![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
Mamy trzy materace kazdy o szerokosci 100cm (po jednym dla corek i jeden, na ktorym spimy z tz). Starsza zasypia u siebie i dopiero nad ranem 4-6 przychodzi do naszej sypialni. Zwykle ja odprowadzalam, ale wtedy juz zostawalam u niej a tego przy Ruri zrobic nie moge, wiec pozwalamy jej zostac u nas. W praniu wychodzi to tak, ze tz spi sam na jednym materacu a ja z dziewczynkami na drugim. Yae sie dostosowuje do ilosci zostawionej przestrzeni i spi jak kloda, byle tylko byc blisko nas a u siebie nigdy tak spokojnie nie spi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam ostatnio artykuł o tym, że 9 miesięcy to maksymalna długość, jaką kobiecy organizm jest w stanie wytrzymać pracując dla dwojga. Coś w tym jest... Mam dokładnie ten sam problem z opuchlizną, do tego jeszcze okrutnie drętwieją mi palce w nocy. Nie ma na to sposobu, trzeba wytrzymać, na szczęście już niedługo ![]()
![]() |
#4894 |
Konto usunięte
|
Nam dzisiaj mały pierwszy raz średnio dał pospać. Nie mógł zasnąć, ciągle piszczał, nie wiadomo dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pocieszam się ze do terminu 5 dni. Za 10 jeśli bym nie urodziła to będę już w szpitalu. Wiec wole urodzić. Codziennie informujemy synka ze to dziś jest jego dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
A my bylysmy na kontroli, obie mamy sie dobrze. Ruri (wylacznie kp) od wyjscia ze szpitala srednio przybiera 60g/dziennie i z nawiazka odrobila spadek po urodzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi podobała się data 15. Mojemu TŻtowi śnił się 10. A teraz już nic nie wiem. A teraz to po prostu chcę żeby wyszedł...
![]() |
#4898 |
Wtajemniczenie
|
Witam po bardzo ciężkiej nocy... 2 godziny płaczu i nijak nie wiedzieliśmy co jest dziecku. Oczywiście znów za dużo się najadl i mimo że mu się odbiło to dopiero jak porzygał to poszedł spać... No co noc prawie ten sam scenariusz.... Od 6 rano karmieco godzina to wtedy nie ulewa. Maz odsypia bo nie mógł już spać przez to wszystko....
Grita Super że młoda jest już bardziej spokojna. Zazdroszczę trochę że masz już 2... Dwupaczki mam nadzieję że rozladunek pójdzie sprawnie bo końcówka się dluzy... Byle do tp a nawet przed!
![]() |
#4899 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez roznie... czasami mala je i zasypia... a czasami 4 h cyc. Rzygi kupa. I tak w kolko. Smoczka nie chce tylko cyca. I pije az czekam kiedy wyleci jej mleko uszami. Bo leci nosem. Buzia. W formie kup. Ale nie chce w tym czasie robic nic innego. Tylko jesc i. Koniec. Inaczej ryk. Wczoraj tak miala od 19 do 23. Bylam wykonczona. Potem jak juz padnie to mimo ze ja odbije to i tak przez sen ulewa albo wylatuje nosem. Wiec wtedy ja biore do nas bo sie boje ze sie utopi we wlasnych wymiocinach i czuwam zamiast spac. Maly zarlok.
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Aaa i wieszalam przed chwila pranie na balkonie. Czy to jest taki upal czy mnie balkon w choooya robi?!
#4900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest 28stopni także tego :-P
![]() |
#4901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() meneq piękne imię, oby Wasze życzenia dla córeczki się spełniły ![]() grita gratulacje! To poród miałaś wręcz książkowy... taki właśnie ja bardzo chciałam mieć ![]() Wczoraj rozmawiałam z położną dlaczego mały przez parę godzin chce ciągle cycka lub być noszony, jest niespokojny, płacze, nie chce się spać i jest marudny i uspokoiła mnie, że to normalne i może być oznaką skoku rozwojowego i może to potrwać parę dni. Chyba coś w tym jest bo wczoraj był już jakby spokojniejszy, a w nocy obudził się tylko raz bo bidula miał gazy, podłączył się na chwilę do swojego baru mlecznego i poszedł spać. Więc Agu może i Wy to macie i przejdzie lada dzień?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
grita czy ja dobrze widze? Poltorej godziny trwal porod?? Wow!
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
To normalne, ze pod wieczor dziecko wiecej czasu spedza przy piersi - wtedy jest spadek hormonow odpowiedzialnych za produkcje. Trzeba przecierpiec, ale szybko sie stabilizuje. Nie poddawaj sie, dacie rade |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina. Przepływy ok, wód trochę mniej, rozwarcie na opuszek i szyjka "dojrzewa". Jak nie urodzę to mam przyjść w poniedziałek na kontrole i zobaczymy czy juz pójdę do szpitala czy jeszcze nie. Wolałabym urodzić sama bez wywoływania...
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#4904 |
Wtajemniczenie
|
Ona spi na klinie od samego poczatku a mimo to jak sie naje jak bąk to jak mam ja w lozku u siebie (razem z jej klinem) to sie budze jak slysze ze jej sie w buzi 'gotuje' i wtedy szybko podnosze i rzyg. Osiwieje :P
#4905 |
Rozeznanie
|
A ja mam dość czekania mimo że termin we wtorek, trzeba spróbować o tym nie myślec a dzis czas tak wolno leci.
Po odespaniu wczorajszego dnia postanowiłam wziąć się za robotę. Umyłem 3 okna. Ludzie krzyczą że niby nie można ale ja siadam na parapecie i wcale nie podnoszę jakoś super wysoko rąk. Wyżej je podnoszę jak myję drzwi w domu. Od przeszlo roku mieszkamy z mężem na wsi, teście mają gospodarstwo ale ja nigdy w tym nie pomagałam- nawet nie bardzo w ogrodzie. Jutro bedą wykopywać ziemniaki- chyba pójdę z nimi- spróbuję, pozycja ponoć w kucki- ile można myć podłogę na kolana. Wczoraj u ginekologa było mi trochę przykro że od zeszłego tygodnia nic się nie posunęło do przodu no ale jeszcze czas. Z drugiej strony dobrze bo u męża tak się nawarstwiło ze dobrze by było by do wtorku popracował jeszcze. Teraz siedzę w wannie i oglądam film jednym okiem....... Nigdy nie lubiłam kąpieli ale od jakiegosc miesiąca spedzalabym w niej 24h na dobę.
#4906 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Staram się robić w domu ile sie da ale przeszkadza mi brzuch i mecze się szybko. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moze to jakiś skok u dzieci? na ulewanie nosem to ja podlozylam koc pod materac tam gdzie mały ma główkę, ale mozesz tez kupic klin i u nas noskiem juz nie leci.. spróbuj ![]() ale teraz jest już ok ![]() ![]()
![]() |
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wizytę jutro ale też bie licze na jakieś konkrety porodowe. Powiem wam że przynajmiej jakoś tydz mi szybko zlecial
![]() |
#4909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja polozylam koc zwiniety pod materac
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
no to nie wiem.
u nas mały spał na plasko i jak to zrobiłam to nie leci mu już noskiem
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Bo to problem przy przeprowadzce, trudniej zadbac o materac z lozka (pamietaj, ze tu jest niesamowita wilgotnosc powietrza, poza tym zyskujemy przestrzen do zycia - materace sie sklada i na dzien laduja w szafie. No i mamy tak dobrane, ze nic a nic nie czuc roznicy miedzy spaniem na materacu czy w lozku ;-) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
A u mojego Tż awaria w pracy, masa zamówień a 2 maszyny się spaliły, z czego jedna najdroższa :/ nie wiadomo kiedy uda się naprawić, wiec nie mogę narazie rodzic!
U mnie taki upał ze znowu mam dość, nie wiem co ze sobą zrobić... Oczarowana, jak Gajka??
#4915 |
Zadomowienie
|
Hej zyje ale mam taki sajgon ze nie mam czasu wejsc na forum.
Maly wiecznie glodny bo z moich cyckow nie chce prawie nic leciec :-( wiec placz i frustracja na okraglo a ja razem z nim z bezsilnosci ![]() Dziewczyny ktore rozkrecsly laktacje jak to sie robi te 753? Musze zaczac dizalac bo przykladam mlodego to potafi ciumkac po 3h a jak odstawie to w placz :-/ a moje sutki bola juz na potege. |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Konto usunięte
|
Mój mały ma katarek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zazdroszczę Wam, że dzieci śpią w nocy po 3-4 godziny, bo moja budzi się co 1,5 godziny...
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zadomowienie
|
czesc - nadal Was podczytuje :Smam nadzieje,ze nie macie mi toza złe
![]() ![]() ![]() ![]() aaa z nakladek zrezygnowalysmy sobie jak piers sietroszke wyciagnela i corcia ladnie nauczyla sie chwytac - bez problemu zrezygnowalsymy ![]() Edytowane przez magbes Czas edycji: 2015-09-17 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ufam rozkrecaniu laktatorem. Przystawiaj, potrzeba czasu zeby hormony zaczely pracowac - produkcja mleka powinna ruszyc po 3-4 dniach ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- To na pewno katar? Biedactwo ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Bo moze potrzebuje nocnego mleka. To tez minie. Probowalas karmic na lezaco? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry
w końcu wstałam ![]() Cytat:
Cytat:
Choć trochę się boję, bo po prostu nie mam siły. W nocy z nosa poleciała mi krew i to tak, że myślałam, że mi głowę rozsadzi. Od rana wstać nie mogłam, słaba jestem, w głowie się kręci. Biodra bolą tak, że ledwo z psem wyszłam dookoła bloku. Do tego jeszcze mdłości mnie dopadły, zaczęłam rzygać kawą jak w I trymestrze, zapach ryby wywołuje bełty. I jeszcze cera mi się popsuła, włosy szybko przetłuszczają. i do tego te telefony, wiadomości normalnie oczekiwanie jak na Royal Baby ![]() takie wesołe powitanie 40tc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.