Mamusie lutowe - część II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 07:45   #3571
Magdzinska85
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Paula u mnie teściowa była bardzo normalna, szanowała zdanie innych natomiast teść zachowuje się teraz jak 100%owe dziecko i chce być w centrum uwagi męża. Co do szwagra to mam to gdzieś co mówi, bo dużo niemiłych rzeczy od niego usłyszałam, ale to dot. dziecka mnie trochę ruszyło, ale niech się .... .

Paula teraz trochę odpoczniesz, bo musimy zbierać siły na czas po porodzie... tym bardziej jak to jest pierwsze dziecko

Co chorych Panów to oni przy katarze, bólu głowy i gardła już umierają... Mój mąż też tak ma. jak byłam chora nie leżałam bo trzeba było obiad ugotować, też trochę dom ogarnąć i tak cały czas. A on od wczoraj cały czas leży i nawet z łóżka nosa nie wychyli... oby naszym panom szybko przeszło
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:06   #3572
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Paula u mnie teściowa była bardzo normalna, szanowała zdanie innych natomiast teść zachowuje się teraz jak 100%owe dziecko i chce być w centrum uwagi męża. Co do szwagra to mam to gdzieś co mówi, bo dużo niemiłych rzeczy od niego usłyszałam, ale to dot. dziecka mnie trochę ruszyło, ale niech się .... .

Paula teraz trochę odpoczniesz, bo musimy zbierać siły na czas po porodzie... tym bardziej jak to jest pierwsze dziecko

Co chorych Panów to oni przy katarze, bólu głowy i gardła już umierają... Mój mąż też tak ma. jak byłam chora nie leżałam bo trzeba było obiad ugotować, też trochę dom ogarnąć i tak cały czas. A on od wczoraj cały czas leży i nawet z łóżka nosa nie wychyli... oby naszym panom szybko przeszło
Magda, a w którym szpitalu chcesz rodzić??
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:25   #3573
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Magda, a w którym szpitalu chcesz rodzić??
Amb86 w Medikorze Tam też będę chodziła do szkoły rodzenia, bo temat cc tez jest poruszany
Stary 2015-10-16, 08:40   #3574
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Amb86 w Medikorze Tam też będę chodziła do szkoły rodzenia, bo temat cc tez jest poruszany
Aha, to tak jak ja, ale ja nastawiam się na sn Myślę ewentualnie o Roztoce..ale to daleko
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:43   #3575
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Aha, to tak jak ja, ale ja nastawiam się na sn Myślę ewentualnie o Roztoce..ale to daleko
Ja na początku miałam w Tuchowie, ale stwierdziłam że za daleko i wybrałam Medikor.

Wczoraj czytałam taki artykuł: http://nowysacz.naszemiasto.pl/artyk...l,t,id,tm.html
Stary 2015-10-16, 08:49   #3576
NanaR
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny mam pytanie z innej beczki ;-) czy pojawiła Wam się już linia na brzuchu? Bo ja 2 dni temu zauwazaylam, ze juz mam co prawda jest narazie na szczęście delikatna i jasna ale już jest. Moja mama mówi ze jak się ma linie na brzuchu to wtedy nie ma się rozstępów na nim i odwrotnie. Póki co ja nie mam i mam koleżankę co w maju urodziła linii nie miało a za to mnóstwo rozstępów i szwagierka która miała bardzo ciemna linie (ona z tch z ciemną karnacja) i nie miała żadnego rozstepu. A co do rozstępów to mi niestety pojawiły się na udach a wogole nie yje w udach wszystko w brzuch idzie :-/

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:34   #3577
marciar7
Zakorzenienie

Bylamna pobraniu krwi dzis

Od wtorku slabiej czuje rucby.. Czuje ale jednak mnke to martwi troche...
Stary 2015-10-16, 09:39   #3578
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny mam pytanie z innej beczki ;-) czy pojawiła Wam się już linia na brzuchu? Bo ja 2 dni temu zauwazaylam, ze juz mam co prawda jest narazie na szczęście delikatna i jasna ale już jest. Moja mama mówi ze jak się ma linie na brzuchu to wtedy nie ma się rozstępów na nim i odwrotnie. Póki co ja nie mam i mam koleżankę co w maju urodziła linii nie miało a za to mnóstwo rozstępów i szwagierka która miała bardzo ciemna linie (ona z tch z ciemną karnacja) i nie miała żadnego rozstepu. A co do rozstępów to mi niestety pojawiły się na udach a wogole nie yje w udach wszystko w brzuch idzie :-/
Hmmm, pierwsze slysze ze jest powiazanie miedzy rozstepami a linea nigra Ale ekspertem nie jestem wiec negowac nie bede. W poprzedniej ciazy wyszla mi 3cim trymestrze. Bardzo wyrazna. Rozstepow tez nie mialam. Poki co lini jeszcze nie ma. Ponoc tyle miesiecy ile przed porodem wyjdzie tyle pozniej znika, ale ile w tym prawdy tez nie wiem bo to zaslyszane gdzies tam od kolezanki

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

Cos Ty pewnie inaczej sie ulozyla i to dlatego nasze dzieci jeszcze malutie i robia niezle fikolki w brzuchu i czasem nie kopia w brzuch tylko np w kregoslup i mniej sie czuje. Takze spokojnie.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ja juz po wizycie. Młoda idealna, pieknie rosnie, proporcjonalnie wszystko. Ma juz 550g Ostatio bylo glowka w dol a teraz znowu glowka do gory. Pierwszy raz udalo sie zrobic zdjecie buzki, bo tak zawsze machala raczkami przy twarzy.
Przy okazji mialam pobrane wymazy z cewki + cytologia bo ostatnia cytologia rok temu no a wymazy raz w ciazy moja gin chce zrobic. Nic przyjemnego, a fuu. Szyjka zamknieta na cztery spusty. Jak nie bede sie czuc na silach juz pracowac to mam zadzwonic do niej w kazdej chwili i bedzie odpoczynek. Ale poki co chce pokonczyc projekty
Takze piatek zaczal sie bardzo dobrze
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:39   #3579
marciar7
Zakorzenienie

No probuje byc spokojna i czekam jak cos zobacze cos bede myśleć jutro moja gin madyzur w szpitalu wiec najwyzej pojde flache zaniose niech robi usg
Stary 2015-10-16, 09:40   #3580
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Ją od dwóch dni bardzo mało czuje mała tylko wieczorem i to chwilunie też mnie tomartwi
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:50   #3581
NanaR
Zadomowienie

Ja tez czuje małego słabiej od 2 dni wcześniej kopał mocno a teraz słabiej ale dziś od rana juz kopał wiec myślę że to zależy od ułożenia i tez chyba od pogody.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 09:50   #3582
marciar7
Zakorzenienie

No mam nadzieje..
Stary 2015-10-16, 09:54   #3583
Zakorzenienie

Cytat:
No probuje byc spokojna i czekam jak cos zobacze cos bede myśleć jutro moja gin madyzur w szpitalu wiec najwyzej pojde flache zaniose niech robi usg
Wiem jak to jest. Moja Pola byla taka ze prawie wcale sie nie chciala ruszac godzinami i dniami. A pozniej znowu harce. Takze stresowala mnie mocno. Ale serio, na tym etapie to normalne wlasnie z powodu wielkosci dziecka i jesgo ulzoenia. Ale jak sie martwisz to nie musisz czekac na swoja gin - zawsze mozesz jechac na IP i mają obowiazek sprawdzic czy wszystko jest ok
Stary 2015-10-16, 09:56   #3584
marciar7
Zakorzenienie

To raczej nie u mnie w szpitalu chyba :-P no bede cierpliwie czekac cos tam sie dzis poruszalo wiec moze bedzie na plus..dzieki
Stary 2015-10-16, 09:58   #3585
Zakorzenienie

Cytat:
To raczej nie u mnie w szpitalu chyba :-P no bede cierpliwie czekac cos tam sie dzis poruszalo wiec moze bedzie na plus..dzieki
Najedz sie czekolady i wypij duszkiem ze dwie szklanki soku i sie poloz, powinno pomoc Choc na moja takie rzeczy nie dzialaja, na nia czosnek dziala haha
Stary 2015-10-16, 10:01   #3586
marciar7
Zakorzenienie

Wlasnie objadam sie dzemorem i zobaczymy pewnie panikuje ostatnio mialam troche stresow i dlatego pewnie mocniej kopalo i za bardzo przywyklam
Stary 2015-10-16, 10:08   #3587
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
tygryszek piękna ta Twoja syberyjka

a to moje 2 ta czarna plama po lewej na dole, która wyraźnie robi w tym duecie za poduszkę, to mój czarny dachowiec

Wrzucam ponownie poprzednie fotki... chyba były za duże, te są zmniejszone.

Slicznie i brzuszek i kot i zakupy no wszystko

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny! Dziś moja wizyta, proszę o kciuki (dziś 24 t.+4 d.). Oczywiście się martwię, że coś będzie nie tak, muszę mieć chyba bana na oglądanie "Moje 600 gramów szczęścia"

Mój mąż też chory (zwykły katar i chyba zatoki), a zachowuje się, jakby umierał :/ Wyszedł już do pracy na szczęście
Kciuki są! Ja juz po wizycie i oczywiscie tez zestresowana na maksa ale wszystko jest dobrze
Stary 2015-10-16, 10:21   #3588
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja mam delikatną taką ale jak to się ma do rozstępów nie wiem
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie. Młoda idealna, pieknie rosnie, proporcjonalnie wszystko. Ma juz 550g Ostatio bylo glowka w dol a teraz znowu glowka do gory. Pierwszy raz udalo sie zrobic zdjecie buzki, bo tak zawsze machala raczkami przy twarzy.
Przy okazji mialam pobrane wymazy z cewki + cytologia bo ostatnia cytologia rok temu no a wymazy raz w ciazy moja gin chce zrobic. Nic przyjemnego, a fuu. Szyjka zamknieta na cztery spusty. Jak nie bede sie czuc na silach juz pracowac to mam zadzwonic do niej w kazdej chwili i bedzie odpoczynek. Ale poki co chce pokonczyc projekty
ooooo to już spora dziewczynka również miałam cytologię już na pierwszej wizycie jak poszłam potwierdzić czy to ciąża rzeczywiście mam 2 grupę czyli ok u Ciebie tez będzie ok zobaczysz

Pochmurno i jesiennie ciekawe kiedy spadnie śnieg ? Mati mi się znów przemieszcza w poprzek tak chyba moje dziecko ma nowa zabawę tylko mógłby to trochę delikatnie robić
amb zaciskam kciuki !

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:42   #3589
tygryszek
Zadomowienie

Ja wczoraj byłam na wizycie, szyjka niestety skrócona standardowo, ale na szczęście zamknięta. Klusek waży 630g, lekarz podczas usg wypalił no bo to miała być dziewczynka prawda? Myślałam że mu z tego łóżka zlecę, ale zaczął się śmiać i dopiero załapałam że go takie żarciki trzymają. Tak więc siusiak nadal na miejscu (zawsze chciałam dziewczynkę, ale teraz jak już troszkę ubranek pokupiliśmy to ja dziękuję za takie niespodzianki )
Miałyście może robione echo serca dzidziusia? Jak to wygląda?

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:56   #3590
Hermi1989
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Cytat:
Dziewczyny a ja już nie mogę spać od 4.30. U nas w domu "szpital" ja chora tzn. mam nadzieję że już bliżej końca choroby niż dalej. Byłam wczoraj u lekarza i zapisała mi antybiotyk i jakieś krople do nosa ze sterydem . Oczywiście nie wykupiłam bo nie czuję się już na tyle źle żeby się faszerować czymś takim i przy okazji małą, a mąż ma zatoki... Także dziewczyny ubierajcie się ciepło żeby ta "wspaniała" jesienna pogoda nie odbiła się na waszym zdrowiu bo teraz ważne jest żeby być zdrowym. I na dodatek teść w poniedziałek idzie na 3 dni do szpitala na zbicie cukru... tak ap ropo teściów, bo ten temat był ost drążony. Uważam że teściów powinno się mieć min. 10 km od domu. Na pewno nie mieszkać razem... U nas znowu jest tak że teść został sam bo mama męża zmarła 4 lata temu i zamieszkaliśmy z nim żeby się nim zająć i niestety sytuacja jest taka że chce męża zagarnąć dla siebie. I teraz jak np. przyjedziemy do domu po wizycie/usg to nawet ani razu nie zapyta się o Małą, nie mówiąc żeby się zapytał jak ja się czuję. Wtedy za każdym razem źle się czuje i juz prawie umiera... Chociaż nie - ostatnio zapytał się nas czy to coś już przypomina człowieka, dosłownie tak zapytał.
A co braci/bratowych itd. to mam szwagra w Holandii i jak się dowiedział że jestem w ciąży to skomentował to w ten sposób że dzieci robią tylko nieroby. A niestety oni podobnie jak my maja problem żeby mieć dziecko, bo my staraliśmy się od dziecko 3 lata, oni sa 2 lata po i też jeżdżą po lekarzach, a rodzice męża mieli go dopiero po 16 latach... i po co tak głupio komentować że dzieci mają nieroby...

Najlepiej jest skupić się na swojej rodzinie i dzidziusiu który już niebawem będzie z nami A te głupie komentarze to każdy powinien dla siebie zostawić Ale mnie wzięło na pisanie... godzina chyba mi służy

Tak 22.12 i na imię Magda
Poranny Ptaszku, wstałaś dzisiaj w środku nocy. Ponoć przeziębiony facet jest gorszy od chorego dziecka. Od razu umierający. I tak ma większość panów, choć nie wszyscy.
Szkoda, że teść stracił już żonę, ale też musi brać do siebie to, że syn ma swoją rodzinę. A tekst nooooo poniżej pasa, szwagra z Holandii z resztą też. Jeden lepszy od drugiego :/. Szwagra chyba faktycznie zazdrość musi zżerać. Jednak postawa psa ogrodnika w niczym jemu i jego żonie nie pomoże.

Cytat:
Hej dziewczyny! Dziś moja wizyta, proszę o kciuki (dziś 24 t.+4 d.). Oczywiście się martwię, że coś będzie nie tak, muszę mieć chyba bana na oglądanie "Moje 600 gramów szczęścia"

Mój mąż też chory (zwykły katar i chyba zatoki), a zachowuje się, jakby umierał :/ Wyszedł już do pracy na szczęście
Trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no to i ja sie rozpisze
po pierwsze to ci napisalas o tesciach to swieta racja!!! kazda nowo założona rodzina powinna byc na swoim i sie sama docierac, a tesciowe powinni sluzyc jedynie pomoca i rada ale tylko wtedy gdy to jest koniecznie lub gdy o to sie poprosi inaczej zawsze beda zgrzyty i cos nie halo

co do pana z Holi to co za jełop za przeproszeniem... wiesz chyba zal mu dupke sciska ze Wam sie udało a oni ciagle lataja po lekarzach i nic z tego nie maja :conf used:
no brak mi słow na niego

ale nie przejmujcie sie gadaniem takich półmózgów...

macie swoja kruszynke i to najważniejsze

Jak to dobrze ze dzisiaj jest piatek nie mam juz siły na nic. Wczoraj do mnie doszło ze chyba z bardzo chcialam długo pracowac, i teraz tylko czekam na 8 listopada az bede siedziec w domu i spac do poludnia
Ja się cieszę z jednej strony, że teściów nie mam za blisko, ani swoich rodziców. Przynajmniej nikt się nikomu nie wtrąca, nie pojawia z zaskoczenia.
Jeszcze trochę i w końcu sobie odpoczniesz. Widzę, że co dzień odliczasz czas do "wolnego" .
Cytat:
U mnie ani śladu linii. Mam nadzieję, że rozstępów na brzuchu mieć nie będę z tą linią czy bez niej.
Cytat:

Cos Ty pewnie inaczej sie ulozyla i to dlatego nasze dzieci jeszcze malutie i robia niezle fikolki w brzuchu i czasem nie kopia w brzuch tylko np w kregoslup i mniej sie czuje. Takze spokojnie.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Te Nasze Maluszki od czasu do czasu lubią się psocić i tak się układają, że słabo je czujemy.
No to kawał Dziewuszki już cieszę się, że wszystko jest dobrze .
Muszę swoją ginkę ścignąć o cytologię przy najbliższej wizycie, dobrze że mi przypomniałaś.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie, szyjka niestety skrócona standardowo, ale na szczęście zamknięta. Klusek waży 630g, lekarz podczas usg wypalił no bo to miała być dziewczynka prawda? Myślałam że mu z tego łóżka zlecę, ale zaczął się śmiać i dopiero załapałam że go takie żarciki trzymają. Tak więc siusiak nadal na miejscu (zawsze chciałam dziewczynkę, ale teraz jak już troszkę ubranek pokupiliśmy to ja dziękuję za takie niespodzianki )
Twój synek jak do tej pory chyba jest największym dzieciątkiem. A doktorek poczucie humoru ma przednie . Zawału bym dostała.
Echo serca robi się tylko wtedy, gdy np. przezierność karkowa nie mieściła się w normie, gdy dziecko jest obciążone takimi wadami itd. U mnie takich wskazań nie było, więc i badania także nie. I chwała za to. Niech wszystkie nasze dzieciątka będą zdrowe!
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:02   #3591
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ej ja 32 lata i co mam powiedzieć ? wiem nie wyglądam
Mamusie macie rację z wyciąganiem ręki na zgodę, ale powiedzcie ile razy tak można ? nie lubię się kłócić to ja zawsze przechodzę do porządku dziennego, staram się by było miło....ciągle ja.....urodziny/ imieniny/ święta zawsze drobiazgi dla każdego niby nic takiego nie o prezenty chodzi, ale dla mnie nikt/ nic, nawet po długiej nieobecności w domu rodzinnym brat nie zadał pytania co u nas słychać tylko myszkował nam po aucie i tym co przywieźliśmy.... może i źle robię, ale nie umiem się starać już przez 5 lat tak robiłam już mi brak i sił i pomysłów by naprawić atmosferę rodzinną
powoli Was nadrabiam Motyl dobrze, że Tż cały
Esor cieszę się, że ten dzień się udał a remont ? jakoś się z tym uporacie, ale rozumiem stres biedna Ty z tymi wynikami....może jedz więcej czerwonego mięska, buraczków?
ja spóźniony buziak ode mnie z okazji rocznicy byle jak najwięcej kolejnych szczęśliwych lat
Lola bezlitosna jesteś dla Tż ale jakbym o swoim czytała
rudziutka ale niespodzianka gratuluje synka

Juz prawie prawie da sie mieszkać komfortowo Ale mamy jeszcze do wymiany sofę, meblościankę w salonie, telewizor i ogarnięcie jakiegoś kredytu na samochód. Chcemy wziąć jakis kredyt rzędu 10k, dołożyć cos z pensji, moze cos ze ślubnych zostanie i tak za 15k bedzie samochód Tak dotąd korzystamy z auta rodzicow (mieszkają 5 min spacerem od nas) i nie robią problemów, ale jednak jeden samochód na 3 osoby (nie liczę siebie, nie mam prawka ) gdzie tata jeździ nim codziennie do pracy to ciezko rozplanować czasowo. A znowu taki kredyt 10k to nie fortuna.
Z wynikami masakra, do tego co gorsza od kilku dni naprawdę czuje spore pogorszenie w samopoczuciu i humor (bez powodu płacze = hormony) i osłabienie straszne i bóle głowy i brzucha .... We wtorek ginekolog.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
a co oprócz tabletek ma najwiecej magnezu ? bo do mojej ginki pójde dopiero za 3 tyg :conf used:

kurcze mam juz tego dosc

Mi gin poleca asmag forte 3x2 tabletki. Duża dawka ale skurcze zupełnie przeszły.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Kurcze nie wiem, a moze clotrimazol? ale nie wiem czy w ciazy mozna?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

a niech se gada ponoc przy dwojce latwiej niz przy jednym niedlugo sie przekonamy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Ja mam to szczescie ze w poprzedniej ciazy ani w tej jeszcze zadnej infekcji. A kiedys non stop lapalam, ale odkad porzadnie sie wyleczylam to spokoj. Kiedys wlasnie mi tez gin powiedziala ze plynow do higieny intymnej nie powinno sie uzywac codziennie, tylko kiedy jeest jakis dyskomfort albo raz na czas, a tak to najlepiej sama woda

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Twoja Margater to jest prawdziwa sowa nocna
Ja nie zaznalam płaczu raczej. Pola plakala tylko jak byla glodna. Nawet jak ja brzuszek bolal to nie plakala tylko sie krzywila. Mam nadzieje ze drugim razem tez bede miec szczescie choc wszyscy mowia ze bilans w przyrodzie musi byc zachowany i drugie da mi popalic

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Dokladnie tak, tez mam nadzieje ze Lila dostanie te same geny co siostra w tym temacie

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

No pewnie tutaj jeszcze baby blues dochodzi i sam czlowiek nie moze sie ogarnac..

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

kaaasi, tez czytalam ze jedzenie ma wplyw na ph, ale ja jem od dwoch tygodni mega zdrowo. przeszlam troche na diete cukrzycowa tylko nie ograniczam weglowdanow az tak surowo. ogolnie prawie zero slodyczy (czasem kawalek wlasnego ciasta), jedynie owoce, warzywa, 2 daniowy obiad (na raty), na kolacje salatki.. mi gin mowila ze w ciazy bardzo czesto ph sie podnosi a to sprzyja infekcjom. ja od samego poczatku co miesiac robie mocz i tylko raz mialam 7 a tak to ciagle 8 ;/ chyba zaczne lykac zurawit.
a no i zrobilam powtroke badan moczu dzisiaj i juz wyszedl szysciutki, tylko ph podwyzszone, wiec te bakterie 2 dni temu to chyba zle pobrany byl

Super, ciesze sie, ze wyniki jednak ok !

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:06   #3592
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość

Twój synek jak do tej pory chyba jest największym dzieciątkiem. A doktorek poczucie humoru ma przednie . Zawału bym dostała.
Echo serca robi się tylko wtedy, gdy np. przezierność karkowa nie mieściła się w normie, gdy dziecko jest obciążone takimi wadami itd. U mnie takich wskazań nie było, więc i badania także nie. I chwała za to. Niech wszystkie nasze dzieciątka będą zdrowe!
nawet mnie nie nie strasz że największy
U mnie właśnie wszystkie bad genet super i z serduszkiem też ok, no nic na szczęście na nfz to badanie .

XII 2013
X 2014
Stary 2015-10-16, 11:08   #3593
butterfly20
Zakorzenienie

Od 17tej wczorajszej mnie nie było, a tu trzy strony do nadrobienia??Niedobre wy:PPP

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja miałam akcje swędzenia / pieczenia na zewnątrz tylko, gin nic nie wynalazła i pomogła zmiana płynu do higieny intymnej. W poprzedniej ciąży nic nie złapałam ani nic nie musiałam zmieniać. A profilaktycznie używałam Lactovaginal, choć to chyba te same bakterie co w Gynomed.
Na problemy z pęcherzem każdemu polecam metodę która mnie ratuje - pół lita do litra letniej wody z cytryną. Ja piję duszkiem 2 - 3 szklanki, potem powoli dopijam resztę. To przepłukuje pęcherz, mi pomaga nawet w stanach gdy mam problem wyjść z toalety, tylko zawsze wcześniej biorę próbkę do badań.

Annais teściowa masakra.... moja niedoszła był podobna, całe szczęście została niedoszłą.
No własnie, ale ten Gynomed to pewnie musiałabym brać codziennie do końca ciąży, bo jak tylko zapomnę to już jest akcja...
Faktycznie może popróbuję z tymi płynami do hig. intymnej.

Mam też leki od gin ze szpitala, także do wtorku jakoś zniesę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:08   #3594
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Hmmm, pierwsze slysze ze jest powiazanie miedzy rozstepami a linea nigra Ale ekspertem nie jestem wiec negowac nie bede. W poprzedniej ciazy wyszla mi 3cim trymestrze. Bardzo wyrazna. Rozstepow tez nie mialam. Poki co lini jeszcze nie ma. Ponoc tyle miesiecy ile przed porodem wyjdzie tyle pozniej znika, ale ile w tym prawdy tez nie wiem bo to zaslyszane gdzies tam od kolezanki

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Super, siper!!!! Bardzo sie ciesze czytając takie posty

Ja ta linie ciemna od pępka w dół juz leciutką mam

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-16, 11:10   #3595
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja mam delikatną taką ale jak to się ma do rozstępów nie wiem

ooooo to już spora dziewczynka również miałam cytologię już na pierwszej wizycie jak poszłam potwierdzić czy to ciąża rzeczywiście mam 2 grupę czyli ok u Ciebie tez będzie ok zobaczysz

Pochmurno i jesiennie ciekawe kiedy spadnie śnieg ? Mati mi się znów przemieszcza w poprzek tak chyba moje dziecko ma nowa zabawę tylko mógłby to trochę delikatnie robić
amb zaciskam kciuki !
Ja nie mialam na pierwszej wizycie cytologi bo mialam poprzednia wtedy robiona pol roku wczesniej a teraz minal rok prawie wiec pobrala. I przy okazji wymaz cewki na chlamydie jakies tam bakterie i cos tam jeszcze. Strasznie nieprzyjmene...
A pochmurno to fakt ale bardzo cieplo
Stary 2015-10-16, 11:10   #3596
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
21t 3d tp 22.02.

Cudowne koty ! ja jestem psiara zdecydowanie, ale koty tez uwielbiam haha i tez bym czarnego nie zauważyła.

TP masz dzien przede mna Czujesz juz kopniaki?
Ja ciagle nie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-16, 11:10   #3597
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Ktos tu mial ale juz mi umknelo kto..
Super, ze dziewczyna zdrowa! I duza juz

Kurcze chlopak nie dziewczyna, az mi sie namieszalo przez tego lekarzza Twojego

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2015-10-16 o 11:11
Stary 2015-10-16, 11:16   #3598
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje ze moje trzecie tak jak starsza dwojka od urodzenia bedzie wiedzialo ze noc jest do spania i w nocy budzi się zjeść i idzie spać 😊
Ja też mam nadzieję,że drugie będzie jak Tusia

Cytat:
Ja macmiror mialam dopochwowo... Teraz znow mam.problemy ze swedzeniem i zastananwiam sie nad zmiana proszku.. Plybu uzywam z ziai..

To może teraz właśnie spróbuj ten Gynomed vaginal?

Cytat:
to my z tego samego roku dotarłam do Twojej listy wyprawkowej i zakupów prezentują się ładnie
mój tż mówi do mnie jak wracamy z zakupów po tym jak zakupił dwa kompleciki takie dreskowe dla maluszka koniecznie sam coś chciał wybrać i tekst do mnie:"masz ładnie ubierać nasze dziecko a nie wszystko z innej parafii " bo mu tłumaczyłam, że wiadomo czasem coś ubiorę w paski górę np w groszki no wiecie myślałam o tym jak się pobrudzi/nie zdąży wyschnąć
ja widziałam, że o pH moczu pisałaś...on wskazuje o naszym odżywianiu się bo pytałam ostatnio o to bo mi spadł miałam 7 w którym momencie a teraz 6 i moja gin powiedziała, że tzn że lepiej się odżywiam
Czyli jak się odżywiasz?mało cukrów i węglowodanów pewnie?

Cytat:
Nie wiem czy trzeba czy mozna niech wypowie sie Paula :-D ja tu tylko sprzatam :-D
ja już kilka dni temu pisałam,żeby na pierwszej stronie dać listę wyprawkową, np. tę od Justyny

Cytat:
hej
Ja wróciłam od kardiologa i uspokoiłam się w końcu, bo w sumie wszystko jest ok.
Pani doktor stwierdziła, że dawno tak dobrych wyników z holtera nie widziała... że nie mam żadnych pauz w pracy serca, czy innych nieprawidłowości, że tylko serducho bije szybko, ale mówiła, że to normalne na tym etapie ciąży. Tętno mam w przedziale 95-110, a w porywach 120.
Powiedziała mi też, że przez tą przyspieszoną pracę serca tak się ostatnio męczę przy byle czym i żebym się tym nie przejmowała.
Wyszło na to, że te omdlenia miałam jak mi się zrobiło duszno i powietrza brakowało.

Za chwilkę poczytam coście tam popisały

I pochwalę się, że jak wracałam z tż od lekarza, to wstąpiliśmy do tesco i mój mąż się wyłamał, bo mu się spodobała bluzeczka dla maluszka hahaha
więc nie mogłam pozostać dłużna i też kupiłam 2 rzeczy
mój tż kupił tą granatową bluzeczkę w potworki, bo mu się te stworki podobały - cena obniżona z 19 na 9,50 zł
a ja kupiłam ten ręczniczek przeceniony z 42 na 25zł
i komplet 5 body z ciasteczkowym potworem i wielkim ptakiem z ulicy sezamkowej - promocyjna cena 18 zł

Bluzka wybrana przez tż ma rozmiar 0-3, a body 3-6 m-cy... i nie wiem, czy rozmiarowo się wpasujemy. Czuliśmy się na stoisku z ubrankami dziecięcymi jak kosmici hahaha

i wrzucę Wam jeszcze zdjęcie mojego brzuchola

może uda mi się w końcu te zdjęcia wrzucić

eeeej nie widzę zdjęć

Cytat:
Czesc dziewczynki

dopiero wróciłam z pracy

byłam dzisiaj w urzedzie sie zarejestrowac jako przyszła bezrobotna bo mam umowe do 8 listopada a nie wiedzialam czy mi przedłuż dalej ja itp. Wiec wsio załatwione a dzisiaj w pracy mialam rozmowe ze jednak mi juz nie przedłużą ale wyczułam moment
wiec oficjalnie od 9 listopada bede siedziała w domu wiec w koncu bede sie bardziej udzielać no i odpoczne

a dziewczyny mam pytanie, strasznie w nocy bola mnie łydki - tzw dopadaja mnie skurcze takie ze sie budze i nie moge wytrzymac z bólu póki nie przejdzie

co robic ????
a czemu Ci nie przedłużą?tylko przez ciążę?Kurna awans miałaś itepe, a teraz tak z buta i papa????szlag by to...

Wiesz co, kiedyś Ja pisała,że jej lekarka w USA powiedziała,że może brać w cholerę magnezu a to i tak nic nie pomoże w ciąży. I coś w tym raczej jest, bo ja biorę od początku a skurcze mnie łapią. Jak mnie złapie skurcz to kucam na palcach i od razu przechodzi.

Stary 2015-10-16, 11:16   #3599
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Ktos tu mial ale juz mi umknelo kto..
Super, ze dziewczyna zdrowa! I duza juz

Kurcze chlopak nie dziewczyna, az mi sie namieszalo przez tego lekarzza Twojego
zaraz się sama pogubię

XII 2013
X 2014
Stary 2015-10-16, 11:28   #3600
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tygryszek piękna ta Twoja syberyjka

a to moje 2 ta czarna plama po lewej na dole, która wyraźnie robi w tym duecie za poduszkę, to mój czarny dachowiec

Wrzucam ponownie poprzednie fotki... chyba były za duże, te są zmniejszone.

Malusi i słodziusi

Ja kciuki za wizytę!!!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

Też dzisiaj byłam na badaniach:/ ciekawe co mi tam w moczu wylezie...

Cytat:

aaa już po wizycie super,że jest ok

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Mi poprzednio wyszła w 3 trymestrze, ale niezbyt ciemna. Rozstępów nie miałam. A teraz mam już chyba od końca 1 trymestru, ale jaśniutką.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości