliśmy lateks-pianka. Taki jak ten http://allegro.pl/materac-lateksowy-...347003402.html, tylko bez kokosa oczywiście. Kupiłam myślę w dobrej cenie, jeszcze ochraniacz wodoodporny gratis był Około 3/4 to pianka, a 1/4 lateks, ale fajny jest. Już nawet pokrowiec uprałam. Macałam te gryki, dla mnie to jak siennik jakiś, no dla mnie

Cytat:

Dziękuję

Wszystkiego najlepszego!

Ten monitor oddechu to taka moja fanaberia, bo ja panikara z natury i wiem, że co chwila bym stała nad łóżeczkiem Myślę, że potem go sprzedam, bo jak obserwowałam używki, to ładnie schodziły. A co do niani, to my mamy ogromne mieszkanie, ponad 100 m, do tego rodzice na parterze, więc niania na pewno się przyda Jakbym miała małe mieszkanie, to pewnie też bym nie kupowała z nianią, tylko sam monitor. Moja kuzynka ma tą nianię i siedziałyśmy kiedyś na zewnątrz a jej córeczka spała i było słychać najpierw jak kicha, a potem jak puszcza bąki

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Aaaa, noi jeszcze! Poczytałam wczoraj o tym termometrze Rossmax, biorę go!

A macie/kupujecie inhalatory/nebulizatory?
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:01   #2065
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję za,życzenia Ćwierć wieku za mną

dzikasliwka, a przed insulina jakie miałaś cukry? I ile razy dziennie ją przyjmujesz?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 10:01   #2066
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie myslalam nas kokos- pianka. Czytalam, ze gryka za twarda. Ale z kolei w sklepie sprzedawcy mowia ze gryka najlepsza. No i nie wiem.
Dla mnie osobiscie wydatek 250 zl na materac sam to duzo. Za ta cene spokojnie bedziemy miec i lozko i materac. Lozko w Ikei 119 zl.

To myslicie, ze kokos - pianka jest ok?kladzie sie najpierw kokosem do gory a odwraca kiedy?

Nie sledze innych watkow mamusiowych, ale jak sie zaczely juz porody pazdziernikowych to naprawde wczesnie.
Ja się naczytałam, że w gryce potrafią zalęgnąć się robaki więc od razu odrzuciłam te materace. Z kokosem mamy my w sypialni i wkurza mnie, że czasami wychodzą te włókna i są takie ostre. Także ja chcę lepszy piankowy albo z lateksem.

Cytat:
Sto lat i wszystkiego najlepszego
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:03   #2067
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto moje prace

Super Ci wyszło
Cytat:
Ja kupiłam gryka-pianka-kokos czytałam, że jest bardzo dobry dla kręgosłupa noworodka, nie odkształca się, a te robaczki w gryce to bujda

Dziewczyny ja też wczoraj oglądałam "Moje 600 g szczęścia" już drugi raz ten odcinek, też byłam pewna, że to będzie już drugi a nie pierwszy Potem miałam dużo refleksji na ten temat, z racji tego, że się boję o moje Maleństwo, które jest już bardzo nisko I całą noc miałam koszmary o wcześniakach i ten strach o moje dziecko...

Poznanianka wszystkiego naj
Stary 2015-09-15, 10:04   #2068
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za,życzenia Ćwierć wieku za mną

dzikasliwka, a przed insulina jakie miałaś cukry? I ile razy dziennie ją przyjmujesz?
Po posiłkach dobre, prawie zawsze w normie. Rzadko coś przekroczyłam. Około 29-30 tygodnia zaczęłam mieć problem z cukrami na czczo, które podchodziły do 100 nawet i dlatego dostałam tą insulinę. Wkłucie robię raz dziennie, wieczorem o 22.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:07   #2069
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Po posiłkach dobre, prawie zawsze w normie. Rzadko coś przekroczyłam. Około 29-30 tygodnia zaczęłam mieć problem z cukrami na czczo, które podchodziły do 100 nawet i dlatego dostałam tą insulinę. Wkłucie robię raz dziennie, wieczorem o 22.
To ja mam odwrotnie. Na czczo zawsze w normie, po posiłkach po 1,5h wczoraj przekroczony. Zobaczymy co będzie po śniadaniu, za około 20 minut będę mierzyć...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-15, 10:16   #2070
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

no dla mnie 250 za sam materac to tez za duzo my spalysmy na niewiadomo czym będąc niemowlakami, i żyjemy jakoś nikt się tam tak nami nie przejmował.

ja mysle ze kokos pianka jest ok i sama sie przymierzam do takowego.

moja mała chce dostać lanie chyba ma czkawkę i czuję zaraz pd cyckami - więc znowu jest główką w górze

🤍

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości