Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 09:58   #1831
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Właśnie pojechałam z zamiarem obejrzenia czapeczek zimowych, ale jeszcze nie było

Też chciałam iść na 3 badanie prenatalne, ale mój lekarz stwierdził, że nie ma sensu

W ogóle wkurzyłam się, bo oczywiście moja siostra zaczęła marudzić, że po co nam tyle ubranek, że Mała na pewno tego wszystkiego nie założy. Kazała mnie i mamie się opanować. Zazdrosna jest o każdą wydaną złotówkę

A i od 5 października w lidlu będą ubranka dla maluszków
W Textil Markecie też nie było zimowych czapeczek

I co, odpuszczasz to badanie? Ja jednak dla spokojności wolę iść. Niby cały czas się jest pod kontrolą lekarza, ale jakoś czuję potrzebę iść

Nie rozumiem takiej głupiej zazdrości... Nawet jeśli Mała czegoś nie założy to dlaczego masz nie kupić skoro chcesz? Tym bardziej, że to Twoje pieniądze. A Twojej mamie nikt nie każe kupować, tylko robi to bo chce...

Ja do najbliższego Lidla mam 25 km... nie widzi mi się jechać jeszcze przed otwarciem i walczyć o miejsce

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Franca... Ejj daj spokój. Coś na zasadzie że każde z nas ma być dzisiaj z swoim salonie - jakbyśmy się nie wi3m miejscami zamieniali.. owszem zdarzalo sie kiedy u mnie była ciężka fizycznie robota to w ciąży zamianka ale to zadko jak diabli nie wiem czy może raz czy dwa...
Pewnie ją coś ugryzło z rana i musiała Wam na złość zrobić... nawet jeśli nie ma racji to takie akcje wkurzają

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Siedzę pod kocykiem i właśnie wypiłam mleko z miodem. Chyba zaraz się zdrzemnę i mam nadzieję, ze będzie lepiej

Co do biedronek chyba tak jest - u mnie nie było w żadnej biedronce podkładów jednorazowych, nie widziałam tez w najbliższej ani bodziaków ani misiowych bluz
Zdrzemnij się, mam nadzieję, że Ci przejdzie chociaż trochę
Stary 2015-09-28, 10:01   #1832
rudaska
Zakorzenienie

Evciapo mój prowadzący nawet nie wie że idę na te badania. Poza tym on mi zabiera wszystkie wyniki, ostatnio miałam podpięte zdjecia 3d to też mi wziął, dobrze ze zdążyłam telefonem foto pstryknąć. Potem pewnie odda ale ciężko się było rozstać. A twoja siostra to niech sie sama opanuje
Musze jakieś śniadanie ogarnąć
Stary 2015-09-28, 10:01   #1833
Fionka_31
Zakorzenienie

A jeszcze co do pozycji snu to tez najlepiej mi na plecach albo prawym boku ale wczoraj to nie mogłam znalezc pozycji i wiercilam sie jak owsik

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:01   #1834
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle wkurzyłam się, bo oczywiście moja siostra zaczęła marudzić, że po co nam tyle ubranek, że Mała na pewno tego wszystkiego nie założy. Kazała mnie i mamie się opanować. Zazdrosna jest o każdą wydaną złotówkę
Ja jestem zła na siebie bo bez sensu zrobiłam tą wyprawkę. Mam dużo bodziaków a mało półśpiochów. Miałam dokupić półśpiochów ale wylicytowałam tamtą pakę, w której są głównie body ala: oby ten kombinezon chociaż był w dobrym stanie rosi:
Stary 2015-09-28, 10:07   #1835
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Evciapo mój prowadzący nawet nie wie że idę na te badania. Poza tym on mi zabiera wszystkie wyniki, ostatnio miałam podpięte zdjecia 3d to też mi wziął, dobrze ze zdążyłam telefonem foto pstryknąć. Potem pewnie odda ale ciężko się było rozstać. A twoja siostra to niech sie sama opanuje
Dziwne, że zabiera Ci badania... U mnie USG zawsze w przychodni kserują, a wyniki badań przesyłają im z labo ze szpitala. Czasem się zapomną i zabiorą mi np. wyniki moro itp., ale o to się nie upominam. Na pewno nie dałabym sobie zabrać opisu USG i zdjęć
Tym bardziej, że za nie płacę. A jak mam robione w szpitalu (co zdarzyło się tylko dwa razy) to też im szpital do przychodni przesyła.

Pokażę Wam skarpetki, które moja mama kupiła dla Inki

Stary 2015-09-28, 10:11   #1836
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziwne, że zabiera Ci badania... U mnie USG zawsze w przychodni kserują, a wyniki badań przesyłają im z labo ze szpitala. Czasem się zapomną i zabiorą mi np. wyniki moro itp., ale o to się nie upominam. Na pewno nie dałabym sobie zabrać opisu USG i zdjęć
Tym bardziej, że za nie płacę. A jak mam robione w szpitalu (co zdarzyło się tylko dwa razy) to też im szpital do przychodni przesyła.

No dla mnie też to jest dziwne, wszystko zbierają w kartotece ja mam tylko kartę ciąży. Do pierwszych badan i opisów sobie wszystko kserowałam, żeby mieć w razie w co prywatnemu pokazać. teraz się cieszę bo mam w domu przynajmniej ksero. Zdjęcia prawie wszystkie mam z opisami, ale tamte akurat były podpięte pod prenatalne.
skarpetki śliczne

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-09-28 o 10:12
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:11   #1837
_karmazynova_
Zadomowienie

Ogolnie mam nadzieję, że kierownik labo okaże się ok
limonka nie przejmuj się wagą. po ciąży zrzucimy nadmiar kg

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja dzis jadę znow do Oxfordu.. konsultacje z diabetologiem i mają mi tam ponoć zrobić też KTG. Trzymajcie kciuki, żeby bylo ok. i żeby moja córka tam pie.rdo.lca nie dostała, bo oczywiście musimy ja ze sobą ciagac
kciuki !
Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Witam mamusie, mam nadzieje ze czujecie sie dobrze nie pisalam sporo czasu, ale nie sposob za wami nadazyc. Piszecie z taaakim tempem... U nas sporo sie dzialo przez ten czas. Wiemy juz co bedziemy mieli - dziewczynke maz rozczarowany byl bo liczyl na syna. A dla mnie to nie ma znaczenia Chcemy dac jej na imie Maya. Poza tym czeka nas przeprowadzka juz za miesiac. Kupilismy dom i dzidzia przyjdzie na swiat juz na nowym miejscu. Jestem przeszczesliwa ale nie ciesze sie z samego faktu pakowania, przenoszenia i zmiany ginekologa... Tym bardziej ze to bedzie tylko miesiac przed data porodu. Wariactwo mam tez dla Was cos ciekawego do poczytania. "Poród Naturalny" autorki Ina May Gaskin. Bardzo polecam, swietna ksiazka!
Dla tych co znaja angielski to jest dostepny ebook w wersji oryginalnej na chomikuj pl - Ina May's Guide to Childbirth.

Widzialam ze pisalyscie na temat jezyka niemowlat. Ja osobiscie nie zgadzam sie ze sposobami tej autorki wprowadzania takiego rygoru od samego poczatku To za sztywne zasady wg mnie a dziecko to nie robot i potrzebuje jak najwiecej bliskosci, ale rozumiem ze nie zawsze mozemy poswiecic dziecku tyle czasu ile bysmy chcieli, dla niektorych mam to ratuje zycie.
To jeszcze dwie ksiazki ktore bardzo polecam. "Zintegrowany mózg - zintegrowane dziecko" Daniel J. Siegel, Tina Bryson oraz "Grzeczne Dziecko" tych samych autorow. Musialam wyszukac polskie tytuly
Dzięki za polecane książki
Gratulacje córeczki i zakupu domu Super

Cytat:
Halwaya trzymam kciuki mocno!

Beavercanoe powodzenia w przeprowadzce

Nie wiem czy mi dziś zrobią tą krzywą labo jest od 7 do 9 byłam wcześniej a i tak jestem 4 w kolejce i nie wiem czy mi laborantka zdąży pobrać. Wy czekałyście równo 2h?
Ja jak byłam na krzywą to była kolejka ludzi przede mną. Weszłam o 7.30 a labo było otwarte od 7.15, a czekałam w kolejce już od 7.00. I też pielęgniarka powiedziała, że powinnam wejść pierwsza.. odpowiedziałam jej, że jakby ludzie byli ok, to by mnie przepuścili, a każdy udawał, że mojego brzucha nie widzi. a ja nie miałam zamiaru się z nimi kłócić, to nic już nie odpowiedziała. Labo było otwarte do 9.15, ale powiedziały, że mam o 9,30 przyjść do nich do pokoju i zawołać po trzecie pobranie krwi i tak zrobiłam. Pielęgniarki okazały się ok
U mnie lekarz powiedział, że wystarczyłoby, że miałabym pobranie krwi na czczo i po 2 godzinach. Doczytałam, że to drugie pobranie krwi odbyło się przed 2 godzinami, więc mam nadzieję, że glukoza zdążyła Ci zmaleć.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska bez sensu przecież i tak pewnie tam siedzą dłużej niż 2 godziny :/

Ten księżyc podobno koniec świata zapowiada
Nie mogę się doczekać najlepiej niech uderzy w uchodźców

a ja o tym księżycu zapomniałam

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

My wczoraj mielismy stresujacy dzien i wieczor. Bylismy na ip bo maly sie nie ruszal od soboty a ja panikara. No i brzuch caly czas napiety i bol w pachwinach. W pewnym momencie to myslalam ze rodze tak bolalo.
Na szczescie wszystko ok procz nakazu lezenia bo skurcze coraz gorsze.

Z racji tego bede nadrabiac i spamowac bo nic mi nie wolno.

Milego dnia
Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok! Uważaj na siebie i dbaj o odpoczynek

evciapo super ubranka ! zakupy ciuszków z wyprawki sprawiają najwięcej przyjemności

Cytat:
chyba się przeziębiłam Głowa mi pęka i od rana zasmarkałam 2 paczki chusteczek. Chyba trochę zmarzłam wczoraj jak sprzątaliśmy u nas, bo któryś z ojców zostawił pootwierane okna i w domu było niecałe 15'
Zdrowiej pod kołderkę i wygrzewamy się

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:13   #1838
benita84
Zadomowienie

witam

rudaska super ten śpiworek Ci wyszedł dopiero teraz udało mi się zdjęcie zobaczyć

co do pamiętnika dla maluszka to ja mam taki dla synka, całą ciążę i pierwsze dwa lata robiłam notatki. Teraz trochę to zaniedbałam. Ale mam też okropne wyrzuty sumienia bo dla drugiego synka nie będę miała takiego pamiętnika :/ jakoś nie mogę nigdy czasu i zapału znaleźć żeby coś napisać
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:16   #1839
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne

Co do spania, to staram się leżeć na lewym boku, ale i tak w nocy budzę się różnie.

Ja nie robię pamiętnika. Miałam robić, ale skończyło się na zakupie zeszytu

Mamy pierwsze zdjęcie

Stary 2015-09-28, 10:20   #1840
rudaska
Zakorzenienie

Karmazynova bardzo ładne zdjęcie z pomysłem, widać kto jest najważniejszy
Stary 2015-09-28, 10:27   #1841
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam, ale tylko na moment. W sumie przeszliśmy i poczuliśmy sie mocno zawiedzeni - małe zainteresowanie ze strony pracowników, sami pracownicy tako nie wyróżniali sie z tłumu i nawet chcąc ich o cokolwiek zapytać nie dało rady. Organizacyjnie moim zdaniem mocno słabo.

Muszę obczaić gazetkę lidla, bo w sumie poza ciuszkami brakuje nam tylko mebelków dla małej (zakup po wypłacie), niani, laktatora i ewentualnie snuzy (dalej nad nią myślimy intensywnie) + kilku pierdółek

Właśnie pisałam tż że chyba po pracy przywiezie mi kominek do aromaterapii
Ja też byłam tylko chwilę, w sumie to jedyna postarała się ta położna. Prezentacja wózków to raczej wyglądała jak ich reklama, żadnych wskazówek na co zwracać uwagę przy kupnie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej. Ale mi ten księżyc przeszkadzal. Nie dość ze zasnęłam o 1, później krazylam do kibelka i o 4 wstalam znowu to przez godzinę nie mogłam zasnąć. Widziałam zaćmienie ale czerwieni nie.

Spalam moze ponad 4 godz łącznie i nic nie czuje ze odpoczywalam w weekend

Evcia śliczne ubranka

Ja sobie podliczylam co mam i czego brakuje. W sumie musze wydać jeszcze ok 450 zl + laktator+ wozek
Nie cierpię pełni zawsze wtedy źle śpię. Dzisiaj dodatkowo mama pobierała mi krew, później już nie mogłam usnąć i cały dzień będzie zrąbany

Cytat:
W Textil Markecie też nie było zimowych czapeczek

I co, odpuszczasz to badanie? Ja jednak dla spokojności wolę iść. Niby cały czas się jest pod kontrolą lekarza, ale jakoś czuję potrzebę iść

Nie rozumiem takiej głupiej zazdrości... Nawet jeśli Mała czegoś nie założy to dlaczego masz nie kupić skoro chcesz? Tym bardziej, że to Twoje pieniądze. A Twojej mamie nikt nie każe kupować, tylko robi to bo chce...

Ja do najbliższego Lidla mam 25 km... nie widzi mi się jechać jeszcze przed otwarciem i walczyć o miejsce
W ogóle mam wrażenie, że bardzo ciężko będzie znaleźć ładną zimową czapkę w małym rozmiarze.

Do lidla wejdę może po południu, też mi się nie chce od rana tam stać

Nie idę na badania, bo już w sobotę zaczynam 32tydzień i już nie zdążę ich zrobić

Moja siostra to w ogóle ciężka osoba, taki krytykant wszystkiego

Cytat:
Na szczęście mój mi nie zabiera ani zdjęć ani wyników z prenatalnych. Chciał je tylko obejrzeć i zaraz mi je oddał.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja jestem zła na siebie bo bez sensu zrobiłam tą wyprawkę. Mam dużo bodziaków a mało półśpiochów. Miałam dokupić półśpiochów ale wylicytowałam tamtą pakę, w której są głównie body ala: oby ten kombinezon chociaż był w dobrym stanie rosi:
Hehe u mnie też dużo więcej gór niż dołów

Cytat:

Słodkie są te skarpetki
Mamy podobne, ale z napisem pod spodem "kocham tatę". TŻ wybierał

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
evciapo super ubranka ! zakupy ciuszków z wyprawki sprawiają najwięcej przyjemności

no właśnie, mogłabym codziennie coś kupować

Jakie piękne zdjęcie z sesji nie mogę się doczekać reszty

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:27   #1842
kalwinka
Zadomowienie

karmazynova zdjęcie urocze
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:31   #1843
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Karmazynova bardzo ładne zdjęcie z pomysłem, widać kto jest najważniejszy
Dzięki

Kobieta nie robiła nam wymyślnych zdjęć, brzuszek był na pierwszym miejscu. Nawet TŻ powiedział, że obawiał się, że ta sesja będzie sztuczna, bo będzie nas ustawiać do każdego zdjęcia (wiecie ręka tak, noga tak, a głowa nienaturalnie przekrzywiona), a ona po prostu powiedziała usiądźcie sobie bokiem, patrzcie na brzuszek lub na siebie. i to było tyle

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Jakie piękne zdjęcie z sesji nie mogę się doczekać reszty
Cytat:
karmazynova zdjęcie urocze
Dzięki

Stary 2015-09-28, 10:36   #1844
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

My wczoraj mielismy stresujacy dzien i wieczor. Bylismy na ip bo maly sie nie ruszal od soboty a ja panikara. No i brzuch caly czas napiety i bol w pachwinach. W pewnym momencie to myslalam ze rodze tak bolalo.

Milego dnia
Ojeju całe szczęście, ze wszystko z Małym ok, w takim razie odpoczywaj ;*
Cytat:
Pokażę Wam jeszcze zakupy z tesco i jedne z lumpka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Śliczne, bardzo ładne, te kompleciki, kurcze szkoda, ze nie ma u mnie tesco ;/
Cytat:
chyba się przeziębiłam Głowa mi pęka i od rana zasmarkałam 2 paczki chusteczek. Chyba trochę zmarzłam wczoraj jak sprzątaliśmy u nas, bo któryś z ojców zostawił pootwierane okna i w domu było niecałe 15'
Oj go niedobrze, kuruj się domowymi sposobami i nie daj się chorobie ;*
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Tak szkoda, że u was nie ma bo dla dziewczynek były takie śliczne szaro-różowe. Ale z tego co widzę, w Biedronkach jest różny asortyment bo dziewczyny pisały o chusteczkach w pudełkach a u nas były takie:
Chyba dzisiaj aż podjade zobaczyć, czy u nas są, ale wcześniej nie widziałam i w sumie w gazetce biedronkowej tez nie widziałam, więc to może by was tylko te body sa?

Cytat:
:

A i od 5 października w lidlu będą ubranka dla maluszków
Nie przejmuj się siostra, to Twoje dziecko i Ty decydujesz ile czego kupisz i w czym będzie chodziła

I dzięki za przypomnienie o ubraniach, właśnie oglądałam w gazetce, nawet fajne rzeczy będą

Cytat:

Ale fajowskie, skad?
Cytat:
Śliczne

Co do spania, to staram się leżeć na lewym boku, ale i tak w nocy budzę się różnie.

Mamy pierwsze zdjęcie

Bardzo ładne zdjęcie, jednak fota profesjonalna robi wrażenie

Hahaha wstałam z Mężem dzisiaj o 6.30, zrobiłam mu śniadanie i kanapki do,pracy, poszedł a moja po 7 nie mam co robić, poszłam do salonu, puszczają już u nas ciepło w dziennikach i tak cieplutko w domu, na dworze pokazywali tylko 4 stopnie ! I tak mi przyjemnie było, ze myślę a co tam poloze sie i zasnelam, 10 min temu się obudziłam i czuje ze spałam lepiej niż przez całą noc

Dzisiaj w ramach rocznicy postanowilam, ze,jadę do fryzjera, juz dawno nie scinalam włosów, a mam takie zniszczone, ze z 7 cm chyba zetne, a w tyg umawialam się ze szwagierka na malowanie, bo mój odrost juz straszy ;/

Trzeba się ubrać tylko ciepło, bo zimno chyba dzisiaj, chyba że tylko noc taka chłodną była. Obiad mam z wczoraj, z resztą Męża do 24 nie będzie, więc dzisiaj chyba za dużo nie porobie, jakoś nie chce mi się, prasowania mam trochę, to chociaż to może ogarne

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:38   #1845
halwaya
Zakorzenienie

Cukier po śniadaniu mi tak skoczył, że masakra.. a akurat właśnie jadę na spotkanie z diabetologiem.. boję się, że się skończy na insulinie
A w ogole korki masakryczne. Dobrze, że nie musze dzis byc na konkretną godzinę, bo chyba bym się tu wku.rzala

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:40   #1846
kalusia87
Zakorzenienie

O 6 jak TŻ wstawał do pracy, było 0 stopni.
Karmazynova, śliczne zdjęcie
Stary 2015-09-28, 10:42   #1847
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

Ale śliczne
To niesprawiedliwe, że dla dziewczynek są dużo ładniejsze rzeczy

Cytat:
Mamy pierwsze zdjęcie

Piękne!
Ja na sesje brzuszkową mam za mało odwagi, mało uroczo wyglądam i obawiam się, że nic by mi się nie podobało
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:46   #1848
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Śliczne, bardzo ładne, te kompleciki, kurcze szkoda, ze nie ma u mnie tesco ;/

Nie przejmuj się siostra, to Twoje dziecko i Ty decydujesz ile czego kupisz i w czym będzie chodziła

I dzięki za przypomnienie o ubraniach, właśnie oglądałam w gazetce, nawet fajne rzeczy będą
Dzisiaj w ramach rocznicy postanowilam, ze,jadę do fryzjera, juz dawno nie scinalam włosów, a mam takie zniszczone, ze z 7 cm chyba zetne, a w tyg umawialam się ze szwagierka na malowanie, bo mój odrost juz straszy ;/

Trzeba się ubrać tylko ciepło, bo zimno chyba dzisiaj, chyba że tylko noc taka chłodną była. Obiad mam z wczoraj, z resztą Męża do 24 nie będzie, więc dzisiaj chyba za dużo nie porobie, jakoś nie chce mi się, prasowania mam trochę, to chociaż to może ogarne
w tesco te ubrania są śliczne, ale niektóre są drogie. Upatrzyłam sobie świetną bluzę, mam nadzieję, że ją przecenią i kupię Małej

Też planuję iść do fryzjera, ale obetnę same końcówki, ale wybieram się do niej już ze 2 miesiące i dojść nie mogę

Na dworze zimno jak diabli! Wystawiłam tylko pranie na taras i biegiem uciekałam.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Cukier po śniadaniu mi tak skoczył, że masakra.. a akurat właśnie jadę na spotkanie z diabetologiem.. boję się, że się skończy na insulinie
A w ogole korki masakryczne. Dobrze, że nie musze dzis byc na konkretną godzinę, bo chyba bym się tu wku.rzala
Kurczę, mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez insuliny.

40/40
Stary 2015-09-28, 10:48   #1849
limonka_86
Zadomowienie

Czubasek lez i nie ruszaj sie cale szczescie ze z malym wszystko ok !!

Karmazynowa zdjecie wyglada naprawde super !!

Halwaya cale szczescie ze masz dzisiaj wizyte bo tak to jeszcze bys sie dodatkowo stresowala a bedziesz od razu wiedziala co robic

Tak sobie wlasnie uswiadomilam ze nie mam ani jednego zdjecia w ciazy nawet TZ powiedzialam ze jeszcze Gabrysia sie bedzie kiedys podejrzewac ze ja adoptowalismy albo cos ;-) kurde musze jakies fotki porobic
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 10:49   #1850
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
w tesco te ubrania są śliczne, ale niektóre są drogie. Upatrzyłam sobie świetną bluzę, mam nadzieję, że ją przecenią i kupię Małej

Też planuję iść do fryzjera, ale obetnę same końcówki, ale wybieram się do niej już ze 2 miesiące i dojść nie mogę

Na dworze zimno jak diabli! Wystawiłam tylko pranie na taras i biegiem uciekałam.
Ale są dobre jakościowo, nic się z nimi po praniu nie dzieje

Hehe ja też już z 2 miesiąc sie wybieram i nawet dzisiaj strasznie mi się nie chce ;/

Trzeba się ciepło ubrać skoro tak.

Stary 2015-09-28, 11:02   #1851
benita84
Zadomowienie

kciuki za dzisiejsze wizyty i badania

Cytat:
Spoko, każdemu przecież może podobać się co innego wiem o tym, ze teraz coraz częściej pojawia się to imię, ale nam już po prostu się tak spodobało, ze będziemy musieli się z tym liczyć, bo inne nie wchodzi już w gre
fajnie że jesteście tak zdecydowani i zgodni co do imienia! aż trochę zazdroszczę bo u nas to ciągle wielka niewiadoma nie dość że mamy inne typy z tżtem to tez ja nie mam takiego do którego jestem na 100% przekonana
Stary 2015-09-28, 11:26   #1852
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
skarpetki śliczne
Dziękuję

Cytat:
Śliczne

Mamy pierwsze zdjęcie

Dziękuję

Cudne to zdjęcie! Takie subtelne i nastrojowe. No i boje z niego miłość- czasem można to pokazać w tak łatwy sposób

Już się nie mogę doczekać naszej sesji

Cytat:
Nie idę na badania, bo już w sobotę zaczynam 32tydzień i już nie zdążę ich zrobić

Słodkie są te skarpetki
Mamy podobne, ale z napisem pod spodem "kocham tatę". TŻ wybierał
A to faktycznie już nie ma sensu.

Dziękuję No, mój mąż jak widzi, że jest ubranko z dedykacją dla tatusia to od razu rzuca do koszyka

Cytat:
Kobieta nie robiła nam wymyślnych zdjęć, brzuszek był na pierwszym miejscu. Nawet TŻ powiedział, że obawiał się, że ta sesja będzie sztuczna, bo będzie nas ustawiać do każdego zdjęcia (wiecie ręka tak, noga tak, a głowa nienaturalnie przekrzywiona), a ona po prostu powiedziała usiądźcie sobie bokiem, patrzcie na brzuszek lub na siebie. i to było tyle
Właśnie znajoma, która będzie nam robiła zdjęcia też nie naciska jak mamy stać, tylko daje drobne wskazówki, a już od nas zależy w jaki sposób to zrobimy. Najważniejsze, żeby dobrze się czuć na takiej sesji, wtedy zdjęcia wychodzą naturalnie

Cytat:
Ale fajowskie, skad?
Dziękuję
W Rossmannie kupiła z tej firmy SOXO, akurat ostatnia para tych była

Cytat:
Trzymam kciuki żeby obyło się bez insuliny!

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ale śliczne
To niesprawiedliwe, że dla dziewczynek są dużo ładniejsze rzeczy
Dziękuję

Przyszła mi paczka z Gemini. Między innymi termometry i jestem zadowolona Zamówiłam jednak ten do czoła, bo stwierdziłam, że mimo tego, że będzie różnica w temperaturze, to jednak przy gorączce już pokaże, że coś jest nie tak i nie muszę dziecka męczyć zwykłym. A w razie potrzeby domierzę tym bezrtęciowym bo taki też zamówiłam
Stary 2015-09-28, 11:38   #1853
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Milego dnia
oj współczuję stresu! dobrze że wszystko ok z maleństwem

evcia śliczne ubranka już widzę robisz przygotowanie na lato

Aniqa jakie cudne skarpetki

karmazynova wow, piękne zdjęcie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Aniqa a jaki ten termometr do czoła zamówiłaś? jakiej firmy? cały czas się przymierzam do zakupu i ciągle nie mogę się zdecydować który wybrać żeby wyniki były w miarę rzetelne.
Stary 2015-09-28, 11:41   #1854
andriuszka77
Zadomowienie

Witam Nadrabiam ale coś cienko mi to idzie gaduły

Pięknie ubranka mi się przewinęły, jakie skarpetunie słodkie macie ja też mam już prawie wszystko, ale ciągle coś mnie skusi i dokupuję, szalona matka.

Czubasek to leż i dbaj o siebie i malucha. Czasami lepiej zareagować i pojechać sprawdzić czy wszystko jest ok, niż siedzieć w domu i się zamartwiać.

Śliczne zdjęcia z sesji karmazynowa faktycznie, super pamiątka.

Ja mam wesele 3 października, to wtedy planujemy z mężem kilka ładnych foto-ciążowych zrobić do albumu domowego, wszak strój będzie odświętny jako gości weselnych.

Dziś wieczorem mam wizytę u ginekolog mojej z USG, więc denerwuje się od rana mnie nosi

Miałam Wam napisać o wózku który mi przyszedł. W toku remontów pooglądałam go dopiero w weekend. Boooski niezła bryczka, podoba mi się. Jedo fyn alu mogę polecić z pierwszego wrażenia! Jak to się super składa, jest taki leciutki! jakość wykonania mi się podoba, wszystko wygląda solidnie, ładnie, starannie wykończone. Duży kosz na zakupy, piękna gondola, wszystkie obicia można zdjąć i odświeżyć piorąc. Ma wygodną skórzaną rączkę, wygodny hamulec, koła skrętne, pełno akcesoriów.
Cóż, zobaczę jak się sprawdzi przy dziecku.
Ja mam ten jak załączam na obrazku: biało-siwy. Mieliśmy brać ciemniejszy, ale ten tak nam się spodobał, że ostatecznie wybór padł na niego. I fajnie, bo to białe to taka skórka jakby, więc super się będzie czyścić. A Wy już wózki macie pokupione?

Na tym etapie ciąży to jakoś tak dłuży mi się, trochę jestem zmęczona tymi ograniczeniami jakie stawia mi moje ciało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek jedo fyn alu.jpg (218,2 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-28 o 11:43
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:46   #1855
agrita8
Raczkowanie

Karmazynowa pięknie zdjecie, zakochalam sie bardzo naturalne a jednocześnie widać, ze to robota profesjonalisty

Aniqa slodziutkie te skarpetki kurcze dlaczego moja mama tak nie rozpieszcza wnuka? Moze tylko o 1 tak sie dba? No nie wiem

Halwaya mam nadzieję że obędzie sie bez insuliny... Normalne śniadanie zjadlas? Ciekawe dlaczego cukier tak skoczył.

Limonka ja tez nie mam jeszcze zdjecia w ciazy. Raczej unikam aparatu bo czuje sie jak kartofeeel
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:48   #1856
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Śliczne

Mamy pierwsze zdjęcie

O, bardzo fajne zdjęcie

Cytat:
Hej

Milego dnia

Współczuję, ale ważne, że wszystko ok. Już niedługo

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej. Ale mi ten księżyc przeszkadzal. Nie dość ze zasnęłam o 1, później krazylam do kibelka i o 4 wstalam znowu to przez godzinę nie mogłam zasnąć. Widziałam zaćmienie ale czerwieni nie.

Spalam moze ponad 4 godz łącznie i nic nie cazuje ze odpoczywalam w weekend

Evcia śliczne ubranka

Ja sobie podliczylam co mam i czego brakuje. W sumie musze wydać jeszcze ok 450 zl + laktator+ wozek
Ja wyjątkowo dobrze spałam, pewnie dlatego, że poprzednią noc miałam słabą. Tylko raz wstałam.

Kurcze, dalej nie wiem, czego mi brakuje... Na pewno wózka i fotelika z grubych rzeczy. I TŻ uparł się na suszarkę. No nic, zajmę się liczeniem przy okazji układania. Normalnie już zaczęłam prać, opływam w dumę

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Wariactwo mam tez dla Was cos ciekawego do poczytania. "Poród Naturalny" autorki Ina May Gaskin. Bardzo polecam, swietna ksiazka!
Dla tych co znaja angielski to jest dostepny ebook w wersji oryginalnej na chomikuj pl - Ina May's Guide to Childbirth.

Widzialam ze pisalyscie na temat jezyka niemowlat. Ja osobiscie nie zgadzam sie ze sposobami tej autorki wprowadzania takiego rygoru od samego poczatku To za sztywne zasady wg mnie a dziecko to nie robot i potrzebuje jak najwiecej bliskosci, ale rozumiem ze nie zawsze mozemy poswiecic dziecku tyle czasu ile bysmy chcieli, dla niektorych mam to ratuje zycie.
To jeszcze dwie ksiazki ktore bardzo polecam. "Zintegrowany mózg - zintegrowane dziecko" Daniel J. Siegel, Tina Bryson oraz "Grzeczne Dziecko" tych samych autorow. Musialam wyszukac polskie tytuly
Heja
Wow, nowy dom, nieźle. Właśnie gadałam z TŻ, ze nasz młody nawet pokoju nie ma, ani własnego kąta póki co. Jeśli nadal będziemy tu mieszkać, to pewnie moja pracownia zostanie jego pokoikiem... Ale to za kilka lat i tak.

Nie słyszałam o tych książkach, fajnie, że polecasz, zaraz sobie sprawię pewnie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Masakra jak dzisiaj spac nie moglam a tu patrze na onet i juz od razu wiem ze to przez ksiezyc dobrze ze mi jeszcze po oczach nie swiecil ;-) nie dosc ze ciagle sie budzilam to jeszcze boli mnie szyja, kolano i kregoslup ehh paralityk :/

Zjadlam lekkie sniadanko zaraz sie bede zbierac na morfologie do labo moze dzisiaj wreszcie wezme sie za prasowanie rzeczy dla malej bo jakos trudno mi sie za to wziac ;-)

Stanelam dzisiaj na wage i malo nie spadlam z wrazenia :/ przekroczylam magiczna granice 66kg, jest to niestety dla mnie magiczne bo pamietam jak dawno dawno temu zaczelam przygode z odchudzaniem sie to wlasnie te 66 kg bylo praktycznie niemozliwe do przekroczenia dla mnie a teraz sobie mysle ze od nowa bede z tym musiala walczyc :/ ladnych pare lat tyle nie wazylam
No ale tym razem to kwestia ciąży, a wcześniej nieciąży? To różnica.

Też dziś tak spojrzałam na wagę i trochę osłabłam... Będzie między 8 i 10 na plus. I pewnie teraz ostro przytyję jeszcze. Choć kto wie, bo mam wieczną niestrawność, więc może mnie to uratuje Ale wątpię.
Prawdę mówiąc gorzej mój żołądek się miewa niż w I trymestrze. Chyba macica za bardzo go uciska i wiecznie mi się odbija albo <wybaczcie> ulewa :/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:50   #1857
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
kciuki za dzisiejsze wizyty i badania

fajnie że jesteście tak zdecydowani i zgodni co do imienia! aż trochę zazdroszczę bo u nas to ciągle wielka niewiadoma nie dość że mamy inne typy z tżtem to tez ja nie mam takiego do którego jestem na 100% przekonana
No u mas nawet zbędnego dyskutowania nie było, Tz rzucił hasło i poszło
I Wy dojdziecie do porozumienia, może jak się urodzi to wtedy takie a nie inne imię będzie pasowało i tyle

Cytat:

Dziękuję
W Rossmannie kupiła z tej firmy SOXO, akurat ostatnia para tych była

Przyszła mi paczka z Gemini. Między innymi termometry i jestem zadowolona Zamówiłam jednak ten do czoła, bo stwierdziłam, że mimo tego, że będzie różnica w temperaturze, to jednak przy gorączce już pokaże, że coś jest nie tak i nie muszę dziecka męczyć zwykłym. A w razie potrzeby domierzę tym bezrtęciowym bo taki też zamówiłam

Kurczę Ty zamawialas jeszcze później niż ja, a ja jeszcze nie mam tej paczki, zamówienie robiłam 23 ala:
Wchodzilam na monitorowanie przesyłki to dopiero pierwszy krok jest, napisali ze w mailu powiadomia o wysylce, a nic nie wysłali jeszcze, zaczynam się wkurzasz, kurde przesyłka na ponad 300 zł, ale wiadomo jak darmowa dostawa, to mają w du.pie ;/

Jako termometr do czoła wzielas?
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Witam Nadrabiam ale coś cienko mi to idzie gaduły

Pięknie ubranka mi się przewinęły, jakie skarpetunie słodkie macie ja też mam już prawie wszystko, ale ciągle coś mnie skusi i dokupuję, szalona matka.

Czubasek to leż i dbaj o siebie i malucha. Czasami lepiej zareagować i pojechać sprawdzić czy wszystko jest ok, niż siedzieć w domu i się zamartwiać.

Śliczne zdjęcia z sesji karmazynowa faktycznie, super pamiątka.

Ja mam wesele 3 października, to wtedy planujemy z mężem kilka ładnych foto-ciążowych zrobić do albumu domowego, wszak strój będzie odświętny jako gości weselnych.

Dziś wieczorem mam wizytę u ginekolog mojej z USG, więc denerwuje się od rana mnie nosi

Miałam Wam napisać o wózku który mi przyszedł. W toku remontów pooglądałam go dopiero w weekend. Boooski niezła bryczka, podoba mi się. Jedo fyn alu mogę polecić z pierwszego wrażenia! Jak to się super składa, jest taki leciutki! jakość wykonania mi się podoba, wszystko wygląda solidnie, ładnie, starannie wykończone. Duży kosz na zakupy, piękna gondola, wszystkie obicia można zdjąć i odświeżyć piorąc. Ma wygodną skórzaną rączkę, wygodny hamulec, koła skrętne, pełno akcesoriów.
Ja mam ten jak załączam na obrazku: biało-siwy. Mieliśmy brać ciemniejszy, ale ten tak nam się spodobał, że ostatecznie wybór padł na niego. I fajnie, bo to białe to taka skórka jakby, więc super się będzie czyścić. A Wy już wózki macie pokupione?

Na tym etapie ciąży to jakoś tak dłuży mi się, trochę jestem zmęczona tymi ograniczeniami jakie stawia mi moje ciało.
Super bryka a co powiesz o spacerowce? Nie wydaje Ci się ciasna?

Nasza Mala jeszcze nie ma w czym jeździć ;/;/ może w tym tygodniu jeszcze raz pojedziemy obejrzec...

Stary 2015-09-28, 11:51   #1858
mujer
Zadomowienie

Jak to jest z tymi skurczami, że w nocy najbardziej, przynajmniej mi, dokuczają? Bo w ciągu dnia spoko, rzadko mnie złapie, a w nocy bywa, że budzi mnie skurcz. Czasem trochę zaboli, ale zwykle nie, po prostu jest to skurcz i przechodzi za chwilę. Może w ciągu dnia nie zauważam? Jak u Was jest?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 11:52   #1859
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
evcia śliczne ubranka już widzę robisz przygotowanie na lato

Aniqa a jaki ten termometr do czoła zamówiłaś? jakiej firmy? cały czas się przymierzam do zakupu i ciągle nie mogę się zdecydować który wybrać żeby wyniki były w miarę rzetelne.
Ja już mam prawie większość ubranek na rok ale dużo kupuje za grosze to żal nie wziąć, później już chyba nie będę miała czasu tak po sklepach łazić.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Powodzenia na wizycie ja swojej Malutkiej nie widziałam od 25 lipca

Wózek super, czytałam opinie na necie i też są bardzo pozytywne
Ja się ciągle nie zdecydowałam na wózek, chyba grudzień nas zastanie i będziemy musieli na szybko wybierać

40/40
Stary 2015-09-28, 12:01   #1860
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Jak to jest z tymi skurczami, że w nocy najbardziej, przynajmniej mi, dokuczają? Bo w ciągu dnia spoko, rzadko mnie złapie, a w nocy bywa, że budzi mnie skurcz. Czasem trochę zaboli, ale zwykle nie, po prostu jest to skurcz i przechodzi za chwilę. Może w ciągu dnia nie zauważam? Jak u Was jest?
Mówisz o skurczach macicy czy łydek? Jeśli o tych drugich, to mnie też łapią w nocy. Mam na nie sposób-zadzieram palce do góry i przechodzi:p
A skurczy macicy albo w ogóle nie mam, albo ich nie zauważam.

Karmazynowa- cudowne zdjęcie!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości