Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 19:06   #781
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
W tygodniu jak jestem z nimi sama to obiad zawsze wygląda tak samo. Pola przy cycu a ja jedną ręką próbuję go nakarmić (bo to okropny niejadek) i sama jeszcze jeść. To dzis mi mówi tak: Szkoda że nie masz tyle rąk co pająk, bo jedną ręką to ci chyba zle się je.

Haha dobry jest

Dziewczyny zdrówka dla waszych maluchów ! Mój jakoś zaczął charczeć przy jedzeniu, oby go nic nie brało. W nosku czysto...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 19:30   #782
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Jestesmy w domu !!

Lekarza mówi ze jest czysta ale leki podawać do piątku ulga jak nie wiem w poniedziałek o 12:30 mamy szczepienia

Nie pisałam wczesniej bo mialam problem z Internetu

I faktycznie bardzo dużo naszych maluszków jest chorych (
Super!

Byla lekarka. Rewelacja. Osluchala go z kazdej strony, popukala. Obejrzała przy okazji calego. Główkę, ptaszka, czy glowe trzyma itd.
Jest przeziebiony, zawalone górne drogi oddechowe. Dostal kropelki, mam robic inhalacje nebulizatorem, klasc na brzuszek, często czyscic nosek, przemywac sola... Dostalam skierowanie do szpitala gdyby w nocy mial atak kaszlu z ktorym nie umialabym sobie poradzic.

A taka stara czarownica powie ze dziecko zdrowe i szczepic w środę... Oczywiście mamy zakaz szczepienia. Opowiedzialam Tz o calej sytuacji. Tak sie wkurzyl ze poszedl do tej przychodni i wpadl lekarce do gabinetu. Powiedzial co o niej mysli i jej leczeniu na poczatku mowi ze sie podsmiechiwala z niego i i tak siedziala przy biorku i notowala cos w karcie pacjenta... Dopiero gdy Tz zabral jej te kartki i zapytal co ja tak bawi przestała sie cieszyc
Moj dzielny bohater hahahA
Ale w sumie mial racje. Idzie sie do lekarza to sie oczekuje choc porządnego zbadania. A nie totalnego olania. W koncu skladki na to odprowadzamy a ona jest tam w pracy a nie na wczasach. To mam prywatnie lekarza brac bo jakiejs idiotce leczyc sie nie chce. Wrrr
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 20:04   #783
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Super!

Byla lekarka. Rewelacja. Osluchala go z kazdej strony, popukala. Obejrzała przy okazji calego. Główkę, ptaszka, czy glowe trzyma itd.
Jest przeziebiony, zawalone górne drogi oddechowe. Dostal kropelki, mam robic inhalacje nebulizatorem, klasc na brzuszek, często czyscic nosek, przemywac sola... Dostalam skierowanie do szpitala gdyby w nocy mial atak kaszlu z ktorym nie umialabym sobie poradzic.

A taka stara czarownica powie ze dziecko zdrowe i szczepic w środę... Oczywiście mamy zakaz szczepienia. Opowiedzialam Tz o calej sytuacji. Tak sie wkurzyl ze poszedl do tej przychodni i wpadl lekarce do gabinetu. Powiedzial co o niej mysli i jej leczeniu na poczatku mowi ze sie podsmiechiwala z niego i i tak siedziala przy biorku i notowala cos w karcie pacjenta... Dopiero gdy Tz zabral jej te kartki i zapytal co ja tak bawi przestała sie cieszyc
Ale w sumie mial racje. Idzie sie do lekarza to sie oczekuje choc porządnego zbadania. A nie totalnego olania. W koncu skladki na to odprowadzamy a ona jest tam w pracy a nie na wczasach. To mam prywatnie lekarza brac bo jakiejs idiotce leczyc sie nie chce. Wrrr

Stara jędza

Szybkiego powrotu do zdrowia dla Adama
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 20:11   #784
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Masakra i potem jak tu ufac lekarzom na nfz
Bardzo dobrze tz zrobil. Niech wie babsztyl, ze bezkarnie sobie tak "leczyc" nie moze.

podobna lekarka przyjmuje w przychodni do ktorej ja jestem zapisana,.gowno za przeproszeniem sie zna. Dlatego ja malego zapisalam do innej, a dodatkowo poszlam jeszcze prywatnie.
Stary 2015-09-21, 20:20   #785
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Julka przespała 3h, nic sie nie działo, teraz wcina mleczko. Cieszę sie ogromnie ale nadal mam stres czy nie zwymiotuje... mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej...

Ale zeby nie było za prosto - wstała z calutenkim zaropialym oczkiem :/ az całym sklejonym... Czy oprócz przemywania sola fizj. i czarna herbata macie jakieś sprawdzone sposoby?

Jak sie wali to po całości ... Wrrr...

---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

kochane jesteście

---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ----------

Ufff. A jednak tylko mi sie wydawało, ze az tak duzo tej ropy. Jest (pojawiła sie 2-3 dni temu) ale jest jej mniej juz było. Aczkolwiek jesli macie jakieś "pomysły" na ta ropę to bede wdzięczna. Z juniorem byliśmy w szpitalu na przetykaniu tych kanalików łzowych jak był malutki... Wolałabym tego drugi raz nie przechodzić...

---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

Co za noc... Wlasnie obudził sie junior, przybiegł do mnie i mowi, ze on okropnie głodny jest. "Az mnie ssie z głodu i spac nie moge, carbonara za mną chodzi, dziecku odmówisz?" chyba zjadę kiedys na zawał w tym domu
Cudo :-D

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
No właśnie trzyma a na brzuchu klade od niedawna bo dopiero pępek odpadl.do odbicia nie lubie go brac od początku bo trzymal glowe sam ale czasem mu spadala i cala wstresie
Ale to co zrobił wczoraj to nas mega zaskoczyło choc położona ciagle sie smieje,ze jest silny.leżał sobie na brzuszku i sie obrocil na plecy!!!!!

Ha, zdolniacha !

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
My mamy tygryska z Lamaze

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Dziewczyny, które będą szczepić 5w1 lu b 6w1 - jakie wybieracie szczepionki? Chodzi mi o nazwę ?? Vea- ty chyba jesteś najbardziej w tym zorientowana
5w1 nie znam, bi noego szczepilam, a 6w1 jest tylko jedną na rynku - Infanrix Hexa. Z ciekawostek, wszystkie szczepionki, których nazwy kończą się na "iks": Infanrix, Romario, etc... są od jednego producenta GlaxoSmithKline - a ją do nich mam akurat zaufanie.

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
nasz drze sie w nieboglosy brudas jeden

gratulacje i zazdrosze

Wiesz co, a spróbuj poproboeac z temperatura - miałam taki problem z Jankiem - wył już na widok wanienki. Daliśmy wodę trzy stopnie cieplejsza i pokochał kąpiele

Cytat:
asienka i majka dużo zdrówka dla maluszków, trzymam kciuki za wizyty

Ja się dodzwoniłam do przychodni i umówiłam na szczepienie jutro. Pytałam jakie szczepionki przepisują jeśli się zdecydujemy na te 6w1, Rota i pneumokoki.. (Chociaż ja znów nie wiem co robić )
Infanrix hexa (6w1), prewener 13 (pneumokoki) i rotarix (rotawirusy). Czy któraś z Was może coś powiedzieć na ich temat? Kurde... Nie wiem serio co robić :/
Co chcesz wiedzieć;-)
Dokładnie tymi szczepilam Janka, wszystkie było ok i Natalie też tak będę szczepilam

Zdrowia dla chorych - małych i dużych :-*
Lecę oglądać Top Szpadel ;-)

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:28   #786
Kitsi
Zadomowienie

Dziewczyny, w hm online darmowa dostawa
Stary 2015-09-21, 21:52   #787
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w hm online darmowa dostawa

U nas w De też
Zrobiłam zamówienie dzisiaj dla małego i zostawiłam niemałą sumkę
Stary 2015-09-21, 23:04   #788
majka242007
Zakorzenienie

Ale tu spokojnie dziś.
Stary 2015-09-21, 23:06   #789
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu spokojnie dziś.

Ja ledwo żyję
Dosłownie oczy mi się zamykają a właśnie jemy teraz...
Stary 2015-09-21, 23:10   #790
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja ledwo żyję
Dosłownie oczy mi się zamykają a właśnie jemy teraz...
O tej godzinie? Hehe... Pamietam jak w ciąży o 2 frytki robilam ;-)
Tez bym poszla spac ale nie umiem zasnąć. Boje sie ze malego nie uslysze. Nie wiem jakas chora wkretka przez to jego przeziebienie. Śpi dziś calutki dzień.
Stary 2015-09-21, 23:31   #791
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
Tez bym poszla spac ale nie umiem zasnąć. Boje sie ze malego nie uslysze. Nie wiem jakas chora wkretka przez to jego przeziebienie. Śpi dziś calutki dzień.

To weź go do łóżka swojego

Ja dzisiaj wysprzątałam calutkie mieszkanie, prasowanie ogarnęłam itd także bez podśmiewania się proszę a no i standardowo obiad ugotowałam
Biedny Adaśko, taki malutki i tak się męczyć musi ;(

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-09-21 o 23:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 23:45   #792
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Wierze ze nie możesz spać. Ja tak miałam z soboty na niedziele jak Julka wymiotowała... Caluteńka noc nie spaliśmy z tż.

Dziś tez nie umiem zasnąć. Stresuje mnie jutrzejsze szczepienie, najgorsze jest to, ze muszę to ogarnąć sama bo tż w pracy... Muszę iść do przychodni, zbada lekarka Julkę, jeśli będzie wszystko ok to wypisze recepty na szczepionki, będę musiała zebrać mała, zajśc z nią po te szczepionki do apteki, znów z nią wrócić na szczepienie... A to wszystko w mega stresie, jakoś mnie stresuje to szczepienie... Grrrr...

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

kasperka co zes nakupiła w h&m?? tez chce... Ale muszę odpuścić bo już w tym miesiącu wyczerpałam limit

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 00:09   #793
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Wierze ze nie możesz spać. Ja tak miałam z soboty na niedziele jak Julka wymiotowała... Caluteńka noc nie spaliśmy z tż.

Dziś tez nie umiem zasnąć. Stresuje mnie jutrzejsze szczepienie, najgorsze jest to, ze muszę to ogarnąć sama bo tż w pracy... Muszę iść do przychodni, zbada lekarka Julkę, jeśli będzie wszystko ok to wypisze recepty na szczepionki, będę musiała zebrać mała, zajśc z nią po te szczepionki do apteki, znów z nią wrócić na szczepienie... A to wszystko w mega stresie, jakoś mnie stresuje to szczepienie... Grrrr...

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

kasperka co zes nakupiła w h&m?? tez chce... Ale muszę odpuścić bo już w tym miesiącu wyczerpałam limit

A nakupiłam piżamek różnych, spodni,czapki, body różne, bluzy, sweter z kapturem, skarpetki, kombinezony takie dresowe

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-09-22 o 00:14
Stary 2015-09-22, 03:00   #794
Molise
Zakorzenienie

Moje dziecko prawie całą noc nie śpi... Zje, zanim zaśnie mija godzina i powoli wstaje na kolejne jedzenie....
Akurat dziś jak jestem sama.

Leon
Stary 2015-09-22, 03:16   #795
sandeo
Zadomowienie

A ja miałam ryk od 19.00 do północy... Wróciły kolki... Wiec juz wiem na 100% ze musze dalej stosować sab.
Teraz obudził sie na karmienie dostal krople i oby zasnął bezproblemowo.

Czuje ze zaczynam byc chora juz mnie gardlo boli i mam dreszcze.. why why why!!!!!

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

Uff.. Śpi! Wezmę tabsy i tez idę..
Stary 2015-09-22, 03:31   #796
roxana_lu
Zakorzenienie

U nas tez kiepska nocka.
Julka jutro miała mieć szczepienie a dostała katar... Ściągnęłam teraz aspiratorem bo warczało jej, przeszkadzało w śnie i juz jej powoli przechodzą gilki z przezroczystego na żółte...

Synuś i Córcia
Stary 2015-09-22, 05:50   #797
Molise
Zakorzenienie

Ściągacie takim ręcznym aspiratorem, w sensie wssysacie ? Czy takim do odkurzacza ? Nie wiem od kiedy mozna taki do odkurzacza stosować. Wydaje mi sie brutalny

Leon
Stary 2015-09-22, 05:52   #798
martulka0991
Zadomowienie

Hejka, ja jakas taka nie do zycia... Maly spi, a ja wygladam jak skedem nieszczesc, oczy czerwone, pieka, glowa boli jakby zaraz miala eksplodowac... Brakowaloby tylko tego zebym sie rozchorowala, w sobote mamy wesele a za tydzien chrzest malego... Mam nadzieje ze dzis tz wroci z pracy wczesniej i wygrzeje, chociaz w rocznice by sie przydalo :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 05:54   #799
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ściągacie takim ręcznym aspiratorem, w sensie wssysacie ? Czy takim do odkurzacza ? Nie wiem od kiedy mozna taki do odkurzacza stosować. Wydaje mi sie brutalny

Ja mam ten MNIAMNIUŚNY "usteczkowy"
Ten typowy katarek do odkurzacza tez mi sie wydawał zbyt brutalny wiec odpuściłam. Poza tym nie wyobrażam sobie, ze tak jak dzis w nocy... Zeby o tej porze odpalać odkurzacz.

Julce przeszedł katar... Hmmm...

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 05:59   #800
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten MNIAMNIUŚNY "usteczkowy"
Ten typowy katarek do odkurzacza tez mi sie wydawał zbyt brutalny wiec odpuściłam. Poza tym nie wyobrażam sobie, ze tak jak dzis w nocy... Zeby o tej porze odpalać odkurzacz.

Julce przeszedł katar... Hmmm...

Ja wlasnie też takim robię, ale mam wrażenie, że dużo jeszcze tego zostaje gdzieś głęboko...

Leon
Stary 2015-09-22, 06:06   #801
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie też takim robię, ale mam wrażenie, że dużo jeszcze tego zostaje gdzieś głęboko...
Katarek mozna uzywac juz od pierwszych dni... I on brzmi brutalnie przez ten odkurzacz ale przeciez on dziala na zasadzie systemu prozniowego, a ta sila ssaca jest zredukowana do bezpiecznej dla dziecka, i tak by dobrze oczyscic nosek. Przeciez jakby mial zrobic krzywde to nie wprowadziliby go na rynek. A on jest przeznaczony dla takich maluszkow az do nauki samodzielnego wydmuchiwania i dla osob z niepelnosprawnosciami... Spokojnie ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 06:31   #802
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, katarek tez nie bedzie na tyle mocno zasysać, ze na pewno odciągnie Ci wszystko. To tak jak z dorosłym, czasami dmuchasz do chusteczki a katar gdzieś tam ciagle siedzi. Tak samo z dziećmi. Siła ssania nie moze byc tak mocna, zeby az mózg wyssalo...
Katarek po prostu zrobi za Ciebie to co dla niektórych wydaje sie po prostu niesmaczne a wręcz czasami obrzydliwe, mnie to generalnie nie rusza. Rzecz jak każda inna. No i jak dla mnie szybkie i ciche do obsługi w przeciwieństwie do katarka (tak jak juz pisałam - musisz mieć go ciagle w pobliżu w okresie kataru u dziecka no i w nocy włączanie odkurzacza - chyba bym sobie samych wrogów wsród sąsiadów nabawiła hehe).

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-09-22 o 06:33
Stary 2015-09-22, 06:51   #803
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez kiepska nocka.
Julka jutro miała mieć szczepienie a dostała katar... Ściągnęłam teraz aspiratorem bo warczało jej, przeszkadzało w śnie i juz jej powoli przechodzą gilki z przezroczystego na żółte...
Juz doczytalam ze jej przeszlo... Moze to mleczko jej sie cofnelo w takim razie.

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
A ja miałam ryk od 19.00 do północy... Wróciły kolki... Wiec juz wiem na 100% ze musze dalej stosować sab.

Czuje ze zaczynam byc chora juz mnie gardlo boli i mam dreszcze.. why why why!!!!!

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

zdrówka... Ale jest masakra teraz z przeziebieniami...

Cytat:
Wiesz, katarek tez nie bedzie na tyle mocno zasysać, ze na pewno odciągnie Ci wszystko. To tak jak z dorosłym, czasami dmuchasz do chusteczki a katar gdzieś tam ciagle siedzi. Tak samo z dziećmi. Siła ssania nie moze byc tak mocna, zeby az mózg wyssalo...
Katarek po prostu zrobi za Ciebie to co dla niektórych wydaje sie po prostu niesmaczne a wręcz czasami obrzydliwe, mnie to generalnie nie rusza. Rzecz jak każda inna. No i jak dla mnie szybkie i ciche do obsługi w przeciwieństwie do katarka (tak jak juz pisałam - musisz mieć go ciagle w pobliżu w okresie kataru u dziecka no i w nocy włączanie odkurzacza - chyba bym sobie samych wrogów wsród sąsiadów nabawiła hehe).
Tez mam zwykly... Tz jak widzi jak mu sciagam katar to go normalnie cofa. A mnie to nie rusza...

Maly spal wczoraj caly dzien i cala noc. Teraz zjadl troszkę i patrzy sobie. Ale oczka sie kleją. Bidulek

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
To weź go do łóżka swojego

Ja dzisiaj wysprzątałam calutkie mieszkanie, prasowanie ogarnęłam itd także bez podśmiewania się proszę a no i standardowo obiad ugotowałam
Biedny Adaśko, taki malutki i tak się męczyć musi ;(
Nie do łóżka nie biorę. Dopiero bym nie spała wystraszona czy go zgniote czy nie... Po za tym śpi na macie monitorujacej a do mnie do lozka jej nie przeniosę. Z reszta tak kolyske sobie przystawiam do łóżka ze on i jak jest na wyciagniecie ręki. Buzie ma z 30cm od mojej. I w sumie na tej samej wysokosci.

Tez wczoraj wysprzatalam calutkie mieszkanie na blysk. Adam ciagle spal, przebudzal sie jedynie na mleko. Wiec mialam czasu a czasu.

Cytat:

Z wymiotami to jeszcze gorzej. Niech sie tak zachlysnie... Jej... Tez bym oka nie zmruzyla.
Stary 2015-09-22, 07:32   #804
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Juz doczytalam ze jej przeszlo... Moze to mleczko jej sie cofnelo w takim razie.

zdrówka... Ale jest masakra teraz z przeziebieniami...

Tez mam zwykly... Tz jak widzi jak mu sciagam katar to go normalnie cofa. A mnie to nie rusza...

Maly spal wczoraj caly dzien i cala noc. Teraz zjadl troszkę i patrzy sobie. Ale oczka sie kleją. Bidulek

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Nie do łóżka nie biorę. Dopiero bym nie spała wystraszona czy go zgniote czy nie... Po za tym śpi na macie monitorujacej a do mnie do lozka jej nie przeniosę. Z reszta tak kolyske sobie przystawiam do łóżka ze on i jak jest na wyciagniecie ręki. Buzie ma z 30cm od mojej. I w sumie na tej samej wysokosci.

Tez wczoraj wysprzatalam calutkie mieszkanie na blysk. Adam ciagle spal, przebudzal sie jedynie na mleko. Wiec mialam czasu a czasu.

Z wymiotami to jeszcze gorzej. Niech sie tak zachlysnie... Jej... Tez bym oka nie zmruzyla.

U nas Angelcare z kamera też podłączony, a mały jakoś swojego łóżeczka nie lubi
Stary 2015-09-22, 07:43   #805
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość

u nas wczoraj też był nawrót kolek, bo przez ostatnie 2 dni zaniedbywałam trochę podawanie diclacu i efektem tego był straszliwy płacz... od wczoraj wieczorem znó podaje go regularnie i zobaczymy co bedzie dzis...

Cytat:
ja mam taki do wysysania ustami i takim sciagam moze niektorych to brzydzi, ale mnie nie
z tym, ze u nas na razie nie ma problemu z katarem, a jedynie z wydzielina, jaka zostaje w nosku, bo Malemu czasami sie tamtedy ulewa...

Cytat:
U nas Angelcare z kamera też podłączony, a mały jakoś swojego łóżeczka nie lubi
u nas monitor oddechu tez jest nieuzywany, bo Maly spi z nami... wydalismy prawie 400 zl, a uzywalismy Go moze ze 2 tyg ale i tak nie zaluje, ze Go kupilam, bo czulismy sie z poczatku duzo pewniej majac go (zwlaszcza po przejsciach w szpitalu)

tak w ogole, to bylismy wczoraj na podcieciu wedzidelka... dlugo sie nad tym wahalam, aler ostatecznie zdecydowalismy sie na podciecie i wydaje mi sie, ze Maly lepiej ssie od wczoraj moze nie bedzie tak lapal powietrza i ulzy mu to w kolkach....

a i bylismy tez na kontrolnym usg glowki i wszystko w porzadku

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 07:43   #806
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dziewczyny czy biogaie trzeba trzymac w lodowce? Dopiero po otwarciu czy caly czas?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 07:48   #807
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
u nas wczoraj też był nawrót kolek, bo przez ostatnie 2 dni zaniedbywałam trochę podawanie diclacu i efektem tego był straszliwy płacz... od wczoraj wieczorem znó podaje go regularnie i zobaczymy co bedzie dzis...

ja mam taki do wysysania ustami i takim sciagam moze niektorych to brzydzi, ale mnie nie
z tym, ze u nas na razie nie ma problemu z katarem, a jedynie z wydzielina, jaka zostaje w nosku, bo Malemu czasami sie tamtedy ulewa...

u nas monitor oddechu tez jest nieuzywany, bo Maly spi z nami... wydalismy prawie 400 zl, a uzywalismy Go moze ze 2 tyg ale i tak nie zaluje, ze Go kupilam, bo czulismy sie z poczatku duzo pewniej majac go (zwlaszcza po przejsciach w szpitalu)

tak w ogole, to bylismy wczoraj na podcieciu wedzidelka... dlugo sie nad tym wahalam, aler ostatecznie zdecydowalismy sie na podciecie i wydaje mi sie, ze Maly lepiej ssie od wczoraj moze nie bedzie tak lapal powietrza i ulzy mu to w kolkach....

Nie pytaj lepiej ile nasz kosztował
Stary 2015-09-22, 08:46   #808
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo
Dzisiaj obudzil sie z takim charczacym noskiem, napsikalam mu wody morskiej i nic nie odciagnelam.. dalej charczy, ale bez problemu oddycha przez nos, czy to przy jedzeniu, czy przy spaniu. nie wiem o co chodzi
Stary 2015-09-22, 08:53   #809
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

Jak to podciecie wygląda? Nas to tez będzie czekać. No i bardzo fajnie, że usg wyszło dobrze
U nas jest coraz gorzej ze spaniem. W nocy coraz częściej się budzi? a w dzień śpi tylko z cycem w buzi. Odkładam ją to zaraz wrzask jest. Już mi się płakać chce, jak coś mam zrobić i nie mam jak.
Z młodym mam dzisiaj wizytę u chirurga i czekam do 11 na mamę, bo nawet nie mam jak coś naszykować
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 08:55   #810
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jak to podciecie wygląda? Nas to tez będzie czekać. No i bardzo fajnie, że usg wyszło dobrze
U nas jest coraz gorzej ze spaniem. W nocy coraz częściej się budzi? a w dzień śpi tylko z cycem w buzi. Odkładam ją to zaraz wrzask jest. Już mi się płakać chce, jak coś mam zrobić i nie mam jak.
Z młodym mam dzisiaj wizytę u chirurga i czekam do 11 na mamę, bo nawet nie mam jak coś naszykować

U chirurga?! A co się stało ?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości