|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
A ja spać nie moge... wczoraj spalam do 10 a dzis??, kręcę sie i kręcę w łóżku i chyba nic juz z tego nie będzie
|
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwracaj uwagę na zapięcia, super są kopertowe body, pajace na zamek lub takie które mają napy przez całą długość. Kombinezon koniecznie taki co ma dwa zamki od szyji do każdej nogi osobno bo wtedy najłatwiej ubiera się dziecko. Czapki które nie mają szwów na tylnej części głowy itp
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Będę musiała dokupić jakieś półśpiochy. Czas na poranną kawę, a później muszę ogarnąć do końca mieszkanie, bo TŻ gardło boli i jest umierający, wiecie jak to jest.
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dla mnie taki problem to nie problem ![]() Dzień dobry ![]() TŻ spi a ja sie krece od 6
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo my działka przy działce ale taka w kształcie litery L więc nie widać z jednego domu do drugiego
|
||
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
jak ktos kupowal cebuszke to prosze o namiary na sprzedajacego i czy faktycznie sie na tym super spi...juz drugi tydzien sie mecze chyba kupie to "cudo"
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Okno w okno dosłownie dziedzi w kuchni przyklejona do szyby i obserwuje a potem wszystko komentuje... Tuje to pare lat będą rosły ale staram sie przekonać męża zeby wiate na samochody tam postawić ale mamusia juz mowila 'to ja juz nic nie będę widzieć' wiem ze może sie ulozy ze będzie inaczej aleee no mam podstawy do obaw bo ona nie pracuje i zyje tylko życiem synka... Który jest codziennie na budowie czyli w domu tez a ona twierdzi ze nie przyjeżdża zeby z nią rozmawiać..... (ma 6corek do rozmowy) talze jak czytałam ze bardzo chcecie córki bo zakupy ploteczki przy kawce to mi sie śmiać chciało bo teściowa woli z synkiem :P na szczęście maz mnie rozumie ale cokolwiek sie jej powie to placze jak mala dziewczynka bo jak on śmie przeciez ona jest matka i sie martwi....
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze z niej nie korzystałam, póki co mi bardziej przeszkadza w spaniu.
|
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam z SuperMami i jestem bardzo zadowolona. Ksztalt cebuszki do mnie nie przemawial, jakos nie moglam sobie wyobrazic jak mam oprzec o nia glowe, brzuch i noge jednoczesnie.
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, nie odzywalam sie chwilke bo mielismy gosci przez 2 dni. Maz wlasnie odwiozl ich na lotnisko wiec korzystam z chwili spokoju w lozeczku.
Ostatnio zle sie tez czuje. Od piatku bol brzucha i krocza. Na szczescie zadnego krwawienia. Ale przezylam troche stresu bo malenstwo przestalo sie odzywac w pt wieczorem i przypomnial o sobie dopiero w sobote przed poludniem. Juz mialam jechac do szpitala...zreszta nie wykluczam tego jesli bol brzucha sie nasili. Do mojego lekarza nie mam szans sie dostac..najblizszy wolny termin jest dzien przed moja wizyta a do innego nie chce. Wiec w razie czego zostaje ip. W sobote mialam zamiar fajnie sie ubrac i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylam ze ani moje eleganckie spodenki ani spodnice sie nie zapna..i brakuje do tego jakis 5 cm..zdawalam sobie sprawe ze moj brzusio juz dobrze widac..ale ze az tyle urosl??!! Kolejna sprawa..dobija mnie ten cholerny sluz..jest go coraz wiecej i wiecej.. chyba zaczne kupowac kupowac jakies wieksze wkladki bo te malutkie nie daja rady. A nienawidze miec mokrych gaci.. ![]() A co do ciuszkow ja wprawdzie jestem jeszcze w czarnej d.. z zakupami ale majac na uwadze wzrost maluszka ktory urodzil sie mojemu bratu ( przypominam 59cm) chyba zaczne od wiekszych rozmiarow a potem juz blizej terminu jak usg pokaze mniej wiecej wymiary mojego niunka to dokupie mniejsze.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Eeyesblue ja mam miesniaka..nawet dwa..pierwszy o ktorym wiedzialam przed ciaza mial ostatnio juz 7 cm a drugi - nowy 2 cm. Na szczesccie obydwa sa podsurowicze i rosna na zewnatrz macicy i jak twoj nie przeszkadzaja dziecku w rozwoju. Moje akurat sa w okolicy prawego jajnika wiec nie beda przszkadzaly w porodzie. Ale podobno potrafia narobic sporo bolu w ciazy.. Mam nadzieje i dla siebie i dla ciebie ze nie beda rosly do konca tylko sie zatrzymaja. Jest tez mozliwosc ze sie wchlona. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam baaardzo duza ilość śluzu, miałam grubsze wkladki z belly ale odklejaly się.. Mam super cienkie z naturelli ale one pomalu nie dają juz rady, do tego spujchly mi dzisiaj wargi sromowe mniejsze! Ale czytałam na necie ze tak się dzieje :/ prawdziwe 'uroki' ciąży nas dopiero czekają
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Spuchły miało byc ale w komórce nie mam możliwości edycji
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() Dasz radę, albo ustal granice jak tu któraś doradziła, lub olewaj jej gadki.Ona niech gada a ty rob po swojemu
|
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śluzu też tyle leci, że muszę kilka razy na dzień zmieniać wkładki.... też używam naturelli... nie ma jak ciąża...---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- a do tego zbudziłam się dzisiaj z opryszczką... to już trzecia w "błogosławionym" stanie... vivat ciąża!
|
|
#3135 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
hehe, dobre skojarzeniea z tym mięsniakiem współczuję, nie wiem co to ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Musicie postawić ją do pionu, nie jest biedną samotną matką, nic się jej nie stanie, a ma 6 córek to niech się zajmą pocieszaniem mamusi. Kuźwa... ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Hejka w niedziele, siedzę sobie w łożu i samotnie skrobię na wizażu Mój mąż przywiózł mi 20 l.soku jabłkowego, więc zaraz będziemy to wekować ( on zawsze mnie zmusza do takich rzeczy, jak nie maliny to truskawki, to czereśnie przytacha, na szczęscie pomaga lub sam to robi, co jest wyczynem, bo w kuchni to ona potrafi tylko wodę na twardo zagotować )
|
||||||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, nie zebym sie czepiala ale po co cytujecie cale posty jak czasem odniesienie jest do jednego zdania?
Blagam Nie cytujmy takich dlugich postow to potem sie tak zle czyta Kto sie podpisuje pod petycja :d ? |
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
ja!!
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za ubraniowe porady
Skoro o tesciowych mowa to moi dzisiaj przyjeżdżają na obiad, a ja jeszcze w łóżku mam gołąbki, zrobię jeszcze żeberka, a drożdżówka to mi wczoraj wyszła najlepsza na świecie, więc tylko coś słodkiego jeszcze dokupię albo ciastka owsiane na szybko zrobię. Ja Wam powiem, że póki co w ogóle nie mam problemów ze spaniem. Do toalety też nie wstaję, dopiero o 6 jak normalnie wstaję do pracy albo jak mam wolne to i tak muszę wstać kota wpuscić do sypialni bo punkt 6 się dopomina tż mi mówi, żebym spała na lewym boku bo tak podobno najzdrowiej, ale ja jak się zapomnę to i pół nocy na brzuchu prześpię i tego nie czuję. Uwielbiam spać, więc mam nadzieję że mi tak na długo zostanie
|
|
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie ogladam to z super mami tylko kwestia literki
jutro sie chyba juz na ktoras zdecyduje ..tylko gdzie ja to bede trzymac haha
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak zlozone to na Poli lozku, ona chetnie sie w nai wpasowuje wiec jej nie przeszkadza
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
Wypelnieniem sa wlokna silikonowe dzieki czemu sie nie ubija.
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojej poduchy w c podczas spania robi się praktycznie o i mam podparte i plecy i poduszkę pod głową i pod brzuchem i między nogami
trzeba popatrzeć sobie na te obrazki jak się to układa. Ja jak leze to mam brzuch tutaj gdzie dziura w c.---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Po dwóch miesiącach używania widzę, że trochę się ubijania, ale łatwo ją w rękach przywrócić do pierwotnego stanu.
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szoruje właśnie prysznic, który miał wczoraj.ogarnac Tz. Jestem zła na TŻ, dzisiaj wpadają do nas jego rodzice i siostra z rodziną, dlatego chciałam mieć wszystko wysprzatane na błysk. A on ma na wszystko czas.
nienawidzę robić na ostatnią chwilę.
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do mojej lazienki nawet nie mam sily juz. Mam jasne kafelki a w suficie wentylacje z komina. Podloga jest wiecznie brudna, ja zamiatam myje za godz znowu widze ze do zamiatania..
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę myć i sprzątać łazienki i kibelka. Jak mam to robić to jestem chora :-P
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pracowalam na stacji to wolalam isc myc kibelki na nocnej zmianie niz robic kanapki na rano do sprzedazy haha
|
|
|
|
#3150 |
|
Konto usunięte
|
misia880
Podpisuje się pod nie cytowaniem całych postów , kumam że to do mnie ta uwaga ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- polly , mój ma dwie lewe rączki do sprzątania, nigdy przenigdy nie sprząta Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-11 o 12:07 Powód: nie to co chciałam napisałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

a do innego nie chce. Wiec w razie czego zostaje ip. 

takze plec nie poznana, musimy jeszcze poczekac 

jak to jest u Was Dziewczyny? któraś bierze sobie do serca te zabobony że zakupy dla dziecka przynoszą pecha?