![]() |
#241 | ||
Inez
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
![]() Jaki się drze i jest nie do wytrzymania to może być uznany za bachora, jakoś nie mam z tego powodu żadnych wątów i nie wiem skąd to wzięłaś ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Ta. Wypowiedziałaś się w taki sposób, jak gdyby drabineczka proponowała całkowite zakazanie dzieciom wstępu do Ikei i jak gdybyś była zbulwersowana tym wątkiem, a jednocześnie sama użyłaś słowa, które dzieci obraża. No coś mi nie gra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=Czarna2000;52943089 Z tego co wiem, to do Makro i tak nie każdy może wejść
![]() może każdy kto ma kartę Makro lub zostanie przez taką osobę wprowadzony. Do Makro dzieci wolno wprowadzać w weekendy i dni do tego wyznaczone. Da się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Nie mam wątpliwości, że IKEA się do pomysłu drabiny nie przychyli, ale już puby, hotele czy inne przybytki - oby. Dzieci lubię, chciałabym mieć, ale pamiętam, że rodzice wszędzie mnie nie zabierali, mimo to umiem się zachować i uważam, że wyszło mi to na dobre. Podobny trend zauważam u osób w moim wieku i starszych - kwestia wychowania.
![]() Niestety wśród dzieci widać teraz falę ofiar bezstresowego wychowania, braku czasu i uwagi rodziców itd - takie dzieci właśnie biegają, krzyczą i niszczą, na rodziców nie zwracają uwagi (bezstresowe wychowanie) ewentualnie rodzice nie zwracają uwagi na nie (brak uwagi rodziców) ![]() Nie miałabym nic przeciwko takiemu dniu bez dzieci, przeżyję bez niego, ale chciałabym zapytać jakie znaczenie ma, że zdarzają się wychowane dzieci? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
podobnie jak drabina, jak dacn wnioskuję o jeden dzień bezdzietny, gdzie mogę porzucić swe pisklęta ![]() *idąc do IKEA mam pieniądze na zakupy, wolę też dorzucić coś za opiekę nad maluchami niż narażać je na niepotrzebne bodźce i siebie na stres **pojawiało się to ze dwa, trzy razy-taaaak, zawsze kończę wizytę w IKEA w dziale spożywczym, i serio wolę sobie odpuścić ten obiad(piszę o odpuszczaniu, bo pewnie jakbym nie napisała to się pojawią głosy, że nie każdego stać) i zapłącić za 2-3 godzinny pobyt w klubiku niż ciągać dzieci po sklepie i zamiast skupiać sie za zakupach dbać o ich bezpieczeństwo/zachowanie Edytowane przez 201604190934 Czas edycji: 2015-09-29 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Inez
|
Cytat:
Jak waszym zdaniem sklep ma oznaczyć to, że dzisiaj dzień bez dziecka? Wielkie banery czy kontrola przy wejściu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
informacje na trojmiasto.pl gazeta.warszawa.pl czy innych portalach, plakaty i informacja na fanpejdżu na fejsie. zapowiedziane z góry że co miesiąc 15 dnia każdego miesiąca <NA PRZYKŁAD> dzieci nie ma być na sklepie ale będą nieodpłatnie w małpim gaju na 3 godziny po okazaniu paragonu serio, w 2015 roku informacja szerzy się minimalnie szybciej niż 15-20 lat temu. ludzie to nie są kretyni i każdy kto szuka informacji typu; godziny otwarcia, asortyment, dojazd, promocje natknąłby się na taką informację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Inez
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Typowy szwedzki domek w górach, owieczki sie paso, mama blondynka w jeansach i swetrze, ojciec z podbródkiem zdolnym ciosać żelazo i dołeczkami, też w swetrze, w kominku sie pali, bebik sie usmiecha do mamusi, leci wzruszająca muzyka jak w reklamie almette, "Zalezy nam na Was, zależy nam na Waszym zdrowiu i szczęściu *zblizenie na bebika*, Ikea to bezpieczny dom, bezpieczna rodzina, dlatego z myślą o Was wprowadzilismy nowe zasady bezpieczeństwa w naszych sklepach" *bebik sie smieje* Wiecej informacji na naszej stronie lub pod numerem infolinii ta daa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a mi się wydawało że rozmawiam z zarządem ikea polska ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
odjeżdżają, kamera się oddala, obraz się rozmywa "dwójka, trójka, piątka? w IKEA dla każdego dziecka znajdzie się miejsce. więcej informacji o nowym programie na naszej stronie internetowej" pyr pyr tyk tyk IKEA - w związku z troską o naszych najmłodszych, od października tego roku, uruchamiamy program "rodzice na zakupach, dzieci siedzą na pupach". każdego 14 dnia miesiąca, możesz przyjechać do IKEA i zostawić swoją pociechę w naszym małpim gaju pod okiem naszych wykwalifikowanych pracowników. po okazaniu paragonu, pobyt do 3 godzin jest darmowy* *zgodnie z naszą nową polityką, dzieci do lat 13, tego dnia nie mogą aktywnie z rodzicami uczestniczyć w zakupach zmieniamy się dla ciebie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
drabineczka -
pragnę cie poinformować, że kontakt do IKEA to: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/custome...e/kontakt.html a nie http://www.wizaż.pl/forum Mam nadzieje, że byłam pomocna.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
a liczyłam na klopsiki
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
niestety, wiejska plotka głosi że zawierały mięso konia, więc ci nie dam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
A mi się marzą strefy bez dzieci na... plaży, nad morzem. Choć kilkanaście metrów. Prędzej chyba ikea wprowadzi całkowity zakaz dzieci
![]()
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
racja, musi byc golden, bez niego sie nie liczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
tak widzę tę reklamę: https://www.youtube.com/watch?v=q065H02UZEg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
<przygrywka na banjo dla rozluźnienia atmosfery>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
https://www.youtube.com/watch?v=Yla1zxRLfl8 albo tak tez mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
polećmy klasyką https://www.youtube.com/watch?v=u4hlzRNu3uE
xDDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Jak w każdej innej hurtowni dzieci nie mogą przebywać na magazynie.. Poza tym w Polsce chyba nie ma prawa zakazującemu właścicielom sklepu czy restauracji zakazu wstępu dla jakiejś grupy społecznej.(???) Więc każdy teoretycznie może taki zakaz wprowadzić nawet właściciel IKEA.. i jakby chciał to by to dawno by to zrobił. Ale do was widocznie nie dociera, że oni po prostu nie chcą tego zrobić.. co więcej robią wszystko by jak najwięcej klientów z dziećmi ściągnąć do siebie (żaden inny sklep nie ma tyle udognień dla rodziców i dzieci jak właśnie IKEA) jak sie nie podoba to trzeba zmienić sklep (chyba nikt nikogo na siłę tam nie ciągnie) lub zamawiać przez internet..kto inny pójdzie, przebje się przez tłum tych strasznych bachorów i dowiezie wszystko z listy do dom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
odpuść sobie dyskusję xD ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
śmiertelnie poważnie to tratkuejsz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Like ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Podpisuję się pod tym. Były głosy, że Ikea by ucierpiała - ale serio, jeden dzień raz na miesiąc nawet już byłby postępem. Sama pamiętam jaka to była super zabawa chodzić po Ikei, jednak ja zawsze rozumiałam co to znaczy zakaz wchodzenia tu i tu i że "nie ruszaj" znaczy "nie ruszaj" i tyle. Dużo w tej całej nieznośnej sytuacji jest winy rodziców, nie ukrywajmy.
A dla mnie i tak największą frajdą było zostawienie mnie w basenie z kulkami w Gdańskiej Ikei. A w nagrodę za dobre sprawowanie super niezdrowy hot dog. Bo coś "niepedagogicznego" być musiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
od początku czułam, że wątek trafi na wizazowy fanpejdż na fejsie xD
Mam 5letniego synka i zakupy z nim to sama przyjemność, No ale wszystko zależy od wychowania rodziców.... wszystko zależy od tego jak wychowani są rodzice! Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-09-29 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Pamietacie ikee na przymorzu w gdansku?
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Ikea byla kolo ug ktore porosniete bylo trawaaaa. Faktycznie jezdzilam tam polonezem http://m.trojmiasto.wyborcza.pl/troj...amietacie.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.