Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 13:00   #3241
_karmazynova_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Dziewczyny napiszcie proszę jakie kremy zamówiłyście dla dzieciaczków?? I co do kąpieli?? Planuje zakup na gemini i już sama nie wiem co wybrać ...

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:09   #3242
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
W ogóle zapomniałam Wam napisać.
Wczoraj mama na dyżurze rozmawiała z lekarzem i powiedział, że jego zdaniem ryzyko zakażenia jest minimalne (powiedziała mu, że kleszcz jeszcze się dobrze nie przyczepił i w sumie to on się chyba napić nie zdążył), o ile w ogóle kleszcz był nosicielem. Jeśli był i mnie zaraził to Inka jest całkowicie bezpieczna, lekarz mówił, że łożysko nie przepuszcza takich rzeczy. Dla pewności mam zrobić za 3-4 tygodnie badanie, bo jeśli zachorowałam to będzie trzeba podać antybiotyk i wtedy to już jest trochę kombinowania.
Ale jestem dobrej myśli, że i mnie nic nie jest, bo po kleszczu śladu nie ma.
To dobrze że fachowiec tak mówi czyli wszystko jest w porządku raczej, nie masz się co martwić

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja na razie bardziej się tym wkur.iam niż beczę, ale nie ukrywam, że powoli ciąża zaczyna dawać mi w kość.
Dziś jak kichnęłam to popuściłam, pierwszy raz. No ja pier..... Dobrze, że mam wkładki maxi
Też jestem już zmęczona, jeszcze 2 msce.
Tak w ogóle to ciąża trwa te bite 10 mscy a nie 9 jak wszyscy nas przekonują. To trochę różnica jednak

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

20 min wybierałam się na pocztę w tym czasie sikal am z 5 Razy :/
Hehe, też jak gdzieś wychodzę to staram się sikać niemalże ,,na zapas"
bo wiem że jak tylko wyjdę to po 10 minutach już znowu mi się chce...

Chyba to sikanie zapamiętam jako najbardziej frustrujący skutek uboczny ciąży

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
ja dziś będąc w biedronce czułam się obserwowana przez pana ochroniarza .. dziwnie się czułam. a on tylko pilnował, żebym była pierwsza w kasie bo podchodząc do kasy skierował mnie tam gdzie mogłam się ustawić jako pierwsza, choć Pani już miała zamkniętą kasę to dla mnie otworzyła
Ooo miło że Cię tak wyjątkowo potraktowali Ja jakoś w czasie ciąży nie doznałam zbytnich ulg ani przywilejów póki co hehe Raczej ludzie olewają że stoi ciężarna w kolejce, a ja nie mam zwyczaju się wpychać czy wykorzystywać swój stan. Z natury wolę nie rzucać się w oczy

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

ANDRIUSZKA ja w ciąży to tylko pieczarki jem, no i ostatnio bigos z suszonymi grzybami z tamtego roku, taki babciny jadłam
hehe niech Ci będzie zatem na zdrowie

Kalwinka - gratuluje że Wy już na swoim niech się szczęśliwie mieszka

Cytat:
Dziewczyny napiszcie proszę jakie kremy zamówiłyście dla dzieciaczków?? I co do kąpieli?? Planuje zakup na gemini i już sama nie wiem co wybrać ...
Nic jeszcze nie kupiłam

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-06 o 13:22
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:12   #3243
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja nie planuje anty tylko drugie
Chybaze maly da wpierdziel to nie :p
A potem albo trzecie albo wazektomia :p
od razu ? ciekawe czy zmienisz zdanie po porodzie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie ma szans żebym nadrobiła. Od soboty mieszkamy u siebie chociaż syf doprowadza mnie do szału, staram sie powoli ogarniać. Teraz będzie trochę trudniej, bo od półgodziny mam znowu internet :P
nie to jak u siebie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak szczeze - jak szybko po porodzie bylyscie w stanie fizycznie i psychicznie mialyscie ochote na ?
my czekaliśmy dłużej niż 6 tygodni. Nie to że chęci nie było, ale dokuczała mi blizna po cc. Tak to miałam na TŻ szybko ochotę no ale...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:13   #3244
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam hipp pielęgnacyjny, na mróz babydream na wiatr i niepogodę (jakos tak się nazywa), do kąpieli żel z pompką hippa, do pupy zamierzam używać Linomag a+e i Linomag masc taka biało zielona tubka, w razie czego bede dokupowala, jak sie nie sprawdzi

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:21   #3245
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
a dlaczego mówisz ze tabsy anty to "ho ho ho". Chodzi Ci o antykoncepcję w czasie kp?
Niee, najpierw muszę doprowadzić do ładu wagę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
ajj am mnie sie tak chcialo ostatnio a TZ byl tak zdechly ze powiedzial ze nie ma sily - wybaczcie - na loda nawet , hahaha
wiec zdychalam 2 dni ;D
Ae potem dopielam swego

Wlasnie jak dlugo po porodzie antykoncepcja ? mysle o spirali
No mój też - wybaczcie - na loda ostatnio był zmeczony i tez łaziłam jak pies
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:22   #3246
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to ciąża trwa te bite 10 mscy a nie 9 jak wszyscy nas przekonują. To trochę różnica jednak
Dokladnie ja juz tez czasami mam dosc...
zmeczenie bierze gore...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:24   #3247
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Niee, najpierw muszę doprowadzić do ładu wagę [COLOR="Silver"]
O to to, tak samo myślę, muszę znowu wrócić do swoich rozmiarów A następne to zobaczymy kiedy zachcemy, zobaczymy jak z pierwszym sobię poradzę
Stary 2015-10-06, 13:25   #3248
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Obie rzeczy z Hipp babysanft ale ten płyn to chyba dopiero później bede uzywała

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
O to to, tak samo myślę, muszę znowu wrócić do swoich rozmiarów A następne to zobaczymy kiedy zachcemy, zobaczymy jak z pierwszym sobię poradzę
No właśnie. Ja myślałam żeby nie wracać do pracy i drugie, ale wszystko zależy od tego jak zachowywać się bedzie Szymek no i finansowo trzeba ogarnąć, zobaczymy jak to wyjdzie no bo na razie żadnego doswiadczenia w temacie
Stary 2015-10-06, 13:26   #3249
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]
Ja nawet po uszach dostalam jak go zaczepiac zaczelam ze jak ja nie mam sily to on nie naciska :P

Stary 2015-10-06, 13:26   #3250
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie prawie 3 msc
Stary 2015-10-06, 13:29   #3251
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
u mnie prawie 3 msc
ja jeszcze 50 dni :x albo mniej
Stary 2015-10-06, 13:29   #3252
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie ja juz tez czasami mam dosc...
zmeczenie bierze gore...
No i ta niedołężność mnie wkurza, nic dźwigać, nic biegać, zero roweru, bóle kręgosłupa i najlepszy motyw - wieczne uczucie pełnego pęcherza moczowego z czasową molestacją go kopniakami. Ciągle dziwię się ludziom którzy nic nie robią ze swoją duuużą nadwagą, np. faceci z wielkimi brzucholami piwnymi chodzą, sapią i akceptują to. Toż to kalectwo się robi. Ja bym tak na stałe nie mogła żyć z takim brzuchem.
Stary 2015-10-06, 13:32   #3253
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze 50 dni :x albo mniej
a z drugiej strony fajnie chciałabym mieć małego już przy sobie, ale przerażają mnie te pierwsze wspólne tygodnie, zanim ogarnę temat i w ogóle.
Wiem, że to się potem wcale takie trudne nie okazuje, no ale
Stary 2015-10-06, 13:32   #3254
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet po uszach dostalam jak go zaczepiac zaczelam ze jak ja nie mam sily to on nie naciska :P

Hahaha, niegrzeczna dziewczynka
Stary 2015-10-06, 13:41   #3255
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
No i ta niedołężność mnie wkurza, nic dźwigać, nic biegać, zero roweru, bóle kręgosłupa i najlepszy motyw - wieczne uczucie pełnego pęcherza moczowego z czasową molestacją go kopniakami. Ciągle dziwię się ludziom którzy nic nie robią ze swoją duuużą nadwagą, np. faceci z wielkimi brzucholami piwnymi chodzą, sapią i akceptują to. Toż to kalectwo się robi. Ja bym tak na stałe nie mogła żyć z takim brzuchem.
U mnie 72 dni..
ale juz mam dosc momentami tak , maly dzis mnie tak leje ze az sie wydarlam w aucie.. nie dosc ze prowadze to mnie jeszcze kopa takiego zasadzil ze myslalam ze padne.
Az m iTZ zwrocil uwage ze mam sie na syna nie dzierac.
noo ale bez przesady az sie wystraszylam.

Cytat:
Hahaha, niegrzeczna dziewczynka
mrrrrr. Takie tam noo :P

Stary 2015-10-06, 13:42   #3256
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 72 dni..
ale juz mam dosc momentami tak , maly dzis mnie tak leje ze az sie wydarlam w aucie.. nie dosc ze prowadze to mnie jeszcze kopa takiego zasadzil ze myslalam ze padne.
ja tak mam często... a wczoraj to nawet TŻ w żartach jak siedziałam obok niego i oglądaliśmy jakiś film na yt to po tym jak zaliczył kopa mówi do Młodego "i co mnie kopiesz?"
Stary 2015-10-06, 13:44   #3257
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska myślę, że będzie ok taki pojemnik mikrofala nie zabija wartości, które są w mleku. Garnek, ciepła woda, wlewasz do butelki, wkładasz do środka i podgrzewasz. Albo kupujesz podgrzewacz. Ale to tylko mleko z lodówki. Jak stoi w temperaturze pokojowej to nie trzeba podgrzewać

U mnie 79 dni

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:51   #3258
halwaya
Zakorzenienie

Mleko i mikrofala to nie poleca się

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Koritsi - u mnie to 45 dni - juz sobie odliczam pozatym odliczam do macierzyńskiego

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:00   #3259
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mleko i mikrofala to nie poleca się

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Koritsi - u mnie to 45 dni - juz sobie odliczam pozatym odliczam do macierzyńskiego
no jak Ty urodzisz to już będę musiała być spakowana twój poród będzie dla mnie wyznacznikiem że "to już", chyba że jednak powtórzy się sytuacja z pierwszej ciąży i cięcie będzie wcześniej.
Stary 2015-10-06, 14:03   #3260
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Eh, o kp to będziemy nie raz dyskutować u mnie odciaganie mleka się nie sprawdziło.. dwa dni szło ładnie a potem coraz gorzej.. 30 minut pompowania laktatorem ręcznym i zaledwie troche na dnie butelki.
Ale dobra.. ja autorytetem nie jestem, bo u mnie zdecydowanie porażka jeśli chodzi o kp. Wspominałam juz, że tego nie lubilam?

Ja dzis po pierwszym samodzielnym kluciu insulina. Męczący jest ten całodobowy rytuał sprawdzania cukru. Jeszcze w domu to ok.. ale jak musze wyjść po jedzeniu to musze targac glikometr że sobą. Ale jeszcze tylko 45 dni tak.. zaczęłam juz odliczanie ))

Póki co zajelam się nowym tematem.. chusty zglebiam wiedzę tajemną - i poważnie rozważam
Współczuję insuliny.

Ja już mam chustę i mi się bardzo podoba. Kupiłam w końcu używaną, ale jestem zadowolona. Na razie umiem jedno, podstawowe wiązanie i wydaje mi się, że samodzielnie młodego spokojnie w to wrzucę
Planuję też karmić w chuście.

Potem może kupię nosidło jeszcze, bo się szybciej zakłada, ale jak już młody będzie siedzący porządnie.

Cytat:
Położna mnie dziś ofukała, że na razie nie kupować żadnych laktatorów, bo to mogę się na kp nastawić a okaże się że gówno. Załamałam sie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No nie mam właśnie napisanych. Na czczo mam 4,15 mmol/l, po 1h 7,26 mmol/l, po 2h 3,95 mmol/l
Z tego, co czytałam, to bardzo rzadko kp nie jest możliwe. Po prostu często się kobiety zniechęcają, albo mają złych doradców.

Sama też się stresuję, że mi nie wyjdzie.
Wogle to ja nie mam żadnych wycieków, a biust mnie nie boli wogle. Raz nacisnęłam i być może to była jakaś mała kropelka, ale...

No nic przeczytałam tę książkę rekomendowaną przez Hafiję i jak coś będę tamtejsze metody stosować.

A laktator kupiłam ręczny medeli i jak coś to sprzedam. Wolę mieć, niż się potem wkurzać, że nie mam, aż taka kosmiczna kasa to nie jest. Medelę można do elektryka rozbudować w razie, gdyby się okazało, że potrzebna.
Butelki też mam 2, bo też mi to kieszeni nie zabiło, a mogą się przydać

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53011173]Aaaaa jeszcze o kolkach - to wcale nie jest zależne od tego, co się je. Można jeść wszystko, dieta ma być normalna, zgodna z piramidą żywienia i tyle. A kolki wynikają tylko z niedojrzałości układu pokarmowego i nerwowego - dzieci odreagowują w ten sposób np. nadmiar emocji. Jeśli chodzi o te objawy na tle nerwowym to nawet 24 godziny po danym "zdarzeniu" mogą się pojawić objawy brzuszkowe.

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Owszem, ale też żebyśmy się tu nie zachłysnęły, że można wpierniczać wszystko jak leci. To prawda, że można jeść większość rzeczy, ale trzeba pamietać, że z tego, co jemy tworzy się pokarm. Jeśli będziemy jeść byle co, to będzie on jednak gorszej jakości. Owszem, organizm zabierze wszystko, co się da z karmiącej, żeby dać w pokarmie dziecku, ale z pustego to i Salomon wiadomo, nie nasika Dlatego nie ma co się szczypać o kapustę, ale dieta mcdonaldowa nie jest zalecana

Dzieci często łapią kolki jak dużo ponadto beczą, bo się nałykają przy tym powietrza. I to też powód, żeby nie zostawiać, by się "wyryczało i nie wchodziło na głowę"

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej,ja tak na szybko bo nawet nie mam siły pisać... U nas na razie słabo, mała się bardzo anemizuje, już dwa razy miała przetaczaną krew. A lekarze nie potrafią znaleźć przyczyny dlaczego tak szybko po pierwszym podaniu wróciła anemia :-( no i mamy spore problemy z oddychaniem... Ale podobno z wcześniakami tak jest, jeden dzień do przodu i dwa do tyłu :-(

Pisałam do Lobo ale się nic nie odzywa, jakby któraś pamiętała to dajcie mi znać na pw jakby się odezwała bo nie zawsze mogę czytać co u was.

I w ogóle to chciałam się wypowiedzieć odnośnie KP. Piszecie że macie obawy czy dacie radę, jak to będzie. Że dziecko może cały dzień wisieć przy cycu. I takie tam różne. A ja wam powiem tak. Wiele bym dała żeby moja mała tak mi wisiała nawet cały dzień. A nie wiem czy w ogóle będzie umiała. Tym bardziej że najpierw będziemy uczyć się butelki. Ale! O czym żadna nie napisała! Zawsze można robić tak jak ja teraz czyli odciągać mleko. I dawać butelka. Mimo że butelka to jednak dziecko dostaje mleko matki a nie mm. Pomyślcie o tym jak KP nie będzie wam szło albo z innych względów nie będzie odpowiadało. No i oczywiście wtedy mamy też kontrolę nad tym ile dziecko zjadło ;-)

Przesyłamy z Julcią buziaki dla was wszystkich :-*
Trzymamy kciucki za Julkę cały czas

Cytat:
Tabletki anty można już stosować po 6 tygodniach od porodu,w czasie karmienia piersią. Wtedy te tabletki zawierają tylko jeden hormon co do spirali to nie orientowałam się w temacie..
Ja nigdy więcej nie zaryzykuję z tabsami. Ale wie, że to niepopularne

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj pani w rossku zaprosiła do drugiej kasy, jak zobaczyła brzuszek pierwszy raz jak jestem w ciąży

W Rossach mają chyba na to parcie, bo dziś mnie też poproszono z kolejki pierwszą do kasy, a parę dni temu, jak stałam i mnie nie zauważono, to mi potem sprzedawczyni mówiła, żebym śmiało podchodziła pierwsza
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:06   #3261
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
no jak Ty urodzisz to już będę musiała być spakowana twój poród będzie dla mnie wyznacznikiem że "to już", chyba że jednak powtórzy się sytuacja z pierwszej ciąży i cięcie będzie wcześniej.
Moja pierworodna przenoszona byla prawie 2 tyg to teraz mi się "należy" wcześniej

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Mujer - znaloma, guru od chust mi pisała, że używane chusty nawet sa lepiej cenione, bo sa juz "wyrobione" i nawet ich cena moze byc wyższa niż za nowe.. generalnie nie tracą na wartości

Stary 2015-10-06, 14:10   #3262
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 72 dni..

mrrrrr. Takie tam noo :P
Moja aplikacja też pokazuje jeszcze 72 dni

A co do kopów, zgadzam się, są coraz mocniejsze
Stary 2015-10-06, 14:12   #3263
mujer
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53010318]Arisah potwierdzam to, co pisałaś o diecie mamy karmiącej po spotkaniu z doradcą laktacyjnym

My kupiliśmy na allegro alarm bezprzewodowy, mamy założone światło na fotokomórkę i atrapę kamery właśnie, żeby odstraszało. Ale u nas to już teraz okna wstawione, a potrafili wymontować właśnie okna u kogoś na osiedlu, więc musi coś być, żeby straszyło.

Kalusia hbs to wirus zapalenia wątroby typu b, ja to miałam chyba na początku badane.

No więc tak, spotkanie nt. karmienia piersią trwało jakieś 3 godziny, była przerwa i przekąski pytałam o probiotyki, pani mówiła, że to raczej legenda, nie widziała żadnych badań naukowych, ale za to dobrze podziałają na nasz układ pokarmowy, więc można. Alergie częściej się pojawiają jak się właśnie czegoś unika. Jeśli pojawi się jakaś nietolerancja np. na laktozę albo skaza białkowa to odstawiamy nabiał, ale dobrze jest przed zakończeniem kp wrócić do jedzenia tego nabiału, bo dziecko później lepiej będzie go tolerować. Wiszenie na cycu normalka, bo maluszek zjada ok. 5 ml - taką ma pojemność żołądka. Obaliła dużo mitów nt. kp. Ogólnie nie ma takiego mm, które dziecku da to, co mleko mamy. Jak się ma podejrzenie, że się dziecko nie najada, to można podać mm, wtedy się rzeczywiście sprawdzi - jak zje to było głodne, ale najczęściej nie zje, bo chciało się poprzytulać były w sumie 3 panie kp, ale z jedną rozmawiałam, jej mała miała 3 tygodnie - karmienie na samych zajęciach trwało 2 godziny jak sobie przypomnę coś rano to jeszcze dopiszę, zmykam dalej spać

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ale ponoć najgorsze, co można zrobić dla kp to dokarmiać mm albo dopajać wodą. Po pierwsze zakłóca się kp, a po drugie, nie ma, że się dziecko nie najada. Albo źle ciągnie, albo trzeba częściej przystawiać.

Co do tych probiotyków,to ja znalazłam to: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0046855/

Probiotyki, nie tylko te rhamnosusy, które chciałyście łykać warto brać w ciaży (i poza ciążą) z miliarda powodów. Dodatkowo z prebiotykami.
Dziecko oprócz kp będzie też się stykało z florą przy porodzie sn albo potem przez kontakt skóra do skóry czy wszelaki kontakt. Jeśli będziecie mieć w jelitach, w pochwie i na sobie więcej dobrych bakterii, to same plusy, bo będzie się budować odporność u dziecka

Bajdełej - czytałam ostatnio, że przy szczepieniu na rotawirusy należy wykluczyć kp. Hehe, no ciekawe ;]
Stary 2015-10-06, 14:13   #3264
czubasek20
Zakorzenienie

Pozdrawiamy z cieplej wioski. Korzystamy z ostatnich dni temp powyzej 20 stopni czyli jest idealnie.

Podobno od pon ochlodzenie. Max 10 stopni bedzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444133398640-1707049176.jpg (171,4 KB, 14 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:13   #3265
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Moja pierworodna przenoszona byla prawie 2 tyg to teraz mi się "należy" wcześniej

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Mujer - znaloma, guru od chust mi pisała, że używane chusty nawet sa lepiej cenione, bo sa juz "wyrobione" i nawet ich cena moze byc wyższa niż za nowe.. generalnie nie tracą na wartości
To przypadkiem zrobiłam dobrze :P
A kupiłam używaną taniej. Jest całkiem spoko. Mam też jakąś letnią, ale jej się pewnie pozbędę, bo jakoś mi nie odpowiada.
Stary 2015-10-06, 14:14   #3266
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer a jaka chuste wzielas?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:17   #3267
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Probiotyki, nie tylko te rhamnosusy, które chciałyście łykać warto brać w ciaży (i poza ciążą) z miliarda powodów. Dodatkowo z prebiotykami.
Dziecko oprócz kp będzie też się stykało z florą przy porodzie sn albo potem przez kontakt skóra do skóry czy wszelaki kontakt. Jeśli będziecie mieć w jelitach, w pochwie i na sobie więcej dobrych bakterii, to same plusy, bo będzie się budować odporność u dziecka
Jest też taka teoria, że autyzm jest wywoływany przez brak jakichś bakterii w jelitach.
Stary 2015-10-06, 14:17   #3268
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
To przypadkiem zrobiłam dobrze :P
A kupiłam używaną taniej. Jest całkiem spoko. Mam też jakąś letnią, ale jej się pewnie pozbędę, bo jakoś mi nie odpowiada.
A jaka ci przypadła do gustu? Jest jakas metka? Ja się waham nad chustą kolkowa - polscy producenci sa spoko, ale u nas ciężko dostać.. a i przebitka cenowa na ebayu wieksza

Stary 2015-10-06, 14:20   #3269
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet po uszach dostalam jak go zaczepiac zaczelam ze jak ja nie mam sily to on nie naciska
A mój mówi, że jeśli ja nie będę mieć z tego żadnej przyjemności, to on nie chce
Stary 2015-10-06, 14:22   #3270
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, najpierw muszę doprowadzić do ładu wagę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Kurczę to Wasi Tz musieli być NAPRAWDE zmęczeni, skoro nawet na to ochoty nie mieli

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53014612]Sylwuska myślę, że będzie ok taki pojemnik mikrofala nie zabija wartości, które są w mleku. Garnek, ciepła woda, wlewasz do butelki, wkładasz do środka i podgrzewasz. Albo kupujesz podgrzewacz. Ale to tylko mleko z lodówki. Jak stoi w temperaturze pokojowej to nie trzeba podgrzewać

U mnie 79 dni

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Rozumiem

I bez lodówki około 24 godz może stać jeśli jest max 22 stopnie?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości