- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-20, 12:10   #2671
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w leniwa niedzielę

Poznanianko, trzymam kciuki za losowanie

Peachella, a jak w Ujastku z salami porodowymi i poporodowymi? Ile ich jest i ilu osobowe są? I co położne mówiły o aktywnym porodzie? Na Siemiradzkiego są na to otwarci, widziałam ze sale porodowe są wyposażone w krzesełka porodowe, piłki prysznice i można szalec

Tylkokasia, na jaką wyspę lecicie tym razem? Ale bym też chciała tam polecieć, zazdroszczę

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Na naszą ukochaną Fuertę Tak strasznie nam już tęskno za palmami i turkusową wodą no i ciepełkiem. To lećcie z nami

Co do prześcieradeł to ja uwielbiam frotowe - tu nie ma więc zamawiam z PL. Ładne kolory i nie trzeba prasować i nic po praniu się nie dzieje.

Mój TZ znów dziś na tatuażu. Mam nadzieję że ostatni raz. Ja prasuję Antosia ciuszki, piorę i mam w planach zrobić ogromny gar młodej kapusty.

Na allegro zamówiłam tą kołderkę minky i poduszkę. Więc jeszcze raz dziękuje za link tu na wątku

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:40   #2672
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
NO cukier po knedlach (a zjadłam ich 5 bo nie mogłam się opanować- i to lekko z bułką i cukrem ciut ciut) 110..czyli ok.

Wczoraj jeszcze upiekłam moim placek kruchy z owocami- spróbowałam kawałek z kawą i ponad 120...

A dziś na śniadanie zjadłam znów 2 kawałki placka i wypiłam mleko z miodem bo jestem przeziębiona i zdołowana i po godzinie cukier 90!!

I bądź tu mądry człowieku....
Skąd ja to znam Ja dziś po śniadaniu miałam 97, zjadłam 3 chrupkie pieczywa z pasztetem i ogórkiem kwaszonym.
A na obiad będę jadła ryż z sosem koperkowym, gotowanym filetem z piersi kurczaka i brokułami. Mam nadzieję, że cukier będzie w normie...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:48   #2673
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Myślę, że warto się zastanowić nad Ujastkiem, nie słyszałam jakichś złych opini, same dobre a i warunki myślę, że naprawdę przyzwoite. Człowiek tak nie czuje, że jest w szpitalu No nic zdam relację już "po", będę jedną z pierwszych pewnie, dalej czuję, że urodzę wcześniej nie wiem czemu

I śmiać mi się chciało wczoraj, jak widziałam w szpitalu mamusie z z takimi małymi dziećmi w wózkach i te sale to już bym chciała urodzić

Aaaaaa i wiecie co, coraz więcej mi leci siary. Normalnie wczoraj 3 razy miałam dosyć dużą plamę na bluzce jako, że byłam w domu bez stanika
to mam nadzieję, że po swoim porodzie potwierdzisz te pozytywne opinie ja też sobie wczoraj popatrzyłam na te maleństwa nowonarodzone jeszcze tylko 70 dni i będę mieć swoje

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Na naszą ukochaną Fuertę Tak strasznie nam już tęskno za palmami i turkusową wodą no i ciepełkiem. To lećcie z nami

Co do prześcieradeł to ja uwielbiam frotowe - tu nie ma więc zamawiam z PL. Ładne kolory i nie trzeba prasować i nic po praniu się nie dzieje.

Mój TZ znów dziś na tatuażu. Mam nadzieję że ostatni raz. Ja prasuję Antosia ciuszki, piorę i mam w planach zrobić ogromny gar młodej kapusty.

Na allegro zamówiłam tą kołderkę minky i poduszkę. Więc jeszcze raz dziękuje za link tu na wątku
super Kochana jakby tylko finanse pozwoliły to bym co roku tam latała, niestety w przyszłym roku będzie dosyć ciężko, bo będziemy odbierać mieszkanie i musimy jak najwięcej odłożyć na wykończenie i wyposażenie

jaki wzorek minky zamówiłaś?

ja się wczoraj zorientowałam, że jak robiłam dla małej zamówienie internetowe w H&M to przez jakieś błędy na stronce pobrało mi kasę z konta x 3 a i tak ostatecznie będę płacić przy odbiorze muszę zaraz tam dzwonić i wyjaśniać sytuację
Stary 2015-09-20, 12:55   #2674
fasterka90
Zadomowienie

Tz się zgodził na imię Kaja ale jeszcze nie chce wpisywać na pierwszą stronę,sama musze się z tym przespać.

Jak czytam o tym Waszym Ujastku to Wam zazdroszczę Wrocław niby też duży,niby powinny być fajne możliwości a w rzeczywistości wychodzi to dość kiepsko...

Właśnie wróciliśmy z ponad 3km spaceru,jeszcze daje rade a ogólnie mamy dziś leniwą niedziele, odpoczywamy w domu.

peachella współczuję takich gadek, ja bym chyba nie wytrzymała i coś odpyskowała :p
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 13:02   #2675
tylkokasia
Moderator

Cytat:
to mam nadzieję, że po swoim porodzie potwierdzisz te pozytywne opinie ja też sobie wczoraj popatrzyłam na te maleństwa nowonarodzone jeszcze tylko 70 dni i będę mieć swoje

super Kochana jakby tylko finanse pozwoliły to bym co roku tam latała, niestety w przyszłym roku będzie dosyć ciężko, bo będziemy odbierać mieszkanie i musimy jak najwięcej odłożyć na wykończenie i wyposażenie

jaki wzorek minky zamówiłaś?

ja się wczoraj zorientowałam, że jak robiłam dla małej zamówienie internetowe w H&M to przez jakieś błędy na stronce pobrało mi kasę z konta x 3 a i tak ostatecznie będę płacić przy odbiorze muszę zaraz tam dzwonić i wyjaśniać sytuację
No własne gniazdko najważniejsze
A minky wybrałam taki. chciałam coś uniwersalnego i pasującego - kosz mojżeszowy mam jasny/beż/ a łóżeczko mam czerwone a wózek szaro biały

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-09-20 o 13:03
Stary 2015-09-20, 13:31   #2676
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
No własne gniazdko najważniejsze
A minky wybrałam taki. chciałam coś uniwersalnego i pasującego - kosz mojżeszowy mam jasny/beż/ a łóżeczko mam czerwone a wózek szaro biały
rewelacyjne te misie

Fasterka, fajnie, że TŻ się zgodził na Twoją propozycję ja namówiłam męża na mycie okien w końcu, ale ile się przy tym muszę żali nasłuchać
Stary 2015-09-20, 13:31   #2677
peachella
Rozeznanie

Cytat:

też mam taką nadzieję aplikacja mi mówi, ze rodzę za 49 dni jak to zleciało

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Tz się zgodził na imię Kaja ale jeszcze nie chce wpisywać na pierwszą stronę,sama musze się z tym przespać.

Jak czytam o tym Waszym Ujastku to Wam zazdroszczę Wrocław niby też duży,niby powinny być fajne możliwości a w rzeczywistości wychodzi to dość kiepsko...

Właśnie wróciliśmy z ponad 3km spaceru,jeszcze daje rade a ogólnie mamy dziś leniwą niedziele, odpoczywamy w domu.

peachella współczuję takich gadek, ja bym chyba nie wytrzymała i coś odpyskowała :p
no i super, Kaja fajne imię. My już nie zmienimy, zostaje Maja. Z tego co widzę to dosyć popularne jest w tym roku ale nic, to było pierwsze imię wybrane zanim jeszcze wiedzieliśmy jaka płeć.

Co do Ujastka, to wydaje mi się, ze chcą trzymać pewien poziom, tym bardziej, że teraz jest tak o nim głośno przez ten program na TVP2.

Co to gadek, to zdarza mi się coś odpowiedzieć ale w większości przypadków stwierdzam, ze nie ma sensu
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 13:33   #2678
tylkokasia
Moderator

Cytat:
rewelacyjne te misie

Fasterka, fajnie, że TŻ się zgodził na Twoją propozycję ja namówiłam męża na mycie okien w końcu, ale ile się przy tym muszę żali nasłuchać
Dziękuję

Stary 2015-09-20, 13:52   #2679
cynamon_
Zakorzenienie

Ok, chwale się zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442749944656.jpg (116,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2015-09-20, 14:03   #2680
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ok, chwale się zakupami
Bardzo ładne

Stary 2015-09-20, 14:13   #2681
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, chwale się zakupami
wszystko piękne a najładniejsze legginsiki spodenki dresowe i czapeczka z kotem
Stary 2015-09-20, 14:39   #2682
Sysska
Zadomowienie

Cytat:
Ok, chwale się zakupami

śliczne <3 ja zawsze jak idę do Tesco to od razu biegnę na dział dziecięcy.... :P piękne mają te ciuszki, ale zdecydowanie za drogie
Stary 2015-09-20, 15:24   #2683
poznanianka1990
Zakorzenienie

Piszę z telefonu, więc fotki nadrobię później.

WYGRAŁAM!!! W dodatku to co chciałam, chyba wizualizacja działa cuda A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki Właśnie na tym mi bardzo zależało, bo jeszcze nie kupiliśmy, a przynajmniej mamy około stówy w kieszeni, no i nie jechaliśmy na marne Mężowi niestety nic się nie udało wygrać, ale i tak jesteśmy szczęśliwi Julka chyba czuje, bo szaleje

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 15:28   #2684
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

WYGRAŁAM!!! W dodatku to co chciałam, chyba wizualizacja działa cuda A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki Właśnie na tym mi bardzo zależało, bo jeszcze nie kupiliśmy, a przynajmniej mamy około stówy w kieszeni, no i nie jechaliśmy na marne Mężowi niestety nic się nie udało wygrać, ale i tak jesteśmy szczęśliwi Julka chyba czuje, bo szaleje
No zobacz jakie szczęście. Super. Serdecznie gratuluję

Stary 2015-09-20, 15:58   #2685
agne19s
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje ! pochwal sie zdjeciem
Stary 2015-09-20, 16:09   #2686
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję Zapewne mocno trzymalyscie kciuki
Są naklejone ceny na poszczególnych elementach - łączna wartość to 120zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442758167067.jpg (50,2 KB, 50 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 16:17   #2687
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Wow. Gratulacje. Ale mialas szczescie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 16:18   #2688
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, chwale się zakupami
Świetne zakupy

Cytat:

Gratulacje masz chyba dużo szczęścia

Ja wybrałam się z mamą na targ, kupiłam kilka ciuszków dla małej i dwie koszule do szpitala
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 16:48   #2689
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Gratki
Stary 2015-09-20, 16:55   #2690
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje : cmok:

Czy Wam też aplikacja wizaż szwankuje? Mi wczoraj przesyłała powiadomienia z opóźnieniem, a dziś mimo włączenia internetu powiadomienia w ogóle nie przychodzą

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 17:19   #2691
wonderka
Zadomowienie

Mi wizaz działa poznanianka. Ja mam dziś dzień lenia. Masakra, spałam do południa, potem pojechaliśmy na obiad i jestem jakaś rozlazla. Zaczęłam dziś 32 tydzień. Wczoraj pomalowalam kołyskę Pierwsza warstwa bo farby mi zabrakło i coś mnie stres dopada, że się nie wyrobie z remontem i reszta zakupów przed porodem.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 18:13   #2692
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jednak zdecydowaliście się na używkę?
ja się waham, ale chyba jestem bardziej za nowym. bo przy drugim dziecku napewno nowego wózka juz ie kupie a znalazlam niedaleko mnie sklep z wózkami - nawet nie wiedziałam o jego istnieniu i się okazuje że mają ten wózek co ja chcę o 500 zł tańszy
Jednak używka - tamten (nowy) miał kilka opinii negatywnych, stąd zrezygnowaliśmy. Akurat celujemy w taki model, który jest bardzo solidny, więc drugie dziecko też obleci (albo po pierwszym sprzedamy - tutaj za wiele nie traci na wartości).
Promocja naprawdę fajna, naprawdę duża oszczędność

Cytat:
Ja na wydruku z usg prawie przy każdym wymiarze mam zapisane jakby była o tydzień starsza, główka nawet na 35tc. Termin z dzisiejszego usg to 3.11
Kość udowa 6,48 więc całkowita długość by było 44cm na dzisiaj
Spora dziewuszka Kaja bardzo mi się podoba, świetny wybór

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Amelia leos taki fan kp ze od pierwszego przystawienia nie bylo żadnych kłopotów, aż położne chwalily, bo jednak jakos po dobie bylo pierwsze podejście no i tak przez 17 miesięcy bylo git :p
Wow, długo karmiłaś

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Literki mi przyszły!
Piękne

wizaz_pl Piękne zakupy

srebrna_smuga Dobrze, że mąż pomaga. Nie obwiniaj się, najważniejsze, żeby malutka urodziła się w terminie i w dobrym stanie.

poznanianka Gratuluję wygranej Pajero wygląda świetnie - sąsiadka z klatki obok ma ten model, zachwycił mnie design.

limonka Niedobrze z tymi komplikacjami zdrowotnymi - ale przy Twoich problemach ze zdrowiem może faktycznie lepsze cc? Nietoperz mnie ubawił

Cytat:
Jesteśmy już po dniach otwartych porodówki, nad którą się zastanawiamy. Jak na szpital to nawet mi się tam podobało ogólnie jest tam kameralnie, położne bardzo przyjemne, można się dogadać. Jedyny spory minus to taki, że za sale porodowe i poporodowe jednoosobowe trzeba dopłacać Chcę obejrzeć jeszcze dwie inne porodówki i zobaczymy
Sale porodowe to ten trakt porodowy? To jest na I fazę porodu, czy też na II? Jaka jest dopłata?
Sale dwuosobowe po porodzie nie są aż takie złe - kilka koleżanek po porodach właśnie tak mówi. W rydygierze bywają i 3-4 osoby (dostawki).

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Pokoik jeszcze nie zaczęty niby farba kupiona ale mąż czasu nie ma tak samo i mebli jeszcze nie zrobił, pokoik będzie biało żółty nie jest to mój wymarzony ale będzie i tak się cieszę.
Pięknie

cynamon Świetne

Cytat:
Znieczulenie z tego co mówili jest dostępne normalnie, trzeba zgłosić przy przyjmowaniu do szpitala i pobierają krew do badań. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to podają i musi być tak od 4 do 7 cm rozwarcia. Mam nadzieję, że nie będzie z nim problemu.
Nie powinno, to szpital typowo ginekologiczny, więc anestezjolog powinien być dostępny tylko do pacjentek rodzących...

Wiesz może, jak w Ujastku jest z możliwością porodu w wodzie? To tylko na I fazę porodu, czy na II też? Wkurza mnie to, że na stronie gdzierodzic szpitale ogłaszają się z tymi wannami, cudami, a jak przychodzi co do czego to porodów w wodzie nie przyjmują, metody niefarmakologiczne łagodzenia bólu leżą i kwiczą, generalnie

Wypuszczaj takie komentarze drugim uchem; szkoda Twoich nerwów...

tylkokasia Świetny wzór

Odwiedziliśmy w weekend 2-gą porodówkę z listy i znów mam mieszane uczucia.
W sobotę byliśmy w Żeromskim, bardzo sympatyczna pani położna, budząca zaufanie. Sale poporodowe i porodowe czyste i schludne. Ale...Pytałam o znieczulenie - pani bez ściemy mówiła, że często zdarza się, że anestezjolog jest zajęty przy pilnej operacji. Ok, a co z cesarkami w sytuacji zagrożenia życia? Na żywca tną?
Z niefarmakologicznych metod to prysznic (jak jest wolny), wanna (jest tylko w jednej sali, a ta może być zajęta) i masaż pleców wykonany przez męża (czyli dobrze mieć chłopa przy porodzie).
Porodów do wody nie przyjmują od kilku lat

A, i w końcu zdecydowaliśmy się na model wózka. Poprzedni był prawie zaklepany, ale zrezygnowałam po przeczytaniu negatywnych recenzji.
Testowałam Bugaboo Cameleon - razem z TŻ-tem jesteśmy zachwyceni wagą wózka (stelaż + godnola to tylko 9kg). Bardzo zwrotny, solidnie wykonany. Teraz tylko zostaje polowanie na używkę (można sporo zaoszczędzić).
Jakieś rady od osób, które kupowały wózek z drugiej ręki? Przeglądam sporo ogłoszeń i niestety nie chcę się naciąć.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-09-20 o 18:15
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 18:25   #2693
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cornflower_girl, tam są sale porodowe na cały poród (nie zmienia się sali w trakcie). Mają 3 sale jednoosobowe. Dopłata 150-200 zł (nie wiem od czego zależy wysokość). Co do sal poporodowych to mają jedną jednoosobowa o bardzo wysokim standardzie gdzie partner może przebywać non stop (dopłata aż 350 zł/dobę...), jedna dwuosobowa ktora mogą przearanzowac na jednoosobowa (dopłata 140 zł/dobę), później są sale trzy-, cztero- i nawet pieciosobowa :O w tej piecioosobowej jest łazienka, pozostałe pacjentki z sal bezpłatnych korzystają ze wspólnej łazienki na korytarzu. Więc niestety albo dużo płacisz albo standard może być rozczarowujacy. Z drugiej strony atmosfera jest bardzo kameralna, położne budzące zaufanie i otwarte na różne pozycje porodowe. Co do znieczulenia to u nich jest dostępny całodobowo anestezjolog wyłącznie do znieczulen przy porodach.

Stary 2015-09-20, 19:21   #2694
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Nie powinno, to szpital typowo ginekologiczny, więc anestezjolog powinien być dostępny tylko do pacjentek rodzących...

Wiesz może, jak w Ujastku jest z możliwością porodu w wodzie? To tylko na I fazę porodu, czy na II też? Wkurza mnie to, że na stronie gdzierodzic szpitale ogłaszają się z tymi wannami, cudami, a jak przychodzi co do czego to porodów w wodzie nie przyjmują, metody niefarmakologiczne łagodzenia bólu leżą i kwiczą, generalnie

Odwiedziliśmy w weekend 2-gą porodówkę z listy i znów mam mieszane uczucia.
W sobotę byliśmy w Żeromskim, bardzo sympatyczna pani położna, budząca zaufanie. Sale poporodowe i porodowe czyste i schludne. Ale...Pytałam o znieczulenie - pani bez ściemy mówiła, że często zdarza się, że anestezjolog jest zajęty przy pilnej operacji. Ok, a co z cesarkami w sytuacji zagrożenia życia? Na żywca tną?
Z niefarmakologicznych metod to prysznic (jak jest wolny), wanna (jest tylko w jednej sali, a ta może być zajęta) i masaż pleców wykonany przez męża (czyli dobrze mieć chłopa przy porodzie).
Porodów do wody nie przyjmują od kilku lat
Polozna mowila, ze porody w wodzie sa mozliwe i my ogladalismy akurat sale z wanna do porodu. Ale kak to jest tak naprawde to nie wiem bo nie dopytywalam.
A znieczulenie mysle, ze spoko. Tak jak piszesz, to szpital typowo ginekologiczno-polozniczy wiec anestezjolog jest pewnie dostepny caly czas. Jedynie trzeba zglosic wczesniej chec wziecia. Bo musza zrobic badania krwi wczesniej.

Cytat:
Cornflower_girl, tam są sale porodowe na cały poród (nie zmienia się sali w trakcie). Mają 3 sale jednoosobowe. Dopłata 150-200 zł (nie wiem od czego zależy wysokość). Co do sal poporodowych to mają jedną jednoosobowa o bardzo wysokim standardzie gdzie partner może przebywać non stop (dopłata aż 350 zł/dobę...), jedna dwuosobowa ktora mogą przearanzowac na jednoosobowa (dopłata 140 zł/dobę), później są sale trzy-, cztero- i nawet pieciosobowa :O w tej piecioosobowej jest łazienka, pozostałe pacjentki z sal bezpłatnych korzystają ze wspólnej łazienki na korytarzu. Więc niestety albo dużo płacisz albo standard może być rozczarowujacy. Z drugiej strony atmosfera jest bardzo kameralna, położne budzące zaufanie i otwarte na różne pozycje porodowe. Co do znieczulenia to u nich jest dostępny całodobowo anestezjolog wyłącznie do znieczulen przy porodach.

Co do tego szpitala to tez mialam okazje posluchac wykladu pani bedac na usg, zanim poszli zwiedzac szpital. Jakos mi sie jie spodobaly warunki tam. Albo placisz i masz w miare ok. Albo nie placisz i kisisz sie w kilkuosobowych salach, z jedna lazienka na kilka osob.
Na Ujastku podoba mi sie to, ze wlasnie sa sale tylko na 2 osoby i lazienka w pokojach. Poza tym jest dość przytulnie.
Stary 2015-09-20, 20:29   #2695
wonderka
Zadomowienie

Obejrzałam serial o wcześniakach. Przeryczalam wszystkie odcinki. Nie wiem czy mąż mi pozwoli to oglądać bo ja tracę panowanie nad sobą. Ostatni odcinek w którym maluszek zmarł to mnie rozwalił w drobny mak.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 20:44   #2696
fasterka90
Zadomowienie

Kurcze to kiepsko że trzeba płacić... We Wrocławiu nie ma czegoś takiego, chyba tylko w jednym szpitalu trzeba opłacić "cegiełkę" za poród rodzinny, a w innym można sobie za opłatą i to całkiem sporą (chyba ok 700zl) zarezerwować wybraną położną. Ten szpital który wybrałam ma 2sale jednoosobowe do porodu i trakt,ale jak na trakcie jest tylko 1 rodząca to może być z osobą towarzyszącą. Szpital nie jest z tych obleganych więc szanse są duże a oblegany nie jest bo prosi się o remont,ale personel jest bardzo ok, zzo dostępne... No i sale poporodowe 2osobowe więc jak dla mnie ok. Jest też niby wanna ale narazie zawieszono możliwość korzystania z niej :/

cynamon Super zakupy

tylkokasia ten minky ekstra,aż sobie plułam w brodę że już mam...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 22:32   #2697
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne łóżeczko Brałam pod uwagę ten wzór pościeli, ale jednak wybrałam trochę inny.

Cytat:
Graco Evo XT(stelaż, gondola, spacerówka) + fotelik/nosidło Teutonia Tario
Dopisałam do listy

Cytat:
Super, że TŻ zaakceptował Twoją propozycję

Cytat:
Śliczny wzór

Cytat:
Ok, chwale się zakupami
Jakie śliczne ciuszki Gdzie Ty je kupujesz? Ta bluzka"I love Daddy, Daddy loves me" mnie rozczuliła

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
poznanianka Gratuluję wygranej Pajero wygląda świetnie - sąsiadka z klatki obok ma ten model, zachwycił mnie design.

A, i w końcu zdecydowaliśmy się na model wózka. Poprzedni był prawie zaklepany, ale zrezygnowałam po przeczytaniu negatywnych recenzji.
Testowałam Bugaboo Cameleon - razem z TŻ-tem jesteśmy zachwyceni wagą wózka (stelaż + godnola to tylko 9kg). Bardzo zwrotny, solidnie wykonany. Teraz tylko zostaje polowanie na używkę (można sporo zaoszczędzić).
Jakieś rady od osób, które kupowały wózek z drugiej ręki? Przeglądam sporo ogłoszeń i niestety nie chcę się naciąć.

Dziękuję A możesz przy okazji spytać, czy jest zadowolona z tego modelu?

Gratuluję wyboru wózka Taki nietypowy wzór A jaki wcześniej mieliście upatrzony?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 23:29   #2698
peachella
Rozeznanie

Nasz sprzęt prezentuje się tak. Fotke mam tylko gondoli, mega podoba mi sie kosz(jego gabaryty), wozek jest lekki, wszystko na klik, składane w moment. Mamy jeszcze torbe do wozka, parasolke, folie przeciwdeszczowa i jeszcze bedziemy miec spiwor do spacerowki. No i oczywiscie moj ulubiony kolor czarny haha :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442784466496.jpg (59,2 KB, 43 załadowań)
Stary 2015-09-21, 08:05   #2699
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Witamy się z poniedziałku

Cytat:
Ok, chwale się zakupami
czapka kotek <3 wszystko inne też super

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Dziękuję Zapewne mocno trzymalyscie kciuki
Są naklejone ceny na poszczególnych elementach - łączna wartość to 120zł
Również się przyłączam do gratulacji

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Pytanie do słodkich mam - udało mi się już unormować cukier po posiłkach - po każdym mam już do 120, ale żeby było śmieszniej to dla odmiany cukier rano, na czczo wychodzi mi ponad 100 mimo, że po kolacji jest ok. Co ja znowu robię nie tak??

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 08:09   #2700
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Również się przyłączam do gratulacji

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Pytanie do słodkich mam - udało mi się już unormować cukier po posiłkach - po każdym mam już do 120, ale żeby było śmieszniej to dla odmiany cukier rano, na czczo wychodzi mi ponad 100 mimo, że po kolacji jest ok. Co ja znowu robię nie tak??
Dziękuję

Z tym cukrem to tak jest - jak nie urok to ... O której jesz ostatni posiłek, ile czasu przed spaniem? I co wtedy jesz?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości