|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Ja 2,3 cm miałam w sierpniu w szpitalu
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Waham się mam taki paskudny suchy kaszel i nie wiem, czy dam radę wysiedzieć tyle czasu
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Uklad kielichowo miedniczkowy
|
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba pójdę choć bardzo boli mnie głowa ale najwyżej wcześniej wyjdę
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53027302]
Sweet nie lubię bez obrączki chodzić, mam nadzieję, że po porodzie szybko będzie mogła wrócić na swoje miejsce. Ostatnio nawet mąż mówi do mnie czemu nie noszę - myślał, że jak lato się skończyło to już nie mam spuchniętych palców ![]() [/QUOTE] Ja też nie lubię właśnie, ale co zrobić jak nie wcisnę? Nie dość że paluchy puchną non stop, to jeszcze mi się tyle przytyło. Też mam nadzieję, że palce wrócą szybko do swoich rozmiarów. Ze mnie Mąż się jakiś czas temu śmiał, że jestem niczyja, bo nieoznakowana ![]() kalusia87, Ifcia513 to czekam na relację, bo u nas jutro te warsztaty A w sobotę te z Zawitkowskim.
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
wszystko załatwiłam, psa wziełam na dłuższy spacer, odgrzałam obiad i kurde ktoś mi zasilanie wyłączył
![]() ![]() zaległam w łóżku ;DAniqa przypomnisz mi skąd masz ten Twój śpiworek do spania ? kiedyś wrzucałaś linka do all .. ;> kurcze znajomy nam wysłał fajną ofertę wynajmu domu .. czynsz miesięczny wyższy niż planowaliśmy ale każda wpłata zmniejsza wartość domu do późniejszego wykupu .. więc tak jakby ktoś nam kredyt hipoteczny wziął .. duży plac pod działalnosc co najbardziej cieszy tż .. dom 159 m na działce 650m .. ale kurcze 30 km od katowic .. ja sie musze wziąć za domawianie wyprawki a nie o jakiś domach myśleć ale mieszkać w domu .. z ogródkiem
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
enedue ja zeby nie ogladac juz ciuszkow to morduje projekty domkow
![]() Chociaz wlasnie na fb zauwazylam ze dziewczyna powstawiala takie sliczne ciuszki dla chlopca 56-62 za 10-15 zl. No sliczne Wlasnie pieke kurczaka w gruszcze i jablkach ciekawe co z tego wyjdzie... |
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Nooo tylko nie ma żadnej gwarancji, że nacięcie nie pęknie dalej :P
Pewnie miałaś zajęcia z panią położną, która mówiła, że przez jej 25 lat stażu stwierdziła, że nacięcia są lepsze? ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Akurat pracuję przeważnie, tak się składa. A w międzyczasie czytam, bo lubię wiedzieć i to moje hobby. Pracuję, ćwiczę, uczę się, więc raczej nadmiar czasu mnie nie zabija Zdarza mi się też gotować i sprzątać oraz spędzać czas towarzysko i wyjeżdżać Akurat jestem uczulona na teksty typu: "nietrzymanie gazów". To chyba ciut gorsze niż "nietrzymanie moczu" A ja przez całą ciążę nie dowiedziałam się nic o długości mej szyjki tak na przykład. Jedynie mi noga odpadła, ale to się zdarza poza ciążami <foch>
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nacieli konkretnie do kleszczowego. Zagoilo się i naprawdę nie bylo tragedii
gdybym miala traumę to bym juz dzieci nie planowała. A tak w ogóle ciekawostka w UK 1 na 5 kobiet rodzi kleszczowo pierwsze dziecko.. za drugim razem szansę sa 1 do 200 tak mi w Oxfordzie powiedzieli.Co do szlafroka to nie biorę, bo nie mam - biorę cienką narzute dłuższa i tyle. Jak się uda to w piżamie będę smigac
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Mujer ja już prawie na finiszu drugiej ciąży i jeszcze ani razu nie usłyszałam nic o długości szyjki
także można całą ciążę bez tej wiedzy przebyćCo do pęknięcia/nacięcia to miałam giga fobie przed pierwszym. Każdego tym zadręczałam i wszyscy mieli mnie dość Ostatecznie decyduje sie na nacięcie świadoma że według aktualnej wiedzy wszystko przemawia za samoistnym pęknięciem. U mnie nacięcie faktycznie poszło dalej niż planowała położna ale na szczęście we wskazanym kierunku wiec da się żyć No a to nietrzymanie wszystkiego wywołuje u mnie paniczny lęk i jak zaczynam o tym myśleć to odrazu przechodze do punktu "a może kupić cesarke" ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Kalusia śliczne ciuszki! Spodenki z kubusiem cudne! I widze ze kombinezon już masz a jaki rozmiar tego kombinezonu? Ja jeszcze przed zakupem.
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prowadzenia samochodu to u mnie zaczęłam 33 tydzień i jeszcze 3 będę prowadzić. Jedynie musiałam zgłosić fakt przyjmowania insuliny do ubezpieczalni i urzędu - w przypadku cesarki też tutaj trzeba powiadamiac.
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
62 kupiłam, z 56 pewnie szybko by wyrósł
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w druga strone. Jesli mam rodzic sn to chce zeby mnie nacieli. Wole to niz mam peknac do odbytu.
Z Hania nacieli i to byla dobra decyzja bo dziecko bylo duze. Potem boli i ciezko usiedziec na tylku ale wszystko jest do przezycia. |
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
też wole żeby mnie nacięli niż miałabym pęknąć.. ale jakoś na samą myśl robi mi się słabo ;/ :P
|
#3525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś ochłonęłam ![]() Pochwalę się jak odbierzemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wielkie dziecię nosisz! Mam nadzieję, że nerka też wróci do normy No i jak kazał leżeć to leż bo z szyjką nie ma żartów Cytat:
Jakie ładne! Cytat:
http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z...713471767.html Mujer ja wałkowałam ten temat z mamą i ciocią (ciocia jest położną) i obie mnie przekonują, że lepsze jest nacięcie, bo pierworódka bardzo często pęka jeśli nie ma nacięcia i może aż do odbytu jak wiadomo... Ja na nacięcie się decyduję, mimo, że boję się tego, ale wolę to niż samo pęknięcie.
|
|
#3526 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale z dobrych wiesci sa takie ze TZ nie bedzie musial ponownie zalatwiac egzaminu na prawko - wyszloby nam taniej niz jechanie do pl zeby wyrobic, bo dzisiaj sprytna TZTowa podzwonila tu i owdzie i zalatwie mu odnowienie prawka Takze jestesmy znowu di przodu ![]() hihihi A swoja droga dalej chory.. 5 dzien antybiotyk... dzisiaj pol dnia tylko wytrzymal w robocie.. goraczke ma co drugi dzien.. kazalam mu do lekarza dzwonic drugi raz. Cytat:
Cytat:
dwa kilo.. matko kochana Cytat:
hihihi wsciekal sie wsciekal kazal tyko jej trzymac, a ja mowie nie stresuj sie, pokaz ![]() w 5 minut lozeczko stalo BRAWO JA ![]() Dzis zabieram sie za prasowanie i pranie jak wroce do domu. Cytat:
Cytat:
hahahahBo akurat mala firma ![]() Sliczniutkie <3
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale go trzyma... może faktycznie niech jedzie do lekarza i przepisze mu jakieś inne leki...
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doc silny, powiedzial ze jak so pt mu nie pusci to idzie jeszcze raz. Ale fakt faktem jak sie nie chcialo isc do lekarza wczesniej to teraz sie meczy... faceci
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dobrze, że chociaż czytam wszystko to, co piszecie.Przepraszam, że nie będę cytować, ale tyle tego było, że już się pogubiłam ![]() U nas wszystko w porządku, Mała ułożona już głową w dół
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby mu to w końcu przeszło! ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne i sporo już tego masz
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53027302]Sylwuska dokładnie te kupiłam Teraz zobaczyłam, że ma też koszule mogłam wziąć razem za 1 przesyłką ale trudno ![]() Sweet nie lubię bez obrączki chodzić, mam nadzieję, że po porodzie szybko będzie mogła wrócić na swoje miejsce. Ostatnio nawet mąż mówi do mnie czemu nie noszę - myślał, że jak lato się skończyło to już nie mam spuchniętych palców ![]() Andriuszka zamierzam prowadzić tak długo jak dam radę - 30 listopada jadę do okulisty i jakoś nie uśmiecha mi się kogoś prosić, żeby mnie zawiózł albo żeby jechać busem Ogolnie na WGO w Poznaniu nie musisz mieć karty ![]() Sylwoha ale ma powiększoną nerkę, czy miedniczkę nerkową? ![]() My w tym tygodniu będziemy mieli zamontowaną bramę garażową, w sobotę wywozimy moje meble i w poniedziałek do ikei. I od następnego tygodnia się biorę za składanie wszystkiego, pranie, prasowanie itp. A swoje koszule też prałyście/zamierzacie prać w dzieciowym proszku? ![]() Ogolnie mój też nie należy do jakichś gigantów we wtorek się okaże Ale pewnie nie ma więcej jak 1,5 kg. A teściowa mi wyjechała wczoraj z tekstem, że ma do 4 kg dorosnąć w brzuchu bo ona rodziła wszystkich po ok. 4 kg, to mój też ma być taki duży - chyba ją pogięło...Sweet kupiłam ostatnio w Carrefourze te dalli za 6,95 zł/15 szt. jakoś tak ![]() Mi ciągle gorąco ostatnio. Wczoraj popołudnie spędziłam w krótkich spodenkach i przy otwartym oknie [/QUOTE]Gdzieś wyczytałam, że niby fiszbiny na początku mogą zaburzyć laktacje przez ucisk, ale to chyba przesada trochę... ja właśnie też kupie takie szmaciane na poczatek, myślicie że 2 wystarcza? O to ostro ruszacie fajnie będzie widać już postep pracy i z każdym dniem coraz mniej zostanie ![]() Moje koszule leżą jeszcze zapakowane, ale skoro Mała będzie miała blisko z nimi kontakt to zamierzam wyprać je w tym samym co jej ubranka ![]() Też wybieram się do Rossmann po chusteczki i miałam kupić cos jeszcze, a nie pamiętam już co ;/ Cytat:
![]() I w końcu jedziemy jutro kolejny raz, mam nadzieję, że już ostatni, powiedziałam Tz że musimy już się zdecydować, oglądać wózek ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo to trzymam kciuki za podjęcie decyzji!
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochu mam niepokój,że nie mierzy jej i nie sprawdza czy rośnie czy co...ale z drugiej strony skoro wtedy co ją widział to powiedział,że powiększenie fizjologiczne, a wodonercze potrafi być na prawdę duże, zajmować dużą cześć brzuszka- to to jakby było to by zobaczył zapewne gołym okiem... |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym zjadła z miesiąc temu jadłam u cioci schab ze śliwką i był pyszny, mimo że trochę suchy, jak to schab, ale był pycha Tz oczywiście śliwki nie zjadł![]() Oj przydadzą się, bo chciałabym już ten zakup mieć z głowy, poogladamy od razu łóżeczka i wanienke, bo to takie grubsze, droższe i potrzebne rzeczy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak to facet akurat w tym przypadku NIC MI NIE JEST
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego nie możesz być na biezaco? Jakiś gorszy czas teraz macie? Czy po prostu zmęczona jesteś i masz dużo na glowie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, Ci faceci ![]() To tak jak my Pojechaliśmy obejrzeć tylko wózek, a wracaliśmy ze złożonym zamówieniem na wózek i łóżeczkiem w aucie ![]() A przy odbiorze wózka kupiliśmy jeszcze wanienkę ![]() Ja dziś chyba zamówię literki nad łóżeczko dla Małej - znalazłam takie super w ramce I musimy w końcu przenieść to łóżeczko i przymierzyć, bo chciałabym komodę zamówić ![]() Cytat:
![]() Mój niby też mówi, że nic mu nie jest, ale bywa, że przy katarze umiera ![]()
|
|
#3538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
!!! Cytat:
![]() leniuch mnie dopadl + do tego zjadłabym coś niezdrowego - hamburgera pizze albo kebaba :/ ![]() no nie wezme sie za to leczo brak mi mocy hahaha moze po pierwszej miłości ..
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym nacinaniem i pękaniem to sama nie wiem. Teraz wszędzie piszą, że nacinanie w zdecydowanej zdecydowanej większości przypadków jest niepotrzebne, że w innych krajach nacinanych jest poniżej 10% kobiet, że odsetek pęknięć jest bardzo podobny przy nacinaniu i bez, i że poważne pęknięcia częściej zdarzają się po nacięciu.
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a apropos ułożenia dziecka to 9 września mały był ułożony ładnie główką w dół, a 30 września na USG okazało się,że ma główkę u góry...zgłupiałam,bo nie poczułam tego przekręcenia..teraz nie wiem w jakiej w sumie jest pozycji-czy główą w dół czy do góry, ale coś czuję,że dalej główką do góry. Pierwszy syn od ok.26-27 tc był główką w dół i tak pozostał, więc teraz byłam mega zdziwiona co ten wyprawia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

mam taki paskudny suchy kaszel i nie wiem, czy dam radę wysiedzieć tyle czasu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zdarza mi się też gotować i sprzątać oraz spędzać czas towarzysko i wyjeżdżać 

ale trudno
ale bym zjadła