|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI
Ja włosy myje codziennie wieczorem i związuje w warkocz i tak śpię
![]() Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania, brwi wyszły super i w ogóle ładna z Ciebie dziewoja. Też od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia brwi (może nie permanentnego od razu, ale jakaś henna?), bo mam bardzo jaśniutkie i nie ruszam się z domu bez podmalowania ich. Zawsze by była jedna czynność rano mniej do zrobienia.
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2015-09-30 o 20:09 |
|
|
|
|
#3723 |
|
❤ bee happy ❤
|
Kiedy chodziłam jeszcze na uczelnie to myłam włosy rano, teraz chodząc na 7 do pracy najzwyczajniej mi się nie chce
A tak wstaję sobie 6:05 i elegancko się wyrabiam ze wszystkim
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52953145]Ja muszę poczytać opinie na temat różnych. Nie wiem jaki brać. Zastanawiam się nad Latte albo Keratin. No wiesz super nie jest, ale niszczy włosy na pewno mniej niż kładzenie się spać z mokrymi. To jest na pewno gorsze ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ja sobie pozwalam na mycie rano tylko kiedy nigdzie nie wychodzę bo włosy schną mi wieczność.[/QUOTE] Czemu włosy się niszczą od spania w mokrych?
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle razy co robiłam hennę i regulacje brwi i rożnych salonach , to nigdy nie byłam zadowolona , teraz jestem i wiem ze to były moje najlepiej wydane pieniądze ![]() Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brała pod uwagę jednak zdrowie. Pomijając wyższą kasę i dłuższe godziny pracy, to jednak zdrowie jest najważniejsze. Mój brat jest stolarzem i po kilku ładnych latach w zawodzie wysiada mu kręgosłup od ciągłego dźwigania. I co z tego, że lepiej mu się wiedzie... .[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52950043]Shan, widzisz jakieś skutki uboczne odstawienia tabletek? Mi tak włosy wypadają, że jestem w rozpaczy, niedługo będę łysa Może powodem jest jesień? Ja zauważyłam, że przez kilka lat włosy mi wypadały garściami właśnie we wrześniu. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5295041 3] Ja w życiu miałam 2 regularne. Potrafiłam mieć 2x w miesiącu albo po 50 dniach. [/QUOTE] Masakra . Tylko sobie w łeb strzelić . Nigdy nie wiesz, kiedy Cię dopadnie.Cytat:
. Nikt by mnie nie ściągnął z łóżka godzine czy półtorej wcześniej, żeby włosy umyć. Wolałabym pójść w ociekających tłuszczem . Nie no... trochę koloryzuję, ale jak już to myłabym wieczorem.
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dylematu tz Vision- ja bym chciala zeby moj facet przemeczyl sie troche za wieksza kase, tak bym na pewno swojemu sugerowala.
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam pociag do Poznania o 6:06
Nie zwleke sie z wyrka.
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Bo włosy w stanie mokrym są ogólnie bardziej wrażliwe, podatne na uszkodzenia mechaniczne, a przez całą noc trą o poduszkę.
|
#3730 | |
|
Konto usunięte
|
Po pierwsze:
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą
chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ zostaje w obecnej pracy, doszedł do wniosku, że powrót na budowę byłby dla niego krokiem w tył i poszuka czegoś innego po prostu
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956842]Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą
chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie [/QUOTE]Az poczulam klimat tych podrozy :-D
|
#3734 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno do końca życia zapamiętam jedną, kiedy to dziękowałam Bogu za darmowe Metro rozdawane na przystankach - przynajmniej miałam się czym przykryć
i siedziałam w kucki na siedzeniu okryta tą gazetą jak taka dziewczynka z zapałkami
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI
Cytat:
Obawiam się trochę o moją wątrobę. Z drugiej strony boję się jednak tych skutków ubocznych no i jest to dla mnie też forma antykoncepcji, a chyba bałabym się tak bez tabletek Umarłabym pewnie ze strachu. A poza tym zaraz po odstawieniu tabsów jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. No i sama nie wiem co zrobić... Muszę chyba pogadać z moim lekarzem, który prowadzi mnie od 6 lat, bo teraz byłam u innej lekarki, tak doraźnie, bo nie mam możliwości wyrwać się na tygodniu z Krakowa. A tak btw to jutro ma być w Krakowie strajk taksówkarzy i mają zablokować kilka ulic Mam nadzieję, że jakoś dotrę do pracy... Ja też z tym, że ja chodzę na 10.00 do pracy, no i teraz jest w miarę ciepło (powiedzmy), ale jak będzie chłodniej to będę pewnie myła włosy wieczorem.
Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2015-09-30 o 21:27 |
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956975]Na pewno do końca życia zapamiętam jedną, kiedy to dziękowałam Bogu za darmowe Metro rozdawane na przystankach - przynajmniej miałam się czym przykryć
i siedziałam w kucki na siedzeniu okryta tą gazetą jak taka dziewczynka z zapałkami [/QUOTE] ja tak kiedyś jechałam 12 godzin autobusem, który był cały w kilkucentymetrowej warstwie lodu jak pytałam kierowcy kiedy będziemy na miejscu, to mówił że nie wie czy w ogóle dojedziemy. Na szczęście dojechaliśmy, mnie wysadzał wcześniej, zatrzymał się i... już nie ruszył. Uciekłam szybko do domu, bo się bałam, że ludzie mnie zlinczują. Do dworca PKS było jeszcze ze 3km ![]() co innego można brać? |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956842]Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą
chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie [/QUOTE]O jaaa! Mysle nad magisterka i rozbijam sie, bo juz sama nie wiem czy mam ja robic dziennie, czy zaocznie. Teoretycznie nie mam daleko i moglabym studiowac dziennie ale nie mieszkac juz w Poznaniu. ![]() Kiedys jezdzilam pociagiem z W. ale przerzucilam sie na Zb. Jade godzine, a TLK ok. 45 min
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat jak ma być ten strajk, to muszę się dostać do mnie na wydział. Se kurde wymyślili. Przejazd 1000 taksówkarz 1 października rano, kiedy wszyscy jadą do pracy, a studenci wracają na uczelnie. ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52952763]Ja chyba polecę do Hebe po Kallosa bo nigdy nie miałam, a jestem bardzo ciekawa. Do tego starczy mi na wieki [/QUOTE]Ja mam małego Kallosa Keratin i tak starcza na długo (pierwsze w życiu opakowanie). Włosy są po nim strasznie milutkie mięciutkie i się dobrze rozczesują. No i ładnie pachnie. ![]() Moje włosy schną mega szybko, więc staram się nie używać suszarki. No chyba, że mnie mama pilnuje - wtedy muszę. Wcześniej myłam włosy co drugi dzień albo nawet codziennie, a odkąd zażywam Androcur to mogę spokojnie co trzy dni myć.
|
|
#3739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc mało to było opłacalne. Cieszę się, że to już za mną ![]() A co do mgr - ja robiłam dziennie. Przez pierwszy semestr jeszcze mieszkałam w pzn, potem zrobiło się tak mało zajęć, że zrezygnowałam z mieszkania tam (no i przede wszystkim TŻ przestał mieć powód by tam dalej mieszkać, więc oboje wróciliśmy do naszego miasta), w ostatnim semestrze chyba tylko dwa razy w tygodniu jeździłam ale duży wpływ na to miało też to, że magisterkę pisałam teoretyczną, nie musiałam siedzieć w labo
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2015-09-30 o 22:22 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/permanentmakeupcork te pierwsze to moje
![]() Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie :P chciałabym zmienić dzień krwawienia z odstawienia. Więc tak ostatnią tabletkę biorę w poniedziałek a krwawienie dostaje w piątek. Teraz chciałabym dostawać w poniedzialek więc mogę wziąć mniej tabletek tj. ostatnią w czwartek?
|
#3742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poszukaj w ulotce co jest napisane
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
W mojej ulotce odnośnie krążków jest napisane, że jeśli w trzecim tygodniu wypadnie/wyjmie się wcześniej, to trzeba albo od razu rozpocząć nowy cykl z nowym opakowaniem, albo odczekać tydzień i dopiero wtedy nowy (tu warunek - przez ostatnie 7 dni musi być używany). Gdy łykałam tabletki, też mi się zdarzało nie brać kilku ostatnich, jeśli chciałam sobie przesunąć krwawienie.
Catch me, if you want. Catch me if you can... x3 08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.???? Edytowane przez Sowilo Czas edycji: 2015-09-30 o 23:10 |
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Cytat:
Ania extra masz te brwi |
||
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi nie chce cytować na apce
![]() VisionAm- ta lekarka mówiła mi nazwę lub rodzaj leku (nie znam się), jakim się leczy PCO i powiedziała, że niekoniecznie trzeba brać anty ![]() Też się zdziwiłam jak mi tak powiedziała ta lekarka, ale zobaczę, co na to ten "mój" pan doktor. Sowilo- bylam w Kov-medzie na Pleszowskiej. Dr M.Kruszewska- Kowalik. Wybrałam ją przypadkowo, szukałam po prostu wolnego terminu, a byłam 1 raz u niej, bo tabsy mi się skończyły. Ja mam jutro na 10.00 do pracy i jadę przez Al.Słowackiego, gdzie mają jechać ci taksówkarze specjalnie jutro wyjdę wcześniej z pół godziny. Mam nadzieję, że zdążę...
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na PCOS mam zapisany glucophage. U niektórych pacjentek znikają pecherzyki
ale można za to sporo schudnąć .
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52957742]
A co do mgr - ja robiłam dziennie. Przez pierwszy semestr jeszcze mieszkałam w pzn, potem zrobiło się tak mało zajęć, że zrezygnowałam z mieszkania tam (no i przede wszystkim TŻ przestał mieć powód by tam dalej mieszkać, więc oboje wróciliśmy do naszego miasta), w ostatnim semestrze chyba tylko dwa razy w tygodniu jeździłam ale duży wpływ na to miało też to, że magisterkę pisałam teoretyczną, nie musiałam siedzieć w labo [/QUOTE]Jest jeszcze jeden wazny powod dla ktorego wolalabym wrocic w rodzinne strony - TZ w tym roku konczy magisterke, wiec mi zostaloby pol roku samotnego mieszkania Musze sie zastanowic, mam jeszcze troche czasu. Gdy robilam doswiadczenie do inzyniera, to spedzilam sporo godzin w laboratorium i jesli wybiore ta sama katedre czeka mnie to samo. Z reszta - przy moim kierunku wiekszosc doswiadczen robi sie w labo lub na polu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

. Nigdy nie wiesz, kiedy Cię dopadnie.

Przejazd 1000 taksówkarz 1 października rano, kiedy wszyscy jadą do pracy, a studenci wracają na uczelnie.