|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Amelia16, dziwnie, że lekarz tak zmienia zdanie... A waga małej super
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że umówię się za 2 tygodnie na prywatną wizytę, może tam poświęci mi więcej uwagi i uspokoi moje obawy... Taką mam narazie myśl.
A co do wagi strasznie się cieszę, poprzednio Tosia była 200 g mniejsza niż Helenka na tym etapie, a teraz jest ale 200 gram większa niż Hela i to 3 dni starsza, więc super |
|
|
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak możesz kusić takimi pysznosciami jak u nas takich nie ma
Cytat:
czekam na brzuch... Kupiłam jakiś olejek z Balea na rozstepy i smaruję codziennie ale nic nie zbladlo.Cytat:
ładnie przybrała a ten lekarz będzie odbierał poród? Może wybierz się na konsultacje do porodu do szpitala gdzie chcesz rodzić? Cytat:
Dziękuję za odpwiedz w sprawie tych objawów, mnie często kluje przy chodzeniu, mam nadzieję że na wizycie się okaże ze szyjka trzyma. Chyba zwiększe magnez Współczuję antybiotykoterapii, ale jak mus to mus... Dobra strona jest taka, że miałaś to wcześniej wykryte Z gadżetu ze star Wars sama bym była ucieszona, bo jestem totalną maniaczka! Już planuje wyjście na premierę nowej części No i podziwiam samodzielne wiązanie butów ja polegam na skarpetkach.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowuch na razie nie ma ale też mi nie urosły piersi jakoś specjalnie. A tak to te na brzuchu teraz. Nie to, ze sie jakos specjalnie przejmuje ale wolalabym nie miec jakichs ogromnych |
|
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Iclose, planowałam rodzić w szpitalu w którym właśnie przyjmuje ten mój gin prowadzący, przy Heli byłam bardzo zadowolona z opieki, ale teraz nie wiem, bo jeżeli jednak SN to wolałabym w innym, gdzie opiekowałaby się mną Ciocia więc taka mądra jestem
Witam się piątkowo ..
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Widzę wczoraj dużo wizyt było i w sumie same dobre informacje - gratuluję
![]() Amelia może warto skonsultować z innym lekarzem? Widzę że temu raczej ufasz,jesteś zadowolona ale jak tak zmienił zdanie to normalne że się martwisz, zwłaszcza że myślicie o kolejnym dziecku w przyszłości... Ja mam 3 nowe rozstępy - jeden na cycku,jeden wzdłuż blizny po wyrostku i jeden ale taki malusieńki tak śmiesznie z boku brzucha. No i masę starych białych sprzed 10 lat najbrzyszy ten na cycku, tym na bliznie się w ogóle nie przejmuje mimo że największy,jest dość nisko i w sumie i tak na brzydkim ciele - bliznę mam sporą, wyrostek się już wylewał,byłam szyta 2 razy,były dreny,zakażenie itd.
|
|
#4029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszłam potem bo obiad u teściów czekał. I tak mi nie smakował, jak zawsze zresztą Dzika Ropucha dobre wieści To teraz leż grzecznie, patrz na siebie i maluszka JoyceSky też super wieści ![]() Cytat:
Tylko długo czekałaś a ja uwielbiam takie rzeczy mieć od razu w ręce hihihi limonka też Cię bardzo podziwiam Cytat:
I masz rację, też poszłabym prywatnie i porozmawiała z innym lekarzem. Czytałam, że po pierwszym cc zaleca się również drugie cc bo może być to wszystko co napisałaś.Dzika śliwka też bym chciała już lutke odstawić ale wolę poczekać tak jak lekarka kazała U mnie to położenie pośladkowe i wolałabym przytrzymać ile się uda i ze skierowaniem jechać niż żeby zaczęło się nagle...U mnie rozstępów brak póki co tylko, że ja od początku aż do teraz smaruje się 2x dziennie i nie odpuszczam żadnego dnia
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-10-02 o 08:45 |
|||
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwidoczniej genów nie oszukasz
|
|
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama jest cała w prążki, nie wiem czy po ciąży mi nie wyjdą cuda...Na szczęście jestem blada jak ściana, rozstępy z bledną i może nie będzie tak źle jak się pojawią
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej czy któraś z was też się w nocy budzi i spać nie może? Chyba cały ten tydzień budzę się koło 5 i nie mogę zasnąć
Cytat:
rozumiem Cię, że wolalabys być pod jak najlepszą opieką, też bym pewnie na Twoim miejscu miała wątpliwości czy zaufać aż tak lekarzowi, tym bardziej że wcześniej mial inne zdanie. A w tym pierwszym szpitalu nie można mieć swojej położnej jak rozumiem? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Ja się smarowałam od 10tygodnia, zwykle 2 razy dziennie,ale bywały dni że tylko raz. Bywały też że po każdym prysznicu więc np 4razy dziennie
Ja tam póki co i tak jestem zadowolona bo mam duże skłonności do rozstępów. Mam problem z wózkiem bo jak już zaczęłam zamawiać to nigdzie koloru nie mają, zaczynam się wściekać na siebie że za późno się za to wzięłam.... :/
|
|
#4034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się obudzę na siku w nocy, to jeszcze spoko, ale jak nad ranem, to już potem nie ma spania. Dziś na przykład, 5:45
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo
ja zazwyczaj wstaję do toalety koło 4-5 i później jak kładę się spać to mam tysiąc myśli dotyczących porodu i dopiero po jakimś czasie zasypiam. No i od dwóch dni w nocy bolą mnie żebra. Mała za dnia mnie po nich pokopie i później takie efekty.
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Łee ja jak o 5 się obudze to się ciesze
gorzej np o 2, a zwykle to się budzę i o 2, potem z godzinę spać nie mogę bo mnie różne myśli nachodzą i o 5, to się trochę powierce a o 6 i tak wstaje.
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja śpie dość zacnie
Tylko wstaje na siusiu i potem zaraz mi się film urywa. Boję się co to będzie bo ja jak się nie wyśpie min. 7h to jestem zombie i nieznośna a tu taki szok będzie dla organizmu Ale powiem szczerze, robię w pantalony jak myślę że teoretycznie zostało 20 dni do cc Nadal nie spakowałam torby bo chcę to odwlec jeszcze do wtorku
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam problem z zaśnięciem, ale jak już usnę to śpię równo, i wcale wstać mi się rano nie chce
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rozstępów to mi też się niedawno pierwsze pokazały na dole brzucha i nie są za piękne, ale co zrobić, płakać z tego tytułu nie będę ![]() Tylkokasia, świetne te naklejki. Ja też zamawiałam z alie naklejki do sypialni i dla chrześnicy z krainą lodu i byłam zadowolona Dzisiaj jadę dodatkowo na USG zobaczyć co tam u małej
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zaraz w DD TVN będzie wzmianka o tym, dlaczego całusy są niebezpieczne dla noworodka/niemowlaka
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś od rana dziwne kłucia mam w dole brzucha, aż zaczęłam schizować i co chwilę patrzeć czy wody mi się nie sączą
|
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo każda z nas zachodzi w ciążę w innym wieku niż mama, mamy teraz więcej stresów, życie jest szybsze niż kiedyś i to wszystko ma wpływ. Co tu dzisiaj zjeść na obiad, mam ochotę na burgera nie zdrowego buuuu
|
|
#4043 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero moja obecna gin poleciła mi szczepionkę Gynatren. Wyciszyła mi prawie na całą ciążę infekcje, nawet GBS się nie pojawiał w antybiogramie. Dopiero parę tygodni temu znowu wylazł co by nie było Gynatren polecam bardzo ale można go kupić tylko w Niemczech-u mnie o tyle łatwiej, że do granicy mam 10 min samochodem. Ale dziewczynom zmagającym się z infekcjami dróg rodnych szczerze polecany ten specyfik bo daje poczucie spokoju nawet na kilka lat (oczywiście trzeba brać dawki przypominające)Cytat:
i ostatnio, szczególnie w nocy, swędziała mnie skóra na biodrach i...patrzę a tam całe przeorane pole rozstępów, sinych jak dojrzały bakłażan. Smaruję się olejem kokosowym-mam nadzieję, że choć trochę zbledną
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Wybaczcie, że znów nie pocytuje ale dziś leżę i nie włączam laptopa. Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i na zakupach, a późnym wieczorem tak mi brzuch stwardniał, że praktycznie nie mogłam się ruszać, ale tak dziwnie bo stwardniał od samej góry i boleśnie w porównaniu do innych lekkich twardnień. Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć, później się przebudziłam i znów to twardnienie, no ale potem już spałam do rana. W każdym razie przestraszyłam się nie na żarty i chyba czas najwyższy spakować torbę Co do rozstępów to ja jak narazie nie mam, ale różnie to bywa czasem wychodzą nawet po porodzie, więc jeszcze się nie cieszę ![]() Na urodziny dostałam od szwagierki oliwkę 4w1 z tolpy i jest super, bo używa się jej pod prysznicem i od razu można splukac. Ta z babydream ma super zapach i w ogóle ale minusem jest to, że bardzo długo się wchłania. Gratuluję wizytującym dobrych wieści któraś z Was ma dzieciątko pokaźnej wagi ![]() Cornflower pytałaś o problemy z wątrobą, to raczej nie to, bo miałam robione rok temu usg a w ciąży próby wątrobowe i było ok. Jeżeli już to obstawiałabym trzustkę, bo od dawna po cięższym jedzeniu albo alkoholu miałam silne kłucia z lewej strony pod żebrami, no ale wtedy też na usg nic nie wyszło. Pocieszam się, że cholesterol i trójglicerydy podobno szaleją w ciąży, ale zapytam o to jeszcze mojej gin w poniedziałek. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-10-02 o 10:11 |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj jechać z koleżanką połazić po sklepach, ale coś jej wypadło i nie da rady.
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam w nocy jak moge to spie mocno. Chodze siku ok 2,3 razy ale zasypiam z marszu. Za to wczoraj Ninka dala czadu... ![]() Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
gratuluję dziewczyny udanych wizyt !! Z leżeniem niestety jest ciężko ale trzeba wytrzymać ja wczoraj poszalałam, po tygodniu pojechałam na zakupu i z 50 min nam zeszło, a później posiedziałam na kawie z koleżanką resztę wieczoru grzecznie leżałam![]() ja też chodzę do innych lekarzy jeżeli odpowiedzi mojego mnie nie satysfakcjonują :P zwłaszcza sprawdzić szyjkę bo kazał mi przyjść po 4 tyg :/ co do spania w nocy to często jak się obudzę to nie mogę zasnąć... co do rozstępów to ja odpukać nie mam na brzuchu ale nie jestem pewna do końca bo ciężko mi się obejrzeć dokładnie :P mam coś w pachwinach na udach raczej... a co do pobolewań to w sierpniu bolało mnie spojenie, ciągneło wszystko i szyjka była ok. We wrześniu czułam się dobrze bóle minęły a szyjka krótka :/ więc mam nadzieję, że to nie ma zawiązku... a teraz bóle i ciągnięcia od nowa... Limonka jesteś bardzo dzielna !!!
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-10-02 o 10:21 |
|
|
|
#4049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daje ją pod prysznicem jeszcze na mokrą skórę a nadmiar ściagam ręcznikiem. Skóra jest mięciutka, nawilżona ale nie tłusta i nie muszę czekać Brzuszek też mi twardnieje, to chyba ten etap już :XCytat:
Zrobię hamburgery z filetem kurczaka, rukolą i mozzarelą ![]() Też bym połaziła z chęcią I jeszcze u nas w centrum otworzyli outlet z kosmetykami i tak mam ochotę jechać, zobaczyć buuu
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zawsze wkurzalo jak ktos przychodzil i kazal mi dawac buziaka jakiemus dzieciakowi w usta/ lub dzieciak dawal mi. ja mowilam do tzta ze u nas nie bedzie takiego calowania w usta dziecka. przeciez dorosli maja rozne bakterie w slinie itp.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Nasz ślub 16.08.2014 
czekam na brzuch... Kupiłam jakiś olejek z Balea na rozstepy i smaruję codziennie ale nic nie zbladlo.
Ech..
a ten lekarz będzie odbierał poród? Może wybierz się na konsultacje do porodu do szpitala gdzie chcesz rodzić?

Poszłam potem bo obiad u teściów czekał. I tak mi nie smakował, jak zawsze zresztą
To teraz leż grzecznie, patrz na siebie i maluszka

: Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że pojawiło mi się też parę rozstępów, uwaga, pod kolanem! Nie mam pojęcia skąd i jak bo wcale dużo nie przytyłam - jakieś 4 kilo
Zrobię hamburgery z filetem kurczaka, rukolą i mozzarelą