Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 10:40   #271
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Co mi po delikatnym ?
Oj tam, najwyżej dłużej Wam zejdzie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:41   #272
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Mnie czasem jak TZ probuje przytulic na stojaca to tez jest smiesznie bo brzuch go ode mnie odgradza

!!

Mój sie smieje ze mu kręgosłup siądzie od takiego przytulania bo tez musi sie wychylic

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:50   #273
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Mój sie smieje ze mu kręgosłup siądzie od takiego przytulania bo tez musi sie wychylic
To na leżąco się przytulajcie
Ja też lubię na stojąco tak btw Tylko faktycznie dystans coraz większy się robi.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Dziewczyny, a jeśli chodzi o Pampersy to te dwójki to też są Premium Care czy to są już te w zielonym opakowaniu ?
Stary 2015-10-15, 10:50   #274
arisah
Raczkowanie

zawsze mozna zmienić pozycję przytulania na od tyłu
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:53   #275
rudaska
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, cukry dobre więc tylko dieta Mogę jeść więcej mięsa ryb i nabiału, już nie mogę się doczekać łososia na obiad. Nowe zalecenie mam na wyższy cukier rano: Najpierw przekąska, może być owoc, po dwóch godzinach śniadanie i dopiero mierzenie cukru. Bardzo mi to pasuje.

Co do To my sobie już odpuścimy i chyba dopiero po porodzie. Ochota jest, ale przyjemności z tego coraz mniej.

Sylwoha nie wiem jak z sokiem z pokrzywy. Patrz na skład, żeby nie było cukru i innych słodzików.

Ale jestem zła na siebie. Koło poradni była poczta, miałam wysłać L4 i przypomniałam sobie o tym dopiero pod klatką. Muszę w ten deszcz zasuwać znów a brzuch mnie pobolewa

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Acha i normy cukru to tak do 130 po 1h po posiłku wg mojego lekarza
Stary 2015-10-15, 10:59   #276
syylwuska
Zakorzenienie

SYLWOHA myjesz ręce przed mierzeniem? To bardzo ważne.

DOLINKA ja też zastanawiam się co by prać w naszym płynie do prania, jeszcze nie podjęłam decyzji.

OGOLNIE nie myślalas o tym, żeby pisać książki na podstawie swoich snow?? Masakra! Twoje sny są najlepsze

ANI_ QA czyli coś takiego jak KALUSIA ma? Ten pesar? No ale to przynajmniej daje pewną ochronę i do domu będziesz mogła wrócić, nie zostało już dużo czasu, więc jakoś wytrzymasz.

GRYZELDA super informacja, ze ciśnienie Ci się uspokoilo

A no nasz szpital jest właśnie taki wspaniały, wszystko robią jak za karę ;/
Kiedyś pojęchalam na ip, bo tak wymiotowalam, ze nie dałam rady chodzić już, Tz mnie prawie zaniosl tam, siedziałam na podłodze, to było w ciągu dnia, ale na ip mam blisko, no i wyszła baba i powiedziała, że muszę iść do lekarza rodzinnego, no w tych godzinach nie mogą mnie pryjac, gdzie mało nie zemdlalam z odwodnienia i wycienczenia organizmu ;/

RUDASKA to super, ze obejmuje Cię tylko dieta

Ja w końcu muszę się ubrać, bo właśnie po śniadaniu dyskutowaliśmy z Tz i kolejny zakup za nami, mamy zamówione łóżeczko

Teraz wybieram się do sklepu, u mas na obiad dzisiaj karkówka z ziemniakami i salatka z kapusty pekińskiej ;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:15   #277
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czytałam, że w niektórych szpitalach trzeba samemu pokrywać koszt krążka. W sumie nie wiem dlaczego tak jest...
Już mi wszystko jedno bylebym stad wyszla i żeby Mala jeszcze sobie w brzuszku posiedziala.

No i rozmawialam chwile z gin i wychodzi na to, ze to nie moja wina, ze szyjka sie skróciła. Ns niewydolność nic nie mozna poradzic. Oczywiście nie pochwalilam się jej sprzataniem, ale mysle ze to przyczynilo sie jedynie do nasilenia skurczy.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Niestety tak jest bo dziewczyna, z którą leżałam na sali mówiła, że miała zakładany w innym szpitalu i płaciła, 130 zł chyba. Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeśli chodzi o Pampersy to te dwójki to też są Premium Care czy to są już te w zielonym opakowaniu ?
Ja będę kupować zielone
Stary 2015-10-15, 11:17   #278
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Jaha przejechalam sie.
Babka z wielka laska odpwiedziala mi, ze ona mnie moze polozyc na patologie a nie ze mnie zbada. I wypusci do domu a ja na schodoach irodze
No to do ☠☠☠☠y nedzy czego ja iczyli, przeciez widzoalaby ze cos soe dzieje.
To ja w takim razie obrocilan sie ne piecie i wracamy. Wezme nospe i bede lezala. Jakby dzialo sie cos naprase niepokojacego to pojade
Tyn sposobem moj tz powiedzial ze ma gdzies panstwowy szpital i laske kazdego na kazdyn kroku i ze mam rodzic prywatnie
Polska ;/;/ brak mi słów... mam alergie na nfz

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Bylam u gina. Tak jak myslalam zapalenie drog moczowych plus schodzacy piasek. Gin sie zapytal czy mocz byl.metny i czyvw pojemniczku nie bylo osadu. Faktycznie taki byl.
Dostalam proszki, jutro mam zrobic jeszcze posiew i gdyby mocniej bolalo albo doszla.temp plus wymioty mdlosci to biegiem na ip.
Gorzej z szyjka znow sie zolza skrocila. Podwoic dawke magnezu i lezec. Kazal tez duzo pic na to zapalenie. No i jak brzuch bedzie twardnial to dzwonic i przyjezdzac.
W poniedzialek pokazac sie mu z wynikami moczu i znow sprawdzany szyjke. Jak znow sie skroci to nie ma bata, kladzie mnie na oddzial do siebie.
Teraz tez chcial zebym jutro sie polozyla ale powiedzialam.ze mam jednego malucha w domu i wolalabym byc z nia nawet jesli maz bedzie musial wziac urlop.
odpoczywaj ! zdrówka

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

My dzisiaj wizytowaliśmy. Wszystko ok, szyjka długa, wody płodowe w porządku i przepływy też. Bóle normalne i brzucha i pleców...
Gniewko waży już 2250g i wg wykresu z poprzednich pomiarów w dacie porodu 1 grudnia ma ważyć 3 kg :Nadal jest do przodu z wszystkim, tym razem tp na 24.11, główka wymiarami w 36 tygodniu... A i pytaliśmy o włosy to gin sprawdził i ma i to dużo i dość długie Buzię chwilę widzieliśmy, bo już jest za duży to sobie tak otwierał buźkę i zamykał- pił
duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie bardzo!

heeej

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Ja od niedzieli czuję się fatalnie.. spać nie mogę-wszystko mi w nocy drętwieje a brzuch jest chyba na pernamentnym skurczu. Budzę się nad ranem z dłońmi tak spuchnietymi, że bolą i nie mogę zgiąć palców..nie wspomnę o tym, że budzę się cała polamana i trochę mi zajmuje zanim wszystko rozchodze.. i jeszcze dopadł mnie syndrom niespokojnych nóg. Chyba muszę zacząć suplementowac żelazo...
Poza tym mój brzuch żyje swoim życiem. Raz jest spory, a jednego razu jak leżałam na plecach TZ się przeraził, bo był płaski jak sprzed ciąży..
Wczoraj mały też jakiś mało ruchawy był i nawet takie potrzasanie góra-dol nic nie pomogły... już miałam konkretnego stracha..
Pragnę już grudnia!
biedna każda z nas chyba pomału przeżywa kryzys.. ja sie staram wszystko juz pozamawiać, żeby być przygotowana..

Cytat:

A mi się śniło, że byłam w jakiejś szajce bandytów i szukała nas jakaś wiedźma, a ja byłam dowódcą szajki i musiałam wszystkich chować. Potem się okazało, że też mam jakieś moce magiczne, bo jak ta wiedźma nas szukała po lochach to zamieniałam wszystkich członków mojej szajki w kufry na odzież żeby nas nie znalazła. I potem wyszliśmy z takiej nory na światło dzienne i była taka łąka, na łące staw i wszyscy wskoczyliśmy do tego stawu, a woda była brudna i mętna straszliwie. I pijawki tam były, a jedna była taka ogromniasta, metrowa
Potem kolejny sen, że poszłam na jakąś grubą, masową imprezę do mega drogiego miejsca ze znajomymi ze szkoły. I nikomu o tym nie powiedziałam, nie wzięłam też telefonu. Na drugi dzień jak się obudziłam (we śnie) to spostrzegłam, że przecież się o mnie martwią, więc zadzwoniłam do TŻta, a on się obraził, że tyle się martwił, dzwonił, a ja sobie wydaję fortunę na imprezę
Ale potem wyjaśniłam i się pogodziliśmy, a na tą zgodę i teraz sorry za dosłowność zrobiłam mu loda, ale kuźwa z takim wytryskiem, że wszystko dookoła zalało

Jak się rano obudziłam, to dziwnie mi było jakoś

Cytat:
Czytałam, że w niektórych szpitalach trzeba samemu pokrywać koszt krążka. W sumie nie wiem dlaczego tak jest...
Już mi wszystko jedno bylebym stad wyszla i żeby Mala jeszcze sobie w brzuszku posiedziala.

No i rozmawialam chwile z gin i wychodzi na to, ze to nie moja wina, ze szyjka sie skróciła. Ns niewydolność nic nie mozna poradzic. Oczywiście nie pochwalilam się jej sprzataniem, ale mysle ze to przyczynilo sie jedynie do nasilenia skurczy.

kochana nie możesz się obwiniać !!

Cytat:
Co mi po delikatnym ?
eh wiem o co Ci chodzi...

Cytat:
Ja też lubię na stojąco tak btw Tylko faktycznie dystans coraz większy się robi.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

premium przynajmniej ja te mam zamiar zamówić

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, cukry dobre więc tylko dieta Mogę jeść więcej mięsa ryb i nabiału, już nie mogę się doczekać łososia na obiad. Nowe zalecenie mam na wyższy cukier rano: Najpierw przekąska, może być owoc, po dwóch godzinach śniadanie i dopiero mierzenie cukru. Bardzo mi to pasuje.
ciesze się, że na diecie się skonczylo ! )

wczoraj jak wyszłam rano to wrociłam o 16 :/ później wziełam się wkońcu za łazienke - kolejna rzecz odbębniona..

zazdroszcze Wam ze mozecie juz prac prasowac i układac .. ja nawet nie mam gdzie tego pochować;/;/ i zaczynam się tym stresować.. musze tż powiedzieć, żeby delikatnie przycisnął ojca..

wczoraj wieczorem sprzedaliśmy moje autko stała juz pół roku bo bałam się nim jeździć ale wiecie - sentymenty 5 lat - 1 auto .. :P

przyszła mi wczoraj wanienka ze stelażem .. dzisiaj mają przywieźć przewijak i prześcierdła .. licze max do jutra tez na paczkę z mikominky..

przez ostatnie 3 dni wyskoczył mi brzuch sama nie wiem kiedy się to stało ;p ale to i fakt ze zostało 58 dni do porodu .. .. zaczyna się nerwówka

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:28   #279
Aartaa
Raczkowanie

SYYLWUSKA, nie moge uwierzyć, ze takie cos na ip sie moze wydarzyć. I tu byy poszła mega skarga jakbym doszła do siebie...! U nas jest ok w takim razie, byłam raz w I ciazy, zbadali i powiedzieli, ze dobrze, doku i do domu. Chociaż na izbie zawsze najmłodsi i kiepscy lekarze, i niemili...

SYLWOHA, tak, mycie rak przed kluciem ważne.

ANIQUA, bardzo bardzo trzymam kciuki za Was! Uda sie, Wy teraz najważniejsi!

OGOLNIE, ja mam z om na 04/01... Ale z usg ok 27/12, jak pisałam chyba. Ale to wszystko to TYLKO daty w kalendarzu:/
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:34   #280
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Dzieki za rady dot cukru. Byc moze bez sensu podnosze alarm, ale lepei dmuchac na zimne

Co do mycia rak- nie umylam ;p
Ale juz sie doedukowalam.
Dzieki

Edytowane przez sylwoha
Czas edycji: 2015-10-15 o 11:35
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:35   #281
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
A Ty na którego masz tp? Przeoczyłam chyba, chyba że nie pisałaś.

No ja coś czuję, że jak wszystkie urodzą a ja nie to się wku.wie
Ogólnie ja mam nadzieję, że urodzę po Tobie więc nie będziesz musiała się denerwować 😀 i że uda się dotrzymać do stycznia 😄

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:51   #282
0enedue
Zadomowienie

z racji tego ze w naszej sypialni jedynym akcentem dzieciowym będzie łóżeczko - na inne bajery nie ma miejsca to tak sobie myślę czy cotton balls na tylniej balustradzie łózka to dobry pomysł ?

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 12:04   #283
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Przygotowałam z grubsza pranie. Na razie uszykowałam jasne rzeczy - powywracałam na lewą stronę i poobcinałam cenówki. Metki z rozmiarami zostawiłam. Mam peeeełnooo jasnych ubranek wariatka normalnie :/
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:05   #284
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska doszly mi koszuli i szlafrok.
Jakosc super, uszyte staraniie, szlafrok akurat. Ani cienki ani gruby.
Jedyne co to spokojnie moglam wziac m a nawet s, bo l jest duzaaa.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:09   #285
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sylwuska doszly mi koszuli i szlafrok.
Jakosc super, uszyte staraniie, szlafrok akurat. Ani cienki ani gruby.
Jedyne co to spokojnie moglam wziac m a nawet s, bo l jest duzaaa.
skąd zamawiałaś szlafrok ??

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53112001]Przygotowałam z grubsza pranie. Na razie uszykowałam jasne rzeczy - powywracałam na lewą stronę i poobcinałam cenówki. Metki z rozmiarami zostawiłam. Mam peeeełnooo jasnych ubranek wariatka normalnie :/[/QUOTE]

przynajmniej będziesz mogła prać je razem

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 12:12   #286
Ani_qa
Zakorzenienie

Aartaa dziękuję za kciuki

Syylwuska tak, to trn pessar bede miala zakladany. Gin powiedziała, ze w 36 tc mi go ściągnie.

Kalusia ja rano zamawialam i koszt to 170 zl :/
Duzo i nie duzo. Nieduzo w tym sensie, że Malutkiej tym bardzo pomogę.
Mozesz przypomnieć czy bolalo Cie zakladanie i ile trwalo?
Pamietam, ze pozniej czulas dyskomfort.
Ja juz oczywiście pytałam czy jest opcja zeby wypadl- pamiętam, ze sie bardzo o to balas

Stary 2015-10-15, 12:13   #287
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Enedue nawet musiałam je podzielić na te bardziej białe i te bardziej niebieskie 2 pełne pralki mam samych jasnych rzeczy
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:14   #288
kalusia87
Zakorzenienie

Aplikacja mi powiedziała, że nasze maluszki (32tc) bezbłędnie rozpoznają już nasz głos
Stary 2015-10-15, 12:16   #289
Ani_qa
Zakorzenienie

Enedue cotton balls beda na pewno fajnie wyglądać tylko tak zamocuj zeby nie spadły

My nad lozeczkiem powiesimy ramke z imieniem. Mama chciala cos uszyc wiec uszyje 4 kolorowe serduszka i zawiesze je na lozeczku, a na komodzie postawie zdjecie Malutkiej i moze zamowimy taka metryczke na pamiątkę

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Aplikacja mi powiedziała, że nasze maluszki (32tc) bezbłędnie rozpoznają już nasz głos
Jak cudownie fajnie mieć taka świadomość

Stary 2015-10-15, 12:18   #290
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Syylwuska tak, to trn pessar bede miala zakladany. Gin powiedziała, ze w 36 tc mi go ściągnie.

Ja juz oczywiście pytałam czy jest opcja zeby wypadl- pamiętam, ze sie bardzo o to balas

Zakładanie trwało dosłownie chwilę, nie bolało ale było trochę nieprzyjemne. Spokojnie, nie wypadnie ale na początku w wc był stres. A dyskomfort tylko na początku czułam - takie uczucie, że coś tam jest

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-15 o 12:21
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:19   #291
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska kiedyś pisałam jakieś powieści miłosne z wątkiem fantasy ale gdzieś zaginęły,dawałam znajomym do poczytania i nie wracały.

Właśnie dostałam paczkę z ochraniaczem na szczebelki Bardzo ładny jak za 13zł
Stary 2015-10-15, 12:20   #292
kalusia87
Zakorzenienie

Najlepsza była dezynfekcja przed zabiegiem. Pielęgniarka mi chlusnęła wiadrem z jakimiś mydlinami
Stary 2015-10-15, 12:24   #293
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Zakładanie trwało dosłownie chwilę, nie bolało ale było trochę nieprzyjemne. Spokojnie, nie wypadnie ale na początku w wc był stres. A dyskomfort tylko na początku czułam - takie uczucie, że coś tam jest
O to dobrze
Gin mi powiedziala, ze żadnej jeszcze nie wypadł wiec mam nie byc pierwsza.
A teraz tez go czujesz czy przywyklas?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Najlepsza była dezynfekcja przed zabiegiem. Pielęgniarka mi chlusnęła wiadrem z jakimiś mydlinami
O matko nie wiadomo czy smiac sie czy plakac
Powiedzieli, ze jak jutro zaloza to puszczaja mnie do domu rosi:

Stary 2015-10-15, 12:24   #294
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

kochana już bliżej niż dalej ! pamiętaj, że robisz to dla malutkiej dasz radę a koszta ..no cóż ..jak mus to mus !

Cytat:
Enedue cotton balls beda na pewno fajnie wyglądać tylko tak zamocuj zeby nie spadły

My nad lozeczkiem powiesimy ramke z imieniem. Mama chciala cos uszyc wiec uszyje 4 kolorowe serduszka i zawiesze je na lozeczku, a na komodzie postawie zdjecie Malutkiej i moze zamowimy taka metryczke na pamiątkę

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Jak cudownie fajnie mieć taka świadomość

jeszcze tylko zdecyować się na kolor:P

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53112138]Enedue nawet musiałam je podzielić na te bardziej białe i te bardziej niebieskie 2 pełne pralki mam samych jasnych rzeczy [/QUOTE]

o mamo nie martw się pewnie nie będą się brudzić
ja chyba też mam większość jasnych ;/

jak byłam ostatnio na zakupach szukałam czapki zimowej i prawda jest taka ze nigdzie nie było takich małych rozmiarów ;/ chyba będę musiała na all poszukać

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 12:27   #295
ogolnie
Zakorzenienie

Gryzelda jak dziecko się ma ubebłać to nawet i na ciemnym się ubebła
Stary 2015-10-15, 12:28   #296
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
kochana już bliżej niż dalej ! pamiętaj, że robisz to dla malutkiej dasz radę a koszta ..no cóż ..jak mus to mus !

jeszcze tylko zdecyować się na kolor

o mamo nie martw się pewnie nie będą się brudzić
ja chyba też mam większość jasnych ;/

jak byłam ostatnio na zakupach szukałam czapki zimowej i prawda jest taka ze nigdzie nie było takich małych rozmiarów ;/ chyba będę musiała na all poszukać
Dokładnie, robie to z myślą o Ince

No tak, kolor najtrudniejszy wybor! Dobierz cos do sypialni chyba zd masz neutralna to mozesz szalec

W h&m kupilam czapeczke, moze maja wiekszy wybor teraz

Stary 2015-10-15, 12:28   #297
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny z nawilzAczem powietrza spi sie cala noc? Czy jak? Bo w sumie nie wiem :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:33   #298
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
O to dobrze
Gin mi powiedziala, ze żadnej jeszcze nie wypadł wiec mam nie byc pierwsza.
A teraz tez go czujesz czy przywyklas?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

O matko nie wiadomo czy smiac sie czy plakac
Powiedzieli, ze jak jutro zaloza to puszczaja mnie do domu rosi:

Nie, w ogóle nic nie czuć, tylko globulkę ciężko aplikować bo nieraz się na tym zatrzymuje. Po paru dniach już w ogóle o nim zapomniałam
Stary 2015-10-15, 12:35   #299
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty na którego masz tp? Przeoczyłam chyba, chyba że nie pisałaś.

No ja coś czuję, że jak wszystkie urodzą a ja nie to się wku.wie
Jak bylam w ciazy z Hania i polowa z nas sie rozpakowala to juz mnie kur,ica brala ze ja jeszcze z brzuchem.chodze.
Ciaza jest fajna i przyjemna do max 35 tyg potem to wieczne jeki i bole. Ale trzeba przetrwac.

Chociaz pytalam mam ze starego watku ile czasu trwal drugi porod. Dwie odpowiedzi mnie uradowaly. Jedna 15 min, druga 10 gdzie skurczy nie czula i dziecko odebrala pani na recepcji

Cytat:

Zielone

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
skąd zamawiałaś szlafrok ??

przynajmniej będziesz mogła prać je razem
Wstawie sprzedawce jak lapka uruchomie ale chyba modadlamamy albo mlodamama

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 12:36   #300
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje porady odnośnie zdjęć na ślubie i weselu
Wybraliśmy pakiet a w tym pakiecie jest tylko 200 zdjęć w tym standardowym rozmiarze,to trochę mało mi się wydaje. Ile myślicie dobrać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości