- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 22:10   #2161
monic167
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja mam termometr na podczerwien z microlife ( i bezdotykowy i też można do uszka włożyć i zmierzyć temp ), kupiłam jeszcze w tamtym roku. Myślę że pożyteczna rzecz, nie jest może dokładny w 100% ale chociaż orientacyjnie się wie czy coś nie łapie

Ja byłam dziś w biedr i kupiłam te pampersy z DADY newborn za 9 zł ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.
CZeko- ja tez je dzisiaj kupilam. ale nie kupuje ogolnie pieluch duzo, bo nie wiem jak mała bedzie reagować i na które. wiec dokupie moze jeszcze jakas paczke pampersów
Stary 2015-09-15, 22:10   #2162
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Moja tez cos czkawki nie ma :P Martwie sie czy wszystko bedzie ok bo wlasciwie nie mam jak sie oszczedzac przy Nince
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 22:13   #2163
monic167
Rozeznanie

aa i jeszcze miałam Was o cos zapytać

też tak mocno odczuwacie ruchy dziecka w sensie- że są hm. bolesne- nieprzyjemne ??
Stary 2015-09-15, 22:18   #2164
wonderka
Zadomowienie

Moja się wierci tak, że aż czasem mi niedobrze. Czasem lekko zaboli a czasem jest trochę nieprzyjemne uczucie naporu.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 22:18   #2165
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość

też tak mocno odczuwacie ruchy dziecka w sensie- że są hm. bolesne- nieprzyjemne ??
Moja jest dość spokojna, a jak się rusza to nie jest to bolesne, wręcz przyjemne
Jedną czkawkę zaobserwowałam
Stary 2015-09-15, 22:19   #2166
fasterka90
Zadomowienie

Paula czkawke ma raz na tydzień mniej więcej.
Coraz częściej jej kopniaki mnie bolą, są nieprzyjemne.

A dziś po kąpieli zauważyłam rozstępy jeden na piersi i jeden na brzuchu,jeszcze kolo blizny po wyrostku :/

Ja bym chyba takich programów teraz nie mogła oglądać,potem bym się zabardzo martwiła,myślała ciągle o tym itd. Trochę się dziwię że chcecie na to patrzeć
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 22:22   #2167
wonderka
Zadomowienie

Ja chyba czkawki nie zauważyłam.
Wogole póki co to mój biust jest bez zmian wielkość i obwód jak przed ciążą. Chodzę ciągle w tej samej bieliźnie co przed ciążą.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 22:35   #2168
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać fotki
Mam te same geterki dla mojej Nelci

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Wogole póki co to mój biust jest bez zmian wielkość i obwód jak przed ciążą. Chodzę ciągle w tej samej bieliźnie co przed ciążą.
To ja już dwa razy zmieniałam rozmiar stanika

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
A to nasze ostatnie zakupki Wypraweczka juz ku końcowe, brakuje jeszcze pierdółek. Chcialam zrobić zdjęcia wszystkiego co juz uzbierałam ale jak zobaczyłam, że jest to "w miare poukładane" to sobie odpusciłam :P jak zaczne wszystko ukladac do komody to wtedy sie zmobilizuje i obcykam nasza wypraweczke

No i pochwalę się drzewkiem które zmalowalam niebawem zaczniemy już konkretnie urządzać pokoik, komoda, półeczki, fotel ale to jeszcze chwilka
Wszystko super!
Stary 2015-09-15, 22:47   #2169
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Jasne ja jak zuzyje te co mam to napewno kupie juz te mini. Dady 29.99 za 78 szt. Cena rewelka tylko zeby sie sprawdzaly.
Powiem Wam, ze na ta chwilę zostało mi tylko jedno pranie do zrobienia. Co ja bede robic jak juz wszystko zrobie hehehe :-D bede sprzatać chate dalej. I tak do listopada :-D
ja do tych mini sie przymierzam z pampersa - 108szt za 50 zł. ale tak jak mowi jedna z dziewczyn, faktycznie lepiej na zapas nie kupowac bo moze sie okazac ze papersy sie nie sprawdza u dzieciakow :P niektorym odparzają dupki i musza miec te zwykle tetrowe, to jest dopiero hardkor

chociaz ja i tak uwazam ze odparza dupke tym dzieciom, ktorych rodzice oszczedzaja na pampersach i rzadko je przewijają bo im szkoda i te dzieciaki lezą w obsikanym pampersie 8 h..

Cytat:

ja tylko czasem odczuwam jako bolesne. a glownie teraz to tylko przewracanie sie w brzuchu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-15, 23:02   #2170
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...właśnie wróciłam...

Skraca mi się szyjka, mam leżeć i nic nie robić. Łykać 3x1 nospę dziennie i do tego mam duhapston...Zuzia się nie odwróciła i już się nie odwróci bo mam za wąski kanał rodny i żaden poród naturalny nie wchodzi w grę..7 października mam przyjść na kolejną wizytę i ustalimy termin cc, ma być między 38-39 tyg.

Morfologia jest dobra, mocz też, ciśnienie ciągle to samo, pobrała mi też próbkę na GBS, ważę 62kg. Przytyłam w miesiąc 2kg

Jestem w szoku ;( Zero ruchu, zero seksu...a ja jeszcze miałam okna myć i ubranka prasować
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze
Stary 2015-09-15, 23:08   #2171
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cześć. Odzywam się na moment. Nawet nie mam czasu nadrobić tych kilkunastu stron wcześniej:/ U mnie trwa akcja przeprowadzka. Tzn. mąż maluje mieszkanko, ja wpadam z rzeczami raz na kilka dni i czasem zostaję na noc. Jak za przedmałżeńskich czasów Umawiamy się, kiedy się zobaczymy Aktualnie mamy napiętą atmosferę spowodowaną ustawieniem szafy z przesuwanymi drzwiami. Mąż chce ją zamontować u młodego w pokoju, twierdząc, że dziecko nie potrzebuje dużo miejsca. Ja chcę mieć ją w dużym pokoju, bo w nim będzie tylko ława, wersalka i 2 lekkie fotele. Pokój jest większy i szafę można spokojnie zrobić właśnie w dużym. W małym będzie łóżeczko, wersalka, moje biurko (z czasem biurko dziecka), komoda dla małego i milion zabawek oraz 2 miliony rzeczy, o których teraz nawet nie myślę, a które z czasem okażą się niezbędne. I może 1 z tych 2 lekkich foteli (np. do karmienia w nocy). Pokój jest mniejszy, a będzie jeszcze mniejszy. Tak więc niby głupia rzecz, a żadne nie chce ustąpić
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 23:09   #2172
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Paula czkawke ma raz na tydzień mniej więcej.

Coraz częściej jej kopniaki mnie bolą, są nieprzyjemne.

A dziś po kąpieli zauważyłam rozstępy jeden na piersi i jeden na brzuchu,jeszcze kolo blizny po wyrostku :/

Ja bym chyba takich programów teraz nie mogła oglądać,potem bym się zabardzo martwiła,myślała ciągle o tym itd. Trochę się dziwię że chcecie na to patrzeć

No ja tez nie ogladam. Nie chce sobie wkrecac niepotrzebnie ;-)

Ja mam roztepy z piprzedniej ciazy. Juz zaczely blednac a tu siuup i znow to samo. Na razie nic sie z nimi nie dzieje ale mi chyba gdzies na koniec wtedy wylazly to teraz tez tak moze byc. Blady strach i zimny pot mnie zalewa jak sobie pomysle jak bede wygladac :-\
Stary 2015-09-15, 23:13   #2173
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
ja do tych mini sie przymierzam z pampersa - 108szt za 50 zł. ale tak jak mowi jedna z dziewczyn, faktycznie lepiej na zapas nie kupowac bo moze sie okazac ze papersy sie nie sprawdza u dzieciakow :P niektorym odparzają dupki i musza miec te zwykle tetrowe, to jest dopiero hardkor

chociaz ja i tak uwazam ze odparza dupke tym dzieciom, ktorych rodzice oszczedzaja na pampersach i rzadko je przewijają bo im szkoda i te dzieciaki lezą w obsikanym pampersie 8 h..

ja tylko czasem odczuwam jako bolesne. a glownie teraz to tylko przewracanie sie w brzuchu

Powiem Ci ze ja slyszalam ze niektore pieluszki po prostu nie pasuja niektorym dzieciom. Kolezanka np nie mogla pampersow bo od razu wysypka na pupce a takie tansze z aldika jak najbardziej ok. Inna nie mogla np tych Dad z Biedry bo zwyczajnie byly przesikiwane. Takie odparzenia z zaniedbania to chyba co innego jednak...
Stary 2015-09-15, 23:13   #2174
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Ja ostatnio czuje dosyc mocno i czesto. Zarowno jak siedze jak i chodze. Przy chodzeniu najgorzej bo caly brzuch jest napiety i ciezko. Ale tak sie wypina i kreci, ze tez czasem mnie zaboli. Dzisiaj tak sie wypinala ze mi pepek na druga strone wychodzil :-D

Cytat:
Mam to samo. Te same staniki, lupilam juz do karmienia i sie zastanawiam czy beda dobre juz po porodzie :-/
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 00:10   #2175
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

Oj czasem jak mi przywali to zaboli A najczęściej to się wypina i momentami jest to dość nieprzyjemne. Dziś na zajęciach z SR się tak wierciła, że co chwilę zmieniałam pozycję, ale i tak mnie uciskała...

A co do pieluch to trzeba przetestować różne. Słyszałam, że niektóre dzieciaczki mają uczulenie na pampersy, inne na Dady. W ogóle poza odparzeniami i uczuleniami, trzeba zobaczyć po prostu które nam podpasują

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 07:28   #2176
fasterka90
Zadomowienie

Ale się wkurzyłam z rana. Znowu gardło zawalone A jutro morfologia i znów wyjdą cuda z leukocytami.
Stary 2015-09-16, 07:49   #2177
Agusiek89
Wtajemniczenie

Srebra smugo nie za dobre wiadomości... no ale wytrzymasz, to już końcóweczka Ja mam takie same zalecenia, oby tylko do końca donosić i żeby urodziły się zdrowe dziecinki dasz radę, zobaczysz

Fasterka słodki kącik i ten słonik...

Ja zaraz lecę do lekarki na wizytę, na ktg i przedłużyć L4. A po pracy mojego męża o 16:00 jedziemy do innego na miasta na usg 100 km, bo tam robią dokładniejsze pomiary i lepszy aparat usg jest więc znów zobaczę Maleństwo

Straszna mgła dziś u mnie i w ogóle taka pogoda, że tylko spać i spać...
Stary 2015-09-16, 08:32   #2178
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się w 31 tygodniu Jak ten czas leci... Jeszcze lekko ponad 2 miesiące i Julka będzie z nami

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Jesteście kochane : cmok:

Ja się wczoraj wieczorem znów gorzej czułam, zimno mi było, na szczęście w łóżku się wygrzałam Ale mam jeszcze lekki katar. Na szczęście dziś nigdzie z domu nie wychodzę (poza spacerami z psem, ale to tylko w okolicy bloku).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 08:34   #2179
Kasiula8708
Rozeznanie

Fasterka a bo pogoda taka raz ciepło,raz zimno i bądz tu człowieku zdrowy,mnie też gardło boli jak się budzę ale to chyba od chrapania bo nos mam zapchany zaraz jade po wyniki mam nadzieję że wszystko w normie

Agusiek ojej to spory kawałek macie do usg lepszego,ale czego sie nie zrobi źeby maleństwo zobaczyć,też bym chvciała ale to kolejna stówka niby nie dużo ale teraz tak krucho z kasą że musimy oszczędzać,daj znać jak po wizycie
A u nas sie piękna pogoda robi,słoneczko świeci i ciepło jestw nocy była burza,a ja padłam już przed 22aż dziwne
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:57   #2180
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, przepraszam, że tak bez nadrabiania, już po wizycie... a więc to coś na mojej Bożenie, to rzeczywiście żylak tak jak myślałam, macica uciska na żyłę główną i stąd to ustrojstwo, gin. pow że tego się nie leczy, i nie jest wcale taki duży, powinien sie wchłonać po porodzie i nie mam się martwić ufff kamień z serca. Szyjka zamknięta, wszystko cacy, niunia główką w dole i ładny z niej klocuszek bo 2.100 :P mąż i synek zachwyceni, zabrałam ich ze sobą :P
super, że po wizycie wszystko ok
ja mam problem z żylakami ale z drugiej strony. Aktualnie udaję, że ich nie widzę, jest ich coraz więcej i są na zewnątrz, na szczęście nie są bolesne ani krwawiące ale bez jakiegoś zabiegu po porodzie na pewno się nie obejdzie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Trochę mnie martwi to, ze chodząc na NFZ nie mam usg, tylko te 3 obowiązkowe. Ciekawe w jaki sposób sprawdzą wagę już na koniec ciąży. Chyba dopiero przed samym porodem przecież lekarka prowadząc ciążę musi wiedzieć jaka mniej wiecej waga ostatecznie będzie przy porodzie. Albo ja się nie znam
Peachella ja chodzę na nfz a usg mam na każdej wizycie, czyli co 2 tygodnie i zawsze lekarka mierzy dzidzię i szacuje wagę. Także to niestety zależy od lekarza, są tacy którzy robią usg częściej a są takie, którzy robią 3 przewidywane przez nfz i koniec...

Cytat:
Melduje się po zakupach w pepco, upolowałam zegarek słonika różowy taki na ścianę, mi się mega podoba,może Wam też się spodoba w ramach ozdoby ściany w pokoju małej księżniczki były też takie hmm ciemno żółte jeśli ktoś różu nie lubi
No i parę ciuszków kupiłam, stwierdziłam że na 56 mam zamało.

I biały koc na którym robiłam zdjęcia też teraz z pepco przyniosłam :p ogólnie w 10 minut poszło 140zl...
Fasterko fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
A ja melduję się po III usg. Z malutką wszystko w porządku, waży już 1700 g i ogólnie jest ok. Wszystkie parametry w normie, długości kości, obwody główki i brzuszka ok. Ilość wód płodowych i stan łożyska też ok. Trochę spadła mi hemoglobina i dostałam do łykania żelazo. Ale poza tym to nie ma żadnych problemów nawet moja szyjka wygląda już dużo lepiej
Gratuluję dobrych wieści

Cytat:
A to nasze ostatnie zakupki Wypraweczka juz ku końcowe, brakuje jeszcze pierdółek. Chcialam zrobić zdjęcia wszystkiego co juz uzbierałam ale jak zobaczyłam, że jest to "w miare poukładane" to sobie odpusciłam :P jak zaczne wszystko ukladac do komody to wtedy sie zmobilizuje i obcykam nasza wypraweczke

No i pochwalę się drzewkiem które zmalowalam niebawem zaczniemy już konkretnie urządzać pokoik, komoda, półeczki, fotel ale to jeszcze chwilka
świetne zakupy, wszystko w moim stylu
a drzewko wyszło bajeczne!
zdradź proszę skąd masz firankę ?

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...właśnie wróciłam...

Skraca mi się szyjka, mam leżeć i nic nie robić. Łykać 3x1 nospę dziennie i do tego mam duhapston...Zuzia się nie odwróciła i już się nie odwróci bo mam za wąski kanał rodny i żaden poród naturalny nie wchodzi w grę..7 października mam przyjść na kolejną wizytę i ustalimy termin cc, ma być między 38-39 tyg.

Morfologia jest dobra, mocz też, ciśnienie ciągle to samo, pobrała mi też próbkę na GBS, ważę 62kg. Przytyłam w miesiąc 2kg

Jestem w szoku ;( Zero ruchu, zero seksu...a ja jeszcze miałam okna myć i ubranka prasować
Srebrna smugo będzie dobrze! Też miałam taki okres w ciąży, że musiałam leżeć plackiem, mąż wszystko robił.
Ostatnio nawet umył wszystkie okna, wy też dacie radę. Pomyśl sobie, że już bliżej niż dalej i za niedługo będziesz miała Zuzię przy sobie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
trochę się podłamałam, bo właśnie mąż dostał w pracy wiadomość, że firma się przenosi i jeszcze maksymalnie 2 miesiące będzie tam pracował
Iclosemyeyes musicie jakoś przetrwać ten czas. Często tak jest, że pracę traci się w najmniej oczekiwanym momencie. Znajomej mąż też stracił pracę na krótko przed porodem dziecka. Jakoś przez to przejdziecie, będzie dobrze. A Twoje nerwy niestety nic tu nie pomogą, chociaż rozumiem rozgoryczenie

Cytat:
Ja byłam dziś w biedr i kupiłam te pampersy z DADY newborn za 9 zł ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.
Ja mam 2 paczki tych dad z promocji, a wczoraj mąż zauważył dady 2 w promocji cały karton (chyba 156 sztuk) i kupił Oby się sprawdziły u nas hehe

Cytat:
Mnie się i obwód i miseczka powiększyły już dawno temu. Wkurzające to jest bo większość moich staników mnie ciśnie pod biustem

Dziewczyny melduję po wizycie, że wszystko jest ok. Lilcia waży niecałe 2kg, ułożona nadal główkowo.

Zmartwiła mnie moja lekarka, bo według niej przy cukrzycy ciążowej hospitalizacja już w 37 tygodniu
I nie wiadomo czy będę mogła rodzić tam, gdzie chciałam, czy nie lepiej w szpitalu klinicznym...
Sama nie wiem co o tym myśleć...

Słodkie mamy czy Wasi lekarze coś mówili na temat terminu przyjęcia do szpitala przy cukrzycy ciążowej???
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:03   #2181
fasterka90
Zadomowienie

Kasiula mnie to nawet nie boli,tylko wkurza, u mnie chore gardło to stan permanentny jeszcze na macierzyńskim pójdę usunąć migdały.
Wtedy chyba tz będzie mógł wziąć normalnie chorobowe na małą? Orientujecie się jak to jest?

U mnie piękna pogoda,biorę się za większe sprzątanie bo jutro babcia przyjeżdża złota kobieta ale pedantka, a nam z tz daleeeeeko do tego
Stary 2015-09-16, 09:09   #2182
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję po wizycie, że wszystko jest ok. Lilcia waży niecałe 2kg, ułożona nadal główkowo.

Słodkie mamy czy Wasi lekarze coś mówili na temat terminu przyjęcia do szpitala przy cukrzycy ciążowej???
Super, że z małą wszystko ok

A co do cukrzycy i porodu, to ja ostatnio pytałam lekarki czy muszę koniecznie rodzić w szpitalu klinicznym ginekologiczno-polozniczym i mówiła, że nie, że mogę tam gdzie chcę. Natomiast moja znajoma też miala cukrzycę ciążowa (tyle, że była na insulinie) chdzila do poradni przyszpitalnej (tej co ja), a jej lekarz prowadzący powiedział, że musi rodzić w tym szpitalu klinicznym... Więc co lekarz to inna opinia...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 09:16   #2183
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam się w 31 tygodniu Jak ten czas leci... Jeszcze lekko ponad 2 miesiące i Julka będzie z nami

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Jesteście kochane : cmok:

Ja się wczoraj wieczorem znów gorzej czułam, zimno mi było, na szczęście w łóżku się wygrzałam Ale mam jeszcze lekki katar. Na szczęście dziś nigdzie z domu nie wychodzę (poza spacerami z psem, ale to tylko w okolicy bloku).
Spóźnione, ale i ode mnie wszystkiego najlepszego
I właśnie jak przeczytałam Twój wpis to sobie uświadomiłam, że i u mnie dziś początek 31 tc to pewnie dlatego mała takie tańce sobie urządza

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
super, że po wizycie wszystko ok
ja mam problem z żylakami ale z drugiej strony. Aktualnie udaję, że ich nie widzę, jest ich coraz więcej i są na zewnątrz, na szczęście nie są bolesne ani krwawiące ale bez jakiegoś zabiegu po porodzie na pewno się nie obejdzie

Peachella ja chodzę na nfz a usg mam na każdej wizycie, czyli co 2 tygodnie i zawsze lekarka mierzy dzidzię i szacuje wagę. Także to niestety zależy od lekarza, są tacy którzy robią usg częściej a są takie, którzy robią 3 przewidywane przez nfz i koniec...

Fasterko fajne zakupy

Gratuluję dobrych wieści

świetne zakupy, wszystko w moim stylu
a drzewko wyszło bajeczne!
zdradź proszę skąd masz firankę ?

Srebrna smugo będzie dobrze! Też miałam taki okres w ciąży, że musiałam leżeć plackiem, mąż wszystko robił.
Ostatnio nawet umył wszystkie okna, wy też dacie radę. Pomyśl sobie, że już bliżej niż dalej i za niedługo będziesz miała Zuzię przy sobie

Iclosemyeyes musicie jakoś przetrwać ten czas. Często tak jest, że pracę traci się w najmniej oczekiwanym momencie. Znajomej mąż też stracił pracę na krótko przed porodem dziecka. Jakoś przez to przejdziecie, będzie dobrze. A Twoje nerwy niestety nic tu nie pomogą, chociaż rozumiem rozgoryczenie

Ja mam 2 paczki tych dad z promocji, a wczoraj mąż zauważył dady 2 w promocji cały karton (chyba 156 sztuk) i kupił Oby się sprawdziły u nas hehe

Mnie się i obwód i miseczka powiększyły już dawno temu. Wkurzające to jest bo większość moich staników mnie ciśnie pod biustem

Zmartwiła mnie moja lekarka, bo według niej przy cukrzycy ciążowej hospitalizacja już w 37 tygodniu
I nie wiadomo czy będę mogła rodzić tam, gdzie chciałam, czy nie lepiej w szpitalu klinicznym...
Sama nie wiem co o tym myśleć...

U mnie dopiero na ostatniej wizycie gin wspomniał, że jeżeli przez cukrzycę mała będzie miała ponad 4200-4300 to będzie proponował cesarkę, ale tylko tyle w tym temacie było.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:22   #2184
monic167
Rozeznanie

dzień dobry wszystkim dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedź na moje pytanie prawde mówiąc nikt nigdy nie mowil ze to bedzie takie niezbyt przyjemne jak dzieć się rozpycha i zastanawialam sie czy to normalne no ale widze ze tak
matka natura sprytnie to wymyśliła, że pod koniec wszystkie już będziemy chciały sobie "ulżyć" porodem

wonderka masz szczęście z tym biustem bo mi urósł,ale zawsze na hormony itp . tak moje ciało reaguje. a nie lubię mieć dużego biustu

peachella,fasterka - ZDRÓWKA !
Stary 2015-09-16, 09:31   #2185
olilina
Zakorzenienie

Laszczmagdalena to jedyna pewna wiadomość, właśnie że jak dzidzia duża przy cukrzycy to cesarka. U mnie raczej nie będzie duża

Poznanianko czyli znowu co lekarz to inna opinia, a ja chcę po prostu dobrze dla dziecka i nie wiem co robić.
Z jednej strony chcę rodzic w bardziej kameralnym szpitalu, a z drugiej nie chcę sobie później pluć w brodę gdyby coś było nie tak, że nie poszłam do kliniki...
Nie wspominając już o tym, że gdybym miała dwa tygodnie przed porodem leżeć w szpitalu to chyba bym oszalała, na pewno by mi to nie pomogło. Mogę zgłaszać się nawet codziennie na ktg i kontrolę ale leżenie tyle czasu w szpitalu nie wpłynęłoby dobrze na moją psychikę
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:44   #2186
peachella
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry wszystkim dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedź na moje pytanie prawde mówiąc nikt nigdy nie mowil ze to bedzie takie niezbyt przyjemne jak dzieć się rozpycha i zastanawialam sie czy to normalne no ale widze ze tak
matka natura sprytnie to wymyśliła, że pod koniec wszystkie już będziemy chciały sobie "ulżyć" porodem

wonderka masz szczęście z tym biustem bo mi urósł,ale zawsze na hormony itp . tak moje ciało reaguje. a nie lubię mieć dużego biustu

peachella,fasterka - ZDRÓWKA !
Jeszcze wcześnie, wyobraź sobie co będzie tak po 37 tc. Dopiero będzie klocek i rozpychanie ja już mówię, ze chciałabym urodzić, bo mam dość ciąży

olilina niestety nie wszędzie w gabinetach na nfz są aparaty do usg. Moja lekarka nie ma więc nawet jakby chciała to nie ma jak mi zrobić
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:45   #2187
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Spóźnione, ale i ode mnie wszystkiego najlepszego
I właśnie jak przeczytałam Twój wpis to sobie uświadomiłam, że i u mnie dziś początek 31 tc to pewnie dlatego mała takie tańce sobie urządza

U mnie dopiero na ostatniej wizycie gin wspomniał, że jeżeli przez cukrzycę mała będzie miała ponad 4200-4300 to będzie proponował cesarkę, ale tylko tyle w tym temacie było.
Dziękuję

Co do wagi to moja lekarka mówi tak samo Ale to się tyczy wszystkich ciężarnych.
Moja koleżanka też chodziła do tej lekarki co ja i jej syn miał mieć ok 4300-4400g , ale nie miała cukrzycy i rzeczywiście miała cc, bo nie dość że przewidywano taką wagę to w dodatku nie było w ogóle postępu porodu (a była już po terminie). I rzeczywiście "mały" miał 4400g

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 09:47   #2188
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hejo Musiałam wczoraj się odłączyć, przespać się z tym, pogadać z mężem co i jak teraz. Trochę mi lepiej ale nie ukrywam, że ciężko mi nabrać pokory do tej sytuacji...Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy I koniecznie ogarniajcie wyprawki bo jak widać na każdym etapie może się coś zmienić

Kasiula8708 ja czułam od jakiegoś czasu takie bóle jakby na okres, których całkiem już nie pamiętałam i wpadałam trochę w panikę Myślałam, że to te skurcze przepowiadające...Do tego takie ukłucia w pochwie jakby szpilką i po tym malutki skurcz. Miałam też duży dyskomfort przy przewracaniu się z boku na bok, w czasie spaceru tak mnie też ciągło w pochwie, tak jakby na siusiu ale jak siadałam na ławce to przechodziło. Krótka szyjka i malutka pupą naciska na pęcherz, stąd to uczucie. No i przy seksie już było inaczej, miękko, ślisko i płytko

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]Srebrna_smuga, eh dobrze ze wyprawkę skompletowalas, a do okien Tz-ta zagon będzie dobrze, z tego co widzę możesz być naprawdę pierwsza rozpakowana, juz niedługo będziesz tulic córeczkę♥ a przez ten miesiąc odpoczywaj i zbieraj siły
Właśnie, całe szczęście bo ja od początku czułam że z moim organizmem nie dotrwam do terminu i nalegałam na męża, że trzeba to ogarnąć wcześniej. Będę potem z Zuzią pod pachą Was dopingować

Cytat:
Kochana ostatnia prosta przed nami ! Damy radę ! Jak oglądałam dzis kolejny odcinek 600 gramów szczescia to tylko sie utwierdzilam, że tyle wytrzymałam to musze wytrzymac te kilka tygodni dla mojego Oliwierka z checia bym już go poznała ale jeszcze uzbroje sie w cierpliwosc :P

Matko dziewczyny ja zwariuje z miłości jak On sie urodzi
Musimy Będziemy się mocno wspierać Nie my pierwsze i nie ostatnie Oglądałam wczoraj drugi odcinek, na szczęście się nie popłakałam Patrzę tak na tych tatusiów i widać jak ich przytłacza ta sytuacja. Tacy zagubieni, przestraszeni, przygnieceni nadmierną ilością emocji i uczuć a my kobiety mamy to cały czas i musimy funkcjonować

Cytat:
Ale się wkurzyłam z rana. Znowu gardło zawalone A jutro morfologia i znów wyjdą cuda z leukocytami.
Fasterko współczuję tej choroby u Tżeta, oby Paulinka tego nie odziedziczyła Kurcze i już wirusy szaleją, oby gardło nie zmieniło się w grypę

Agusiek89 będziemy się wspierać A nóż leżenie nam pomoże i okaże się, że przed końcem nie będziemy musiały już się tak oszczędzać Trzymam kciuki za ktg żeby nic tam nie wyszło jeszcze i za wizytę dziś

Poprasuję dzisiaj na siedząco a okna umyje pewnie teściowa z mężem...nie znoszę tego ale nie mam wyboru...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 09:52   #2189
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, pociesze Cię ze mi w pierwszej ciąży w 6 msc zaczęła się skracać szyjka, plamilam wtedy i pojechalam na ip, gin zniósł nakaz odpoczywania w 37 tyg i wtedy latalam jak głupia żeby sobie "odbić" i co? I przenosilam 10 dni także różne są przypadki...
Stary 2015-09-16, 09:53   #2190
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

My z bratem obydwoje przy porodzie 4250g, mąż był nieco mniejszy, ale podobno to po matce dziedziczy się skłonność do rodzenia dużych dzieci Także moja "mała" pewnie też w tych okolicach będzie, niezależnie od cukrzycy...

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości