|
|
#3181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
I faktycznie z opinii, które czytałam, to nie ma co liczyć na jakieś przybory - jedynie chodzić po korytarzu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja już jestem takim typem, że lubię mieć wszystko poukładane w główce, więc musiałam dla swojego świętego spokoju zrobić takie porównanie.Suma sumarum będę chciała przejechać się do Eskulapu i na Wyspiańskiego, żeby zobaczyć na własne oczy jak to wygląda i wypytać o to i owo. Trochę mnie wystraszyły częstotliwości pomiarów KTG w państwowych, ale jak widzę, Ty rodziłaś na Wyspiańskiego i byłaś podpięta cały czas... więc nie ma reguły. Do gina chodzę do Beskidzkiego Centrum Medycznego, bo mam kartę z Lux Medu i chciałam w ramach niej chodzić, żeby zaoszczędzić na badaniach i wizytach (do wizyty dopłacam 15 zł i do usg też 15 zł -taki mam pakiet jakiś dziwny). Lekarz to dr.Ponimasz. Jak na razie odbieram go pozytywnie. Taki wyluzowany typ i spokojnie odpowiada na wszystkie moje pytania.Cytat:
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-11 o 17:07 |
||||
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam raniutko, więc to o tyle komfort,że właśnie mogli mnie pionizowac po południu. Bo wiem,ze jak ktoś ma późno cc, to najczęściej czekają i dopiero po nocy pionizują. Cytat:
No mówię Ci, naprawdę polecam- nam się przebiła dętka od opony to mąż pojechał i mu dali za darmo. Ogólnie u nich wszystko załatwisz bezpośrednio, a jak kupisz w jakimś sklepie to to są pośrednicy i wszystko idzie dłużej.Nie wiem jak ceny, za mój wózek płaciłam podobnie jak byłoby w sklepie, ale to nie było najważniejsze ![]() Mój Tako pomimo tego co przeszedł świetnie się trzyma, wszyscy mowią,ze wygląda niemal jak nówka I materiały też niezniszczalne![]() Ja akurat mam żwir, kamienie, błoto- mieszkam pod lasem, pod górką. I u mnie wielkie koła mojego Acoustica zdecydowanie dają radę. Plus fajne amortyzatory ![]() Co do szpitala, to możemy pisać i pisać, ty będziesz czytać i czytać. Wybierzesz coś w końcu, ale tak naprawdę czas pokaże jak to wszystko będzie wyglądać. Kieruj się tym, co dla Ciebie jest najważniejsze. Dla mnie warunki "lokalowe" były najmniej ważne, liczyła się atmosfera na oddziale, życzliwość personelu. Nie jestem żadną pancią, która chce pomocy we wszystkim- o nie, radziłam sobie sama z czym mogłam. A nawet jeśli prosiłam o pomoc to z uśmiechem i pielęgniarki takie podejscie odwzajemniały. Samo cc i wszystko po nim wspominam rewelacyjnie. Moja koleżanka, która miała cc na Wysp. tydzień temu również jest zachwycona. Dlatego ja, pomimo,że nie ma jednoosobowych sal, doradcy laktacyjnego itp. nigdy nie poszłabym do innego szpitala ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Aninis no i po świętach będą wyprzedaże
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem o 19 na stole wylądowałam. Wiem, że nad ranem przyszła położna mnie spionizować, ale odpuściła bo obie spałyśmy (chwała jej za to). Spionizowali mnie przed obchodem, na tyle wcześnie, że zdążyłam się ogarnąć ;-)
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
fajnie miec gosci ale fajnie też jak juz sobie pojada ![]() to było udane spotkanie Wczoraj pojechalismy do Koln obczaic Katedre i ten słynny most z milionem kłódek zakochanych fajne miejsce ![]() narobiłam sie troche w kuchni - ale wszystko smakowało i chyba przez tydzien bede teraz to konczyc jesc ale co tam, mam gotowe obiady do pracy przynajmniej ![]() ![]() pozniej poczytam co tam ciekawego naskrobałyscie
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem 😊 jedni goście pojechali po obiedzie, drudzy kolo 17. Dzieci śpią a my odpoczywamy 😊
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, że raz gumę złapał, to wózek jak nówka. Mi też nie zależy tak bardzo na sali 2-osobowej. Myślałam, że we wszystkich państwowych są wielkie sale kilkunastoosobowe. Jeżeli są pokoje nawet 4 osobowe, to spoko. W końcu jak wszystko będzie dobrze, to po 2-3 dniach do domku. ![]() Najważniejsze jest to, żeby była dobra opieka podczas porodu. No właśnie po świętach są zawsze mega obniżki
|
|
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie tez nie jest dane rodzic naturalnie... ale kto wie może bedzie malutka i jakos wyjdzie sama jestem za wyprawka w punktach tylko ktos musi ja ogarnac ![]() ![]() najlepiej jakas mamuska doswiadczona juz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Polska wygrała - fajnie dopiero sie ocknelam ze mecz był robiłam 4 godziny zadania z niemieckiego ![]() ide spac bo jutro do roboty trzeba wstac z rana ![]() kolorowych snów dziewczynki
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Te masaże lub balonik przed porodem ..... Uuuu masakra. Ja nic takiego nierobilam wczesniej a córa wyszła po 3 parciu bez pęknięć
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no nie wierze ze jestem dzisiaj pierwsza ??
![]() :brzyda l:Gdzie sa te wszystkie ranne ptaszki ? Kurcze, u mnie dzisiaj taka pizgawica ze hej, tylko 4 stopnie jest ![]() a ja nie mam kurtki zimowej bo w żadną sie nie mieszcze a w tamtym roku kupiłam dwie takie fajne puchówki ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki!
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia dzisiaj wstała o 7, masakra...
I uwaga! Za oknem śnieg! QUOTE=Czarnooka_Paula;530 73773]zaraz uzupełniei witamy z powrotem ale sie naprodukowałyście i cesarkach u mnie tez nie jest dane rodzic naturalnie... ale kto wie może bedzie malutka i jakos wyjdzie sama jestem za wyprawka w punktach tylko ktos musi ja ogarnac ![]() ![]() najlepiej jakas mamuska doswiadczona juz ![]() tez uważam ze jak cos sie dzieje to nie z powodu ze ktos juz cos kupil kropce czy kropkowi ![]() ![]() ![]() Polska wygrała - fajnie dopiero sie ocknelam ze mecz był robiłam 4 godziny zadania z niemieckiego ![]() ide spac bo jutro do roboty trzeba wstac z rana ![]() kolorowych snów dziewczynki [/QUOTE]masz wąską miednicę? oj no nie byłabym aż tak pracowita na innych wątkach można znaleźć gotowe listy
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz jestem w kolejce w diagnostyce jedna osoba tylko przede mna chyba pierwszy śnieg zniechęcił wszystkich do badań dzisiaj bo zazwyczaj w poniedziałek jest straszny tłok.Zaraz do pracy. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Dzien dobry i miłego dnia!Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-1 do 0 i pada mokry śnieg |
||
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zero i snieg
ale fajnie, ze pada. Pola jest wniebowzieta ![]() Ale to podobno chwilowe, w pryszlym tyg ma byc znowu po 12-13 stopni. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- I jak bylo? Dla mnei ona nie jest w sumie taka zla ![]() Ja glukoze pewnie za niecaly miesiac bede robic. Dzis była morfologia i tsh na szybko
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie chłop wczoraj wnerwił...najpierw mi mówi żebym rozłożyła narożnik w salonie to sobie poleżymy...no to myślałam że chociaż mnie przytuli, pocałuje albo coś...to najpierw jadł kolacje, potem na necie w telu, potem laptop a potem sie mecz zaczął...jak strzelili gola to tak się zadarł że Mikołaj się z płaczem obudził...no sz kur*a czy on nie wie że ma dzieci i one śpią o tej porze...wkurzona poszłam do sypialni i już od wtedy Mikołaj spał ze mną...potem znów Lilka się obudziła bo jojczał jak naszym strzelili...kur*a z tymi chłopami....
Wczoraj jak szłam z koscioła to koło domu za bramą kilka grzybów znalazłam więc suszę w piekarniku
|
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
justynka333
Ja mieszkam 50 km od Kielc więc mam kawałek drogi, ale szpital w moim mieście ma kiepskie opinie więc zdecydowałam się jednak na Kielce. Też słyszałam negatywne opinie o Prostej więc ja wybierałam między Czarnowem a Kościuszki, koniec końców stanęło na Kościuszki, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący no i tam robiłam też badania prenatalne. Szukam opinii o położonych z tego szpitala bo poważnie rozważam wykupienie jej usług do porodu. Któraś z dziewczyn pisała o puchnięciu. Ja mam wyniki książkowe, przybieram w normie, aktualnie ważę 61 kg przy wzroście 163 ( 23 tydzień) ciśnienie niskie 120/70 a też mi puchną nogi jak np dłużej siedzę. Wystarczy jednak, że trochę pochodzę i to mija. Edytowane przez for_you_for_me Czas edycji: 2015-10-12 o 10:57 |
|
|
|
#3198 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzień dobry dziewczynki!
Chyba mogę do Was pomału, nieśmiało wracać. Nadrabiać nie ma nawet sensu, bo tyle naskrobałyście przez te 2.5 tygodnia ![]() Dzisiaj jak już pisała ja w Krakowie śnieeeeg!Co do wyprawki to ja znalazłam jakąś listę gdzieś i wdrukowałam Mam też taką aplikację na iPhone "moja ciąża" i tam też jest wyprawka, to jak skompletuję tą wydrukowaną to ewentualnie tą z aplikacji porównam, bo widziałam, że ona już taka bardzo szczegółowa jest typu, że wziąc dowód osobisty itp. Amb86 jak tam glukoza, faktycznie tyle godzin to trwało? ![]() Ale super wczoraj był wieczór dzięki meczowi ![]() W ogóle to jest tak cudownie, że masakra Po tym jak ostatnio Wam narzekałam na zmęczenie to wrzuciłam na luz, rozpakowywanie idzie 3x dłużej, ale mam więcej sił i dużo lepszy humor ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Co do masażu krocza to ja zacznę to robić napewno myślę jak się uporam do końca z mieszkaniem czyli za jakieś 2 tygodnie Póki co czasem jak sobie przypomnę to napinam i puszczam mięśnie Kegla.Balonika nie mam zamiaru robić ![]() Ja myślę, że będzie co ma być. Takie ćwiczenia napewno coś tam dają, ale ogromna część to to, na co nie mamy tak naprawdę wpływu. Dlatego tym aż tak się nie martwię tzn martwię, ale dużo bardziej mi zamartwia głowę personel szpitalu, w którym będę rodzić. Jeszcze mam nie wybrany, ale bardzo się boję, że trafię na złe traktowanie... A co gorsza błędne traktowanie, które mogą zagrozić dzidziusiowi i mi.
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w tym tygodniu muszę zrobić tsh, morfologię i mocz:/ Jejuu od wczoraj mi non stop niedobrze
|
|
#3200 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet nie sądziłam że to będzie dla nich takie ważne. No i naprawdę jest wąski, węższy od phil&teds i wszędzie się mieści. Jedyna wada, to to że składa się do większych rozmiarów niż phil &teds. Ale wiesz jak to mówią, u każdego sprawdzi się coś innego, więc jak uważasz że phil&teds będzie dla was dobry, to spróbuj, a nuż. Te wózki dość łatwo się sprzedają używane, ja oba sprzedałam za taką samą cenę, za jaką kupiłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() U nas sypie śnieg!!! Wczoraj coś zakupiliśmy :P zrobi ę fotki i się pochwalę Co do wyprawki to ja posiłkuję się listą http://www.maluchy.pl/porada/192 .
|
#3202 |
|
Mamusia Luty 2016
|
W ogóle dziewczyny ja ciągle nie czuję kopniaków!
I zaczynam się martwić ![]() Wg OM dzisiaj 21 tyg+0 dni, wg USG jakoś 20 tyg+2 dni i owszem czuję coraz mocniej ruchy w brzuchu, jakby coś mi tam wirowało, na pewno raz-dwa dziennie i daję 99.999% że to nie żołądek ani nic, ale takich stricte kopów to nic, zero To normalne? ![]() Motyl u mnie też od kilku dni mdłości. I do tego latanie siku co pół godziny, albo i lepiej.
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 kocyki bawełnianie, 1 grubszy kocy, 1 letni kocyk... Odpuściłabym z niej zasypkę, a zamiast gruszki kupiła fride lub sopelek. Patyczków do uszu dla niemowląt też nie używałam, w razie czego można dokupić. |
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie,że to normalne Jak się niepokoić to posłuchaj sobie czasem malutkiej![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Wiecie co?Pojechałam tylko zawieźć młodą do przedszkola i po bułki, 15 minut mnie nie było a w tym czasie wpadła kontrola z ZUSu. Trzeba mieć szczęście no nie? ![]() Przez to wszystko zaczynam szukać drugiego fotelika, żeby u dziadków w aucie zamontować i oni będą z nią też jeździć do przedszkola. Ech te kontrole...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-12 o 11:52 |
||
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
esor u mnie jutro początek 24t i też nie czuję nic, oprócz "pływania" w brzuchu
czekam na te kopniaki i czekam i nic mnie jutro czekam morfologia i mocz :/ butterfly20 też mam obawy przed kontrolą ZUSu, bo w L4 podaję miejsce zameldowania, a nie zamieszkania ... Moja koleżanka z pracy też tak robiła, i ponoć jak masz chodzące to mniej się czepiają, bo przecież możesz wyjść np. do apteki czy lekarza |
|
|
|
#3206 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
ŻARTUJESZ? I co teraz? Zostawili Ci karteczkę pod drzwiami, czy co?
|
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
a te kontrole to tak wyrywkowo czy jak?
butterfly20 jak długo już jesteś na zwolnieniu? Pytam bo ciekawa jestem po jakim czasie przychodzą... Ja jestem dopiero 6 dzień na zwolnieniu i jest to moje pierwsze zwolnienie w tym roku. Czy ZUZ np wie w którym jestem tygodniu, czy tylko, że w ciąży i tyle? |
|
|
|
#3208 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wczoraj czulam cos co moglo byc TYM , ale moglo tez byc jakims peknietym babelkiem gazu czy cos
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Esor ja raz po dość intensywnym dniu jak byliśmy w górach też nie czułam. Wyczytałam że to normalne. U mnie już przez mój brzuchol nawet mąż wyczuwa kopniaczki
A to co dotychczas kupiliśmy dla dzieciaczka
|
#3210 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
ZUS interesujesz jak ZUS zaczyna Ci placic zamiast pracodawcy czyli chyba po miesiacu (?) albo po 2 tyg, nie pamietam, ale napewno nie 6 dzien. I tak, sa wyrywkowo. Ja jestem juz 3ci miesiac na zwolnieniu i CHYBA nic. Chyba, bo nie mam klucza do skrzynki na poczte ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Jakie cudowności My na slub zamiast kwiatow poprosilismyo drobiazgi dla niemowlaka i dostalismy tez pare fajnych rzeczy ![]() A TŻ ma urodziny w czwartek to oprocz planowanego whiskey kupilam skarpetki dla małej z napisem I LOVE DAD
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

i spokojnie odpowiada na wszystkie moje pytania.

A co gorsza błędne traktowanie, które mogą zagrozić dzidziusiowi i mi.

Ślub
I zaczynam się martwić