|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
od 18tc było ze chłopiec, na następnym usg to się potwierdzilo, w dwóch następnych było ze być może dziewczynka ale ułożenie jest takie ze nie widać nic i nie chciała strzelac. A dziś mi mówi że chłopca tu nie ma, więc na 90procent dziewczynka
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Wy tu już torby popakowane a ja dopiero za jakiś tydzień na ostateczne zakupy się wybiorę.
Ja raczej butelek wyparzać teraz nie będę, wszystko leży w szafce. Mam sterylizator mikrofalowy z TommeeTippee, więc jak coś to 7 minut w mikrofali i gotowe. A zabieracie też butelki do szpitala i smoczki? |
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiłam sobie próbki perfum i jedna nazywa się Funeral Home.... Ze dom pogrzebowy w sensie. Pierwszy niuch to masakra ale teraz to mi nawet się ten zapach podoba. Np masakra...weźcie sobie wyobraźcie intymne teta-te z mężem.....i on czułe do uszka.... Kochanie pachniesz jak piękny pogrzeb....buhahha.
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skierowanń, to mój gin nie może ich dawać. Tzn. i tak bym zapłaciła. No więc pisze mi, co mam zrobić, a ja idę do internisty po skierowanie. Hiv i różne choroby miałam robione u niego przy pobieraniu jajeczek. Nie wiem, czy będę je miała powtarzane. O wymazach już wiem, że on osobiście je zrobi. Tzn. pobierze próbki. W sumie nie wyobrażam sobie iść gdzieś do zbiorowego punktu pobrań, by pobrać wymazy z pochwy i odbytu... Tak późno robi się te pobrania? I czeka się kilka tygodni? Bez sensu. A jak któraś urodzi w 37 lub 38 tygodniu, to pozostaje bez wyniku? Aaa... Źle zrozumiałam z tym czekaniem Ale to i tak późno, bo w tych tygodniach możemy już urodzić.Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-28 o 16:09 |
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a które części wózka chcecie prać? W ogóle całość? Ja myślałam tylko o materacyku i ewentualnie tym przykryciu, ale nie wiem, nie znam się....
Peachella, ja chyba butelki nie będę brała, ale smoczek tak. Ale nie wiem czy to ma sens ![]() Wonderka, mam nadzieję, że to nie perfumy na porodówkę Agne19s, ale niespodzianka! Jakby mi ktoś teraz powiedział, że będzie odwrotna płeć niż na poprzednich USG to bym chyba poszła z reklamacją do tych lekarzy Limonka, jak nie zdążysz zrobić tego GBS przed porodem to zakładają, że masz wynik dodatni i dostajesz antybiotyk
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
limonka1983 dzwoniłam dziś do laboratorium zapytać jak to wygląda. I wymazy pobiera położna, a wyniki są do 5 dni. Koszt 50 zł za komplet(odbyt i pochwa). No nic muszę zrobić tak czy tak, bo to ważne badanie
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Ja chyba jednak wezmę taki 0+ jakby co, przecież nie musze go użyć
|
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wolałabym tego uniknąć. Przed ciążą praktycznie pół roku z przerwami byłam na antybiotykach i byłoby miło, gdybym nie musiała do nich wracać...Ja nie widzę sensu w praniu wózka. Chyba, że ktoś faktycznie ma używany z nieznanego źródła (jakiś komis, czy z ogłoszenia od obcej osoby). Nasze maluchy będą jesienno - zimowe i od początku będą opatulone jakimiś śpiworkami, a przynajmniej kilkoma warstwami ubranek, więc nie będzie bezpośredniej styczności z wózkiem. Co innego, gdyby maluchy urodziły się w upały, kiedy dzieci są wożone nawet w samych pampersach i przykryte pieluszkami (koleżanka tak woziła córeczkę w ostatnie upały. Mała miała 3 tygodnie jak praktycznie na ten czas zrezygnowała z ubranek). Wtedy warto wózek wyprać, nawet nowy, bo na materacach może być wszystko. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-28 o 16:25 |
||
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Iclose używany wozek to warto cały przeprać. W moim nie wszystko jest odczepiane, co sie da to dam do pralki a resztę ręcznie.
|
#3639 |
|
Konto usunięte
|
Ja juz gbs miałam pobrene w piątek a wózek wypralam cały w pralce bo wszystko było na zatrzaski ściągane w proszku dla dzieci, ja tez juz wszystko wyparzylam mam taki wyparzacz na prąd i do mokrofali z Tommy tippe.
|
|
|
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie mówiąc, że jeszcze nic nie poprałam...
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnych podgrzewaczy ani sterylizatorów.
Wyparzałam w ten sposób, że gotowałam wszystko we wrzątku jakieś. 5-10 minut
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także co to było nie wiem, ale nic poważnego podobno.Magnez biorę 2 razy dziennie już od jakiegoś czasu, myślisz, że trzeba by zwiększyć dawkę? Wystraszył mnie ten ból, bo był taki dziwny, z góry brzucha, z pod piersi i dlatego się zestresowałam. No i trzymał mnie z 10 minut non stop, póki nie rozchodziłam.
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinno się odszkodowanie dostać albo jakiś prezent dla dziecka ze się tak dobrze kryje
|
|
|
#3645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do smoczków to myślę, że sprawa indywidualna, zależy jaki dziecku przypasuje.Cytat:
miałam dziś z rana taki ból dziwny rozchodzący się na cały brzuch. Wzięłam nospę, poleżałam i przeszło. U mnie to chyba kwestia problemów ze spaniem, jakbym się nie położyła i tak mi niewygodnie i wstaję jak połamana z napiętym brzuchem
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-28 o 16:57 |
||
|
|
|
#3646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam smoczki różnych firm, w próbkach sporo dostałam, sama kupiłam chyba tylko dwa - jeden Canpolu, drugi z Nuka. A mam jeszcze TT, Nuka ale inny, Avent. W sumie to chyba tylko z Lovi nie mam.
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn ja tam jednak zycze zeby na 2 urodzinki juz smok nie potrzebny byl Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie w ogóle sama mam pobrać wymaz na gbs... Trochę mnie to przeraża że źle pobiore i będą jakieś problemy. Ale ja się tak boje ginekologów że nie pójdę specjalnie do innego :/
agne19s ale szok! Ale widzę przyjęłaś to ze spokojem tak jak mówisz,najważniejsze że zdrowe
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się za tydzień dowiem co i jak z tym badaniem GBS. Chodzę prywatnie więc pewnie będę musiała gdzieś zrobić to badanie.
Włączyło mi się jakieś ssanie co chwila coś bym jadła. No i mam ochotę na coś dobrego ale nie wiem na co
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wózek już jest Jak małżonek wróci to poskłada olilina kupiłam tą torbę. Jej wymiary to 30x52x25. Malutka, taka w sam raz na fitness dla mamusi po porodzie |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam smoczek z lovi i aventu. Ten lovi wydaje sie lepszy no i mniejszy.
Cytat:
no ja to często mam i musze sie położyć lub chociaz nie ruszać. Takie to nieprzyjemne, nie myślałam nawet by to rozchodzić. Poprzednio brałam 6magnezów i nospe gdy gorzej. Teraz 2, bo znacznie mniej tego. Wtedy np za każdym razem na schodach mnie lapalo, teraz na szczęście nie. Haha ej a jak chcesz wykorzystać smoczki 0-6przez 2lata fajnie, dzieć wybierze sobie najlepszy model
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianko trzymam kciuki za jutrzejszą obronę.
![]() Dzika Śliwko dzięki ![]() Agne19s ale niespodzianka chyba dopiero jak zobaczysz maluszka po porodzie, będziesz pewna jaka płeć
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-29 o 11:20 |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Olilina, mam tez jeszcze właśnie taki pluszowy nie za gruby, i zobaczę poprostu jaka będzie pogoda
Dziewczyny w szpitalu, bądźcie dzielne...:/ ale te teksty poloznych naprawdę nie na miejscu...
|
#3657 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po talkm czasie. Cytat:
ja dziś zrobiłam zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i brokułami. Do tego ser żolty i sos - smietana 12%, koperek, 1 jajko i pieprz ziolowy. Mega! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Ninka ma roczek i juz tylko jedna butla zostala a lada dzien pewnie wywale. A jak ktos kp to tym bardziej, czesto nawet nie warto wtedy wcale korzystac zbutli. Od razu niekapek albo bidon. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem straasznie glodna. A zjadlabym nawet konia z kopytami. Ale czekam na tz bo samej nic mi sie nie chce robic
![]() Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

a duzo usg mialas wczesniej?niezle ze juz na samej koncowce sie dowiedziałaś a nie na porodówce
ale najważniejsze że dzieciaczek zdrowy i z tego co widzę to drobniutki
teraz pierdziele leże do wieczora i niech on mnie ibsługuje

wiecie od czego to zależy czy lekarz daje skierowanie czy nie?
:

nie mówiąc, że jeszcze nic nie poprałam...

Nasz ślub 16.08.2014