Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 14:19   #331
0enedue
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

dla mnie szlafrok to jest temat zagadka .. na sr mówili nam zeby nie kupować szlafroka tylko wziąć sobie jakiś polar czy bluze ..

ja wogole nie używam szlafroka .. w domu spie w krótkim rękawku i majtkach .. rano jak wstane nie ma mi zimno .. i szkoda mi kasy zeby go kupic a potem poza porodówka ani razu go nie wykorzystać ..

może przy zamawianiu koszul wpadnie mi coś w oko ładnego i taniego :P

byłam z psem .. masakra u Was tez taka pogoda do spania ? az sie zastnawiam czy 2 kawy sobie nie zrobic ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:30   #332
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
KALWINKA to wygrzewaj sie i nie dawaj chorobie ;/

A czemu składalas reklamacje?
To już druga reklamacja składana w ramach tej przesyłki. Pierwszą złożyłam prawie 2 tyg.temu, jak przyszło 1 awizo i tż chciał w sobotę odebrać - okazało się że punkt odbioru otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17, więc nikt pracujący w standardowych godzinach biurowych nie ma możliwości odebrać czegokolwiek. Po złożeniu reklamacji mailem przesyłka miała być dostarczona ponownie, do tej pory ani paczki, ani 2 awiza.
Dzisiaj jest na L4 więc podjechał do punktu odbioru, okazało się, że wczoraj paczkę odesłali do nadawcy. Podobno było 2 awizo 9 października - no ciekawe, bo jakoś jestem w domu cały czas i nie zauważyłam ani doręczyciela, ani awiza. Babka na infolinii stwierdziła, że w tej sytuacji nadawca powinien wysłać ponownie paczkę na swój koszt Na pytanie dlaczego ktoś inny ma płacić za ich niekompetencje z wielką łaską przyjęła reklamacje, ale odmówiła wysłania maila z potwierdzeniem przyjęcia reklamacji "bo nie ma takich uprawnień"
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:38   #333
Fionka_31
Zakorzenienie

Trzeba sie wystrzegać inposta. Jaka masakra.

U mnie wieje, ale tak strasznie, ze jak pootwieralam okna to taki cug w kominie sie zrobil ze piecyk nie chcial sie załączyć.

Popracowałam, umylam głowę i pije wode z miodem i cytryną, ktora juz mi powoli zaczyna bokiem wychodzić.

Miałam ogarnac mieszkanie ale za jakies 3 h będzie facet grzejniki nam montowal wiec podwójnej roboty nie biorę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:38   #334
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
To już druga reklamacja składana w ramach tej przesyłki. Pierwszą złożyłam prawie 2 tyg.temu, jak przyszło 1 awizo i tż chciał w sobotę odebrać - okazało się że punkt odbioru otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17, więc nikt pracujący w standardowych godzinach biurowych nie ma możliwości odebrać czegokolwiek. Po złożeniu reklamacji mailem przesyłka miała być dostarczona ponownie, do tej pory ani paczki, ani 2 awiza.
Dzisiaj jest na L4 więc podjechał do punktu odbioru, okazało się, że wczoraj paczkę odesłali do nadawcy. Podobno było 2 awizo 9 października - no ciekawe, bo jakoś jestem w domu cały czas i nie zauważyłam ani doręczyciela, ani awiza. Babka na infolinii stwierdziła, że w tej sytuacji nadawca powinien wysłać ponownie paczkę na swój koszt Na pytanie dlaczego ktoś inny ma płacić za ich niekompetencje z wielką łaską przyjęła reklamacje, ale odmówiła wysłania maila z potwierdzeniem przyjęcia reklamacji "bo nie ma takich uprawnień"
i jak sie nie denerwowac ;/;/ a po tekscie ze nie ma uprawnien poprosiłabym o przełączenie do kogoś kto takie uprawnienia ma, bo nie masz zadnej gwarancji teraz ze ona wogole jakąkolwiek reklamacje wprowadzila...

ja tak mam zawsze z pocztą.. mimo ze jestem cały dzien w domu to awizo mam w skrzynce.. bo komu by sie chciało z listem pofatygować piętro wyżej .. lepiej od razu zostawic awizo

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 14:39   #335
Fionka_31
Zakorzenienie

Generalnie nic mi sie nie chce

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:40   #336
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Właśnie dostałam paczkę z ochraniaczem na szczebelki Bardzo ładny jak za 13zł
zarzuć linkiem
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:44   #337
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
dla mnie szlafrok to jest temat zagadka .. na sr mówili nam zeby nie kupować szlafroka tylko wziąć sobie jakiś polar czy bluze ..

ja wogole nie używam szlafroka .. w domu spie w krótkim rękawku i majtkach .. rano jak wstane nie ma mi zimno .. i szkoda mi kasy zeby go kupic a potem poza porodówka ani razu go nie wykorzystać ..

byłam z psem .. masakra u Was tez taka pogoda do spania ? az sie zastnawiam czy 2 kawy sobie nie zrobic ..
też gdzieś słyszałam teorię o bluzie.
mnie po pierwszym porodzie się przydał bo łazienki w szpitalu w korytarzu i nie wyobrażałam sobie w samej koszuli paradować przez korytarz.
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:52   #338
adka_19
Wtajemniczenie

Sylwuska śliczne łóżeczko !!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:52   #339
sylwoha
Zakorzenienie

Ajj jak na zlosc ludzi od hu, lekarz sie spoznia a ja bez kolejki :0
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:58   #340
syylwuska
Zakorzenienie

OENEDUE ja chcę szlafrok nie dlatego, ze do szpitala trzeba, czy żeby się jakoś tam,zasłonić czy cos, tylko już dawno chciałam sobie kupić, bo w domu mi się przyda, a nie mam, nie lubię jak mi po plecach czy rekach zimno, a rano zima i w zasadzie juz teraz mi chłodno, zima jak będę wstawala do karmienia to ze zmęczenia, niewyspania i samego wyjścia spod kołdry też mi będzie chlodno i dlatego chcę kupić, gdyby nie to, na pewno bym nie kupowała tylko dlatego, żeby mieć do szpitala

I mi też się jakoś spać chce dzisiaj, ale pewnie przyjdzie wieczór i mi się odechce, a teraz bym zasłynęła.

KALWINKA ten inpost to na prawdę złą opinie zaczyna mieć ;/;/ ją inpostem to do paczkomatu mogę zamowic, bo ich przesyłka to idzie dłużej niż list ekonomiczny ;/

FIONKA u mas też wieje, już ludzie w zimowych kurtkach i czapkach chodzą.

OENEDUE i z pocztą też tak mam, co prawda mieszkam na 4 piętrze, więc jak jest paczka to musi wejsc, ale jak list to nie mówię, żeby wchodził, ale można zadzwonić domofonem i powiedziec, że się list w skrzynce zostawia...
Kiedyś chciałam skargę na poczcie złożyć, bo cały dzień siedziałam a domu a potem patrzę ze awizo w skrzynce, no kurde taka ich zas.rana robota ;/ a potem musisz jechać niewiadomo gdzie i odebrać, a jak pracujesz i nie masz kiedy, to już w ogóle problem ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Sylwuska śliczne łóżeczko !!!
Dziękuję zawsze to już jedna decyzja mniej i kolejna pozycja do odznaczenia
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ajj jak na zlosc ludzi od hu, lekarz sie spoznia a ja bez kolejki :0
Trzymaj się tam Sylwoha!

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:59   #341
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Nie, w ogóle nic nie czuć, tylko globulkę ciężko aplikować bo nieraz się na tym zatrzymuje. Po paru dniach już w ogóle o nim zapomniałam
Dzięki
Cytat:
AARTAA no niestety, może jakbym jednak zemdlala, to raczyliby coś zrobić ;/

SYLWOHA u mojego brata czasami potrafi być 40 różnicy w wyniku jeśli nie umyje rak, samo trzymanie w ręku jabłka, nawet nie jedzenie może zaburzyc wynik, bo na skórce też coś może być.

OENEDUE mi się cotton ballsy bardzo podobają, tylko drogie są, ja nawet sobie do sypialni bym cis takiego kupiła

GRYZELDA ja też większość mam jasnych

CZUBASEK ale czego mogłaś wziąć S szlafroka? Właśnie mi chodziło o grubość, czy do chodzenia po domu zima, wstawiania w nocy, nie będzie za cienki? Bo na aukcji napisane, ze to cienka,bawełna i na wiosnę lato, a ja jak spód kołdry wyjdę, to mi zimno po rękach, plecach ;/

ANI_QA ale będziesz miała dodatkową ochronę i Inka posiedzi jeszcze w środku, gdzie ma najlepsze warunki na rozwój do 36 tyg niedużo Ci zostało.

KALUSIA a mi mówiła (aplikacja), ze rozpoznają nasz zapach i rozpoznaja go już po porodzie

OGOLNIE może czas odswiezyc fach?

SIMKA ja też Cie podziwiam i wszystkie inne mamy mające małe dzieci...

Właśnie już niedługo więc wytrzymam
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ogolnie Twoje sny są powalające

Aniqa Trzymaj się w tym szpitalu!

Sylwuska Pokaż łóżeczko

Kalusia Dezynfekcja pierwsza klasa, dobrze, że szlaufa nie użyła

Simka Podziwiam Cię

Adka Jeszcze trochę i się uwolnisz od tego bydła!
Dzięki
Cytat:
Łóżeczko będzie takie:

Z możliwością przerobienia go na tapczanik za pomocą listwy zabezpieczającej

Chcieliśmy wziąć takie samo z szufladą, bo ładniej wygląda, no i przydałaby się zawsze na coś, Ale różnica w cenie to 100 zł, więc stwierdziliśmy, że to za dużo za taka głupotę, jeśli chciałabym wziąć komodę z jedną szuflada więcej, to wyniosloby mnie to 20 zl a nie 100 zł

Fajne to łóżeczko

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-15, 15:12   #342
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zamiast szlafroka kupilam takie wdzianko - narzute.. Cienka bawełna. Na porodowce w końcu gorąco jak w saunie.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:14   #343
benita84
Zadomowienie

Co do opieki tżta nad dzieckiem to mój może robić za wzór wszystko chętnie robił i co ciekawe niczego sie nie bał. Ja miałam jakiś strach żeby kąpac, obcinać paznikcie czy w pierwszych dniach zakładać ubranka wciągane przez głowe a on do wszystkiego sie rwał. Doszło do tego ze moja teściowa była zazdrosna że tż tak mi pomaga i mówiła mu że za dużo przy dziecku robi i ja mam za dobrze

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje porady właśnie odnośnie komody. Podoba mi się ta z Ikei z serii Malm z 4 szufladami, kosztuje 300 zl, znalazłam firmę, która wozi po naszych terenach rzeczy z Ikei i taki dowóz kosztowałoby 45 zl, czyli za 345 zł byśmy mieli komodę, wygląda tak

Wczoraj na allegro przegladalam też komody, ale nie typowo dziecięce, bo takich nie chce, tylko właśnie zwykle, biale i znalazłam bardzo podobna, chyba wzorowana na tej z Ikei, jest tylko trochę wezsza i plytsza i kosztuje 189 zl, dowóz 44 zł lub 55 zł w zależności czy pobraniowa czy nie, czyli wychodzi około 250 zl tutaj link do aukcji

http://allegro.pl/duza-komoda-4-szuf...195138480.html

Wygląda tak:

I teraz tak, czy lepiej dopłacić 100 zl i wziąć ta z Ikei czy brać ta tansza? Nie myślicie że to za mało 250 zł za komode?? Sama nie wiem już która zama.

Ciężko ocenic po zdjeciu jaka jakość tej komody z allegro :/ ja mogę tylko napisać ze mam takie komody z ikei na 3 szuflady i sa naprawdę bardzo pakowne i calkiem solidne.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:14   #344
halwaya
Zakorzenienie

Adka. Nie przejmuj się praca. Ja sama mowie "odejde" i nie mam na myśli, za na zawsze Chociaż kto wie.. Mogę wrócić na inny dział, bo u nas teraz takie znany, że nie nadazysz.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:18   #345
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Trzeba sie wystrzegać inposta. Jaka masakra.

ja lubie inposta za paczkomaty i wsumie tylko z tej usługi od nich korzystam

dziewczyny naszła mnie ochota na Strogonowa ale będzie to mój pierwszy raz .. macie jakieś sprawdzony przepis??

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 15:20   #346
ogolnie
Zakorzenienie

Podpisałam umowę z fotografem.

Rudaska my też nie będziemy mieć kamerzysty, więc fotografowi powiedziałam, że ma być dużo ujęć

Ostateczną ilość zdjęć mamy podać na miesiąc przed ślubem, także jeszcze sporo czasu, mamy czas na zastanowienie
A ja chyba źle zrozumiałam go ostatnio, bo te 200 zdjęć to jest do druku, a nie że tylko tyle robi. Robi tyle, ile potrzeba, a potem drukuje najlepsze 200 ujęć Mimo to chciałabym setkę dokupić

Jezuu, ale mnie bolą jakby kości czy mięśnie wokół bożeny!!! Jeśli tak to wszystko ma się rozciągać to ja się odmyśliłam, nie chcę rodzić
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:23   #347
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie mnie tez.
Ja nadal czekam.
Zapytam czy to norma czy maly kurde zaraz wypadnie
Stary 2015-10-15, 15:24   #348
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Już odpisałam. No ja zaległam na godzinę bo nie dałam rady. Muszę wypić kawę, a dziś ciśnienie miałąm 90 na 60, ledwo chodzę, Na dworze mnie przewiało dwukrotnie i jutro się nigdzie nie ruszam

Kalwinka współczuję ci reklamacji z inpost, bo jedyny kontakt z nimi to infolinia gdzie sa sami niekompetentni ludzie. Doręczyciele też. Inpost wygrywa przetargi bo są najtańsi, ale mam nadzieję że coś od nowego roku się zmieni
Sylwuuska bardzo ładne łóżeczko, też sie nad takim zastanawiałam
Czy któraś z was kupowała jakiś koszyk organizer do przewijania? bo potrzebne mi jest coś takiego. Nie wiszący, tylko właśnie do postawienia z przegródkami, żeby bałaganu nie było
Stary 2015-10-15, 15:29   #349
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie mnie tez.
Ja nadal czekam.
Znaczy, ja nie mam uczucia, że mi napiera, bo mój leży póki co poprzecznie i tak też czuję ruchy, po prawej rączki a po lewej nóżki, obecnie siedzi coraz wyżej i mnie gniecie, a czasem jak sie opuści i walnie o pęcherz to aż się zwijam z bólu.
Jedynie mnie te chrząstki napitalają wkoło bożeny, ale nie martwię się tym jakoś specjalnie póki co.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Kalwinka współczuję ci reklamacji z inpost, bo jedyny kontakt z nimi to infolinia gdzie sa sami niekompetentni ludzie. Doręczyciele też. Inpost wygrywa przetargi bo są najtańsi, ale mam nadzieję że coś od nowego roku się zmieni
potwierdzam. Pani z którą rozmawiałam kiedyś jak mi kurier awizo zostawił a wcale go nie było i chciałam zareklamować, mówi tak "Ja nie wiem, gdzie jest pani miejscowość, podejrzewam ze to nie jest jakies główne miejsce i moze kurier nie mial zasiegu jak pani dzwoniła"

to jej odpaliłam że jakbym mieszkala na zadupiu i nie miała zasięgu to bym z nią teraz nie rozmawiała. wtedy sie wściekła i zaczeła rzucac mięsem. szkoda, że nie zapamietałam jej nazwiska, chetnie bym zgłosiła.
Stary 2015-10-15, 15:31   #350
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Ogolnie mnie tez.
Ja nadal czekam.
kurcze mam nadzieje ze wkoncu Cie zbadaja ;/

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 15:34   #351
ogolnie
Zakorzenienie

Moja kumpela z pracy urodziła!! Ale się cieszę! Miała dociągnąć chociaż do konca września, a tu wytrzymała jednak do dziś! Młody urodzony w 37 tc.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

dorosea fotkę wstawie tego ochraniacza, bo podlinkowac nie podlinkuje, bo tam były tylko wzory pokazane, a nie całe ochraniacze
Stary 2015-10-15, 15:39   #352
sylwoha
Zakorzenienie

Ja ☠☠☠☠☠☠☠e ile mozna czekac. I zabosi sie na kolejne pol h
Stary 2015-10-15, 15:47   #353
ogolnie
Zakorzenienie

Dorosea chcesz link do aukcji?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444916810559.jpg (74,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444916823842.jpg (67,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-10-15, 15:47   #354
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy, ja nie mam uczucia, że mi napiera, bo mój leży póki co poprzecznie i tak też czuję ruchy, po prawej rączki a po lewej nóżki, obecnie siedzi coraz wyżej i mnie gniecie, a czasem jak sie opuści i walnie o pęcherz to aż się zwijam z bólu.
Jedynie mnie te chrząstki napitalają wkoło bożeny, ale nie martwię się tym jakoś specjalnie póki co.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

potwierdzam. Pani z którą rozmawiałam kiedyś jak mi kurier awizo zostawił a wcale go nie było i chciałam zareklamować, mówi tak "Ja nie wiem, gdzie jest pani miejscowość, podejrzewam ze to nie jest jakies główne miejsce i moze kurier nie mial zasiegu jak pani dzwoniła"

to jej odpaliłam że jakbym mieszkala na zadupiu i nie miała zasięgu to bym z nią teraz nie rozmawiała. wtedy sie wściekła i zaczeła rzucac mięsem. szkoda, że nie zapamietałam jej nazwiska, chetnie bym zgłosiła.
Może się przekręcił i nawet nie zauważyłaś ?

Zawsze zapisuję godzinę i nazwisko osoby z którą rozmawiam, dzisiaj akurat nie przygotowałam nic do pisania Bo jeszcze na babkę z infolinii bym skargę złożyła
Cytat:
Moja kumpela z pracy urodziła!! Ale się cieszę! Miała dociągnąć chociaż do konca września, a tu wytrzymała jednak do dziś! Młody urodzony w 37 tc.
Gratulacje dla koleżanki i zdrowia dla obojga
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:49   #355
ogolnie
Zakorzenienie

kalwinka raczej się nie przekręcił, bo ruchy czuję tak samo jak zawsze Położna wczoraj też mi wymacała i mówiła że jest tak jak był.
Na dodatek zaczęła mnie boleć kość ogonowa All inclusive się zaczyna, dziewczęta

No pamiętam jak pisałaś, że zawsze zapisujesz

A, kupiłam pomarańcze w Tesco, jak ktoś lubi słodkie i soczyste to polecam kupić
Stary 2015-10-15, 15:54   #356
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Sylwuska no jakby miasto to nowy blok z winda, to podstawa
Ja bym wolała dom w nowych blokach to teraz ściany z tektury wiesz wszystko co dzieje sie u sasiadów, łącznie z tym czy opuszcza deske w kibelku czy nie A niby wynajmowaliśmy na super osiedlu gdzie mieszkania chodzily po 8-9tys za metr. Jak już będzie nas stać na kredyt to zdecydowanie wole spłacać dom
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:55   #357
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

A, kupiłam pomarańcze w Tesco, jak ktoś lubi słodkie i soczyste to polecam kupić
oooo skorzystam bo chodza za mną ..

Cytat:
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e ile mozna czekac. I zabosi sie na kolejne pol h
od której Ty tam czekasz ??
Cytat:
Dorosea chcesz link do aukcji?
fajny
ja nie planowałam zakupu ochraniacza a teraz zaczynam sie zastanawiac..

własnie mi mała zasadziła pierwsze bolesne boksy ... zaczyna się

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-15, 15:56   #358
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska czekam od 14 40
:/
A to babka po recepte siedzi 20 min, dwie takie.
Poza tym ja bez kolejki to wiedz
Stary 2015-10-15, 15:57   #359
Ani_qa
Zakorzenienie

Ogolnie gratulacje dla kolezanki!

Sylwoha, moze sie w koncu doczekasz...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-15, 15:57   #360
ogolnie
Zakorzenienie

0enedue zapłaciłam 23 zł z przesyłką, a w sumie też nie planowałam kupować, ale kuzynka mówiła, że jej 14 miesieczna córka głową wali w szczeble jak sie kręci w nocy i ochraniacz sie przydał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości