Mamusie lutowe - część II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 16:47   #3241
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Porażka z tym ZUSem..

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Kinga odezwij sie do mnie na priv to pogadamy o cukrzycy jak chcesz

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 17:05   #3242
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Porażka z tym ZUSem..

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Kinga odezwij sie do mnie na priv to pogadamy o cukrzycy jak chcesz

No cóż...jesteśmy na pierwszej linii ognia Spodziewam się ich jeszcze nie raz, więc teraz to już trzeba mega uważać:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 17:45   #3243
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Heh dobrze ze na ciuszki mnie znowu na sprzątanie , potrafię układać w szafie, sprzątać jsk na święta
wiesz co mi sprzątanie też się włączyło, ale że brzuch mi się napina, to grzecznie leże albo robie lżejsze sprawy. Dziś zrobiłam porządek z rzeczami córki, poodkładałam co za małe - wystarczy na dziś :p Na nieszczęście gonie tż i córę do porządków
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:01   #3244
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny no nie wierze ze jestem dzisiaj pierwsza ?? :brzyda l:

Gdzie sa te wszystkie ranne ptaszki ?

Kurcze, u mnie dzisiaj taka pizgawica ze hej, tylko 4 stopnie jest

a ja nie mam kurtki zimowej bo w żadną sie nie mieszcze
a w tamtym roku kupiłam dwie takie fajne puchówki

Miłego dnia dziewczynki!

U mnie tez tak ☠☠☠☠zi ze szok. Co prawda sniegu nie ma ale tez 4 stopnie.

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ale mnie chłop wczoraj wnerwił...najpierw mi mówi żebym rozłożyła narożnik w salonie to sobie poleżymy...no to myślałam że chociaż mnie przytuli, pocałuje albo coś...to najpierw jadł kolacje, potem na necie w telu, potem laptop a potem sie mecz zaczął...jak strzelili gola to tak się zadarł że Mikołaj się z płaczem obudził...no sz kur*a czy on nie wie że ma dzieci i one śpią o tej porze...wkurzona poszłam do sypialni i już od wtedy Mikołaj spał ze mną...potem znów Lilka się obudziła bo jojczał jak naszym strzelili...kur*a z tymi chłopami....

Wczoraj jak szłam z koscioła to koło domu za bramą kilka grzybów znalazłam więc suszę w piekarniku

Tak to jesr z chlopami. Znam to. Moj gada w nocy a dzis tak wrzasnal przez sen ze myslalm ze zawału dostane..

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny ja ciągle nie czuję kopniaków! I zaczynam się martwić

Wg OM dzisiaj 21 tyg+0 dni, wg USG jakoś 20 tyg+2 dni i owszem czuję coraz mocniej ruchy w brzuchu, jakby coś mi tam wirowało, na pewno raz-dwa dziennie i daję 99.999% że to nie żołądek ani nic, ale takich stricte kopów to nic, zero

To normalne?

Motyl u mnie też od kilku dni mdłości. I do tego latanie siku co pół godziny, albo i lepiej.
Chyba ruchy nawet do 23 mozna poczuc
Stary 2015-10-12, 18:06   #3245
Magdzinska85
Rozeznanie

Esor co do ruchów to nie ma co się martwić, ja dopiero kilka dni temu poczułam a w środę zaczynam już 24 tc. Mała jakoś nie szaleje ale jak tylko zjem np. mleko z płatkami na śniadanie czy kolacje to od razu się rusza, przed chwilka wypiłam herbatę z cytryna i sokiem malinowym i to samo.

Dziewczyny jak ratowałyście się przed przeziębieniem? Mnie wczoraj złapało: gardło, głowa i katar dają o sobie cały czas znać...

Amb86 a gdzie robiłaś glukozę? Ile czeka się na wyniki? Ja jutro miałam jechać na Śniadeckich i zrobić ale przy przeziębieniu ponoć lepiej nie robić... i odłożyłam na poniedziałek.

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-10-12 o 18:09
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:07   #3246
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Co do ruchów to nie ma co się martwić, ja dopiero kilka dni temu poczułam a w środę zaczynam juz 24 tc.

Dziewczyny jak ratowałyście się przed przeziębieniem? Mnie wczoraj złapało: gardło, głowa i katar dają o sobie cały czas znać...
Ja herbata z miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu lub aronii od babci.. Pomoglo.

Ja jutro zaczybam 24tc w weekend remont sie zaczyna..
Nie chce minsie nic tak bardzo :-D wypadalo by prace mgr zaczac pisac bo w lutym to raczej sie nie uda :-D
Stary 2015-10-12, 18:16   #3247
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Esor co do ruchów to nie ma co się martwić, ja dopiero kilka dni temu poczułam a w środę zaczynam już 24 tc. Mała jakoś nie szaleje ale jak tylko zjem np. mleko z płatkami na śniadanie czy kolacje to od razu się rusza, przed chwilka wypiłam herbatę z cytryna i sokiem malinowym i to samo.

Amb86 a gdzie robiłaś glukozę? Ile czeka się na wyniki? Ja jutro miałam jechać na Śniadeckich i zrobić ale przy przeziębieniu ponoć lepiej nie robić... i odłożyłam na poniedziałek.
Ja robiłam na Słoneczku, ale z tego co to wiem to na Śniadeckich to ta sama sieć- Diagnostyka. Byłam w szoku, że nie było tłoku, ale to chyba wina pogody...

Wyniki (gdybym robiła bez skierowana) byłyby już dziś lub jutro, ja je zobacze dopiero na wizycie w piątek

Fajnie mieć kogoś na wątku z okolicy
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:20   #3248
Elena_22
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Trzeba ogarnąć jakąś listę wyprawkową i wkleić ją do pierwszego posta. Bez kitu, ja muszę mieć wszystko czarno na białym to będę wiedzieć, czego mi brakuje. Tak z głowy to nie ogarnę[/QUOTE]

zień dobry, zaraz Was doczytam, ale dopóki pamiętam: Jestem za z ta listą wyprawkową, nie mam pojęcia, co trzeba kupić, zwłaszcza do szpitala. Sześć lat temu rodziłam w szpitalu, gdzie kompletnie nic nie trzeba było z sobą brać, położne się dziwiły, co to za szpitale, w których matka musi wszystko dla siebie i dziecka targać. Tak więc jestem nieoświecona
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:26   #3249
marciar7
Zakorzenienie

Siedzę na wykładzie i ucze sie jakze fascynujacych slow z zakresu medycyny...h
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444667160694.jpg (41,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-10-12, 18:26   #3250
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Ja robiłam na Słoneczku, ale z tego co to wiem to na Śniadeckich to ta sama sieć- Diagnostyka. Byłam w szoku, że nie było tłoku, ale to chyba wina pogody...

Wyniki (gdybym robiła bez skierowana) byłyby już dziś lub jutro, ja je zobacze dopiero na wizycie w piątek

Fajnie mieć kogoś na wątku z okolicy
Czyli ze skierowaniem dłużej się czeka na wyniki?

Ja do NS mam 30 km ale chodzę do Pani Dr Sudoł a rodzic mam w Medikorze i od 27 października też ze szkołą rodzenia startujemy.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:38   #3251
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Koleżanka z poprzedniego wątku rodziła drugie przez cc w czerwcu i tez mówiła ze przeszła znacznie lepiej niz pierwsza także badz dobrej mysli

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Ja jutro zaczynam 23 tydzien i tez nie kupuje nic. Kocyk kupiłam ale to dlatego ze kolega słał akurat paczkę z USA wiec sie dorzuciłam. Narazie nic nie bede kupować pewnie po nowym roku najważniejsze na ktore sie długo czeka czyli wózek mam, a resztę to ogarne w tydzien myśle poki co wynajmuje mieszkanie i mało mam tu szaf wiec nie chce gromadzić za duzo rzeczy

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

No bezsensu czekac z zakupami do porodu.. Jak to ogarnąć jak człowiek chce sie w całości dzieckiem zając? Głupie zabobony. Ja na pewno zrobię przed, ale teraz jeszcze dla mnoe troche za wczesnie

Ja do porodu czekać nie chcę z zakupami, ale na razie musu nie czuję Wózka nowego kupować raczej nie będę, mam w stanie idealnym po córce, spacerówkę także mam (kolory pasują i dla chłopca), chyba tylko nowy fotelik kupimy, ten stary jest w ogóle nie zniszczony, ale wykorzystam go w domu jako taki bujak i już.
W żadne głupie zabobony nie wierze, moja mama też je wyśmiewa, wcześniej, jak nikomu nie mówiliśmy o ciąży, bo niby do 3 mca nie powinno się mówić, to co- dwa razy poroniłam, teraz od razu się pochwaliliśmy i jest dobrze. Jak ma być dobrze, to będzie, bez wiary w przesądy.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

I uwaga! Za oknem śnieg!

Śnieg?!!! gdzie mieszkasz?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Ja też siedzę, wypiłam już glukozę:p
Ja glukozę miałam w czwartek, obawiałam się bardzo, ale pani wcisnęła mi pół cytryny i wypiłam na raz, zdziwiła się, że tak szybko, a to było bardzo kwaśne i ostre, dopiero potem- zgaga okropna i mały zaczął szaleć, a w drugiej godzinie trochę nie mdliło i spać się zachciało, ale przeżyłam
Stary 2015-10-12, 18:42   #3252
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

Ja glukozę miałam w czwartek, obawiałam się bardzo, ale pani wcisnęła mi pół cytryny i wypiłam na raz, zdziwiła się, że tak szybko, a to było bardzo kwaśne i ostre, dopiero potem- zgaga okropna i mały zaczął szaleć, a w drugiej godzinie trochę nie mdliło i spać się zachciało, ale przeżyłam
Tak, mój dzieć też szalał po takiej dawce cukru
Stary 2015-10-12, 18:43   #3253
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy
U nas sypie śnieg!!!
Wczoraj coś zakupiliśmy :P zrobi ę fotki i się pochwalę
Co do wyprawki to ja posiłkuję się listą http://www.maluchy.pl/porada/192 .
Boże, u Ciebie też śnieg? U nas są jeszcze zielone liście na drzewach!
Dzięki za podpowiedź z wyprawką.
Stary 2015-10-12, 18:47   #3254
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Śnieg?!!! gdzie mieszkasz?
my tu południe Polski zasypane rano byłyśmy ;-)
Stary 2015-10-12, 19:10   #3255
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Esor ja raz po dość intensywnym dniu jak byliśmy w górach też nie czułam. Wyczytałam że to normalne. U mnie już przez mój brzuchol nawet mąż wyczuwa kopniaczki
A to co dotychczas kupiliśmy dla dzieciaczka
Śliczne ubranka

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
my tu południe Polski zasypane rano byłyśmy ;-)
Zazdroszczę Wam śniegu (UWIELBIAM!!!!!!!!!!), ja jestem ze wschodu Polski, u nas tylko dość zimno dziś i sucho. No i zielono wciąż
Stary 2015-10-12, 19:18   #3256
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ubranka

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Zazdroszczę Wam śniegu (UWIELBIAM!!!!!!!!!!), ja jestem ze wschodu Polski, u nas tylko dość zimno dziś i sucho. No i zielono wciąż
u mnie pół dnia śnieg padał i się topił, póki co nie ma czego zazdrościć, i liście z drzew też jeszcze nie pospadały... a weekend miałam tż zmusić do sadzenia róż
Stary 2015-10-12, 19:41   #3257
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie pół dnia śnieg padał i się topił, póki co nie ma czego zazdrościć, i liście z drzew też jeszcze nie pospadały... a weekend miałam tż zmusić do sadzenia róż
Ale mimo wszystko to jest śnieg Ja zawsze jak dziecko wariuję z radości, jak widzę pierwsze płatki, nawet jak za chwilę mają się stopić.
Stary 2015-10-12, 20:10   #3258
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale to nie ma znaczenia.Napisz na odwrocie i wyślij. A najlepiej jeszcze zrób sobie skan z obu stron,żebyś miała podkładkę jakby jednak zrobili ci nalot w miejscu zameldowania.
Widzisz-ja tak robię, tak poleciła mi pani z Zusu i jak widać skontrolowali pod tym adresem, który dopisuję.
przekonałaś mnie z następnym l4 tak zrobię, nie będę ryzykowała

marciar7 u mnie dzisiaj po południu + 2 no i śnieg z deszczem :/ poza tym mój tez w nocy przeżywa, krzyczy, gada, siada na łóżku macha rękami ... nawet po pokoju chodzi, a rano nic kompletnie nic nie pamięta
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:43   #3259
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż...jesteśmy na pierwszej linii ognia Spodziewam się ich jeszcze nie raz, więc teraz to już trzeba mega uważać:/

Tez sie ich spodziewam jak juz bede na wolnym. Myśle ze mamy zwiększony "przywilej" ich gościny ze względu na dg i nowa ustawę niech przychodzą, nawet herbata ich poczęstuje

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

Ja w diagnostyce czekałam tyle co na morfologię zwykła - tego samego dnia były wyniki.

Co do przeziebienia to mi pomogło: syrop cebula czosnek miód, mleko z czosnkiem i miodem na noc, napar z korzenia imbiru z sokiem malinowym/z czarnego bzu. Do tego na katar mozesz inhalacje z soli np. A na gardło płukanie szałwia albo woda utleniona.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

U nas to samo. Ale pola i tak była zachwycona ze zima idzie jej pierwsza świadoma zima duze wydarzenie hak do tej pory to pierwsza w życiu spędziła w słonecznym i ciepłym klimacie drugiej juz nie pamięta a to będzie trzecia. I mowi ze zimę zna z książek tylko
Ale od jutra ocieplenie a w weekend ma byc nawet 15 stopni

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Ale mimo wszystko to jest śnieg Ja zawsze jak dziecko wariuję z radości, jak widzę pierwsze płatki, nawet jak za chwilę mają się stopić.

No to jest niesamowite - juz zapomniałam ile radosci potrafi dziecku sprawić troche śniegu.
Magia

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Dobry wieczor
Net mi sie skończył i mam tylko na telefonie.
Jutro szczepienie mamy, nie lubię tego..
Poza tym u mnie nuda, plecy mi juz wysiadają na maksa przez ta rwę pod koniec dnia umieram.. Jutro ide na jogę to moze cos babka doradzi jak w domu ćwiczyć zeby odciążyć kręgosłup troche

Stary 2015-10-12, 21:21   #3260
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ze skierowaniem dłużej się czeka na wyniki?

Ja do NS mam 30 km ale chodzę do Pani Dr Sudoł a rodzic mam w Medikorze i od 27 października też ze szkołą rodzenia startujemy.
One są już na stronie, ale dla mnie niedostępne, bo na nfz:banghead:

Też myślę o Medikorze..i trochę o Roztoce...
Stary 2015-10-12, 21:22   #3261
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
przekonałaś mnie z następnym l4 tak zrobię, nie będę ryzykowała

marciar7 u mnie dzisiaj po południu + 2 no i śnieg z deszczem :/ poza tym mój tez w nocy przeżywa, krzyczy, gada, siada na łóżku macha rękami ... nawet po pokoju chodzi, a rano nic kompletnie nic nie pamięta
To samo mam.. Ostatnio nawwt spiewal dosyc wyraznie ale to bylo potym jak byli znajomi u nas i wypil troche.. Juz sie przhzwyczaikam w miare ale dzis tak sie darl ze sie przestraszykam :-D

Dziewczyny to ja w 24tc. Widac tylko jak obciska bluzka haha h
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444677745631.jpg (29,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2015-10-12, 21:22   #3262
butterfly20
Zakorzenienie

Ja wróciłam ze szpitala, mam straszne bóle w podbrzuszu (ale nie ciągle, czasem puszczają i są słabsze) i w krzyżu. Na ktg za wcześnie, na samolocie wygląda wszystko ok, na usg też. Nawet nerki. No ale piach może schodzić:/
No w każdym razie leżeć,leżeć,leżeć. Tylko jak?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:47   #3263
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
To samo mam.. Ostatnio nawwt spiewal dosyc wyraznie ale to bylo potym jak byli znajomi u nas i wypil troche.. Juz sie przhzwyczaikam w miare ale dzis tak sie darl ze sie przestraszykam :-D

Nie widac na tel buuu. Jutro zobaczę w pracy

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Ja wróciłam ze szpitala, mam straszne bóle w podbrzuszu (ale nie ciągle, czasem puszczają i są słabsze) i w krzyżu. Na ktg za wcześnie, na samolocie wygląda wszystko ok, na usg też. Nawet nerki. No ale piach może schodzić:/

Mnie łupie strasznie w krzyżu i w prawej pachwinie i rwa. Ale to wyraźnie jak za bardzo aktywna jestem bo rano jet ok i z dniem sie nasila.. W piątek ide na wizytę zobaczymy co powie.
Moze mała ci sie jakoś niefortunnie ułożyła? Albo rzeczywiscie ten piasek

Stary 2015-10-12, 21:58   #3264
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia dzisiaj wstała o 7, masakra...

I uwaga! Za oknem śnieg!

QUOTE=Czarnooka_Paula;530 73773]zaraz uzupełniei witamy z powrotem

ale sie naprodukowałyście i cesarkach u mnie tez nie jest dane rodzic naturalnie... ale kto wie może bedzie malutka i jakos wyjdzie sama

jestem za wyprawka w punktach tylko ktos musi ja ogarnac
najlepiej jakas mamuska doswiadczona juz

tez uważam ze jak cos sie dzieje to nie z powodu ze ktos juz cos kupil kropce czy kropkowi

Polska wygrała - fajnie
dopiero sie ocknelam ze mecz był

robiłam 4 godziny zadania z niemieckiego

ide spac bo jutro do roboty trzeba wstac z rana
kolorowych snów dziewczynki
masz wąską miednicę?

oj no nie byłabym aż tak pracowita na innych wątkach można znaleźć gotowe listy[/QUOTE]

tak, waska w biodrach jestem :conf used:

Cytat:
szczęściara ;-)

4 stopnie, szczęściara -1 do 0 i pada mokry śnieg
o szok, snieg

Cytat:

baaardzo malutki masz brzuszek moj to juz jak 9 miesiac

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:34   #3265
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Dzieki za slowa otuchy Oby juz niedlugooooooo!
Mleko z czosnkiem i miodem - ohyda, ale ile dobrego na przeziebienie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:35   #3266
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
masz wąską miednicę?

oj no nie byłabym aż tak pracowita na innych wątkach można znaleźć gotowe listy

tak, waska w biodrach jestem :conf used:

o szok, snieg

baaardzo malutki masz brzuszek moj to juz jak 9 miesiac
Ja też mam już bandzioch może nie 9 ale 8 jak nic Dzisiaj byłam w odwiedzinach u koleżanki której mała Hania ma już 3 miesiące i przytachałam całą reklamówek ciuszków malutkich także znów odebrano mi radość kupowania ale są cudne nie ma co narzekać ! wydamy na co innego a jest tego trochę Jej maluszek jest tak grzeczny że ona nawet nie wie jak ona płacze tylko się śmieje Ale to chyba Bóg jej wynagrodził co przeżyła po ciąży ... masakra nie będę wam pisać bo to nic miłego ale o włos.. grunt że już są w domku i cieszą się sobą jest cudna

Edytowane przez Lola2828
Czas edycji: 2015-10-12 o 22:36
Lola2828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:39   #3267
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja herbata z miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu lub aronii od babci.. Pomoglo.

Ja jutro zaczybam 24tc w weekend remont sie zaczyna..
Nie chce minsie nic tak bardzo :-D wypadalo by prace mgr zaczac pisac bo w lutym to raczej sie nie uda :-D
Jezu ja to samo... Obiecalam sobie, ze zaczne po slubie pisac mgr i co???

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

Zdrówka

Zapytaj w ZUSie jak, tam Ci powiedza

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja też mam już bandzioch może nie 9 ale 8 jak nic Dzisiaj byłam w odwiedzinach u koleżanki której mała Hania ma już 3 miesiące i przytachałam całą reklamówek ciuszków malutkich także znów odebrano mi radość kupowania ale są cudne nie ma co narzekać ! wydamy na co innego a jest tego trochę Jej maluszek jest tak grzeczny że ona nawet nie wie jak ona płacze tylko się śmieje Ale to chyba Bóg jej wynagrodził co przeżyła po ciąży ... masakra nie będę wam pisać bo to nic miłego ale o włos.. grunt że już są w domku i cieszą się sobą jest cudna
Ojeeeeej, to dobrze, ze wszystko teraz dobrze

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:49   #3268
marciar7
Zakorzenienie

Dziewczyny co myslicie o hartowaniu brodawek?mowie o polewaniu na zmiane ciepla i zimna woda. Poradzila mi tonpolozna gdyz mam bardzo wrazliwe brodawki i zeby powoli przystosowywac je..
Stary 2015-10-12, 22:56   #3269
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny co myslicie o hartowaniu brodawek?mowie o polewaniu na zmiane ciepla i zimna woda. Poradzila mi tonpolozna gdyz mam bardzo wrazliwe brodawki i zeby powoli przystosowywac je..
Mi polecono szorowanie (w sensie pocieranie) szorstkim ręcznikiem, aczkolwiek ja nie mam zabardzo wrażliwych, jakoś mnie stanik nie drażni nic z tych rzeczy 😛 bolą tylko jak scisne.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:58   #3270
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mi polecono szorowanie (w sensie pocieranie) szorstkim ręcznikiem, aczkolwiek ja nie mam zabardzo wrażliwych, jakoś mnie stanik nie drażni nic z tych rzeczy 😛 bolą tylko jak scisne.
Ja mam wrazliwe bardzo.. Pocieranie hmm..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości