|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
No ja właśnie też nie. Ale może kiedyś spróbuję.
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
wróciłam z zakupów, tak skromnie dzisiaj. te czarne body mało dziewczęce, ale musiałam kupić. A TŻ oczywiście nie zrobił tego, o co go poprosiłam.![]()
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj jakoś nie mam weny na nic - pojechaliśmy do moich rodziców, mój siedzi i dłubie w samochodzie
cały dzień bo to trzeba wymienić tamto sramto już nie mam siły do tego mojego chłopa czasami. a ja w sumie cały dzień się kręcę bez sensu. coś bym zjadła nie wiem co, głowa mnie jakoś rozbolała o i tak sobota mija.co do tematu rodziców i teściów to po tym jak się wyprowadziłam nie wyobrażam sobie powrotu do rodziców już czasami weekend to za długo na szczęści moi rodzice są z tych co się w ogóle nie wtrącają, a teściowie hmm z teściową kontaktu nie ma przepadła gdzieś zakochana w swoim lubym, nawet na ślub nasz nie dotarła, teraz męża siostra wychodziła za mąż i też jej nie było nikt nie wie gdzie przebywa, a teściu mieszka ponad 100 km od nas -czasami go odwiedzamy, ale jego kobieta jest bardzo specyficzna i jej po prostu nie lubimy- także w odwiedziny jeździmy sporadycznie już prędzej on do nas i to sam.---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam dwa razy na chrzcinach raz bylam chrzestna u dziecka siostry(chlopak) nie wiedzialam co kupic wiec dalam pieniadze, (z 300zl) ubranko do chrztu bylo ode mnie bo tak uzgodnilismy, (nie pamietam dokladnie ale cos ponad 150zl wyszlo to ) i biblie w obrazkach dla dzieci na pamiatke, moze sie malo zaglada do takich pamiatek ale najwyzej na meblach bedzie ladnie wygladalo
![]() na drugich chrzcinach u dziecka siostry dalam kase do koperty i ksiazke o Papiezu dla dzieci (ciekawa i w obrazkach) na pamiatke o taka to chyba byla http://www. zakopaneplus.pl/news/370/chlopiec_z_wadowic_ksiazk a_dla_dzieci_i_nie_tylko jakbym siostra miala dziewczynke to bym postawila na zlota bizuterie lancuszek albo bransoletka z przywieszka albo kolczyki ja np jakbym chrzcila dziecko to bym sie bardzo cieszyla z prezentow, dziecko by mialo pamiatke za kilkanascie lat moglaby sobie zakladac bizuterie i by wiedziala ze to pamiaka z chrzcin. No ale co do stanie to dostanie napewno nikomu nic nie bede narzucac liczy sie gest.
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly , ubranko z tym kotkiem przesłodkie!
Ja też zamierzam ubierać synka w ubranka w różne misie i kotki, niemowlak to niemowlak
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
gdziek upione to ubranko z kotkiem? w smyku? bo gdzies mi sie rzucilo w oczy
wracajac do tematu chrzcin to u nas tez problem z chrzestnymi ja byma chciala siostre tz , tz chyba tez by chcial, ale jego siostra ma juz dwoch chrzesniakow u swoich kuzynow ; / i teraz nie wiadomo czy sie zgodzi nam podawac, tz na kiedy bylby pewnie u niej chrzestnym, mam nadzieje ze sie zgodzi nam podawac do chrztu ech ;/ dziecko sie urodzi to sie zapytamy
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Cytat:
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Fjolek , a czemu myślisz, że miałaby się nie zgodzić?
Ja mam dwoch chrzesniakow ale moi rodzice to chyba z 6 czy 7
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie
dzidzius zdrowy, rosnie prawidlowo takze plec nie poznana, musimy jeszcze poczekac widzielismy tylko paluszki u raczki i stopki oraz tyl glowy, pupe i plecki jest juz spory i powinien byc wykryty na usg genetycznym martwie sie tym ale ciesze sie, ze z dzidziem ok i miesniak mu nie przeszkadza w rozwoju ani wczesniejszy porod mi nie grozi, bo dziecko nizej nie zejdzie ze wzgledu na wlasnie miesniak, ktory tam jest..miala ktoras miesniaka? i cos wiecej wie? |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poczulam w końcu dzisiaj ruchy z okazji 17 tygodnia Hania zrobiła mi niespodziankę
|
#3103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skąd? W sam raz na hallowen ![]() Drożdżówka z truskawkami mi dochodzi w piekarniku |
||
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Te z żebrami są ekstra
![]() chociaż mama razem z teściową bez przerwy strasza mnie że na zakupy dla Maluszka jeszcze za wcześnie jak to jest u Was Dziewczyny? któraś bierze sobie do serca te zabobony że zakupy dla dziecka przynoszą pecha?I podpowiedzcie w jakie rozmiary zaopatrujecie się w największej ilości? nie mam pojęcia czy stawiać bardziej na 56 czy na 62? a może 68? jestem w temacie na prawdę zielona
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie kupuję w sh, więc biorę jak leci bo za grosze, ale raczej nie większe niż 68cm.
|
|
|
|
#3108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję mięśniaka, oby wszystko dobrze się skończyło.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podziel się drożdżówką. ![]() Cytat:
![]() ja kupuję głównie na 62.
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 56 6 2 i 68
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a na czym głownie się skupić kupując ciuszki? Słyszałam, że koszulki są mało praktyczne, bo się podwijają. Oglądałam dzisiaj półśpiochy i zastanawiałam się czy to nam się przyda.
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja oglądam dużo zestawów spodenki+body ale niby też się nie nadają dopóki pepuszek się nie zagoi, wiec chyba bardziej doświadczone dziewczyny muszą coś doradzić mi koleżanki-mamy mówią że na początek pajace są najlepsze, tyle mojej wiedzy
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
ja glownie stawiam na body, polspiochy wlasnie, dresy, pajace
nie przemawiaja do mnie spiochy i kaftaniki.. |
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję 56-62 cm. Zwracam tylko uwagę, by ubranka były w 100% z bawełny.
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-10-10 o 20:50 |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem zakładałam polspiochy jak Zuzia miała body na górze założone.
Ale wolalam pajacyki najbardziej. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- koszulek praktycznie wogole nie zakładałam zawsze gdzieś się podwijaly,niewygodne
|
#3115 | |||
|
Raczkowanie
|
Super
Cytat:
![]() Dokladnie Jeszcze co nieco moze sie pozmieniac Sama nie nastawiam sie az tak na dziewczynke, chybaze dzidzi ulozy sie we wtorek tak ze bedzie bardzo malo watpliwosci ![]() Cytat:
, to zmienilam zdanie i teraz migrena nazywam bol, kiedy boli mnie polowa glowy, a gdziekolwiek spojrze widze taki zygzag, jakbym spojrzala w zarowke. Zawsze wtedy trafiam na ip, bo normalne leki nie pomagaja, tylko cos dozylnego Jednak bolow glowy nie powinno sie lekcewazyc, tylko najlepiej skonsultowac wlasnie z neurologiem , okulista, bo to roznie moze byc, a tak przynajmniej czlowiek wie, ze to "tylko" migrena ![]() Super ze z dzidziusiem wszystko ok Trzymam kciuki zeby miesniak nie zaklocal Wam ciazowego spokoju ![]() Cytat:
U mnie dzisiaj zabiegany dzien bo jutro synka urodziny, tak wiec majac chwile dla siebie, siadlam do kompa. Moja siostra oszalala na punkcie dzidzi i jesli bedzie to dziewczynka to bedzie miala chyba najwiecej ubran na swiecie , a mama z druga siostra zadbaja co by lalek dziecku nie brakowalo, ubranek pewnie tez Ale fajnie, bo to taki przyjemny temat: ubranka, zabawki, no i kazdy na swoj sposob chce sie zaangazowac Znikam i pewnie jutro wieczorem sie odezwe Milego plotkownia dziewczyny, tylko nie rozpedzajcie sie zbytnio, zebym mogla jakos Was nadrobic
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalina ja tez uważam ze mieszkanie obok to nie jest dobry pomysl.. Byla opcja albo z nimi dostajac dom (dziękuję za taki dom z gratisami) albo obok.... Ale jak jest obok to przezywam ze nie wiem jak my tam zamieszkamy skoro juz mam ciśnienie w trakcie budowy i jakiejkolwiek roboty... Przychodzenie swoja droga ale ona uważa ze syna ma od tego by ja wszędzie wozil to do lekarza fryzjera do banku gminy itd bo od tego go mam....... Wiem ze jeszcze minimum rok ze będzie dziecko po drodze ale widzę jak to teraz wygląda jak jestem tam raz na jakiś czas, na codzien bedzie masakra ja to wiem, działki drogie za ta kasę mieliśmy juz surowy stan... A sprzedać kolo domu to by byla obraza placze i nie przepisalaby pewnie działki... Jeszcze teściu konia z przyzwyczajenia wyprowadza do nas i wszędzie sa gowna :sciana: Wrrrrr wcale nie czuje ze to nasze własne... Jak nie jeżdżę przez jakiś czas mam spokój zajmuje sie czymś mysle o dziecku o wykończeniu ale wystarczy ze tam pojadę i widzę mieszkanie tam z innej strony...
|
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
No mam nadzieję, że jakoś tam się dogadacie i wszyscy będą zadowoleni
Bądź dobrej myśli
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, podczytuje Was czasem, tez mam termin marcowy 22 dokładnie, jestem już mamą małej Łucji, która 15 października kończy roczek, takze rozumiecie brak czasu na śledzenie wątku, czytam ze mowa o ciuszkach to mogę coś napisać od siebie, kupujcie głównie body na krótki i długi rękaw, tak min. 5 sztuk każdego rodzaju, każdego rozmiaru, dalej pajace - super na początek jak się nie ma wprawy w ubieraniu, parę spioszkow, nic zapinane z tyłu, body najlepiej kopertowe (choć mi zakładanie przez głowę nie przeszkadzało, ale mąż się bal), żadnych kołnierzyków, falbanek, zamków, ozdobek na plecach, koszulki to od rozmiaru 74 jak dziecko siedzi, bo niewygodne, ja osobiście pierwsza sukienkę ubrałam dopiero na pół roczku, chociaz latem może być nieco inaczej, kombinezon tez sobie można darować, coś cieplejszego na polarku, grubszy sweter, grubszy i cienki kocyk, dziecko w wózku się nie rusza, przykryte będzie ciepło miało, parę par skarpetek, półspiochy osobiście lubiłam na body na początku
Tez nam każdy mówił zeby nie kupować rozmiaru 56 bo dziecko szybko wyrośnie a nasza w nich pływała i dokupowalam 50 na allegro, 56 nosiła do końca grudnia, 62 przeskoczyla w miesiąc, a 68 nosiła 4 miesiące...także nie ma reguły, ale,bodziak i i pajace zawsze się przydadzą, na początek tez polecam jakiś otulacza i aplikacje na smartfona baby sleep sounds 😊 Mam nadzieje ze wybaczcie ze się wcinam w watek
|
|
|
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
hej
po obiedzie byliśmy z TŻ na spacerze Jestem mega zmęczona i idę spać, dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

bo ja sie tam nie umiem tam obsluzyc
hehe

wróciłam z zakupów, tak skromnie dzisiaj.
A TŻ oczywiście nie zrobił tego, o co go poprosiłam.
cały dzień bo to trzeba wymienić tamto sramto już nie mam siły do tego mojego chłopa czasami. a ja w sumie cały dzień się kręcę bez sensu. coś bym zjadła nie wiem co, głowa mnie jakoś rozbolała o i tak sobota mija.

jak to jest u Was Dziewczyny? któraś bierze sobie do serca te zabobony że zakupy dla dziecka przynoszą pecha?

mi koleżanki-mamy mówią że na początek pajace są najlepsze, tyle mojej wiedzy
Jednak bolow glowy nie powinno sie lekcewazyc, tylko najlepiej skonsultowac wlasnie z neurologiem , okulista, bo to roznie moze byc, a tak przynajmniej czlowiek wie, ze to "tylko" migrena 

Jestem mega zmęczona i idę spać, dobranoc