|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cześć Dziewczyny!
Melduję, że żyjemy i mamy się bardzo dobrze Mieliśmy superaśny weekend, tyle miłych spotkań i piękną pogodę. Wszyscy twierdzą, że mam bardzo grzeczne dziecko Zęby dalej tylko dwa ale tak się ślini, że moja mama wróży, że na dniach będą następne W końcu mały chodzi spać o w miarę normalnej godzinie, trochę trwało zanim go przestawilismy. Od dzisiaj furorę u nas robi balon na hel, większy od Artka. Mały godzinę leżał i z nim gadał, próbował go łapać, tyle śmiechu przy tym było Jak jutro będę miała chwilę to puszczę wam mini spamik na fb :pWitam nowe mamusie
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce Maćka zostawiać ![]() Maciek pójdzie do klubu malucha tam gdzie Mają chodzila tylko on 1000zl kosztuje do żłobka nie przyjmą pewnie, bo ja bezrobotna...
|
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc Cytat:
Tez ide spać. Będzie ciężka noc niestety. Dobranoc
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Madzixx - tez mam taką nadzieję hehe
Dobranoc |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() widzę, że jestem pierwsza, obudziłam się przed Alą ![]() edit:już nie śpi, ziewanko i gadanie załaczone hehe
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-10-05 o 06:49 |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza!
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- O Madzixx a jednak Ty pierwsza, ja odświeżałem i nie było Twego posta, dopiero jak napisałam się pokazał ![]() Noc w miarę 3 razy cycek tylko Adka uspac sie nad ranem nie mogła coś, wzięłam do huśtawy i od 6 do teraz śpi, ale już się podwiertuje coś Zrobiłam znowu jej noc z czarnej bluzy patent działa.
|
#1387 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! My nie śpimy od 6.40. W nocy kilka pobudek standardowo. Kurcze on dalej mi je co 3 godziny nocą, chciałabym jakoś go przestawić na to ze w nocy się śpi a nie je. Będzie ciężko. ..
MAJKA jak nocka? VIOLKA jak u Was?
|
#1389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny ten patent, ja w sumie też nie odsłaniam okien rano, tyle, ze mamy bezowe rolety rzymskie ale zawsze troche mniej swiatla i odslaniam dopiero po pierwszej porannej drzemce moja córa pobuszowała i teraz usypia ja sie zbieram do Biedrony, zachcialo mi sie pomidorów z mozzarellą a nie mam mozarelli
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
EVULKA czytałam ze kozi nabiał ma białko podobne bardzo do krowiego. Poza tym nie lubię jakoś koziego mleka.
NANCY no to fajnie ze u Was tak sielankowo- tylko się cieszyć. Fajny patent z tym balonem ![]() MADZIXX Ty to jesteś poranny ptaszek co? Mnie się nie chce jeszcze z łóżka wychodzić a co dopiero z domu
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzis mam w koncu wolne i naprawili internety co do mam moja zwykle sie nie wtrąca, mowi, ze my teraz mamy lepiej bo jest internet i mozna poczytać, chociaz raz mi tez zasunela, ze zdrowe dziecko po lekarzach ciągam. A TZeta ciagle, ze wymyślam, ze kiedyś to mleko od krowy sie dawało i za każdym razem, kiedy mnie widzi pyta, czy juz dałam jej mleko od krowy .... Dzizas, w jakas manie wpadła chyba. Zuza lezy pod karuzela, chyba jest zahipnotyzowana, a ja staram sie nie myślec o ogromnym bajzlu, ktory na mnie czeka ...---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Z tym kozim mlekiem to racja - i laktoza i białko, kiedyś rzeczywiscie zalecano, mi tez jak byłam mała, ale po nim chorowałam tak, jak po krowim. Ja bardzo je z kolei lubie ide cos zjesc
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
W dd TVN o Ani Przybylskiej
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko przestawić dziecko na niejedzenie w nocy. Samo musi. Kaszka wieczorem może pomóc. W nocy próbować smokiem uspokajać ale wiem że czasem sie nie da. Dzis karmiłam 2 razy nie raz Violka - ja wciąż rolet u Julka nie zmieniłam. My mamy brązowe w sypialni i śpi się super ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Dobrze ze nie ogladam
|
|
#1395 | |
|
Konto usunięte
|
Czesc
![]() Chyba wątek ciut zwolnil,wszyscy korzystali z ostatnich dni lata w weekend HANKA,MADZIX, strasznie smutne przezyc swoje dzieci,ale pamietajcie,ze babcie maja Was i inne wnuki tez pewnie.ja to sie boje jak to bedzie z moja jedynaczka, bo juz teraz rodzenie dzieci i stałe związki coraz mniej popularne...w takich krajach jak PolskaCytat:
Tekst mojej mamy ostatnio wymyslony "a moze daj jej troche wody". To ze niemowlaki podobne do ojcow bardziej na poczatku zycia to jakieś ewolucyjnie wytlumaczenie jest-zeby sie ojcowie nie mogli wyprzec i mieli chęć opiekowac sie SWOIM dzieckiem ![]() Mi wlosy troche mniej wypadaja,ale jeszcze miewam takie mycia glowy jak z horroru. Radical chyba sobie kupie i będę wcierac. Regenerum nic nie pomoglo,chyba jeszcze wiecej wlosow po myciu wtedy wylazilo. MAJKA. Zdrowia życzę dla rodzinki,a Ty sie trzymaj,nie daj zarazkom! Wit C i do boju! Też wlasnie zjadlam na sniadanie wit C i kapuste kiszoną,bo katarro od wczoraj lekkie mam.najgorsze to kichanie jak kp. Dzis mi mloda dala troche pospac bo tylko 2pobudki,o 1wszej nie od razu zasnela,ale dalam jej possac moj palec i odleciała. |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo my dopiero sie obudzilysmy 😉 cora się zlitowala 😊 pisalyscie o wlisach mi nadal wypadaja garsciami, i juz mam tak przerzedzone ze miejscami przeswity, musze cos zaczac brać bo lysa bede...
Wczoraj kupilismy farby do nowego mieszkania, dzis maz zacznie malowac 😀
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta kaszkę będę musiała nauczyć dawać, póki co Filip nie jest dużym amatorem sinlacu. Dziś rocznica śmierci Przybylskiej i temu o niej mówili. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- GOCZEK to fajnie ze nocka u Was lepsza ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- GOSSIP jakie farby w końcu braliscie?
|
|
#1398 | ||
|
BAN stały
|
Serio pierwsze? Ja juz nam siwe od klasy maturalnej.
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Ale jak nie lubisz i boisz sie ryzykowac to rozumiem. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
się przeciąga dopiero.Teraz i tak fajniej bo słońce pózniej wschodzi to może nam ciut dłużej bedą spać hmmm Hania pisałam tam wyżej ze noc w miarę Mam nadzieje ze jak więcej stałych posiłków Wam i nam wejdzie to pobudki się skończą. Wiedziałam ze rocznica Przybylskiej, Wojewódzki napisał wczoraj tekst coś w stylu: Tęsknie za Tobą dzieciaku i jej zdjęcie. Ale to szyyybko zleciało, ile już na forum jesteśmy razem raaany
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-05 o 09:26 |
|
|
|
|
#1400 |
|
BAN stały
|
Cos mi jesc nie chciala, tanczyla z butelka.
A jak trzymalam do odbijania to gryzla mnie w policzek. Co do tekstow przy kp, to u mnie odwrotnie, nawet jak dziecku nic to i tak matka powinna sie profilaktycznie zagladzac.a najwiecej do powiedzenia maja ci co nigdy nie kp. Nie udalo mi sie wylicytowac tefo wozka😭 |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julek od wczoraj woła mnie mama albo ma.
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie. Ja remonty lubie,malować też. Cytat:
Ala dziś. Co 3h jadła. Pobudka o 3 i potem 6.30 u ja już nie spie |
|||
|
|
|
#1403 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez nie chce do pracy. |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Kazda nowa piszczaca zabawka interesuje mojego psa. Potem jak wie ze to nie jego to nie reaguje ale nowy "pisk" zawsze rozpozna.
Kupilam Julkowi taką żabę http://m.canpolbabies.com/pl/products-view/list/55#880 Używamy jako gryzaka
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Ledwo zipie.. mala na drzemce, a chlopaki w szkole juz. MALA co tam GH wymyslil? Jak Jasio? HANKA no zapomnialo sie mamie :/ moja to albo nie pamieta w ogole ze ma wnuki albo ma takie madre pomysly ze rece opadaja! Bartek ma uczulenie na psa i zaraz oczy czerwone i lzawia, katar i drapie sie a ta mi z tekstem zebym mu syrop na uczulenie kupila i dawala to bedzie mogl przyjezdzac! Pewnie! Ja bede dziecko faszerowala lekami bo jej sie do nas nie chce wpasc! ROSI moze zeby ida i smok razi dziasla? U nas zlobka nie ma. Punkt przedszkolny jest ale tam to dzieci od ok 2.5roku jak maja. Musza byc odpieluchowane. Tak wiec jeszcze posiedze z mala w domu i naciesze sie macierzynstwem
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie co mnie przed chwilą wzruszylo - pudełko gavisconu, który w ciąży brałam na zgage
![]() Myślicie ze to sie da wyleczyc?
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
KOPERCO moja ma ostatnio same super pomysly! Za tydzien slub siostry mam a ta do mnie dzwoni zebym jej brame zrobila! Bo przeciez to takie fajne jest i pamiatka by byla! Szkoda ze o mnie rok temu nikt nie pomyslal! Poje.ba.lo ludzi!
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
mysle za tak .. ja sie wzruszam byle czym ostatnio
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak - zdrówka!
U nas do żłobka państwowego trzeba bylo dawno zapisać. Ja myślę o prywatnym. Najgorsze poranne budzenie i wybieranie i to ze spanie o stalej porze a nie wg rytmu dziecka. Jak jest niania to nie ma tych problemów
|
#1410 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Mieliśmy superaśny weekend, tyle miłych spotkań i piękną pogodę. Wszyscy twierdzą, że mam bardzo grzeczne dziecko
Zęby dalej tylko dwa ale tak się ślini, że moja mama wróży, że na dniach będą następne
W końcu mały chodzi spać o w miarę normalnej godzinie, trochę trwało zanim go przestawilismy. Od dzisiaj furorę u nas robi balon na hel, większy od Artka. Mały godzinę leżał i z nim gadał, próbował go łapać, tyle śmiechu przy tym było

kurde człowiek nosi 9 miesiecy, pełnych wyrzeczeń :P pozniej wstaje w nocy, i co? I "jaka podobna do taty". No doprawdy.