Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 14:26   #3511
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

i czy któras z Was ma szyjke ponizej 3 cm a nawet 2,5?
Ja 2,3 cm miałam w sierpniu w szpitalu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Kalusia będziesz na warsztatach? Nie zmieniłaś zdania? 😜
Waham się mam taki paskudny suchy kaszel i nie wiem, czy dam radę wysiedzieć tyle czasu
Stary 2015-10-07, 14:34   #3512
sylwoha
Zakorzenienie

Uklad kielichowo miedniczkowy
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:35   #3513
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja 2,3 cm miałam w sierpniu w szpitalu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Waham się mam taki paskudny suchy kaszel i nie wiem, czy dam radę wysiedzieć tyle czasu
Ja chyba pójdę choć bardzo boli mnie głowa ale najwyżej wcześniej wyjdę

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:39   #3514
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Uklad kielichowo miedniczkowy
Czyli jaki?

Gryzelda ale z karta bez vat się płaci,tak?
Bo myślę ze może byśmy pojechali i tam bym coś na dupe kupiła bo za chwilę zima a ja ani kurtki ani spodni
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:02   #3515
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53027302]
Sweet nie lubię bez obrączki chodzić, mam nadzieję, że po porodzie szybko będzie mogła wrócić na swoje miejsce. Ostatnio nawet mąż mówi do mnie czemu nie noszę - myślał, że jak lato się skończyło to już nie mam spuchniętych palców
[/QUOTE]

Ja też nie lubię właśnie, ale co zrobić jak nie wcisnę? Nie dość że paluchy puchną non stop, to jeszcze mi się tyle przytyło. Też mam nadzieję, że palce wrócą szybko do swoich rozmiarów. Ze mnie Mąż się jakiś czas temu śmiał, że jestem niczyja, bo nieoznakowana

kalusia87, Ifcia513 to czekam na relację, bo u nas jutro te warsztaty A w sobotę te z Zawitkowskim.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:36   #3516
0enedue
Zadomowienie

wszystko załatwiłam, psa wziełam na dłuższy spacer, odgrzałam obiad i kurde ktoś mi zasilanie wyłączył zaległam w łóżku ;D

Aniqa przypomnisz mi skąd masz ten Twój śpiworek do spania ? kiedyś wrzucałaś linka do all .. ;>

kurcze znajomy nam wysłał fajną ofertę wynajmu domu .. czynsz miesięczny wyższy niż planowaliśmy ale każda wpłata zmniejsza wartość domu do późniejszego wykupu .. więc tak jakby ktoś nam kredyt hipoteczny wziął ..
duży plac pod działalnosc co najbardziej cieszy tż .. dom 159 m na działce 650m .. ale kurcze 30 km od katowic ..
ja sie musze wziąć za domawianie wyprawki a nie o jakiś domach myśleć
ale mieszkać w domu .. z ogródkiem moje marzenie..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:42   #3517
czubasek20
Zakorzenienie

enedue ja zeby nie ogladac juz ciuszkow to morduje projekty domkow

Chociaz wlasnie na fb zauwazylam ze dziewczyna powstawiala takie sliczne ciuszki dla chlopca 56-62 za 10-15 zl. No sliczne

Wlasnie pieke kurczaka w gruszcze i jablkach ciekawe co z tego wyjdzie...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:47   #3518
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja też ja mam dlatego jak coś to wolę żeby mnie cieli! !
Nooo tylko nie ma żadnej gwarancji, że nacięcie nie pęknie dalej :P

Pewnie miałaś zajęcia z panią położną, która mówiła, że przez jej 25 lat stażu stwierdziła, że nacięcia są lepsze?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mujer mi też się wydaje, że za bardzo się nudzisz i wynajdujesz nie wiadomo co Ciesz się, że nie ma komplikacji, nie szukaj nic na siłę.
O dzięki
Akurat pracuję przeważnie, tak się składa. A w międzyczasie czytam, bo lubię wiedzieć i to moje hobby. Pracuję, ćwiczę, uczę się, więc raczej nadmiar czasu mnie nie zabija Zdarza mi się też gotować i sprzątać oraz spędzać czas towarzysko i wyjeżdżać

Akurat jestem uczulona na teksty typu: "nietrzymanie gazów". To chyba ciut gorsze niż "nietrzymanie moczu"

A ja przez całą ciążę nie dowiedziałam się nic o długości mej szyjki tak na przykład. Jedynie mi noga odpadła, ale to się zdarza poza ciążami <foch>
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:55   #3519
halwaya
Zakorzenienie

Mnie nacieli konkretnie do kleszczowego. Zagoilo się i naprawdę nie bylo tragedii gdybym miala traumę to bym juz dzieci nie planowała. A tak w ogóle ciekawostka w UK 1 na 5 kobiet rodzi kleszczowo pierwsze dziecko.. za drugim razem szansę sa 1 do 200 tak mi w Oxfordzie powiedzieli.

Co do szlafroka to nie biorę, bo nie mam - biorę cienką narzute dłuższa i tyle. Jak się uda to w piżamie będę smigac

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:58   #3520
benita84
Zadomowienie

Mujer ja już prawie na finiszu drugiej ciąży i jeszcze ani razu nie usłyszałam nic o długości szyjki także można całą ciążę bez tej wiedzy przebyć

Co do pęknięcia/nacięcia to miałam giga fobie przed pierwszym. Każdego tym zadręczałam i wszyscy mieli mnie dość Ostatecznie decyduje sie na nacięcie świadoma że według aktualnej wiedzy wszystko przemawia za samoistnym pęknięciem. U mnie nacięcie faktycznie poszło dalej niż planowała położna ale na szczęście we wskazanym kierunku wiec da się żyć No a to nietrzymanie wszystkiego wywołuje u mnie paniczny lęk i jak zaczynam o tym myśleć to odrazu przechodze do punktu "a może kupić cesarke"

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Kalusia śliczne ciuszki! Spodenki z kubusiem cudne! I widze ze kombinezon już masz a jaki rozmiar tego kombinezonu? Ja jeszcze przed zakupem.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:58   #3521
halwaya
Zakorzenienie

Co do prowadzenia samochodu to u mnie zaczęłam 33 tydzień i jeszcze 3 będę prowadzić. Jedynie musiałam zgłosić fakt przyjmowania insuliny do ubezpieczalni i urzędu - w przypadku cesarki też tutaj trzeba powiadamiac.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:05   #3522
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Mujer ja już prawie na finiszu drugiej ciąży i jeszcze ani razu nie usłyszałam nic o długości szyjki także można całą ciążę bez tej wiedzy przebyć

Co do pęknięcia/nacięcia to miałam giga fobie przed pierwszym. Każdego tym zadręczałam i wszyscy mieli mnie dość Ostatecznie decyduje sie na nacięcie świadoma że według aktualnej wiedzy wszystko przemawia za samoistnym pęknięciem. U mnie nacięcie faktycznie poszło dalej niż planowała położna ale na szczęście we wskazanym kierunku wiec da się żyć No a to nietrzymanie wszystkiego wywołuje u mnie paniczny lęk i jak zaczynam o tym myśleć to odrazu przechodze do punktu "a może kupić cesarke"
Ja mojego TŻa zadręczam, że nie chcę, żeby mnie nacinali. Też ma już dość

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Kalusia śliczne ciuszki! Spodenki z kubusiem cudne! I widze ze kombinezon już masz a jaki rozmiar tego kombinezonu? Ja jeszcze przed zakupem.
Mi te spodenki też najbardziej się podobają
62 kupiłam, z 56 pewnie szybko by wyrósł
Stary 2015-10-07, 16:06   #3523
czubasek20
Zakorzenienie

Ja w druga strone. Jesli mam rodzic sn to chce zeby mnie nacieli. Wole to niz mam peknac do odbytu.
Z Hania nacieli i to byla dobra decyzja bo dziecko bylo duze. Potem boli i ciezko usiedziec na tylku ale wszystko jest do przezycia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:26   #3524
0enedue
Zadomowienie

też wole żeby mnie nacięli niż miałabym pęknąć.. ale jakoś na samą myśl robi mi się słabo ;/ :P

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-07, 16:31   #3525
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
aniqa ja tez dzis sie obudzilan ze starszna ochota na wungabunga o 4 rano...
Mimo zakazu troche poswintuszylismy. Jak tz mnie odpycham i mowil ze jie mozna to ja w ryk, w koncu odpuscil i bylo tak delikatnie, tyci tyci.
Ja jednak za bardzo się boję, tym bardziej, że wczoraj przesadziłam ze sprzątaniem kuchni i od wczoraj brzuch prawie cały czas twardy :/
Jakoś ochłonęłam

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Super, koniecznie się pochwal, chociaż kilkoma
Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
czekamy
Pochwalę się jak odbierzemy

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A ogladalyscie może staniki z H&M? Teraz widzę na stronce, że mają też takie usztywniane, ale w sklepie jakoś nie zwróciłam na nie uwagi.
Byłam ostatnio w H&M, ale nie było w ogóle staników do karmienia. Ale u mnie nie ma w ogóle działu dla kobiet w ciąży, więc może dlatego

Cytat:
Juz po.

W zasadzie wszystko ok, ale maly ma powiekszona nerke. Niby u chlopcow tak bywa i sprawdzimy to nast razem, ale wiadomo sie czlowiek stresuje.
Wazy 2114. Termin skoczyl na 23 listipada. Ale on mowi zeby trzymac sie koncowki listopada jako tp.

Mam skracajaca sie szyjke, mam skurcze- ktorych nie czuje! Kazal lezec, w zasadzie bardzo duzo lezec bo musze wytrzymac do listopada chociaz.
Ahh nie wien czy mmie straszy czy co.

Co do wynikow- nie przejmowac sie narwzie, duzo pic- nie jest rzeczy z wysokim ig. Powtorzyc mocz na za 3tyg

Dostalan z☠☠☠ke za nie robienie irygacji tr. I nie izywanie krazkow macmirror. A mi sie ubzduralo ze jak sie poprawi to mam odstawic :p

No i tylez

Aa i naly sie rusza ma rece nogi i palce :p i na pewno jest malym bo jaja jak donice :p
Cieszę się, że wszystko ok.
Ale wielkie dziecię nosisz!
Mam nadzieję, że nerka też wróci do normy
No i jak kazał leżeć to leż bo z szyjką nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Bierzecie szlafrok do szpitala?
Posiadam ze 3, ale wszystkie wielkie i grube. Nie wiem czemu, ale moja rodzina uważa, że szlafrok musi być w rozmiarze XXXXXXXL Spoko, tylko dla mnie XL, przy moim S to już masakra Nie wezmę takiego, bo zajmie pół torby i tylko się zabiję na zakręcie, albo utopię młodego w rękawie
A szkoda mi kupować jakiś nowy, bluzy stosownej nie mam hm..
Ja biorę. Mam jeden taki polarowy i zastanawiam się nad kupnem cieńszego i wcięciem właśnie takiego

Cytat:
Wrzucam ubranka z paki:
Jakie ładne!

Cytat:
Aniqa przypomnisz mi skąd masz ten Twój śpiworek do spania ? kiedyś wrzucałaś linka do all .. ;>
Tutaj kupiłam :
http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z...713471767.html

Cytat:
Nooo tylko nie ma żadnej gwarancji, że nacięcie nie pęknie dalej :P
Mujer ja wałkowałam ten temat z mamą i ciocią (ciocia jest położną) i obie mnie przekonują, że lepsze jest nacięcie, bo pierworódka bardzo często pęka jeśli nie ma nacięcia i może aż do odbytu jak wiadomo...

Ja na nacięcie się decyduję, mimo, że boję się tego, ale wolę to niż samo pęknięcie.
Stary 2015-10-07, 16:38   #3526
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zapytam lekarza na wizycie co on mysli na ten temat.
Ale planuje jezdzic do polowy listopada. Ewentualnie jeszcze miesiac. I tu mowie o takiej jezdzie dluzszej bo 60 km.
Do konca bede mloda do przedszkola zawoziv ale tu mam 2 km.tylko.
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja caly czas jeżdżę a juz 32 tydzień u mnie.
Ja zamierzam jezdzic dopoki sie bede dorbze czula
Ale z dobrych wiesci sa takie ze TZ nie bedzie musial ponownie zalatwiac egzaminu na prawko - wyszloby nam taniej niz jechanie do pl zeby wyrobic, bo dzisiaj sprytna TZTowa podzwonila tu i owdzie i zalatwie mu odnowienie prawka
Takze jestesmy znowu di przodu
hihihi
A swoja droga dalej chory.. 5 dzien antybiotyk...
dzisiaj pol dnia tylko wytrzymal w robocie..
goraczke ma co drugi dzien.. kazalam mu do lekarza dzwonic drugi raz.

Cytat:
Bo on w zasadzie z listopada bedzie a i ma byc po kim duzy
Cytat:
Wlasnie mialam.napisac to samo co kalusia. I chyba jako pierwzzy przekroczyl 2 kg
Cytat:
Juz po.

W zasadzie wszystko ok, ale maly ma powiekszona nerke. Niby u chlopcow tak bywa i sprawdzimy to nast razem, ale wiadomo sie czlowiek stresuje.
Wazy 2114. Termin skoczyl na 23 listipada. Ale on mowi zeby trzymac sie koncowki listopada jako tp.

Mam skracajaca sie szyjke, mam skurcze- ktorych nie czuje! Kazal lezec, w zasadzie bardzo duzo lezec bo musze wytrzymac do listopada chociaz.
Ahh nie wien czy mmie straszy czy co.

Co do wynikow- nie przejmowac sie narwzie, duzo pic- nie jest rzeczy z wysokim ig. Powtorzyc mocz na za 3tyg

Dostalan z☠☠☠ke za nie robienie irygacji tr. I nie izywanie krazkow macmirror. A mi sie ubzduralo ze jak sie poprawi to mam odstawic :p

No i tylez

Aa i naly sie rusza ma rece nogi i palce :p i na pewno jest malym bo jaja jak donice :p
Jaki wielki juz !
dwa kilo.. matko kochana

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
U Mervie były jakieś zastoje moczu w nerce u małego.

Ja wczoraj poprasowałam ubranka, a dzisiaj chcę je jakoś sensownie poukładać..
Aha-i skręciłam przed chwilą stół z ikei, bo niedawno kurier przywiózł <taka dumna>
ja wczoraj z TZtem znajomej skrecalam lozeczko bo faceci to za grosz cierpliwosci hihihi
wsciekal sie wsciekal kazal tyko jej trzymac, a ja mowie nie stresuj sie, pokaz
w 5 minut lozeczko stalo
BRAWO JA

Dzis zabieram sie za prasowanie i pranie jak wroce do domu.

Cytat:
Dobra, przeczytałam o pęknięciach krocza III stopnia i nietrzymaniu potem gazów i stolca...

Obosz...
Wlasnie... szczeze - ktorejs sie juz zdarza? w sensie podsiknac? Bo gazy to wiem ze pozniej moga byc problemem..

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
W ogóle to się zastanawiam jak to jest po porodzie bo jesteśmy na l4 i w jaki sposób zgłaszamy ten macierzyński to u pracodawcy nie ? Ale to z aktem urodzenia czy jak mam nadzieje ze to może jakoś mąż ogarnąć bo nie widzę siebie po porodzie jak idę do pracodawcy z jakimś papierkiem;-)
Ja wysle fotke na fejsie hahahah
Bo akurat mala firma

Cytat:
Wrzucam ubranka z paki:
Sliczniutkie <3

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:49   #3527
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam jezdzic dopoki sie bede dorbze czula
Ale z dobrych wiesci sa takie ze TZ nie bedzie musial ponownie zalatwiac egzaminu na prawko - wyszloby nam taniej niz jechanie do pl zeby wyrobic, bo dzisiaj sprytna TZTowa podzwonila tu i owdzie i zalatwie mu odnowienie prawka
Takze jestesmy znowu di przodu
hihihi
A swoja droga dalej chory.. 5 dzien antybiotyk...
dzisiaj pol dnia tylko wytrzymal w robocie..
goraczke ma co drugi dzien.. kazalam mu do lekarza dzwonic drugi raz.
Super, że udało Ci się to załatwić!
Ale go trzyma... może faktycznie niech jedzie do lekarza i przepisze mu jakieś inne leki...
Stary 2015-10-07, 17:00   #3528
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Super, że udało Ci się to załatwić!
Ale go trzyma... może faktycznie niech jedzie do lekarza i przepisze mu jakieś inne leki...
antybiotyk ma.. amoksycyline - tak sie to nazywa?
doc silny, powiedzial ze jak so pt mu nie pusci to idzie jeszcze raz. Ale fakt faktem jak sie nie chcialo isc do lekarza wczesniej to teraz sie meczy...
faceci

Stary 2015-10-07, 17:00   #3529
evciap0
Wtajemniczenie

Dzień dobry strasznie żałuję, że nie mogę pisać z Wami na bieżąco Dobrze, że chociaż czytam wszystko to, co piszecie.

Przepraszam, że nie będę cytować, ale tyle tego było, że już się pogubiłam

U nas wszystko w porządku, Mała ułożona już głową w dół

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:11   #3530
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
antybiotyk ma.. amoksycyline - tak sie to nazywa?
doc silny, powiedzial ze jak so pt mu nie pusci to idzie jeszcze raz. Ale fakt faktem jak sie nie chcialo isc do lekarza wczesniej to teraz sie meczy...
faceci
Ech wcale mu się nie dziwę, bo mnie samą ciężko do lekarza wygonić... dziecko przyjdzie to będzie bardziej dbał o siebie może
Oby mu to w końcu przeszło!

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry strasznie żałuję, że nie mogę pisać z Wami na bieżąco Dobrze, że chociaż czytam wszystko to, co piszecie.

Czyli też już się przygotowuje Cieszę się, że wszystko ok
Stary 2015-10-07, 17:16   #3531
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam ubranka z paki:
Ale fajne i sporo już tego masz

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53027302]Sylwuska dokładnie te kupiłam Teraz zobaczyłam, że ma też koszule mogłam wziąć razem za 1 przesyłką ale trudno

Sweet nie lubię bez obrączki chodzić, mam nadzieję, że po porodzie szybko będzie mogła wrócić na swoje miejsce. Ostatnio nawet mąż mówi do mnie czemu nie noszę - myślał, że jak lato się skończyło to już nie mam spuchniętych palców

Andriuszka zamierzam prowadzić tak długo jak dam radę - 30 listopada jadę do okulisty i jakoś nie uśmiecha mi się kogoś prosić, żeby mnie zawiózł albo żeby jechać busem

Ogolnie na WGO w Poznaniu nie musisz mieć karty byłam ze 2 razy tam w ostatnim czasie. Po prostu płacisz cenę jak normalnie w sklepie, z VATem, nie hurtową

Sylwoha ale ma powiększoną nerkę, czy miedniczkę nerkową?

My w tym tygodniu będziemy mieli zamontowaną bramę garażową, w sobotę wywozimy moje meble i w poniedziałek do ikei. I od następnego tygodnia się biorę za składanie wszystkiego, pranie, prasowanie itp.
A swoje koszule też prałyście/zamierzacie prać w dzieciowym proszku?

Ogolnie mój też nie należy do jakichś gigantów we wtorek się okaże Ale pewnie nie ma więcej jak 1,5 kg. A teściowa mi wyjechała wczoraj z tekstem, że ma do 4 kg dorosnąć w brzuchu bo ona rodziła wszystkich po ok. 4 kg, to mój też ma być taki duży - chyba ją pogięło...

Sweet kupiłam ostatnio w Carrefourze te dalli za 6,95 zł/15 szt. jakoś tak

Mi ciągle gorąco ostatnio. Wczoraj popołudnie spędziłam w krótkich spodenkach i przy otwartym oknie [/QUOTE]

Gdzieś wyczytałam, że niby fiszbiny na początku mogą zaburzyć laktacje przez ucisk, ale to chyba przesada trochę... ja właśnie też kupie takie szmaciane na poczatek, myślicie że 2 wystarcza?

O to ostro ruszacie fajnie będzie widać już postep pracy i z każdym dniem coraz mniej zostanie

Moje koszule leżą jeszcze zapakowane, ale skoro Mała będzie miała blisko z nimi kontakt to zamierzam wyprać je w tym samym co jej ubranka

Też wybieram się do Rossmann po chusteczki i miałam kupić cos jeszcze, a nie pamiętam już co ;/

Cytat:
enedue ja zeby nie ogladac juz ciuszkow to morduje projekty domkow

Chociaz wlasnie na fb zauwazylam ze dziewczyna powstawiala takie sliczne ciuszki dla chlopca 56-62 za 10-15 zl. No sliczne

Wlasnie pieke kurczaka w gruszcze i jablkach ciekawe co z tego wyjdzie...
Brzmi pysznie, to nowy przepis? Mój Tz nie lubi połączenia mięsa z owocami, niestety, a też bym poeksperymentowla

I w końcu jedziemy jutro kolejny raz, mam nadzieję, że już ostatni, powiedziałam Tz że musimy już się zdecydować, oglądać wózek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:18   #3532
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi pysznie, to nowy przepis? Mój Tz nie lubi połączenia mięsa z owocami, niestety, a też bym poeksperymentowla

I w końcu jedziemy jutro kolejny raz, mam nadzieję, że już ostatni, powiedziałam Tz że musimy już się zdecydować, oglądać wózek
Mój niby też, ale w wakacje jedliśmy u mamy kurczaka w morelach (uwielbiam) i jadł aż mu się uszy trzęsły

Ooo to trzymam kciuki za podjęcie decyzji!
Stary 2015-10-07, 17:24   #3533
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie kojarze ze ktoras miala cos ie tak z nerka, ale nie pamietam ktora..
u nas wyszedł problem z nerką na prenatalnych na prywatnej wizycie u jakiegoś specjalisty od USG - prawa nerka miała 7 mm. Po 3 tygodniach u mojego ginekologa lekarz powiedział mi,że jest ciut powiększona nadal, ale takie powiększenie fizjologicznie, nie mierzył, więc nie mam porónania, a po kolejnych 3 tygodniach nie zobaczył tej nerki bo się schowała za żołądkiem czy coś:/ powiedział,że tak czy siak wszystko wyjdzie po porodzie, że wodonercza żadnego nie widzi..
trochu mam niepokój,że nie mierzy jej i nie sprawdza czy rośnie czy co...ale z drugiej strony skoro wtedy co ją widział to powiedział,że powiększenie fizjologiczne, a wodonercze potrafi być na prawdę duże, zajmować dużą cześć brzuszka- to to jakby było to by zobaczył zapewne gołym okiem...
Stary 2015-10-07, 17:24   #3534
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mój niby też, ale w wakacje jedliśmy u mamy kurczaka w morelach (uwielbiam) i jadł aż mu się uszy trzęsły

Ooo to trzymam kciuki za podjęcie decyzji!
ale bym zjadła z miesiąc temu jadłam u cioci schab ze śliwką i był pyszny, mimo że trochę suchy, jak to schab, ale był pycha Tz oczywiście śliwki nie zjadł

Oj przydadzą się, bo chciałabym już ten zakup mieć z głowy, poogladamy od razu łóżeczka i wanienke, bo to takie grubsze, droższe i potrzebne rzeczy

Stary 2015-10-07, 17:27   #3535
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech wcale mu się nie dziwę, bo mnie samą ciężko do lekarza wygonić... dziecko przyjdzie to będzie bardziej dbał o siebie może
Oby mu to w końcu przeszło![COLOR="Silver"]
Oby kochanam bo jest tak slaby ze naprawde az mi go szkoda.
Ale jak to facet akurat w tym przypadku
NIC MI NIE JEST

Stary 2015-10-07, 17:28   #3536
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, ze u Was wszystko w porządku

A dlaczego nie możesz być na biezaco? Jakiś gorszy czas teraz macie? Czy po prostu zmęczona jesteś i masz dużo na glowie?

Stary 2015-10-07, 17:32   #3537
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ale bym zjadła z miesiąc temu jadłam u cioci schab ze śliwką i był pyszny, mimo że trochę suchy, jak to schab, ale był pycha Tz oczywiście śliwki nie zjadł

Oj przydadzą się, bo chciałabym już ten zakup mieć z głowy, poogladamy od razu łóżeczka i wanienke, bo to takie grubsze, droższe i potrzebne rzeczy
Ja w sumie też bym zjadła jak sobie pomyślałam
Ach, Ci faceci

To tak jak my Pojechaliśmy obejrzeć tylko wózek, a wracaliśmy ze złożonym zamówieniem na wózek i łóżeczkiem w aucie
A przy odbiorze wózka kupiliśmy jeszcze wanienkę

Ja dziś chyba zamówię literki nad łóżeczko dla Małej - znalazłam takie super w ramce
I musimy w końcu przenieść to łóżeczko i przymierzyć, bo chciałabym komodę zamówić

Cytat:
Oby kochanam bo jest tak slaby ze naprawde az mi go szkoda.
Ale jak to facet akurat w tym przypadku
NIC MI NIE JEST
To widzę, że Twój z tych twardzieli
Mój niby też mówi, że nic mu nie jest, ale bywa, że przy katarze umiera
Stary 2015-10-07, 17:33   #3538
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
merci )

Cytat:

super !!!

Cytat:

ja dalej nie wiem

leniuch mnie dopadl + do tego zjadłabym coś niezdrowego - hamburgera pizze albo kebaba :/ no nie wezme sie za to leczo brak mi mocy hahaha moze po pierwszej miłości ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-07, 17:36   #3539
kalusia87
Zakorzenienie

Z tym nacinaniem i pękaniem to sama nie wiem. Teraz wszędzie piszą, że nacinanie w zdecydowanej zdecydowanej większości przypadków jest niepotrzebne, że w innych krajach nacinanych jest poniżej 10% kobiet, że odsetek pęknięć jest bardzo podobny przy nacinaniu i bez, i że poważne pęknięcia częściej zdarzają się po nacięciu.
Stary 2015-10-07, 17:36   #3540
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
też wole żeby mnie nacięli niż miałabym pęknąć.. ale jakoś na samą myśl robi mi się słabo ;/ :P
ja miałam nacięcie, a i tak pękłam.Miałam pęknięcie II stopnia,chociaż mi się wydaje,że III stopnia, bo miałam szew w pupie a to już chyba nadaje się pod III stopień.Dlatego teraz rozmawiałam z ginem o CC, kazał mi przynieść na kolejną wizytę dokumenty z poprzedniego porodu i ma się zastanowić..oczywiście nastraszył CC, zgonem etc. A najgorsze jest to,że jakby go nie było na dyżurze to ja nie chce żeby nikt inny mnie ciął, bo u nas w szpitalu to są partacze:/ więc albo mały wytrzyma do terminu, albo będę mieć przechlapane...

a apropos ułożenia dziecka to 9 września mały był ułożony ładnie główką w dół, a 30 września na USG okazało się,że ma główkę u góry...zgłupiałam,bo nie poczułam tego przekręcenia..teraz nie wiem w jakiej w sumie jest pozycji-czy główą w dół czy do góry, ale coś czuję,że dalej główką do góry. Pierwszy syn od ok.26-27 tc był główką w dół i tak pozostał, więc teraz byłam mega zdziwiona co ten wyprawia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości