|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
I co, odpuszczasz to badanie? Ja jednak dla spokojności wolę iść. Niby cały czas się jest pod kontrolą lekarza, ale jakoś czuję potrzebę iść ![]() Nie rozumiem takiej głupiej zazdrości... Nawet jeśli Mała czegoś nie założy to dlaczego masz nie kupić skoro chcesz? Tym bardziej, że to Twoje pieniądze. A Twojej mamie nikt nie każe kupować, tylko robi to bo chce... Ja do najbliższego Lidla mam 25 km... nie widzi mi się jechać jeszcze przed otwarciem i walczyć o miejsce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Evciapo mój prowadzący nawet nie wie że idę na te badania. Poza tym on mi zabiera wszystkie wyniki, ostatnio miałam podpięte zdjecia 3d to też mi wziął, dobrze ze zdążyłam telefonem foto pstryknąć. Potem pewnie odda ale ciężko się było rozstać. A twoja siostra to niech sie sama opanuje
![]() Musze jakieś śniadanie ogarnąć
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do pozycji snu to tez najlepiej mi na plecach albo prawym boku ale wczoraj to nie mogłam znalezc pozycji i wiercilam sie jak owsik
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ala: oby ten kombinezon chociaż był w dobrym stanie rosi:
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że za nie płacę. A jak mam robione w szpitalu (co zdarzyło się tylko dwa razy) to też im szpital do przychodni przesyła. Pokażę Wam skarpetki, które moja mama kupiła dla Inki ![]()
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skarpetki śliczne
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-09-28 o 10:12 |
|
|
|
|
#1837 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ogolnie mam nadzieję, że kierownik labo okaże się ok
![]() limonka nie przejmuj się wagą. po ciąży zrzucimy nadmiar kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje córeczki i zakupu domu Super ![]() Cytat:
U mnie lekarz powiedział, że wystarczyłoby, że miałabym pobranie krwi na czczo i po 2 godzinach. Doczytałam, że to drugie pobranie krwi odbyło się przed 2 godzinami, więc mam nadzieję, że glukoza zdążyła Ci zmaleć. Cytat:
a ja o tym księżycu zapomniałam ![]() ![]() Cytat:
![]() evciapo super ubranka ! ![]() Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() rudaska super ten śpiworek Ci wyszedł dopiero teraz udało mi się zdjęcie zobaczyćco do pamiętnika dla maluszka to ja mam taki dla synka, całą ciążę i pierwsze dwa lata robiłam notatki. Teraz trochę to zaniedbałam. Ale mam też okropne wyrzuty sumienia bo dla drugiego synka nie będę miała takiego pamiętnika :/ jakoś nie mogę nigdy czasu i zapału znaleźć żeby coś napisać |
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spania, to staram się leżeć na lewym boku, ale i tak w nocy budzę się różnie. Ja nie robię pamiętnika. Miałam robić, ale skończyło się na zakupie zeszytu Mamy pierwsze zdjęcie
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynova bardzo ładne zdjęcie z pomysłem, widać kto jest najważniejszy
|
#1841 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze wtedy źle śpię. Dzisiaj dodatkowo mama pobierała mi krew, później już nie mogłam usnąć i cały dzień będzie zrąbany ![]() Cytat:
Do lidla wejdę może po południu, też mi się nie chce od rana tam stać Nie idę na badania, bo już w sobotę zaczynam 32tydzień i już nie zdążę ich zrobić Moja siostra to w ogóle ciężka osoba, taki krytykant wszystkiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodkie są te skarpetki Mamy podobne, ale z napisem pod spodem "kocham tatę". TŻ wybierał ![]() Cytat:
Jakie piękne zdjęcie z sesji
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
karmazynova zdjęcie urocze
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieta nie robiła nam wymyślnych zdjęć, brzuszek był na pierwszym miejscu. Nawet TŻ powiedział, że obawiał się, że ta sesja będzie sztuczna, bo będzie nas ustawiać do każdego zdjęcia (wiecie ręka tak, noga tak, a głowa nienaturalnie przekrzywiona), a ona po prostu powiedziała usiądźcie sobie bokiem, patrzcie na brzuszek lub na siebie. i to było tyle ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dzięki
|
|
#1844 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dzięki za przypomnienie o ubraniach, właśnie oglądałam w gazetce, nawet fajne rzeczy będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hahaha wstałam z Mężem dzisiaj o 6.30, zrobiłam mu śniadanie i kanapki do,pracy, poszedł a moja po 7 nie mam co robić, poszłam do salonu, puszczają już u nas ciepło w dziennikach i tak cieplutko w domu, na dworze pokazywali tylko 4 stopnie ! I tak mi przyjemnie było, ze myślę a co tam poloze sie i zasnelam, 10 min temu się obudziłam i czuje ze spałam lepiej niż przez całą noc ![]() ![]() Dzisiaj w ramach rocznicy postanowilam, ze,jadę do fryzjera, juz dawno nie scinalam włosów, a mam takie zniszczone, ze z 7 cm chyba zetne, a w tyg umawialam się ze szwagierka na malowanie, bo mój odrost juz straszy ;/ Trzeba się ubrać tylko ciepło, bo zimno chyba dzisiaj, chyba że tylko noc taka chłodną była. Obiad mam z wczoraj, z resztą Męża do 24 nie będzie, więc dzisiaj chyba za dużo nie porobie, jakoś nie chce mi się, prasowania mam trochę, to chociaż to może ogarne ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Cukier po śniadaniu mi tak skoczył, że masakra.. a akurat właśnie jadę na spotkanie z diabetologiem.. boję się, że się skończy na insulinie
A w ogole korki masakryczne. Dobrze, że nie musze dzis byc na konkretną godzinę, bo chyba bym się tu wku.rzala
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
O 6 jak TŻ wstawał do pracy, było 0 stopni.
Karmazynova, śliczne zdjęcie
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Ale śliczne
To niesprawiedliwe, że dla dziewczynek są dużo ładniejsze rzeczy ![]() Piękne! Ja na sesje brzuszkową mam za mało odwagi, mało uroczo wyglądam i obawiam się, że nic by mi się nie podobało
|
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też planuję iść do fryzjera, ale obetnę same końcówki, ale wybieram się do niej już ze 2 miesiące i dojść nie mogę ![]() Na dworze zimno jak diabli! Wystawiłam tylko pranie na taras i biegiem uciekałam. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Kurczę, mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez insuliny.
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek lez i nie ruszaj sie cale szczescie ze z malym wszystko ok !!
Karmazynowa zdjecie wyglada naprawde super !! Halwaya cale szczescie ze masz dzisiaj wizyte bo tak to jeszcze bys sie dodatkowo stresowala a bedziesz od razu wiedziala co robic Tak sobie wlasnie uswiadomilam ze nie mam ani jednego zdjecia w ciazy nawet TZ powiedzialam ze jeszcze Gabrysia sie bedzie kiedys podejrzewac ze ja adoptowalismy albo cos ;-) kurde musze jakies fotki porobic
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe ja też już z 2 miesiąc sie wybieram i nawet dzisiaj strasznie mi się nie chce ;/ Trzeba się ciepło ubrać skoro tak. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
kciuki za dzisiejsze wizyty i badania
![]() Cytat:
nie dość że mamy inne typy z tżtem to tez ja nie mam takiego do którego jestem na 100% przekonana
|
|
|
|
|
#1852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Dziękuję ![]() Cudne to zdjęcie! ![]() Już się nie mogę doczekać naszej sesji Cytat:
Dziękuję No, mój mąż jak widzi, że jest ubranko z dedykacją dla tatusia to od razu rzuca do koszyka ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() W Rossmannie kupiła z tej firmy SOXO, akurat ostatnia para tych była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyszła mi paczka z Gemini. Między innymi termometry i jestem zadowolona Zamówiłam jednak ten do czoła, bo stwierdziłam, że mimo tego, że będzie różnica w temperaturze, to jednak przy gorączce już pokaże, że coś jest nie tak i nie muszę dziecka męczyć zwykłym. A w razie potrzeby domierzę tym bezrtęciowym bo taki też zamówiłam
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() evcia śliczne ubranka już widzę robisz przygotowanie na lato ![]() Aniqa jakie cudne skarpetki ![]() karmazynova wow, piękne zdjęcie ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Aniqa a jaki ten termometr do czoła zamówiłaś? jakiej firmy? cały czas się przymierzam do zakupu i ciągle nie mogę się zdecydować który wybrać żeby wyniki były w miarę rzetelne. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Nadrabiam ale coś cienko mi to idzie gaduły Pięknie ubranka mi się przewinęły, jakie skarpetunie słodkie macie ja też mam już prawie wszystko, ale ciągle coś mnie skusi i dokupuję, szalona matka. Czubasek to leż i dbaj o siebie i malucha. Czasami lepiej zareagować i pojechać sprawdzić czy wszystko jest ok, niż siedzieć w domu i się zamartwiać. Śliczne zdjęcia z sesji karmazynowa faktycznie, super pamiątka. Ja mam wesele 3 października, to wtedy planujemy z mężem kilka ładnych foto-ciążowych zrobić do albumu domowego, wszak strój będzie odświętny jako gości weselnych. Dziś wieczorem mam wizytę u ginekolog mojej z USG, więc denerwuje się od rana mnie nosi ![]() Miałam Wam napisać o wózku który mi przyszedł. W toku remontów pooglądałam go dopiero w weekend. Boooski niezła bryczka, podoba mi się. Jedo fyn alu mogę polecić z pierwszego wrażenia! Jak to się super składa, jest taki leciutki! jakość wykonania mi się podoba, wszystko wygląda solidnie, ładnie, starannie wykończone. Duży kosz na zakupy, piękna gondola, wszystkie obicia można zdjąć i odświeżyć piorąc. Ma wygodną skórzaną rączkę, wygodny hamulec, koła skrętne, pełno akcesoriów. Cóż, zobaczę jak się sprawdzi przy dziecku. Ja mam ten jak załączam na obrazku: biało-siwy. Mieliśmy brać ciemniejszy, ale ten tak nam się spodobał, że ostatecznie wybór padł na niego. I fajnie, bo to białe to taka skórka jakby, więc super się będzie czyścić. A Wy już wózki macie pokupione? Na tym etapie ciąży to jakoś tak dłuży mi się, trochę jestem zmęczona tymi ograniczeniami jakie stawia mi moje ciało. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-28 o 11:43 |
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Karmazynowa pięknie zdjecie, zakochalam sie
bardzo naturalne a jednocześnie widać, ze to robota profesjonalisty ![]() Aniqa slodziutkie te skarpetki kurcze dlaczego moja mama tak nie rozpieszcza wnuka? Moze tylko o 1 tak sie dba? No nie wiem ![]() Halwaya mam nadzieję że obędzie sie bez insuliny... Normalne śniadanie zjadlas? Ciekawe dlaczego cukier tak skoczył. Limonka ja tez nie mam jeszcze zdjecia w ciazy. Raczej unikam aparatu bo czuje sie jak kartofeeel
|
|
|
|
#1856 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję, ale ważne, że wszystko ok. Już niedługo ![]() Cytat:
Kurcze, dalej nie wiem, czego mi brakuje... Na pewno wózka i fotelika z grubych rzeczy. I TŻ uparł się na suszarkę. No nic, zajmę się liczeniem przy okazji układania. Normalnie już zaczęłam prać, opływam w dumę ![]() Cytat:
![]() Wow, nowy dom, nieźle. Właśnie gadałam z TŻ, ze nasz młody nawet pokoju nie ma, ani własnego kąta póki co. Jeśli nadal będziemy tu mieszkać, to pewnie moja pracownia zostanie jego pokoikiem... Ale to za kilka lat i tak. Nie słyszałam o tych książkach, fajnie, że polecasz, zaraz sobie sprawię pewnie ![]() Cytat:
Też dziś tak spojrzałam na wagę i trochę osłabłam... Będzie między 8 i 10 na plus. I pewnie teraz ostro przytyję jeszcze. Choć kto wie, bo mam wieczną niestrawność, więc może mnie to uratuje Ale wątpię. Prawdę mówiąc gorzej mój żołądek się miewa niż w I trymestrze. Chyba macica za bardzo go uciska i wiecznie mi się odbija albo <wybaczcie> ulewa :/ |
|||||
|
|
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Wy dojdziecie do porozumienia, może jak się urodzi to wtedy takie a nie inne imię będzie pasowało i tyle ![]() Cytat:
![]() Kurczę Ty zamawialas jeszcze później niż ja, a ja jeszcze nie mam tej paczki, zamówienie robiłam 23 ala:Wchodzilam na monitorowanie przesyłki to dopiero pierwszy krok jest, napisali ze w mailu powiadomia o wysylce, a nic nie wysłali jeszcze, zaczynam się wkurzasz, kurde przesyłka na ponad 300 zł, ale wiadomo jak darmowa dostawa, to mają w du.pie ;/ Jako termometr do czoła wzielas? ![]() Cytat:
a co powiesz o spacerowce? Nie wydaje Ci się ciasna?Nasza Mala jeszcze nie ma w czym jeździć ;/;/ może w tym tygodniu jeszcze raz pojedziemy obejrzec... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Jak to jest z tymi skurczami, że w nocy najbardziej, przynajmniej mi, dokuczają? Bo w ciągu dnia spoko, rzadko mnie złapie, a w nocy bywa, że budzi mnie skurcz. Czasem trochę zaboli, ale zwykle nie, po prostu jest to skurcz i przechodzi za chwilę. Może w ciągu dnia nie zauważam? Jak u Was jest?
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dużo kupuje za grosze to żal nie wziąć, później już chyba nie będę miała czasu tak po sklepach łazić.Cytat:
![]() Wózek super, czytałam opinie na necie i też są bardzo pozytywne Ja się ciągle nie zdecydowałam na wózek, chyba grudzień nas zastanie i będziemy musieli na szybko wybierać
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skurczy macicy albo w ogóle nie mam, albo ich nie zauważam. Karmazynowa- cudowne zdjęcie! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

ala: oby ten kombinezon chociaż był w dobrym stanie
i żeby moja córka tam pie.rdo.lca nie dostała, bo oczywiście musimy ja ze sobą ciagac
labo jest od 7 do 9 byłam wcześniej a i tak jestem 4 w kolejce i nie wiem czy mi laborantka zdąży pobrać. Wy czekałyście równo 2h?

faktycznie, super pamiątka.