|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
No to i tak max urodzisz dzień później. To jjesteś przed Kortisia. Jeny zostalo ci tylko 6 tygodni ![]() Ja mówiłam mojej gin ze koleżanka ostatnio 9 dni przenosila, to powiedziała ze u nas tak dlugo nie czekają no chyba ze rodzaca chce ale to musi sie na oddział położyć na obserwacje
|
|
#3122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty zobaczysz, że schudniesz najszybciej z nas wszystkich ![]() Cytat:
A właśnie, używa któraś z Was żelu nawilzajacego do Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Oj no to onedue śliczny brzuszek
A ty Sylwuska możesz pokazac swój w takim razie ![]() Ja chyba kupie jakis lubrykant chociaż nie wiem czy jest jeszcze sens Teraz uzywamy kremu cicatridyny ale cos slabo działa najwyrazniej
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska my nie zmienialiśmy, mamy durex play cały czas. Pytałam gina, mówił że może być, na bazie wody jest.
Dziewczyny, tez macie taką zadychę po byle czym?
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Noo oprócz tej przyciśniętej przepony zdarza mi się, ze ni stąd ni zowąd nos puchnie i leze sobie albo siedzę i nagle zaczynam oddychać jak lokomotywa
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
mi wystarczy wejście po schodach (w domu mam 13 stopni na pięterko
)
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys uzywalan k-y i byl bardzo ok
Aa co do mm to nie mam narazie typow- Cos polozna mowila o holle ale nie przygladalam sie ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- I tez sie szybko mecze :p |
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na następną powtórzyć glukozę na czczo bo miałam na granicy normy i zrobić jakieś HBS. Co do mleka to my sprawdziliśmy pierwsze z brzegu, NAN, i miało m.in. taurynę i tłuszcz palmowy
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak ostatnio zipie jak lokomotywa,już mnie to męczy
i źle mi z tym Halwaya no właśnie,ja mam do domu 8 schodów a jak wejdę to muszę 5min siedzieć |
|
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde moja macica jest już chyba tak wysoko, ze wczoraj i dzisiaj nie dam rady oddychać, nie mówię już o pozycji siedzącej, na pollezaco jakoś mi nawet ciężko, tak właśnie jakby mi na przepiękne uciskala, okropne uczucie ;/;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Ale natalia w m jak miłość duże urodziła dziecko
![]() Filmowy "realizm"powala |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
właśnie uprawiałam sporty ekstremalne w łazience
![]() ogolenie bozeny w aktualnym stanie to jakaś masakra, strach się bac co będzie dalej
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu lusterko postawiłam na podłodze i kucnelam ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- I przez głowę przeszła mi myśl "matko,niedługo będę musiała o to TŻ prosić"
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez dorosea Czas edycji: 2015-10-05 o 21:56 |
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nastepna znaczy kiedy? Bo ja tez mam do zrobienia, tak jak pisałam to hbs jest na wątrobę, znaczy zapalenie Ja rurki tez lubie A ostatnio są takie duże żelki w kształcie butelek w takiej wielkiej paczce wiec kupiłam i sobie podjadam
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam wizyty ale mnie cholera bierze jak mam ciut za długie i musiałam ogarnąć jak mam za dużo to mnie swędzi na nogach to samo. Idę spać bo dziś niewyspana jakaś jestem. Branocdo
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj tez sie gimnastykowałam
|
|
#3138 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś już w trybie częstych wizyt? Kurde, ja mam za 2 tygodnie dopiero hm. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Mój tak nie umi... Owszem, grasuje czasem jak chomik, ale tak mocno nie wybija. Nie wiem, czy to kwestia łożyska? |
|||
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Hej,ja tak na szybko bo nawet nie mam siły pisać... U nas na razie słabo, mała się bardzo anemizuje, już dwa razy miała przetaczaną krew. A lekarze nie potrafią znaleźć przyczyny dlaczego tak szybko po pierwszym podaniu wróciła anemia :-( no i mamy spore problemy z oddychaniem... Ale podobno z wcześniakami tak jest, jeden dzień do przodu i dwa do tyłu :-(
Pisałam do Lobo ale się nic nie odzywa, jakby któraś pamiętała to dajcie mi znać na pw jakby się odezwała bo nie zawsze mogę czytać co u was. I w ogóle to chciałam się wypowiedzieć odnośnie KP. Piszecie że macie obawy czy dacie radę, jak to będzie. Że dziecko może cały dzień wisieć przy cycu. I takie tam różne. A ja wam powiem tak. Wiele bym dała żeby moja mała tak mi wisiała nawet cały dzień. A nie wiem czy w ogóle będzie umiała. Tym bardziej że najpierw będziemy uczyć się butelki. Ale! O czym żadna nie napisała! Zawsze można robić tak jak ja teraz czyli odciągać mleko. I dawać butelka. Mimo że butelka to jednak dziecko dostaje mleko matki a nie mm. Pomyślcie o tym jak KP nie będzie wam szło albo z innych względów nie będzie odpowiadało. No i oczywiście wtedy mamy też kontrolę nad tym ile dziecko zjadło ;-) Przesyłamy z Julcią buziaki dla was wszystkich :-* |
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tej wizyty juz tak. Następna za 2 tyg. Mi tez właśnie nos przytyka często ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- To w sumie szybko. Niby po 36 tyg powinno sie je robic ale lekarz pewnie wie co robi ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Zaneta buziaki dla was. Jesteście silne dziewczyny
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
wybaczcie laseczki za brak komentarzy dziś ale miałam zakręcony dzień. Zaczęło się od typowego poranka w pracy ktoś nie przyjdzie etc w pracy totalnej ciszy. Wiadomości ze nasz majster na cały listopad jedzie do polski czyli remont łazienki szybko pod koniec miesiąca już dziś znalazłam baterie etc co trzeba kupić. Część ściągam z polski. Potem robiąc siusiu usłyszałam że w pionie z rurami cieknie woda to 2 piętra powyżej sprawdzone w międzyczasie pani z Avon u znowu się zapisałam zobaczymy ci z tego mi wyjdzie w uk..Także bigos dziś straszny. Jeszcze z bankiem problemy po drodze. Ehhh. Ale siedzę teraz zaraz idę do wanny nadrobię was *
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaneta trzymam kciuki za Twoją kruszynkę! Wróciliśmy z SR.. będzie 7 2-godzinnych zajęć z czego na pierwszych zajęciach zapoznawalismy się i gadaliśmy między sobą czego chcielibyśmy się dowiedzieć na zajęciach... trochę kiszka. Ostatnie 5 minut się relaksowalismy i próbowaliśmy rozpoznać w jaki sposób oddychamy.. Co mnie zdziwiło, to to, że zajęcia odbywają się na matach.. mamy niby poduszki do położenia pod plecy żeby nie ciągnęło od ściany, ale nie jest za wygodnie... No i okazało się, że na 10 par my jako jedyni nie mamy jeszcze swojej położnej (a termin mamy najwczesniej). Prowadząca się zmartwiła i powiedziała żeby próbować, może jeszcze jakaś będzie dostępna... w Polsce posiadanie położnej chyba nie jest takie popularne, nie? |
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya no gratulacje tak wielkiej kobiety w Tobie !!!
Jeju już! !!!! 20.11 to to za półtora miesiąca Aniqa piękne buciki I cała reszta! !!! 0enedue brwi możesz robić jak nie będziesz karmić już piersią Sylwuska jeśli chodzi o widoczność - do 5 lat. Zależy jaki tusz.zazwyczah jedna poprawka jest niezbędna bo cześć tuszu wychodzi razem ze strupkami. I zawsze lepiej wybrać dwa tony ciemniejszy barwnik bo po zagojeniu jaśniej. pytajcie jak coś w biznesie robię Sylwuska online możesz zamówić z Tesco z tego co kojarzę; ) Dorset fajne te koszule )0enedue bosko wyglądasz; ** Kalusia gratulacje wizyty !!! Jaki wielki już Kubuś * Aniqa zazdroszczę kanii ale bym taka smażona zjadła Halwaya ja mojemu założę body z mucha pod szyja Hahaha Fionka dobrze ze wizyta udana szkoda tylko że znowu coś Ale dobrze ze globulki pomogą Ogólnie butelki z tomie teppe czy jakkolwiek się to pisze 6 sztuk wolny przepływ. Ogólnie tak zadyxha straszna. Byłam 2 piętra wyżej na nogach bo winda stoi.. myślałam że padne. Żaneta buziaczki kochana !!!! Trzymajcie się cieplutko! !!! * Uciekam spać wybaczcie moje nieobecności.
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinka w pl w ogóle nie ma czegos takiego jak "posiadanie" poloznej. Na jakiej zasadzie to u was działa? Chodzi o ta odbierająca poród czy srodowiskowa?
Jestem strasznie zmęczona a nie mogę zasnac
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- A w ogóle mi się przypomniało, że rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która mieszka w Szkocji... tam to opieka poporodowa jest dopiero zaebysta! (Adka, ciekawe jak u Ciebie będzie:p) Ze szpitala wyszła już na drugi dzień (wyszłaby tego samego dnia gdyby urodziła rano) i dzwoni kolejnego dnia, że mały ma żółte oczy, a oni jej na to, że ma otworzyć okna i wpuścić światło do pokoju
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Konto usunięte
|
Arisah potwierdzam to, co pisałaś o diecie mamy karmiącej po spotkaniu z doradcą laktacyjnym
My kupiliśmy na allegro alarm bezprzewodowy, mamy założone światło na fotokomórkę i atrapę kamery właśnie, żeby odstraszało. Ale u nas to już teraz okna wstawione, a potrafili wymontować właśnie okna u kogoś na osiedlu, więc musi coś być, żeby straszyło. Kalusia hbs to wirus zapalenia wątroby typu b, ja to miałam chyba na początku badane. No więc tak, spotkanie nt. karmienia piersią trwało jakieś 3 godziny, była przerwa i przekąski pytałam o probiotyki, pani mówiła, że to raczej legenda, nie widziała żadnych badań naukowych, ale za to dobrze podziałają na nasz układ pokarmowy, więc można. Alergie częściej się pojawiają jak się właśnie czegoś unika. Jeśli pojawi się jakaś nietolerancja np. na laktozę albo skaza białkowa to odstawiamy nabiał, ale dobrze jest przed zakończeniem kp wrócić do jedzenia tego nabiału, bo dziecko później lepiej będzie go tolerować. Wiszenie na cycu normalka, bo maluszek zjada ok. 5 ml - taką ma pojemność żołądka. Obaliła dużo mitów nt. kp. Ogólnie nie ma takiego mm, które dziecku da to, co mleko mamy. Jak się ma podejrzenie, że się dziecko nie najada, to można podać mm, wtedy się rzeczywiście sprawdzi - jak zje to było głodne, ale najczęściej nie zje, bo chciało się poprzytulać były w sumie 3 panie kp, ale z jedną rozmawiałam, jej mała miała 3 tygodnie - karmienie na samych zajęciach trwało 2 godziny jak sobie przypomnę coś rano to jeszcze dopiszę, zmykam dalej spać ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry :/
Pewnie padne za godzinę i wstanę marudy o 12 :/ w każdej pozycji mi źle ... Fionka a miałaś przed ciążą tez problemy z zapaleniami? Co do butelek duże mam Tommie bez rurki .. a małe mam z aventu tomme i chicoo(wszystko z gratisów ) i tez maja żadnych rurek Sylwuska miałam ten sam problem z pokrowcem na matrac Mimo że mam nowa pralkę wyjęłam go brudniejszy niż był. .prałam go 2 razy .. i masakra a jak wysuszyć am to się okazało ze się skurczył i poszedł do kosza .. Ogólnie co do zadyszki .. zmienimy temat ![]() Wczoraj wieczorem czułam się paskudnie. . Każdy narząd miałam w innym miejscu i czułam takie rozpieranie od środka jakbym miała wybuchnąć .. jeszcze 2 miesiące .. Żaneta buziaki dla Was cały czas jesteśmy z Wami !!Dolinka ja miałam SR bezpłatna bo wybrałam od nich położna .. wiec u nas chyba Nie ma sytuacji ze któraś Ci odmówi .. ale to działa na zasadzie wizyt po porodzie .. Miło że strony tych osób ze tak chciały Wam pomoc ![]() Gryzelda degustacja była? Dobrze ze coś wyniosłas z tego spotkania Najgorzej jak spędzisz gdzieś 3 h i UJ Cię strzela bo jest to prowadzone w okropny sposób
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nooo wstalam siku ponad pól godziny temu, otworzyłam okno bo mi bylo gorąc i nie mogę zasnąć
Jezeli chodzi o polozna to u nas taka srodowiskowa jest w przychodni. Do południa można do niej przyjsc a później jeździ ale nie wiem dokladnie jak to działa. Po porodzie na pewno sie pojawia chyba 4 razy w ciągu 6 tygodni. Oenedue przed porodem nie mialam albo nie wiem ze miałam. Teraz tez nic nie czuje żadnego zapalenia ale go mówi ze wydzielina jej sie nie podoba i dostałam dwa rodzaje globulek na przemian do aplikowania. Czyli przez 20 dni musze się z nimi męczyć :/
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Byłam pewna że jak zapalenie to albo swędzi albo cieknie albo nieładnie pachnie. . Przemeczysz się te 20 dni i po bólu
![]() Oszaleje zaraz jak nie zasne ; (
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

20.11 mam się zgłosić.. i zaczną procedurę.. moze sie przeciągnąć do następnego dnia - zależy jak się akcja rozwinie.. pierwszy poród też byl wywolywany. Teraz powiedzieli mi, że pojdzie szybciej 

i źle mi z tym
wybaczcie laseczki za brak komentarzy dziś ale miałam zakręcony dzień. Zaczęło się od typowego poranka w pracy ktoś nie przyjdzie etc w pracy totalnej ciszy. Wiadomości ze nasz majster na cały listopad jedzie do polski czyli remont łazienki szybko pod koniec miesiąca już dziś znalazłam baterie etc co trzeba kupić. Część ściągam z polski. Potem robiąc siusiu usłyszałam że w pionie z rurami cieknie woda to 2 piętra powyżej sprawdzone w międzyczasie pani z Avon u znowu się zapisałam zobaczymy ci z tego mi wyjdzie w uk..