Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 19:44   #3721
aniaaxd2
Zakorzenienie

Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI

Ja włosy myje codziennie wieczorem i związuje w warkocz i tak śpię

Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:07   #3722
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Ja myje włosy codziennie, wieczorem przed spaniem. Susze je bo bym zamarzla w nocy w mokrych
Ja tak samo, jak parę razy spałam w mokrych w chłodną noc, to rano bolało mnie ucho/zatoki itp. Pomijam, że jak pójdę spać choćby w lekko wilgotnych, to na drugi dzień fatalnie wyglądają, takie pogniecione, matowe. Muszę albo myć dużo wcześniej przed spaniem i porządnie wysuszyć albo najlepiej myć rano (co mnie denerwuje, bo wolałabym dużej pospać). Ale do spania muszą iść suchutkie i związane, wtedy rano są idealne.

Ania, brwi wyszły super i w ogóle ładna z Ciebie dziewoja. Też od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia brwi (może nie permanentnego od razu, ale jakaś henna?), bo mam bardzo jaśniutkie i nie ruszam się z domu bez podmalowania ich. Zawsze by była jedna czynność rano mniej do zrobienia.

Edytowane przez Arsonist
Czas edycji: 2015-09-30 o 20:09
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:10   #3723
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Kiedy chodziłam jeszcze na uczelnie to myłam włosy rano, teraz chodząc na 7 do pracy najzwyczajniej mi się nie chce A tak wstaję sobie 6:05 i elegancko się wyrabiam ze wszystkim
Stary 2015-09-30, 20:24   #3724
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agaczok Pokaż wiadomość
Jeśli mam czas to też myję włosy rano, ale jak mam zajęcia na 8 to nie ma szans żebym musiała wstawać jeszcze wcześniej i myła je rano dłużej są świeże jeśli umyje je rano.
Ja mam do pracy na 7:30 to nie ma mowy, żeby je rano myć. Suszenie to dla mnie jakaś godzina, bo mam bardzo długie włosy więc tą godzinkę zdecydowanie wolę pospać.

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52953145]Ja muszę poczytać opinie na temat różnych. Nie wiem jaki brać. Zastanawiam się nad Latte albo Keratin.

No wiesz super nie jest, ale niszczy włosy na pewno mniej niż kładzenie się spać z mokrymi. To jest na pewno gorsze Do tego suszarka z zimnym nawiewem wcale dużo szkody nie wykonuje jak gorące powietrze.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ja sobie pozwalam na mycie rano tylko kiedy nigdzie nie wychodzę bo włosy schną mi wieczność.[/QUOTE]

Czemu włosy się niszczą od spania w mokrych?
Stary 2015-09-30, 20:30   #3725
aniaaxd2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Ja tak samo, jak parę razy spałam w mokrych w chłodną noc, to rano bolało mnie ucho/zatoki itp. Pomijam, że jak pójdę spać choćby w lekko wilgotnych, to na drugi dzień fatalnie wyglądają, takie pogniecione, matowe. Muszę albo myć dużo wcześniej przed spaniem i porządnie wysuszyć albo najlepiej myć rano (co mnie denerwuje, bo wolałabym dużej pospać). Ale do spania muszą iść suchutkie i związane, wtedy rano są idealne.

Ania, brwi wyszły super i w ogóle ładna z Ciebie dziewoja. Też od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia brwi (może nie permanentnego od razu, ale jakaś henna?), bo mam bardzo jaśniutkie i nie ruszam się z domu bez podmalowania ich. Zawsze by była jedna czynność rano mniej do zrobienia.

Ja tyle razy co robiłam hennę i regulacje brwi i rożnych salonach , to nigdy nie byłam zadowolona , teraz jestem i wiem ze to były moje najlepiej wydane pieniądze

Stary 2015-09-30, 20:34   #3726
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
W ogóle mamy z TŻ dylemat. Obecnie pracuje w fajnej firmie, zarabia w miarę, robi ciekawe rzeczy, codziennie mówi po angielsku, ogólnie - rozwija się i ma szanse na awans. Niestety jeśli chodzi o zarobki to średnio mu pasują, a póki co nie ma możliwości dostać podwyżki. Znalazł inną pracę, w zawodzie, zarabiałby 2 razy więcej, ale też więcej by pracował, no i jest to typowo fizyczna praca, nie ma mowy o żadnym rozwoju czy awansie. Po prostu też dobra praca, o wiele lepiej płatna, ale nie rozwojowa. Chcą go zatrudnić i nie wiemy co robić Z jednej strony pracując tam fizycznie, mógłby w dwa lata odłożyć na połowę mieszkania... a z drugiej strony 2 lata temu "uciekał" z budowy, bo nie chciał całe życie pracować w taki sposób... Ech, nie wiem co mu doradzić
I na co się zdecydowaliście?
Ja bym brała pod uwagę jednak zdrowie. Pomijając wyższą kasę i dłuższe godziny pracy, to jednak zdrowie jest najważniejsze. Mój brat jest stolarzem i po kilku ładnych latach w zawodzie wysiada mu kręgosłup od ciągłego dźwigania. I co z tego, że lepiej mu się wiedzie... .

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52950043]Shan, widzisz jakieś skutki uboczne odstawienia tabletek? Mi tak włosy wypadają, że jestem w rozpaczy, niedługo będę łysa [/QUOTE]

Może powodem jest jesień? Ja zauważyłam, że przez kilka lat włosy mi wypadały garściami właśnie we wrześniu.

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5295041 3]

Ja w życiu miałam 2 regularne. Potrafiłam mieć 2x w miesiącu albo po 50 dniach. [/QUOTE]

Masakra. Tylko sobie w łeb strzelić . Nigdy nie wiesz, kiedy Cię dopadnie.

Cytat:
Ja myję co drugi dzień rano i wtedy wstaję o 5:50
A jak nie myję włosów to wstaję o 7:00 albo o 7:30
Chyba żartujesz . Nikt by mnie nie ściągnął z łóżka godzine czy półtorej wcześniej, żeby włosy umyć. Wolałabym pójść w ociekających tłuszczem. Nie no... trochę koloryzuję, ale jak już to myłabym wieczorem.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:40   #3727
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
I na co się zdecydowaliście?
Ja bym brała pod uwagę jednak zdrowie. Pomijając wyższą kasę i dłuższe godziny pracy, to jednak zdrowie jest najważniejsze. Mój brat jest stolarzem i po kilku ładnych latach w zawodzie wysiada mu kręgosłup od ciągłego dźwigania. I co z tego, że lepiej mu się wiedzie... .
Moj tz od zawsze jest stolarzem, nigdy jeszcze nie narzekal na kregoslup. Jedynie czasem na pyl lub opary przy lakierowaniu. Ale jego chyba nic by nie odstraszylo przed tym zawodem. ;-)

Co do dylematu tz Vision- ja bym chciala zeby moj facet przemeczyl sie troche za wieksza kase, tak bym na pewno swojemu sugerowala.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:53   #3728
kalinolistek
Zakorzenienie

Jutro mam pociag do Poznania o 6:06 Nie zwleke sie z wyrka.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:03   #3729
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fajita1 Pokaż wiadomość
Bo włosy w stanie mokrym są ogólnie bardziej wrażliwe, podatne na uszkodzenia mechaniczne, a przez całą noc trą o poduszkę.
Stary 2015-09-30, 21:04   #3730
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fajita1 Pokaż wiadomość
Po pierwsze:
Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
A po drugie to fakt, że włos mokry jest dużo bardziej narażony na zniszczenie mechaniczne niż suchy, a w nocy włosy trą o pościel. Dodatkowo włosy mokre przyciśnięte głową do poduszki są lepszym środowiskiem dla bakterii. Dodatkowo mokra jest wtedy poduszka, w której również rozwija się więcej bakterii.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:09   #3731
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Jutro mam pociag do Poznania o 6:06 Nie zwleke sie z wyrka.
Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:12   #3732
visionAM
Zakorzenienie

TŻ zostaje w obecnej pracy, doszedł do wniosku, że powrót na budowę byłby dla niego krokiem w tył i poszuka czegoś innego po prostu
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:12   #3733
klatka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956842]Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie [/QUOTE]

Az poczulam klimat tych podrozy :-D

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:18   #3734
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Az poczulam klimat tych podrozy :-D
Na pewno do końca życia zapamiętam jedną, kiedy to dziękowałam Bogu za darmowe Metro rozdawane na przystankach - przynajmniej miałam się czym przykryć wagon był popsuty przy - 20 stopniach mrozu na zewnątrz, ogrzewanie nie działało, do wagonu przez drzwi wpadała para pod ciśnieniem spod pociągu, białym, gęstym kłębem, momentalnie osiadającym na oknach i tworzącym na szybach grubą warstwę lodu... Nie kłamię i siedziałam w kucki na siedzeniu okryta tą gazetą jak taka dziewczynka z zapałkami swoje z PKP przeżyłam niestety
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:23   #3735
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Tak straszycie tymi skutkami publicznymi odstawienia, że się odechciewa odstawiac
Chociaż ja i tak przez najbliższy rok nie zmierzam rezygnować z plastrów. Czuje ze po ślubie będzie taka rozmowa z TŻ
No właśnie. Też zastanawiałam się ostatnio nad ostawieniem tabsów, bo mi pani doktor powiedziała, że PCO, które u mnie zdiagnozowano, można leczyć też innymi lekami, niekoniecznie tabletkami antykoncepcyjnymi. A ja już prawie 6 lat non stop biorę tabsy Obawiam się trochę o moją wątrobę. Z drugiej strony boję się jednak tych skutków ubocznych no i jest to dla mnie też forma antykoncepcji, a chyba bałabym się tak bez tabletek Umarłabym pewnie ze strachu.
A poza tym zaraz po odstawieniu tabsów jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. No i sama nie wiem co zrobić...
Muszę chyba pogadać z moim lekarzem, który prowadzi mnie od 6 lat, bo teraz byłam u innej lekarki, tak doraźnie, bo nie mam możliwości wyrwać się na tygodniu z Krakowa.

A tak btw to jutro ma być w Krakowie strajk taksówkarzy i mają zablokować kilka ulic
Mam nadzieję, że jakoś dotrę do pracy...

Cytat:
A ja myję włosy rano

Ja też z tym, że ja chodzę na 10.00 do pracy, no i teraz jest w miarę ciepło (powiedzmy), ale jak będzie chłodniej to będę pewnie myła włosy wieczorem.

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2015-09-30 o 21:27
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 21:31   #3736
visionAM
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956975]Na pewno do końca życia zapamiętam jedną, kiedy to dziękowałam Bogu za darmowe Metro rozdawane na przystankach - przynajmniej miałam się czym przykryć wagon był popsuty przy - 20 stopniach mrozu na zewnątrz, ogrzewanie nie działało, do wagonu przez drzwi wpadała para pod ciśnieniem spod pociągu, białym, gęstym kłębem, momentalnie osiadającym na oknach i tworzącym na szybach grubą warstwę lodu... Nie kłamię i siedziałam w kucki na siedzeniu okryta tą gazetą jak taka dziewczynka z zapałkami swoje z PKP przeżyłam niestety [/QUOTE] ja tak kiedyś jechałam 12 godzin autobusem, który był cały w kilkucentymetrowej warstwie lodu w dodatku bagażnik zamarzł i wszyscy trzymali torby i walizki w środku autobusu, ja na swojej walizce siedziałam na środku przejścia jak pytałam kierowcy kiedy będziemy na miejscu, to mówił że nie wie czy w ogóle dojedziemy. Na szczęście dojechaliśmy, mnie wysadzał wcześniej, zatrzymał się i... już nie ruszył. Uciekłam szybko do domu, bo się bałam, że ludzie mnie zlinczują. Do dworca PKS było jeszcze ze 3km

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
No właśnie. Też zastanawiałam się ostatnio nad ostawieniem tabsów, bo mi pani doktor powiedziała, że PCO, które u mnie zdiagnozowano, można leczyć też innymi lekami, niekoniecznie tabletkami antykoncepcyjnymi. A ja już prawie 6 lat non stop biorę tabsy
co innego można brać?
Stary 2015-09-30, 22:07   #3737
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52956842]Ja przez pół magisterki dojeżdżałam do Poznania, 5:50 pociąg zimą chodziłam przez zaśnieżone planty, gdzie o tej porze nie spały tylko koty... A wtedy jeździła jeszcze ciuchcia (parowóz) - nigdy nie zapomnę tych podróży w wagonach albo mróz jak w mroźni, albo upał jak w saunie [/QUOTE]

O jaaa! Mysle nad magisterka i rozbijam sie, bo juz sama nie wiem czy mam ja robic dziennie, czy zaocznie. Teoretycznie nie mam daleko i moglabym studiowac dziennie ale nie mieszkac juz w Poznaniu.
Kiedys jezdzilam pociagiem z W. ale przerzucilam sie na Zb. Jade godzine, a TLK ok. 45 min

Stary 2015-09-30, 22:11   #3738
Sowilo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
No właśnie. Też zastanawiałam się ostatnio nad ostawieniem tabsów, bo mi pani doktor powiedziała, że PCO, które u mnie zdiagnozowano, można leczyć też innymi lekami, niekoniecznie tabletkami antykoncepcyjnymi. A ja już prawie 6 lat non stop biorę tabsy Obawiam się trochę o moją wątrobę. Z drugiej strony boję się jednak tych skutków ubocznych no i jest to dla mnie też forma antykoncepcji, a chyba bałabym się tak bez tabletek Umarłabym pewnie ze strachu.
A poza tym zaraz po odstawieniu tabsów jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. No i sama nie wiem co zrobić...
Muszę chyba pogadać z moim lekarzem, który prowadzi mnie od 6 lat, bo teraz byłam u innej lekarki, tak doraźnie, bo nie mam możliwości wyrwać się na tygodniu z Krakowa.

A tak btw to jutro ma być w Krakowie strajk taksówkarzy i mają zablokować kilka ulic
Mam nadzieję, że jakoś dotrę do pracy...
U kogo byłaś w Krakowie?
Akurat jak ma być ten strajk, to muszę się dostać do mnie na wydział. Se kurde wymyślili. Przejazd 1000 taksówkarz 1 października rano, kiedy wszyscy jadą do pracy, a studenci wracają na uczelnie.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;52952763]Ja chyba polecę do Hebe po Kallosa bo nigdy nie miałam, a jestem bardzo ciekawa. Do tego starczy mi na wieki [/QUOTE]
Ja mam małego Kallosa Keratin i tak starcza na długo (pierwsze w życiu opakowanie). Włosy są po nim strasznie milutkie mięciutkie i się dobrze rozczesują. No i ładnie pachnie.

Moje włosy schną mega szybko, więc staram się nie używać suszarki. No chyba, że mnie mama pilnuje - wtedy muszę. Wcześniej myłam włosy co drugi dzień albo nawet codziennie, a odkąd zażywam Androcur to mogę spokojnie co trzy dni myć.

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 22:18   #3739
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
O jaaa! Mysle nad magisterka i rozbijam sie, bo juz sama nie wiem czy mam ja robic dziennie, czy zaocznie. Teoretycznie nie mam daleko i moglabym studiowac dziennie ale nie mieszkac juz w Poznaniu.
Kiedys jezdzilam pociagiem z W. ale przerzucilam sie na Zb. Jade godzine, a TLK ok. 45 min
No nie dziwię się, o wiele lepsza trasa też czasem nią jeździłam jak nie było mojego pociągu, ale wtedy ktoś musiał po mnie do Nt. przyjeżdżać Więc mało to było opłacalne. Cieszę się, że to już za mną

A co do mgr - ja robiłam dziennie. Przez pierwszy semestr jeszcze mieszkałam w pzn, potem zrobiło się tak mało zajęć, że zrezygnowałam z mieszkania tam (no i przede wszystkim TŻ przestał mieć powód by tam dalej mieszkać, więc oboje wróciliśmy do naszego miasta), w ostatnim semestrze chyba tylko dwa razy w tygodniu jeździłam ale duży wpływ na to miało też to, że magisterkę pisałam teoretyczną, nie musiałam siedzieć w labo

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2015-09-30 o 22:22
Stary 2015-09-30, 22:29   #3740
aniaaxd2
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/permanentmakeupcork te pierwsze to moje

Stary 2015-09-30, 22:43   #3741
Moniika95
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie :P chciałabym zmienić dzień krwawienia z odstawienia. Więc tak ostatnią tabletkę biorę w poniedziałek a krwawienie dostaje w piątek. Teraz chciałabym dostawać w poniedzialek więc mogę wziąć mniej tabletek tj. ostatnią w czwartek?

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 22:44   #3742
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ zostaje w obecnej pracy, doszedł do wniosku, że powrót na budowę byłby dla niego krokiem w tył i poszuka czegoś innego po prostu
Brawo! To bym swojemu doradziła w podobnej sytuacji
Stary 2015-09-30, 22:53   #3743
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to się mówi:"Nie ma tego złego..."

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 22:57   #3744
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniika95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie :P chciałabym zmienić dzień krwawienia z odstawienia. Więc tak ostatnią tabletkę biorę w poniedziałek a krwawienie dostaje w piątek. Teraz chciałabym dostawać w poniedzialek więc mogę wziąć mniej tabletek tj. ostatnią w czwartek?
raczej nie, pominięcie tabletki w ostatnim tygodniu jest najmniej bezpieczne ale poszukaj w ulotce co jest napisane
Stary 2015-09-30, 23:08   #3745
Sowilo
Zadomowienie

Cytat:
raczej nie, pominięcie tabletki w ostatnim tygodniu jest najmniej bezpieczne ale poszukaj w ulotce co jest napisane
W mojej ulotce odnośnie krążków jest napisane, że jeśli w trzecim tygodniu wypadnie/wyjmie się wcześniej, to trzeba albo od razu rozpocząć nowy cykl z nowym opakowaniem, albo odczekać tydzień i dopiero wtedy nowy (tu warunek - przez ostatnie 7 dni musi być używany). Gdy łykałam tabletki, też mi się zdarzało nie brać kilku ostatnich, jeśli chciałam sobie przesunąć krwawienie.

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????

Edytowane przez Sowilo
Czas edycji: 2015-09-30 o 23:10
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 23:11   #3746
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sowilo Pokaż wiadomość
W mojej ulotce odnośnie krążków jest napisane, że jeśli w trzecim tygodniu wypadnie/wyjmie się wcześniej, to trzeba albo od razu rozpocząć nowy cykl z nowym opakowaniem, albo odczekać tydzień i dopiero wtedy nowy (tu warunek - przez ostatnie 7 dni musi być używany). Gdy łykałam tabletki, też mi się zdarzało nie brać kilku ostatnich, jeśli chciałam sobie przesunąć krwawienie.
właśnie patrzę w ulote moich tabletek i piszą, że albo przerwać zażywanie, albo zacząć nowe opakowanie, więc w sumie racja - można pominąć ostatnie tabletki
Stary 2015-09-30, 23:38   #3747
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez Agaczok Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na fejsie, że jacyś blogerzy zamierzają w Ikei zorganizować przyjęcie poślubne tzn w tej restauracyjnej części, nie wśród poduszek i szafek hipster level hard
Przeglądbela ich bloga na początku myślałam że to para gejów sobie to wymyśliła a po niej patrze ze Dorota i Jakub. Powiem wam ze nie podoba mi się taki plan na ślub bezsensowny dużo negatywnych komentarzy mają pod postem na blogu
Cytat:
A ty jak uważasz dobra podjął decyzję?
Ania extra masz te brwi
Stary 2015-09-30, 23:46   #3748
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Coś mi nie chce cytować na apce
VisionAm- ta lekarka mówiła mi nazwę lub rodzaj leku (nie znam się), jakim się leczy PCO i powiedziała, że niekoniecznie trzeba brać anty Nie wiem, na ile jest to wiarygodne, bo byłam u niej 1 raz, a poszłam do niej w zasadzie tylko po receptę i ew.badanie kontrolne, bo nie mam możliwości się teraz na tygodniu urwać do "mojego" lekarza, który przyjmuje w Kielcach. Pogadam z nim jak będę na wizycie jakoś w lutym/marcu i zobaczymy co on mi powie. Niby on ginekolog-endokrynolog, więc powinien się lepiej znać na takich schorzeniach, no i do niego chodzę od 6 lat, więc jak najbardziej chciałabym to przede wszystkim z nim skonsultować
Też się zdziwiłam jak mi tak powiedziała ta lekarka, ale zobaczę, co na to ten "mój" pan doktor.

Sowilo- bylam w Kov-medzie na Pleszowskiej. Dr M.Kruszewska- Kowalik. Wybrałam ją przypadkowo, szukałam po prostu wolnego terminu, a byłam 1 raz u niej, bo tabsy mi się skończyły.
Ja mam jutro na 10.00 do pracy i jadę przez Al.Słowackiego, gdzie mają jechać ci taksówkarze specjalnie jutro wyjdę wcześniej z pół godziny. Mam nadzieję, że zdążę...
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 01:30   #3749
CptCook
Zakorzenienie

Ja na PCOS mam zapisany glucophage. U niektórych pacjentek znikają pecherzyki , na oddziale endo-gin wszystkie laski to brały wiec jest to dość popularny lek. Niestety cieżko się do niego przyzwyczaić... ale można za to sporo schudnąć .

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 06:25   #3750
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52957742]
A co do mgr - ja robiłam dziennie. Przez pierwszy semestr jeszcze mieszkałam w pzn, potem zrobiło się tak mało zajęć, że zrezygnowałam z mieszkania tam (no i przede wszystkim TŻ przestał mieć powód by tam dalej mieszkać, więc oboje wróciliśmy do naszego miasta), w ostatnim semestrze chyba tylko dwa razy w tygodniu jeździłam ale duży wpływ na to miało też to, że magisterkę pisałam teoretyczną, nie musiałam siedzieć w labo [/QUOTE]

Jest jeszcze jeden wazny powod dla ktorego wolalabym wrocic w rodzinne strony - TZ w tym roku konczy magisterke, wiec mi zostaloby pol roku samotnego mieszkania
Musze sie zastanowic, mam jeszcze troche czasu. Gdy robilam doswiadczenie do inzyniera, to spedzilam sporo godzin w laboratorium i jesli wybiore ta sama katedre czeka mnie to samo. Z reszta - przy moim kierunku wiekszosc doswiadczen robi sie w labo lub na polu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości