- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 08:32   #2851
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Witajcie

Właśnie jestem w drodze na ktg. U Was też tak zimno? Generalnie ubralam się ciepło, tylko w uszy mi zimno Jak wrócę do domu to się będę wygrzewać pod kocykiem

fasterka90, dopiszę Cię jak będę na laptopie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:13   #2852
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

hej
u nas dziś 4 stopnie.. myślałam że umarznę, wzięłam cienki kardigan i pod spód bluzkę z krótkim rękawkiem + baleriny i luźne cienkie spodnie letnie już zaczęło się kichanie.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-22, 09:17   #2853
cynamon_
Zakorzenienie

Dziendobry
Poznanianka, u nas tez zimno 15 st, jesień jak nic
TylkoKasia, w pierwszej ciąży nie stosowalam, ale teraz chce poczytać o tym i wgłębic się w temat, herbatę z liści malin dostane w zielarskim tak?
Stary 2015-09-22, 09:29   #2854
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Cały czas się cieszyłam, że mam nawet niski przyrost wagi, a koleżanka, która rodziła w kwietniu powiedziała, że ona też mało przybierała. Za to pod koniec 8 miesiąca włączył się jej wielki głód i ostatecznie miała 25 kg na plusie. Chyba muszę się ogarnąć.

Mówisz, że te kolory wychodzą inaczej, niż na stronie Bebetto? My na żywo widzieliśmy czerwono szary i bardzo nam się spodobał.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Tak kolory trochę się różnią. Zapytaj w sklepie o próbnik, powinni mieć Ten czerwony jest bardzo fajny, też był u nas na wystawie w sklepie.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Nie widziałam na żywo, ale to nawet lepiej jak skóra jest ciemniejsza a ten szary wpadł mi jako 1 do oka, a babeczka w sklepie namieszała mi w głowie z tym sl12 i mam mały dylemat :P
Ja nie chciałam granatu więc padło na szarości
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:30   #2855
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja też apetyt mam mniejszy.

Dziewczyny czy zamierzacie stosować

- herbatkę z liści malin
- masaż krocza
- olejek z wiesiołka

Lub te co mają dzieciaczki czy stosowałyście?

Bo już czas się za to brać

Stosowalam herbatke i masaz krocza. Wiesiolka nie, mialam olej ze slodkich migdalow. Mysle ze nie bylo efektow a naprawde gorliwie pilam i masowalismy. Porod to porazka w dodatku 2 tyg po terminie ale gdyby nie cc tym razem to na pewno tez bym probowala bo nie zaszkodzi a kto wie moze wtedy byloby jeszcze gorzej (choc gorzej byc nie moglo) :P

Ja mam bardzo zmienny apetyt. Raz wcinam co leci po kolei a czasem mimo ze burczy w brzuchu to na nic nie mam ochoty i przelkne banana zamiast obiadu i tak ciagne.

A u nas angielska pogoda. Pada i pochmurno i zimnawo. Bleee. Pozniej musze sie ruszyc bo mam dentyste a nie chce mi sie strasznie zwlaszcza po nieprzespanej nocy. Ninka budzila sie co chwile i poplakiwala. Chyba zeby jej ida nastepne bo strasznie gryzie smoczki i placze przy tym...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:39   #2856
olilina
Zakorzenienie

Witam się i ja wtorkowo
Dziś 35 + 2

Fasterko fajny wózek wybraliście, spacerówka wydaje się fajna duża

TylkoKasia ja masażu nie będę stosować, może herbatkę z malin i wiesiołka, ale jakoś nie jestem przekonana całkiem.
Patrząc na inne wątki i dziewczyny, które to wszystko stosują a i tak przenoszą, mam wątpliwości.
Za to mój mąż po ostatnich zajęciach na SR cały czas mnie pyta czy ćwiczę oddychanie i czy siedzę po turecku hehe.

U mnie dziś pięknie świeci słonko, ale rano jak mąż wychodził do pracy, było tylko 6 stopni na termometrze.

Ja mam dziś w planach prasowanie
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:53   #2857
fasterka90
Zadomowienie

U mnie słoneczko i cieplutko. W bluzie na spacerze z psem było mi nawet trochę zaciepło
Strasznie mnie bolą plecy od wczoraj,chyba prasowanie i inne domowe roboty mnie tak wymęczyły,dziś głównie leżę.

Zauważyłam że starsze babki, takie w wieku naszych mam,babć mówią że mam spory brzuch i myślały że bliżej końca jestem, a takie młode dziwią się że taki mały brzuszek
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:58   #2858
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Poziomkowa ciąży ale robie przystanki, chodzę pomalutku, jak pod górkę to na dwa razy ale tak to czuję się super i czasem zapomnę, że mam Brzuch nawet. Dziś próbowałam się przeciąsnac między ogrodzeniem z desek i się zdziwiłam jak się zablokowałam pomiędzy.... Haha.
Mi się zdarzyło parę razy zablokować się między lusterkami samochodów na parkingu zapominam o brzuchu

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
My już po wizycie, zadowoleni bardzo, bo wszystko jest OK z małą. Waga 1513 g, według niej i wymiarów wychodzi na 4 dni młodszą. Co mnie bardzo cieszy to to, że obróciła się główką w dół moja zdolniacha. Lekarz powiedział, że bardzo mała szansa istnieje żeby się odwróciła z powrotem poza tym mówił, że przy porodzie można się spodziewać wagi ok 3200-3300 g - dla mnie w sam raz
Super, że wszystko dobrze zazdroszczę wagi urodzeniowej... Moja to będzie klocuszek ehh

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Też już o tym myślę, że to już, zaraz. Trzeba poślady spinać i się przygotowywać

Świetne chcę zamówić podobne tyle, że sama je pomaluję. Mam szarą ścianę u małego więc literki widzę w soczystej żółci

O matko mam tak! I ciągle mały żołądek mi gniecie i boli jak cholera...o zgadze nie wspominam

A to foto mojego bębenka
Śliczny bebzonik

Cytat:
Też tak macie, że im bliżej porodu, tym większy macie apetyt? U mnie włączyło się to, co w 1 trymestrze. Ciągle bym jadła, a i tak burczy mi w brzuchu. Jak tak dalej pójdzie, jeszcze dziś będę musiała wyjść na zakupy, bo w lodówce są już prześwity. I wcale mi nie przeszkadza, że zagryzłam 2 kawałki ciasta 2 grejpfrutami...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Ja kupiłam wczoraj u sprzedawcy dlabobasow. Dostałam maila, że paczka została wysłana i powinna być u mnie jutro. Mam nadzieję, że będę zadowolona

Ja ostatnio mam powtórkę z rozrywki z 1. trymestru, nie dość że jem więcej niż w drugim, to na dodatek mam zachcianki i to jakieś z kosmosu dziwne połączenia smaków. Moja Malutka chyba będzie degustatorem

U mnie dziś też chłodno ale chociaż słoneczko świeci

Od dwóch dni mam straszny lęk przed porodem nie wiem czy lepiej poczytać o tych porodach itp żeby wiedzieć co mnie czeka, czy lepiej zostawić ten temat w cholerkę, żyć spokojnie do momentu porodu i nie wiedzieć co mnie czeka... Aż mi przechodzi przez myśl chęć cc

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
U mnie słoneczko i cieplutko. W bluzie na spacerze z psem było mi nawet trochę zaciepło
Strasznie mnie bolą plecy od wczoraj,chyba prasowanie i inne domowe roboty mnie tak wymęczyły,dziś głównie leżę.

Zauważyłam że starsze babki, takie w wieku naszych mam,babć mówią że mam spory brzuch i myślały że bliżej końca jestem, a takie młode dziwią się że taki mały brzuszek
Kiedyś były mniejsze brzuszki i mniejsze dzieciaczki się rodziły teraz to głównie ponad 3500g a brzuchy jak ciężarówki
Stary 2015-09-22, 09:59   #2859
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Niedawno wróciłam z pobrania krwi. Dodatkowo robiłam kreatyninę, kolejny raz próby wątrobowe i jonogram. Nie wiem, ile jest u mnie stopni, ale musi być ich niewiele, skoro nawet ja zmarzłam, a to się rzadko zdarza (jeszcze wczoraj brałam poranny prysznic przy otwartym oknie i wentylatorze). Gdyby nie temperatura, byłaby piękna pogoda: słońce, zero chmur i wiatru. Zjem w końcu śniadanie, zmierzę ciśnienie, powieszę pranie, odpocznę i biorę kota na spacer

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 09:59   #2860
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja wyciągnęłam z szafy prochowiec, w sumie to jak z mamą przez telefon rozmawiałam to mi o nim przypomniała, jest taki większy trochę, więc idealnie pasuje do brzusia

Jestem juz po ktg, ale położna po konsultacji z lekarzem kazała mi coś zjeść i robimy drugie podejście. Mam nadzieję, że teraz będzie ok. Mała na początku miała czkawke, co chwilę zapis zanikal, potem się wypinała i tętno było mega wysokie.
.. Nawet przez moment czynność slurczowa macicy podeszła pod 70 Czuję dziś też kłucie w boku, a wcześniej ciągnięcia w dole, tak jakby więzadła.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-22, 10:14   #2861
olilina
Zakorzenienie

Poznanianko podobno tym ktg nie ma się co tak przejmować, bo często wychodzą jakieś rzeczy z kosmosu
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:15   #2862
tylkokasia
Moderator

Dziewczyny herbatka z liści malin, olej z wiesiołka i masaż nie są na przyspieszenie porodu a na to aby był lżejszy bo przygotowują do niego macicę - usprawnia jej działanie aby poród trwał krócej.
Nie mają wpływu na termin a na pomoc już w trakcie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:36   #2863
Kasiula8708
Rozeznanie

ja pikolę tyle się napisałam i mi się skasowało to od początku,nie dam rady was zacytować bo jak tylko mnie nie ma jeden dzień to piszecie jak szalone

Ogólnie gratuluję kolejnych tygodni i pięknych brzuszków

srebrna smuga świetnie,jako pierwsza będziesz mieć Zuzię przy sobie,z niecierpliwością będziemy czekać

u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok,tak się martwiłam że duży brzuch mam a była ze mną dziewczyna w 6 msc i miała brzuch dużo większy,śmiała się że przy mnie wygląda jak z bliźnikami i nie mogła uwierzyć że ja 8 msc zaczełam

Pożaliłam się doktorkowi na bóle krocza,to niestety tak musi być,wszystko się tam rozciąga i mam brać nospę 2 razy dziennie,przytyłam 2 kg os ostatniej wizyty
Lenka waży 2100 kg także myślę że zbyt duża się nie urodzi,ale chyba długa bo z tego co pamiętam któraś z was pisął że długość kości udowej czyli FL razy 7 się mnoży tak??? to wtedy mi wychodzi nasza Niunia 47 cm,także może będzie chuda a długa,okaże się

ułóżona jest cały czas główką w dół już nie powinna się obrucić, podobnie jak ty fasterko wizytę mam 19.10,myślałam że co 3 tyg ale lekarz chyba nie widzi nic niepokojącego żeby mnie wcześniej widzieć ej też mam upatrzony taki wózek?oglądaliście na żywo?opisz o nim troszkę więcej co do sklepu dino to my się właśnie w pt wybieramy,co prawda mamy kawałek drogi tam,ale jest u niech większość wózków które nas interesują,myślę żę powinniśmy coś wybrać
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:37   #2864
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny herbatka z liści malin, olej z wiesiołka i masaż nie są na przyspieszenie porodu a na to aby był lżejszy bo przygotowują do niego macicę - usprawnia jej działanie aby poród trwał krócej.
O widzisz, a właśnie miałam się pytać po co stosuje się te specyfiki
Gdzie kupuje się takie rzeczy?
Stary 2015-09-22, 10:39   #2865
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, obudziłam się przed 8, spojrzałam na termometr i było ok 7 stopni, brrr..... Chciałam jeszcze dospać, ale ciągle mnie coś budziło, a to mała zaczęła mnie smyrać w bok, a to w telefonie jakieś powiadomienia i tylko się turlałam po łóżku z boku na bok. Muszę dzisiaj jechać do centrum odebrać stały dowód rejestracyjny, ale tak mi się nie chce...
Cytat:
Ja herbatkę jutro kupuję i zaczynam. Czytałam że ją można wcześniej pić i pytałam na innych forach i tam dziewczyny czasem od 2 trymestru piją.
Mnie ginekolog poleciła pić od tego tygodnia 1 szkl na dzień a po tygodniu 2.
Wiesiołek wprowadzę za 2 tyg lub 3tyg.

Masażu się jakoś boję więc chyba odpuszczę. Jeszcze jest balonik epino ale on to w ogóle mnie przeraża
moja lekarka nic nie wspominała o tych sposobach, ale to nic dziwnego u niej poczytam jeszcze na necie, kiedy najlepiej spróbować wprowadzić
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dziendobry
Poznanianka, u nas tez zimno 15 st, jesień jak nic
TylkoKasia, w pierwszej ciąży nie stosowalam, ale teraz chce poczytać o tym i wgłębic się w temat, herbatę z liści malin dostane w zielarskim tak?
widziałam ostatnio taką herbatkę w dużym Auchanie na półce ze zdrową żywnością. W zielarskim też będzie na pewno
Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze zazdroszczę wagi urodzeniowej... Moja to będzie klocuszek ehh

Od dwóch dni mam straszny lęk przed porodem nie wiem czy lepiej poczytać o tych porodach itp żeby wiedzieć co mnie czeka, czy lepiej zostawić ten temat w cholerkę, żyć spokojnie do momentu porodu i nie wiedzieć co mnie czeka... Aż mi przechodzi przez myśl chęć cc

a coś się stało, że taki lęk Ci się włączył? Mnie pomogło oglądanie Porodów na ipla, ogólnie jak oswoiłam temat to jest lepiej niż jak nie wiedziałam nic. Ale u Ciebie może być akurat odwrotnie, zależy jakie są Twoje wyobrażenia, więc nie będę polecać
Cytat:
dobrze piszesz przy czym masaż jest akurat na uelastycznienie krocza a na przyspieszenie są inne sposoby, tak zwane 5S
Stary 2015-09-22, 10:43   #2866
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
ja pikolę tyle się napisałam i mi się skasowało to od początku,nie dam rady was zacytować bo jak tylko mnie nie ma jeden dzień to piszecie jak szalone

srebrna smuga świetnie,jako pierwsza będziesz mieć Zuzię przy sobie,z niecierpliwością będziemy czekać

u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok,tak się martwiłam że duży brzuch mam a była ze mną dziewczyna w 6 msc i miała brzuch dużo większy,śmiała się że przy mnie wygląda jak z bliźnikami i nie mogła uwierzyć że ja 8 msc zaczełam

Pożaliłam się doktorkowi na bóle krocza,to niestety tak musi być,wszystko się tam rozciąga i mam brać nospę 2 razy dziennie,przytyłam 2 kg os ostatniej wizyty
Lenka waży 2100 kg także myślę że zbyt duża się nie urodzi,ale chyba długa bo z tego co pamiętam któraś z was pisął że długość kości udowej czyli FL razy 7 się mnoży tak??? to wtedy mi wychodzi nasza Niunia 47 cm,także może będzie chuda a długa,okaże się

ułóżona jest cały czas główką w dół już nie powinna się obrucić, podobnie jak ty fasterko wizytę mam 19.10,myślałam że co 3 tyg ale lekarz chyba nie widzi nic niepokojącego żeby mnie wcześniej widzieć ej też mam upatrzony taki wózek?oglądaliście na żywo?opisz o nim troszkę więcej co do sklepu dino to my się właśnie w pt wybieramy,co prawda mamy kawałek drogi tam,ale jest u niech większość wózków które nas interesują,myślę żę powinniśmy coś wybrać
Gratuluję udanej wizyty dobrze że wszystko ok
Witam w klubie nospy
Stary 2015-09-22, 10:43   #2867
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

No to prawda. Ale herbatka moze wywolac wczesniejsze skurcze. Chyba kiedys o tym czytalam.

No u mnie porod byl niesprawny i dlugi :P Ale za to szybko doszlam do siebie, wszystko sie ladnie zagoilo i nic nie bolalo i mysle ze moze to tez pomoglo

No teraz to przy cc nie bedzie mi to potrzebne chyba.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:44   #2868
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
O widzisz, a właśnie miałam się pytać po co stosuje się te specyfiki
Gdzie kupuje się takie rzeczy?
Pewnie w PL w aptece.
U mnie są w health store.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:47   #2869
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, obudziłam się przed 8, spojrzałam na termometr i było ok 7 stopni, brrr..... Chciałam jeszcze dospać, ale ciągle mnie coś budziło, a to mała zaczęła mnie smyrać w bok, a to w telefonie jakieś powiadomienia i tylko się turlałam po łóżku z boku na bok. Muszę dzisiaj jechać do centrum odebrać stały dowód rejestracyjny, ale tak mi się nie chce...

moja lekarka nic nie wspominała o tych sposobach, ale to nic dziwnego u niej poczytam jeszcze na necie, kiedy najlepiej spróbować wprowadzić

widziałam ostatnio taką herbatkę w dużym Auchanie na półce ze zdrową żywnością. W zielarskim też będzie na pewno

a coś się stało, że taki lęk Ci się włączył? Mnie pomogło oglądanie Porodów na ipla, ogólnie jak oswoiłam temat to jest lepiej niż jak nie wiedziałam nic. Ale u Ciebie może być akurat odwrotnie, zależy jakie są Twoje wyobrażenia, więc nie będę polecać

dobrze piszesz przy czym masaż jest akurat na uelastycznienie krocza a na przyspieszenie są inne sposoby, tak zwane 5S
Nie, nic się nie stało, tak jakoś po prostu mnie naszło no i sama nie wiem co lepsze, czy wiedzieć czy nie wiedzieć... ogólnie ja jestem z tych co strasznie przeżywają wszystko, lubią mieć wszystko zaplanowane... więc co polecacie?
Stary 2015-09-22, 10:48   #2870
Soul89
Zadomowienie

Hej Wam

Czekam na kurierów, dostałam wiadomości, że dziś mają dojść 3 przesyłki U mnie dzisiaj słoneczko i zapowiadają do 25 stopni ale rano było zimno, musiałam okno zamknąć, chociaż ja nie lubię spać przy zamkniętym.

Cytat:
Dobrze wiedzieć

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 10:52   #2871
Agusiek89
Wtajemniczenie

Tutaj macie artykuł o liściach malin, działaniu, przeciwwskazaniach:
https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
Stary 2015-09-22, 11:00   #2872
wizaz_p_l
Raczkowanie

Hej
Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie miałam weny na pisanie
Ogólnie wszystko ok, szyjka 4cm zamknięta, położenie główkowe i już ma się nie zmienić, wszystkie wymiary Małej idealnie pasujące do tc.
Pani doktor stwierdziła, że szacuje mi wagę urodzeniową 3800 ja zawsze myślałam, że będzie coś koło 3kg bo ja niska jestem (158cm) no i przed ciążą ważyłam 57kg (teraz 70 ). Za to mąż ma 191cm i waży w granicach 95-100kg, to pewnie jego zasługa
Następną wizytę mam 20.10 w szpitalu (do tej pory wizyty prywatne w Centrum Zdrowia Kobiety), mam się zgłosić na IP żeby zrobili mi tam dwa badania: GBS i NST, cokolwiek to znaczy a później będę miała usg na lepszym sprzęcie niż w CZK żeby sprawdzić wagę i inne parametry.
Trochę niepokojące wydały się moje nogi, mianowicie obrzęki, faktycznie mam takie trochę kulfony, lewa bardziej. Muszę tego pilnować i mierzyć ciśnienie (trzeba dorwać jakiś ciśnieniomierz) bo jak mi przekroczy 140/90 mam jechać na IP, ewentualnie gdyby te nogi źle wyglądały to też. Muszę popytać w rodzinie czy ktoś cierpi na nadciśnienie, a u męża w rodzinie jakie były wagi urodzeniowe. Mam dużo leżeć i odpoczywać, ciekawe jak ja to zrobię skoro kiedy leżę to mnie wszystko boli...
Na zakończenie dnia pojechaliśmy go galerii i w H&M kupiłam sobie spodnie ciążowe i biustonosz do karmienia, który zamierzam już nosić bo jest o wiele wygodniejszy niż te co mam
Spodnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287094001.html
Biustonosz ten, ja wybrałam szary: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266672011.html
Stary 2015-09-22, 11:03   #2873
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Witam się i ja wtorkowo
Dziś 35 + 2

Fasterko fajny wózek wybraliście, spacerówka wydaje się fajna duża

TylkoKasia ja masażu nie będę stosować, może herbatkę z malin i wiesiołka, ale jakoś nie jestem przekonana całkiem.
Patrząc na inne wątki i dziewczyny, które to wszystko stosują a i tak przenoszą, mam wątpliwości.
Za to mój mąż po ostatnich zajęciach na SR cały czas mnie pyta czy ćwiczę oddychanie i czy siedzę po turecku hehe.

U mnie dziś pięknie świeci słonko, ale rano jak mąż wychodził do pracy, było tylko 6 stopni na termometrze.

Ja mam dziś w planach prasowanie
Tez właśnie zamierzam poprasować

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mi się zdarzyło parę razy zablokować się między lusterkami samochodów na parkingu zapominam o brzuchu

Śliczny bebzonik

Ja ostatnio mam powtórkę z rozrywki z 1. trymestru, nie dość że jem więcej niż w drugim, to na dodatek mam zachcianki i to jakieś z kosmosu dziwne połączenia smaków. Moja Malutka chyba będzie degustatorem

U mnie dziś też chłodno ale chociaż słoneczko świeci

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Kiedyś były mniejsze brzuszki i mniejsze dzieciaczki się rodziły teraz to głównie ponad 3500g a brzuchy jak ciężarówki

ja ostatnio oglądam "porody" na Ipla.tv i jakoś się oswoiłam bardziej. Nie straszą a bardziej oswajają z tematem. Polecam Też się boję, ale z drugiej strony już się nie mogę doczekać żeby mieć to za sobą.
Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Też mam ostatnio jakieś bóle krocza. Nie cały czas ale czasem mnie złapie to raczej normalne.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:04   #2874
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Też tak macie, że im bliżej porodu, tym większy macie apetyt? U mnie włączyło się to, co w 1 trymestrze. Ciągle bym jadła, a i tak burczy mi w brzuchu. Jak tak dalej pójdzie, jeszcze dziś będę musiała wyjść na zakupy, bo w lodówce są już prześwity. I wcale mi nie przeszkadza, że zagryzłam 2 kawałki ciasta 2 grejpfrutami...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Ja kupiłam wczoraj u sprzedawcy dlabobasow. Dostałam maila, że paczka została wysłana i powinna być u mnie jutro. Mam nadzieję, że będę zadowolona

U mnie odwrotnie...Nie chcę mi się jeść tak mi się poprzestawiało przez ten cukier, że czuję głód dopiero po2-3godz od ostatniego jedzenia i ledwo co zjem czuję się pełna a za chwilę czuję jak stoi mi wszystko na żołądku i w gardle i czuję się fatalnie.

Cytat:
Link mam z tego wątku. Kupiłam dokładnie ten zestaw http://allegro.pl/milutka-kocyk-ocie...273329078.html
Najgrubszy kocyk i poduszkę (wybrałam standardową).
Wymiary
Kołderka 75 cm x 100 cm (+-3cm)
Poduszka 30 cm x 40 cm (+-2cm)

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ja dziś fatalny dzień - większość przeleżałam
No ja właśnie też chcę kupić ale nie wiem jaki kolor wybrać, gapię się już któryś raz i nie mogę się zdecydować

Cytat:
Ja też apetyt mam mniejszy.

Dziewczyny czy zamierzacie stosować

- herbatkę z liści malin
- masaż krocza
- olejek z wiesiołka

Lub te co mają dzieciaczki czy stosowałyście?

Bo już czas się za to brać
Kurczę, ja czytałam dużo o tym i też chciałabym brać. Tylko się zastanawiam..bo ta herbatka powodować może skurcze (podobno) i nie wiem czy ja ze swoim lekkim rozwarciem mogę już to zażywać? I robić ten masaż?
A olejek łykać będę.Podobno od 37 tyg można dodatkowo jedną tabletkę aplikować 'dowcipnie' Masz taki zamiar?

Agusiek
Ja też jestem z tych osób co lubią wiedzieć co i jak Jednak ja się naoglądałam porodów w necie, naczytałam się o tym bólu, jestem lekko przerażona ale wbijam sobie do głowy, że dam radę...tyle ludu na świecie. A przecież i tak nie mam wyjścia-urodzić muszę.
Bardziej się obawiam tego leżenia po porodzie w szpitalu...Jak będą niemiłe położna, jak nie będą chciały pomóc, co ja mam zrobić z dzieckiem jakby cały czas płakało..Kiedy mam iść pod prysznic to kto się nim zajmie? Skąd ja mam wiedzieć co ja mam robić Ja nie lubię szpitali! Nigdy nie byłam w szpitalu...

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:06   #2875
poznanianka1990
Zakorzenienie

Drugi zapis wyszedł ok, więc puścili mnie do domu. Chciałam jechać jeszcze do mamy do pracy, ale cały czas mnie kluje z boku i ciągnie, więc jadę prosto do domu i się poloze. Chyba Nospe na to mogę wziąć?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-22, 11:19   #2876
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie miałam weny na pisanie
Ogólnie wszystko ok, szyjka 4cm zamknięta, położenie główkowe i już ma się nie zmienić, wszystkie wymiary Małej idealnie pasujące do tc.
Pani doktor stwierdziła, że szacuje mi wagę urodzeniową 3800 ja zawsze myślałam, że będzie coś koło 3kg bo ja niska jestem (158cm) no i przed ciążą ważyłam 57kg (teraz 70 ). Za to mąż ma 191cm i waży w granicach 95-100kg, to pewnie jego zasługa
Następną wizytę mam 20.10 w szpitalu (do tej pory wizyty prywatne w Centrum Zdrowia Kobiety), mam się zgłosić na IP żeby zrobili mi tam dwa badania: GBS i NST, cokolwiek to znaczy a później będę miała usg na lepszym sprzęcie niż w CZK żeby sprawdzić wagę i inne parametry.
Trochę niepokojące wydały się moje nogi, mianowicie obrzęki, faktycznie mam takie trochę kulfony, lewa bardziej. Muszę tego pilnować i mierzyć ciśnienie (trzeba dorwać jakiś ciśnieniomierz) bo jak mi przekroczy 140/90 mam jechać na IP, ewentualnie gdyby te nogi źle wyglądały to też. Muszę popytać w rodzinie czy ktoś cierpi na nadciśnienie, a u męża w rodzinie jakie były wagi urodzeniowe. Mam dużo leżeć i odpoczywać, ciekawe jak ja to zrobię skoro kiedy leżę to mnie wszystko boli...
Na zakończenie dnia pojechaliśmy go galerii i w H&M kupiłam sobie spodnie ciążowe i biustonosz do karmienia, który zamierzam już nosić bo jest o wiele wygodniejszy niż te co mam
Spodnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287094001.html
Biustonosz ten, ja wybrałam szary: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266672011.html
Super zakupki

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie...Nie chcę mi się jeść tak mi się poprzestawiało przez ten cukier, że czuję głód dopiero po2-3godz od ostatniego jedzenia i ledwo co zjem czuję się pełna a za chwilę czuję jak stoi mi wszystko na żołądku i w gardle i czuję się fatalnie.

No ja właśnie też chcę kupić ale nie wiem jaki kolor wybrać, gapię się już któryś raz i nie mogę się zdecydować

Kurczę, ja czytałam dużo o tym i też chciałabym brać. Tylko się zastanawiam..bo ta herbatka powodować może skurcze (podobno) i nie wiem czy ja ze swoim lekkim rozwarciem mogę już to zażywać? I robić ten masaż?
A olejek łykać będę.Podobno od 37 tyg można dodatkowo jedną tabletkę aplikować 'dowcipnie' Masz taki zamiar?

Agusiek
Ja też jestem z tych osób co lubią wiedzieć co i jak Jednak ja się naoglądałam porodów w necie, naczytałam się o tym bólu, jestem lekko przerażona ale wbijam sobie do głowy, że dam radę...tyle ludu na świecie. A przecież i tak nie mam wyjścia-urodzić muszę.
Bardziej się obawiam tego leżenia po porodzie w szpitalu...Jak będą niemiłe położna, jak nie będą chciały pomóc, co ja mam zrobić z dzieckiem jakby cały czas płakało..Kiedy mam iść pod prysznic to kto się nim zajmie? Skąd ja mam wiedzieć co ja mam robić Ja nie lubię szpitali! Nigdy nie byłam w szpitalu...
To może lepiej też pooglądam ehh... Oby potem w nocy mi się nie śniły te porody... Ja byłam w szpitalu i też ich nie lubię. Mam takie same obawy jak Ty... jak zniosę ten ból, jak sobie dam radę z dzieckiem po porodzie, skąd będę wiedzieć co mam robić I bym chciała żeby mój mąż był ze mną tam non stop, ale to niemożliwe... odwiedziny są dopiero od popołudnia, jak ja wytrzymam tam

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Drugi zapis wyszedł ok, więc puścili mnie do domu. Chciałam jechać jeszcze do mamy do pracy, ale cały czas mnie kluje z boku i ciągnie, więc jadę prosto do domu i się poloze. Chyba Nospe na to mogę wziąć?
Bierz śmiało

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-09-22 o 11:19
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:29   #2877
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość

Agusiek
Cieszę się, że nie tylko mnie to dręczy

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:29   #2878
fasterka90
Zadomowienie

joycesky ja wózek miałam upatrzony właśnie inny,dopiero jak pojeździłam kilkoma po sklepie to ten wybrałam. Prowadzi się dosłownie jedną ręką,łącznie z zakręcaniem i zawracaniem, mocna amortyzacja, bardzo łatwo się podbija jak na duże pompowane koła dość lekki. Duży zamykany na zamek kosz, bardzo fajnie chodziła rączka
To Twoja mała bardzo podobna rozmiarami jak moja termin też prawie ten sam
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:31   #2879
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

agusiekNo u mnie też po południu dopiero. A z mężem u boku byłoby mi raźniej bo wiem że położne niektóre są super a niektóre tragiczne. I chyba jak dobrze wiem to odwiedziny w innej sali niż w tej co się leży...ale na stronie jednej piszą tak a na drugiej inaczej

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 11:39   #2880
Kasiula8708
Rozeznanie

wizaż gratuluje wizyty

Agusiek nie ty jedna masz takie obawy,to całkiem normalne,też tak mam zazwycza jak w łóżku leżę i zasnąć nie mogę,wtedy się zaczyna myśłenie
Jeszcze wczoraj błam u kolżanki,ona ma prawi 2msc szkraba,ciągle płacze,ma kolkę i non stop by jej na cycu wisiał,leżeć w łóżeczku ani wózku nie chce,tylko na rękach, kumpela mówi że marz jej się porządna kąpiel w wannie a nie ma na taką czasu bo za chwile mały płacze,mam nadzieję że moja Lenka nie będzie taka wymagająca

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
joycesky ja wózek miałam upatrzony właśnie inny,dopiero jak pojeździłam kilkoma po sklepie to ten wybrałam. Prowadzi się dosłownie jedną ręką,łącznie z zakręcaniem i zawracaniem, mocna amortyzacja, bardzo łatwo się podbija jak na duże pompowane koła dość lekki. Duży zamykany na zamek kosz, bardzo fajnie chodziła rączka
To Twoja mała bardzo podobna rozmiarami jak moja termin też prawie ten sam

To chyba do mnie miało być
Dzięki za recenzję pojedziemy w pt to sobie pojeżdzę,obejrzę i zdecydyjemy,mam nadzieję

Teraz z usg termin mi wyszedł na 8.11 także już od początku listopada muszę być gotowa,wolała bym wcześniej troszke urodzić niż przenosić,ale to już moja mała lokatorka zdecyduje
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości