Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 14:16   #421
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja kąpie Gosie co drugi dzień w upały kąpałam ją codziennie ale teraz nie widze potrzeby. myje ją wacikami i ciepłą wodą

my też nie mamy szumisia. jak była malutka puszczałam suszarke z apki albo z pendriva przez radio ale teraz już nie ma takiej potrzeby

dokładnie, my też w porze kąpieli. obmywam buzie, rączki, paszki, bozene, dupke . potem piżamka, flaszka i lulu

pewnie ze zaakceptuje. jak myje Gosie wacikami to leży na ręczniku i ją potem w niego zawijam tak jak po kąpieli, żeby kojarzyła ten moment po myciu nie było problemu żeby to załapała

była pielęgniarka środowiskowa. wizyta rutynowa
pogadałyśmy troche o szczepieniach, o rozszerzaniu diety, o miom porodzie, fajna babka
bardzo mi współczuła że pracuje z patolą
i doradziła żebym sobie w takim razie zaszczepiła małą na pneumo, jak bede wracać do pracy- w sumie i tak chciałam tak zrobić
Fajnie, że spoko kobitka a nie jakaś nawiedzona wariatka.
A co Ci powiedziała o rozszerzaniu diety?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:17   #422
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Marei u nas na dziaslach z przodu jak warge na dol obciagniemy widac biale kwadraty. Slinotok jak z kranu i dziasla jak kamienie. Fajny taki grubcio kot

Kejtice bedziesz mogla go wziac
Kaczuszka
Masija jest lepiej.? moi tez chorzy
My też tak mamy ale wiem ze u blanki tez tak było ok 3 miesiąca a zęby wyszły ok 10 mies

My też mamy książeczki czarnobiale, lena je lubi

Byłyśmy u stolarza, myślę ze to będzie TO ! Facet super, siedziałam u niego 1.5 godziny, wszystko dokładnie przeanalizowalismy. Czekam na cenę, ale myślę ze będzie korzystna

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:17   #423
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kejti udało ci się z telefonu do klubu wejść? ja nie umiem

Masija ale chodzi ci o sklepy z ciuchami dla dzieci czy dorosłych?

No i rozkłada mnie przeziębienie coraz bardziej. Zasmarkana jestem już na maxa tak się boję, żeby niuni nie zarazić
Niestety, trzeba wejść przez przeglądarkę.

06.09.2014
Stary 2015-09-15, 14:17   #424
kejtiCe
Zakorzenienie

Mehja, wpisałam w Google "klub wizaż"
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:19   #425
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja wchodzę z telefonu do klubu ale normalnie stronę otwieram a nie Przez apke

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:20   #426
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
My też tak mamy ale wiem ze u blanki tez tak było ok 3 miesiąca a zęby wyszły ok 10 mies

My też mamy książeczki czarnobiale, lena je lubi

Byłyśmy u stolarza, myślę ze to będzie TO ! Facet super, siedziałam u niego 1.5 godziny, wszystko dokładnie przeanalizowalismy. Czekam na cenę, ale myślę ze będzie korzystna
Super, znaleźć teraz dobrego fachowca to nie lada wyzwanie. My czekamy teraz na ekipę od elewacji, przez upały jesteśmy opóźnieni o jakiś miesiąc

06.09.2014
Stary 2015-09-15, 14:28   #427
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Oj, niewiem. Ale siostra miała i jej 1 córka długo się nimi bawiła
A że trafiłam na okazję to kupiłam
Zresztą widzę po Lenie, że lubi kontrasty.
Np. kolorowe rzeczy są u niej na nie. Jak zobaczy czarno-biało-różową gąsienice to wpada w szał

oo, to widzę że nie tylko ja nie miałam

Będę najwyżej przemywała szyjkę, paszki i pupę wodą, przebirała w pajacyk i do tż'ta. Powinna chyba to zaakceptować

Ej, gdzie kupujecie jakieś fajne, nie za drogie ciuchy?
Chodzi mi o str. int.

Irmusia o widzisz, czyli dobrze myślałam Dzięki
My mamy cztery ksiazeczki kontrastowe i na nich napisane, ze od 3 miesiaca. Mamy tez z kolorem i te sa od 6.

My Laurkę kapiemy codziennie. Odkąd polubiła kąpiele to dla niej i dla Tz to super zabawa

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Masija a co do ubranek to internetowo ja kupuję w smyku, c and a i w hm

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Kejti udało ci się z telefonu do klubu wejść? ja nie umiem

Masija ale chodzi ci o sklepy z ciuchami dla dzieci czy dorosłych?

No i rozkłada mnie przeziębienie coraz bardziej. Zasmarkana jestem już na maxa tak się boję, żeby niuni nie zarazić
Mehja wejdz normalne z przeglądarki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 14:40   #428
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Super, znaleźć teraz dobrego fachowca to nie lada wyzwanie. My czekamy teraz na ekipę od elewacji, przez upały jesteśmy opóźnieni o jakiś miesiąc
No dokładnie, ten koles mi,się podoba, taki normalny, doradzał jak można zmniejszyć koszty, jak co wygląda.. i mówił żebym szykowała się na,wcześniejszy odbiór

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:41   #429
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Nieprawda. Dokładnie juz nie pamiętam ale dzieci w 4 miesiącu widzą albo 3 albo 4 kolory.

ja się sugeruję tym co nam okulista mówił tzn. że widzi kolory

Z książki o rozwoju wzroku dziecka:
Niemowlęta dostrzegają barwy - już w wieku dwóch miesięcy funkcjonują u nich wszystkie trzy receptory barw (tak jak u dorosłych), a więc po jednym dla barwy niebieskiej, zielonej i czerwonej. Badania wskazują, że ta część kory wzrokowej, która odpowiedzialna jest za widzenie barw, funkcjonuje względnie sprawnie i rozwija się bardzo szybko. Co ciekawe, inne badania wskazują, że niemowlęta 2 i 3 miesięczne wolą barwę żółtą i czerwoną od zielonej i niebieskiej.
Wiek dziecka Widzenie barw
1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
3/4 ms Jak u człowieka dorosłego
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:45   #430
kejtiCe
Zakorzenienie

Strasznie dziwna dziewczyna leży obok. Ona ma takiego maluszka, wygląda jakby miał zaledwie kilka dni i płacze też w taki "noworodkowy sposób", a ona co chwilę gdzieś wychodzi. Przed chwilą pielęgniarki szukały jej po szpitalu, bo to dzieciątko tak bardzo płakało, a ona wróciła z jakąś koleżanka i dziwi się, czy to jej dziecko się tak DRZE.

22.06.2015
Stary 2015-09-15, 14:52   #431
mehja
Zakorzenienie

Jejku i zostawia samo to malenstwo? No tak dziwne że płacze skoro samo leży i domniemam ze pewnie chore?

Ja nie korzystam z apki tylko normalnie wchodzi na wizaz z google ale i tak nigdzie tego klubu nie mogę Znalezc
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 14:54   #432
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku i zostawia samo to malenstwo? No tak dziwne że płacze skoro samo leży i domniemam ze pewnie chore?

Ja nie korzystam z apki tylko normalnie wchodzi na wizaz z google ale i tak nigdzie tego klubu nie mogę Znalezc
Nie wiem co mu jest, ale bardzo często zostawia je same
Ja nawet z obiadów zrezygnowałam, bo musiałabym wyjść do innego budynku.

Mehja, bo jak wchodzisz z przeglądarki to i tak włącza się wizaż mobilny. Wpisz tak jak ja "wizaż klub" lub coś podobnego to Ci znajdzie.
22.06.2015
Stary 2015-09-15, 14:55   #433
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
zmeinił się status mojej przesyłki,na UWAGA ,,Odbiorca musi opłacić cła lub podatki należne w przypadku paczki." rzygam już tymi cieniami
O boze masz przygody z ta paletka. Chyba sie inglotami na slub wymalujesz

Cytat:

Klub mozna dodac do subskrybowanych jak i watek ale klub otworzysz tylko w przegladarce.
Stary 2015-09-15, 14:58   #434
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
O boze masz przygody z ta paletka. Chyba sie inglotami na slub wymalujesz

Klub mozna dodac do subskrybowanych jak i watek ale klub otworzysz tylko w przegladarce.
Weź mnie nie denerwuj!!!! Ciekawe ile tych podatków i tego cła :/
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:48   #435
201710041131
Konto usunięte

Witam sie z kompletem zębów ! Mam strzykawką przepłukiwac szałwia albo rumiankiem i absolutnie nie wyrywać, chyba że to sie jeszcze kilkukrotnie powtórzy. A następnym razem dostane antybiotyk bo teraz juz stan zapalny przeszedł sam

Konradem zajął sie moj tata, tzn. 15 minut po moim wyjściu mały zasnął i nie obudził sie az do mojego powrotu

Potem awantura przy cycku i teraz ładnie sie bawi i gada, ale humorek ma taki średni tzn każda mała pierdoła wytraca go z równowagi i wyje. Ale i tak jest super w porównaniu do wczoraj I jak tata sie nim zajmował to pojechałam odebrać wyniki - mam anemię. I do pepco, natury i biedronki. Tego było mi trzeba dziewczyny!

Zaraz lecę do klubu czytać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:04   #436
industria
Zakorzenienie

Szuuu , fajnie ze sie wyrwalas choc na chwilke my z mlodą wstalysmy wlasnie z drzemki , teraz ją karmie i idziemy chyba na spacer bo mi sie nudzi
Stary 2015-09-15, 16:07   #437
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Pojechałam specjalnie do Roska po te chusteczki Velvet i nie ma u mnie! wrrr nie pamiętałam, które jeszcze mają dobry skład więc wzięłam najtańsze- różowe Baby dream bo chyba któraś pisała, że są dobre?

Kejti oby tylko to rota nie było bo chyba nie szczepiliście? oby biegunka przeszła

nadrabiam dalej...
u mnie tez nie ma. Baby dream różowe są ok i żółte tez

Cytat:
zmeinił się status mojej przesyłki,na UWAGA ,,Odbiorca musi opłacić cła lub podatki należne w przypadku paczki." rzygam już tymi cieniami

Hahagagaga cierp ciało ( i kieszeń ) jak sie chciało
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Strasznie dziwna dziewczyna leży obok. Ona ma takiego maluszka, wygląda jakby miał zaledwie kilka dni i płacze też w taki "noworodkowy sposób", a ona co chwilę gdzieś wychodzi. Przed chwilą pielęgniarki szukały jej po szpitalu, bo to dzieciątko tak bardzo płakało, a ona wróciła z jakąś koleżanka i dziwi się, czy to jej dziecko się tak DRZE.

O rany ale ma nerwy ze stali albo coś z głowa . Na krok bym nie odeszła ...

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:16   #438
industria
Zakorzenienie

Nie wierze ze tu taka cisza :P co jest?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Aaaa, rybka, na temat rozszerzania diety....pytalam co jak i od kiedy, bo bo widze jak mała reaguje kiedy jemy, jak , ze coraz wiecej mleka mi wciaga, no a ze są rózne szkoly...... babka powiedziala mi, ze dzieci karmione wylącznie mm mogą spokojnie miec rozszerzaną diete po skonczeniu 3 miesiaca. Oczywiscie pomalutku. Powiedziala zeby najpierw dac troszke soju z jablka, zeby jednak podac plyn, ale inny rodzaj, a po kilku dniach pomalu wprowadzac papki warzywne. Chyba tak zrobie. Dowiadywalam sie u moich kolezanek i wiekszosc pediatrow im tak zalecala....
Stary 2015-09-15, 17:40   #439
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma jedną taką książeczkę ze zwierzętami i zaciesza do nich. Lubi jeszcze książeczkę z rosska z lusterkiem

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Biedny maluszek trzymam kciuki, żeby szybko z tego wyszedł!.
Dziewczyny ja bym wolała żeby to co było w klubie w nim zostało. To sprawa akurat Masiji, ale jakbym cos napisała to pamiętajcie

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-09-15 o 17:56
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:41   #440
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Staram się czytać na bieżąco, ale z pisaniem gorzej.
My kapiemy codziennie, nie wyobrażam sobie inaczej. Mały uwielbia i uspokaja swoje wieczorne fochy. Łatwiej wsadzić mi go do wanienki niż obmywac wacikami. niby nie brudzi się, ale między palcami pełno fredzli, ciągle zasliniony, pluje mlekiem itp. Przecież nie jest to wylegiwanie się w wannie po 30 minut, tylko rachu ciachu
KejtiCe oby to nie był rotawirus właśnie wczoraj znajoma pielęgniarka mówiła mi, że szaleje jakiś rotawirus. My nie sczepilismy I troche się martwię...

tez kapie Malego codziennie, on to lubi ja z reszta też wiec nie widzę powodu zeby cos zmieniać
My tez nie szczepilismy na rota, eiec nie strasz :P

Cytat:

Olaboga

Cytat:

co za bicz! :banghead:
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Witam sie z kompletem zębów ! Mam strzykawką przepłukiwac szałwia albo rumiankiem i absolutnie nie wyrywać, chyba że to sie jeszcze kilkukrotnie powtórzy. A następnym razem dostane antybiotyk bo teraz juz stan zapalny przeszedł sam

Konradem zajął sie moj tata, tzn. 15 minut po moim wyjściu mały zasnął i nie obudził sie az do mojego powrotu

Potem awantura przy cycku i teraz ładnie sie bawi i gada, ale humorek ma taki średni tzn każda mała pierdoła wytraca go z równowagi i wyje. Ale i tak jest super w porównaniu do wczoraj I jak tata sie nim zajmował to pojechałam odebrać wyniki - mam anemię. I do pepco, natury i biedronki. Tego było mi trzeba dziewczyny!

To super, ze Konrad pieknie spal a teraz Ty zadbaj o siebie, żeby anemii juz nie było, przerabialam to przez cala ciaze. Będzie god
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:43   #441
rybkaa90
Zakorzenienie

Marei ok, przepraszam zapedzilam się. Wyedytowalam swój post, proszę usuń moją wypowiedź ze swojego.

06.09.2014
Stary 2015-09-15, 17:47   #442
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że spoko kobitka a nie jakaś nawiedzona wariatka.
A co Ci powiedziała o rozszerzaniu diety?
Moja mi mówiła, że jak będę musiała dokarmiać mm to żebym po ukończonym 4 mies dawała zamiast mm na noc to papke bez cukru... ale nie chcę dokarmiać i pracuję póki co nad mlekiem.
Cytat:

Ojej biedactwo ((

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

Wejdz z kompa, skopiuj link, wyslij sobie na maila ( ew fb), odbierz na komorce i zapisz w zakładkach

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Weź mnie nie denerwuj!!!! Ciekawe ile tych podatków i tego cła :/
Kiedyś był tylko podatek ok 20%... zamawiałam.dawno temu perfumy.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:

Szuuu szałwia zmniejsza laktację, ponoć silnie. Więc NIE POLYKAJ )
Stary 2015-09-15, 17:50   #443
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Mój ma fazę na pchanie do buzi wszystkiego jak nie smoczek to rączki, zabawki, tetra
U nas ten sam etap
Dziś przyszła nam zyrafa sophie i małej podpasowało, szczególnie kopytka

Cytat:
Ja nie mam szumisia ;-) na moja takie rzeczy nie działają a mnie wkurzaja takie szumy ;-)

Co do książeczek to kiedyś kupiłam w biedronce dwie takie czarno biało czerwone z kształtami. Są niby od 3 mca ale Laura nie jest mimi zainteresowana :-(

Kejti mam nadzieję że to nie rota się przyplątał. Nie szczepiliscie?
U nas szumiś też niestety wogóle nie zdał egzaminu zadne suszarki, pralki nie działają - ostatnio bujamy się w fotelu bujanym i tam michalina się wycisza

Cytat:

Ojjej

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:57   #444
Marei
Zakorzenienie

Rybka zdarza się, ale po prostu wolałam się przypomnieć )
Wyedytowane
Stary 2015-09-15, 18:03   #445
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Industria wcześnie Ci poradziła to rozszerzanie. A jak z układ pokarmowym ? zawsze słyszałam ze na mm po 4 miesiącu

Karmie na noc i Awsze czytam wizaż a Wy sie dziś lenicie !!!!

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:42   #446
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
ja się sugeruję tym co nam okulista mówił tzn. że widzi kolory

Z książki o rozwoju wzroku dziecka:
Niemowlęta dostrzegają barwy - już w wieku dwóch miesięcy funkcjonują u nich wszystkie trzy receptory barw (tak jak u dorosłych), a więc po jednym dla barwy niebieskiej, zielonej i czerwonej. Badania wskazują, że ta część kory wzrokowej, która odpowiedzialna jest za widzenie barw, funkcjonuje względnie sprawnie i rozwija się bardzo szybko. Co ciekawe, inne badania wskazują, że niemowlęta 2 i 3 miesięczne wolą barwę żółtą i czerwoną od zielonej i niebieskiej.
Wiek dziecka Widzenie barw
1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
3/4 ms Jak u człowieka dorosłego
A być może tak jest i jestem niewyedukowana dokładnie ;-) pamiętam to z psychologii rozwojowej ze studiów ale te skończyłam juz parę lat temu wiec możliwe ze coś pomyliłam. Skoro Ty to sprawdzałaś
to na pewno jest tak jak mówisz

Cytat:
Nie wiem co mu jest, ale bardzo często zostawia je same
Ja nawet z obiadów zrezygnowałam, bo musiałabym wyjść do innego budynku.

Mehja, bo jak wchodzisz z przeglądarki to i tak włącza się wizaż mobilny. Wpisz tak jak ja "wizaż klub" lub coś podobnego to Ci znajdzie.

Może ma coś z głową, w sensie depresja albo jakieś inne zaburzenia, które powodują uraz i niechęć do dziecka...

Cytat:
Mówiłam, że tak będzie ;-)

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Nie wierze ze tu taka cisza :P co jest?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Aaaa, rybka, na temat rozszerzania diety....pytalam co jak i od kiedy, bo bo widze jak mała reaguje kiedy jemy, jak , ze coraz wiecej mleka mi wciaga, no a ze są rózne szkoly...... babka powiedziala mi, ze dzieci karmione wylącznie mm mogą spokojnie miec rozszerzaną diete po skonczeniu 3 miesiaca. Oczywiscie pomalutku. Powiedziala zeby najpierw dac troszke soju z jablka, zeby jednak podac plyn, ale inny rodzaj, a po kilku dniach pomalu wprowadzac papki warzywne. Chyba tak zrobie. Dowiadywalam sie u moich kolezanek i wiekszosc pediatrow im tak zalecala....
Ja jutro mam szczepienie i zapytam co mój pediatra na ten temat sądzi.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:43   #447
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
A być może tak jest i jestem niewyedukowana dokładnie ;-) pamiętam to z psychologii rozwojowej ze studiów ale te skończyłam juz parę lat temu wiec możliwe ze coś pomyliłam. Skoro Ty to sprawdzałaś
to na pewno jest tak jak mówisz

Może ma coś z głową, w sensie depresja albo jakieś inne zaburzenia, które powodują uraz i niechęć do dziecka...

Mówiłam, że tak będzie ;-)

Ja jutro mam szczepienie i zapytam co mój pediatra na ten temat sądzi.
Albo to się zmieniło od czasu twoich studiów ))
w sensie zrobili nowe badania i co innego wyszło
Stary 2015-09-15, 18:48   #448
kejtiCe
Zakorzenienie

Do nas dziś dzwonili z przychodni, że czas na szczepienie. I że na pewno po szpitalu przyjdę na wizytę kontrolna do lekarza, a powiedziałam im ze nie przyjdę bo lekarz zbagatelizowal stan zdrowia dziecka.
Tutaj jest super pediatra, ale przyjmuje chyba tylko prywatnie.

Co taka cisza?!
22.06.2015
Stary 2015-09-15, 18:50   #449
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny czy jak wasze dzieci sie obrócą na bok i sa takie wykręcone to je jakoś układacie lepiej? Tzn. Konrad sie przekręca na bok i głowę ma tak zadarta ze patrzy na tylna ścianę łóżeczka, poprawiać go? Nie spi tak, tylko leży...

Za szybko go wykąpalismy (bo tz chciał wyjsć na silke), zawsze zasypiał po kąpieli a dzis

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 18:51   #450
mycha_818
Zadomowienie

Dziewczyny proszę o poradę. Jakoś czas temu kupiliśmy karuzele do łóżeczka ale chcemy ją sprzedać bo kompletnie się nie sprawdziła. Po pierwsze jest ogromna i zahaczam Laura gdy ją wkładam do łóżeczka, po drugie jest na 6 baterii które musimy wymieniać co dwa tygodnie a wcale dużo tej karuzeli nie używamy bo tylko przed kąpielą, po trzecie zależało mi na projektorze a na moich ścianach i suficie w ogóle to się nie sprawdziło. A najbardziej chciałam żeby zabawki były plastikowe a nie pluszowe, bo mam fioła na punkcie kurzu, to się akurat udało i wizualnie wygląda dobrze, ale już się nie upieram przy tym aspekcie aż tak bardzo, ważne żeby było bardziej funkcjonalne. Czy możecie mi coś polecić, żebym znów nie wpakowała się na minę ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości