|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
ale tu sie pusto zrobiło
będę więc klepać o sobie a co u mnie dziś pogoda masakra :/ najgorsza wersja jesieni! oby sie to zmieniło bo niecierpie takiej pogody:/ juz umyłam naczynia (ohhh wyśniona zmywarka juz na mnie czeka...) obrałam ziemniaki, teraz troche poleżę i podjade na targ i do przychodni - mam nadzieje że jest mój wynik badań! a potem na mieszkanie,posprzątam troche - skoro nie rodze to zajmę się czymś pożytecznym
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie jeszcze z lozka, nie wiem czemu caly czas chce mi sie siku, a jak usiade na kibelek to sikam sikam sikam tak powoli ale dluugooooo. Zawsze z Tz razem wstajemy o 4 na siku, tzn on idzie najpierw i ja sie w tym czasie budze i pedze a on jak mnie slyszy to szybko ucieka z lazienki , bo wie ze dlugo nie wytrzymam
Wspolczuje Wam tego wiszenia na cycu, ja bym od razu przeszla na butle w takiej sytuacji... Dzis byc moze juz ostatni dzien jestesmy we trojke, jutro na 8 mam sie stawic na IP ... Najgorzej sie boje, ze bede musiala wytrzymac do 5cm bez zzo... |
|
|
|
#1173 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie słońce i 8 stopni, ale jest taki wiatr, że nawet młodej na taras nie wystawię, bo mi zamarznie :/ Liczyłam na to, że jeszcze tej jesieni sobie pospacerujemy, a tu się średnio na to zanosi, brrr.
Cytat:
![]() Podziwiam te, które całe swoje życie ukierunkowały teraz na karmienie. Ja nie, nie dam tak rady. Cytat:
![]() A potem będzie już młody królewicz na świecie
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
Po tylu godzinach nie jedzenia nawet ten kleik zjadlam , czekam na Tz niech mi cos przyniesie. Co za glupota aby po cc nie jesc tyle czasu ... po ostatniej jadlam normalnie juz po pionizacji.
|
#1175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żarcik oczywiście, nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć jak sie potoczy historia z karmieniem. Nawet jak juz ktoś karmił wcześniej (np. jak u mnie obyło sie bez przeszkód) to nie wiadomo jak będzie to wyglądać przy kolejnych dzieciach :/ mi by bardzo zależało bo ładnie spadały mi kilogramy podczas karmienia, ale zobaczymy jak to bedzie
|
||
|
|
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG To Ci się egzemplarz humorzasty trafił![]() Cytat:
To Ci się egzemplarz humorzasty trafił![]() A kiedy się zaczęły takie jazdy? Jak ile gdzies miała? Cytat:
panikaro Ty naszaCytat:
Tylko to akuart tak wypadło, że przez noc leżłam i jak wstawałam to dawali żarcie Może uważają, żeby wzdęć nie było bo rozsadzi brzucholka
|
|
#1177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak wyszlam ze szpitala i karmienie Alicji zajmowalo godzine/dwie, to od razu wyslalam Tz po mleko. I pozniej robilam tak 15min cyc / 60ml MM a po 6dobach byl nawal. Po 3msc karmienia moje mleko zaczelo robic sie szarawo niebieskie i wodniste, Alicje bolal brzuszek.. Z dnia na dzien przestawilam na MM i dziecko aniol ![]() Ja to tylko sie dziwie tym, ktore tak strasznie chca/lubia karmic a ciągle narzekaja jak dziecko wisi calymi dniami a one nic zrobic nie moga... No same przeciez tego chcialy.. Jakos to do mnie nie dociera, ze juz jutro moge tulic synka ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Dokladnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#1178 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się nie dziwię, bo decyzja to jedno, a ogarnięcie jej konsekwencji w rzeczywistości to drugie, one widzą sens w tym męczeniu się i ja im kibicuję z całego serca, mam tylko nadzieję, że to wszystko się im potem unormuje, bo jednak skoro się tyle czasu walczy, to zasługuje się na rezultaty.
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama nie zostałaś Na placu boju jest Nas jeszcze kilka
|
|
|
#1180 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby ten balonik pomógł i poszłl rach ciach Cytat:
![]() A Twoja smoka chce? Moja jeszcze nigdy nie zassała, a mam już wszystkie kształty dostępne na rynku )))Cytat:
)) U mnie też pada i pada, ciemno i ponuro.... Cytat:
ja pp porodzie to miałam wilczy apetyt!Moją Ninkę chyba dziś brzuszek boli. Zastanawiam się po czym.... Zjadłam wczoraj sporo biszkoptu domowego z galatetką, może to to... ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Weźcie też pod uwagę że niektóre dzieci nie chcą butelki. Np moja. Nie zassie i koniec. Ale ja akurat czerpię dużo radości i satysfakcji z karmienia, nawet jeśli karmię co godzinę. Nie ukrywam jednak że chciałabym mała chwyciła butelkę i żebym mogła dać odciągnięte mleko
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
coe czuje, ze mało się będę udzielać teraz, bo mała absorbuje większość naszego cxasu . Nadal nie wierzę, że mamy ja przy sibie jest cudowna, tylko spać e nocy średnio i cycki non stop...dziś lepszy dzień bo już drugi raz dłuższe spanie ze mną wszystko okej od wczoraj wieczora jeetesmy w domu, rana boki, sutki tez ale wytrzymam mam nadzieje generalnie zmęczeni ale przeezczesliwi Wiedziałam że poniedziałki nadal są szczęśliwe, bo padł chyba rekord to co e następny konczycie rozpakowwnie? pisze z tela wiec wybaczcie za bledy
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
u nas noce już zdecydowanie lepsze, budzenie co 2h i spanie w swoim łóżeczku : ) no i nie budzimy już starszego brata : ) cycuchy się unormowały i nie są już kamieniami więc młodzież radzi sobie bez nakładek, cudownie... uwielbiam kp! poza tym załatwiamy wszystkie formalności, a przede wszystkim becikowe... masakra ile papirologii! porąbało ich z gorszych rzeczy, malutki mi chyba katarek zaczyna mieć, bo coś tak chlupta mu w nosku od czasu do czasu, ściągnąć fridą nie idzie, mąż pojechał po gruszkę, zobaczymy. aaaaa zapomniałam w sobotę mamy sesję zdjęciową! : D Amelie trzymam kciuki za twój rozwój akcji. za pozostałe w dwupaku też ciągle trzymam kciuki. w sumie szybko nam idzie, połowa miesiąca a już prawie wszyskie rozpakowane |
|
|
|
#1183 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Masakra i obłęd
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać co kraj to obyczaj.. współczuję bo ja już w nocy przed umierałam z głodu ... urzędy załatwione, 2 rata przyjdzie za 2 tyg , decyzja o rodzinnym do 2 tyg pocztą przynajmniej to z głowy .. ale padnięta jestem.. wczoraj cały dzień na nogach od 6 , latanie po urzędach i mieście, pół nocy przez małego nieprzespane i dziś od nowa latanie po urzędach.. zaraz się położę z malutkim i sobie pośpimy
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Ala tez nie chciala smoka. Dopiero po tyg tesciowa jej dala i od razu zalapala
a ode mnie nie chciala... Tomka od razu bede przyzwyczajac do butli. Ciekawe jak przespie dzisiejszą noc. Jakby mnie wzielo z zaskoczenia to bym tak nie analizowala wszystkiego... Swoja droga, ciekawe jak doktorek chce mi skurcze wyczarowac bez oxy ... Byloby cudownie urodzic na jego dyzurze. Jak on ryknie to wszystkie polozne chodza jak w zegarku i jest pro CC. Tzn nie czeka dlugo. Znajomej przy porodzie jakas stara wredna lekarka zaczela brzuch uciskac na sile, a moj doktorek wpadl i wydarl sie "co wy robicie dziecko sie dusi" i od razu wzial ja na stol.... Najbardziej boje sie ordynatora... To on mi najwieksza krzywde wyrzadzil. Ostatnio jak go zobaczylam w szpitalu to az sie wzdrygłam.... Jaka ja wtedy bylam glupia i naiwna, ze nie mialam zadnej poloznej i lekarza wtedy... Robili ze mna co chcieli, nie wiem co oni we mnie pakowali podczas porodu caly czas jakies zastrzyki az wymiotowalam |
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli jest roznie. Mnie tak mowila polozna ze przy 2gim dziecku 6h no chyba ze komplikacje to dluzej. Jak Twoje dziecie bylo te 30h w inkubatorze to Ty sie zajmowalas tym czy polozna? Bo w Pl pamietam ja mdlalam i nikt mi nie pomogl z dzueckiem ktoro ciagle te okularki gubill wiec co chwile wstawalam. Szczerze przeszlam traume pierwszym razem. Zero pomocy bo rodzicow nie mam. Tz sie wypial bo stwierdzil ze on zarabia wiec tylko ja robie przy dziecku gotuje sprzatam itp.. eh bylo zle. Bardzo zle. Teraz to juz wiem co i jak wiec mysle ze bedzie dobrze jedynie co to brakuje mi kolezanek zeby wyjsc z dzieckiem spotkac sie i pogadac tak po prostu o wszystkim. Mam nadzieje ze dasz rade jak juz zostaniesz sama. Bo jednak no co tu uczynic jak po prostu byc silna i przejsc to wszystko. 3mam kciuki ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wczesniej jadlam przed wyjazdem do kina czyli jakos 17 we wtorek cala sroda bez sucharka nawet ale dalam rade nie wiem teraz czy moge jesc ale Tz przywizol pomidorowke i caly sloik zjadlam Zapomnialam wogole o przeciwbolowych wczoraj wieczorem mi dali kazali wolac jakby co , dopiero teraz zaczyna mnie troszke bolec ale znosnie ale to od noszenia Nel przy brzuchu bo ciagle cyc. Niech sie juz rozkreci mleczko bo dziecko glodne ![]() Kiedy u was po cc pojawilo sie mleko?
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wszystkie dzieci po porodzie maja badane CRP ??????
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha mam obiad
dzis dla pani agaty tylko zupa... hahah---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Nie zdzwie sie jak wyjde ze szpitala juz z plaskim brzuchem :P z glodu sie zapada
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Agatko jaka zupe dostalas? :p to w tej klinice ?
|
|
|
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
A krupniczek w ilosci jak dka dziecka ![]() Ale warunki sa bardzo fajne , czysciutko, wszyscy mili , nie mozna miec wszytskiego
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze nie marchwianke na wodzie haha
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja izolatka :P fajnie ze mam swoja lazienke bo w tych szpitalnych to brudno i smierdzaco :P
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jakby ktoś napisał, że dziwi się Tobie, że narzekasz i panikujesz przed porodem... no przecież sama chciałaś drugie dziecko, wiedziałaś na co się piszesz ...Dla mnie kp jest ważnym celem, wielkim sukcesem i radością, co jednak nie powoduje niestety cudu, żebym mogła się obyć bez snu i jedzenia, hahahah. Co mi zostało jak nie ponarzekać na wizażu
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zycze Ci zeby sie udalo wytrwac w kp |
|
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz dostala mm kilka kropel i jadla az uszy sie trzesly Jakbym nie dala rady karmic to by dla mnie byla pewnego rodzaju porazka. Mój maly ssak zostal wlasnie zabrany na badanie sluchu , jak zwykle gdy sobie zasnie ktos przychodzi Licze ,ze dzis bedzie ladniej spac
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
To ja jakas inna jestem bo nie karmilam piersia pierwszego dziecka. Mleko nie chcialo leciec i sutki krwawily. Nie bylam zrozpaczona czy cos w tym stylu. Dawalam butle i juz ;-)
Ale wiem ze dla wielu kobiet to wazne i jest porazka jak nie karmia z roznych powodow. Trzeba wszystkie decyzje uszanowac, kazdy ma inna mentalnosc. Ja dalej zdycham. Kaszel mnie meczy az mnie brzuch boli jak maly podskakuje w srodku (( a jutro mam jechac do poloznej ale nie dam rady bo to 40 min jazdy w jedna strone. Zadzwonie i jej powiem ze nie jestem w stanie.Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem że musze to przyjąć na klate ale ta niedołężność mnie juz wkurza. Dobra koniec marudzenia. TrudnoCytat:
![]() kurcze musze sie pomału zbierać do przedszkola:/ |
||
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
I tak każdą chwilę bez cyca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

będę więc klepać o sobie
a co
u mnie dziś pogoda masakra :/ najgorsza wersja jesieni! oby sie to zmieniło bo niecierpie takiej pogody:/ juz umyłam naczynia (ohhh wyśniona zmywarka juz na mnie czeka...) obrałam ziemniaki, teraz troche poleżę i podjade na targ i do przychodni - mam nadzieje że jest mój wynik badań! a potem na mieszkanie,posprzątam troche - skoro nie rodze to zajmę się czymś pożytecznym 

To Ci się egzemplarz humorzasty trafił
i znowu za jakiś czas cisza...i ryk 

a mialo byc tak pieknie... zazdroszcze Wam tych pieknych chwil z maluszkami a nawet tych mniej pieknych, chetnie bym sie zamienila 

drugie dziecię w uk urodziłam, tym razem przez cc i c do wypuszczenia po SN to w ciagu 24h a po cesarce 48-72h (72h jesli była emergency). Zastrzyk z wit K dziecko dostaje zaraz po porodzie -położne Cię pytają czy sie zgadzasz w trakcie porodu. Czyszczą drogi oddechowe jesli dziecko nie rozedrze paszczki odpowiednio szybko. Z żółtaczka chyba tak jak wszędzie -jesli zauważa objaw to krew-i maja specjalny wykres w zależności od poziomu bilirubiny jesli jest poniżej tej 'lini'to nie naswietlaja, jesli powyżej to naswietlaja -moja pierwsza córka była lekko poniżej i samo przeszło a druga utknęła na 30h w inkubatorze