|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
Wy o tej dwójce/trójce samej... Ja wczoraj usłyszałam na klatce małe płaczące dziecko. Ale to naprawdę taki 1-3 miesiąc i poważnie- dostałam stresa jak to będzie. Bo przypomniało mi się jak Mała płakała. Ja się tego płaczu najbardziej obawiam bo po kilkudzisięciu minutach to człowiek taki bezradny się czuje.
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze moje trzecie tak jak starsza dwojka od urodzenia bedzie wiedzialo ze noc jest do spania i w nocy budzi się zjeść i idzie spać 😊
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten cieplejszy wiatr (teraz to tak piiii....ga że hej), jak się wszystko zieleni i rozkwita fiu fiu Cytat:
. Mama Karolci też da sobie radę. Agata wiedziesz prym w ogarnianiu dzieci i całej reszty kiedy jesteś sama tyle czasu bez M.
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Hermi oj tam oj tam 😊 dużo mi jeszcze brakuje do ogarniania w pełni...wiele czynności robię w stopniu koniecznym do przeżycia...ale nie powiem jakoś sobie radzę 😊 nawet trawę kosiłam we wrześniu jeszcze 😊
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja macmiror mialam dopochwowo... Teraz znow mam.problemy ze swedzeniem i zastananwiam sie nad zmiana proszku.. Plybu uzywam z ziai..
|
#3518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam już 32 lata :/ w kwietniu 33 będzie. Ale młoda duchem jak zwykle
![]() Zrobiłam malin w słoikach 40 sztuk jesu robota mnie kocha....
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam na zakupach i jakoś nie miałam kiedy do Was zajrzeć. O, jak miło, że mamy tego samego dnia urodzinki . I masz może na imię Magda, jak ja?
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotarłam do Twojej listy wyprawkowej i zakupów prezentują się ładnie mój tż mówi do mnie jak wracamy z zakupów po tym jak zakupił dwa kompleciki takie dreskowe dla maluszka koniecznie sam coś chciał wybrać i tekst do mnie:"masz ładnie ubierać nasze dziecko a nie wszystko z innej parafii " bo mu tłumaczyłam, że wiadomo czasem coś ubiorę w paski górę np w groszki no wiecie myślałam o tym jak się pobrudzi/nie zdąży wyschnąć ja widziałam, że o pH moczu pisałaś...on wskazuje o naszym odżywianiu się bo pytałam ostatnio o to bo mi spadł miałam 7 w którym momencie a teraz 6 i moja gin powiedziała, że tzn że lepiej się odżywiam
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-15 o 18:30 |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
A moze by przekleic liste na pierwsza strone z wyprawka od listopadowek??one maja fajna
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem "za" bo dziś właśnie przeglądam za tymi listami tak mniej więcej żeby mieć rozeznanie co jeszcze trzeba póki co ubranka są
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy trzeba czy mozna niech wypowie sie Paula :-D ja tu tylko sprzatam :-D
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja wróciłam od kardiologa i uspokoiłam się w końcu, bo w sumie wszystko jest ok. Pani doktor stwierdziła, że dawno tak dobrych wyników z holtera nie widziała... że nie mam żadnych pauz w pracy serca, czy innych nieprawidłowości, że tylko serducho bije szybko, ale mówiła, że to normalne na tym etapie ciąży. Tętno mam w przedziale 95-110, a w porywach 120. Powiedziała mi też, że przez tą przyspieszoną pracę serca tak się ostatnio męczę przy byle czym i żebym się tym nie przejmowała. Wyszło na to, że te omdlenia miałam jak mi się zrobiło duszno i powietrza brakowało. Za chwilkę poczytam coście tam popisały ![]() I pochwalę się, że jak wracałam z tż od lekarza, to wstąpiliśmy do tesco i mój mąż się wyłamał, bo mu się spodobała bluzeczka dla maluszka hahaha więc nie mogłam pozostać dłużna i też kupiłam 2 rzeczy mój tż kupił tą granatową bluzeczkę w potworki, bo mu się te stworki podobały - cena obniżona z 19 na 9,50 zł ![]() a ja kupiłam ten ręczniczek przeceniony z 42 na 25zł i komplet 5 body z ciasteczkowym potworem i wielkim ptakiem z ulicy sezamkowej - promocyjna cena 18 zł Bluzka wybrana przez tż ma rozmiar 0-3, a body 3-6 m-cy... i nie wiem, czy rozmiarowo się wpasujemy. Czuliśmy się na stoisku z ubrankami dziecięcymi jak kosmici hahaha i wrzucę Wam jeszcze zdjęcie mojego brzuchola może uda mi się w końcu te zdjęcia wrzucić ![]() Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-15 o 19:02 |
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie Twoje dziecię się mieści ? no ja się nie znam czy tam można od kogoś skopiować więc poczekajmy na kogoś mądrzejszego w tej materii
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też szybciej się męczę, już nawet ciężko mi się schylać i głupia nie pomyślałam, że z tym będzie jeszcze gorzej i kupiłam buty wiązane na sezon jesienno- zimowy |
|
|
|
|
#3530 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
jaki Twój brzuszek malutki ...muszę przeznaczona ze ja miałam taki mies temu,
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się pytam- gdzie jest Twój Dzidziuś się mieści? ![]() Śliczne ciuszki- czy wiesz coś na temat promocji w tesco? W sensie czy są na większą część asortymentu czy tylko są to ubranka z takie wyprzedaży poletniej? Bo u mnie są tylko takie poletnie i niestety większy wybór jest dla dziewczynek. Ja bardzo sobie chwalę jakość ubranek z tesco i czekam na jakieś grubsze wyprzedaże (30-50%).
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ładne te ubranka i śliczny malutki brzuszek
A sklepy/stoiska z ubrankami dla dzieci szybko ogarniesz, to tylko się wydaje nieogarnialne.
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ale brzunio
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-15 o 19:33 |
|
|
|
#3535 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż powiedział, że jeżeli cokolwiek znowu będzie nie tak, to on zerwie z nimi kontakt, bo nie pozwoli na krzywdzenie mnie, czy dziecka. Cytat:
Teściowej powiedziałam, że nie muszą mnie kochać i że ja to rozumiem, że komuś może nie odpowiadać mój charakter i jak najbardziej mają do tego prawo. Wcale im tego nie bronię. Ale powiedziałam jej też, że nie rozumiem za to, po co wymyślać jakieś niestworzone historie na mój temat. Bo tego nie ogarniam i tyle. Teściom właśnie to zawsze we mnie nie pasowało, że nie jestem szarą myszką, którą mogą manipulować pod swoje dyktando i na swoją korzyść. Ale przed sąsiadami to się za to chwalą jaką to mają super synową. Oni wszystko po prostu robią na pokaz. I podejrzewam, że z dzieckiem będzie to samo. Będą się chcieli pokazać przed sąsiadami, jakiego mają wnuka/wnuczkę. Tak podejrzewam. I mój mąż też obawia się tego, że znowu może mnie coś wyprowadzić z równowagi w kontaktach z teściami. On sam stwierdził, że spodziewa się po nich wszystkiego. Ale z drugiej strony mamy tak małą rodzinę, że jak z nimi utniemy kontakt, to też super nie będzie. Sama nie wiem, co lepsze. Zobaczymy jak to będzie i tyle. Cytat:
A w Twojej sytuacji plusem jest to, że Ty pierwsza urodzisz, więc odwdzięczysz się tym samym ![]() Cytat:
A wiesz, że w całej tej sprawie mój teść zdziwił mnie jedną rzeczą? A mianowicie powiedział mojemu mężowi, że szanuje jego decyzję, że bezwzględnie trzyma moją stronę, bo mąż powinien zawsze stać po stronie żony i ją bronić. Normalnie szczena mi opadła jak mi to tż powtórzył. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a jak się hmmm.... podcieracie po siusianiu. Ja kiedyś wyczytałam, że takie infekcje dróg moczowych u kobiety ze względu na jej budowę - lubią powracać i że najczęściej to są bakterie, które występują w kale. Radzili, aby podcierać się z góry w dół... nie wiem jak to wytłumaczyć... po prostu z góry w stronę odbytu. Bo wtedy nie przenosi się bakterii zawartych w kale, które mogą się znajdować w okolicy odbytu. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko litości rozgraniczyć trzeba pewne sprawy bo samą idee mąż za żoną rozumiem, ale jak teściowa wyskakuje z takimi oszczerstwami to ręce opadają i powinien ją postawić do pionu urodzi się maleństwo i tak im miło będzie, że atmosfera napięta? rozumiem młodych ludzi jak u mnie w rodzinie niedoświadczeni, ale starsi niby powinni być mądrzejsi z Tż jestem 10 lat i to nasze pierwsze dziecko i jak by mi ktoś tak powiedział, że to pewnie nie jego to.....wybacz, ale ciśnienie samo się podnosi
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() dopiero wróciłam z pracy ![]() byłam dzisiaj w urzedzie sie zarejestrowac jako przyszła bezrobotna bo mam umowe do 8 listopada a nie wiedzialam czy mi przedłuż dalej ja itp. Wiec wsio załatwione a dzisiaj w pracy mialam rozmowe ze jednak mi juz nie przedłużą ![]() ![]() wiec oficjalnie od 9 listopada bede siedziała w domu wiec w koncu bede sie bardziej udzielać ![]() ![]() a dziewczyny mam pytanie, strasznie w nocy bola mnie łydki - tzw dopadaja mnie skurcze takie ze sie budze i nie moge wytrzymac z bólu póki nie przejdzie ![]() ![]() ![]() co robic ????
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Paula magnez
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam na ubrankach się nie znam jeszcze, ale nie wyglądało mi to na wyprzedaż poletnią. Było dużo bodziaków z długim rękawem. I było trochę rzeczy przecenionych 30% i 50%... ale nie wszystko.Oczywiście dla dziewczynek było wszystko w różach, a ja wiem, że od kuzynek dostanę dużo róży, więc wystrzegam się ich jak ognia. Strasznie mi się podobały jeszcze takie body w samochodziki, czy z motywem z Tygryskiem z Kubusia Puchatka w odcieniach szarości i niebieskie i granatowe... ale mój tż mnie powstrzymał, bo to takie już typowo chłopięce, część z napisami "boy". A my tak do końca jeszcze nie wiemy, co będzie... chociaż gin mówił, że raczej wygląda mu nasze bobo na dziewczynkę Ale wydaje mi się, że asortyment zależy od tesco. Ja mam na osiedlu takie małe tesco i tam żadnych ciuszków nie mają i w sumie do tego większego 24h mam daleko... drugi koniec Bielska. Ale pojechałam tylko dlatego, że znajoma z pracy mi dzwoniła, żebym jechała do tesco na zakupy, bo przeceny ciuszków dziecięcych 50% i 70%. Ja w tym bielskim tesco widziałam tylko 30% i 50%, a znajoma mieszka w Gliwicach, więc pewnie u niej inne promocje. |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
a co oprócz tabletek ma najwiecej magnezu ? bo do mojej ginki pójde dopiero za 3 tyg ![]() :conf used:kurcze mam juz tego dosc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

co u Margaret ?
19.02.2016 r.

Ślub
. I masz może na imię Magda, jak ja?

urodzi się maleństwo i tak im miło będzie, że atmosfera napięta?