- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-26, 08:18   #3421
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Do tego boli mnie odcinek krzyżowy. Czy to mogą być te bóle przepowiadające?
Niekoniecznie. Plecy mogą boleć z niewłaściwej pozycji podczas snu lub postawy (rosnący brzuszek) - czasami wystarczy moment i ból zostaje na długo

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:23   #3422
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Wczoraj mnie bolał odcinek piersiowy, cały wieczór, już nie wiedziałam jak mam siedzieć

W ogóle to wczoraj przed pójściem spać brzuch mi się taki wielki wydawał, więc go z ciekawości zmierzyłam - na wysokości pępka wyszło 90, prawie 91 A poprzednio cały czas miałam 88. Ale wydaje mi się, że rano jest mniejszy, też tak macie?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:24   #3423
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka spróbuj wziąć ciepły prysznic, mi pomaga. Tylko że mnie zawsze wysoko plecy bolą, mniej więcej na wysokości zapięcia stanika, ciut niżej...
My też jeszcze leżymy, tz śpi. Znajomi u nas dość długo siedzieli. O 1 się poddałam i poszłam spać do drugiego pokoju, tego dla małej. I aż się trochę wzruszyłam jak tak leżałam i patrzyłam na łóżeczko i wyobrażałam sobie jak ona tam już leży w ogóle to trochę zła byłam na tz bo myślałam że znajomych to bardziej dla mnie jakiś zaprosił a to same chłopy na piwo i nową grę na konsole zobaczyć jeden z dziewczyną przyszedł ale raczej grobowa cisza między nami panowała, z jednym kumplem trochę pogadałam bo w lutym też tatą zostanie.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 08:29   #3424
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Melduje się ze szpitala, przyjęli mnie na patologię ciąży. Miałam właśnie pierwsze w życiu ktg - może jestem dziwna, ale średnio przyjemne przy nadpobudliwym dziecku. Pewnie zostawia mnie tam na kilka dni, mam nadzieję, że wrócimy w dwupaku do domu.
Uważaj na siebiekciuki trzymam za Was. Odpoczywaj
Stary 2015-09-26, 08:29   #3425
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Poznanianka spróbuj wziąć ciepły prysznic, mi pomaga. Tylko że mnie zawsze wysoko plecy bolą, mniej więcej na wysokości zapięcia stanika, ciut niżej...
Po śniadaniu wezmę prysznic, zobaczymy czy przejdzie
Mieliśmy wczoraj z mężem ciasto piec, ale on już po 19 padł, a jak się obudził to stwierdził, że już za późno jest i ze on idzie spać... A ja się tak na to ciasto napaliłam Dzis jak wróci z pracy to mu nie odpuszcze Już nie mówiąc o masażu pleców, że wczoraj by mi się przydał...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 09:06   #3426
czekooczekolada
Zakorzenienie

witam się w ten deszczowy poranek!

dziewczyny, czy Wam też kręci się w głowie?

Cytat:
Wczoraj mnie bolał odcinek piersiowy, cały wieczór, już nie wiedziałam jak mam siedzieć

W ogóle to wczoraj przed pójściem spać brzuch mi się taki wielki wydawał, więc go z ciekawości zmierzyłam - na wysokości pępka wyszło 90, prawie 91 A poprzednio cały czas miałam 88. Ale wydaje mi się, że rano jest mniejszy, też tak macie?
a jak mierzysz obwód, to mierzysz 'po biodrach' czy w talii ? bo ja jak mierzę w talii to mam 108, a przez biodra na pępek to mam 114

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-26, 09:22   #3427
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam się w ten deszczowy poranek!

dziewczyny, czy Wam też kręci się w głowie?

a jak mierzysz obwód, to mierzysz 'po biodrach' czy w talii ? bo ja jak mierzę w talii to mam 108, a przez biodra na pępek to mam 114
Mi się nie kręci w głowie.

Zawsze mierze w tym samym miejscu, tak pomiędzy tym co napisałaś. Nie w biodrach, ale też nie w talii, nie umiem tego określić, ale za każdym razem tak samo.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 09:23   #3428
cynamon_
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki no nie idzie was nadrobić, moze w ciagu dnia dam radę, przepraszam ze nic nie pisalam, mialam dac znać przed wyjazdem Wczoraj był ciężki dzień jeszcze przed wyjazdem od rana sprzatalismy piwnice bo spółdzielnia ma jakis remont robić, tak więc wyjechalismy o 17 a tak nie chcialam w nocy jechać, ale nie było źle, mała cała drogę tancowala pewnie przez głośna muzykę w aucie
A teraz poleguje jeszcze w łóżku u tesciowej, ona ogarnia syna, Tz obok pochrapuje a ja mam chwile na wizaz,
lepiej byc nie moze
Stary 2015-09-26, 09:25   #3429
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Na sr dietetyk mówiła nam, że uczulone na gluten mogą byč tylko małe dzieci a potem się z tego wyrasta. Ponoć chwytem marketingowym jest wmawianie ludziom uczulenia na gluten a w rzeczywistości są to objawy innych chorób. Jeśli dorosły nie ma celiaklii (czyli właśnie pełnoobjawowej nietolerancji na gluten) to nie jest to uczulenie na ten składnik tylko coś innego i trzeba leczyć delikwenta w innym kierunku.
(...)
Na temat można by dyskutować w nieskończoność więc zostawmy to lepiej

Cornflower trzymaj się, na pewno będzie ok

Ja się dziś obudziłam z piekącym gardłem i nosem zapchanym zrobiłam sobie szybko gorące mleko z czosnkiem i miodem, nie lubię ale zawsze działa, może i tym razem przeziębienie nie zdąży się rozwinąć...
Stary 2015-09-26, 09:28   #3430
cynamon_
Zakorzenienie

Widze ze temat chusteczek się przewinal, ja tez nie lubie tych rossmanowskich suche jak wior, super są te fioletowe z biedry, pieknie pachną, w ogóle moje dziecko ma 4 lata a ja dalej uzywam mokrych przy nim, teraz z racji ze jestesmy w Niemczech używam penatena, ale sroka nie ma ich opisanych na stronie, na malutka pupke corci kupilam 4 pak hippa, zobaczymy jak się sprawdzą
Stary 2015-09-26, 09:35   #3431
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hejo Wczoraj już mężowi nie odpuściłam, jejku jak mi go brakowało przez te 1,5 tyg...

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
jutro porobię jak będzie światło dzienne

użytkownik mojmaluszek na allegro. Likwidują sklep internetowy i wyprzedają to co im zostało w magazynie

Srebrna_smugo, widzę, że kolejny test cierpliwości musiałaś zaliczyć... Podziwiam Cię, ja przy petach bym nie wytrzymała!
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Tyle tutaj dziewczyny piszą, że nie dziwię się, że czasem umykają posty, spokojnie Sama jestem w szoku, że chciałby się w ogóle odważyć na czwórkę... Zobaczymy czy mu trzecie nie da popalić, to inaczej będzie śpiewał
Współczuję wizytacji teściowej...... Mnie najbardziej razi, że włożyła łapy w wasze dokumenty, cenię sobie prywatność nikt nie mówi, że czytała, czy zaglądała co napisane, ale jednak się zerka i wyłapuje to czy tamto...

Będziemy czekały
To prawda jestem mega cierpliwa i aż cud bo to była moja pięta achillesowa Mąż pojechał mamusie odwieźć i wiecie co? Powiedziała mu w aucie, że jest szczęśliwa że ma taką synową bo widać, że podchodzę do macierzyństwa całą sobą i będę dobrą mamą Nawet stwierdziła, że to dobrze że będzie moja mama przez ten pierwszy tydzień bo "mama to jest zawsze mama". Cierpliwość popłaca hehe

Podziwiam go, sama pochodzę z rodziny wielodzietnej (jest nas 5) i wiem jak jest ciężko a jednocześnie jakie są wspomnienia z dzieciństwa.

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie papierki lakmusowe bo ostatnio mam schize czy wody płodowe mi się nie sączą czy cuś...bo mam pełno śluzu takiego wodnisto-białego..I to pewnie tylko śluz a nie wody. (Macie dużo śluzu?) Eeee i nie wiem jak ich użyć dotknęłam tam jednym ale nie wiem co zrobiłam nie tak bo nadal jest żółty..musze wytestować
Teraz po duphastonie mam śluzu dużo, praktycznie bez wkładki nie chodzę Jest gęsty biały albo wodnisty biały.

Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość
Gdzie można znaleźć te papierki? W aptece? Chyba będę musiała zakupić, bo dokładnie ten sam problem, dziś siedzę na łóżku, a pode mną jak wstałam spora mokra plama

srebrna_smuga możesz jeszcze wypróbować kessę, super rzecz! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-rekawica.html teraz w ciąży nie wyobrażam sobie życia bez niej
Współczuję teściowej... moja to akurat super babka, mówi wprost, żebyśmy robili po swojemu i że nie ma zamiaru się wtrącać, bo nie chce, żeby ją wyklinać na stare lata Za to moja mama nadrabia za 10 teściowych, no już brak słów czasami

india_love Ja uczulenie na gluten mam cały czas... przetestowane niestety, nie ma z tym łatwego życia...

tylkokasia super wyglądasz!

magdalena111111 A może to uczulenie na jakiś konkretny produkt? W ciąży jak wiadomo różne cuda się dzieją, o których wcześniej nawet się nie śniło tak jak pisała fasterka90, że wapno pomogło, może też zadziała
Napiję się dzisiaj wapna. Dzięki za link na rękawicę czaję się już pewien czas i po ciąży napewno ją zamówię. Teraz muszę masować rzadko i jak najmniej dotykać brzuszek Przybijam piątkę...wiem jak ciężko jest bezglutenu ale da się

Cytat:
Kurcze, będę musiała poczytać w takim razie, choć z drugiej strony nie wyobrażam sobie życia bez Babydream, i tej linii dla kobiet w ciąży, i tej dla dzieci...

Trzymaj się, zdrowia życzę!
Czytałam o tym i jakoś mnie to nie rusza. Szukałam w googlach informacji o tym jak ta soja wpływa ale nie mogłam w zasadzie znaleźć nic konkretnego tylko same podejrzenia. Poza tym zmieniłam miesiąc temu oliwkę na bodylotion gdzie tego składnika nie ma a i tak nie jest idealnie. Najwazniejsze narazie dla mnie, że nie mam ani jednego rozstępu Poza tym używam też wszystkich innych kosmetyków, podkłady dość ciężkie ( tylko tego bb z garniera się trzymałam z daleka), codziennie się maluję, używam toników. Jedynie kwasy odpuściłam. Nie będę aż tak wariować...

Corn trzymam za Was kciuki, trzymajcie się cieplutko

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:40   #3432
dzikasliwka
Rozeznanie

Hej

Ja obudziłam się dziś w nocy, koło 2:30 z tak potwornym bólem pleców, że aż mi się płakać chciało Do tego młody się nie ruszał, brzuch był twardy, myślę sobie "Jeeeezu, chyba trzeba do szpitala" Pochodziłam trochę, dalej nic. Dopiero wzięłam mój kojec, bo już jakiś czas na nim nie spalam i po dłuższej chwili jak ręką odjął. I nawet młody się zaczął wygłupiać, także chyba źle spałam.

Wczoraj dzwonili ze sklepu, że jest wózek do odbioru. Miało być 2 do 4 tygodni, a było 2 dni
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 09:42   #3433
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Na temat można by dyskutować w nieskończoność więc zostawmy to lepiej

Cornflower trzymaj się, na pewno będzie ok

Ja się dziś obudziłam z piekącym gardłem i nosem zapchanym zrobiłam sobie szybko gorące mleko z czosnkiem i miodem, nie lubię ale zawsze działa, może i tym razem przeziębienie nie zdąży się rozwinąć...
Oj zdrówka.

Ja mierzę zawsze na wysokości pępka - to taki mój punkt orientacyjny.

Ja dziś muszę mieszkanie ogarnąć bo mam klientkę (kurcze średnio się cieszę bo już siły nie mam )
I na 11 idę z córą na zajęcia z tańca - też mi się nie chce.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 10:03   #3434
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek zdrówka!
My sobie zjedliśmy śniadanie,tz był z psem i leżymy wszyscy w 4 (w sensie z psem,ja w dwupaku i tz), uwielbiam takie leniuchowanie

srebrna_smuga to bardzo miło że tak teściowa o Tobie dobrze mówi
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 10:11   #3435
agne19s
Zadomowienie

Cytat:

Ja z rana mam mniejszy a pod wieczór to jest ogromny, ale to kwestia najedzenia napicia i chyba napięcia brzucha po całym dniu

Cytat:
Po śniadaniu wezmę prysznic, zobaczymy czy przejdzie
Mieliśmy wczoraj z mężem ciasto piec, ale on już po 19 padł, a jak się obudził to stwierdził, że już za późno jest i ze on idzie spać... A ja się tak na to ciasto napaliłam Dzis jak wróci z pracy to mu nie odpuszcze Już nie mówiąc o masażu pleców, że wczoraj by mi się przydał...
Nie długo dzień chłopaka i stwierdziłam że zamiast bibelotow to upiekę tz jego ulubiony placek z orzeszkami solonymi i kajmakiem zaraz się zabieram I już nie umiem się doczekać aż mu skubne kawałek
Stary 2015-09-26, 10:22   #3436
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja z rana mam mniejszy a pod wieczór to jest ogromny, ale to kwestia najedzenia napicia i chyba napięcia brzucha po całym dniu

Nie długo dzień chłopaka i stwierdziłam że zamiast bibelotow to upiekę tz jego ulubiony placek z orzeszkami solonymi i kajmakiem zaraz się zabieram I już nie umiem się doczekać aż mu skubne kawałek
Rano zmierzyłam i wyszło niecałe 90

U nas raczej mąż piecze, bo on ma rękę do ciast Zawsze mu wychodzą, miał iść na cukiernika ale coś tam nie wyszło i poszedł w innym kierunku, a koniec końców pracuje w jeszcze zupełnie innej branży

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 10:39   #3437
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
(...)
U nas raczej mąż piecze, bo on ma rękę do ciast Zawsze mu wychodzą, miał iść na cukiernika ale coś tam nie wyszło i poszedł w innym kierunku, a koniec końców pracuje w jeszcze zupełnie innej branży
Ojj ale masz dobrze... zazdroszczę
Stary 2015-09-26, 10:43   #3438
Kasiula8708
Rozeznanie

Hej dziewczynki na razie was nie nadrabiam bo brak czasu,wpadam na chwile z zapytaniem poradzcie w wyborze wozka bo wczoraj bylismy ogladac i mam taki metlik w glowie ze szok zastanawiamy sie nad bebeto holland,podoba nam sie tez adamex pajero prosze te z was ktore maja wybrane te wozki o jakies opinie na ich temat
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 10:53   #3439
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusia wracaj do zdrówka Przez to ja nie lubię siedzieć w domu nawet na urlopie :P Jak się jest w biegu to nie ma czasu chorować a jak tylko w domu zapuści się korzenie na dłużej to od razu znikąd coś łapie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Hej

Ja obudziłam się dziś w nocy, koło 2:30 z tak potwornym bólem pleców, że aż mi się płakać chciało Do tego młody się nie ruszał, brzuch był twardy, myślę sobie "Jeeeezu, chyba trzeba do szpitala" Pochodziłam trochę, dalej nic. Dopiero wzięłam mój kojec, bo już jakiś czas na nim nie spalam i po dłuższej chwili jak ręką odjął. I nawet młody się zaczął wygłupiać, także chyba źle spałam.

Wczoraj dzwonili ze sklepu, że jest wózek do odbioru. Miało być 2 do 4 tygodni, a było 2 dni
Ale musiałaś się przestraszyć Fajnie, że tak szybko wózek ogarneli

Zbieram się bo mąż mi samochód zostawił, pojadę kupić jeszcze parę brakujących drobiazgów i może uda mi się botki jakieś upolować bo adasie nie do wszystkiego pasują. Nie piszcie za dużo żebym mogła potem ogarnąć

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-26, 10:53   #3440
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki na razie was nie nadrabiam bo brak czasu,wpadam na chwile z zapytaniem poradzcie w wyborze wozka bo wczoraj bylismy ogladac i mam taki metlik w glowie ze szok zastanawiamy sie nad bebeto holland,podoba nam sie tez adamex pajero prosze te z was ktore maja wybrane te wozki o jakies opinie na ich temat
Dla mnie Holland za ciężki, ale ja drobna jestem. I droższy od Adamexa. Wybraliśmy właśnie Pajero , fajny design, lekki, dobra amortyzacja (regulowana), cena fajna (nam się udało zamówić w promocyjnej cenie) - no dla mnie bomba Polecam

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 11:06   #3441
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Mi w hollandzie nie podobało się to, że ta torba pod wózkiem ma rozpięcie od strony budy w gondoli, tzn nie w tym miejscu gdzie się stoi prowadząc wózek. No taki mały szczegół, a czy istotny to się okaże

Ja dzisiaj pospałam jak nigdy do 10, mała jakoś nad ranem harcowała, ale nie przeszkadzało mi to w spaniu zaraz biorę się za małe sprzątanie a potem będziemy z mężem leniuchować pogoda u nas deszczowa więc nawet na spacer się nie wyjdzie
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 11:07   #3442
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Agusia wracaj do zdrówka Przez to ja nie lubię siedzieć w domu nawet na urlopie :P Jak się jest w biegu to nie ma czasu chorować a jak tylko w domu zapuści się korzenie na dłużej to od razu znikąd coś łapie

Ale musiałaś się przestraszyć Fajnie, że tak szybko wózek ogarneli

Zbieram się bo mąż mi samochód zostawił, pojadę kupić jeszcze parę brakujących drobiazgów i może uda mi się botki jakieś upolować bo adasie nie do wszystkiego pasują. Nie piszcie za dużo żebym mogła potem ogarnąć
Dzięki postaram się nie dać temu choróbsku

A ja to się zastanawiam czy przypadkiem nie będę musiała wszystkich nowych butów kupić, bo stopy mi się wydłużyły i szersze mam aż się boję zmierzyć moje jesienne botki
Stary 2015-09-26, 11:08   #3443
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie Holland za ciężki, ale ja drobna jestem. I droższy od Adamexa. Wybraliśmy właśnie Pajero , fajny design, lekki, dobra amortyzacja (regulowana), cena fajna (nam się udało zamówić w promocyjnej cenie) - no dla mnie bomba Polecam

Wlasnie holland niezbyt dobre opinie spacerowka ma ale chyba jal wiekszosx tych 2w1a o adamexie jeszcze nic nie czytalam,chyba wogole dam sobie spokoj z tymi opiniami bo juz mnie glowa boli a ile ludzi tyle opinii,a jeszvze zapytam jaki ci powiedzieli czas oczekiwania bo u mnie ok 4tygodni
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 11:13   #3444
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie holland niezbyt dobre opinie spacerowka ma ale chyba jal wiekszosx tych 2w1a o adamexie jeszcze nic nie czytalam,chyba wogole dam sobie spokoj z tymi opiniami bo juz mnie glowa boli a ile ludzi tyle opinii,a jeszvze zapytam jaki ci powiedzieli czas oczekiwania bo u mnie ok 4tygodni
Ja też nie czytam opinii bo każdy czego innego oczekuje. Dla mnie większość wózków była ciężka, mimo tego, że ludzie sądzili inaczej.
Mi powiedział facet ze nawet do 2 miesięcy, ale to jest maksimum. Oni tak mówią, bo chcą się zabezpieczyć. Myślę, że 4 tygodnie to minimum, ogólnie obstawiam, że po 6 tygodniach powinien dotrzeć czyli w moim przypadku koniec października/początek listopada.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 11:19   #3445
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość

a tez pod koniec dnia masz taki ciężki, twardy ? bo ja mam tak, ale to chyba taki ma być już w tych koncowych miesiacach, twardawy ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-26, 11:30   #3446
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Gdzie można znaleźć te papierki? W aptece? Chyba będę musiała zakupić, bo dokładnie ten sam problem, dziś siedzę na łóżku, a pode mną jak wstałam spora mokra plama :mur
No w aptece internetowej zakupiłam ale już mnie wkurzają...bo co robię to nic nie wychodzi nadal jest zółty. Niby żółty też znaczy że ma ph 5 czy cuś (nie chcę mi się sprawdzać teraz) ale kolor sie nie zmienia. Ostatnio też miałam tyle śluzu ale gin powiedział, że wody w normie a ja zapomniałam się o ten śluz spytać...A nie wiem jakby co np. stwierdzić te sączenie wód płodowych i dlatego zakupiłam te papierki. I tak są do kitu

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
cornflower widzę humor dopisuje nawet w szpitalu,tak trzymaj
Ja od wczoraj marze o lodach, konkretnych,z miasta więc będę ciągnąć tz śniły mi się nawet w nocy że na nie szłam z moją mamą i trafić nie mogłam

Nasza położna mówiła że te papierki się nie sprawdzają że w szpitalu mają inne,które nie są dostępne w aptekach. Też wczoraj przez chwile myślałam, że wody - wstałam i nagle mega mokro.
Wam też śluzu dużo więcej leci jak jesteście w ruchu? Mi jak siedzę,leżę to prawie nic,sucho. A po spacerze czy sprzątaniu masakra.
No mi leci dużo. Czuję jak nieraz leci. Taki wodnisto białawy..dlatego się zastanawiałam jak wyglądają te wody płodowe...

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Widze ze temat chusteczek się przewinal, ja tez nie lubie tych rossmanowskich suche jak wior, super są te fioletowe z biedry, pieknie pachną, w ogóle moje dziecko ma 4 lata a ja dalej uzywam mokrych przy nim, teraz z racji ze jestesmy w Niemczech używam penatena, ale sroka nie ma ich opisanych na stronie, na malutka pupke corci kupilam 4 pak hippa, zobaczymy jak się sprawdzą
Też kupiłam 4-pak HIPPa polecany przez Srokę..zobaczę jak to będzie.

Wogóle trochę się poużalam. Mam deprechę przedporodową chyba. I to przez to że mieszkam u teściów..Wcześniej mi jakoś na nerwy nie działali a w jeden dzień odechciało mi się tu siedzieć. Teściówka się wkurzyła na TŻ że on jej nic nie pomaga jak mieli robotę (a TŻ ma swoją pracę fakt,że akurat zrobił wolne żeby mi pomóc przebierać lumpy do sklepu, nosić worki-jeden dzień pomocy dla żony ale teściówka nie rozumie myśli że ja mogę poczekać) no i że ona chce żebyśmy my też sprzątali w domu, że teraz wie że ja nie mogę ale jak urodzę to też mam sprzątać kuchnie łazienke itp. KU***WA a co ja do tej pory robiłam? Sprzątam, jak z pola wracali obiad na stół podawałam, staram się jak mogę, na ręce sobie patrzę i źle, za mało robię.
Przedwczoraj krzyknęła do TŻ jak wychodziliśmy do sklepu, że ma coś kupić na obiad bo Kaśka w piątek robi obiad...dobrze, że usłyszałam bo nie może normalnie się zapytać "czy mogę zrobić obiad". Ona się rozchorowała i wczoraj wszystko zrobiłam ja obiad sprzątanie po-ok-ale plecy i brzuch to mi odpaść chciały, resztę dnia leżałam. Wstaję rano a tam od kolacji syf w zlewie czeka na mnie..
Teraz siedzę w pokoju swoim ona przeziębiona nadal i chyba obiadu nie robi..Nie chcę mi się iść pytać o ten obiad bo ja naprawdę nie mogę przy nim wystać tyle..A nikt mi nie pomoże.
Chodzi mi o to, że jest mi przykro. Ja też byłam przeziębiona ale coś robiłam żeby nie było że królowa leży.
Nikt mi się nie zapyta czy mnie coś boli, czy pomóc. Nie czuję tu takiej troski o mnie jak u swojej mamy. Ja tu się staram a zawsze źle jest tak czuję. I dziś też będzie bo nie mam sił iśc robić obiadu. Po porannym sprzątaniu plecy mi nawalają.
I to w jeden dzień zmieniłam zdanie o tym domu!!

Sorki za moje dziwne wypociny

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 11:56   #3447
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki

Dużo zdrowia dla chorujących

Cytat:
zastanawiamy sie nad bebeto holland,podoba nam sie tez adamex pajero prosze te z was ktore maja wybrane te wozki o jakies opinie na ich temat
A na czym Ci zależy? Terenówka, miejski, lekkość?

Cytat:
O jednak Pajero Niech się dobrze nosi. Jaki kolor?

Cytat:
No mi leci dużo. Czuję jak nieraz leci. Taki wodnisto białawy..dlatego się zastanawiałam jak wyglądają te wody płodowe...

Też kupiłam 4-pak HIPPa polecany przez Srokę..zobaczę jak to będzie.

Wogóle trochę się poużalam. Mam deprechę przedporodową chyba.
Współczuję problemów z teściową

Śluz bym przyrownala do plodnego, może być biały.

Co do kosmetyków, fajne recenzje ma seria dla malucha z Sylveco. Mam duże zaufanie do tej marki.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 12:04   #3448
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
O jednak Pajero Niech się dobrze nosi. Jaki kolor?
Kolor granatowy na czarnym stelażu, na stronie producenta to jest wzór 80L/C

Właśnie przeczytałam w necie, że firma Johnson przyznała, że w ich kosmetykach jest jakiś składnik rakotwórczy i się wystraszyłam, bo chciałam zużyć ten krem p/odparzeniom, który dostałam... Chyba jednak kupię inny, np. Babydream. Jaki dokładnie macie krem, podajcie proszę linki, bo chyba jest kilka w tej serii?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-26, 12:14   #3449
Sundance75
Raczkowanie

Cytat:
Wogóle trochę się poużalam. Mam deprechę przedporodową chyba. I to przez to że mieszkam u teściów..Wcześniej mi jakoś na nerwy nie działali a w jeden dzień odechciało mi się tu siedzieć. Teściówka się wkurzyła na TŻ że on jej nic nie pomaga jak mieli robotę (a TŻ ma swoją pracę fakt,że akurat zrobił wolne żeby mi pomóc przebierać lumpy do sklepu, nosić worki-jeden dzień pomocy dla żony ale teściówka nie rozumie myśli że ja mogę poczekać) no i że ona chce żebyśmy my też sprzątali w domu, że teraz wie że ja nie mogę ale jak urodzę to też mam sprzątać kuchnie łazienke itp. KU***WA a co ja do tej pory robiłam? Sprzątam, jak z pola wracali obiad na stół podawałam, staram się jak mogę, na ręce sobie patrzę i źle, za mało robię.
Przedwczoraj krzyknęła do TŻ jak wychodziliśmy do sklepu, że ma coś kupić na obiad bo Kaśka w piątek robi obiad...dobrze, że usłyszałam bo nie może normalnie się zapytać "czy mogę zrobić obiad". Ona się rozchorowała i wczoraj wszystko zrobiłam ja obiad sprzątanie po-ok-ale plecy i brzuch to mi odpaść chciały, resztę dnia leżałam. Wstaję rano a tam od kolacji syf w zlewie czeka na mnie..
Teraz siedzę w pokoju swoim ona przeziębiona nadal i chyba obiadu nie robi..Nie chcę mi się iść pytać o ten obiad bo ja naprawdę nie mogę przy nim wystać tyle..A nikt mi nie pomoże.
Chodzi mi o to, że jest mi przykro. Ja też byłam przeziębiona ale coś robiłam żeby nie było że królowa leży.
Nikt mi się nie zapyta czy mnie coś boli, czy pomóc. Nie czuję tu takiej troski o mnie jak u swojej mamy. Ja tu się staram a zawsze źle jest tak czuję. I dziś też będzie bo nie mam sił iśc robić obiadu. Po porannym sprzątaniu plecy mi nawalają.

Jeśli Cię choć trochę pocieszę - mam to samo, tyle że z moją mamą (mimo, że mieszkamy sami z tż). Jak odwiedziliśmy teściową 50 km od nas, to zabroniła mi nawet składników na sałatkę kroić (akurat obiad robiła). Ja w szoku, bo przecież to mogłam na siedząco robić, mówię do niej w żartach, że jeszcze inwalidką nie jestem i pomogę, a ona kategorycznie NIE i mam czekać, aż skończy. I jedyne na co mi pozwoli w ramach wyjątku to zaparzyć herbatę, bo już nie ma trzeciej ręki I ogólnie pytała, jak się czuję, czy wszystko ok ze mną i małym, czy wyniki mam dobre itp. Bardzo to miłe było z jej strony, nie spodziewałam się kompletnie... Mimo, że kiedyś trochę krzywo się patrzyłyśmy na siebie
Za to moja szanowna mamusia przechodzi samą siebie... Ostatnio dzwoni do mnie, czy im nie pomogę w przeprowadzce. Pytam się jej, co miałabym dokładnie robić? A ona do mnie: no jak to co, meble byś pomogła znosić, pakować wszystkie rzeczy, dywany pozwijać itp. Ja do niej, że chyba jaja sobie ze mnie robi To zaczęła się wydzierać w telefon, że oni sobie z tym wszystkim nie poradzą, że MUSZĘ przyjść, że ona nie ma siły na takie rzeczy... No sorry, kobieta prawie 100 kg wagi, postury niemal jak facet i takie telefony??? W ogóle takich sytuacji mam mnóstwo, niemal codziennie z czymś dzwoni "weź załatw, przynieś, przyjedź, pomóż, zrób". I to wszystko tonem rozkazującym, ani razu nie podziękuje, a jak odmówić to foch jak stąd w kosmos i gada później do innych jaką ma córkę niedobrą, bo starej matce mie pomoże w potrzebie Nieraz było mi przykro, bo sama palcem nie kiwnie (choć ma masę czasu - nie pracuje), nawet się nie zapyta, czy coś mi trzeba. A mieszka 10 minut spacerkiem ode mnie. Wiecznie tylko żądania, pretensje i postawa roszczeniowa. Jak wpadnę ze sporadyczną wizytą, to nawet głupiej kawy nie zaproponuje, tylko "zrób se sama, bo mi się nie chce", albo "a co ty, rąk nie masz?" Później wielkie zdziwienie, że nikt nie odwiedza i kto może to ucieka z domu jak najdalej. Nosz kurde, bardzo dziwne

Uff... mi też ulżyło poza tym 34 tydzień dziś zaczęłam, szok, ale zleciało
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 12:16   #3450
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Boziu nie wyobrażam sobie...Macie w planach mieszkanie razem bez nich? Przecież to jest jakiś żart, w ogóle to czemu Ty gotujesz obiad dla wszystkich a nie tylko dla siebie i męża? Mnie kiedyś mąż namawiał żeby mieszkać z jego rodzicami, wytrzymałam równo 7 dni po czym uciekłam.

Poznanianka to ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...hutzcreme.html

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości