Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 11:08   #1051
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Wiesz ja mam inny problem. Mam ogromny biust. 85j. I niestety nie umiem dostawic mu sutka do buzi, bo zakrywam mu twarz całą piersią.
Nawet położna jest bezradna. Probowalismy wszystkich pozycji i sposobów.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Kurde ja miałam na koniec ciąży 85 F a teraz to w ogóle chyba mam większe od mojej głowy ale daję sobie radę jakoś ale jak TObie próbowanie ma zepsuć jedne z najlepszych najlepsze dni Twojego życia to lepiej dać sobie spokój
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość

Malaa o co chodzi z tym krochmalem? bo chyba przegapiłam co to ma na celu?

Takie śliczne te nasze wszystkie dzieciaczki, że aż mi łzy w oczach stają jak je widzę... zwłaszcza, że mam depresyjne nastroje i pomyślę sobie o tych dzieciaczkach, które nie mają rodziców lub zostają porzucone niewiadomo kiedy i gdzie... nie wyobrażam sobie jak takiego maleństwa można nie kochać!

No właśnie! Te dziewczyny, które bały się, że nie będą tak bardzo kochać swoich dzieci... jak jest teraz? pewnie zakochane po uszy
Moja mała ma rumień i suchą skórkę a krochmal naturalnie nawilża bez uszkadzania naturanej bariery ochronnej skóry, nie morduje tej dobrej flory bakteryjnej co robią emolienty i mydła. Sama bym się pokąpała po niuni jakbym miała wannę bo mam strasznie suchą skórę po porodzie:/ Mam kąpać 6 razy z rzędu i może być Gabrysia trochę biaława pod koniec, ale się tym nie przejmować i za 6 czy 7 razem już kąpać w mydełku czy czymś tam i to zmyć

JA na moją niunię mogła bym patrzeć całymi dniami, ale na początku samym bardziej byłam przerażona że Jej coś zrobię, żeby się skupić na wybuchu miłości. Po CC to miałam ogromne uczucie ulgi że Jej nic nie jest

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Tiaaa, dzięki Bogu że gaduła nr 1 urodziła i wróciła (MAŁA ), bo tak to tylko ja ze wszystkich mamusiek nawijałam na wizażu
hahah taaa jezdem ale jak wrócę do normalności i się rzucę na sprzątanie mieszkania po rządach mojego męża to chyba doby mi nie starczy, ale i tak na wizaż będę wchodziła

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja mimo ze tez mam konto na fb to zdecydowanie bardziej wole rozmawiać z wami tu

nie czuje się dzis najlepiej jak wracałam z przedszkola złapał mnie znowu ból taki w boku, jajnika czy czort tam wie czego:/ niedobrze mi sie zrobiło,poleżałam teraz i przeszło. Jestem zmęczona w domu bałagan, kartony walają się wszędzie, przed przeprowadzką juz tu nawet sprzątać mi sie nie chce, zakupy musiałabym zrobić bo nawet na kanapki nie mam co dać. No i ten niekończący sie remont, a właściwie sprzątanie po nim, juz mi sie chce tym
miałam dziś iść tam myć podłogi bo ten kurz wychodzi i wychodzi... zobaczymy może mi sie poprawi samopoczucie potem. Amen wyzaliłam się
Mnie też takie bóle chwytały jakby jajnik czy cholera wie co pod koniec ciąży i przechodziło. Nie wiem co to było:/

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Zero postepu porodu oxy mi dac nie moga bo po cc moze mi peknac macica za godzine jak postepu nie bedzie to znowu cc
Oby się zaczęło, a jak nie to trudno. Czekamy na Nelusie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
30 minut temu przewieźli mnie na sale pooperacyjna. Małego po przejściach wyciągnęli o 8.57, bo mieli problem z rozcięciem blizny. I tyle wiem puki co za 1-1.5 h mają mi go przywieść.
O kurczaczek to sobie poleżałaś na stole:/ DObrze, że już po. Gratulacje
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

My dzisiaj mamy wizytę u lekarza. Ciekawa jestem ile mała waży i co lekarka powie na jej żołtaczkę. Na moje oko jeszcze ją trzyma, oczka ma bardzo żółte ciągle.

Kupiłam sobie wczoraj parowar, dziś zrobię pierwszy obiadek. Ciekawe czy mi się spodoba parowanie. Oby, bo takie żarełko szybkie i zdrowe
Dziś klasycznie - filet z piersi marynowany w jogurcie, kasza jęczmienna, brokuły i marcheweczka
To kciuki za wizytę A po jakim czasie od urodzenia się idzie? A lekarz do domu po jakim czasie przychodzi?

Nie boisz się tych brokułków, że małą będzie wzdymać po nich?

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Jak ja marze o takiej sytuacji, ze wody w nocy mi odchodza... I tak sie nigdy tego nie doczekam ....
Zaklepuje sobie przedostatnie miejsce na liscie. Czemu ja zawsze musze byc na koncu a nie na poczatku ; ((((((((
Bo się stresisz za bardzo i sama blokujesz oksytocynę durnoto
NAstaw że się w końcu pozytywnie to sie samo zacznie. W dodatku mocno sie nakręciłaś na urodzenie przed czasem a natury nie oszukasz. Nie można tak sobie zaplanować że urodzić wtedy i wtedy i tak będzie. No chyba że CC. NAwet nie jestes po terminie więc nie możesz mieć pretensji do natury, że czaka na odpowiedni czas, a to nie ma tak, że sobie zaplanujesz wszytsko
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie, te nereczki się trochę poszerzyły, nie są jakieś mega wielkie (ginka mnie pociesza, że tylko do kontroli, ale przecież różnie może być...). Marny jest obkręcony pępowiną (teraz umrę ze strachu o niego ). Waży 2500g maluszek mój szyjka miękka ale zamknięta. Wstępnie cc 30 październik
ALe masz być częściej obserwowana w związku z tym okręceniem pępowiną? JEj mocne kciuki, żeby było ok. Musi być!!!!

A moje 2 osobniki robią sobie drzemkę. Ten mój mąż to by spał jak niemowlak nachętniej tyle czasu i tylko zjeść, kibelek i spać
Stary 2015-10-14, 11:24   #1052
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz ja mam inny problem. Mam ogromny biust. 85j. I niestety nie umiem dostawic mu sutka do buzi, bo zakrywam mu twarz całą piersią.
Nawet położna jest bezradna. Probowalismy wszystkich pozycji i sposobów.

A te nakladki probowalas? Ja nie moglam dostawic do plaskich brodawek a z tymi nakladkami o wiele lepiej. I sie uczymy siebie. Dodatkowo odciagam pokarm i je z butli. Moi tez straszny zarlok
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:29   #1053
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny najmocniej i dzięki za troskę.
Za mną bardzo ciężkie 24godziny. Póki co czuje się źle, ale najważniejsze ze daliśmy radę z tztem i kluseczka jest na świecie od 17:05. Wazyla 3740g i długa na 58cm.
Najkrócej jak się da: Brak wód, przebicie pęcherza, kilkanaście godzin skurczy z krzyża a pod oksy 4 godziny z krzyża i brzucha - z efektem w postaci 4cm rozwarcia. Porodówka na długo zapamięta przekleństwa które miotałam, moje wrzaski.
Kluska zdążyła wydalić w brzuchu smółkę, miec szyjke owiniętą pępowiną i urodzić się z rączką przy główce jako supergirl a ja i przy drugim porodzie uniknęłam nacięcia. Szok zwłaszcza ze parlam na skurczach z krzyża i nawet nie wiem czy miałam parte bo krzyż mi przeslanial wszystko.
Gratulacje!

Cytat:
Oooo mokroooo wody poszly
Kciuki

Cytat:

A ja za 7 min idę na porodówkę. Operacja zaplanowana na 8.15. Oczywiście średnio się wyspałam, bo jakoś spać nie mogłam.
Już po, wiec również gratuluję!

Cytat:
Ja po wczorajszej wizycie, te nereczki się trochę poszerzyły, nie są jakieś mega wielkie (ginka mnie pociesza, że tylko do kontroli, ale przecież różnie może być...). Marny jest obkręcony pępowiną (teraz umrę ze strachu o niego ). Waży 2500g maluszek mój szyjka miękka ale zamknięta. Wstępnie cc 30 październik
No i widzisz, niejest tak źle z nereczkami, ginka mądrze mówi
A z pępowiną będzie ok, sporo noworodków tak ma a na tym etapie to Twój już za duży, żeby dal radę wiercić się na tyle by ją sobie jakkolwiek zacisnać
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:29   #1054
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Mnie też takie bóle chwytały jakby jajnik czy cholera wie co pod koniec ciąży i przechodziło. Nie wiem co to było:/
ooo ale dobrze wiedzieć że ktoś tez miał coś takiego, dziwne to bardzo. Chyba nici dziś ze sprzątania, zaczekam moze jak tz z pracy wroci to razem skoczymy
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:36   #1055
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
30 minut temu przewieźli mnie na sale pooperacyjna. Małego po przejściach wyciągnęli o 8.57, bo mieli problem z rozcięciem blizny. I tyle wiem puki co za 1-1.5 h mają mi go przywieść.
Gratulacje i czekamy na fotki kolejnej wątkowej ślicznoty
Cytat:
Tosia , Nina gratulacje
Agatko Ty tez juz pewnie po
Zazdroszcze a zarazem strasznie sie boje. U mnie nic. Mam dosc. Dzis wstawalam co godzina siku, jestem wykonczona. Pewnie skonczy sie to tak, ze w piatek urodze na sile. Albo odesle do domu i poczekam jeszcze z tydzien.
Jak ja marze o takiej sytuacji, ze wody w nocy mi odchodza... I tak sie nigdy tego nie doczekam ....
Zaklepuje sobie przedostatnie miejsce na liscie. Czemu ja zawsze musze byc na koncu a nie na poczatku ; ((((((((

Do mnie nikt nie przychodzil po 1 porodzie. Bylam zielona ale dalam rade sama.
Po co mi teraz glupie rady jakiejs baby, skoro umiem zajac sie noworodkiem? No chyba ze chce kąty ogladac babsztyl stary.
Kochana jak mogę Ci coś doradzić to ja bym czekała. Jak wiesz czekałam 11 dni po terminie i jestem mega szczęśliwa, że było mi dane urodzić naturalnie bez wywołania. Wierzę, że tak musiało być, a dziś to że tyle się naczekałam nie ma ŻADNEGO znaczenia. Jestem zakochana w Wiktorze po uszy.

Królewna - Wiktor też był owinięty pepowiną przy porodzie i musiał być nią owinięty od dawna. Cały poród i cała ciążę wszystko było z nim ok. Pepowina jest tak rozciągliwa, że w większości przypadków nie ma to żadnego znaczenia. Moja lekarka mówiła że nawet jak widzi, że tak jest na USG to nigdy nie mówi o tym pacjentkom bo wpadają w niepotrzebnie w schizy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

P.S. Amelie posłuchaj się w końcu nas wszystkich i wyluzuj. Ja dzień przed porodem spędziłam beztroski dzień w SZPITALU z moim tż i naprawdę się wyluzowałam - pogodziłam się z tym że będzie co będzie ( a miałam iść na 2 oxy ! ) i widzisz jaki mam tego efekt.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-10-14 o 11:39
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:42   #1056
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A te nakladki probowalas? Ja nie moglam dostawic do plaskich brodawek a z tymi nakladkami o wiele lepiej. I sie uczymy siebie. Dodatkowo odciagam pokarm i je z butli. Moi tez straszny zarlok
A czemu dajesz butelką tez? Sam cycuś nie może być czy szkoda CI tego mleczka co ściągniesz? Tak pytam z ciekawości
Cytat:
ooo ale dobrze wiedzieć że ktoś tez miał coś takiego, dziwne to bardzo. Chyba nici dziś ze sprzątania, zaczekam moze jak tz z pracy wroci to razem skoczymy
Może i macica uciska jajniki albo coś tam. Nie wiem ale nieprzyjemne to było na pewno

Kurde zapomniałam, że miałam prasować a tak mnie plecy bolą Trzeba męża kopnąc w tyłek żeby plecki posmarował, a nie śpi i śpi jak Gabrysia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
[/COLOR]P.S. Amelie posłuchaj się w końcu nas wszystkich i wyluzuj. Ja dzień przed porodem spędziłam beztroski dzień w SZPITALU z moim tż i naprawdę się wyluzowałam - pogodziłam się z tym że będzie co będzie ( a miałam iść na 2 oxy ! ) i widzisz jaki mam tego efekt.
Ona się stresuje tą opieką dla Ali. No ale kurde jednak ta rodzina jest i dziecko samo nie zostanie na pewno więc Amelie musisz wyluzować bo tylko opóźnisz wszytsko
Stary 2015-10-14, 11:44   #1057
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu dajesz butelką tez? Sam cycuś nie może być czy szkoda CI tego mleczka co ściągniesz? Tak pytam z ciekawości

Może i macica uciska jajniki albo coś tam. Nie wiem ale nieprzyjemne to było na pewno

Kurde zapomniałam, że miałam prasować a tak mnie plecy bolą Trzeba męża kopnąc w tyłek żeby plecki posmarował, a nie śpi i śpi jak Gabrysia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ona się stresuje tą opieką dla Ali. No ale kurde jednak ta rodzina jest i dziecko samo nie zostanie na pewno więc Amelie musisz wyluzować bo tylko opóźnisz wszytsko
Długo Ci Gabi śpi? Bo Wiktor prawie non stop. Ledwo go na 15 minut cycka wybudziłam - ale to w sumie 2 doba...

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-10-14 o 11:46
Stary 2015-10-14, 11:52   #1058
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje i czekamy na fotki kolejnej wątkowej ślicznoty

Kochana jak mogę Ci coś doradzić to ja bym czekała. Jak wiesz czekałam 11 dni po terminie i jestem mega szczęśliwa, że było mi dane urodzić naturalnie bez wywołania. Wierzę, że tak musiało być, a dziś to że tyle się naczekałam nie ma ŻADNEGO znaczenia. Jestem zakochana w Wiktorze po uszy.

Królewna - Wiktor też był owinięty pepowiną przy porodzie i musiał być nią owinięty od dawna. Cały poród i cała ciążę wszystko było z nim ok. Pepowina jest tak rozciągliwa, że w większości przypadków nie ma to żadnego znaczenia. Moja lekarka mówiła że nawet jak widzi, że tak jest na USG to nigdy nie mówi o tym pacjentkom bo wpadają w niepotrzebnie w schizy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

P.S. Amelie posłuchaj się w końcu nas wszystkich i wyluzuj. Ja dzień przed porodem spędziłam beztroski dzień w SZPITALU z moim tż i naprawdę się wyluzowałam - pogodziłam się z tym że będzie co będzie ( a miałam iść na 2 oxy ! ) i widzisz jaki mam tego efekt.

Tez bym poczekala, ale chęć rodzenia z moim lekarzem jest silniejsza, on by mi na pewno takiej krzywdy nie zrobil, jak zrobili mi przedtem psychicznie i fizycznie ( oxy nie dala rady ruszyc rozwarcia ? Spoko zrobimy to rękami....)

Cytat:

Z opieka juz po ptokach, bo ciotka jutro odjezdza. Gorzej sie boje, ze zostane tydz w szpitalu, bo Maly bedzie mial wysoki crp od mojej choroby. Trudno, najwyzej wypisze sie na żądanie....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:54   #1059
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez bym poczekala, ale chęć rodzenia z moim lekarzem jest silniejsza, on by mi na pewno takiej krzywdy nie zrobil, jak zrobili mi przedtem psychicznie i fizycznie ( oxy nie dala rady ruszyc rozwarcia ? Spoko zrobimy to rękami....)

Z opieka juz po ptokach, bo ciotka jutro odjezdza. Gorzej sie boje, ze zostane tydz w szpitalu, bo Maly bedzie mial wysoki crp od mojej choroby. Trudno, najwyzej wypisze sie na żądanie....
Przy porodzie SN znaczenia ma ppołożna a nie lekarz, a położna masz umówioną.
Stary 2015-10-14, 12:05   #1060
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Długo Ci Gabi śpi? Bo Wiktor prawie non stop. Ledwo go na 15 minut cycka wybudziłam - ale to w sumie 2 doba...
Oj Gabi długo śpi. Ona ma teraz 5 dzień a ciągle prawie śpi. Cycek, zmiana pieluszki i teraz tak troszkę popatrzy no i spać. W szpitalu też wybudzałam niunię do karmienia co jakieś 3-4 godziny. Teraz jak zaśnie to śpi od godziny (to rzadko) do 4 jakoś. A już w ogóle jak ją ścisnąć i w rożek to odpływa natychmiast Już przy cycku ma odlot ale że zawsze je i juz tam w pieluszce 2 wojna światowa się dzieje to zmieniam po karmieniu i się trochę wybudzi to sobie pogadamy a jak zaczyna się grymasik mały to wiem, że już chce żeby ją w rożek wrzucić i wtedy ma odlot Teraz się staram w dzień zeby była bez rożka, żeby sobie machała i oblizywała łapki. Niech ćiwczy samouspokajanie i gimnastkę niech ma.

A ogóle jak coś tam pierdzioszki odchodzą i coś ciśnie, robi się czerwona i widzę że się męczy jakoś bardziej niż zawsze to daje ją na przewijak i zaczynamy ćwiczenie nóżkami. Podkurczam Jej, macham w różne strony, Ona sobie pomacha jak chce i wtedy idzie ładnie w pieluchę wszystko a dziecko zadowolone aż się uśmiecha Taka rada z moich obserwacji

Cytat:

No my wiemy ż emiałąś ciężko i masz prawo miec traumę, ale lekarz CI obiecał, że tym razem będzie inaczej. Mas zlepiej niż nie jedna z nas które jechały do spzitala i nie wiedziały co za lekarz będzie i co je czeka. Ty mas zlekarza i połóżną dla siebie

Czy Ty nie pamiętasz juz jaka ja chora rodziłam na antybiotykach, które dalej biorę? I wyszłam na 3 dobę i to po CC i straconej dużej ilości krwi. Ty masz chyba za dużo czasu na kminienie tych problemów durnoto
Stary 2015-10-14, 12:11   #1061
Amelie04
Zakorzenienie

Mala no ale mialas CC a to chyba przy SN dziecko sie zaraza.
Mam obawy czy moja decyzja o drugim SN nie bedzie najgorsza decyzja w zyciu...
Stary 2015-10-14, 12:11   #1062
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Kurde ja miałam na koniec ciąży 85 F a teraz to w ogóle chyba mam większe od mojej głowy ale daję sobie radę jakoś ale jak TObie próbowanie ma zepsuć jedne z najlepszych najlepsze dni Twojego życia to lepiej dać sobie spokój

Moja mała ma rumień i suchą skórkę a krochmal naturalnie nawilża bez uszkadzania naturanej bariery ochronnej skóry, nie morduje tej dobrej flory bakteryjnej co robią emolienty i mydła. Sama bym się pokąpała po niuni jakbym miała wannę bo mam strasznie suchą skórę po porodzie:/ Mam kąpać 6 razy z rzędu i może być Gabrysia trochę biaława pod koniec, ale się tym nie przejmować i za 6 czy 7 razem już kąpać w mydełku czy czymś tam i to zmyć

JA na moją niunię mogła bym patrzeć całymi dniami, ale na początku samym bardziej byłam przerażona że Jej coś zrobię, żeby się skupić na wybuchu miłości. Po CC to miałam ogromne uczucie ulgi że Jej nic nie jest

hahah taaa jezdem ale jak wrócę do normalności i się rzucę na sprzątanie mieszkania po rządach mojego męża to chyba doby mi nie starczy, ale i tak na wizaż będę wchodziła

Oby się zaczęło, a jak nie to trudno. Czekamy na Nelusie

O kurczaczek to sobie poleżałaś na stole:/ DObrze, że już po. Gratulacje

To kciuki za wizytę A po jakim czasie od urodzenia się idzie? A lekarz do domu po jakim czasie przychodzi?

Bo się stresisz za bardzo i sama blokujesz oksytocynę durnotoala:
NAstaw że się w końcu pozytywnie to sie samo zacznie. W dodatku mocno sie nakręciłaś na urodzenie przed czasem a natury nie oszukasz. Nie można tak sobie zaplanować że urodzić wtedy i wtedy i tak będzie. No chyba że CC. NAwet nie jestes po terminie więc nie możesz mieć pretensji do natury, że czaka na odpowiedni czas, a to nie ma tak, że sobie zaplanujesz wszytsko

ALe masz być częściej obserwowana w związku z tym okręceniem pępowiną? JEj mocne kciuki, żeby było ok. Musi być!!!!

A moje 2 osobniki robią sobie drzemkę. Ten mój mąż to by spał jak niemowlak nachętniej tyle czasu i tylko zjeść, kibelek i spać
Już się trochę naplakalam że nie dam rady karmić piersia...

Stary 2015-10-14, 12:18   #1063
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Już się trochę naplakalam że nie dam rady karmić piersia...

Może poszukaj w okolicy jakiegoś doradcy laktacyjnego ? Może podpowie coś więcej niż położna ? Ja też mam niewiele mniejszy biust i nie umiem sobie wyobrazić Twojego problemu, no i doświadczenia brak żeby pomóc. Póki co kiepsko mi się siedzi więc karmię tylko na leżąco.
Stary 2015-10-14, 12:36   #1064
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Juz jest
Kluska moja zdrowa piekna 3950 i 60cm
Jednak bylo cc
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:40   #1065
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Może :
bo on sie nie naumial jeszcze cycac. Bo byl na obserwacji. A wez sie ucz jak ci go na chwile daja. Teraz sie naswietla i tez jak najkrocej powinien byc na zewnatrz. Ale powoli uczymy sie siebie. Dzieki tem u wiem jaki to glodomor
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:42   #1066
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc

no i pięknie!!!! Gratulacje!!
Stary 2015-10-14, 12:43   #1067
olibar
Raczkowanie

Cytat:
O Krolewna to mozesz byc przede mna, bo z moimi rozjechanymi cyklami to ja moge w polowie listopada rodzic.

Tak piszecie o tym podwyzszonym crp, juz sie nakrecilam, trzeci tydzien jestem zakatarzona, nie chce spedzic tygodnia- dwoch w szpitalu ;((((( a z moim szczesciem pewnie tak bedzie ...zyc nie umierac
Ja tez rozjechane cykle mialam :/

Ja dzis chyba tu nie zajrze wiec grstuluje tym co beda dzis rodzic.
Niestety kaszel katar goraczka bol miesni. Zdycham. Do porodu tydzien...

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:47   #1068
kasia_aa
Zadomowienie

Mala a powiedz te bóle to Ci szybko przechodziły??? bo mnie od rana z przerwami boli i sie zaraz zdenerwuje wrrrr......
Stary 2015-10-14, 12:52   #1069
Amelie04
Zakorzenienie

Agatko ogromne gratulacje
Stary 2015-10-14, 12:55   #1070
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Gratulacje !
Tośmy nachodowały dzieciaczki konkretne !
Stary 2015-10-14, 13:08   #1071
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala no ale mialas CC a to chyba przy SN dziecko sie zaraza.
Mam obawy czy moja decyzja o drugim SN nie bedzie najgorsza decyzja w zyciu...
No niby tak jest, ale przed decyzją o CC lekarka powiedziała, żeby się nie martwić bo nie ja pierwsza i nie ostatnia rodze chora i mają na to sposoby. Obserwacja pierwszą dobę i badanka, a mamusina siara działa w tym czasie, ale dobrze jakbyś przystawiła do piersi jednak wtedy

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Gratulacje Czekamy na focię Nelusi Faktycznie kluseczka hihii
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
bo on sie nie naumial jeszcze cycac. Bo byl na obserwacji. A wez sie ucz jak ci go na chwile daja. Teraz sie naswietla i tez jak najkrocej powinien byc na zewnatrz. Ale powoli uczymy sie siebie. Dzieki tem u wiem jaki to glodomor
A no fakt. Zapomniałąm że Wy takie przeboje macie. To powodzenia życzę, żeby się udało po wszytskim bez problemu karmić

Cytat:
Mala a powiedz te bóle to Ci szybko przechodziły??? bo mnie od rana z przerwami boli i sie zaraz zdenerwuje wrrrr......
Wiesz co czasami nawet cąły dzień czułam taki dyskomfort albo było tak że mocno zabolało, poleżałam i przechodziło. Różnie było, ale czułam jakby właśnie jajnik tylko znowu nawet nie wiedziałam gdzie ja co mam w ciązy heheh

Dziewuszki czy zamawiała któaś piżamę do karmienia taką długie spodnie i długi rękaw? zimno mi jak w nocy karmię:/ Chce sobie sprawić jakieś ze dwie takie
Stary 2015-10-14, 13:14   #1072
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Gratulujemy!

Mala mam ten sam problem w nocy, zakladam gruby szlafrok
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:17   #1073
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję! Mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie. Długo bez małego będziesz. A mąż jest z Tobą? Wszystkiego dobrego!

Cytat:
Mam nadzieję że się wszystko ustabilizuje z tymi nerkami i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

My sobie NARESZCIE kupiliśmy kuchenkę gazowo-elektryczną i DZISIAJ DOSTAWA
Precz z jednogarnkową indukcją
Dzisiaj PIEKĘ CIASTO choćby się miał Pan Sówka zaryczeć

My dopiero pierwszy raz jutro do lekarza równy miesiąc Kubusia, zobaczyy jak nam bilans wyjdzie. Plus Lilo do szczepienia, bo opóźnione mamy . Tak hurtem ich załatwię i z głowy
Ja się pytam jak Ty do tej pory na tym jednym palniku obiady gotowałaś, no jak????

Co za ciacho tworzysz? Za mną też coś chodzi. Ostatnio 2 razy robilam bananowe i drożdżowe ale biszkoptu mi się chce, takiego z ptasim mleczkiem....: slina:
Może się uda popołudniu upiec...

Kciuki za wizytę, ciekawe ile sówek przybrał. I za szczepienie Lilo też kciuki. Faktycznie do tyłu jest że szczepieniami

Cytat:
oooo to pyszności

kurcze dziewczyny boli mnie podbrzusze:/ to nie jest skurcz bo to taki stały ból:/ nie mogłam ustać przy zlewie. Wzięłam nospe położyłam się i chyba przechodzi, ale zaczyna mnie to niepokoić:/ bo od rana tak mi cos doskwiera
Nigdy tak nie miałam... Przeszło po tej nospie???

Cytat:

Około 2 tygodnie po urodzeniu pierwsza wizyta, u mnie lekarz nie przychodzi do domu.

Brokuły już jadłam 2 razy i było ok. Problem był za to po zupie pomidorowej.

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Brawo! Moje gratulacje! Jaka duża!!!!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:26   #1074
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444821968498.jpg (61,3 KB, 55 załadowań)
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:37   #1075
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz co czasami nawet cąły dzień czułam taki dyskomfort albo było tak że mocno zabolało, poleżałam i przechodziło. Różnie było, ale czułam jakby właśnie jajnik tylko znowu nawet nie wiedziałam gdzie ja co mam w ciązy heheh

Dziewuszki czy zamawiała któaś piżamę do karmienia taką długie spodnie i długi rękaw? zimno mi jak w nocy karmię:/ Chce sobie sprawić jakieś ze dwie takie
dzieki Mala uspokoiłaś mnie jakby sie cos działo więcej to bede dzwonic do swojego gina abo pojade na IP ale właśnie czuje tak jak Ty opisywałaś, teraz to juz właśnie taki dyskomfort a nie ból. Ale się troche sestrachałam

Jeśli chodzi o nocne karmienie to też przy małym było mi baardzo zimno w nocy, miałam poprostu pizamę (długi rękaw i spodnie) i jak wstawałam to i tak narzucałam szlafrok a do karmienia podnosiłam koszulkę do góry poprostu, tak mi sie przynajmniej kojarzy
Stary 2015-10-14, 13:40   #1076
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Gratulacje Widzę po fotce, że kolejna z cud usteczkami do całowania

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Niestety kaszel katar goraczka bol miesni. Zdycham. Do porodu tydzien...
Kuruj się intensywnie
Stary 2015-10-14, 13:52   #1077
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Co za ciacho tworzysz? Za mną też coś chodzi. Ostatnio 2 razy robilam bananowe i drożdżowe ale biszkoptu mi się chce, takiego z ptasim mleczkiem....: slina:

Nigdy tak nie miałam... Przeszło po tej nospie???

no własnie tak przeszło nie przeszło, czuje jakis ucisk czy dyskomfort i boje sie szybko ruszać. ale skoro już zbyłam w stanie włosy umyć i troszkę sie pokrecić po mieszkaniu to chyba nie jest źle

tez bym zjadła jakieś ciacho...mmm ale nie mam weny na pieczenie :/

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
ślicznotka
Stary 2015-10-14, 14:02   #1078
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Juz jest
Jednak bylo cc
Woooooow Agatka no piękna klusia!!! Kuba ma miesiąc i duuużo mniejszy HAHAHAHAHAAH mierzyłam go metrówką jak się wyprostował i n moje oko ma 52-53 cm
Cytat:

Ja się pytam jak Ty do tej pory na tym jednym palniku obiady gotowałaś, no jak????

Kciuki za wizytę, ciekawe ile sówek przybrał. I za szczepienie Lilo też kciuki. Faktycznie do tyłu jest że szczepieniami
No niełatwo, szczególnie że to więcej czasu zajmuje, bo na jednym palniku mięska i np. ziemniaczków nijak jednocześnie nie postawisz ponad rok tak gotowałam, od przeprowadzki tk że zrozum moją radość dziką z podstawowego AGD dzisiaj

Murzynka w ogóle codziennie będę teraz piec z tej radochy

Szczepienia celowo opóźnione, zaczęliśmy dopiero po 18 miesiącu
Cytat:
Jaka babulinka w tej pielusi
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 14:08   #1079
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ledwo człowiek urodził, a juz go wkurzają :/. Przyszła do mnie ciotka i zobaczyła, ze daje małej butelkę z mm i od razu, ze nie powinnam, ze tylko piersią mam karmić, ze to zdrowiej dla mnie i dla niej itp. Ech, jakbym tego nie wiedziała... Tez chce karmić sama piersią, ale dziecka nie zagłodze przecież :/. A hektolitrów mleka jeszcze nie mam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-14, 14:11   #1080
Malpka
Zakorzenienie

Agatka - gratulacje !! sliczna pyzunia

Mala - ja spie w zwyklej pizamie a do karmienia podnosze bluzke do gory
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości