![]() |
#2641 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
kogielmogiel miłych warsztatów
![]() Ja pewnie będę mieć robione USG III trymestru w swoim czasie, ale mój gin, nie nazywa tych USG, które robi jakoś specjalnie, tylko bez gadania robi praktycznie na każdej wizycie dokładną "analizę" dziecia, wszystko sobie mierzy, słucha serca. Także u mnie naprawdę każde USG jest bardzo szczegółowe i dokładne ![]() No a ostatnio nawet w pakiecie z 4D ![]() Dotka90 piona! ja też nie lubię rosołu ![]() ![]() ![]() baby smutno to czytać o sytuaci w zwiazku, ale jednak mam nadzieję, że po tym kryzysie wszystko się ułoży! mąż pójdzie do pracy, Ty urzadzisz sobie mieszkanie tak jak marzysz i spokojnie będziecie czekali na dziecia ![]() kamilka oby wszystko było jak najlepiej, czekamy na dobre wieści! ![]()
#2643 |
Rozeznanie
|
Kamilka oby wszystko się udało, trzymam kciuki
#2644 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wiadomość (od tych stron co się zarejestrowałam), że już czas pakować torbę do szpitala. Nie powiem dziwnie się z tym poczułam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Siedziałam 6h w przedszkolu i lepiej to zniosłam niż wczoraj ![]() ![]() Przynajmniej pośpię do 8 ![]() Cytat:
![]() ![]() Wow ![]() Cytat:
![]() Mi lekarz powiedział, że póki bardzo nie boli taki skurcz to jest w porządku ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Mi się mega nie podobają te koszule ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Ja będę zamawiać z takich http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html tylko, że u nas na ebay.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzygłam rano mlekiem najgorzej bo w salonie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Karen, Dotka, dolaczam do grona nie lubiacych rosolu
![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
Pietrusiowata, Dotka duzo zdrowka. U mnie akurat okazało się że i kaszel i ból gardła spowodowane są spływającym katarem. Z porad/leków dostałam Sinupret zeby rozrzedzić katar, tabletki Isla aby nawilżać podrażnione gardlo, płukanie sodą, wodę morską do nosa. Jezeli gardło chore można Tantum Verde, ale w takim przypadku jak u mnie tylko podrażnia (czuje sie).
Ua00 kolacja to fajny pomysł. Kogielmogiel ja idę na to USG. Mam jakoś pod koniec miesiąca. Produkty Johnson często uczulają/podrażniają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Konto usunięte
|
Dziwna sprawa. W ciąży czuje się lepiej niż wcześniej, przynajmniej brzuch mnie nie boli gdy miałby być okres. Gdybym nie powiększający się brzuch nie wiedziałabym, że w niej jestem. I z całego serca współczuje kobietom i połowie z Was, że z trudem witają kolejny dzień. Zgaga, wymioty, nudności, bóle kręgosłupa, brak siły, obrzęki i żylaki nóg, rozstępy i co jeszcze tylko można wymyślić, brak bądź nadmierny apetyt, zachcianki, bóle brzucha, bolesne skurcze. Ja tego nie mam, przez ani jeden dzień tego nie doświadczyłam. Ale wiecie co jest najlepsze? Zaobserwowałam dziwną tendencje ze strony kobiet, które już w ciążach były. Znajomi, sąsiedzi, koleżanki itp w momencie kiedy pytają jak się czuję, a ja odpowiadam im z uśmiechem na twarzy "nic mi nie dolega" nagle marszczą brwi albo machają ręka mówiąc "poczekaj, bo najgorsze przed Tobą. Ja jak byłam w ciąży..". Nie wiem czy to zazdrość i chęć wspomnienia ile one się nacierpiały przez ten okres? Teoretycznie mogłabym jeszcze pomyśleć że za każdym razem mówią o końcówce ciąży, ale kiedy pada "pierwsze wymioty" zdaje sobie sprawę, że jestem w błędzie. Zamiast powiedzieć "to super, że Tobie się jakoś udało" dopieprzają, że tak na prawdę przez chwilę muszę się zastanowić czy na prawdę nic mi nie jest i to nie one mają rację. Nie rozumiem tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby wszystko się udało. A na co w koncu się zdecydowali bo mówiłaś ze kilka scenariuszy rozważają. Cytat:
Mi sie koszule tez nie podobają. A ich użycie doprowadzało mnie do furi. Najlepiej sprawdziły mi sie bluzeczki luźne na ramiączka. Zasuwałam ramiączko i wszystko juz dostępne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też brzuch twardnieje, jak wstaję w nocy, ale u mnie to trzeba by liczyć sytuacje kiedy on nie twardnieje.
![]() Na szczęście na razie szyjka trzyma i od poprzedniej wizyty się nie skróciła. No ale jak będzie dalej tak źle, to mam nie czekać do wizyty tylko też przyjść wcześniej. Z małą też wszystko dobrze, urosła troszkę, waży już 1180g ![]() ![]() Odnośnie USG 3 trym. to mnie zrobi lekarz pewnie na którejś wizycie. lune ślicznie! kamilka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Mnie się te wszystkie koszule też nie podobają. Są dla mnie aseksualne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Rozeznanie
|
Mi domowy rosół zawsze pomaga w chorobie. Mam swoje wymagania co do rosołu i moja teściowa już wie, że dla mnie musi być sama zupa z makaronem bez pływających warzyw czy mięsa. Zawsze się ze mnie śmieje, bo jak ugotuję już rosół to wszystko wyciągam i przez sitko przelewam do innego garnka.
![]() |
#2656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu przeżyłam w jakiejś koszuli. Ta z porodu i tak była cała ufajdana, ta na kolejne dni tez niestety dostała krwia. W domu kilka dni jeszcze w koszuli ale juz takiej na ramiączka a potem w bardzo luźnych spodenkach. I tak przecież ciagle byłam w majtkach i podpaskach giga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co wy macie z tym rosołkiem, przecież on jest taki pyszny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny te koszulki fakt rewelacyjne nie sa i w zyciu takich nie nosilam. Ale przez te 3 dni nie my jestesmy najwazniejsze tylko dzidzie i nie musimy wygladac jak gwiazdy filmowe
![]()
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Magda jasne, że o sobie zapomnieć nie można, bo dzidziuś jest najważniejszy, ale my zaraz za nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, super, ze szyjka sie nie skraca
![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
No ja za koszulami też nie przepadam, ale na te kilka - kilkanaście dni się poświęcę
![]() ![]() Kamila odpoczywaj ![]() Czarnulax super, że wszystko jest w porządku ![]() Kinga Ty chyba kupowałaś rożek z tej aukcji http://allegro.pl/rozek-becik-z-uroc...235479357.html prawda ? ![]() Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2015-10-06 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. ja z rosołem mam tak, że jak dają, a jestem np. na weselu/w gościach, to zjem. To nie tak, że absolutnie nie zjem, bo nie. Ale nie jest to moja ulubiona zupa. Moja ulubiona to oczywiście pomidorówka ![]() ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-10-06 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
A tak, tak Kinga chodzi mi właśnie o ten, który kupiłaś - pomyliłam linki
![]() Dziewczyny - Tommee Tippee to dobra firma ? kupowałyście bodajże butelki z tej firmy i tak się zastanawiam, czy też ją wybrać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa, moi dziadkowie sa ze wschodu i potrafia rosol z ziemniakami zjesc, a co gorsza z plackami ziemniaczanymi..... Blehhhhh Jak musze to zjem ale z reguly rosnie mi w buzi :-/ Najlepsza zupa w ciazy to żurek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Wtajemniczenie
|
A co powiecie na czarnine czy czernine:-D ja jak na to patrze to mnie od razu cofa. A moi rodzice ubostwiaja i jedza bardzo czesto
![]() Ja rosol czy pomidorowa bardzo lubie ale ze swoim makaronem. Ze sklepowym to juz nie to ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.