- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 15:58   #3631
agne19s
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Ojej to dopiero niespodzianka a duzo usg mialas wczesniej?niezle ze juz na samej koncowce sie dowiedziałaś a nie na porodówce ale najważniejsze że dzieciaczek zdrowy i z tego co widzę to drobniutki

Super że wszystko ok,naprawdę malutko przytyłaś,szybko do formy wrócisz ciśnienie to może przez tą zmienna pogodę,a kawkę pijesz?Może pomoże.Ja jeszcze nie dostałam skierowania na gbs ale chodze prywatnie wiec i tak zapłacić będę musiała,wizytę mam 19 pazdziernika więc wtedy się dowiem,ale to się chyba pod koniec ciąży robi mam rację?

Trzymaj się kochana i leż dzielnie do końca nie straszcie z tą no spa,bo ja tez zaczelam ost brac dwa razy dziennie,to jak to wkońcu można brać czy nie?????

Martucha ojej mam nadzieję że maleństwo wysiedzi jeszcze w brzuszku i bedzie ok,trzymaj się ciepło i dawaj nam znać

Dziewczyny jestem padnieta,wlasnie sie polozylam bo mnie kregoslup zaczal bolec,od rana jrestem na nogach,a to zmywanie,odkurzanie a to latanie z praniem w ta i z powrotem bo sie chmurzy,jeszcze tej rolady nieszczesnej mi sie zachcialo pierwszej pol spalilam bo zapomnialam o niej i poszlam na gore po ciuszki do prania,kalafior ciązowy po prostu musiałam drugą robić,a mąż i tak postękał że niepotrzebna bita smietana samą galaretkę by wolał i wez tu dogódz teraz pierdziele leże do wieczora i niech on mnie ibsługuje
Usg mam co 3 tyg od początku ciąży od 18tc było ze chłopiec, na następnym usg to się potwierdzilo, w dwóch następnych było ze być może dziewczynka ale ułożenie jest takie ze nie widać nic i nie chciała strzelac. A dziś mi mówi że chłopca tu nie ma, więc na 90procent dziewczynka
Stary 2015-09-28, 15:59   #3632
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Wy tu już torby popakowane a ja dopiero za jakiś tydzień na ostateczne zakupy się wybiorę.
Ja raczej butelek wyparzać teraz nie będę, wszystko leży w szafce. Mam sterylizator mikrofalowy z TommeeTippee, więc jak coś to 7 minut w mikrofali i gotowe.
A zabieracie też butelki do szpitala i smoczki?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:00   #3633
wonderka
Zadomowienie

Dziewczyny kupiłam sobie próbki perfum i jedna nazywa się Funeral Home.... Ze dom pogrzebowy w sensie. Pierwszy niuch to masakra ale teraz to mi nawet się ten zapach podoba. Np masakra...weźcie sobie wyobraźcie intymne teta-te z mężem.....i on czułe do uszka.... Kochanie pachniesz jak piękny pogrzeb....buhahha.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:09   #3634
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi!
widzicie, macie na nfz a kurde ja muszę robić na własną rękę i płacić. Wkurzyłam się wiecie od czego to zależy czy lekarz daje skierowanie czy nie?
Każda ciąża na nfz powinna być prowadzona tak samo a nie samowolka

Mówiłam jej o ciśnieniu, ja cały czas mam w okolicach 110/60. Wczoraj i dziś rano takie słabe. Dziś na wizycie 120/80.
[...]

Kasiula8708 kawę piję zawsze z rana do śniadania, 1 dziennie. GbS się robi najlepiej 36-37 tc, więc u mnie dopiero za 2-3 tyg.
Nawet nie wiecie jak zazdroszczę niskiego ciśnienia... Ja wcześniej miałam 90/60, w ciąży poniosło mi się na książkowe 120/80, a teraz cieszę się, gdy to niższe jest poniżej 100. Biorę tabletki, a w środę będę miała zwiększone dawki. Niższe jest o tyle fajne, że zawsze można wypić kawę. Ja musiałam zrezygnować z ostrych przypraw, soli żółtego sera, itp. Chyba będę jechać na kleikach i grejpfrutach do końca ciąży.

Co do skierowanń, to mój gin nie może ich dawać. Tzn. i tak bym zapłaciła. No więc pisze mi, co mam zrobić, a ja idę do internisty po skierowanie. Hiv i różne choroby miałam robione u niego przy pobieraniu jajeczek. Nie wiem, czy będę je miała powtarzane. O wymazach już wiem, że on osobiście je zrobi. Tzn. pobierze próbki. W sumie nie wyobrażam sobie iść gdzieś do zbiorowego punktu pobrań, by pobrać wymazy z pochwy i odbytu... Tak późno robi się te pobrania? I czeka się kilka tygodni? Bez sensu. A jak któraś urodzi w 37 lub 38 tygodniu, to pozostaje bez wyniku?

Aaa... Źle zrozumiałam z tym czekaniem Ale to i tak późno, bo w tych tygodniach możemy już urodzić.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
W sumie masz rację nawet o tym nie pomyślałam w lato to sukienki super ale w zimę to i tak chodzi o to żeby ciepło było

Poziomkowa Nie wiem czy zauważyłaś ale napisałam ci na priv
Taka niespodzianka na sam koniec

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-28 o 16:09
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:13   #3635
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dziewczyny a które części wózka chcecie prać? W ogóle całość? Ja myślałam tylko o materacyku i ewentualnie tym przykryciu, ale nie wiem, nie znam się....

Peachella, ja chyba butelki nie będę brała, ale smoczek tak. Ale nie wiem czy to ma sens

Wonderka, mam nadzieję, że to nie perfumy na porodówkę

Agne19s, ale niespodzianka! Jakby mi ktoś teraz powiedział, że będzie odwrotna płeć niż na poprzednich USG to bym chyba poszła z reklamacją do tych lekarzy

Limonka, jak nie zdążysz zrobić tego GBS przed porodem to zakładają, że masz wynik dodatni i dostajesz antybiotyk
Stary 2015-09-28, 16:17   #3636
peachella
Rozeznanie

limonka1983 dzwoniłam dziś do laboratorium zapytać jak to wygląda. I wymazy pobiera położna, a wyniki są do 5 dni. Koszt 50 zł za komplet(odbyt i pochwa). No nic muszę zrobić tak czy tak, bo to ważne badanie

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Peachella, ja chyba butelki nie będę brała, ale smoczek tak. Ale nie wiem czy to ma sens

(
Na sr doradca laktacyjny mówił, żeby nie brać smoczka, żeby nie krecić dziecku w głowie. Inaczej ssie pierś a inaczej smoczek, więc jak się da smoczek to może mieć problemy ze złapaniem piersi.
Ja chyba jednak wezmę taki 0+ jakby co, przecież nie musze go użyć
Stary 2015-09-28, 16:22   #3637
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
limonka1983 dzwoniłam dziś do laboratorium zapytać jak to wygląda. I wymazy pobiera położna, a wyniki są do 5 dni. Koszt 50 zł za komplet(odbyt i pochwa). No nic muszę zrobić tak czy tak, bo to ważne badanie
Cytat:
Dziewczyny a które części wózka chcecie prać? W ogóle całość? Ja myślałam tylko o materacyku i ewentualnie tym przykryciu, ale nie wiem, nie znam się....
Wonderka, mam nadzieję, że to nie perfumy na porodówkę :
Agne19s, ale niespodzianka! Jakby mi ktoś teraz powiedział, że będzie odwrotna płeć niż na poprzednich USG to bym chyba poszła z reklamacją do tych lekarzy :
Limonka, jak nie zdążysz zrobić tego GBS przed porodem to zakładają, że masz wynik dodatni i dostajesz antybiotyk
Aha, czyli jak coś, antybiotyk Wolałabym tego uniknąć. Przed ciążą praktycznie pół roku z przerwami byłam na antybiotykach i byłoby miło, gdybym nie musiała do nich wracać...

Ja nie widzę sensu w praniu wózka. Chyba, że ktoś faktycznie ma używany z nieznanego źródła (jakiś komis, czy z ogłoszenia od obcej osoby). Nasze maluchy będą jesienno - zimowe i od początku będą opatulone jakimiś śpiworkami, a przynajmniej kilkoma warstwami ubranek, więc nie będzie bezpośredniej styczności z wózkiem. Co innego, gdyby maluchy urodziły się w upały, kiedy dzieci są wożone nawet w samych pampersach i przykryte pieluszkami (koleżanka tak woziła córeczkę w ostatnie upały. Mała miała 3 tygodnie jak praktycznie na ten czas zrezygnowała z ubranek). Wtedy warto wózek wyprać, nawet nowy, bo na materacach może być wszystko.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-28 o 16:25
Stary 2015-09-28, 16:24   #3638
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Iclose używany wozek to warto cały przeprać. W moim nie wszystko jest odczepiane, co sie da to dam do pralki a resztę ręcznie.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:25   #3639
201604151126
Konto usunięte

Ja juz gbs miałam pobrene w piątek a wózek wypralam cały w pralce bo wszystko było na zatrzaski ściągane w proszku dla dzieci, ja tez juz wszystko wyparzylam mam taki wyparzacz na prąd i do mokrofali z Tommy tippe.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:34   #3640
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Na sr doradca laktacyjny mówił, żeby nie brać smoczka, żeby nie krecić dziecku w głowie. Inaczej ssie pierś a inaczej smoczek, więc jak się da smoczek to może mieć problemy ze złapaniem piersi.
Ja chyba jednak wezmę taki 0+ jakby co, przecież nie musze go użyć
ja tez tak myślę, akurat smoczek to miejsca nie zajmuje więc można wziąć na jakiś kryzysowy moment. A polecała wam jakąś konkretną markę? U nas położna mówiła, że najlepsze są te z Lovi i taki kupiłam, zobaczymy co na to córcia
Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja nie widzę sensu w praniu wózka. Chyba, że ktoś faktycznie ma używany z nieznanego źródła (jakiś komis, czy z ogłoszenia od obcej osoby). Nasze maluchy będą jesienno - zimowe i od początku będą opatulone jakimiś śpiworkami, a przynajmniej kilkoma warstwami ubranek, więc nie będzie bezpośredniej styczności z wózkiem. Co innego, gdyby maluchy urodziły się w upały, kiedy dzieci są wożone nawet w samych pampersach i przykryte pieluszkami (koleżanka tak woziła córeczkę w ostatnie upały. Mała miała 3 tygodnie jak praktycznie na ten czas zrezygnowała z ubranek). Wtedy warto wózek wyprać, nawet nowy, bo na materacach może być wszystko.

masz rację, chociaż ja nie wiem czy nie będę też korzystać w domu z gondolki jak z kosza mojżesza więc chyba ten materacyk przepiorę w razie czego
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Iclose używany wozek to warto cały przeprać. W moim nie wszystko jest odczepiane, co sie da to dam do pralki a resztę ręcznie.
ja to nawet się nie ogarnęłam co się u mnie ściąga a co nie nie mówiąc, że jeszcze nic nie poprałam...
Stary 2015-09-28, 16:36   #3641
olilina
Zakorzenienie

Ja nie mam żadnych podgrzewaczy ani sterylizatorów.
Wyparzałam w ten sposób, że gotowałam wszystko we wrzątku jakieś. 5-10 minut
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:43   #3642
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:

ja mam tak codziennie to skurcz macicy z tego co wiem. Z leo mialam tak co chwilą a przenosiłam o 9dni wiec teraz sie nie martwię. Bierzesz magnez?
Ja już po wizycie na ip. Zrobili mi ktg, przebadali, stwierdzili, że wsio ok i puścili do domu także co to było nie wiem, ale nic poważnego podobno.

Magnez biorę 2 razy dziennie już od jakiegoś czasu, myślisz, że trzeba by zwiększyć dawkę?

Wystraszył mnie ten ból, bo był taki dziwny, z góry brzucha, z pod piersi i dlatego się zestresowałam. No i trzymał mnie z 10 minut non stop, póki nie rozchodziłam.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:46   #3643
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie na ip. Zrobili mi ktg, przebadali, stwierdzili, że wsio ok i puścili do domu także co to było nie wiem, ale nic poważnego podobno.

Magnez biorę 2 razy dziennie już od jakiegoś czasu, myślisz, że trzeba by zwiększyć dawkę?

Wystraszył mnie ten ból, bo był taki dziwny, z góry brzucha, z pod piersi i dlatego się zestresowałam. No i trzymał mnie z 10 minut non stop, póki nie rozchodziłam.
Dobrze, że Cię przebadali i wszystko jest w porządku
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 16:48   #3644
agne19s
Zadomowienie

Cytat:

Wonderka, mam nadzieję, że to nie perfumy na porodówkę

Agne19s, ale niespodzianka! Jakby mi ktoś teraz powiedział, że będzie odwrotna płeć niż na poprzednich USG to bym chyba poszła z reklamacją do tych lekarzy

Hahaha powinno się odszkodowanie dostać albo jakiś prezent dla dziecka ze się tak dobrze kryje
Stary 2015-09-28, 16:55   #3645
peachella
Rozeznanie

Cytat:
ja tez tak myślę, akurat smoczek to miejsca nie zajmuje więc można wziąć na jakiś kryzysowy moment. A polecała wam jakąś konkretną markę? U nas położna mówiła, że najlepsze są te z Lovi i taki kupiłam, zobaczymy co na to córcia

masz rację, chociaż ja nie wiem czy nie będę też korzystać w domu z gondolki jak z kosza mojżesza więc chyba ten materacyk przepiorę w razie czego

ja to nawet się nie ogarnęłam co się u mnie ściąga a co nie nie mówiąc, że jeszcze nic nie poprałam...
Nie polecała nic konkretnego, tylko tyle, ze trochę bez sensu, ale też różne są dzieci i niektóre bez smoczka ani rusz. Ja mam smoczków chyba z 15 już w przedziałach od 0-6 msc. Chicco, Lovi, Canpol, Nuk. No i też takie najmniejsze od 0-2 mały rozmiar. To samo z butelkami. Mam Tommee Tippee, Canpol, Nuby, Lovi chyba z 10. Ale mam nadzieję, ze nie będzie to przydatne przez dłuższy czas co do smoczków to myślę, że sprawa indywidualna, zależy jaki dziecku przypasuje.

Cytat:

Dobrze, ze sprawdziłaś bo by Ci nie dało spokoju. Lepiej dmuchać na zimne.
miałam dziś z rana taki ból dziwny rozchodzący się na cały brzuch. Wzięłam nospę, poleżałam i przeszło. U mnie to chyba kwestia problemów ze spaniem, jakbym się nie położyła i tak mi niewygodnie i wstaję jak połamana z napiętym brzuchem

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-28 o 16:57
Stary 2015-09-28, 17:00   #3646
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Nie polecała nic konkretnego, tylko tyle, ze trochę bez sensu, ale też różne są dzieci i niektóre bez smoczka ani rusz. Ja mam smoczków chyba z 15 już w przedziałach od 0-6 msc. Chicco, Lovi, Canpol, Nuk. No i też takie najmniejsze od 0-2 mały rozmiar. To samo z butelkami. Mam Tommee Tippee, Canpol, Nuby, Lovi chyba z 10. Ale mam nadzieję, ze nie będzie to przydatne przez dłuższy czas co do smoczków to myślę, że sprawa indywidualna, zależy jaki dziecku przypasuje.

Dobrze, ze sprawdziłaś bo by Ci nie dało spokoju. Lepiej dmuchać na zimne.
miałam dziś z rana taki ból dziwny rozchodzący się na cały brzuch. Wzięłam nospę, poleżałam i przeszło. U mnie to chyba kwestia problemów ze spaniem, jakbym się nie położyła i tak mi niewygodnie i wstaję jak połamana z napiętym brzuchem
O jezusiczku.. A po co Ci to potrzebne?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 17:14   #3647
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja też mam smoczki różnych firm, w próbkach sporo dostałam, sama kupiłam chyba tylko dwa - jeden Canpolu, drugi z Nuka. A mam jeszcze TT, Nuka ale inny, Avent. W sumie to chyba tylko z Lovi nie mam.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 17:16   #3648
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
O jezusiczku.. A po co Ci to potrzebne?

darowane to nie narzekam, mam zapas na 2 lata chyba albo i dłużej
Stary 2015-09-28, 17:17   #3649
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
darowane to nie narzekam, mam zapas na 2 lata chyba
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja też mam smoczki różnych firm, w próbkach sporo dostałam, sama kupiłam chyba tylko dwa - jeden Canpolu, drugi z Nuka. A mam jeszcze TT, Nuka ale inny, Avent. W sumie to chyba tylko z Lovi nie mam.
A nochyba, ze tak 😁
Tzn ja tam jednak zycze zeby na 2 urodzinki juz smok nie potrzebny byl

Stary 2015-09-28, 17:26   #3650
fasterka90
Zadomowienie

Ja sobie w ogóle sama mam pobrać wymaz na gbs... Trochę mnie to przeraża że źle pobiore i będą jakieś problemy. Ale ja się tak boje ginekologów że nie pójdę specjalnie do innego :/
agne19s ale szok! Ale widzę przyjęłaś to ze spokojem tak jak mówisz,najważniejsze że zdrowe
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 17:51   #3651
lexie42
Zakorzenienie

Ja się za tydzień dowiem co i jak z tym badaniem GBS. Chodzę prywatnie więc pewnie będę musiała gdzieś zrobić to badanie.

Włączyło mi się jakieś ssanie co chwila coś bym jadła. No i mam ochotę na coś dobrego ale nie wiem na co
Stary 2015-09-28, 17:53   #3652
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ja się za tydzień dowiem co i jak z tym badaniem GBS. Chodzę prywatnie więc pewnie będę musiała gdzieś zrobić to badanie.

Włączyło mi się jakieś ssanie co chwila coś bym jadła. No i mam ochotę na coś dobrego ale nie wiem na co
To jesteśmy 2. Też jestem ciągle głodna. Nie wiem, na co mam ochotę i zaczyna mnie to irytować.

Stary 2015-09-28, 17:55   #3653
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
I ja się witam w 35 tc

Byłam dziś na wizycie. Wyniki w w normie, jedynie dalej żelazo muszę brać.
1,5 kg więcej na wadze czyli w sumie od początku 5 kg na plusie, nie ma co oszczędziła mnie ta ciąża nie będzie dużo do zrzucania.

Zła jestem trochę, bo jak się okazało moja lekarka nie robi badania GBS i muszę zrobić sama odpłatnie w innym miejscu, tak samo HIV. Wiem, że inni dają skierowania. Czemu jedni dają skierowania a inni nie? Jak jest u Was?

Ogólnie jest ok, szyjka zamknięta i w normie. Ale ciśnienie maskara. Wczoraj na wieczór 98/58, dziś 102/62 i ta cały czas, ból głowy, senność, ból krzyża, już trudności w oddychaniu i szybko się męczę

Dostałam też badania do skserowania jakby co i będę dokserowywać na bieżąco.

Czytam Was ale nie mogę ogarnąć sie ostatnio i ciężko mi pocytować. Ale Wszystkim Wam życzę zdrówka i cierpliwości w tym ciężkim dla Nas czasie. Ostatnia prosta!
Mi pobrała na ostatniej wizycie, ale musiałam sama sobie oddać do labo. Zaniosłam do diagnostyki i zapłaciłam 28 zł. Zaniosłam na drugi dzień, nie trzeba było trzymać tego w lodówce.

Wózek już jest Jak małżonek wróci to poskłada

olilina kupiłam tą torbę. Jej wymiary to 30x52x25. Malutka, taka w sam raz na fitness dla mamusi po porodzie
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 18:05   #3654
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja mam smoczek z lovi i aventu. Ten lovi wydaje sie lepszy no i mniejszy.

Cytat:

no ja to często mam i musze sie położyć lub chociaz nie ruszać. Takie to nieprzyjemne, nie myślałam nawet by to rozchodzić. Poprzednio brałam 6magnezów i nospe gdy gorzej. Teraz 2, bo znacznie mniej tego. Wtedy np za każdym razem na schodach mnie lapalo, teraz na szczęście nie.

Cytat:
darowane to nie narzekam, mam zapas na 2 lata chyba albo i dłużej
Haha ej a jak chcesz wykorzystać smoczki 0-6przez 2lata fajnie, dzieć wybierze sobie najlepszy model

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 18:06   #3655
olilina
Zakorzenienie

Poznanianko trzymam kciuki za jutrzejszą obronę.

Dzika Śliwko dzięki , to ja mam torbę o podobnych wymiarach tylko rozsuwaną jeszcze wzwyż, więc chyba daruję sobie tą z biedronki

Agne19s ale niespodzianka chyba dopiero jak zobaczysz maluszka po porodzie, będziesz pewna jaka płeć

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-29 o 11:20
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 18:08   #3656
cynamon_
Zakorzenienie

Olilina, mam tez jeszcze właśnie taki pluszowy nie za gruby, i zobaczę poprostu jaka będzie pogoda

Dziewczyny w szpitalu, bądźcie dzielne...:/ ale te teksty poloznych naprawdę nie na miejscu...
Stary 2015-09-28, 18:11   #3657
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A nochyba, ze tak 😁
Tzn ja tam jednak zycze zeby na 2 urodzinki juz smok nie potrzebny byl

Też mam nadzieję, ze smoczek pojdzie w odstawkę
po talkm czasie.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

ja dziś zrobiłam zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i brokułami. Do tego ser żolty i sos - smietana 12%, koperek, 1 jajko i pieprz ziolowy. Mega!

Cytat:
Ja mam smoczek z lovi i aventu. Ten lovi wydaje sie lepszy no i mniejszy.

no ja to często mam i musze sie położyć lub chociaz nie ruszać. Takie to nieprzyjemne, nie myślałam nawet by to rozchodzić. Poprzednio brałam 6magnezów i nospe gdy gorzej. Teraz 2, bo znacznie mniej tego. Wtedy np za każdym razem na schodach mnie lapalo, teraz na szczęście nie.

Haha ej a jak chcesz wykorzystać smoczki 0-6przez 2lata fajnie, dzieć wybierze sobie najlepszy model
No wlasnie wiekszy wybor, a na te 2 lata to raczej butelki bralam pod uwage :-P
Stary 2015-09-28, 18:17   #3658
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Też mam nadzieję, ze smoczek pojdzie w odstawkę
po talkm czasie.

ja dziś zrobiłam zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i brokułami. Do tego ser żolty i sos - smietana 12%, koperek, 1 jajko i pieprz ziolowy. Mega!

No wlasnie wiekszy wybor, a na te 2 lata to raczej butelki bralam pod uwage :-P
Butelki tym bardziej Moja Ninka ma roczek i juz tylko jedna butla zostala a lada dzien pewnie wywale. A jak ktos kp to tym bardziej, czesto nawet nie warto wtedy wcale korzystac zbutli. Od razu niekapek albo bidon.

Stary 2015-09-28, 18:20   #3659
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
To jesteśmy 2. Też jestem ciągle głodna. Nie wiem, na co mam ochotę i zaczyna mnie to irytować.

To jest właśnie najgorsze jak się nie ma konkretnego smaka na coś.

Cytat:
Brzmi pysznie
Stary 2015-09-28, 18:22   #3660
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja jestem straasznie glodna. A zjadlabym nawet konia z kopytami. Ale czekam na tz bo samej nic mi sie nie chce robic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości