|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Moderator
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Co do prześcieradeł to ja uwielbiam frotowe - tu nie ma więc zamawiam z PL. Ładne kolory i nie trzeba prasować i nic po praniu się nie dzieje. Mój TZ znów dziś na tatuażu. Mam nadzieję że ostatni raz. Ja prasuję Antosia ciuszki, piorę i mam w planach zrobić ogromny gar młodej kapusty. Na allegro zamówiłam tą kołderkę minky i poduszkę. Więc jeszcze raz dziękuje za link tu na wątku
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Ja dziś po śniadaniu miałam 97, zjadłam 3 chrupkie pieczywa z pasztetem i ogórkiem kwaszonym.A na obiad będę jadła ryż z sosem koperkowym, gotowanym filetem z piersi kurczaka i brokułami. Mam nadzieję, że cukier będzie w normie...
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też sobie wczoraj popatrzyłam na te maleństwa nowonarodzone ![]() Cytat:
![]() jaki wzorek minky zamówiłaś? ![]() ja się wczoraj zorientowałam, że jak robiłam dla małej zamówienie internetowe w H&M to przez jakieś błędy na stronce pobrało mi kasę z konta x 3 a i tak ostatecznie będę płacić przy odbiorze muszę zaraz tam dzwonić i wyjaśniać sytuację
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Tz się zgodził na imię Kaja
Jak czytam o tym Waszym Ujastku to Wam zazdroszczę Wrocław niby też duży,niby powinny być fajne możliwości a w rzeczywistości wychodzi to dość kiepsko... Właśnie wróciliśmy z ponad 3km spaceru,jeszcze daje rade a ogólnie mamy dziś leniwą niedziele, odpoczywamy w domu. peachella współczuję takich gadek, ja bym chyba nie wytrzymała i coś odpyskowała :p
|
|
#2675 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A minky wybrałam taki. chciałam coś uniwersalnego i pasującego - kosz mojżeszowy mam jasny/beż/ a łóżeczko mam czerwone a wózek szaro biały
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-09-20 o 13:03 |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fasterka, fajnie, że TŻ się zgodził na Twoją propozycję ja namówiłam męża na mycie okien w końcu, ale ile się przy tym muszę żali nasłuchać
|
|
|
#2677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aplikacja mi mówi, ze rodzę za 49 dni jak to zleciało Cytat:
ale nic, to było pierwsze imię wybrane zanim jeszcze wiedzieliśmy jaka płeć.Co do Ujastka, to wydaje mi się, ze chcą trzymać pewien poziom, tym bardziej, że teraz jest tak o nim głośno przez ten program na TVP2. Co to gadek, to zdarza mi się coś odpowiedzieć ale w większości przypadków stwierdzam, ze nie ma sensu
|
||
|
|
|
#2678 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, chwale się zakupami
|
#2680 |
|
Moderator
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko piękne a najładniejsze legginsiki
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
śliczne <3 ja zawsze jak idę do Tesco to od razu biegnę na dział dziecięcy.... :P piękne mają te ciuszki, ale zdecydowanie za drogie
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę z telefonu, więc fotki nadrobię później.
WYGRAŁAM!!! A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki Mężowi niestety nic się nie udało wygrać, ale i tak jesteśmy szczęśliwi Julka chyba czuje, bo szaleje
|
#2684 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwal sie zdjeciem
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Są naklejone ceny na poszczególnych elementach - łączna wartość to 120zł
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow. Gratulacje. Ale mialas szczescie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zakupy
![]() Cytat:
masz chyba dużo szczęścia ![]() Ja wybrałam się z mamą na targ, kupiłam kilka ciuszków dla małej i dwie koszule do szpitala
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje : cmok:
Czy Wam też aplikacja wizaż szwankuje? Mi wczoraj przesyłała powiadomienia z opóźnieniem, a dziś mimo włączenia internetu powiadomienia w ogóle nie przychodzą
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Mi wizaz działa poznanianka. Ja mam dziś dzień lenia. Masakra, spałam do południa, potem pojechaliśmy na obiad i jestem jakaś rozlazla. Zaczęłam dziś 32 tydzień. Wczoraj pomalowalam kołyskę Pierwsza warstwa bo farby mi zabrakło i coś mnie stres dopada, że się nie wyrobie z remontem i reszta zakupów przed porodem.
|
|
|
|
#2692 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promocja naprawdę fajna, naprawdę duża oszczędność ![]() Cytat:
Kaja bardzo mi się podoba, świetny wybór ![]() Cytat:
![]() Piękne wizaz_pl Piękne zakupy ![]() srebrna_smuga Dobrze, że mąż pomaga. Nie obwiniaj się, najważniejsze, żeby malutka urodziła się w terminie i w dobrym stanie. poznanianka Gratuluję wygranej Pajero wygląda świetnie - sąsiadka z klatki obok ma ten model, zachwycił mnie design.limonka Niedobrze z tymi komplikacjami zdrowotnymi - ale przy Twoich problemach ze zdrowiem może faktycznie lepsze cc? Nietoperz mnie ubawił ![]() Cytat:
Sale dwuosobowe po porodzie nie są aż takie złe - kilka koleżanek po porodach właśnie tak mówi. W rydygierze bywają i 3-4 osoby (dostawki). Cytat:
cynamon Świetne Cytat:
Wiesz może, jak w Ujastku jest z możliwością porodu w wodzie? To tylko na I fazę porodu, czy na II też? Wkurza mnie to, że na stronie gdzierodzic szpitale ogłaszają się z tymi wannami, cudami, a jak przychodzi co do czego to porodów w wodzie nie przyjmują, metody niefarmakologiczne łagodzenia bólu leżą i kwiczą, generalnie Wypuszczaj takie komentarze drugim uchem; szkoda Twoich nerwów... tylkokasia Świetny wzór Odwiedziliśmy w weekend 2-gą porodówkę z listy i znów mam mieszane uczucia. W sobotę byliśmy w Żeromskim, bardzo sympatyczna pani położna, budząca zaufanie. Sale poporodowe i porodowe czyste i schludne. Ale...Pytałam o znieczulenie - pani bez ściemy mówiła, że często zdarza się, że anestezjolog jest zajęty przy pilnej operacji. Ok, a co z cesarkami w sytuacji zagrożenia życia? Na żywca tną? Z niefarmakologicznych metod to prysznic (jak jest wolny), wanna (jest tylko w jednej sali, a ta może być zajęta) i masaż pleców wykonany przez męża (czyli dobrze mieć chłopa przy porodzie). Porodów do wody nie przyjmują od kilku lat ![]() A, i w końcu zdecydowaliśmy się na model wózka. Poprzedni był prawie zaklepany, ale zrezygnowałam po przeczytaniu negatywnych recenzji. Testowałam Bugaboo Cameleon - razem z TŻ-tem jesteśmy zachwyceni wagą wózka (stelaż + godnola to tylko 9kg). Bardzo zwrotny, solidnie wykonany. Teraz tylko zostaje polowanie na używkę (można sporo zaoszczędzić). Jakieś rady od osób, które kupowały wózek z drugiej ręki? Przeglądam sporo ogłoszeń i niestety nie chcę się naciąć.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-09-20 o 18:15 |
||||||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_girl, tam są sale porodowe na cały poród (nie zmienia się sali w trakcie). Mają 3 sale jednoosobowe. Dopłata 150-200 zł (nie wiem od czego zależy wysokość). Co do sal poporodowych to mają jedną jednoosobowa o bardzo wysokim standardzie gdzie partner może przebywać non stop (dopłata aż 350 zł/dobę...), jedna dwuosobowa ktora mogą przearanzowac na jednoosobowa (dopłata 140 zł/dobę), później są sale trzy-, cztero- i nawet pieciosobowa :O w tej piecioosobowej jest łazienka, pozostałe pacjentki z sal bezpłatnych korzystają ze wspólnej łazienki na korytarzu. Więc niestety albo dużo płacisz albo standard może być rozczarowujacy. Z drugiej strony atmosfera jest bardzo kameralna, położne budzące zaufanie i otwarte na różne pozycje porodowe. Co do znieczulenia to u nich jest dostępny całodobowo anestezjolog wyłącznie do znieczulen przy porodach.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2694 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A znieczulenie mysle, ze spoko. Tak jak piszesz, to szpital typowo ginekologiczno-polozniczy wiec anestezjolog jest pewnie dostepny caly czas. Jedynie trzeba zglosic wczesniej chec wziecia. Bo musza zrobic badania krwi wczesniej. Cytat:
Na Ujastku podoba mi sie to, ze wlasnie sa sale tylko na 2 osoby i lazienka w pokojach. Poza tym jest dość przytulnie. |
||
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam serial o wcześniakach. Przeryczalam wszystkie odcinki. Nie wiem czy mąż mi pozwoli to oglądać bo ja tracę panowanie nad sobą. Ostatni odcinek w którym maluszek zmarł to mnie rozwalił w drobny mak.
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze to kiepsko że trzeba płacić... We Wrocławiu nie ma czegoś takiego, chyba tylko w jednym szpitalu trzeba opłacić "cegiełkę" za poród rodzinny, a w innym można sobie za opłatą i to całkiem sporą (chyba ok 700zl) zarezerwować wybraną położną. Ten szpital który wybrałam ma 2sale jednoosobowe do porodu i trakt,ale jak na trakcie jest tylko 1 rodząca to może być z osobą towarzyszącą. Szpital nie jest z tych obleganych więc szanse są duże
a oblegany nie jest bo prosi się o remont,ale personel jest bardzo ok, zzo dostępne... No i sale poporodowe 2osobowe więc jak dla mnie ok. Jest też niby wanna ale narazie zawieszono możliwość korzystania z niej :/ cynamon Super zakupy tylkokasia ten minky ekstra,aż sobie plułam w brodę że już mam...
|
|
#2697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam pod uwagę ten wzór pościeli, ale jednak wybrałam trochę inny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny wzór Jakie śliczne ciuszki Ta bluzka"I love Daddy, Daddy loves me" mnie rozczuliła Cytat:
Dziękuję A możesz przy okazji spytać, czy jest zadowolona z tego modelu? ![]() Gratuluję wyboru wózka Taki nietypowy wzór A jaki wcześniej mieliście upatrzony?
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Nasz sprzęt prezentuje się tak. Fotke mam tylko gondoli, mega podoba mi sie kosz(jego gabaryty), wozek jest lekki, wszystko na klik, składane w moment. Mamy jeszcze torbe do wozka, parasolke, folie przeciwdeszczowa i jeszcze bedziemy miec spiwor do spacerowki. No i oczywiscie moj ulubiony kolor czarny haha :-D
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z poniedziałku
![]() czapka kotek <3 wszystko inne też super ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Pytanie do słodkich mam - udało mi się już unormować cukier po posiłkach - po każdym mam już do 120, ale żeby było śmieszniej to dla odmiany cukier rano, na czczo wychodzi mi ponad 100 mimo, że po kolacji jest ok. Co ja znowu robię nie tak??
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym cukrem to tak jest - jak nie urok to ... O której jesz ostatni posiłek, ile czasu przed spaniem? I co wtedy jesz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Ja dziś po śniadaniu miałam 97, zjadłam 3 chrupkie pieczywa z pasztetem i ogórkiem kwaszonym.
Nasz ślub 16.08.2014
No nic zdam relację już "po", będę jedną z pierwszych pewnie, dalej czuję, że urodzę wcześniej nie wiem czemu 
a i tak ostatecznie będę płacić przy odbiorze
muszę zaraz tam dzwonić i wyjaśniać sytuację
Wrocław niby też duży,niby powinny być fajne możliwości a w rzeczywistości wychodzi to dość kiepsko...
jak to zleciało 

i się okazuje że mają ten wózek co ja chcę o 500 zł tańszy