|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Moja tez cos czkawki nie ma :P Martwie sie czy wszystko bedzie ok bo wlasciwie nie mam jak sie oszczedzac przy Nince
|
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
aa i jeszcze miałam Was o cos zapytać
też tak mocno odczuwacie ruchy dziecka w sensie- że są hm. bolesne- nieprzyjemne ??
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Moja się wierci tak, że aż czasem mi niedobrze. Czasem lekko zaboli a czasem jest trochę nieprzyjemne uczucie naporu.
|
|
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedną czkawkę zaobserwowałam
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Paula czkawke ma raz na tydzień mniej więcej.
Coraz częściej jej kopniaki mnie bolą, są nieprzyjemne. A dziś po kąpieli zauważyłam rozstępy jeden na piersi i jeden na brzuchu,jeszcze kolo blizny po wyrostku :/ Ja bym chyba takich programów teraz nie mogła oglądać,potem bym się zabardzo martwiła,myślała ciągle o tym itd. Trochę się dziwię że chcecie na to patrzeć
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba czkawki nie zauważyłam.
Wogole póki co to mój biust jest bez zmian wielkość i obwód jak przed ciążą. Chodzę ciągle w tej samej bieliźnie co przed ciążą. |
|
|
|
#2168 | ||
|
Raczkowanie
|
Mam te same geterki dla mojej Nelci
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz ja i tak uwazam ze odparza dupke tym dzieciom, ktorych rodzice oszczedzaja na pampersach i rzadko je przewijają bo im szkoda i te dzieciaki lezą w obsikanym pampersie 8 h.. Cytat:
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Odzywam się na moment. Nawet nie mam czasu nadrobić tych kilkunastu stron wcześniej:/ U mnie trwa akcja przeprowadzka. Tzn. mąż maluje mieszkanko, ja wpadam z rzeczami raz na kilka dni i czasem zostaję na noc. Jak za przedmałżeńskich czasów
Umawiamy się, kiedy się zobaczymy Aktualnie mamy napiętą atmosferę spowodowaną ustawieniem szafy z przesuwanymi drzwiami. Mąż chce ją zamontować u młodego w pokoju, twierdząc, że dziecko nie potrzebuje dużo miejsca. Ja chcę mieć ją w dużym pokoju, bo w nim będzie tylko ława, wersalka i 2 lekkie fotele. Pokój jest większy i szafę można spokojnie zrobić właśnie w dużym. W małym będzie łóżeczko, wersalka, moje biurko (z czasem biurko dziecka), komoda dla małego i milion zabawek oraz 2 miliony rzeczy, o których teraz nawet nie myślę, a które z czasem okażą się niezbędne. I może 1 z tych 2 lekkich foteli (np. do karmienia w nocy). Pokój jest mniejszy, a będzie jeszcze mniejszy. Tak więc niby głupia rzecz, a żadne nie chce ustąpić |
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez nie ogladam. Nie chce sobie wkrecac niepotrzebnie ;-) Ja mam roztepy z piprzedniej ciazy. Juz zaczely blednac a tu siuup i znow to samo. Na razie nic sie z nimi nie dzieje ale mi chyba gdzies na koniec wtedy wylazly to teraz tez tak moze byc. Blady strach i zimny pot mnie zalewa jak sobie pomysle jak bede wygladac :-\ |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci ze ja slyszalam ze niektore pieluszki po prostu nie pasuja niektorym dzieciom. Kolezanka np nie mogla pampersow bo od razu wysypka na pupce a takie tansze z aldika jak najbardziej ok. Inna nie mogla np tych Dad z Biedry bo zwyczajnie byly przesikiwane. Takie odparzenia z zaniedbania to chyba co innego jednak... |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo. Te same staniki, lupilam juz do karmienia i sie zastanawiam czy beda dobre juz po porodzie :-/ |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch to trzeba przetestować różne. Słyszałam, że niektóre dzieciaczki mają uczulenie na pampersy, inne na Dady. W ogóle poza odparzeniami i uczuleniami, trzeba zobaczyć po prostu które nam podpasują
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Ale się wkurzyłam z rana. Znowu gardło zawalone
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebra smugo nie za dobre wiadomości...
no ale wytrzymasz, to już końcóweczka Ja mam takie same zalecenia, oby tylko do końca donosić i żeby urodziły się zdrowe dziecinki Fasterka słodki kącik ![]() Ja zaraz lecę do lekarki na wizytę, na ktg i przedłużyć L4. A po pracy mojego męża o 16:00 jedziemy do innego na miasta na usg 100 km, bo tam robią dokładniejsze pomiary i lepszy aparat usg jest więc znów zobaczę Maleństwo Straszna mgła dziś u mnie i w ogóle taka pogoda, że tylko spać i spać...
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 31 tygodniu
![]() Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Ja się wczoraj wieczorem znów gorzej czułam, zimno mi było, na szczęście w łóżku się wygrzałam Ale mam jeszcze lekki katar. Na szczęście dziś nigdzie z domu nie wychodzę (poza spacerami z psem, ale to tylko w okolicy bloku).
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Fasterka a bo pogoda taka raz ciepło,raz zimno i bądz tu człowieku zdrowy,mnie też gardło boli jak się budzę ale to chyba od chrapania bo nos mam zapchany
Agusiek ojej to spory kawałek macie do usg lepszego,ale czego sie nie zrobi źeby maleństwo zobaczyć,też bym chvciała ale to kolejna stówka niby nie dużo ale teraz tak krucho z kasą że musimy oszczędzać,daj znać jak po wizycie ![]() A u nas sie piękna pogoda robi,słoneczko świeci i ciepło jest
|
|
#2180 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam problem z żylakami ale z drugiej strony. Aktualnie udaję, że ich nie widzę, jest ich coraz więcej i są na zewnątrz, na szczęście nie są bolesne ani krwawiące ale bez jakiegoś zabiegu po porodzie na pewno się nie obejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a drzewko wyszło bajeczne! zdradź proszę skąd masz firankę ? ![]() Cytat:
Ostatnio nawet umył wszystkie okna, wy też dacie radę. Pomyśl sobie, że już bliżej niż dalej i za niedługo będziesz miała Zuzię przy sobie Cytat:
Cytat:
Oby się sprawdziły u nas heheCytat:
![]() Dziewczyny melduję po wizycie, że wszystko jest ok. Lilcia waży niecałe 2kg, ułożona nadal główkowo. Zmartwiła mnie moja lekarka, bo według niej przy cukrzycy ciążowej hospitalizacja już w 37 tygodniu I nie wiadomo czy będę mogła rodzić tam, gdzie chciałam, czy nie lepiej w szpitalu klinicznym... Sama nie wiem co o tym myśleć... Słodkie mamy czy Wasi lekarze coś mówili na temat terminu przyjęcia do szpitala przy cukrzycy ciążowej??? |
|||||||||
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Kasiula mnie to nawet nie boli,tylko wkurza, u mnie chore gardło to stan permanentny
jeszcze na macierzyńskim pójdę usunąć migdały.Wtedy chyba tz będzie mógł wziąć normalnie chorobowe na małą? Orientujecie się jak to jest? U mnie piękna pogoda,biorę się za większe sprzątanie bo jutro babcia przyjeżdża
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do cukrzycy i porodu, to ja ostatnio pytałam lekarki czy muszę koniecznie rodzić w szpitalu klinicznym ginekologiczno-polozniczym i mówiła, że nie, że mogę tam gdzie chcę. Natomiast moja znajoma też miala cukrzycę ciążowa (tyle, że była na insulinie) chdzila do poradni przyszpitalnej (tej co ja), a jej lekarz prowadzący powiedział, że musi rodzić w tym szpitalu klinicznym... Więc co lekarz to inna opinia...
|
|
#2183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I właśnie jak przeczytałam Twój wpis to sobie uświadomiłam, że i u mnie dziś początek 31 tc to pewnie dlatego mała takie tańce sobie urządza ![]() Cytat:
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry wszystkim
prawde mówiąc nikt nigdy nie mowil ze to bedzie takie niezbyt przyjemne jak dzieć się rozpycha i zastanawialam sie czy to normalne no ale widze ze tak ![]() matka natura sprytnie to wymyśliła, że pod koniec wszystkie już będziemy chciały sobie "ulżyć" porodem ![]() wonderka masz szczęście z tym biustem bo mi urósł,ale zawsze na hormony itp . tak moje ciało reaguje. a nie lubię mieć dużego biustu ![]() ![]() peachella,fasterka - ZDRÓWKA !
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Laszczmagdalena to jedyna pewna wiadomość, właśnie że jak dzidzia duża przy cukrzycy to cesarka. U mnie raczej nie będzie duża
![]() Poznanianko czyli znowu co lekarz to inna opinia, a ja chcę po prostu dobrze dla dziecka i nie wiem co robić. Z jednej strony chcę rodzic w bardziej kameralnym szpitalu, a z drugiej nie chcę sobie później pluć w brodę gdyby coś było nie tak, że nie poszłam do kliniki... Nie wspominając już o tym, że gdybym miała dwa tygodnie przed porodem leżeć w szpitalu to chyba bym oszalała, na pewno by mi to nie pomogło. Mogę zgłaszać się nawet codziennie na ktg i kontrolę ale leżenie tyle czasu w szpitalu nie wpłynęłoby dobrze na moją psychikę
|
|
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już mówię, ze chciałabym urodzić, bo mam dość ciąży olilina niestety nie wszędzie w gabinetach na nfz są aparaty do usg. Moja lekarka nie ma więc nawet jakby chciała to nie ma jak mi zrobić |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to moja lekarka mówi tak samo Moja koleżanka też chodziła do tej lekarki co ja i jej syn miał mieć ok 4300-4400g , ale nie miała cukrzycy i rzeczywiście miała cc, bo nie dość że przewidywano taką wagę to w dodatku nie było w ogóle postępu porodu (a była już po terminie). I rzeczywiście "mały" miał 4400g
|
|
#2188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Musiałam wczoraj się odłączyć, przespać się z tym, pogadać z mężem co i jak teraz. Trochę mi lepiej ale nie ukrywam, że ciężko mi nabrać pokory do tej sytuacji...Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy Kasiula8708 ja czułam od jakiegoś czasu takie bóle jakby na okres, których całkiem już nie pamiętałam i wpadałam trochę w panikę Myślałam, że to te skurcze przepowiadające...Do tego takie ukłucia w pochwie jakby szpilką i po tym malutki skurcz. Miałam też duży dyskomfort przy przewracaniu się z boku na bok, w czasie spaceru tak mnie też ciągło w pochwie, tak jakby na siusiu ale jak siadałam na ławce to przechodziło. Krótka szyjka i malutka pupą naciska na pęcherz, stąd to uczucie. No i przy seksie już było inaczej, miękko, ślisko i płytko ![]() Cytat:
Właśnie, całe szczęście bo ja od początku czułam że z moim organizmem nie dotrwam do terminu i nalegałam na męża, że trzeba to ogarnąć wcześniej. Będę potem z Zuzią pod pachą Was dopingować ![]() Cytat:
Oglądałam wczoraj drugi odcinek, na szczęście się nie popłakałam Patrzę tak na tych tatusiów i widać jak ich przytłacza ta sytuacja. Tacy zagubieni, przestraszeni, przygnieceni nadmierną ilością emocji i uczuć a my kobiety mamy to cały czas i musimy funkcjonować ![]() Cytat:
Kurcze i już wirusy szaleją, oby gardło nie zmieniło się w grypę Agusiek89 będziemy się wspierać Trzymam kciuki za ktg żeby nic tam nie wyszło jeszcze i za wizytę dziś ![]() Poprasuję dzisiaj na siedząco a okna umyje pewnie teściowa z mężem...nie znoszę tego ale nie mam wyboru...
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, pociesze Cię ze mi w pierwszej ciąży w 6 msc zaczęła się skracać szyjka, plamilam wtedy i pojechalam na ip, gin zniósł nakaz odpoczywania w 37 tyg i wtedy latalam jak głupia żeby sobie "odbić" i co? I przenosilam 10 dni
także różne są przypadki...
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
My z bratem obydwoje przy porodzie 4250g, mąż był nieco mniejszy, ale podobno to po matce dziedziczy się skłonność do rodzenia dużych dzieci
Także moja "mała" pewnie też w tych okolicach będzie, niezależnie od cukrzycy...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.

Nasz ślub 16.08.2014

Musiałam wczoraj się odłączyć, przespać się z tym, pogadać z mężem co i jak teraz. Trochę mi lepiej ale nie ukrywam, że ciężko mi nabrać pokory do tej sytuacji...Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy
Oglądałam wczoraj drugi odcinek, na szczęście się nie popłakałam
Kurcze i już wirusy szaleją, oby gardło nie zmieniło się w grypę