Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 15:02   #4201
kalwinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
O matko! Ale problemów nie będziecie przez to mieć?
Nie, tylko przyjdzie faktura na jakieś 35 zł. Teść w rozmowie ze mną już próbował zwalić winę na hydraulików, ale sam się zaplątał, bo powiedział ze zgłoszenie było już w lipcu jak przecięli kabel (faktycznie przecięli, zadzwonili do tż i od razu wymienili, ale to był kabel od gniazdka tylko). Spoko, tylko hydraulicy pracę zaczęli w sierpniu
Nie drążę, żeby się nie denerwować już, machnęłam ręką

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwuska gratulacje udanej wizyty

Dziewczyny, a jakie kupujecie pampersy na start? Ja dziś myślałam o Dadzie, krążyłam po tej Biedronce jak rekin, w końcu zdecydowałam się na płyn do kąpieli Dada (spoko, skład zgadza się ze srokowym, więc jest si ) no i zobaczyłam pampki te najmniejsze w promocji. kupic czy nie kupic A tak w ogóle ile potrzeba takich pampków na start tych najmniejszych?

I dzis u nas dołożyli podkłady jednorazowe do przewijania, 10 szt. za 12,99 więc wzięłam. w domu otworzyłam, okazały sie fajne i zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze jednej paczki. jedną do szpitala, a drugą do domu w razie wyjazdu z małym czy coś.
Tych najmniejszych pampków kupiłam tylko 1 paczkę dad, może dokupię drugą i nie planuję więcej. one są w rozmiarze 2-5 kg, rozmiar większe są w przedziale 3-6 więc niewielka różnica
Podkładami się muszę zainteresować
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Mnie kusi bo są tam markowe kosmetyki, których normalnie bym nie kupiła. Np i lubię niespodzianki

Dziewczyny, nie kupujcie garnków Berghoff, to jest jakaś masakra
Dlaczego ? Mam garnki gerlach, polecam, a z tego co widzę podobna półka cenowa
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:02   #4202
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Tatar jaką mam ochotę na tatrara. Wczoraj zrobiłam takie oszustwo z wędzonego łososia ogórka i cebulki ale to nie to samo

też jestem po zakupach w rossku Ale mnie dziś brzuch na dole boli dłuugo już mnie nic nie ciągnęło, a dziś się do niczego nie nadaję
Może się połóż trochę, mi pomaga jak poleżę.

Dzis dla odmiany brzucholek mnie rozswędział to sie smaruję
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:05   #4203
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_QA. chyba zrobię tak, że wezmę kilka dni dłużej po 3 sztuki w ciągu dnia, sama zrobię sobie jeszcze mocz do badanuia i zobaczę co mi wyszło jeśli bedzie lepiej to będę po 1 brała. No z nim to taka sytuacja, ze sms można pisać, a jak coś pilnego to on oddawania wtedy, w sumie może i sms zapytam, może odpisze

O to masz tak samo, 2 dni różnicy między kartą a tym co w opisie badania daje

Ja myślałam, że 156 to może za dużo, ale w sumie około 10 szt dziennie idzie na początek, czyli tak na w tym to wystarczy. Ją chyba zrobie tak, ze tez tyle zamówie i zobaczę jak Mała bedzie przybierala na wadze i ile zużywa i domowie na allegro, przecież 2 dni i dojdzie, ewentualnie Mąż kupi jakąś mniejszą paczkę

KALUSIA też mnie kusi Shiny Box ile to kosztuje? I jak zamowi się raz, to potem przychodzi co miesiąc juz?

OGOLNIE i one polecane przez Sroke sa? A to muszę zobaczyć czy i u mnie nie ma.

KALUSIA a jak dawkowalas i ile czasu bralas? Co miałaś nie tak z moczem?

RUDASKA ja nawet gdzieś wyczytalam, że łososia wędzonego też nam nie wolno brakuje jeszcze żeby chleb i woda tylko były wskazane

OGOLNIE mam to samo, coś bym kupila, jak patrzę na cenę, to nie za drogo, a od 2 tyg tylko Małej kupuje ;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:06   #4204
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
O kurcze a ja właśnie godzinę temu ściągnąłem te skarpety mam nadzieje, ze nic sie złego nie stanie.
Nie chce mi sie wychodzić na ten upał... ale mysze isc do sklepu. Andriuszka moje kostki jeszcze sie spuchly, ale to chyba tylko kwestia czasu - tez mam z tym problem. Dzieki za przypominajke o piciu!
eee myślę że taka pojedyncza kuracja nie zaszkodzi

Nooo te kostki to właśnie w takie gorąca mi puchły i teraz posiedziałam od rana trochę pracując zdalnie na kompie, trochę szyjąc i już widzę że spuchły. Ale i tak zaraz idę wymoczyć stópki i ogarnąć paznokcie więc nie ma taryfy ulgowej hehe
Stary 2015-09-17, 15:06   #4205
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie, tylko przyjdzie faktura na jakieś 35 zł. Teść w rozmowie ze mną już próbował zwalić winę na hydraulików, ale sam się zaplątał, bo powiedział ze zgłoszenie było już w lipcu jak przecięli kabel (faktycznie przecięli, zadzwonili do tż i od razu wymienili, ale to był kabel od gniazdka tylko). Spoko, tylko hydraulicy pracę zaczęli w sierpniu

Tych najmniejszych pampków kupiłam tylko 1 paczkę dad, może dokupię drugą i nie planuję więcej. one są w rozmiarze 2-5 kg, rozmiar większe są w przedziale 3-6 więc niewielka różnica
Podkładami się muszę zainteresować

Dlaczego ? Mam garnki gerlach, polecam, a z tego co widzę podobna półka cenowa
Wszystko przywiera, uszy śmierdzą po rozgrzaniu. Mam dla porównania z firmy Edelhoff (dostałam na wesele dwa komplety, podobny przedział cenowy) i niebo a ziemia. Patelnia jest cudowna, smażę na niej bez tłuszczu i nic nie przywiera, uszy się nie nagrzewają. Eee Gerlach to to nie jest, komplet kosztował mniej niż 500 zł
Stary 2015-09-17, 15:08   #4206
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko przywiera, uszy śmierdzą po rozgrzaniu. Mam dla porównania z firmy Edelhoff (dostałam na wesele dwa komplety, podobny przedział cenowy) i niebo a ziemia. Patelnia jest cudowna, smażę na niej bez tłuszczu i nic nie przywiera, uszy się nie nagrzewają. Eee Gerlach to to nie jest, komplet kosztował mniej niż 500 zł
Może za mały garnek stawiasz na duży ogień? Ja czasem tak robię, żeby szybciej się coś ugotowało, a potem uszy śmierdzą.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:10   #4207
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dolinka bo zawieraja kwasy ktore moga przeniknac niby
Ale glownie tyle zakazow dla ciezarnych bo nikt ich nie badal. Malo takich co posiweca zdrowie dziecka
Niemniej ja uwazam ze jakoes 80 % z tego co zakazane tak naprawde nie powinno byc
I tak wlasnie zjadlam wczoraj tatara i na piety nalozylam kwasy :p bo tylko to mi pomaga a nie bede chodzila jak troglodyta :p

Cytat:
A ja robiłam i żyjemy W sumie pierwsze słyszę, że nie można.

Byłam w Rossku, kupiłam dwa rodzaje chusteczek nawilżanych, krem na odparzenia babydream i wkładki laktacyjne babydream dla sie. Zobaczymy, czy zakupy się sprawdzą, a tymczasem odhaczam kolejne pozycje Już bliżej niż dalej

(swoją drogą wybór chusteczek nawilżanych wydaje sie byc wiekszym problemem niz wybór wózka )

Cytat:
O kurcze a ja właśnie godzinę temu ściągnąłem te skarpety mam nadzieje, ze nic sie złego nie stanie.
Nie chce mi sie wychodzić na ten upał... ale mysze isc do sklepu. Andriuszka moje kostki jeszcze sie spuchly, ale to chyba tylko kwestia czasu - tez mam z tym problem. Dzieki za przypominajke o piciu!
To ja też sobie zrobię, a co!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:10   #4208
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki uspokoiłas mnie troche, nawet nie pomyslalam, ze cos moze byc nie tak z tymi skarpetami.
A co do oszczędzania na sobie siostra mi mowi, ze od kiedy ma dziecko to najwiecej radości sprawia jej kupowanie rzeczy dla syna. Nawet jak idzie z mocnym postanowieniem, ze cos musi sobie kupić to i tak zawsze wychodzi z dzieciecymi rzeczami boje sie ze bede miala podobnie
Ja tak mam już od kilku lat odkąd jestem. Tz, ile to ja razy szłam sobie na zakupy, żeby sobie coś ładnego kupić, zawsze jemu przynosilam a to nowa koszulke, kosmetyki, nawet majtki czy skarpety a na swoje szkoda mi było kasy, a teraz to już całkiem tylko małe i dzieciowe ubranka mi w głowie

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:11   #4209
kalwinka
Zadomowienie

Naprawdę genialnym wynalazkiem sa metalowe uszy w garnku - nagrzewają się, fakt, ale mogę garnek wrzucić do piekarnika i zapiec
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:14   #4210
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie Maltan jest dobry na sutki i nie jest jakoś horrendalnie drogi

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:18   #4211
ogolnie
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52801243]Ogolnie Maltan jest dobry na sutki i nie jest jakoś horrendalnie drogi

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
A to nie znam Ja w temacie maści na sutki jeszcze zbyt nie obczajam, prawdę mówiąc zakupy dla siebie zostawiam na sam koniec.

Hmm, skoro noworodek zużywa średnio ok 10 pieluszek dziennie to Mam nadzieję, że to tylko 1 miesiac taki
Stary 2015-09-17, 15:20   #4212
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA. chyba zrobię tak, że wezmę kilka dni dłużej po 3 sztuki w ciągu dnia, sama zrobię sobie jeszcze mocz do badanuia i zobaczę co mi wyszło jeśli bedzie lepiej to będę po 1 brała. No z nim to taka sytuacja, ze sms można pisać, a jak coś pilnego to on oddawania wtedy, w sumie może i sms zapytam, może odpisze

Ja myślałam, że 156 to może za dużo, ale w sumie około 10 szt dziennie idzie na początek, czyli tak na w tym to wystarczy. Ją chyba zrobie tak, ze tez tyle zamówie i zobaczę jak Mała bedzie przybierala na wadze i ile zużywa i domowie na allegro, przecież 2 dni i dojdzie, ewentualnie Mąż kupi jakąś mniejszą paczkę

KALUSIA też mnie kusi Shiny Box ile to kosztuje? I jak zamowi się raz, to potem przychodzi co miesiąc juz?

OGOLNIE i one polecane przez Sroke sa? A to muszę zobaczyć czy i u mnie nie ma.

KALUSIA a jak dawkowalas i ile czasu bralas? Co miałaś nie tak z moczem?

RUDASKA ja nawet gdzieś wyczytalam, że łososia wędzonego też nam nie wolno brakuje jeszcze żeby chleb i woda tylko były wskazane

OGOLNIE mam to samo, coś bym kupila, jak patrzę na cenę, to nie za drogo, a od 2 tyg tylko Małej kupuje ;P

Shinybox kosztuje w subskrypcji 49 zł a jak zamawiasz pojedynczo to 59. Ale na fb często w promocji są pojedyncze po 49 zł
Żurawit brałam tak jak na opakowaniu, tzn cały czas go biorę. Miałam dużo bakterii i leukocytów
Stary 2015-09-17, 15:20   #4213
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA super że wszystko u was dobrze duża już twoja córeczka :love : prawie kilogram szczęścia nosisz ja właśnie się zbieram, jakoś udało mi się ogolic bez rozlewu krwi jak będę po wizycie to się odezwę biorę książkę ze sobą bo zapewne będę czekać aż wejdę

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:23   #4214
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki uspokoiłas mnie troche, nawet nie pomyslalam, ze cos moze byc nie tak z tymi skarpetami.
A co do oszczędzania na sobie siostra mi mowi, ze od kiedy ma dziecko to najwiecej radości sprawia jej kupowanie rzeczy dla syna. Nawet jak idzie z mocnym postanowieniem, ze cos musi sobie kupić to i tak zawsze wychodzi z dzieciecymi rzeczami boje sie ze bede miala podobnie
Ja już tak mam

Cytat:
Uf, to chociaż tyle!

Cytat:

Jak masz możliwość napisania smsa to pisz, może akurat odpisze a jak nie to zrobisz jak piszesz

Ja chyba też zostanę przy tych 156 szt., które kupiłam, a później będę widziała co i jak

Pojedyncze pudełko ShinyBox kosztuje 59 zł.
Możesz zamówić subskrypcję i wtedy pudełko kosztuje 49 zł
Ja zamawiałam pojedyncze pudełka b nie lubię jak ktoś sam sobie ciągnie kasę z mojego konta
Subskrypcję można wyłączyć w każdej chwili
Czasem są promocje na pudełka- warto obserwować na fb
Stary 2015-09-17, 15:24   #4215
andriuszka77
Zadomowienie

Bonprix oferuje darmową dostawę do 20.09/ na ich stronie kod do promocji.
Stary 2015-09-17, 15:25   #4216
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
SYYLWUSKA super że wszystko u was dobrze duża już twoja córeczka :love : prawie kilogram szczęścia nosisz ja właśnie się zbieram, jakoś udało mi się ogolic bez rozlewu krwi jak będę po wizycie to się odezwę biorę książkę ze sobą bo zapewne będę czekać aż wejdę
Powodzenia!
Stary 2015-09-17, 15:26   #4217
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Udało mi się wylicytować na all płaszcz ciążowy Bonprix, o ten http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5659869707 cena ze strony - 189 zł bodajże, dziewczyny wcześniej o nich pisały. Użytkownik ma same licytacje- dużo ubrań, ciążowych też. Mam nadzieję, że będę się mogła w tym płaszczu ludziom pokazać, wtedy jeden problem będzie z głowy rosi:
ładny
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827709

przydatny wątek, zwłaszcza dla takiej zielonej ciężarówki jak ja

Już kilka opini słyszę że to turystyczne lepsze i bezpiecznejsze niż zwykłe łóżeczko.

To ja nakupiłam różnych ubranek, ciekawe które się sprawdzą u mnie.

Z tym też się zgodzę, każda mama preferuje co innego w sumie.
Dobry wątek
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52797148]Dzień dobry fatalna noc za mną... W ogóle ostatnio kiepsko sypiam, bo od wtorku kłuje mnie w lewym boku. Najpierw myślałam, że to młody gdzieś uciska, bo na usg był ułożony poprzecznie, ale kopie tylko na dole lub na górze, więc całkiem możliwe, że się obrócił. I zaczęłam czytać co to, to wychodzi, że może to być kolka nerkowa. Leków jako takich w ciąży na to nie ma, jedynie przeciwbólowe i rozkurczowe. A do tego jeszcze dzisiaj nad ranem obudził mnie ból zęba, którego nie umiem znaleźć nie wiem czy na dole, czy na górze, czy 6 czy 7... Ostatnio na przeglądzie u dentystki wszystko było ok, więc obstawiam, że boli mnie cały kawałek szczęki i 8 będzie znowu wychodzić, bo tak to zwykle u mnie jest. Siku wstawałam 3 razy i pomimo zasłoniętej rolety w pokoju obudziłam się o 7.40 - niewyspana, ale mowy nie ma o spaniu już, może po południu się przytulę do męża i pokimam chwilę

Enedue jak sytuacja po wczoraj? Poszłaś na sr w końcu? My mamy dzisiaj, ale jak mężowi wczoraj przypomniałam, to nawet się uśmiechnął zadowolony

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Współczuje mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi..

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Hej
dziękuje za wczorajsze wsparcie, niestety nie dałam rady pójść na SR .. dostałam takiego ataku płaczu ze przez 20 min nie potrafiłam sie uspokoić wiec zanim bym sie ogarnęła połowa zajec byłaby juz za mna.. jedynym pocieszeniem jest to ze w przyszłym tyg są te warsztaty w sosnowcu i tam też kąpiel jest w planie więc chociaż tyle..

co do tż on dalej nie widzi w sobie winy, nie odzywam się do niego .. jedynie w sprawach nazwijmy to służbowych coś mu burknę..
najlepszy motyw jest taki ze kuchni dalej nie mam pomalowanej bo kumpel zadzwonił ze musi gdzies pilnie jechac
juz mnie to nie rusza... wypłakałam sie wczoraj i włączył mi sie mamtowdupizm zobaczymy ile wytrzymam..
na 2 ostatnie zajęcia mam zamiar pójsc sama nawet mu nic nie powiem.

byłam u tego diabetologa okazało sie ze jakis lekarz im odpadł i jednak przyjmą mnie dopiero w nast piatek ;/;/

chciałąm zrobic zupe ogórkową ale nigdzie nie dostałam nic wędzonego ;/

ide Was nadrobić
Nie dziwię się, że jesteś wkurzona. Mam nadzieję, że taktyka mamtowdupizm da dobre efekty.. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Wracam do Was! Nadrobić nie mam szans, ale czytalam co dziesiąta stronę i widziałam, że Żaneta urodziła.. Trzymam za Was mocno kciuki!!!

U mnie samopoczucie tragiczne... w Polsce dopadło mnie zatwardzenie (już chyba nie przejdzie do porodu), ciągle jestem wzdęta, a tyłek boli mnie nawet przy sikaniu, więc domyślam się, że nabawiłam się już hemoroidów. Super.
Poza tym moje wargi sromowe wyglądają jakby miały eksplodować.. zauważyłam to po weselu, wiec możliwe, że to od wzmożonego ruchu (tańczyłam prawie do 3 nad ranem) i mam nadzieję, że lada dzień mi przejdzie (mimo, że już kilka dobrych dni minęło:/).
Do tego jeszcze czuję jakbym miała ogromnego siniaka albo zakwas w pochwie, zwlaszcza jak podnoszę lewa nogę i przewracam się w nocy z boku na bok. To trwa już od ostatniej wizyty, więc zdążyłam się przyzwyczaić...
A na deser tak mnie bolą plecy, że nie mogę znaleźć sobie żadnej pozycji... od 3 tygodni sypiam po 5h dziennie i wyglądam jak zombiak..
Wzięliśmy się ostro za przeprowadzkę, więc też nie mam za bardzo możliwości leżeć i pachnieć...
Jeszcze jakieś obawy o zdrowie malucha mnie dopadły.. ehh
. Oby do poniedziałku- wtedy sobie podejrzymy naszego bobka.

Fajnie, że jesteście i można się wyglądać! od razu człowiekowi lżej się robi
Wow to poszalałaś na weselu Mam nadzieję, że bóle szybko przejdą...

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
od wczoraj 10 stron przybyło spróbuję wszystko nadrobić ale mam nadzieję że same dobre wiadomości tam są!

u mnie wczorajszy dzień był ekstremalnie beznadziejny mieliśmy zmienić mieszkanie, znaleźliśmy nowe - wpłaciliśmy zaliczkę, to wymówiliśmy no i wyszło wczoraj że właściciel nowego mieszkania nas wyrolował. Tzn. nie wiem czy jest po prostu takim skur...nem czy może jest chory psychicznie ale tak pozmieniał warunki umowy że to koszmar i na pewno tego nie podpiszemy no i mamy niecałe dwa tyg żeby znaleźć coś innego a serio nie ma w czym wybierać a do tego koleś zaliczki nam nie zwróci Najgorsze że nie umiem panować nad emocjami i z tych nerwów tak mnie wczoraj brzuch bolał że myślałam że wyląduje na IP.
Co za gość Nie jestem pewna czy może tak zmienić sobie warunki po wpłaceniu zaliczki.. Najlepiej to z kimś skonsultować. Walczcie o zaliczkę.

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

ANI_QA według USG to termin jest na 19.12, w ogóle on powiedział, że nie powinno się tak liczyć, ze,skoro dziecko jest trochę większe według USG to przesuwa się termin porodu, jeśli cykle były regularne i od początku ciąża przebiega prawidłowo i wiadomo co i kiedy, to powinien zostać termin według kg OM, no ale to bardzo różnie bywa

O to bardzo szybko dostałas paczkę, skoro wczoraj zamawialas
Daj znać jak się spisała

Ja to od dłuższego czasu mam w planie zadbać o skórę na twarzy, mam pełno maseczek, peelingow tylko nie mogę się do tego zabrać i zrobić, samą nie wiem co ja robię, przecież jak Tz w pracy to całe wieczory mam wolne, albo serial oglądam, albo na necie i zapominam. ;/

Pampersy te białe zamawialas? Ile sztuk i w jakiej cenie wzielas? Na allegro?

ANDRIUSZKA dzięki za przypomnienie, zdrówko!

KALUSIA ja w tym roku pierwszy raz robiłam botwinkę i wrzuciłam lodyzki tylko pokroiłam je na 2 cm odcinki i buraczki też

Gratuluje udanej wizyty! Prawie kg Lila już ma super!
Ja zaszłam w ciąże w miesiąc po odstawieniu tabletek i najprawdopodobniej ( usłyszałam od 2 ginów) one rozregulowały mi cykle, przynajmniej ten pierwszy i dlatego nie bierzemy pod uwagę terminu OM także u mnie jest trochę inaczej i brana jest pod uwagę data USG

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:31   #4218
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę genialnym wynalazkiem sa metalowe uszy w garnku - nagrzewają się, fakt, ale mogę garnek wrzucić do piekarnika i zapiec
Zgadzam się a te, które mam z metalowymi uszami, nawet tak bardzo się nie nagrzewają
Cytat:
Może za mały garnek stawiasz na duży ogień? Ja czasem tak robię, żeby szybciej się coś ugotowało, a potem uszy śmierdzą.
One chyba mają tak, że jeśli raz się je rozgrzało to potem nie muszą być mocno nagrzane, a i tak śmierdzą
Stary 2015-09-17, 15:35   #4219
andriuszka77
Zadomowienie

OOO dokładnie, niektórym przydałaby się taka lekcja grzeczności.
Stary 2015-09-17, 15:45   #4220
kalusia87
Zakorzenienie

Ale ze mnie kalafior ala: zamówiłam we wtorek kilka rzeczy od różnych sprzedawców i oczywiście żadnego info o wysyłce. Wysłałam do wszystkich maila z zapytaniem, odpisała mi Kerstin2001, pytając, czy płacilam bo oni nie mają na koncie mojej wpłaty. Zdziwiłam się bo przecież placiłam przez internet ale wysłałam im potwierdzenie przelewu. Otwieram sobie to potwierdzenie przelewu, a w nim zupełnie inny nr konta okazało się, że zrobiłam dwie wpłaty do innego sprzedawcy. Mam nadzieję, że odda mi kasę
Stary 2015-09-17, 15:46   #4221
Katja00
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Katja00

Witam wszystkie mamusie
Chyba będę tu najmłodsza spodziewająca się maleństwa
Jestem Kasia, mam 21 lat, 9 grudnia kończę 22 a termin mam na 18 grudnia z miesiączki, 20.12 - z usg.
Spodziewam się córeczki (Anastazja/Anita) imię z mężem ostatecznie wybierzemy jak ją pierwszy raz zobaczymy
Sporo jest już wątków i odpowiedzi, czego nie zdołam przeczytać jednak w miarę czasu jak się wdrożę w tematy to będę się udzielać
Katja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:48   #4222
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katja00 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Jestem Kasia, mam 21 lat, 9 grudnia kończę 22 a termin mam na 18 grudnia z miesiączki, 20.12 - z usg.
Spodziewam się córeczki (Anastazja/Anita) imię z mężem ostatecznie wybierzemy jak ją pierwszy raz zobaczymy
Sporo jest już wątków i odpowiedzi, czego nie zdołam przeczytać jednak w miarę czasu jak się wdrożę w tematy to będę się udzielać
Cześć gratuluję córeczki jak sie czujesz?
to mamy podobny termin, ja na 17 grudnia
Stary 2015-09-17, 15:52   #4223
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Cześć Kasia ja Cię tu sprowadziłam

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Faktycznie jesteś najmłodsza
Stary 2015-09-17, 15:53   #4224
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

OOO dokładnie, niektórym przydałaby się taka lekcja grzeczności.
Dokładnie! Fajny pomysł

Cytat:
Ale ze mnie kalafior ala: zamówiłam we wtorek kilka rzeczy od różnych sprzedawców i oczywiście żadnego info o wysyłce. Wysłałam do wszystkich maila z zapytaniem, odpisała mi Kerstin2001, pytając, czy płacilam bo oni nie mają na koncie mojej wpłaty. Zdziwiłam się bo przecież placiłam przez internet ale wysłałam im potwierdzenie przelewu. Otwieram sobie to potwierdzenie przelewu, a w nim zupełnie inny nr konta okazało się, że zrobiłam dwie wpłaty do innego sprzedawcy. Mam nadzieję, że odda mi kasę
Kurcze, obyś otrzymała zwrot pieniędzy ...

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Witaj Gratuluję córeczki! Mamy podobny termin porodu
Stary 2015-09-17, 15:53   #4225
Katja00
Raczkowanie

Cytat:
Cześć gratuluję córeczki jak sie czujesz?
to mamy podobny termin, ja na 17 grudnia
Dziękuję To super, fajnie że tu trafiłam
Samopoczucie w porządku , troszkę miałam nieciekawych przygód z ciążą obecnie mam zlecenie od lekarza żeby dużo odpoczywać i leżeć mam też brać nospę 2 x dziennie ponieważ mam niepokojące skurcze przez co mogłabym przedwcześnie urodzić
Stary 2015-09-17, 15:54   #4226
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Bonprix oferuje darmową dostawę do 20.09/ na ich stronie kod do promocji.
Noo, już mi trąbią smsami

Dziewczyny, tak myślę jak rozplanować "finansowo" macierzyński roczny, czy brać 100% przez pół roku i potem 60%, czy od razu za cały rok 80%.

Oba warianty chyba wyjdą podobnie finansowo?
Stary 2015-09-17, 15:55   #4227
Katja00
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Kasia ja Cię tu sprowadziłam

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Faktycznie jesteś najmłodsza
Cześć i dziękuję Ci za to , miło bezie porozmawiaćz innymi mamami w podobnym terminie
Stary 2015-09-17, 15:56   #4228
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, tak myślę jak rozplanować "finansowo" macierzyński roczny, czy brać 100% przez pół roku i potem 60%, czy od razu za cały rok 80%.

ja biorę 100+60 ale dlatego, że w drugiej połowie chcę iść do pracy na pół etatu

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:56   #4229
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba to samo wychodzi. Ja myślę o rocznym, rozważam też pracę na 1/2 etatu w drugiej połowie (jeśli dadzą mi taką możliwość)
Stary 2015-09-17, 15:57   #4230
Fionka_31
Zakorzenienie

Katja fajnie, że się ujawniłaś, gratulujemy córeczki
jak wyprawka?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości