Mamy marzec 2016. Część III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 08:50   #4051
karolciakarola
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ok
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:59   #4052
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
najlepiej moze wlasnie dowiedziec sie czy nie pracuje jakas polka czy polak na oddziale lub w szpitalu i w razie czego moglaby przyjsc obcej osoby tez sobie nie wyobrazam miec, tym bardziej przy porodzie naturalnym.. ale z drugiej strony tez jesli zdarzylaby sie sytuacja, gdzie potrzeba szybkiej reakcji to nie wiem czy bylby czas na dzwonienie do znajomych i tlumaczenie predzej wzielabym ich pod drzwi zeby czekali niz dzwonic
no ale miejmy nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby i komplikacji przy porodach
tylko poród może być o różnej godzinie i w ogóle i nie wiesz czy akurat ktoś z drugiego końca miasta będzie w stanie przyjechać, albo w nocy gdzie środki komunikacji są ograniczone, a telefon zawsze pod ręką..

Ja z moim kiepskim francuskim już za tłumacza w szpitalu robiłam, co prawda nie przy porodzie, więc liczę, że tu się podszkolę i dam radę. Osoby bez języka dają, to czemu ja mam nie dać.
Stary 2015-10-16, 09:01   #4053
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
a wy wolałybyście nowy czy odkupić??
Oczywiście, że nowy. Czysty, bez uszkodzeń, na gwarancji, można go użyć do nast. dziecka lub z powodzeniem sprzedać. Jeśli rodzice tak zadeklarowali to znaczy, że sprawiłoby to im przyjemność jakie są Twoje typy?
Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Witam sie o poranku! Chetnie jeszcze bym pospala bo zasnelam o 1, potem pobudka o 3, a o 5 juz wstalismy. Synek jednak sie rozchorowal, a wczorajsza drzemka w dzien tylko byla zapowiedzia tego. Ma temperature, brzydki kaszel i goraczke, dlatego wybierzemy sie dzis do lekarza. Ja tez zaczelam kichac, mam nadzieje ze jednak mnie ominie chorobsko.
To nie pospałaś za długo doskonale Cię rozumiem. Postaraj się jakoś zapobiec choróbsku u Ciebie, a synek niech szybko wraca do zdrowia!! Moja mała też rano dwa razy kichnęła, mam nadzieję, że to nie był objaw przeziębienia bo od września byłby to 4 raz
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras chce kupić czerwoną NOWĄ sukienkę trapezową L?
Jest przepiękna, niestety utopiłabym się w ramionach i jestem do niej za niska.. gdzie kupiłaś??
Cytat:
Napisane przez karolciakarola Pokaż wiadomość
Nadal sa zainteresowani moja osoba i.mam sie odezwać jak wrócę na rynek pracy może będą mieli dla mnie jakas propozycje.
za to jak postąpiłaś, na pewno czeka Cię za to nagroda po powrocie na rynek pracy!!
Stary 2015-10-16, 09:01   #4054
mira81
Zadomowienie

Zimno, brzydko, pada..jednym slowem do d...
Bol gardla zostal "wypalony" mikstura od tesciowej Monikmi ale katar nadal meczy
Moje dziecie tez cichutko siedzi, czasem da kopniaczka ale slabiutko zwlaszcza jak sie za dlugo schylam to chyba mu sie nie podoba

A tak poza tym to dzisiaj krupnik, ryba, ziemniaczkii surowka z marchwi z chrzanem.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:05   #4055
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Zbudziłam się a tu gardło boli co można brać?
Stary 2015-10-16, 09:09   #4056
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Osoby bez języka dają, to czemu ja mam nie dać.
Przy porodzie nie mówi się zbyt dużo poza tym wiele rzeczy położne pokazują gestami więc wystarczą podstawowe słowa dotyczące porodu i na pewno sobie poradzisz!!
Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
U nas też pogoda nie rozpieszcza ale na szczęście należę do osób które nie narzekają na pogodę. Wręcz lubię kiedy pada (za oknem oczywiście)

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Zbudziłam się a tu gardło boli co można brać?
Poproś mirę o przepis na cudowną miksturę poza tym tantum verde, mleko z miodem, płukanka woda+sól
Stary 2015-10-16, 09:13   #4057
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Bol gardla zostal "wypalony" mikstura od tesciowej Monikmi ale katar nadal meczy
Haha super że pomogło, "wypalony" to najlepsze określenie dla tego stanu

Witam się i ja z rana u mnie od wczoraj pada, auto mi sie zepsuło, nawet gaz w kuchence mi się skończył a miała być zupka jarzynowa... ale na 13 jadę na zajęcia więc pozostaje wierzyć że zła passa się odwróci

Bonku śliczna ta sukenka uwielbiam wszelkie odcienie czerwieni, niestety rozmiar się na mnie nie nada ale daj cynk gdzie kupiłaś

trzydzieścidwa cudowna mikstura to 3cm imbiru na tarce, plaster cytryny i 2 łyżeczki miodu zalać gorącą wodą i pić gorące, tylko ostrzegam że na początku na prawdę pali gardło -ale najważniejsze że pomaga

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-16 o 09:16
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:13   #4058
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny Gosza , zaczelysmy dzis 21. tydzień!!!
Stary 2015-10-16, 09:15   #4059
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecie tez cichutko siedzi, czasem da kopniaczka ale slabiutko zwlaszcza jak sie za dlugo schylam to chyba mu sie nie podoba

A tak poza tym to dzisiaj krupnik, ryba, ziemniaczkii surowka z marchwi z chrzanem.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Dobrze, że tylko po wodę do samochodu mam iść i po bagietkę 2 kroki od domu, bo pogoda nie nastraja do wychodzenia...

Czyli nie tylko moje dzieciątko to leniuszek ostatnio..

A na drugie danie się wpraszam

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Przy porodzie nie mówi się zbyt dużo poza tym wiele rzeczy położne pokazują gestami więc wystarczą podstawowe słowa dotyczące porodu i na pewno sobie poradzisz!!
ja wierzę, że dam radę. Mam jeszcze trochę czasu na naukę w dodatku

U mnie dziś na obiad naleśniki "po rusku"

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Stary 2015-10-16, 09:18   #4060
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry! Dzisiaj zaczynamy 19 tydzień.
Ja jeszcze leżę w łóżku, coś mnie brzuch ciągnie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:19   #4061
moooniaaaa
Zakorzenienie

Heloł, idę nadrabiać wczorajszy wieczór
Odebraliśmy wieczorem zamówioną szafkę rtv i do północy z nią walczyliśmy a Wy widzę się rozpisałyście
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:23   #4062
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Odpoczywaj może weź no-spę?
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wieczorem zamówioną szafkę rtv i do północy z nią walczyliśmy
Pochwal się wisząca?
Stary 2015-10-16, 09:26   #4063
gosza82
Rozeznanie

Dzień dobry! U mnie dziś słońce 10 stopni pogoda wróciła Dziś pracowity dzień. Ale będę zaglądać

Dziewczyny dziękuję za Wasze Rady o ćwiczeniach w czasie ciąży ja juz chyba powoli zaczynam bzikować To moja pierwsza ciąża a młoda to ja już nie jestem nasłuchałam się różnych rzeczy do tego oglądam 600 g szczęścia i zaczełm bzikować. Lekarz też mówił że jak najbardziej jeżeli wcześniej tyle ćwczyłam to jest to jak najbardziej wskazane a brzuch zauważyłam już nawet w nocy pobolewa...

Dziś też nie pospałam 5 razy wstawanie na siku jeszcze jakiś koszmar mi się śnił o 4 już z boku na bok się kręciłam...

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Faktycznie i to jest najpiękniejsza wiadomość dzisiejszego dnia Kalinka
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:28   #4064
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj może weź no-spę?
Chyba zaraz wezmę. mam nadzieję, że z rozpędu nie wyrzuciłam, bo ostatnio porządki w lekach robiłam.:P

Stary 2015-10-16, 09:29   #4065
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Dzisiaj zaczynamy 19 tydzień.
jak bardzo ciągnie to weź może no-spę?
Stary 2015-10-16, 09:29   #4066
moonunit
Wtajemniczenie

Witam się z rana
u mnie szaro, buro i ponuro i nic się nie chce ale muszę w sobie znaleźć siły na sprzątanie po po południu mam gości a w sobotę nie ma mnie w domu prawie cały dzień :/

piszecie o kłopotach ze snem, u mnie dziś na odwrót, normalnie przespana noc po prawie dwóch tygodniach i córka tez dała mi pospać prawie do 8

Co do wyprawki to kopiłam na razie jeden kombinezon na spacery, taki średni jeśli chodzi o grubość, mam termin na koniec marca wiec ciężko przewidzieć jaka będzie wówczas pogoda, może być już ładnie ale równie dobrze może być śnieg, także wolałam na wszelki w kupić coś cieplejszego. Wózek (kupili dziadkowie małej), łóżeczko i foteliki mam po córce także większe wydatki nam odpadają. Ubranka będę musiała z czasem skompletować bo chociaż mam po córce i siostrzenicy, to nie wiem ile z tego się nada dla chłopca. Starałam się (głównie na początku) kupować uniwersalne i choć nie lubię różu to z czasem ubranka były typowo dziewczęce.

jeśli chodzi badania krwi, to mi położna powiedziała, że nie muszę być na czczo, pomimo tego, że bada mi cukier. Póki co miałam tylko jedno badanie ale za to usg na każdej wizycie (do miesiąc), dodatkowo w 12 tygodniu prenatalne usg. Chodzę na nfz i za badania nie płacę a miałam i toxo i tsh aparat do usg też nowy także ładnie widać malucha i płeć poznałam już w 14 tygodniu, czym byłam zaskoczona bo było na odwrót niż się spodziewałam

Nowy czy używany wózek? Nowy ale czasem można znaleźć prawie nowki w dobrej cenie np. w komisach, jak ktoś ma ograniczone fundusze to warto poszukać w takich miejscach bo można naprawdę perełki odnaleźć

Bonku sukienka śliczna, mam podobną czarną i jest bardzo praktyczna i fajnie można ją dopasować do okazji bawiąc się dodatkami Pasuje i do szpilek i do płaskich botków Moja jest już dość znoszona więc powoli rozglądam się za czymś nowym na święta i sylwestra kupiłaś na all...?

gratuluje rozpoczętych tygodni ja dziś też zaczynam ale dopiero 17

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-10-16 o 09:33
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:31   #4067
_emma
Zakorzenienie

Ja tymczasem zamawiam drugą pakę ubranek na olx i tym sposobem nie będę musiała chodzić po lumpkach, a ubranka w stanie idealnym i z dobrych firm, polecam!!
Stary 2015-10-16, 09:33   #4068
_polly_
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że jak już leżę, to poobserwuję swój brzuch. i mała puknęła tak, że było widać. Czyli to co czułam od kilku dni to było to.

Stary 2015-10-16, 09:37   #4069
milenujdka
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Wróciłam z laboratorium i jem śniadanko. W nocy musiałam wstać i zjeść marchewki. Nie wiedziałam, że coś takiego mnie spotka. Zjadłam i bez problemu zasnęłam ;-)
Emma też przeglądałam olx i faktycznie są fajne paczki z ubraniami. Czym się sugerujesz miejscem zamieszkania sprzedającego-odbiór osobisty czy ubraniami i wysyłka pocztowa?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:43   #4070
fjolek
Zadomowienie

dziewczyny pozalilam sie wklubie bo mam ciulowy nastroj od rana chyba sie nic na to nie zaradzi ale chociaz sie wygadalam w watku na luzie
Stary 2015-10-16, 09:44   #4071
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dzisiaj przywitała mnie miła wiadomość na bellybestfriend zaczynamy dzisiaj 18 tydzień czyli to już 5 miesiąc

jedyne co mnie martwi to że tyle z was czuje już ruchy a u nad jeszcze nic

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:46   #4072
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest przepiękna, niestety utopiłabym się w ramionach i jestem do niej za niska.. gdzie kupiłaś??
na allegro, można oddać można wymienić aleee trzeba mieć paragon który oczywiście wyrzuciłam z kopertą
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:47   #4073
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Stwierdziłam, że jak już leżę, to poobserwuję swój brzuch. i mała puknęła tak, że było widać. Czyli to co czułam od kilku dni to było to.
gratuluję! chociaż coś dobrego z tego leżenia.
Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Emma też przeglądałam olx i faktycznie są fajne paczki z ubraniami. Czym się sugerujesz miejscem zamieszkania sprzedającego-odbiór osobisty czy ubraniami i wysyłka pocztowa?
Od kilku dni oglądałam ciuszki z całej Polski i czekałam aż paczka spodoba mi się w całej okazałości wybieram dostawę do domu, przy kurierze zerknę tylko czy to nie jakieś buble z racji, że mam kombinezon po córci w wybranych paczkach zrezygnowałam z kurtek itp. i tym sposobem za ok 160zł za obie paczki będę miała ok 45 ślicznych ubranek+czapeczki, skarpetki większość 0-3 m-ca
Stary 2015-10-16, 09:48   #4074
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj przywitała mnie miła wiadomość na bellybestfriend zaczynamy dzisiaj 18 tydzień czyli to już 5 miesiąc

jedyne co mnie martwi to że tyle z was czuje już ruchy a u nad jeszcze nic
kochana ja dopiero w 20 poczulam tak bardziej wcześniej to rybka nie rybka jelita? takze poczekaj ok 2 tyg jeszcze
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:48   #4075
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
trzydzieścidwa cudowna mikstura to 3cm imbiru na tarce, plaster cytryny i 2 łyżeczki miodu zalać gorącą wodą i pić gorące, tylko ostrzegam że na początku na prawdę pali gardło -ale najważniejsze że pomaga
o! Wyślę po południu TŻ do sklepu po imbir i do apteki, póki co nie mam weny na wychodzenie...

Emma, tantum verde też kupię, to do psikania?
Stary 2015-10-16, 09:53   #4076
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję! chociaż coś dobrego z tego leżenia.
Tak to ja mogę leżeć cały dzień.

Ale musze wstać, bo się glodna zrobiłam.:P

Stary 2015-10-16, 09:53   #4077
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Ja tymczasem zamawiam drugą pakę ubranek na olx i tym sposobem nie będę musiała chodzić po lumpkach, a ubranka w stanie idealnym i z dobrych firm, polecam!!
Kurcze, ja jakoś na olx nie znajduje nic co by mi wpadło w oko, za to na allegro są ekstra ale te licytacje to takie ceny osiągają czasem że masakra...

Ja dzis przed zajęciami zapuszcze się do ciucha na nową dostawę może znajdę jakieś perełki, chociaż piątek to "drogi" dzień bo wszystko po 10zł prawie jak coś ekstra znajdę to jutro wrzucę fotkę, bo dzisiaj do 21 siedzę na uczelni
Stary 2015-10-16, 09:59   #4078
fjolek
Zadomowienie

raz mi sie jedna paka ubranek podobala wszystkie fajnie pokazane na lalce( to od razu sie drozej sprzedaja zauwazylam jak na lalce sa)cena wyszla ponad 600 zl wszystko smyk disney itd ciuszkow bylo chyba 40 plus przesylka 15 to tak z jednej strony 600 na 40 podzilic to za sztuke 15 zl to moim zdaniem troche przeginka za uzywki spiochy kurteczka spiworek to jeszczeale bodziaki tez tam byly no dla mnie kosmos.
wczoraj w lumpie jednym bylam to rzeczy wycenione od 10 w zwyz dzieciece ale jakie piekne ale dla mnieza dorgo jak na uzywki to tylko poogladalam i poszlam grzebac w" na wage"
Stary 2015-10-16, 10:04   #4079
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Emma, tantum verde też kupię, to do psikania?
Jeśli nie wywoła u Ciebie odruchu wymiotnego to tak ale ja jednak w ciąży wolę pastylki

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
raz mi sie jedna paka ubranek podobala wszystkie fajnie pokazane na lalce( to od razu sie drozej sprzedaja zauwazylam jak na lalce sa)cena wyszla ponad 600 zl
Za 600zł to można się nie źle obłowić w sklepach. Chyba, że ciuszków byłoby 150szt, a nie 40 to ok
Stary 2015-10-16, 10:06   #4080
monikmi
Zadomowienie

No właśnie piszecie czasem że kupiłyście ileśtam kg ciuszków, czyli jakaś cena za kg jest określona i bierze się co się chce i płaci od kilograma ? Szczerze mówiać nigdy nie byłam w takim ciuchu, fajna sprawa u mnie na mieście w najwiekszym ciuchu w czwartek są papierowe torby -kupuje się torbę za np 24,99 i pakuje się ile wejdzie w nią o ile nastawiam się na body to wejdzie ich mnóstwo takich zwiniętych w rulonik ale jak już sie trafi jakiś kombinezon albo śpiworek to już gorzej chociaż są babki które w taka torbe "zwiną" nawet 9 kg ubrań, bo w piatki wisi lista rekordzistów z czwartku haha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości