|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Witajcie
![]() Właśnie jestem w drodze na ktg. U Was też tak zimno? Generalnie ubralam się ciepło, tylko w uszy mi zimno ![]() fasterka90, dopiszę Cię jak będę na laptopie
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
hej
u nas dziś 4 stopnie.. myślałam że umarznę, wzięłam cienki kardigan i pod spód bluzkę z krótkim rękawkiem + baleriny i luźne cienkie spodnie letnie już zaczęło się kichanie.
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry
Poznanianka, u nas tez zimno 15 st, jesień jak nic TylkoKasia, w pierwszej ciąży nie stosowalam, ale teraz chce poczytać o tym i wgłębic się w temat, herbatę z liści malin dostane w zielarskim tak?
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten czerwony jest bardzo fajny, też był u nas na wystawie w sklepie.Cytat:
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stosowalam herbatke i masaz krocza. Wiesiolka nie, mialam olej ze slodkich migdalow. Mysle ze nie bylo efektow a naprawde gorliwie pilam i masowalismy. Porod to porazka w dodatku 2 tyg po terminie ale gdyby nie cc tym razem to na pewno tez bym probowala bo nie zaszkodzi a kto wie moze wtedy byloby jeszcze gorzej (choc gorzej byc nie moglo) :P Ja mam bardzo zmienny apetyt. Raz wcinam co leci po kolei a czasem mimo ze burczy w brzuchu to na nic nie mam ochoty i przelkne banana zamiast obiadu i tak ciagne. A u nas angielska pogoda. Pada i pochmurno i zimnawo. Bleee. Pozniej musze sie ruszyc bo mam dentyste a nie chce mi sie strasznie zwlaszcza po nieprzespanej nocy. Ninka budzila sie co chwile i poplakiwala. Chyba zeby jej ida nastepne bo strasznie gryzie smoczki i placze przy tym... |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja wtorkowo
![]() Dziś 35 + 2 ![]() Fasterko fajny wózek wybraliście, spacerówka wydaje się fajna duża TylkoKasia ja masażu nie będę stosować, może herbatkę z malin i wiesiołka, ale jakoś nie jestem przekonana całkiem. Patrząc na inne wątki i dziewczyny, które to wszystko stosują a i tak przenoszą, mam wątpliwości. Za to mój mąż po ostatnich zajęciach na SR cały czas mnie pyta czy ćwiczę oddychanie i czy siedzę po turecku hehe. U mnie dziś pięknie świeci słonko, ale rano jak mąż wychodził do pracy, było tylko 6 stopni na termometrze. Ja mam dziś w planach prasowanie
|
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
U mnie słoneczko i cieplutko. W bluzie na spacerze z psem było mi nawet trochę zaciepło
Strasznie mnie bolą plecy od wczoraj,chyba prasowanie i inne domowe roboty mnie tak wymęczyły,dziś głównie leżę. Zauważyłam że starsze babki, takie w wieku naszych mam,babć mówią że mam spory brzuch i myślały że bliżej końca jestem, a takie młode dziwią się że taki mały brzuszek
|
|
#2858 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapominam o brzuchu ![]() Cytat:
zazdroszczę wagi urodzeniowej... Moja to będzie klocuszek ehh ![]() Cytat:
Cytat:
i to jakieś z kosmosu dziwne połączenia smaków. Moja Malutka chyba będzie degustatorem ![]() U mnie dziś też chłodno ale chociaż słoneczko świeci ![]() Od dwóch dni mam straszny lęk przed porodem ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wróciłam z pobrania krwi. Dodatkowo robiłam kreatyninę, kolejny raz próby wątrobowe i jonogram. Nie wiem, ile jest u mnie stopni, ale musi być ich niewiele, skoro nawet ja zmarzłam, a to się rzadko zdarza (jeszcze wczoraj brałam poranny prysznic przy otwartym oknie i wentylatorze). Gdyby nie temperatura, byłaby piękna pogoda: słońce, zero chmur i wiatru. Zjem w końcu śniadanie, zmierzę ciśnienie, powieszę pranie, odpocznę i biorę kota na spacer
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyciągnęłam z szafy prochowiec, w sumie to jak z mamą przez telefon rozmawiałam to mi o nim przypomniała, jest taki większy trochę, więc idealnie pasuje do brzusia
![]() Jestem juz po ktg, ale położna po konsultacji z lekarzem kazała mi coś zjeść i robimy drugie podejście. Mam nadzieję, że teraz będzie ok. Mała na początku miała czkawke, co chwilę zapis zanikal, potem się wypinała i tętno było mega wysokie. .. Nawet przez moment czynność slurczowa macicy podeszła pod 70 Czuję dziś też kłucie w boku, a wcześniej ciągnięcia w dole, tak jakby więzadła.
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianko podobno tym ktg nie ma się co tak przejmować, bo często wychodzą jakieś rzeczy z kosmosu
|
|
|
|
#2862 |
|
Moderator
|
Dziewczyny herbatka z liści malin, olej z wiesiołka i masaż nie są na przyspieszenie porodu a na to aby był lżejszy bo przygotowują do niego macicę - usprawnia jej działanie aby poród trwał krócej.
Nie mają wpływu na termin a na pomoc już w trakcie.
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
ja pikolę tyle się napisałam i mi się skasowało
Ogólnie gratuluję kolejnych tygodni i pięknych brzuszków srebrna smuga świetnie,jako pierwsza będziesz mieć Zuzię przy sobie,z niecierpliwością będziemy czekać u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok,tak się martwiłam że duży brzuch mam a była ze mną dziewczyna w 6 msc i miała brzuch dużo większy,śmiała się że przy mnie wygląda jak z bliźnikami i nie mogła uwierzyć że ja 8 msc zaczełam Pożaliłam się doktorkowi na bóle krocza,to niestety tak musi być,wszystko się tam rozciąga i mam brać nospę 2 razy dziennie,przytyłam 2 kg os ostatniej wizyty ![]() Lenka waży 2100 kg także myślę że zbyt duża się nie urodzi,ale chyba długa bo z tego co pamiętam któraś z was pisął że długość kości udowej czyli FL razy 7 się mnoży tak??? to wtedy mi wychodzi nasza Niunia 47 cm,także może będzie chuda a długa,okaże się ![]() ułóżona jest cały czas główką w dół już nie powinna się obrucić, podobnie jak ty fasterko wizytę mam 19.10,myślałam że co 3 tyg ale lekarz chyba nie widzi nic niepokojącego żeby mnie wcześniej widzieć
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie kupuje się takie rzeczy?
|
|
#2865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, obudziłam się przed 8, spojrzałam na termometr i było ok 7 stopni, brrr..... Chciałam jeszcze dospać, ale ciągle mnie coś budziło, a to mała zaczęła mnie smyrać w bok, a to w telefonie jakieś powiadomienia
i tylko się turlałam po łóżku z boku na bok. Muszę dzisiaj jechać do centrum odebrać stały dowód rejestracyjny, ale tak mi się nie chce... ![]() Cytat:
poczytam jeszcze na necie, kiedy najlepiej spróbować wprowadzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a coś się stało, że taki lęk Ci się włączył? Mnie pomogło oglądanie Porodów na ipla, ogólnie jak oswoiłam temat to jest lepiej niż jak nie wiedziałam nic. Ale u Ciebie może być akurat odwrotnie, zależy jakie są Twoje wyobrażenia, więc nie będę polecać ![]() Cytat:
a na przyspieszenie są inne sposoby, tak zwane 5S
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że wszystko ok Witam w klubie nospy
|
|
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to prawda. Ale herbatka moze wywolac wczesniejsze skurcze. Chyba kiedys o tym czytalam. No u mnie porod byl niesprawny i dlugi :P Ale za to szybko doszlam do siebie, wszystko sie ladnie zagoilo i nic nie bolalo i mysle ze moze to tez pomoglo ![]() No teraz to przy cc nie bedzie mi to potrzebne chyba. |
|
|
|
|
#2868 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie są w health store.
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i sama nie wiem co lepsze, czy wiedzieć czy nie wiedzieć... ogólnie ja jestem z tych co strasznie przeżywają wszystko, lubią mieć wszystko zaplanowane... więc co polecacie?
|
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam
![]() Czekam na kurierów, dostałam wiadomości, że dziś mają dojść 3 przesyłki U mnie dzisiaj słoneczko i zapowiadają do 25 stopni ale rano było zimno, musiałam okno zamknąć, chociaż ja nie lubię spać przy zamkniętym.Cytat:
|
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj macie artykuł o liściach malin, działaniu, przeciwwskazaniach:
https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie miałam weny na pisanie ![]() Ogólnie wszystko ok, szyjka 4cm zamknięta, położenie główkowe i już ma się nie zmienić, wszystkie wymiary Małej idealnie pasujące do tc. Pani doktor stwierdziła, że szacuje mi wagę urodzeniową 3800 ja zawsze myślałam, że będzie coś koło 3kg bo ja niska jestem (158cm) no i przed ciążą ważyłam 57kg (teraz 70 ![]() Następną wizytę mam 20.10 w szpitalu (do tej pory wizyty prywatne w Centrum Zdrowia Kobiety), mam się zgłosić na IP żeby zrobili mi tam dwa badania: GBS i NST, cokolwiek to znaczy a później będę miała usg na lepszym sprzęcie niż w CZK żeby sprawdzić wagę i inne parametry.Trochę niepokojące wydały się moje nogi, mianowicie obrzęki, faktycznie mam takie trochę kulfony, lewa bardziej. Muszę tego pilnować i mierzyć ciśnienie (trzeba dorwać jakiś ciśnieniomierz) bo jak mi przekroczy 140/90 mam jechać na IP, ewentualnie gdyby te nogi źle wyglądały to też. Muszę popytać w rodzinie czy ktoś cierpi na nadciśnienie, a u męża w rodzinie jakie były wagi urodzeniowe. Mam dużo leżeć i odpoczywać, ciekawe jak ja to zrobię skoro kiedy leżę to mnie wszystko boli... Na zakończenie dnia pojechaliśmy go galerii i w H&M kupiłam sobie spodnie ciążowe i biustonosz do karmienia, który zamierzam już nosić bo jest o wiele wygodniejszy niż te co mam ![]() Spodnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287094001.html Biustonosz ten, ja wybrałam szary: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266672011.html
|
#2873 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio oglądam "porody" na Ipla.tv i jakoś się oswoiłam bardziej. Nie straszą a bardziej oswajają z tematem. Polecam Też się boję, ale z drugiej strony już się nie mogę doczekać żeby mieć to za sobą.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2874 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A olejek łykać będę.Podobno od 37 tyg można dodatkowo jedną tabletkę aplikować 'dowcipnie' Masz taki zamiar? Agusiek Ja też jestem z tych osób co lubią wiedzieć co i jak Jednak ja się naoglądałam porodów w necie, naczytałam się o tym bólu, jestem lekko przerażona ale wbijam sobie do głowy, że dam radę...tyle ludu na świecie. A przecież i tak nie mam wyjścia-urodzić muszę.![]() Bardziej się obawiam tego leżenia po porodzie w szpitalu...Jak będą niemiłe położna, jak nie będą chciały pomóc, co ja mam zrobić z dzieckiem jakby cały czas płakało..Kiedy mam iść pod prysznic to kto się nim zajmie? Skąd ja mam wiedzieć co ja mam robić Ja nie lubię szpitali! Nigdy nie byłam w szpitalu...
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi zapis wyszedł ok, więc puścili mnie do domu. Chciałam jechać jeszcze do mamy do pracy, ale cały czas mnie kluje z boku i ciągnie, więc jadę prosto do domu i się poloze. Chyba Nospe na to mogę wziąć?
|
#2876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I bym chciała żeby mój mąż był ze mną tam non stop, ale to niemożliwe... odwiedziny są dopiero od popołudnia, jak ja wytrzymam tam ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-09-22 o 11:19 |
|||
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
joycesky ja wózek miałam upatrzony właśnie inny,dopiero jak pojeździłam kilkoma po sklepie to ten wybrałam. Prowadzi się dosłownie jedną ręką,łącznie z zakręcaniem i zawracaniem, mocna amortyzacja, bardzo łatwo się podbija
jak na duże pompowane koła dość lekki. Duży zamykany na zamek kosz, bardzo fajnie chodziła rączka To Twoja mała bardzo podobna rozmiarami jak moja termin też prawie ten sam
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
agusiekNo u mnie też po południu dopiero. A z mężem u boku byłoby mi raźniej bo wiem że położne niektóre są super a niektóre tragiczne. I chyba jak dobrze wiem to odwiedziny w innej sali niż w tej co się leży...ale na stronie jednej piszą tak a na drugiej inaczej
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
wizaż gratuluje wizyty
![]() Agusiek nie ty jedna masz takie obawy,to całkiem normalne,też tak mam zazwycza jak w łóżku leżę i zasnąć nie mogę,wtedy się zaczyna myśłenie Jeszcze wczoraj błam u kolżanki,ona ma prawi 2msc szkraba,ciągle płacze,ma kolkę i non stop by jej na cycu wisiał,leżeć w łóżeczku ani wózku nie chce,tylko na rękach, kumpela mówi że marz jej się porządna kąpiel w wannie a nie ma na taką czasu bo za chwile mały płacze,mam nadzieję że moja Lenka nie będzie taka wymagająca ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
To chyba do mnie miało być ![]() Dzięki za recenzję Teraz z usg termin mi wyszedł na 8.11 także już od początku listopada muszę być gotowa,wolała bym wcześniej troszke urodzić niż przenosić,ale to już moja mała lokatorka zdecyduje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

Nasz ślub 16.08.2014 
już zaczęło się kichanie.

Czuję dziś też kłucie w boku, a wcześniej ciągnięcia w dole, tak jakby więzadła.

poczytam jeszcze na necie, kiedy najlepiej spróbować wprowadzić
no i sama nie wiem co lepsze, czy wiedzieć czy nie wiedzieć... ogólnie ja jestem z tych co strasznie przeżywają wszystko, lubią mieć wszystko zaplanowane... więc co polecacie?