Mamy marzec 2016. Część III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 18:01   #3091
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic z SH bo ja sie tam nie umiem tam obsluzyc hehe
No ja właśnie też nie. Ale może kiedyś spróbuję.
Stary 2015-10-10, 18:02   #3092
misia880
Zakorzenienie

Pozatym u mnie sa takie sh wieś tanczy i spiewa

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 18:06   #3093
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Darolka podziwiam bo ja tak nie umiem to wszystko jest z dobrego serca ona chce dla nas dobrze.... Bleee rzygam tecza i jak tu nagle wygarnąć? Spokojne mowienie nic nie daje a jak jej siostry mówią cos to ona sie obraza i mowi ze ona pomaga to jej syn i ma prawo...wiesz jak się mieszka razem z kimś to trzeba sie z tym liczyć ale tu budujemy swoje każdy grosz w budowę a ktos Ci sie i tak wtrąca.. To mnie boli najbardziej
Wiem jak to jest.Ale u mnie przyszedł momęt kiedy już naprawdę miałam dość jej rad. Mieliśmy kuchenkę na blacie a pod spodem stała butla. Rozwiązanie czasowe na początku remątu. To przytargala mi firanke na sznurku że 2 metry i kazała wieszać. Mówię że nie bo to wsiowo wygląda ( nie obrażają wsi :-P) to ta uparcie zobacz jak to ładnie. No myślałam że zabiję :-\ to jest jeden przykład ale ona taka jest. Jeśli chodzi o kłopoty to zawsze pomoże i w ogóle. Ale o codzienność to trudna kobieta. Jak mówiłam o ciąży to gadała że zaciazylam :-\ no i nie zwrocisz jej uwagi bo itak nie rozumie...muszę ja znosić i jej ciągle gadki za cienko ubierasz dziecko. Po ci wózek nowy skoro jeszcze po tz stoi... no tak każda z nas marzy o 33 letnim wózku :-\ na codzień mikcze ale dzięki kłótni przestała mi urządzać m3 ;-) ale jeśli chodzi o wychowanie to nie ma mocnych na nią...zawsze wie lepiej. Karmi pupę wyciera dużemu dziecku bo twierdzi że tak trzeba.
Stary 2015-10-10, 18:29   #3094
_polly_
Zakorzenienie

Hello. wróciłam z zakupów, tak skromnie dzisiaj. te czarne body mało dziewczęce, ale musiałam kupić. A TŻ oczywiście nie zrobił tego, o co go poprosiłam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 18:36   #3095
caro_83
Raczkowanie

ja dzisiaj jakoś nie mam weny na nic - pojechaliśmy do moich rodziców, mój siedzi i dłubie w samochodziecały dzień bo to trzeba wymienić tamto sramto już nie mam siły do tego mojego chłopa czasami. a ja w sumie cały dzień się kręcę bez sensu. coś bym zjadła nie wiem co, głowa mnie jakoś rozbolała o i tak sobota mija.
co do tematu rodziców i teściów to po tym jak się wyprowadziłam nie wyobrażam sobie powrotu do rodziców już czasami weekend to za długo na szczęści moi rodzice są z tych co się w ogóle nie wtrącają, a teściowie hmm z teściową kontaktu nie ma przepadła gdzieś zakochana w swoim lubym, nawet na ślub nasz nie dotarła, teraz męża siostra wychodziła za mąż i też jej nie było nikt nie wie gdzie przebywa, a teściu mieszka ponad 100 km od nas -czasami go odwiedzamy, ale jego kobieta jest bardzo specyficzna i jej po prostu nie lubimy- także w odwiedziny jeździmy sporadycznie już prędzej on do nas i to sam.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Hello. wróciłam z zakupów, tak skromnie dzisiaj. te czarne body mało dziewczęce, ale musiałam kupić. A TŻ oczywiście nie zrobił tego, o co go poprosiłam.
ale super
Stary 2015-10-10, 18:55   #3096
fjolek
Zadomowienie

ja bylam dwa razy na chrzcinach raz bylam chrzestna u dziecka siostry(chlopak) nie wiedzialam co kupic wiec dalam pieniadze, (z 300zl) ubranko do chrztu bylo ode mnie bo tak uzgodnilismy, (nie pamietam dokladnie ale cos ponad 150zl wyszlo to ) i biblie w obrazkach dla dzieci na pamiatke, moze sie malo zaglada do takich pamiatek ale najwyzej na meblach bedzie ladnie wygladalo
na drugich chrzcinach u dziecka siostry dalam kase do koperty i ksiazke o Papiezu dla dzieci (ciekawa i w obrazkach) na pamiatke
o taka to chyba byla http://www. zakopaneplus.pl/news/370/chlopiec_z_wadowic_ksiazk a_dla_dzieci_i_nie_tylko

jakbym siostra miala dziewczynke to bym postawila na zlota bizuterie lancuszek albo bransoletka z przywieszka albo kolczyki

ja np jakbym chrzcila dziecko to bym sie bardzo cieszyla z prezentow, dziecko by mialo pamiatke za kilkanascie lat moglaby sobie zakladac bizuterie i by wiedziala ze to pamiaka z chrzcin. No ale co do stanie to dostanie napewno nikomu nic nie bede narzucac liczy sie gest.
Stary 2015-10-10, 19:14   #3097
kallina_2014
Wtajemniczenie

Polly , ubranko z tym kotkiem przesłodkie!

Ja też zamierzam ubierać synka w ubranka w różne misie i kotki, niemowlak to niemowlak
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:21   #3098
fjolek
Zadomowienie

gdziek upione to ubranko z kotkiem? w smyku? bo gdzies mi sie rzucilo w oczy

wracajac do tematu chrzcin to u nas tez problem z chrzestnymi ja byma chciala siostre tz , tz chyba tez by chcial, ale jego siostra ma juz dwoch chrzesniakow u swoich kuzynow ; / i teraz nie wiadomo czy sie zgodzi nam podawac, tz na kiedy bylby pewnie u niej chrzestnym, mam nadzieje ze sie zgodzi nam podawac do chrztu ech ;/ dziecko sie urodzi to sie zapytamy
Stary 2015-10-10, 19:28   #3099
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość

ale super
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Polly , ubranko z tym kotkiem przesłodkie!
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
gdziek upione to ubranko z kotkiem? w smyku? bo gdzies mi sie rzucilo w oczy
W H&M.

Stary 2015-10-10, 19:28   #3100
kallina_2014
Wtajemniczenie

Fjolek , a czemu myślisz, że miałaby się nie zgodzić?

Ja mam dwoch chrzesniakow ale moi rodzice to chyba z 6 czy 7
Stary 2015-10-10, 19:36   #3101
eeyesblue
Zadomowienie

jestem juz po wizycie dzidzius zdrowy, rosnie prawidlowo niestety jak sie ulozyl na brzuchu tak nie mial zamiaru sie ruszyc takze plec nie poznana, musimy jeszcze poczekac widzielismy tylko paluszki u raczki i stopki oraz tyl glowy, pupe i plecki pani nam przelaczyla na 4d - maz stwierdzil, ze dziecko wyglada w tym obrazie jak lew to sa dobre wiadomosci, natomiast z tych gorszych, okazalo sie ze moj bol brzucha spowodowany jest prawdopodobnie miesniakiem, ktorego mam na dnie macicy jest juz spory i powinien byc wykryty na usg genetycznym ale co sie dziwic jak trwalo 3 min... pewnie by mnie dalej leczono na pecherz, ktory od miesniaka tez moze czesciej pobolewac wlasnie ;/ w kazdym razie musze zglosic sie do poloznej i musza podjac dalsze kroki i czesciejsze kontrole usg no i najgorsze co, ze prawdopodobnie na 100% bedzie cesarka, bo dziecie nie przejdzie martwie sie tym ale ciesze sie, ze z dzidziem ok i miesniak mu nie przeszkadza w rozwoju ani wczesniejszy porod mi nie grozi, bo dziecko nizej nie zejdzie ze wzgledu na wlasnie miesniak, ktory tam jest..
miala ktoras miesniaka? i cos wiecej wie?
Stary 2015-10-10, 19:40   #3102
marta1986222
Zakorzenienie

Ja poczulam w końcu dzisiaj ruchy z okazji 17 tygodnia Hania zrobiła mi niespodziankę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:48   #3103
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ale w czym problem?
Szwagier pewnie będą chrzcili znacznie wcześniej, Wam się dzieciątko w marcu urodzi, więc odstęp między chrzcinami będzie jakiś. Więc ja bym prosiła jeśli osoba się nadaje. Przecież co za problem, że będzie miał 2 chrześniaków?
no nie wiem, jakoś nie wypada za bardzo, to jest dalszy kuzyn i jeszcze młody studiuje, dla niego to chyba mało atrakcyjny przywilej
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:51   #3104
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Boli mnie głowa co kilka dni ale ból jest znośny. Takie ostre bóle miałam dwa. Ten ostatni był tak silny że myślałam kiepsko było. Myślałam że zeświruje. Mimo wszystko staram się nie brać apapu bo to nie ma sensu po prostu. Na lekkie bóle nie działa wcale wiec nie chcę łykac go skoro nic nie daje. Gin kazał zacząć od okulisty i ciśnienia. Zobaczymy. Nie zaszkodzi sprawdzić.
Ja miałam tylko raz taki straszny ból ale trwał 2 dni. Z ciśnieniem miałam problemy jako dziecko, więc jak pójdę do okulisty poprosze o zmierzenie.

Cytat:
Mój synek miał koszulkę z tymi żebrami, zdziwiłam się jak zobaczyłam że świecą w nocy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:03   #3105
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Agatka miała przekłuwane uszka rok temu(3l) była to jej decyzja ale trochę się stresowała i do dziś nie lubi ich zmieniać. Drugiej córeczce przebijemy chyba prędzej(ok 6 m-ca). Może i racja, że dziecko powinno samo o tym zadecydować ale myślę, że im później tym gorzej bo dziecko jest świadome bólu i mimo chęci posiadania kolczyków musi liczyć się z bólem.
Ja miałam przekłuwane gdzieś około 6 roku życia, era pistoletów, bólu nie było, nie bałam się, to pewnie zależy od dziecka

Cytat:

Ale boski ten kosciotrup skąd? W sam raz na hallowen

Drożdżówka z truskawkami mi dochodzi w piekarniku
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:19   #3106
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Hello. wróciłam z zakupów, tak skromnie dzisiaj.
Te z żebrami są ekstra widziałam na smyku, chyba się też skuszę

chociaż mama razem z teściową bez przerwy strasza mnie że na zakupy dla Maluszka jeszcze za wcześnie jak to jest u Was Dziewczyny? któraś bierze sobie do serca te zabobony że zakupy dla dziecka przynoszą pecha?

I podpowiedzcie w jakie rozmiary zaopatrujecie się w największej ilości? nie mam pojęcia czy stawiać bardziej na 56 czy na 62? a może 68? jestem w temacie na prawdę zielona
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:22   #3107
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja na razie kupuję w sh, więc biorę jak leci bo za grosze, ale raczej nie większe niż 68cm.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:33   #3108
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja poczulam w końcu dzisiaj ruchy z okazji 17 tygodnia Hania zrobiła mi niespodziankę
Super!
Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
jestem juz po wizycie dzidzius zdrowy, rosnie prawidlowo niestety jak sie ulozyl na brzuchu tak nie mial zamiaru sie ruszyc takze plec nie poznana, musimy jeszcze poczekac widzielismy tylko paluszki u raczki i stopki oraz tyl glowy, pupe i plecki pani nam przelaczyla na 4d - maz stwierdzil, ze dziecko wyglada w tym obrazie jak lew to sa dobre wiadomosci, natomiast z tych gorszych, okazalo sie ze moj bol brzucha spowodowany jest prawdopodobnie miesniakiem, ktorego mam na dnie macicy jest juz spory i powinien byc wykryty na usg genetycznym ale co sie dziwic jak trwalo 3 min... pewnie by mnie dalej leczono na pecherz, ktory od miesniaka tez moze czesciej pobolewac wlasnie ;/ w kazdym razie musze zglosic sie do poloznej i musza podjac dalsze kroki i czesciejsze kontrole usg no i najgorsze co, ze prawdopodobnie na 100% bedzie cesarka, bo dziecie nie przejdzie martwie sie tym ale ciesze sie, ze z dzidziem ok i miesniak mu nie przeszkadza w rozwoju ani wczesniejszy porod mi nie grozi, bo dziecko nizej nie zejdzie ze wzgledu na wlasnie miesniak, ktory tam jest..
miala ktoras miesniaka? i cos wiecej wie?
Cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok. Współczuję mięśniaka, oby wszystko dobrze się skończyło.
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mój synek miał koszulkę z tymi żebrami, zdziwiłam się jak zobaczyłam że świecą w nocy
Ten raczej nie świeci, a szkoda.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale boski ten kosciotrup skąd? W sam raz na hallowen

Drożdżówka z truskawkami mi dochodzi w piekarniku
Z 5.10.15.
Podziel się drożdżówką.
Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

I podpowiedzcie w jakie rozmiary zaopatrujecie się w największej ilości? nie mam pojęcia czy stawiać bardziej na 56 czy na 62? a może 68? jestem w temacie na prawdę zielona
Ten akurat z 5.10.15. Były też piękne kaftaniki, ale rozmiarowo dostępne były tylko 50 i od 70 wzwyż.
ja kupuję głównie na 62. z 56 planuje dosłownie kilka rzeczy, ja sama jak się urodziłam, to miałam 60 cm, więc jak coś to można podwinąć.

Stary 2015-10-10, 20:34   #3109
fjolek
Zadomowienie

ja mam 56 6 2 i 68
Stary 2015-10-10, 20:37   #3110
_polly_
Zakorzenienie

Dziewczyny, a na czym głownie się skupić kupując ciuszki? Słyszałam, że koszulki są mało praktyczne, bo się podwijają. Oglądałam dzisiaj półśpiochy i zastanawiałam się czy to nam się przyda.

Stary 2015-10-10, 20:46   #3111
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a na czym głownie się skupić kupując ciuszki? Słyszałam, że koszulki są mało praktyczne, bo się podwijają. Oglądałam dzisiaj półśpiochy i zastanawiałam się czy to nam się przyda.
też słyszałam że koszuli są ok ale dopiero jak dzieciątko siedzi, nie na początek, chociaż cena często kusi i że ciuszki zapinane na plecach są kiepskim pomysłem ale o tym już gdzieś było ja oglądam dużo zestawów spodenki+body ale niby też się nie nadają dopóki pepuszek się nie zagoi, wiec chyba bardziej doświadczone dziewczyny muszą coś doradzić mi koleżanki-mamy mówią że na początek pajace są najlepsze, tyle mojej wiedzy
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:46   #3112
eeyesblue
Zadomowienie

ja glownie stawiam na body, polspiochy wlasnie, dresy, pajace nie przemawiaja do mnie spiochy i kaftaniki.. moze kupie kilka sztuk dla sprawdzenia, ale raczej bede unikac
Stary 2015-10-10, 20:48   #3113
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

chociaż mama razem z teściową bez przerwy strasza mnie że na zakupy dla Maluszka jeszcze za wcześnie jak to jest u Was Dziewczyny? któraś bierze sobie do serca te zabobony że zakupy dla dziecka przynoszą pecha?

Szczerze mówiąc, pierwszy raz słyszę, że zakupy przynoszą pecha. W takim układzie wszystkie osoby, które znam, powinny mieć pecha
Ja kupuję 56-62 cm. Zwracam tylko uwagę, by ubranka były w 100% z bawełny.

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-10-10 o 20:50
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:00   #3114
marta1986222
Zakorzenienie

Ja czasem zakładałam polspiochy jak Zuzia miała body na górze założone.

Ale wolalam pajacyki najbardziej.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

koszulek praktycznie wogole nie zakładałam zawsze gdzieś się podwijaly,niewygodne

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:44   #3115
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Witam się w 20 tc
Super

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mój się trochę naszukał ;-) i jestem w szoku że można tak mocno brzuch uciskać.:-\
Tez jestem zdziwiona Czlowiek to chucha dmucha a oni tam tak uciskaja Ale widocznie wiedza co robia

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Jeszcze może być tak, że bardziej niebiesko do końca będzie
Dokladnie Jeszcze co nieco moze sie pozmieniac Sama nie nastawiam sie az tak na dziewczynke, chybaze dzidzi ulozy sie we wtorek tak ze bedzie bardzo malo watpliwosci

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Często masz bóle głowy? Ja ostatnio miałam taki straszny ból który utrzymywał się pół dnia, całą noc, rano wstałam z równie mocnym bólem i w południe wzięłam paracetamol wtedy dopiero przeszło. Ale migrena była by chyba częściej.
Jesli chodzi o migreny to moim zdaniem nie chodzio o czestotliwosc, choc i to sie zdarza, ale o "jakosc" bolu. Jak bylam w szkole sredniej to czesto bolala mnie glowa i myslalam ze to migrena, ale kiedy pierwszy raz kilka lat temu dopadla mnie migrena z bolem takim, ze wymiotowalam i myslalam ze zaraz przekrocze granice bolu, a lekarz obstawial wylew krwi do mozgu, to zmienilam zdanie i teraz migrena nazywam bol, kiedy boli mnie polowa glowy, a gdziekolwiek spojrze widze taki zygzag, jakbym spojrzala w zarowke. Zawsze wtedy trafiam na ip, bo normalne leki nie pomagaja, tylko cos dozylnego Jednak bolow glowy nie powinno sie lekcewazyc, tylko najlepiej skonsultowac wlasnie z neurologiem , okulista, bo to roznie moze byc, a tak przynajmniej czlowiek wie, ze to "tylko" migrena

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
jestem juz po wizycie dzidzius zdrowy, rosnie prawidlowo
Super ze z dzidziusiem wszystko ok Trzymam kciuki zeby miesniak nie zaklocal Wam ciazowego spokoju

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj zabiegany dzien bo jutro synka urodziny, tak wiec majac chwile dla siebie, siadlam do kompa. Moja siostra oszalala na punkcie dzidzi i jesli bedzie to dziewczynka to bedzie miala chyba najwiecej ubran na swiecie , a mama z druga siostra zadbaja co by lalek dziecku nie brakowalo, ubranek pewnie tez Ale fajnie, bo to taki przyjemny temat: ubranka, zabawki, no i kazdy na swoj sposob chce sie zaangazowac Znikam i pewnie jutro wieczorem sie odezwe Milego plotkownia dziewczyny, tylko nie rozpedzajcie sie zbytnio, zebym mogla jakos Was nadrobic
Stary 2015-10-10, 22:18   #3116
Bonku
Wtajemniczenie

Kalina ja tez uważam ze mieszkanie obok to nie jest dobry pomysl.. Byla opcja albo z nimi dostajac dom (dziękuję za taki dom z gratisami) albo obok.... Ale jak jest obok to przezywam ze nie wiem jak my tam zamieszkamy skoro juz mam ciśnienie w trakcie budowy i jakiejkolwiek roboty... Przychodzenie swoja droga ale ona uważa ze syna ma od tego by ja wszędzie wozil to do lekarza fryzjera do banku gminy itd bo od tego go mam....... Wiem ze jeszcze minimum rok ze będzie dziecko po drodze ale widzę jak to teraz wygląda jak jestem tam raz na jakiś czas, na codzien bedzie masakra ja to wiem, działki drogie za ta kasę mieliśmy juz surowy stan... A sprzedać kolo domu to by byla obraza placze i nie przepisalaby pewnie działki... Jeszcze teściu konia z przyzwyczajenia wyprowadza do nas i wszędzie sa gowna :sciana: Wrrrrr wcale nie czuje ze to nasze własne... Jak nie jeżdżę przez jakiś czas mam spokój zajmuje sie czymś mysle o dziecku o wykończeniu ale wystarczy ze tam pojadę i widzę mieszkanie tam z innej strony...
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:38   #3117
kallina_2014
Wtajemniczenie

No mam nadzieję, że jakoś tam się dogadacie i wszyscy będą zadowoleni Bądź dobrej myśli
Stary 2015-10-10, 23:11   #3118
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, podczytuje Was czasem, tez mam termin marcowy 22 dokładnie, jestem już mamą małej Łucji, która 15 października kończy roczek, takze rozumiecie brak czasu na śledzenie wątku, czytam ze mowa o ciuszkach to mogę coś napisać od siebie, kupujcie głównie body na krótki i długi rękaw, tak min. 5 sztuk każdego rodzaju, każdego rozmiaru, dalej pajace - super na początek jak się nie ma wprawy w ubieraniu, parę spioszkow, nic zapinane z tyłu, body najlepiej kopertowe (choć mi zakładanie przez głowę nie przeszkadzało, ale mąż się bal), żadnych kołnierzyków, falbanek, zamków, ozdobek na plecach, koszulki to od rozmiaru 74 jak dziecko siedzi, bo niewygodne, ja osobiście pierwsza sukienkę ubrałam dopiero na pół roczku, chociaz latem może być nieco inaczej, kombinezon tez sobie można darować, coś cieplejszego na polarku, grubszy sweter, grubszy i cienki kocyk, dziecko w wózku się nie rusza, przykryte będzie ciepło miało, parę par skarpetek, półspiochy osobiście lubiłam na body na początku
Tez nam każdy mówił zeby nie kupować rozmiaru 56 bo dziecko szybko wyrośnie a nasza w nich pływała i dokupowalam 50 na allegro, 56 nosiła do końca grudnia, 62 przeskoczyla w miesiąc, a 68 nosiła 4 miesiące...także nie ma reguły, ale,bodziak i i pajace zawsze się przydadzą, na początek tez polecam jakiś otulacza i aplikacje na smartfona baby sleep sounds 😊 Mam nadzieje ze wybaczcie ze się wcinam w watek
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 23:16   #3119
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Kalina ja tez uważam ze mieszkanie obok to nie jest dobry pomysl.. Byla opcja albo z nimi dostajac dom (dziękuję za taki dom z gratisami) albo obok.... Ale jak jest obok to przezywam ze nie wiem jak my tam zamieszkamy skoro juz mam ciśnienie w trakcie budowy i jakiejkolwiek roboty... Przychodzenie swoja droga ale ona uważa ze syna ma od tego by ja wszędzie wozil to do lekarza fryzjera do banku gminy itd bo od tego go mam....... Wiem ze jeszcze minimum rok ze będzie dziecko po drodze ale widzę jak to teraz wygląda jak jestem tam raz na jakiś czas, na codzien bedzie masakra ja to wiem, działki drogie za ta kasę mieliśmy juz surowy stan... A sprzedać kolo domu to by byla obraza placze i nie przepisalaby pewnie działki... Jeszcze teściu konia z przyzwyczajenia wyprowadza do nas i wszędzie sa gowna :sciana: Wrrrrr wcale nie czuje ze to nasze własne... Jak nie jeżdżę przez jakiś czas mam spokój zajmuje sie czymś mysle o dziecku o wykończeniu ale wystarczy ze tam pojadę i widzę mieszkanie tam z innej strony...
To jest ta druga gorsza strona medalu z którą i ja muszę się męczyć. Nie wypada mi niczego jej odmówić. Mój D też jest od wszystkiego bo przecież musimy być wdzięczni...
Stary 2015-10-10, 23:56   #3120
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej po obiedzie byliśmy z TŻ na spacerze wróciliśmy do domu i zrobiliśmy kokosankę Jestem mega zmęczona i idę spać, dobranoc
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości