- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 10:22   #4051
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mnie zawsze wkurzalo jak ktos przychodzil i kazal mi dawac buziaka jakiemus dzieciakowi w usta/ lub dzieciak dawal mi. ja mowilam do tzta ze u nas nie bedzie takiego calowania w usta dziecka. przeciez dorosli maja rozne bakterie w slinie itp.
Co Ty mowisz? To ja sie nie spotkalam, ale faktycznie beznadzieja. Ja nawet pamietam ze jak sama bylam mala to nie lubilam dawac buziakow ciociom, wujkom itd... Po co tak zmuszac? Ale zeby takie maluszki to juz glupota po prostu...

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:26   #4052
201604151126
Konto usunięte

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Dziewczyny co do rozstepow to mi jeszcze nic nie wyszło ale się smaruje codziennie i pytalam kiedyś doktora to mi powiedział ze te kremy to pić na wodę i nabijanie kasy bo jak ma wyjść to i tak wyjdzie i ze to bez sensu się smarowac tymi na rozstepy jak swedzi to nawet zwykły krem wystarczy .
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:28   #4053
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej czy któraś z was też się w nocy budzi i spać nie może? Chyba cały ten tydzień budzę się koło 5 i nie mogę zasnąć

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Ja tak mam niestety. Najpierw myślałam że to wina drzemki bo czasem po południu śpię godzinkę lub max. 2. Więc odstawiłam te sporadyczne drzemki. Ale nie pomogło. Mało że co godzina wstaję na siku to jeszcze nie mogę zasnąć - często od 3 do po 5...

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja się smarowałam od 10tygodnia, zwykle 2 razy dziennie,ale bywały dni że tylko raz. Bywały też że po każdym prysznicu więc np 4razy dziennie Ja tam póki co i tak jestem zadowolona bo mam duże skłonności do rozstępów.

Mam problem z wózkiem bo jak już zaczęłam zamawiać to nigdzie koloru nie mają, zaczynam się wściekać na siebie że za późno się za to wzięłam.... :/
O kurde to nie za późno za wózek się bierzesz. Ja dawno zamówiłam ale czegoś tam nie mieli, potem jakieś targi i serio dłuuugo zeszło nim ten wózek mi sprzedali.

Co do rozstępów to mam na piersiach po poprzedniej ciąży. Teraz obsesyjnie obserwuję brzuch bo mam na nim takie żyłki. Ale już klika tygodni są bez zmian więc chyba to faktycznie żyłki a nie rozstępy.
W pierwszej ciąży co dzień palmers (a i tak wylazły) a teraz staram się co dzień ale nie zawsze mi się uda głównie babydream oliwka dla mam ale też bio oil i robiony na zamówienie olejek do brzuszka eko.

Wczoraj późnym wieczorem dopadły mnie jakieś boleści co 8min kilka razy z rzędu i myślałam że się zaczyna... Ale miałam stracha. Ale fałszywy alarm bo wysikałam się i przeszło.
Ale w weekend muszę torbę do szpitala spakować. Wszyscy mi mówią że urodzę wcześniej i chyba sama sobie to wkręciłam też

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:28   #4054
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja

Ja na szczęście nie mam problemów ze snem. Budzę się 2-3 razy na siku, zazwyczaj po godzinie 2, po 4 i po 6 jak mąż do pracy wychodzi. Ale jak się położę to praktycznie od razu zasypiam I gdyby nie budzik nastawiony na 8 to spałabym dłużej, ale najpóźniej około 9 muszę zjeść śniadanie... Więc budzę się o 8, przeglądam w łóżku neta w telefonie i po jakichś 40 minutach dopiero wstaję

Jeśli chodzi o rozstępy to ja mam jakieś stare z okresu dojrzewania na biodrach, ale są bardzo blade i jest ich niewiele. W ciąży nic mi nie wyszło - ani na cyckach, ani na brzuchu, no ale ja praktycznie w ogóle nie przytyłam... Smaruję się co kilka dni, początkowo starałam się to robić codziennie, a teraz mi się nie chce
A może to rzeczywiście kwestia genów, bo moja mama też nie miała rozstępów w ciąży, a przytyła 8 kg.

Ja mam dziś na obiad pierogi ruskie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:36   #4055
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam że mnie bardziej i częściej twardnieje brzuch wieczorami i nocami... rano i w dzień to sporadycznie
Mi twardnieje wieczorami jak sobie leżę spokojnie i nic nie robię. Stwardnieje tak ze 2-3 razy i koniec.

Co do rozstępów to u mnie na razie brak. Smaruję się 2 razy dziennie i na pewno będę się smarować też po porodzie jakiś czas, bo koleżance właśnie w ciąży nie wyskoczyły tylko po porodzie dopiero.

Biorę się za porządki w szafkach w kuchni. Mąż mi powystawiał zawartość tych szafek i będę sobie siedzieć i sprzątać
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:38   #4056
india_love
Raczkowanie

Cytat:
mnie zawsze wkurzalo jak ktos przychodzil i kazal mi dawac buziaka jakiemus dzieciakowi w usta/ lub dzieciak dawal mi. ja mowilam do tzta ze u nas nie bedzie takiego calowania w usta dziecka. przeciez dorosli maja rozne bakterie w slinie itp.
Wytłumacz to teściowej np ,,no przecież ten maluszek taki słodki,,. Starałam się wyjaśnić to swojej. Strzeliła takiego focha jakbym co najmniej zabraniała jej kontaktów z dzieckiem zanim się jeszcze urodziło. Poza tym pali jak smok i jak sobie pomyśle, że taka szkarada z mętnym oddechem ma się do mojego dziecka zbliżyć to mnie trzęsie
Stary 2015-10-02, 10:38   #4057
Agusiek89
Wtajemniczenie

W pepco jest fajna oferta dla maluszków na zimę
http://www.pepco.pl/inspiracje/jak-ubierac-maluszka/48

Srebrna jaki avatar zaczarowany jednorożec??
Stary 2015-10-02, 10:40   #4058
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Córeczka moich bardzo bliskich znajomych zawsze jak się wita, to daje buziaka, taka jest nauczona. Ona nadstawia buźkę, a ja zawsze policzek i mówię "tutaj ciocie całuj: Ale ona już duża jest
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:44   #4059
Kasiula8708
Rozeznanie

Tez sie witam piatkowo,kolejny tydzien za namitez nocka u mnie nieciekawa,obudzilam sie ok 1 nie moglam zasnac,potem o 4 jak maz wstawal i z godzine sie wiercilam,wkurzajace to jest jeszcze glupie mysli mi sie zalaczyly,zaczynam coraz bardziej bac sie porodu,tego ze cos moze pojsc nie tak,eh ciezka ta koncowka

U mnie rozstepow narazie brak,staram sie smarowac 2razy dziennie ale nie ciesze sie bo slyszalam ze po ciazy tez wyskoczyc moga,takze ten
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:44   #4060
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja Jak się obudzę na siku w nocy, to jeszcze spoko, ale jak nad ranem, to już potem nie ma spania. Dziś na przykład, 5:45
Myślałam że tylko ja tak nie mogę spać, bo na naszym wątku jest cisza nocą na siku chodzę na autopilocie, nawet nie wiem która jest godzina. A budzę się pozniej i krece....

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
To ja śpie dość zacnie Tylko wstaje na siusiu i potem zaraz mi się film urywa. Boję się co to będzie bo ja jak się nie wyśpie min. 7h to jestem zombie i nieznośna a tu taki szok będzie dla organizmu :

Ale powiem szczerze, robię w pantalony jak myślę że teoretycznie zostało 20 dni do cc Nadal nie spakowałam torby bo chcę to odwlec jeszcze do wtorku :
Nie poznałam Cię w pierwszej chwili właśnie ze mnie też jest śpioch i nie wiem czy to matka natura mnie już nie chce przygotować na nocne życie z maluszkiem

Torbę proszę pakować, wszystkie tu czekamy na pierwszego watkowego dzidziusia

Cytat:
Napisane przez india_love

U nie też meeeeega rozstępy na piersiachi ostatnio, szczególnie w nocy, swędziała mnie skóra na biodrach i...patrzę a tam całe przeorane pole rozstępów, sinych jak dojrzały bakłażan. Smaruję się olejem kokosowym-mam nadzieję, że choć trochę zbledną
Daj znać czy ten kokos coś pomoże. Mam go w szafce, ale dla mnie jest za tłusty do smarowania się.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja tak mam niestety. Najpierw myślałam że to wina drzemki bo czasem po południu śpię godzinkę lub max. 2. Więc odstawiłam te sporadyczne drzemki. Ale nie pomogło. Mało że co godzina wstaję na siku to jeszcze nie mogę zasnąć - często od 3 do po 5...

O kurde to nie za późno za wózek się bierzesz. Ja dawno zamówiłam ale czegoś tam nie mieli, potem jakieś targi i serio dłuuugo zeszło nim ten wózek mi sprzedali.

Co do rozstępów to mam na piersiach po poprzedniej ciąży. Teraz obsesyjnie obserwuję brzuch bo mam na nim takie żyłki. Ale już klika tygodni są bez zmian więc chyba to faktycznie żyłki a nie rozstępy.
W pierwszej ciąży co dzień palmers (a i tak wylazły) a teraz staram się co dzień ale nie zawsze mi się uda głównie babydream oliwka dla mam ale też bio oil i robiony na zamówienie olejek do brzuszka eko.
Z wózkiem też tak miałam, że za długo się zastanawialiśmy i nam wycofali ze sprzedaży te wersje kolorystyczną co chciałam

A wiecie co tak się mówi o tej genetycznej skłonności, a ja u siebie widzę że jednak smarowanie się pomaga, bo brzuch smarowalam regularnie, a piersi olalam, bo stwierdziłam, że jak urosły tylko na początku ciąży i nic im nie jest to sobie poradzą. No i piersi w paski a brzuch póki co (i oby tak zostało...) gladziutki. A też mam pełno takich żyłek wszędzie

Stary 2015-10-02, 10:46   #4061
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
W pepco jest fajna oferta dla maluszków na zimę
http://www.pepco.pl/inspiracje/jak-ubierac-maluszka/48

Srebrna jaki avatar zaczarowany jednorożec??
Optymistyczny To jest jednorożec przypominający mi o ogarnięciu się przed porodem. Włosy, brwi, paznokcie, depilacja - muszę pamiętać

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Wytłumacz to teściowej np ,,no przecież ten maluszek taki słodki,,. Starałam się wyjaśnić to swojej. Strzeliła takiego focha jakbym co najmniej zabraniała jej kontaktów z dzieckiem zanim się jeszcze urodziło. Poza tym pali jak smok i jak sobie pomyśle, że taka szkarada z mętnym oddechem ma się do mojego dziecka zbliżyć to mnie trzęsie
Moja teściowa też Obrzydliwe...A śmiać mi się chciało jak była u mnie i oglądałam 600gr szczęścia i tam dziadek mówił, że wnuczek to jego motywacja do rzucenia palenia i w tej chwili zaczęła tak głośno mówić i wołać mojego męża, że niby ma coś mu do powiedzenia Byle to zagłuszyć

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:52   #4062
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Optymistyczny To jest jednorożec przypominający mi o ogarnięciu się przed porodem. Włosy, brwi, paznokcie, depilacja - muszę pamiętać

Moja teściowa też Obrzydliwe...A śmiać mi się chciało jak była u mnie i oglądałam 600gr szczęścia i tam dziadek mówił, że wnuczek to jego motywacja do rzucenia palenia i w tej chwili zaczęła tak głośno mówić i wołać mojego męża, że niby ma coś mu do powiedzenia Byle to zagłuszyć
ale z Ciebie Szajbus
Stary 2015-10-02, 10:55   #4063
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Co Ty mowisz? To ja sie nie spotkalam, ale faktycznie beznadzieja. Ja nawet pamietam ze jak sama bylam mala to nie lubilam dawac buziakow ciociom, wujkom itd... Po co tak zmuszac? Ale zeby takie maluszki to juz glupota po prostu...

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
no niestety, dzieci sióstr mojego Tż tak nauczone - każde na powitanie i pozegnanie idzie i całuje ciotki/wujki/babcie/dziadki w usta ja tam calowac sie nie lubie ( oprocz tzta ;p ) wiec to dla mnie podwojnie wkurzajace jest

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-02, 10:59   #4064
Robusta
Wtajemniczenie

tez mam pełno żyłek i dlatego zastanawiam się czy mam rozstępy czy nie :P

ja mojej wysłałam link z tym artykułem i od tej pory się nie odzywa do mnie ale może to przypadek :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-10-02 o 11:01
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:00   #4065
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Srebrna smuga Nie poznałam Cię po tym avatarze-kot jednorożec?

Doszedł do mnie kocyk Minky z tej strony co TylkoKasia zamawiała. Wzięłam żółte papugi-super fajny. A prałaś go już może?? I wygląda po praniu ok?

A ja leżę bo mała tak się rozpycha na wszystkie strony, że aż boli. Nogi na żebrach, głowa na spojeniu że czuję jakby miała wylecieć dołem. Wszystko ciśnie. I łeb mi pęka.
A teściówka do mnie żebym obiad wymyśliła...No na pewno..nie zamierzam się ruszać...Nie dam rady stać nad garami.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:02   #4066
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
ale z Ciebie Szajbus
W ogóle myślę o takich głupotach zamiast torbę pakować

Iclosemyeyes nie mogę się zmotywować, nie wiem o co chodzi ;p Hm..mam ochotę zmienić coś z włosami a to zazwyczaj wróży jakieś poczucie zmian na już.

O kurde ale mnie skurcz przeszywa uuu aż z pupy ciągnie O_O

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 11:04   #4067
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość

Doszedł do mnie kocyk Minky z tej strony co TylkoKasia zamawiała. Wzięłam żółte papugi-super fajny. A prałaś go już może?? I wygląda po praniu ok?

A ja leżę bo mała tak się rozpycha na wszystkie strony, że aż boli. Nogi na żebrach, głowa na spojeniu że czuję jakby miała wylecieć dołem. Wszystko ciśnie. I łeb mi pęka.
A teściówka do mnie żebym obiad wymyśliła...No na pewno..nie zamierzam się ruszać...Nie dam rady stać nad garami.
To wymyśl, a niech ona ugotuje

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-02, 11:07   #4068
Kasiula8708
Rozeznanie

Ech te tesciowe,ja tez napewno gdybym powiedziala mojej o calowaniu w usta to by mnie wysmiala ze przesadzam,ale na poczatku napewno bede sie starala izolowac Lenke od takich buziakow nachalnych

Dzika ropucha naprawde masz malo wyrozumiala tesciowke,wspolczuje:cmok : powiedz jej ze sie slabo czujesz i dzis po prostu nie dasz rady.obiadu ugotowac,swiat sie chyba od tego nie zawali

Srebrna smuga dobry taki przypominacz ja odkad siedze w domu to sie taki len zrobilam ze mala glowa,wczoraj nogi ogolilam bo taki juz wlos bujny byl ze maz by sie przestraszyl
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:12   #4069
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Kasiula jenyyyy przypomniałaś mi, że do lekarza przedwczoraj bożene ogoliłam a jakoś o nogach znów zapomniałam. Już na poprzednią wizytę zapomniałam ogolić...Teraz spodnie podciągam a tam takie włochy że szok....

poznanianka No wymyśliłam.. u Ciebie pierogi ruskie-to ja też chcę

12.03.2015 II Kreski

Edytowane przez Dzika Ropucha
Czas edycji: 2015-10-02 o 11:15
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:13   #4070
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Kasiula o tak, ja jeszcze czekam aż mnie mąż wygoli na dole Mamy przy tym niezły ubaw a za pierwszym razem to tak podskakiwałam bo dziwnie się czułam xD

O skurcz puścił ale jaja a przecież leżę od rana. No, no Zuzik czekaj jeszcze 6 dni minimum

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 11:14   #4071
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle myślę o takich głupotach zamiast torbę pakować

Iclosemyeyes nie mogę się zmotywować, nie wiem o co chodzi ;p Hm..mam ochotę zmienić coś z włosami a to zazwyczaj wróży jakieś poczucie zmian na już.

O kurde ale mnie skurcz przeszywa uuu aż z pupy ciągnie O_O
Pomyśl sobie, że do szpitala i tak będziesz musiała jechać, to już lepiej jechać z torbą niż z niczym

W temacie pakowania to ja jestem na etapie rozmyślania, jaką torbę wziąć, bo mam albo taka nieduża na siłownię albo o wiele większą na kółkach
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Prawidłowo

Stary 2015-10-02, 11:20   #4072
Agusiek89
Wtajemniczenie

Doszły moje ostatnie allegrowe zakupki mam już prawie wszystko, zostało mi do kupienia dosłownie parę rzeczy, kosmetyki do kąpieli, parę rzeczy z apteki i biustonosze do karmienia

Tak w ogóle to te nasze nowe mieszkanie jest w takim fajnym miejscu, że na dole w bloku jest sklep spożywczy, bankomat i apteka a parę kroków od bloku Rossmann

Te białe stworki na różowych rajstopkach to baranki, a wyglądają jakoś strasznie
DSC_0441.jpg

DSC_0442.jpg

DSC_0443.jpg

DSC_0446.jpg
Stary 2015-10-02, 11:20   #4073
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Mam znowu głupie sny jak w 2 trymestrze. Wtedy śniły mi się rzeczy w miarę realne, choć kolejność była niemożliwa. Teraz śnią mi się totalne bzdury. Np. dziś przyśniło mi się, że ta moja znajoma z terminem jakieś 3 tygodnie wcześniej, urodziła... szczeniaczka. Takiego słodkiego żółtego jamnika. Koszmar. Najlepsze było to, że w tym śnie było to normalne.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-10-02 o 11:22
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:23   #4074
fasterka90
Zadomowienie

Poszukałam,podzwoniłam i wózek już mi dziś wyślą kolor ostatecznie granatowy i model lupo comfort, jak na zdjęciu. Poznanianka możesz mi tam ewentualnie na liście zmienić chociaż dużych zmian nie ma.
Kaja się dzisiaj wierci że aż boli...
Przypomina chyba że jeszcze mi cześć jej ubrań została do prania idę zaraz puścić pranie i mieszkanie ogarnąć trochę. U mnie na obiad dziś carbonara ulepszona o brokuły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane (2).jpg (5,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobrane (1).jpg (9,1 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-10-02 o 11:30
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:29   #4075
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszukałam,podzwoniłam i wózek już mi dziś wyślą kolor ostatecznie granatowy i model lupo comfort, jak na zdjęciu. Poznanianka możesz mi tam ewentualnie na liście zmienić chociaż dużych zmian nie ma.
Przypomina chyba że jeszcze mi cześć jej ubrań została do prania idę zaraz puścić pranie i mieszkanie ogarnąć trochę. U mnie na obiad dziś carbonara ulepszona o brokuły
Super w końcu doczekasz się wózka

Mniami
Stary 2015-10-02, 11:31   #4076
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Pokaż real foto kocyka? i jaką grubość brałaś?
Mój dopiero kurierem do mnie leci z PL bo paką wysyłam wózek i inne gadżety. Dostanę po niedzieli dopiero.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:42   #4077
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Daj znać czy ten kokos coś pomoże. Mam go w szafce, ale dla mnie jest za tłusty do smarowania się.
Mi się szybko wchłania. Kupiłam nierafinowany. Na razie zauważyłam, że po nim rozstępy się spłyciły. Ale i tak nie oczekuję cudów bo mam skłonności do rozstępów. Jak mają się zrobić to i tak się zrobią nawet jeśli płatkami złota się wysmaruję

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Srebrna Smugo rozpakujemy się w tym wątku czy będziemy pionierkami następnego??
Stary 2015-10-02, 11:42   #4078
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Mi się szybko wchłania. Kupiłam nierafinowany. Na razie zauważyłam, że po nim rozstępy się spłyciły. Ale i tak nie oczekuję cudów bo mam skłonności do rozstępów. Jak mają się zrobić to i tak się zrobią nawet jeśli płatkami złota się wysmaruję
Ja na początku smarowałam się Bio Oilem, ale babka w aptece powiedziała, że wystarczy najzwyklejsza oliwka. Jak rozstępy mają wyjść, nic ich nie zatrzyma. Od 4 miesiąca używam Bambino, czasem czegoś z Biedronki. A jak się tal przytrafi, że nie mam oliwki pod ręką, stosuję cokolwiek. Olej kokosowy, ostatnio krem dp rąk u teściowej. Póki co, nic mi nie wyskoczyło, a brzuch mam ogromny.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:42   #4079
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Prawidłowo
No miała tylko wymyślić, więc dla mnie logiczne, że teściowa ugotuje Okropna jestem, wiem

Cytat:
poznanianka No wymyśliłam.. u Ciebie pierogi ruskie-to ja też chcę
I co na to szanowna teściowa?

Cytat:
Doszły moje ostatnie allegrowe zakupki mam już prawie wszystko, zostało mi do kupienia dosłownie parę rzeczy, kosmetyki do kąpieli, parę rzeczy z apteki i biustonosze do karmienia
Załącznik 6063753

Załącznik 6063754

Załącznik 6063755

Załącznik 6063756
Bardzo ładne ciuszki

Cytat:
Jasne, zaraz zmienię Bardzo ładny kolor To jest kolor 03, tak?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-02, 11:43   #4080
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Nie, wręcz marzył mi się poród sn! Dlatego przeraził mnie teraz z powrotem wizją porodu naturalnego. Po prostu boję się tego wszystkiego czym wcześniej mnie straszył....
Nie dziwię się, że się boisz. Mógł nie straszyć, a zostawić tę kwestię otwartą, podkreślać plusy każdego z rozwiązań

Cytat:
Dziękuję za odpwiedz w sprawie tych objawów, mnie często kluje przy chodzeniu, mam nadzieję że na wizycie się okaże ze szyjka trzyma. Chyba zwiększe magnez

Już planuje wyjście na premierę nowej części
Klucie to chyba normalny objaw, w końcu wszystko się rozciąga.

Mam nadzieję, że będzie specjalny seans Gwiezdnych Wojen dla mam z maluchami, pierwsza się tam zapiszę.
Znalazłam taką naklejkę, chyba sobie sprawimy

Cytat:
dopiero moja obecna gin poleciła mi szczepionkę Gynatren. Wyciszyła mi prawie na całą ciążę infekcje, nawet GBS się nie pojawiał w antybiogramie.
Dobrze wiedzieć. U mnie ten problem, że infekcje miałam bardzo rzadko. O szczepionkę zapytam, temat GBS-a solidnie przewałkuję na wizycie.

tylkokasia Nie zazdroszczę paniki

Cytat:
Zmotywowałaś mnie, zwłaszcza z depilacją

Cytat:
W temacie pakowania to ja jestem na etapie rozmyślania, jaką torbę wziąć, bo mam albo taka nieduża na siłownię albo o wiele większą na kółkach
Te na kółkach są bardzo popularne (przynajmniej w szpitalu takowe zaobserwowałam u ciężarówek), wielkość jak na wyprawę za ocean.

Co do rozstępów - dziś zauważyłam na dole brzucha, takie mini. Są ważniejsze problemy, ale jakoś tak liczyłam, że mnie to ominie.
Macie pomysły, jak da się pozbyć tych rozstępów po porodzie?

Z zakupów - w ten weekend pewnie będzie rajd po łóżeczkach i przewijakach. No i muszę się zmotywować do zrobienia zakupów przez internet. Przyszedł nam fotelik do samochodu, więc oddamy go razem z wózkiem do czyszczenia.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości