|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Ja nie pomogę, nic jeszcze na ten temat nie wiem
|
|
|
|
#2342 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powoli się tego nauczymy ![]() Cytat:
![]() ja właśnie nie mogę się doczekać jak kupimy komodę i w końcu będę mogła zacząć robić porządek w dziecięcych rzeczach Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ładny Cytat:
![]() Mnie się już wydaje że cały wiek jestem na tej diecie, a tu dopiero tydzień niecały minął ![]() Co do czekolady to ja jadłam tylko taką 90% kakao, ale ona słodka nie jest w ogóle ![]() Ja jutro mam kontrolę u diabetologa i dopytam o parę rzeczy co można jeść a co nie, bo tydzień temu to w lekkim szoku byłam i nic nie zapytałam w ogóle
|
||||||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, ładny ten wózek
A jaki kolor? Fotelik braliście ten, co jest w zestawie?A ja dzisiaj odkryłam, że mój dzieć jest bardzo aktywny w nocy, tylko ja nie czuję, bo spię ![]() Obudziłam się o 5:30, bo chciało mi się siku, ale jeszcze trochę poleżałam zanim poszłam, a on taaak wariował, że jak przyłożyłam rękę, to cały brzuch mi podskakiwał I było go czuć po obu stronach brzucha - i po prawej i po lewej, więc ładnie tam imprezował
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia i teraz już candy
zobaczcie co wczoraj znalazłam, tu jest fajny jadłospis taki przykładowy i opisane różne wartości. Może i wam się przyda. http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf Czarnula zapomniałam napisać, że ładny wózek, a jaki kolor? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dotka to jednak nie tylko mój nie śpi w nocy ale widzę, że i Twój się zabawia
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-04 o 11:45 |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy na fotki
![]() i gratki za udane zakupy. A co do sukienek to mi się bardziej czarna podoba ![]() czarnula super, że macie wózek! jaki kolor? pietrusiowata mój TŻ tez dzisiaj zaczął mówić o stylizacji Młodego, że będzie ubierany tak jak tata lubi czyli tenisówki i wąskie spodnie ![]() candyyfloss trzymam kciuki żebys dała radę z dietą
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
candy współczuję, ale dasz radę
Cytat:
![]() Wózek wzięliśmy w kolorze jeans. Bardzo podobał mi się ten z różem, ale stwierdziliśmy, że gdyby tak miała byś niespodzianka, to ten jest taki neutralny I mamy 2w1, bez fotelika, będzie inny, ale jeszcze się zastanawiamy jaki.
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza dziś, macie ładna pogodę czy jak
? U nas brzydko, zachmurzenie, zimno czasem popada i nic mi nie chce.
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bardzo ladna pogoda. Zjedlismy obiad i zaraz na jakis spacer ruszamy Mlody sie rozbudzil i fika, jak TZ reke przyklada to przestaje ;-) Czarnula, dopisalam Cie na glowna. Kinga, TZ daleko ma jeszcze do domu? |
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę pogody. Wczoraj tak ładnie i u nas było w samej bluzie a dziś bez kurtki nie wychodź.
Tz ma jeszcze jakieś 350 km, ale najgorszy odcinek gdzie dochodzi druga autostrada do tej "naszej " i zawsze, ale to zawsze jest tam korek. No ale już 1000 przejechał wiec bliżej niż dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ja musze jakoś obiad wykombinować ale nie mam pomysłów na obiady, ciągle jem tylko sałatka, brokuły albo fasolke. |
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Kinga - ja z pieczywem nie mam problemu bo jedna bulke na kolacje jadlam. Kolezanka powiedziala ze najważniejsze jest kontrolowac cukier i tyle. Najgorsze ze wizyte mam dopiero za tydzien. Jutro chyba do lekarza zadzwonię.
A kazali wam sprawdzac ketony w moczu? |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jeszcze jakbym pod górkę szła.---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Udało wam się kiedyś nagrać ruszając się brzuch. Ten mój mały szaleje, a jak ja tylko tel i kamerę to cisza. Czy on ma jakiś czujnik
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Casa ok
![]() kinga mnie się udało kilka razy ![]() U nas dzisiaj piękna pogoda
|
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pozniej tak jak mowisz wlacza sie kamera u spokoj. Zreszta czesto tez tak robi jak mowie zeby TZ spojrzal. On patrzy jest spokoj tylko odwroci glowe ona daje czadu![]() U mnie tez dzis przepiekna pogoda. Korzystamy ze slonka i siedzimy w ogrodzie
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-04 o 16:54 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tak dzieć się tajniaczy. Jak jest ze mną sam na sam, to daje czadu. Tak to się chyba wstyda.
CZARNA, kolor jeans wygląda super, mam nadzieję, że wózek się wam sprawdzi ![]() Zamówiłam dziś komplet z pingwinkiem, ale tylko 56,bo większego nie ma już
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
O taki, do tego pajacyk i półśpiochy, też z tym zwierzakiem
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić szarlotka mi wyszła! Pierwszy raz w życiu
A tż wyjechał coś ok. 14 polskiego czasu ![]()
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
Gratuluję szarlotki, a Tż no cóż to pewnie nie jego wina. Mój za jakieś 20 min powinien być, oczywiście korki musiały go złapać, wszyscy wracają bo wczoraj święto było, ładna pogoda to pojechali. |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
A to złośnik!
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wiem, że nie jego, ale też już się denerwuje. W szczególności, że teraz nie mam z nim kontaktu
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi dawaj kawalek tego ciacha:-P Twoj TZ juz tez niedlugo bedzie w domku.
Za to Kinga juz pewnie szczesliwa wycalowala meza i rzucila sie do samochodu :-D
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
med ale słodkie
|
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cieplutko, z krótkim rękawem można było chodzić Cytat:
Co do ketonów to mi diabetolog sprawdzała najnowsze wyniki badania moczu i ketonów nie było. Powiedziała że będziemy to co jakiś czas kontrolować, ale wiadomo ze badanie moczu i tak raz na miesiąc się robi, więc z tym problemu dodatkowego nie będzie Cytat:
słodkie ![]()
|
||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI,wyślij szarlotkę
słodkiego mi się chce
|
|
#2364 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja miałam malutkie lanie przez 2 dni ale do dzisiaj po tym ani słychu ani widu.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to może i lepiej, że TŻ będzie dopiero jutro, zrobiłam mu to ciasto, teraz robię zupę, a jutro tylko kotlety wrzucę na patelnie, ziemniaki jakoś przeżyję, żeby je obrać, a pikle są w spiżarni i taadaam perfekcyjna żona to sem ja . Dzisiaj zmieniłam pościel, znowu posprzątałam sypialnie (taaaak się kurzy, że rano posprzątam, a wieczorem można rysować w kurzu ) i czuję się spełniona i przygotowana na ewentualną inspekcję TŻ
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziś też piękna pogoda była
Zabrałam gości na spacer i do palmiarni Jednak takie wizyty mnie męczą. Zawsze trzeba coś do jedzenia przygotować i siedzieć z nimi, bo nie wypada olać gości i leżeć na kanapie :P---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- No i zapomniałam, że witam się w 27 tygodniu Czyli to już 3 trymestr? ?? Ale ten czas leci
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nie pozwolił nosić bo wszystko ciężko. Pierwsze co to wózek i teraz ledwo skończyłam ubranka oglądać. Już nic nie kupuje. Trochę ja kupiłam, troszkę rodzice, trochę dała znajoma i tyle tego się nazbierało. Jutro na spokojnie obejrzę i posegreguje. Jutro też zrobię zdjęcia to wam pokażę. Wózek super, a ubranka to o ile nie pomyliłam to powiem wam, że lepsze są od tej sylwii, ale powiem dokładnie jutro.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Baby nie wiem czy pisałam ale i ja zamówiłam ten czas maluszka i powiem Ci ze fajna jest. Na dodatkowe zapiski nie ma zbyt dużo miejsca ale tutaj te tabelki takie ładne kolorowe
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-04 o 23:37 |
||
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I skorzystalam z rabatu zamowilam szumisia. Teraz tak naprawde pozostaje nam wybrać wózek w listopadzie, pod koniec pazdziernika szafe,komode i fotel do karmienia w ikei (bo mam urodziny i daja wtedy Bon o wartosci 10% zakupow,czyli jak wydam 400e to 40e dostane "w prezencie"),w grudniu zaczniemy powoli pampersy Kupowac (wiecie ze tu nie istnieje marka pampers?),z kosmetykow to tylko olejek migdalowy (latwo dostepny i tani) i jakiś delikatny zel do mycia, sudocrem i reszte "aptecznych" też rodzice przywioza. No i ten nieszczesny remont....jutro teoretycznie do mieszkania siostry ma wejsc ekipa,spedza tam max tydzien i pozniej zabiora sie za nasze. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce:-( no i czekam na kosztorys od stolarza,mial w czwartek wyslac a tu już niedziela i nic...chyba pozostaje przywyknac ze tu nikt nie robi nic na czas :-D A no i tak poza tym to kalafior ciazowy rzuca mi sie na mozg,wkrecam sobie fazy na temat ostatniej dziewczyny meza,byli razem niecale trzy lata ale ona pomieszkiwala (w wersji meza miala tylko troche Ubran tutaj,w jej wersji miala tutaj wszystko) w tym mieszkaniu i najzwyczajniej w swiecie zle sie czuje myslac o tym ze spali Razem w łóżku w ktorym teraz ja spie itd. Czy ktoras z was mieszka w mieszkaniu "z odzysku"? :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Baby nigdy nie miałam takie sytuacji ale ja bym łóżko zmieniło, co noc bym o tym myślała.
A ja siedzę w salonie patrzę na to wszystko i uśmiecham się jak ta głupia, a to ubranko dotknę a to wózek. Wszystko na raz widzę i nie mogę się nacieszyć. Teraz to już widać że dzidzia w domu będzie. |
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baby, w Hiszpani (na kontynencie) marka pampers istnieje pod nazwa Dodot. Ja wróciłam z wojaży. Wypoczęta choć choroba nie chce mnie opuścić do końca. Na dodatek jeszcze ostatnia nocka tragiczna bo młoda się czymś struła i wymiotowała. Postaram sie byc od jutra bardziej aktywna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

zmniejszyłam porcję do jednej kromki i dziś rano juz było ok.
nawet szlafrok do szpitala 

Fotelik braliście ten, co jest w zestawie?

No ja wiem, że nie jego, ale też już się denerwuje. W szczególności, że teraz nie mam z nim kontaktu
słodkiego mi się chce