|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Zuken, mąż wyszedł z założenia, że w sumie na czas wożenia w gondoli, to syn nie będzie wiedział, że kwiatki są pedalskie, a on go uświadamiać nie będzie, póki to nie różowy wózek
A spacerówka ma je już tylko na brzegu zagłówka. Nie masz może labu szpitalnego dostępnego 24h w tygodniu dla pacjentów zewnętrznych? Wtedy i w sobotę i w niedzielę mogłabyś pójść zrobić, choćby prywatnie. Z Hipp też dostałam zestaw, ale rejestrowałam się jeszcze w sierpniu, wysyłka doszła w tamtym tygodniu. Niepozorna, to teraz tylko czekamy na wynik
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-28 o 10:24 |
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken,u mnie główny lab Diagnostyki jest otwarty w sobotę
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domu. Oczywiście po godzinie powtórka z rozrywki i znowu leżanka. Ale szybciej tym razem przeszło. I teraz muszę czekać do jutra na wyniki.
medeline wózek bardzo fajny, ale chłopca raczej bym w nim nie woziła. Kamilka będzie dobrze, dacie sobie radę.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-28 o 11:25 |
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula no fakt tym razem mu sie udalo. I jestem z niego bardzo dumna. A poza tym byl taki kochany jak nigdy
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Super ze jakos tam wam ta glukoza poszla. Oby wyniki byly dobre... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Wozek wizualne sliczny ale ja chyba na zime takiego jasniutkiego bym sie nie odwazyla kupic
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak to robię
Poszłam z nią na spacer, zmarzłyśmy trochę. Przyszłyśmy do domu, dałam jej monia i pieluchę, bo chciała. Ja gadałam na fejsie z kuzynką, a ona w tym czasie zasnęła. Sama. Na kanapie. Przed 12! A mama jej cały tydzień nie mogła położyć wcześniej niż 12:30 Obym ja takie grzeczne dziecko dostała ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Babka idzie otulacz mi wysłać
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Oby moje drugie dziecko było grzeczne tak jak pierwsze
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Magda widzisz, ale przy mamie i tacie juz nie jest taka grzeczna. Może i Twoje z niania będzie Grzeczne a z Tobą juz nie koniecznie
rodzice zawsze na więcej dzieciom pozwalają i one dobrze to wykorzystują.
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Może faktycznie tak jest
Nie wiem od czego to zależy, ale mi pasuje, że poszła spać bez problemu haha
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też proszę o grzecznego aniołka
![]() Kinga trzymam kciuki za Twoje wyniki. Ja się dowiem jak poszła ta glukoza dopiero w czwartek na wizycie. Zbieram się powoli bo na 13:30 mam jeszcze zaległe USG połówkowe na NFZ
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak coś w tym jest, że dzieci są całkiem inne przy obcych osobach,warto to jak widać wykorzystać czasem
Fajnie Ci, Magda , tyle spokoju przypadkiem To wszystko kwestia indywidualnego gustu. Wychodząc z założenia, że jasne się brudzi, to może i prawda. Ale porównując zimę do jesieni myślę, że zimą taka gondola brudzi się mniej, bo jest dość wysoko, spód czarny i plastikowy, a w razie czego jest pokryta ekoskórą, to myślę, że nie będzie żadnym problemem, by usunąć ewentualne zabrudzenia. Ze spacerówki z kolei myślę, że taki ciepły kolor się sprawdzi. Okruszki po paluszkach będą mniej widoczne niż na ciemnym A z tego co widziałam, ludzie kupują te minky wkładki do wózków, które są dla kontrastu jasne lub kolorowe, a wózek się już nie brudzi. Sąsiadka ma granatowy wózek (spacerówkę) i też jest umorusany, widać to i tak. A póki to niemowlę, jemu wszystko jedno jaki kolor i jaki wzór, a ja będę mieć radochę dla oczu, że wybraliśmy to, co się nam spodobało, a nie to, co mają wszyscy inni naokoło - szarości, granaty i czernie.Niepozorna, to trzymam kciuki za USG
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-28 o 12:56 |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna dzięki, za Ciebie trzymam i ja.
A Ty dzisiaj jeszcze maluszka podgladasz w nagrodę.
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W spacerówce zauważyłam, że z przodu tam gdzie dziecko trzyma rączki to jest zafoliowane więc wystarczy przetrzeć chusteczką mokrą i będzie nadal czyste Cytat:
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze muszę poczekać dwa tygodnie
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo ja prawie 4 nie przejmuj się.
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz co już masz, a ja jeszcze nie
I widziałam ostatnio robaka w lipcu
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, powodzenia
![]() Ja mam pojutrze wizytę w poradni patologii, a u mojego gina za tydzień. |
|
|
|
#1458 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie perspektywa dalekiego dojazdu byłaby traumatyczna wiem że niektórzy nie mają wyjścia bo mieszkają w takiej okolicy, ale ja tam się ciesze ze w odległości max 0,5 godziny jazdy mam 5 szpitali w których można rodzić Cytat:
Cytat:
![]() jak przejrzałam x aukcji z tymi kombinezonami to wszyscy pisali że wychodzi większy i ze spokojnie na całą zimę dla dziecka starcza, więc o to że będzie za mały raczej się nie martwię Na stronie ich nie ma Cytat:
Cytat:
![]() ja bym dla chłopca takiego nie kupiła, ale kwestia gustu oczywiście Cytat:
będzie dobrze Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
kinga
za wyniki.![]() niepozorna za wyniki i USG. ![]() My mamy wizytę jutro.
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, zazdroszczę tych 5 szpitali po drodze. To baardzo wygodne, szkoda, że nie ma tak wszędzie
Czarnula, piona
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wy jakie rozmiary tych kombinezonów kupujecie? Wiem, że temat poruszany nty raz, ale zdążyłam zapomnieć
Większość chyba w 62 celowała, tak? ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- jeszcze magda ma jutro z nami
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, tak - ja 62 biorę.
|
|
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I myślę, że starczy
|
||
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Ewusia byłaś już u diabetologa? |
|
|
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
kamilka
mam nadzieję, że z Twoja córeczką będzie wszystko w porządku! oby przeziębienie było niewielkie i jestem pewna, że szybko minie czas rozłąki z dzieciakami, najważniejsze, że są pod dobrą opieką! MallaMi super wyglądasz, śliczny brzuszek ![]() magda1706 i co kupiłaś ten komplecik do wózka? bo jest bardzo ładny i w super cenie i świetny płaszczyk ![]() Ja sobie teraz kupiłam ponczo (czy raczej namiot ) w takim kolorze ![]() Cytat:
![]() ja też myślałam, że mój Młody śpi ładnie w nocy, ale przedwczoraj TZ mówił, że jak ja już zasnęłam to on sobie hasał w najlesze, aż TZ przez brzuch widział ale rano też mi serwuje pobudki Cytat:
i niepozorna dla Ciebie też ![]() Cytat:
u mnie niestety nic ciekawego się nie dzieje w tym temacie... a my się witamy w 6 miesiącu zmęczeni zwiedzaniem Wiednia, ale super szczesliwi rocznice mieliśmy piękną
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nic więcej na razie nie kupuję, jak sie dziecko urodzi i okaże się ze z jakiegoś powodu potrzebuję jeszcze dodatkowo typowego kombinezonu to kupię jak już Mały będzie na świecie i będę wiedziała jaki jest duży i jaki rozmiar wziąć na 15.40 mam wizytę
|
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam, zastanawiam się ile mam przelać kasy za wysyłkę no i czekam na jej odpowiedź myślicie, że 5 zł wystarczy?Otulacz już do mnie jedzie ![]() Oooo pokaż Super że się udało
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren gratuluję i cieszę się, że rocznica udana
![]() ewusia ja ciągle dumam co bym chciała w przypadku tego z HMa zastanawiałam się nad rozmiarem 62/68, by był na cały okres zimy, ale tak się zastanawiam czy mi się dzieć w tym nie utopi.
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kombinezony mam dwa, a dlatego, że koleżanka mi powiedziała, że jak się dziecku uleje/wybrudzi czy cokolwiek i będziesz musiała wyprać to nie będę miała go w co ubrać na wyjście z domu
A wiadomo, że w zimie taki kombinezon może schnąć trochę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

A spacerówka ma je już tylko na brzegu zagłówka.

Poszłam z nią na spacer, zmarzłyśmy trochę. Przyszłyśmy do domu, dałam jej monia i pieluchę, bo chciała. Ja gadałam na fejsie z kuzynką, a ona w tym czasie zasnęła. Sama. Na kanapie. Przed 12! A mama jej cały tydzień nie mogła położyć wcześniej niż 12:30

A z tego co widziałam, ludzie kupują te minky wkładki do wózków, które są dla kontrastu jasne lub kolorowe, a wózek się już nie brudzi. Sąsiadka ma granatowy wózek (spacerówkę) i też jest umorusany, widać to i tak. A póki to niemowlę, jemu wszystko jedno jaki kolor i jaki wzór, a ja będę mieć radochę dla oczu, że wybraliśmy to, co się nam spodobało, a nie to, co mają wszyscy inni naokoło - szarości, granaty i czernie.

I widziałam ostatnio robaka w lipcu
wiem że niektórzy nie mają wyjścia bo mieszkają w takiej okolicy, ale ja tam się ciesze ze w odległości max 0,5 godziny jazdy mam 5 szpitali w których można rodzić