![]() |
#481 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
![]() no ale zamiast zajac sie dzieckiem to lepiej stwierdzic,ze i tak innym cos bedzie przeszkadzac wiec po co cokolwiek robic ![]() Cytat:
![]() choc wlasciwie problemem nie sa dzieci jako dzieci ogolem, tylko sytuacje ktore generuja w zwiazku z tym,ze rodzicom nie chce sie dzieci pilnowac ( czyli np wlasnie krzyczenie, kopanie ludziom w krzesla, wchodzenie pdo nogi itp) - naprawde ogarniete, grzeczne dzieci nie przeszkadzaja ( tylko nie sa tak widoczne w tlumie jak niektore male upiorki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Skoro go nie widzisz, po co siedzisz w tym wątku? Ja go widzę i marzę tu o dniu bez dzieci. A co ty tutaj robisz?
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
proponuję zamontować wieżyczki strażnicze z karabinkiem maszynowym...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli mowa o rowerkach, już nie w sklepie tym razem, to taki brzdąc kilka dni temu podjechał mi pod prąd na ścieżce rowerowej bo okazało się, że jeździ sobie wzdłuż ścieżki w kółko jadąc trochę do przodu, nieprzewidywalnie robiąc w tył zwrot i trochę do tyłu i gdy właśnie jechał do tyłu to ja nadciągnęłam swoją maksymalną prędkością nie spodziewając się, że ten nagle pojedzie pod prąd. Mało brakowało, a wyleciałby z hukiem na jezdnię i nawet nie chcę myśleć jakby to się skończyło ![]() To tak a propos oczu dookoła głowy z powodu nie swoich dzieci. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-10-01 o 23:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy tutaj zachowują się jakby ktoś chciał zlikwidować dzieci
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
W zyciu nie widzialam w sklepie dziecka na rowerku biegowym. co to w ogole jest, takie cos bez pedalkow? Na hulajnodze tez nie.
Generalnie zaczynam przestawac tesknic za Polska i wyprawa po bialy serek i inne takie ![]() Ale serio uwazacie, ze wyjsciem jest robienie "dnia bez dzieci" w sklepach itd? Ze ludzie beda lepiej wychowywac swoje pociechy jak im sie zabroni raz w miesiacu wejsc do sklepu z dzieckiem? Oczywiscie, ze rozwazania sa teoretyczne, ale moim zdaniem, sa to rozwiazania absurdalne, bo niczego nie poprawia. Owszem, gdybysmy rozwazali czy np sklepy powinny pozwolic swoim pracownikom na zwracanie uwagi (czasem ostre na tyle, ze mozna byloby wyprosic ze sklepu) osobom zachowujacym sie nie tak jak powinny, to co innego. Bo juz pomijajac to, ze nie mozna "karac" wszystkich za jednostki (kojarzy mi sie to z socjalistycznym mysleniem owczesnych rzadzacych) to wlasciwie dzien bez dziecka w sklepie niczego nie poprawi. W pozostale dni bedzie to samo co byl,o a ten jeden dzien nas i tak nie zbawi, tym bardziej jesli akurat tego dnia nie bedziemy mogli akurat odwiedzic tego sklepu, ktory chcemy, bo praca czy cos tam. I dlatego jednak rozwazania teoretyczne, dotyczace zwracania uwagi personelu sklepu na zachowania razace, bardziej by do mnie trafily i owszem, bylabym, teoretycznie, za.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-10-02 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Serio problem jest tu rozdmuchany do granic możliwości.. Bo tych dzieci nie ma tabunów na każdym kroku a ew upierdliwe jednostki Już samo unikanie ch, ikea itp w weekendy daje możliwość praktycznie wyeliminowania go. Druga sprawa ,że ulewanie sobie jadu na forum i użalanie się nad sobą nie zmieni sytuacji. Oczekiwanie,że np ikea rozwiąże go wprowadzając zakaz od górnie jest niedorzeczne .. I nie realne przede wszystkim. Jeśli naprawdę osób którym dzieci ( czy jakie kolwiek inne czynniki) utrudniają lub wręcz uniemożliwiają robienie zakupów jest aż tyle (imo więcej niż tych dzieci ![]() Kampanie społeczne w epoce facebooka to pestka . A ludzie jak im się powtórzy coś dostateczną ilość razy łykną wiele (patrz reklamy) albo np takie malowanie jajek czy ubieranie choinki (ile osób robiąc to wie tak naprawdę po co i dlaczego to robi? mało a jednak tłumnie to robią) więc jakaś akcja pt "pilnuj dziecka dla jego dobra"...czy "zakupy w ciszy to lepszy rozwój poznawczy twego dziecka" albo lepiej "nie zabieraj dziecka w poniedziałek do sklepu bo powietrze jest niebezpieczne - sklepy dezynfekują się niebezpieczną chemią po weekendzie" wystarczy zebrać się w kupę i możecie zdziałać więcej niż takie biadolenie.serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
przypomnę,że wątek rozpoczął się od; "(..)czy nie dałoby się wprowadzić jednego dnia bez dzieci w ikei?(..)" + peany pochwalne w kolejnych postach na cześć takiego rozwiązania w wprowadzonego w Makro zamiast kierować energię w ujadanie i biadolenie lepiej w działanie.. chyba,że to tylko trollowanie (ładnie nazwane gdybaniem )a problem faktycznie jednak aż tak dotkliwy nie jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A widzisz żeby ktos slal petycję albo nawolywal do buntu pod Ikea? Biegal i wyrzucał matki? Mysle ze każdy zdaje sobie sprawę ze cos takiego sie nie stanie. Ale to tylko Internet, czemu sobie nie pogdybac? To są rozważania czysto teoretyczne, co zdarza sie na forach dosyć często. Eot z mojej strony, bo chyba nie rozumiesz jak działa Internet |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja widzialam.
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Nie watpie. Mysle, ze musialas takie sytuacje widziec, jesli tak bardzo Cie ten watek poruszyl.
![]() |
#495 |
Konto usunięte
|
Widzialam. Nie raz. Lol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że chyba małego dzikusa w Ikei nie widziałam, ani większego wycia czy jęczenia, ani stukania drzwiczkami czy szarpania pościeli czy dewastowania ekspozycji. Serio w ikei skupiam się na sobie i swoich zakupach i chyba nic większego się tam nigdy nie działo
![]() Co innego w Decathlonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
Mnie akurat dzieciarnia w samej ikei nigdy tak bardzo nie przeszkadzała. Ale ogólnie - w centrach handlowych widuję dantejskie sceny z jej udziałem. Na studiach pracowałam w sklepie i najgorszy był właśnie ten wszechobecny ryk szczeniackich gardeł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza że Elfir podała konkretne rozwiązanie "problemu" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do wspomnianego hałasu to dla mnie mniejszy problem akurat bo równie mocno drażni mnie ogłupiająca rąbanka z głośników, można sobie sprawić stoppery przeciw hałasowi za całe 2 złote i po problemie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jako dziecko nienawidziłam bycia zmuszaną do wycieczki na 3-4 h do sklepu budowlanego i byłabym szczęśliwa gdyby ktoś zabronił mi tam wejść i moja matka ani babka nie mogłyby zawlec mnie tam siłą . Dziękuję i dobranoc. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
BAN stały
|
Pracowałam w takim miejscu i wiem, że zmiana aranżacji, wyłożenie towaru i inne rzeczy mają miejsce nieustannie, wkładałam własnymi rękoma na wysokie pułki ciężkie kwiaty, donice a mężczyźni nawet takie rzeczy jak kosiarki itp. ludzie cały czas chodzą i jak na złość - obok sprzedawcy bo nie są w stanie poszukać samodzielnie podstawki pod donicę, gdyby ktoś mnie trącił zleciałabym na inną osobą a gdyby ta osoba była przygłucha i kiepsko zorientowana co się dzieje wokół niej to mogłabym ją nawet zabić ponieważ nie miałaby szans na żadną reakcję. To jest tylko przykład ale niebezpiecznych sytuacji w takich miejscach jest pierdyliard i dzieci w ogóle bez powodu nie powinno się tam zabierać a zwłaszcza jeśli nie oszukujmy się wiemy, że nasza pocieszka ma w poważaniu nasze uwagi odnośnie swojego zachowania.
Cały czas ktoś nosi, przerzuca, przewozi palety z ciężkim/ ostrym towarem i w takim sklepie powinno się być ostrożnym czasami bardziej niż na ulicy. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Prawdę mówiąc nawet jeżeli nie słyszymy pracownika z paletą za nami to uderzenie nią w nogę może zrobić krzywdę a jak z niej wystaje towar typu : karnisze do firanek czy jakieś elementy innych rzeczy to już w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stoppery czy też słuchawki rzeczywiście mogą być kłopotliwe. Ktoś może nie usłyszeć "uwaga!" albo zwykłego "przepraszam", gdy ktoś chce przejść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Wizażowy Kot Igor
|
Jeszcze brakuje mi tu opnii Golgie. Wtedy pójdzie na całego
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
BAN stały
|
A piszesz to bo ?
Na TapTalk z antycznego telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Wizażowy Kot Igor
|
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.