|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4052 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Dziewczyny co do rozstepow to mi jeszcze nic nie wyszło ale się smaruje codziennie i pytalam kiedyś doktora to mi powiedział ze te kremy to pić na wodę i nabijanie kasy bo jak ma wyjść to i tak wyjdzie i ze to bez sensu się smarowac tymi na rozstepy jak swedzi to nawet zwykły krem wystarczy .
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Co do rozstępów to mam na piersiach po poprzedniej ciąży. Teraz obsesyjnie obserwuję brzuch bo mam na nim takie żyłki. Ale już klika tygodni są bez zmian więc chyba to faktycznie żyłki a nie rozstępy. W pierwszej ciąży co dzień palmers (a i tak wylazły) a teraz staram się co dzień ale nie zawsze mi się uda głównie babydream oliwka dla mam ale też bio oil i robiony na zamówienie olejek do brzuszka eko. Wczoraj późnym wieczorem dopadły mnie jakieś boleści co 8min kilka razy z rzędu i myślałam że się zaczyna... Ale miałam stracha. Ale fałszywy alarm bo wysikałam się i przeszło. Ale w weekend muszę torbę do szpitala spakować. Wszyscy mi mówią że urodzę wcześniej i chyba sama sobie to wkręciłam też
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Ja na szczęście nie mam problemów ze snem. Budzę się 2-3 razy na siku, zazwyczaj po godzinie 2, po 4 i po 6 jak mąż do pracy wychodzi. Ale jak się położę to praktycznie od razu zasypiam I gdyby nie budzik nastawiony na 8 to spałabym dłużej, ale najpóźniej około 9 muszę zjeść śniadanie... Więc budzę się o 8, przeglądam w łóżku neta w telefonie i po jakichś 40 minutach dopiero wstaję Jeśli chodzi o rozstępy to ja mam jakieś stare z okresu dojrzewania na biodrach, ale są bardzo blade i jest ich niewiele. W ciąży nic mi nie wyszło - ani na cyckach, ani na brzuchu, no ale ja praktycznie w ogóle nie przytyłam... Smaruję się co kilka dni, początkowo starałam się to robić codziennie, a teraz mi się nie chce A może to rzeczywiście kwestia genów, bo moja mama też nie miała rozstępów w ciąży, a przytyła 8 kg. Ja mam dziś na obiad pierogi ruskie
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozstępów to u mnie na razie brak. Smaruję się 2 razy dziennie i na pewno będę się smarować też po porodzie jakiś czas, bo koleżance właśnie w ciąży nie wyskoczyły tylko po porodzie dopiero. Biorę się za porządki w szafkach w kuchni. Mąż mi powystawiał zawartość tych szafek i będę sobie siedzieć i sprzątać
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,,no przecież ten maluszek taki słodki,,. Starałam się wyjaśnić to swojej. Strzeliła takiego focha jakbym co najmniej zabraniała jej kontaktów z dzieckiem zanim się jeszcze urodziło. Poza tym pali jak smok i jak sobie pomyśle, że taka szkarada z mętnym oddechem ma się do mojego dziecka zbliżyć to mnie trzęsie
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
W pepco jest fajna oferta dla maluszków na zimę
![]() http://www.pepco.pl/inspiracje/jak-ubierac-maluszka/48 Srebrna jaki avatar zaczarowany jednorożec??
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ona już duża jest
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Tez sie witam piatkowo,kolejny tydzien za nami
tez nocka u mnie nieciekawa,obudzilam sie ok 1 nie moglam zasnac,potem o 4 jak maz wstawal i z godzine sie wiercilam,wkurzajace to jestU mnie rozstepow narazie brak,staram sie smarowac 2razy dziennie ale nie ciesze sie bo slyszalam ze po ciazy tez wyskoczyc moga,takze ten
|
|
#4060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na siku chodzę na autopilocie, nawet nie wiem która jest godzina. A budzę się pozniej i krece....Cytat:
właśnie ze mnie też jest śpioch i nie wiem czy to matka natura mnie już nie chce przygotować na nocne życie z maluszkiem Torbę proszę pakować, wszystkie tu czekamy na pierwszego watkowego dzidziusia Cytat:
Cytat:
A wiecie co tak się mówi o tej genetycznej skłonności, a ja u siebie widzę że jednak smarowanie się pomaga, bo brzuch smarowalam regularnie, a piersi olalam, bo stwierdziłam, że jak urosły tylko na początku ciąży i nic im nie jest to sobie poradzą. No i piersi w paski a brzuch póki co (i oby tak zostało...) gladziutki. A też mam pełno takich żyłek wszędzie Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obrzydliwe...A śmiać mi się chciało jak była u mnie i oglądałam 600gr szczęścia i tam dziadek mówił, że wnuczek to jego motywacja do rzucenia palenia i w tej chwili zaczęła tak głośno mówić i wołać mojego męża, że niby ma coś mu do powiedzenia Byle to zagłuszyć
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam calowac sie nie lubie ( oprocz tzta ;p ) wiec to dla mnie podwojnie wkurzajace jest
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mam pełno żyłek i dlatego zastanawiam się czy mam rozstępy czy nie :P
ja mojej wysłałam link z tym artykułem i od tej pory się nie odzywa do mnie ale może to przypadek :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-10-02 o 11:01 |
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna smuga Nie poznałam Cię po tym avatarze-kot jednorożec?
![]() Doszedł do mnie kocyk Minky z tej strony co TylkoKasia zamawiała. Wzięłam żółte papugi-super fajny. A prałaś go już może?? I wygląda po praniu ok? A ja leżę bo mała tak się rozpycha na wszystkie strony, że aż boli. Nogi na żebrach, głowa na spojeniu że czuję jakby miała wylecieć dołem. Wszystko ciśnie. I łeb mi pęka. A teściówka do mnie żebym obiad wymyśliła...No na pewno..nie zamierzam się ruszać...Nie dam rady stać nad garami.
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle myślę o takich głupotach zamiast torbę pakować
Iclosemyeyes nie mogę się zmotywować, nie wiem o co chodzi ;p Hm..mam ochotę zmienić coś z włosami a to zazwyczaj wróży jakieś poczucie zmian na już. O kurde ale mnie skurcz przeszywa uuu aż z pupy ciągnie O_O
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
Ech te tesciowe,ja tez napewno gdybym powiedziala mojej o calowaniu w usta to by mnie wysmiala ze przesadzam,ale na poczatku napewno bede sie starala izolowac Lenke od takich buziakow nachalnych
Dzika ropucha naprawde masz malo wyrozumiala tesciowke,wspolczuje:cmok : powiedz jej ze sie slabo czujesz i dzis po prostu nie dasz rady.obiadu ugotowac,swiat sie chyba od tego nie zawali Srebrna smuga dobry taki przypominacz ja odkad siedze w domu to sie taki len zrobilam ze mala glowa,wczoraj nogi ogolilam bo taki juz wlos bujny byl ze maz by sie przestraszyl
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Kasiula jenyyyy przypomniałaś mi, że do lekarza przedwczoraj bożene ogoliłam a jakoś o nogach znów zapomniałam. Już na poprzednią wizytę zapomniałam ogolić...Teraz spodnie podciągam a tam takie włochy że szok....
poznanianka No wymyśliłam.. u Ciebie pierogi ruskie-to ja też chcę
13.08.2010- Razem 09.2011- Zaręczyny 29.06.2013- Ślub 12.03.2015 II Kreski Edytowane przez Dzika Ropucha Czas edycji: 2015-10-02 o 11:15 |
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Kasiula o tak, ja jeszcze czekam aż mnie mąż wygoli na dole Mamy przy tym niezły ubaw a za pierwszym razem to tak podskakiwałam bo dziwnie się czułam xDO skurcz puścił ale jaja a przecież leżę od rana. No, no Zuzik czekaj jeszcze 6 dni minimum
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie pakowania to ja jestem na etapie rozmyślania, jaką torbę wziąć, bo mam albo taka nieduża na siłownię albo o wiele większą na kółkach ![]() Prawidłowo ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Doszły moje ostatnie allegrowe zakupki
![]() Tak w ogóle to te nasze nowe mieszkanie jest w takim fajnym miejscu, że na dole w bloku jest sklep spożywczy, bankomat i apteka ![]() Te białe stworki na różowych rajstopkach to baranki, a wyglądają jakoś strasznie DSC_0441.jpg DSC_0442.jpg DSC_0443.jpg DSC_0446.jpg
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znowu głupie sny jak w 2 trymestrze. Wtedy śniły mi się rzeczy w miarę realne, choć kolejność była niemożliwa. Teraz śnią mi się totalne bzdury. Np. dziś przyśniło mi się, że ta moja znajoma z terminem jakieś 3 tygodnie wcześniej, urodziła... szczeniaczka. Takiego słodkiego żółtego jamnika. Koszmar. Najlepsze było to, że w tym śnie było to normalne.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-10-02 o 11:22 |
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Poszukałam,podzwoniłam i wózek już mi dziś wyślą
kolor ostatecznie granatowy i model lupo comfort, jak na zdjęciu. Poznanianka możesz mi tam ewentualnie na liście zmienić chociaż dużych zmian nie ma. Kaja się dzisiaj wierci że aż boli... Przypomina chyba że jeszcze mi cześć jej ubrań została do prania idę zaraz puścić pranie i mieszkanie ogarnąć trochę. U mnie na obiad dziś carbonara ulepszona o brokuły
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-10-02 o 11:30 |
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu doczekasz się wózka Mniami
|
|
|
#4076 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mój dopiero kurierem do mnie leci z PL bo paką wysyłam wózek i inne gadżety. Dostanę po niedzieli dopiero.
|
|
|
#4077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Srebrna Smugo rozpakujemy się w tym wątku czy będziemy pionierkami następnego??
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
No miała tylko wymyślić, więc dla mnie logiczne, że teściowa ugotuje
Okropna jestem, wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładny kolor To jest kolor 03, tak?
|
|
#4080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie specjalny seans Gwiezdnych Wojen dla mam z maluchami, pierwsza się tam zapiszę. Znalazłam taką naklejkę, chyba sobie sprawimy ![]() ![]() Cytat:
tylkokasia Nie zazdroszczę paniki Cytat:
Cytat:
Co do rozstępów - dziś zauważyłam na dole brzucha, takie mini. Są ważniejsze problemy, ale jakoś tak liczyłam, że mnie to ominie. Macie pomysły, jak da się pozbyć tych rozstępów po porodzie? Z zakupów - w ten weekend pewnie będzie rajd po łóżeczkach i przewijakach. No i muszę się zmotywować do zrobienia zakupów przez internet. Przyszedł nam fotelik do samochodu, więc oddamy go razem z wózkiem do czyszczenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Ja tam póki co i tak jestem zadowolona bo mam duże skłonności do rozstępów.

Nasz ślub 16.08.2014

tez nocka u mnie nieciekawa,obudzilam sie ok 1 nie moglam zasnac,potem o 4 jak maz wstawal i z godzine sie wiercilam,wkurzajace to jest

na siku chodzę na autopilocie, nawet nie wiem która jest godzina. A budzę się pozniej i krece....
Tylko wstaje na siusiu i potem zaraz mi się film urywa. Boję się co to będzie bo ja jak się nie wyśpie min. 7h to jestem zombie i nieznośna a tu taki szok będzie dla organizmu
:
właśnie ze mnie też jest śpioch i nie wiem czy to matka natura mnie już nie chce przygotować na nocne życie z maluszkiem
Obrzydliwe...A śmiać mi się chciało jak była u mnie i oglądałam 600gr szczęścia i tam dziadek mówił, że wnuczek to jego motywacja do rzucenia palenia i w tej chwili zaczęła tak głośno mówić i wołać mojego męża, że niby ma coś mu do powiedzenia